Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: 5 asmenų šeima vieno kambario bute
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Gausi mūsų šeimynėlė...
Pages: 1, 2
Adele
Auginame 2 mergaites. Visai neplanuotai ir netikėtai pradėjau lauktis trečio...Gal nebūtų taip beviltiška, jeigu turėtume normalų butą, gyvename vieno kambario bute. Darosi baisu, kad nebus net oro, o ką jau kalbet apie daiktų pasidėjimą. ir t. t.
g.gif Žinoma, patys kalti...
Bet gal yra panašaus likimo šeimų, atsiliepkit ir papasakokit, kaip tvarkotės...
_una_
QUOTE(Adele @ 2008 08 13, 16:22)
Auginame 2 mergaites. Visai neplanuotai ir netikėtai pradėjau lauktis trečio...Gal nebūtų taip beviltiška, jeigu turėtume normalų butą, gyvename vieno kambario bute. Darosi baisu, kad nebus net oro, o ką jau kalbet apie daiktų pasidėjimą. ir t. t.
g.gif Žinoma, patys kalti...
Bet gal yra panašaus likimo šeimų, atsiliepkit ir papasakokit, kaip tvarkotės...
*

Mano tėvai mus tris augino vieno kambario kuriame buvo ir virtuvė bute (vėliau dujinę sugalvojo pastatyti nešildomame priebutyje). Mes vaikai nejautėme jokio diskomforto (apie tėvus to pasakyti negalėčiau biggrin.gif ). Į didesnį butą persikraustėme kai vaikams buvo 10, 8 ir 6 metai.
Labai tikiu, kad kiekvienas vaikas atsineša savo "duonos kepalą". Kol vaikai nedidukai sutilpsite, o vėliau gal pavyks įsigyti didesnį butą? Pirmais metais mažiukas daug vietos neužims, o ir rūbelių, daiktelių liks nuo sesių. Miegojimui dabar yra visokių ištraukiamų foteliukų, tai kas, kad naktį nelabai praeisi, užtat dieną vietos bus. Nežinau kur gyvenat, bet gal įmanoma išnuomoti savo butelį, o patiems nuomotis didesnį? Svarbiausia nesisielok ir lauk vaikelio su džiaugsmu, nes nieko vertingesnio už gyvybę nėra, visa kita galima su laiku įsigyti.
Jūržolė
Žinoma, kad sunku bus, bet vaikai atpirks tą vargą. Tik pagavok, net šešios rankos tave apkabins. O dėl erdvės taupymo, galima paieškoti funkcionalių baldų, tipo ir lova, ir stalas viename. Arba atlenkiamas stalas. Visada galima rasti išeitį, mėgaukis nėštumu.
Natuke
šaunoliai, kad išdrįsot priimti trečią vaikelį 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Man taip neteko, bet kol man suejo 9 metai, mano tevai su mumis (du vaikai), gyveno 28 kv metrų 3 kambarių bute. Mums vaikams tai tikrai netrukdė, bet mamai buvo sunku ax.gif

Žinoma, sunku bus.. Bet kaip čia kažkas rašė - kiekvienas vaikas atneša savo duonos kąsnį. Mūsų Aniuta pvz atnešė mums erdvesnę mašiną -senoje jau nebuvo vietos dar vienai kedutei 4u.gif teko suktis mums ir seneliams ax.gif

vis gi... išeičių su laiku bus... galiausiai galėsit stoti į eilę dėl socialinio busto kaip daugiavaikė šeima ir po kelių metų išspręsti problemą. Jieškotis geresnio darbo, nuomotis didesnį butą.. gyvenimas tęsiasi, keičiasi visą laiką. Manau viskas susitvarkys... sekmės jums.

Na ir dar. Kai vietos daugiau, maži vaikai vis tiek visą laiką nori būti prie mamos, tai visi vaikšto už paskos ir į savo kambarį nenori eiti. mirksiukas.gif Tai gi kol visi mažiukai, vis tiek ir didesnem bute ramybės neduos. Iš kitos pusės visi bus šalia ir kai užsiimsi su naujagimiu busi rami, kad kiti mažiukai neužsigaus, nes visi bus šalia.
Debesiena
Dėl vietos-nereikia per daug jaudintis smile.gif Kaip jau kelios mamytės minėjo, galima nusipirkti tam tikrų baldų, o ir maži vaikai daug vietos nereikalaus smile.gif Tiesa, patarčiau pasitaupyti pinigėlių ir įsigyti didesnį būstą, nes vaikučiai auga smile.gif Bet šiaip laisvai galima tris vaikučius ir vieno kambario bute auginti smile.gif Juk svarbiausia, kad išvis turite kur auginti drinks_cheers.gif
jėga
Žianu tokią šeimą ax.gif Sunku žinoma. Net lovų tiek neįmanoma pastatyt, bet... Juk visada tikimės geriausio biggrin.gif

