Bet gal yra panašaus likimo šeimų, atsiliepkit ir papasakokit, kaip tvarkotės...
Auginame 2 mergaites. Visai neplanuotai ir netikėtai pradėjau lauktis trečio...Gal nebūtų taip beviltiška, jeigu turėtume normalų butą, gyvename vieno kambario bute. Darosi baisu, kad nebus net oro, o ką jau kalbet apie daiktų pasidėjimą. ir t. t.
Bet gal yra panašaus likimo šeimų, atsiliepkit ir papasakokit, kaip tvarkotės... QUOTE(Adele @ 2008 08 13, 16:22) Auginame 2 mergaites. Visai neplanuotai ir netikėtai pradėjau lauktis trečio...Gal nebūtų taip beviltiška, jeigu turėtume normalų butą, gyvename vieno kambario bute. Darosi baisu, kad nebus net oro, o ką jau kalbet apie daiktų pasidėjimą. ir t. t. Bet gal yra panašaus likimo šeimų, atsiliepkit ir papasakokit, kaip tvarkotės... Mano tėvai mus tris augino vieno kambario kuriame buvo ir virtuvė bute (vėliau dujinę sugalvojo pastatyti nešildomame priebutyje). Mes vaikai nejautėme jokio diskomforto (apie tėvus to pasakyti negalėčiau Labai tikiu, kad kiekvienas vaikas atsineša savo "duonos kepalą". Kol vaikai nedidukai sutilpsite, o vėliau gal pavyks įsigyti didesnį butą? Pirmais metais mažiukas daug vietos neužims, o ir rūbelių, daiktelių liks nuo sesių. Miegojimui dabar yra visokių ištraukiamų foteliukų, tai kas, kad naktį nelabai praeisi, užtat dieną vietos bus. Nežinau kur gyvenat, bet gal įmanoma išnuomoti savo butelį, o patiems nuomotis didesnį? Svarbiausia nesisielok ir lauk vaikelio su džiaugsmu, nes nieko vertingesnio už gyvybę nėra, visa kita galima su laiku įsigyti.
Žinoma, kad sunku bus, bet vaikai atpirks tą vargą. Tik pagavok, net šešios rankos tave apkabins. O dėl erdvės taupymo, galima paieškoti funkcionalių baldų, tipo ir lova, ir stalas viename. Arba atlenkiamas stalas. Visada galima rasti išeitį, mėgaukis nėštumu.
šaunoliai, kad išdrįsot priimti trečią vaikelį
Man taip neteko, bet kol man suejo 9 metai, mano tevai su mumis (du vaikai), gyveno 28 kv metrų 3 kambarių bute. Mums vaikams tai tikrai netrukdė, bet mamai buvo sunku Žinoma, sunku bus.. Bet kaip čia kažkas rašė - kiekvienas vaikas atneša savo duonos kąsnį. Mūsų Aniuta pvz atnešė mums erdvesnę mašiną -senoje jau nebuvo vietos dar vienai kedutei vis gi... išeičių su laiku bus... galiausiai galėsit stoti į eilę dėl socialinio busto kaip daugiavaikė šeima ir po kelių metų išspręsti problemą. Jieškotis geresnio darbo, nuomotis didesnį butą.. gyvenimas tęsiasi, keičiasi visą laiką. Manau viskas susitvarkys... sekmės jums. Na ir dar. Kai vietos daugiau, maži vaikai vis tiek visą laiką nori būti prie mamos, tai visi vaikšto už paskos ir į savo kambarį nenori eiti.