Čia ne apie mane, jeigum ką. Aš turiu šešis vaikus biggrin.gif
laumir
QUOTE(Debesiena @ 2008 08 19, 19:46)
Dėl vietos-nereikia per daug jaudintis smile.gif Kaip jau kelios mamytės minėjo, galima nusipirkti tam tikrų baldų, o ir maži vaikai daug vietos nereikalaus smile.gif Tiesa, patarčiau pasitaupyti pinigėlių ir įsigyti didesnį būstą, nes vaikučiai auga smile.gif Bet šiaip laisvai galima tris vaikučius ir vieno kambario bute auginti smile.gif Juk svarbiausia, kad išvis turite kur auginti drinks_cheers.gif
*

kitiemir pily vietos maza,aisku bus sunku,bet kiek dziaugsmo
QUOTE(jėga @ 2008 08 21, 09:55)
Žianu tokią šeimą ax.gif Sunku žinoma. Net lovų tiek neįmanoma pastatyt, bet... Juk visada tikimės geriausio biggrin.gif

Čia ne apie mane, jeigum ką. Aš turiu šešis vaikus biggrin.gif
*

biggrin.gif biggrin.gif
Lietuva
Mano brolis turi gražius sveikus 5-is vaikučius: keturis berniukus ir vieną mergytę 4u.gif
Gyvena 3 kambarių bute, bet su mano mama. taip kad galima sakyti 2-uose kambariuose (7-iese).
Tikrai jiems sunku materialiai. Bet kokia graži ir darni jų šeima. Kokie geri tie vaikiukai. Kad taip ir norisi kiekvieną dieną juos pamatyti, arba dažnai pas save parsivežam (mes su vyru jau 8 mtus nesusilaukiame vaikų verysad.gif )

Norėjau tik pasakyti, kad labai neteisingas pas mus požiūris į tokais daugiavaikes šeimas. Jei jau ne verslininkai - tai ką - reiškiasi bomžai.
Valstybė turėtų remti kažkaip labiau. Žinoma tokius, kurie nepijokauja, nesimuša ir nepalieka vaikų bile kur. Atsakingas šeimas.

Bet tie vaikiukai ir mūsų yra laimė. Du iš jų kriškto vaikai. Mano vyrą visi labai myli ir dažnai kaip išeina maniškis su jais į lauką, tai geras vaizdelis būna: eina su keturiais už rankyčių, nes 5-am dar tik 5 mėnesiai. Paaugs, eis ir tas bigsmile.gif
Adele
4u.gif ačiū už gražius žodžius ir paguodą....dar rašykite...į mus žiūri kaip į didžiausius asocialus kaimynai ir vargšus, net baisu pasirodyt kieme tarp turtingų mamyčių.....ir tėvelių....
_una_
QUOTE(Adele @ 2008 08 31, 17:12)
4u.gif ačiū už gražius žodžius ir paguodą....dar rašykite...į mus žiūri kaip į didžiausius asocialus kaimynai ir vargšus, net baisu pasirodyt kieme tarp turtingų mamyčių.....ir tėvelių....
*

Dar nežinia, ar tikrai tie turtingi kaimynai apie jus taip galvoja, o jei ir taip - reikia pasistatyt vidinę sieną tokioms mintims atmušti, ne jų reikalas, kaip jūs tvarkote savo gyvenimą. Blogiausia, kad ta visuomenės nuomonė tokia kategoriška, kad kartais ir pačios į save pradedam žiūrėti svetimom akim. O iš tiesų gausioj šeimoj vaikai auga geresni ir dar nežinia, ar po keletos ar keliolikos metų tu nežiūrėsi su užuojauta į savo turtingus kaimynus... Aukščiau nosį 4u.gif .
JelenaT
QUOTE(Adele @ 2008 08 31, 16:12)
*

Labutis. Mes gyvename vieno kambario bute, laukiame trečio vaikelio. Taip atsitiko, kad atvažiavę i Švediją išsinuomojome šį butelį (37 kv.m), aš parsivežiau du savo vaikus iš Lietuvos...Ir pastojau... Mano vaikai net ne su tikru tėvu gyvena . Nors jos buvo pratusios prie gerų sąlygų, bet ypatingų problemų neatsirado. Virtuvėje ( ačiū Dievui, ji didelė) tilpo ir sofa nedidelė ir kompo stalas. Aišku, norisi be galo didesnės erdvės, bet ką daryti- kol kas negalime to sau leisti. Tarp kitko- mačiau, būdama svečiuose pas švedus, trijų aukštų lovą. Pirmas aukštas plačiausias, antras siauresnis, trečias dar siauresnis. Tai visai man nieko pasirodė. Graži lova. Jei vyras „nagingas“, tai inete galima rasti daug visokių patarimu mažom erdvėm. Na, mes tikimės vasara išsikelti į 3 kambarių butą, tai mažąjį vaikiuką tik kelis mėnesius paauginti teks čia, nes kontraktą turim iki liepos mėnesio.
Iš mano patirties, galiu pasakyti ir pliusų yra. Dėl mažos erdvės visi išmokom prisitaikyti. Nes negali gi nepaisyti kitų gyvenančiu čia pat norų ir poreikių. Negali išeiti į kitą kambarį, kaip kad LT galėjome. Ir žaidimų atsirado bendrų ir vaikai dažniau į lauką eina. Aišku, mano manymu, nėra tai normalu, tokiam plote gyventi penkiese, bet raminuosi, kad tai laikina.
Ir dar, užaugome su tėvais gyvendami šeimyniniame bendrabučio tipo name, 12 kv, metrų kambarėlyje su bendra virtuve dviem šeimom. Tėvai pasidarę buvo pertvarą , dvejų aukštų lovą tėvas pats padarė. Po sekcija padaręs buvo stalčius su ratukais( sekcija ant kojyčių buvo, gana aukštu), tuose stalčiuose laikėm knygas ir žaislus. Mes, vaikai, tikrai nejautėm diskomforto. Vasaras ir savaitgalius pas močiutę leidom. Mano draugė tokiame kambarėly gyveno su trejais broliais, mama ir patėviu. Ir nieko- visi gyvi, mokslus baigė. Kai mums , vyresnėms vaikams, buvo 15 metų gavom visi 3-4 kambarių butus. Dar ilgai iš įpročio rinkomės viename kambary, nes pripratę buvom visi kartu būt.
jjurgitas
nesvarbu kur ir kiek, svarbu kad jus kartu. tad neimk i galva ir dziaukis treciuoju. laimingai jums 4u.gif
Keitrina
na aisku kaifo ciajokio kaip minejau pries tai reik galvoti ir ne vien apie save ai as noriu to 3 io ar 4 to tai norekite ir visi kiti juk miega ir kiti vaikai mazius reks trukdys ir atvirksciai nores didesni padukti ir vel problema taip kad ziurekim realiai ir nesaukim jog saunuole gimdyk toliau kai as laukiausi dvyniu tai vyr dukra mums ir sako tai ka jus jokiu priemoniu siam laike nenaudojat man net geda pasidare nors pas mus kambariu 3 ir virtuve 10 kv tai mano valdos vietos lyg turetu pakakti bet kai sukylam ryte tai eile prie vonios tualeto ir visi pikti.Tai tik nesupyk nes as tikrai zinau jog tai sunku bet teks atlaikyti.SEKMES
Adele
aciu Ketrinai, zinau, kad anksciau reikejo galvot, bet dabar jau yra, kaip yra.
DziuguteS
QUOTE(Adele @ 2008 10 08, 12:58)
aciu Ketrinai, zinau, kad anksciau reikejo galvot, bet dabar jau yra, kaip yra.
*

tu tik nepanikuok ir ir i nieka nekreipk demesio, as auginau 3 vaikucius gyvenau pas tevus pereinamam kabary ,paskui nusipirkau 2 kambariu bendrabucio tipo buteli ,sakes galvojau rojui atsiduriau vaikai savo kambari turi as savo .bet vistiek visi ziurejo kaip i durne prisidariuse vaiku.na o paskui isejo dar vienas leliukas netyciukas pagrandukas visi sake kad visai man stogas nuciuoze bet mes su vyru i visus spjaunam ,nusipirkome maza namuka paskola pasieme ,bet ir kiek vietos bebutu mes buname vienam kambary tik miegam atskirai. didele TVARKINGA seima tai jega thumbup.gif laikykis stiprybes tau, lauk savo stebukliuko, tai didelis dziaugsmas,kuris uzgos visus vargus ir vietos stoka biggrin.gif
Jura_j
Keitrina, augau penkiu asmenu seimoje, bet eiliu prie tualeto ir vonios isvengdavome tokiais budais: ryte keldavomes skirtingu laiku, pagal tai kam kada reikia iseiti. O jeigu atsikeli ir tavo laikas uzimtas, eini kazka kita daryti, pvz., valgyti. Be to - galima susitarti arba kai kurias proceduras, tokias kaip maudymasi atlikti is vakaro. Aisku, budavo visko, bet man kazkodel sis nepatogumas neistrigo atminty 4u.gif
Manau sunkiausia bus mokykliniu laiku, o kur dar paauglyste..
Kuzia
QUOTE(Keitrina @ 2008 10 08, 10:23)
tai vyr dukra mums ir sako tai ka jus jokiu priemoniu siam laike nenaudojat man net geda pasidare
*

Pasiutęs išprusimas apie priemones tokiam amžiuj g.gif
_una_
QUOTE(Kuzia @ 2008 10 11, 14:41)
Pasiutęs išprusimas apie priemones tokiam amžiuj g.gif
*

Baik tu, apie priemones jiems nuo šeštos klasės aiškina, o apie nėštumą nuo ketvirtos irnesakyk.gif . Man tai šokas buvo, kai maniškiai neakivaizdžiai davė suprast, kad nesitikėjo, kad "tokiam amžiuj" tėvai dar "tą" daro lotuliukas.gif . Manau, seksualinis švietimas jiems sudaro nuomonę, kad lytinis gyvenimas aktualus maždaug nuo dvylikos iki trisdešimties biggrin.gif .
Keitrina
as manau jog apie priemones apsisaugoti jaunimas turi zinoti as visai nenoreciau jog mano dukra dabar jai 22m nors ji dar negalvoja apie vedybas ir vaikus nors su berniuku draugauja 2 m gimdytu vaikus viena paskui kita juk jei pradejo mokytis tai norisi ir baigti juk ir vaiku ateitis bus geresne o norisi ir pakeliauti o atsiradus vaikams taigi viskas aisku buna numeta seneliams ir ciau jie gi vistiek nori issilakstyti .Musu name viena mergaite istekejo besimokydama 11 kl pagimde viena po metu antra ir ka daugiau matau mociute su anukais nei tikruosius tevus nes jie tai i kluba nori tai sen tai ten aisku jaunyste norisi tai kam reikejo taip anksti gimdyti ir nenumesti tu vaiku mociutei viskas turi buti savu laiku
Elariux
blush2.gif Na,kad viskam savas laikas,tai dar nereiskia,kad tas laikas visiems vienodu metu ateina.Vienas ziurek ,tik sulaukes astuoniolikos sugeba realiai mastyti apie gyvenima ir kurti stabilia,brandzia seima.Kitam gi ir trisdesimties sulaukus vejai galvoje uzauja ir kalba apie vaiku auginima kelia siurpa.Kaip zinoti,kada tas tavo tikras laikas? g.gif

O temos autore noriu nuosirdziai pasveikinti :valioir patarti maziau kreipti demesi i piktus zvilgsnius.Zmones tokie yra,ir nieko cia nepakeisi.Nebutina itikti visiems.Svarbiausia,KAD TAVO SEIMOJE MEILE IR RAMYBE,SILUMA IR NUOSIRDUMAS mirksiukas.gif
Kuzia
QUOTE(Una Li @ 2008 10 11, 17:23)
Manau, seksualinis švietimas jiems sudaro nuomonę, kad lytinis gyvenimas aktualus maždaug nuo dvylikos iki trisdešimties biggrin.gif .
*

laugh.gif laugh.gif laugh.gif

QUOTE(Keitrina @ 2008 10 11, 19:33)
mano dukra dabar jai 22m
*

O kelinta dukra gimus 1994m mastau.gif ?
Keitrina
94m gimusi musu antroji dukra Karolina jai spalio 28 sueis 14 m o dvyniai 2000m
Urtytė_mergytė
Adele, tu pasistenk nesinervinti ir saugok save ir žirniuką 4u.gif . Blogos mintys kenkia schmoll.gif
Aš irgi gyvenu bendrabutiniame 1 kambario bute. Tiesa, auginu tik 1 vaiką, bet planuoju antrą. Nežinau, kaip jūs, bet mes turime dar ir 9 kv. m. virtuvėlę, tai ją perskyrėme pusiau, ir padarėme vaikui kambarį. Tai jam kaip ir neturėtų trukdyti. Kai gims antras, planuojame gal šitą išnuomoti ir nuomotis 2 kambarių butą, nes kito nusipirkti nėra galimybės schmoll.gif
Žinoma, tiek mums, tiek jums bus labai sunku. Ypač išsimiegoti lotuliukas.gif Bet jei jūs norite to leliuko, tai ir išauginsite. Kvaila pasitikėti vien Dievu, bet juk yra tokia patarlė "Davė Dievas dantis, duos ir duonos". Aš tikiu, kad antras vaikas paskatins mus imtis kažkokios papildomos veiklos, susirasti naujus geriau apmokamus darbus, išsinuomoti butą ir pan. Jau dabar planuojame keisti mašiną į didesnę.
Iš kitos pusės-žiūrėk, kiek šeimų turi idealias sąlygas auginti vaikus, o negali jų susilaukti verysad.gif
Aš sakyčiau, kad jei jūsų šeima yra darni, jei gerai sutariat su vyru-gimdyk. Nors sunkiai, bet užauginsit gražią šeimyną 4u.gif
vydux
Mes 7 asmenu seima,gyvenam 1,5 kambary.Sunkoka,bet imanoma mirksiukas.gif
zvaigzdut
QUOTE(vydux @ 2008 10 15, 22:04)
*

saunuoliai 4u.gif
as saves neisivaizduoju niekaip taip g.gif Misija neimanoma man butu
Šelma
QUOTE(Una Li @ 2008 10 11, 17:23)
lytinis gyvenimas aktualus maždaug nuo dvylikos iki trisdešimties biggrin.gif .
*

Afiuuuu..... gerai, kad visus vaikus spėjau susigimdyt iki to biggrin.gif
Keitrina
nezinau man taip reiketu as isproteciau juk ir man ir teciui kuris gryzta vakare po darbo norisi kojas istiesus pailseti o ir kiekvienam vaikui savi reikalai ir darbai tai tokoije erdveje ne ka padarysi vieni per kitus lipdami dar ziurint jei kambarys kokiu 20 kvm bet jei maziau tai nezinau visi vaiksciotu susirauke .Na sekmes jums
joge
*

Tavo vietoj man jau stogas būtų nučiuožęs. Man nuo trijų jau čiuožia.Didvyrė 4u.gif Kai pasakė, kad dvynukai, tai šaltas prakaitas išpylė, o čia trys, ir dar prieš tai du.
Daug laimės jums ir sėkmės
vydux
QUOTE(joge @ 2008 10 16, 14:18)
Tavo vietoj man jau stogas būtų nučiuožęs. Man nuo trijų jau čiuožia.Didvyrė 4u.gif Kai pasakė, kad dvynukai, tai šaltas prakaitas išpylė, o čia trys, ir dar prieš tai du.
Daug laimės jums ir sėkmės
*

Aciu ax.gif As tai jau kazkaip susigyvenau su savo padetim,tai i galva nebeimu.Gerai yra kaip yra.Juk svarbiausia,kad vaikiukai sveiki lotuliukas.gif
Sho.Igneta
Tikrai neisivaizduoju ! Musu irgi 5 asmenu seima , dar suni norim isigyti , gyvenam 4kambariu bute , vietos kaip ner taip ner ... doh.gif
Adele
schmoll.gif mūsų kambary tvarka imanoma palaikyt vos keleta minuciu, pastoviai viskas sujaukta, taip diena is dienos.....
Debesiena
QUOTE(Adele @ 2008 08 31, 17:12)
ačiū už gražius žodžius ir paguodą....dar rašykite...į mus žiūri kaip į didžiausius asocialus kaimynai ir vargšus, net baisu pasirodyt kieme tarp turtingų mamyčių.....ir tėvelių....
*

nekreipk dėmesio į aplinkinius, būk stipri ir išdidi mama mirksiukas.gif 4u.gif ištiesų dar reikia gerai pagalvot kokie vaikai būna laimingesni-ar kai auga visi kartu ar kai kiekvienas turi net po kelis kambarius blink.gif biggrin.gif viskas priklauso ne nuo gyvenamosios vietos dydžio, o nuo to kaip ta vieta pateikta ir kaip auklėjami vaikai mirksiukas.gif

QUOTE(Keitrina @ 2008 10 08, 10:23)
na aisku kaifo ciajokio kaip minejau pries tai reik galvoti ir ne vien apie save ai as noriu to 3 io ar 4 to tai norekite ir visi kiti juk miega ir kiti vaikai mazius reks trukdys ir atvirksciai nores didesni padukti ir vel problema taip kad ziurekim realiai ir nesaukim jog saunuole gimdyk toliau kai as laukiausi dvyniu tai vyr dukra mums ir sako tai ka jus jokiu priemoniu siam laike nenaudojat man net geda pasidare nors pas mus kambariu 3 ir virtuve 10 kv tai mano valdos vietos lyg turetu pakakti bet kai sukylam ryte tai eile prie vonios tualeto ir visi pikti.Tai tik nesupyk nes as tikrai zinau jog tai sunku bet teks atlaikyti.SEKMES
*

pati užaugau 3 kambarių bute. Išviso mūsų buvo penki. Ir galiu tvirtai paneigti tai, kad susidarydavo eilė prie vonios ar tualeto schmoll.gif dar atsimenu iki 13 metų gyvenau su broliais vienam kambary-aš su vienu broliu dviaukštėj lovoj, o kitas brolis kitoj lovoj ir tas kambarys nebuvo didelis-tos dvi lovos ir spinta užėmė visą erdvę. Atvažiavęs mano dėdė vis sakydavo kaip jūs gyvenat tokiam mažam kambarėly juk ir uždust galima blink.gif Bet mes visi trys buvom labai laimingi ten gyvendami wub.gif Buvom labai artimi, iki vidurnakčio kalbėdavomės ir buvo visiškai vienodai, kad kambarys mažiukas ax.gif o vėliau tėvai padarė remontą. Man liko tas kambarėlis kuriame viena karaliavau,o broliams atiteko didelis kambarys. Na ir žinot džiaugiausi tik tiek, kad va kiek vietos va turiu savo kampą, bet einant miegot pasigesdavau savo brolių blush2.gif ir broliai nekartą yra sakę, kad daug mieliau ir geriau buvo miegot vienam mažam kambarėly, o ne atskirai. Taigi, viskas priklauso nuo pažiūrų, nuo šeimos.. Vieni laimingi gali gyvent ir septyni vieno kambario bute, o kitiem nepakanka ir visų rūmų.

QUOTE(Keitrina @ 2008 10 11, 19:33)
as manau jog apie priemones apsisaugoti jaunimas turi zinoti as visai nenoreciau jog mano dukra dabar jai 22m nors ji dar negalvoja apie vedybas ir vaikus nors su berniuku draugauja 2 m gimdytu vaikus viena paskui kita juk jei pradejo mokytis tai norisi ir baigti juk ir vaiku ateitis bus geresne o norisi ir pakeliauti o atsiradus vaikams taigi viskas aisku buna numeta seneliams ir ciau jie gi vistiek nori issilakstyti .Musu name viena mergaite istekejo besimokydama 11 kl pagimde viena po metu antra ir ka daugiau matau mociute su anukais nei tikruosius tevus nes jie tai i kluba nori tai sen tai ten aisku jaunyste norisi tai kam reikejo taip anksti gimdyti ir nenumesti tu vaiku mociutei viskas turi buti savu laiku
*

čia jau priklauso nuo kiekvieno žmogaus. Yra daug žmonių kurie tampa subrendę ir kuria nuostabias darnias šeimas būdami aštuoniolikos, o kiti iki pat senatvės lieka nesusitupėję mirksiukas.gif

Mes 7 asmenu seima,gyvenam 1,5 kambary.Sunkoka,bet imanoma
*

ot šaunuolė thumbup.gif Tai papasakok kaip jūs ten visi sutelpat-gal lovų kelių aukštų prisistatę esat ar kaip? ax.gif

QUOTE(vydux @ 2008 10 16, 21:51)
Aciu  As tai jau kazkaip susigyvenau su savo padetim,tai i galva nebeimu.Gerai yra kaip yra.Juk svarbiausia,kad vaikiukai sveiki
*

na juk būtent vaikai svarbiausia wub.gif reikia džiaugtis, kad yra bentjau šiokstoks stogas virš galvos ir vaikeliai sveiki, o tik poto reikia pradėt verkt kad va koks bstas mažas mirksiukas.gif

QUOTE(Sogettene @ 2008 10 18, 21:45)
Tikrai neisivaizduoju ! Musu irgi 5 asmenu seima , dar suni norim isigyti , gyvenam 4kambariu bute , vietos kaip ner taip ner ...
*

na va-čia tik įrodymas, kad viskas nuo pačių žmonių priklauso biggrin.gif va kaip aš augau penkių asmenų šeimoj ir trijų kambarių bute tai buvau laimingas vaikis ir vietos buvo tikrai daug biggrin.gif

QUOTE(Adele @ 2008 11 19, 11:46)
mūsų kambary tvarka imanoma palaikyt vos keleta minuciu, pastoviai viskas sujaukta, taip diena is dienos.....
*

o tai jūs įpraskit kiekvieną daigtą kurį paimat, poto padėt į vietą o ne kurnors numest mirksiukas.gif aišku iškarto neišeis, bet po truputį įprasit ir atsiras tvarka drinks_cheers.gif
Keitrina
aisku kaip sako musu senoliai mano vaikai mano vargai ir kaip jau patys susikurem taip ir srebsim,tai manviskas suprantama bet vistiek as laikausi savo nuomones kad ne viska ir ne visada reikia galvoti ir atiduoti tik vaikams lb reikia ir savimi pasirupinti nes kaip as sakau neduok dieve atgulciau patalan o su metais ir sveikata sustreikuoja ne paslaptis nes tai bus kiekvienai man jau matomai prasideda klimaksas tai jei as netureciau savo kampelio bent ramiai ar paguleti ar pamegzti o vaikai liptu ant galvu nors mano jau dideli tai turbut nudobciau nes buna kad ir sirdis streikuoja taip kad jie turi pamastyti apie savo elgesi ir duoti ramybes ir tevams
Ateik
QUOTE(Adele @ 2008 11 19, 11:46)
schmoll.gif mūsų kambary tvarka imanoma palaikyt vos keleta minuciu, pastoviai viskas sujaukta, taip diena is dienos.....
*

Natūralu tas, kai yra nedidukų vaikų.

Mes 6 žmonės, katinas, šuo gyvenam 3 kambarių bute. Vietos tikrai ne per daug, bet skųsti nėr kuo. Vis tiek visi susirenka vakare į didžiausią kambarį - nesigauna kas sau išsimėtyt. biggrin.gif
Keitrina
tai mes irgi 6 zmones ir kate kuri irgi lb megsta kompanija bet va vyr dukra 22m tai ji grizta is paskaitu tik vakare ir aisku mes taipogi visi susedam gal dazniausiai virtuveje ji pas mus 10kvm tai telpam tai pakalbam apkalbam ir kas sau dvi vyresnes i savo kamb dvyniai i savo o mes su tevu kas sau jis gryzta velai o as tai megstu ir virtuvej kol apsikuiciu tai ir telika paziuriu viena akim ir pamezgu nes turiu supama kede o jei lb noriu tai paprasau jog nors puse val vaikai dingtu is akiu ir jie lb puikiai supranta nes jie patys irgi kartais nori ramybes thumbup.gif
knielita
QUOTE(vydux @ 2008 10 16, 20:51)
Aciu ax.gif As tai jau kazkaip susigyvenau su savo padetim,tai i galva nebeimu.Gerai yra kaip yra.Juk svarbiausia,kad vaikiukai sveiki lotuliukas.gif
*

Saunuoliai, nors man butu labai sunku unsure.gif Nors aisku jei nera galimybiu tai nors tas 1,5 butukas jau yra labai gerai 4u.gif Zaviuosi jumis 4u.gif 4u.gif

Mes 5 asmenu seima gyvenam 3 k.b. Kai ieskojom buto o finansai buvo labai riboti vyra primygtinai reikalavo vietoj 1 kambario ieskot dvieju ax.gif Apleisto, pigaus bet didesnio buto, taip gavosi kad uz pakanamai maza kaina net dviems kambariams suradom triju kambariu bet labai apleista buta. jei butume nusipirke 1 k.b. nezinau ka reiketu daryt blush2.gif ypac dabar kai turim 3 vaikus wub.gif wub.gif Nors sutilpt imanoma, drauge uzaugo 5 asmenu seimoje ir vieno kambario bute. Tevai ta kambari atskire i dvi dalis buvo su spinta. Vaikai sava erdve turejo, tevai savo nors ir labai maza. Dabar kai ji pasakoja apie ju gyvenima, vaikyste tokia siluma sklinda wub.gif Taip gera klausytis, vakarai visi kartu budavo, linksma, jauku wub.gif wub.gif wub.gif
saule.a
mes 4iese 1kamb bute, plius aukle. sunkiausia tai, kad mazoji, kudikis dar, labai jautri garsam, miegui jai reik tylos, o vyresnioji-2 metai, sukauja, laksto...priversta mazaj migdyti balokne nuolat, arba vyresnioji ,,kali" mazyteje virtuveleje..
Denisenko
o balkone nesalt zema?
miilunela
isivaizduoju,kad turi būti labai sunku,bet ne visi pilysę gyvena verysad.gif
Adele
mes 4iese 1kamb bute, plius aukle. sunkiausia tai, kad mazoji, kudikis dar, labai jautri garsam, miegui jai reik tylos, o vyresnioji-2 metai, sukauja, laksto...priversta mazaj migdyti balokne nuolat, arba vyresnioji ,,kali" mazyteje virtuveleje..

mums irgi taip panasiai budavo, bet dabar bus dar sunkiau, nes dvi tures sedet virtuveje, kai bus trecias
žanin
Kol vaikai maži, dar įmanoma gyventi mažoje erdvėje, bet kai jie paauga, darosi sunku. Mūsų 4 asmenų šeima gyveno 1 kambaryje, neskaitant virtuvės. Kambaryje nuolat trūko tvarkos, nes vaikai nevisada susirinkdavo žaislus, drabužius, kambarys prigrūstas baldų, ankšta. Be abejo, miegojimas viename kambaryje su vaikais atsiliepė ir seksualiniam gyvenimui, nes belaukdami, kol užmigs vaikai, užmigdavome ir patys biggrin.gif Kai pradėjau lauktis trečio, berniukams palėpėje įrengėme atskirą kambarį. Kol kas vietos pakanka. Svarbiausia nenuleisti rankų, galbūt rasite kokią išeitį.
Elinga_27
Adelei noriu palinkėti lengvo nestuke.gif ir svarbiausia dabar galvoti apie save ir savo sveikatą, o kas ką šneka, tai manau nesvarbu kreipti į "tokius" dėmesio..
Mes taip pat gyvename vieno kambario bute (33 kv.m.), turim sūnelį ir dukrytę, aišku kolkas jie dar maži ir nuolat abu prilipę prie mamos ir tėčio, tai nemanau kad us dabar išgelbėtų dar vienas ar keli kambariai blush2.gif , bet čia ir nuo šeimos priklauso, kaip kas tvarkosi, kokią tvarką palaiko namie.. Nenoriu čia girtis, bet mūsų butukas nėra apgriozdintas baldais, o ir vaikai turi viską, ką pagal jų amžių reikia turėti.. truputį persitvarkė, vietos jau tiek kiek 1,5 kambario bute.. O ką daryt jei nėra finansinių galimybių ir turtingų tėvų, kurie galėtų padėti..
Taigi temos autorei linkiu didelės SEKMĖS 4u.gif 4u.gif ir svarbiausia kad visi būtumėt sveiki..
manima
QUOTE(Denisenko @ 2008 12 01, 23:24)
o balkone nesalt zema?
*

Aš irgi migdau balkone, tiek vasarą tiek žiemą, nors neturiu trijų vaikų 4u.gif , na bent jau kolkas tongue.gif . Maniškė žymiai geriau išsimiega smile.gif ir ilgiau tongue.gif , leidžia man darbelius nudirbti rolleyes.gif
Ebonie
Mano buvusios bendradarbės buvo panaši situacija, mažas vieno kambario butas ir du vaikai. Tai jie savo bute padarė tokią rokiruotę, virtuvę iškėlė į koridorių, aišku teko pasirūpinti geru gartraukiu, pervesti vandens ir dujų vamzdžius, įrengti gerą apšvietimą. Virtuvėlė nors ir maža, bet talpi, vietos liko ir lauko rubų spintai. Vietoj buvusios virtuvės įrengė vaikų kambarį - ten dviaukštė lova stalas spinta, o gyvenamajam kamb.atsitvėrė sau miegamąjį, ten tilpo ir spinta, likusiam plote - valgomasis stalas, pora foteliukų, tv.
donateja
Man kazkaip keista gal ir graudu butu negyventi visiems 5 viename kambaryje,kai pripratom tai ir gerai
niekad
labai didelis susiklausymas turi būt, kad visi 5 tilptumėt ir dar netrukdytumėt vieni kitiems vieno kambario bute... Aš taip tikrai negalėčiau schmoll.gif
Sėkmės ir stiprybės 4u.gif
_una_
QUOTE(niekad @ 2009 02 18, 10:54)
labai didelis susiklausymas turi būt, kad visi 5 tilptumėt ir dar netrukdytumėt vieni kitiems vieno kambario bute... Aš taip tikrai negalėčiau schmoll.gif
Sėkmės ir stiprybės 4u.gif
*

Galėtu galėtum irnesakyk.gif , kol man suėjo šešeri, mano tėvai su trim vaikais gyveno vieno kambario, kuriame buvo ir virtuvė bute (pernai važiavau to namuko pažiūtėt blink.gif , vaikystėj jis dar kiek didesnis atrodė, o dabar doh.gif ). Ir nieko, visi likom gyvi sveiki, po šiai dienai nesipykstam dėl nieko 4u.gif .
Renacita
Belieka tik pavydeti, kas taip gali ax.gif As sunkiai isivaizduoja su keliais vaikais gyvenima vieno kambario bute - su vienu vaiku visai kas kita. Jauciu buciau visiskas nervu kamuolys: kol vienas miega, kita reikia kazkaip tyliai laikyti. O juk vaikai yra vaikai, neuzkisi su vata. O ir paciam norisi bent valandziukei retkarciais uzsidaryti i atskira erdve. Bet kaip sakoma, kiekvienam savo. Stiprybes ir kantrybes 4u.gif
Adele
4u.gif pasirodo, kad yra žmonių gyvenančių tokiomis sąlygomis. kai manęs kieme mamos paklausia, kaip jūs sutilpsit, sakau, o ka daryt, kai nėra kitos išeities. o yra kitoms tiek džiaugsmo, kad mums sunku...ypač , kurios kotedžuose, naujos statybos namuose gyvena. tada man kyla noras jas erzint.... bigsmile.gif
Bagdoncikas
QUOTE(Adele @ 2009 03 02, 11:40)
4u.gif pasirodo, kad yra žmonių gyvenančių tokiomis sąlygomis. kai manęs kieme mamos paklausia, kaip jūs sutilpsit, sakau, o ka daryt, kai nėra kitos išeities. o yra kitoms tiek džiaugsmo, kad mums sunku...ypač , kurios kotedžuose, naujos statybos namuose gyvena. tada man kyla noras jas erzint.... bigsmile.gif
*

Isivaizduokit, gyvenat sau kotedze (kaip pati aprasete savo kaimynes), turit tris grazius vaikucius. Gyvenime nutinka taip, kad tenka parduoti savo grazius namus ir keltis i vieno kambario butuka. Negi netilptumet? mirksiukas.gif Visiems vietos atsirastu! Tiesiog baimina ta nezinomybe kaip bus, ar labai sunku bus...Bus gerai ir linksmai bigsmile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.