Dėl vietos-nereikia per daug jaudintis
Žianu tokią šeimą
Čia ne apie mane, jeigum ką. Aš turiu šešis vaikus QUOTE(Debesiena @ 2008 08 19, 19:46) Dėl vietos-nereikia per daug jaudintis kitiemir pily vietos maza,aisku bus sunku,bet kiek dziaugsmo QUOTE(jėga @ 2008 08 21, 09:55) Žianu tokią šeimą Čia ne apie mane, jeigum ką. Aš turiu šešis vaikus
Mano brolis turi gražius sveikus 5-is vaikučius: keturis berniukus ir vieną mergytę
Gyvena 3 kambarių bute, bet su mano mama. taip kad galima sakyti 2-uose kambariuose (7-iese). Tikrai jiems sunku materialiai. Bet kokia graži ir darni jų šeima. Kokie geri tie vaikiukai. Kad taip ir norisi kiekvieną dieną juos pamatyti, arba dažnai pas save parsivežam (mes su vyru jau 8 mtus nesusilaukiame vaikų Norėjau tik pasakyti, kad labai neteisingas pas mus požiūris į tokais daugiavaikes šeimas. Jei jau ne verslininkai - tai ką - reiškiasi bomžai. Valstybė turėtų remti kažkaip labiau. Žinoma tokius, kurie nepijokauja, nesimuša ir nepalieka vaikų bile kur. Atsakingas šeimas. Bet tie vaikiukai ir mūsų yra laimė. Du iš jų kriškto vaikai. Mano vyrą visi labai myli ir dažnai kaip išeina maniškis su jais į lauką, tai geras vaizdelis būna: eina su keturiais už rankyčių, nes 5-am dar tik 5 mėnesiai. Paaugs, eis ir tas QUOTE(Adele @ 2008 08 31, 17:12) Dar nežinia, ar tikrai tie turtingi kaimynai apie jus taip galvoja, o jei ir taip - reikia pasistatyt vidinę sieną tokioms mintims atmušti, ne jų reikalas, kaip jūs tvarkote savo gyvenimą. Blogiausia, kad ta visuomenės nuomonė tokia kategoriška, kad kartais ir pačios į save pradedam žiūrėti svetimom akim. O iš tiesų gausioj šeimoj vaikai auga geresni ir dar nežinia, ar po keletos ar keliolikos metų tu nežiūrėsi su užuojauta į savo turtingus kaimynus... Aukščiau nosį QUOTE(Adele @ 2008 08 31, 16:12) Labutis. Mes gyvename vieno kambario bute, laukiame trečio vaikelio. Taip atsitiko, kad atvažiavę i Švediją išsinuomojome šį butelį (37 kv.m), aš parsivežiau du savo vaikus iš Lietuvos...Ir pastojau... Mano vaikai net ne su tikru tėvu gyvena . Nors jos buvo pratusios prie gerų sąlygų, bet ypatingų problemų neatsirado. Virtuvėje ( ačiū Dievui, ji didelė) tilpo ir sofa nedidelė ir kompo stalas. Aišku, norisi be galo didesnės erdvės, bet ką daryti- kol kas negalime to sau leisti. Tarp kitko- mačiau, būdama svečiuose pas švedus, trijų aukštų lovą. Pirmas aukštas plačiausias, antras siauresnis, trečias dar siauresnis. Tai visai man nieko pasirodė. Graži lova. Jei vyras nagingas, tai inete galima rasti daug visokių patarimu mažom erdvėm. Na, mes tikimės vasara išsikelti į 3 kambarių butą, tai mažąjį vaikiuką tik kelis mėnesius paauginti teks čia, nes kontraktą turim iki liepos mėnesio. Iš mano patirties, galiu pasakyti ir pliusų yra. Dėl mažos erdvės visi išmokom prisitaikyti. Nes negali gi nepaisyti kitų gyvenančiu čia pat norų ir poreikių. Negali išeiti į kitą kambarį, kaip kad LT galėjome. Ir žaidimų atsirado bendrų ir vaikai dažniau į lauką eina. Aišku, mano manymu, nėra tai normalu, tokiam plote gyventi penkiese, bet raminuosi, kad tai laikina. Ir dar, užaugome su tėvais gyvendami šeimyniniame bendrabučio tipo name, 12 kv, metrų kambarėlyje su bendra virtuve dviem šeimom. Tėvai pasidarę buvo pertvarą , dvejų aukštų lovą tėvas pats padarė. Po sekcija padaręs buvo stalčius su ratukais( sekcija ant kojyčių buvo, gana aukštu), tuose stalčiuose laikėm knygas ir žaislus. Mes, vaikai, tikrai nejautėm diskomforto. Vasaras ir savaitgalius pas močiutę leidom. Mano draugė tokiame kambarėly gyveno su trejais broliais, mama ir patėviu. Ir nieko- visi gyvi, mokslus baigė. Kai mums , vyresnėms vaikams, buvo 15 metų gavom visi 3-4 kambarių butus. Dar ilgai iš įpročio rinkomės viename kambary, nes pripratę buvom visi kartu būt.
nesvarbu kur ir kiek, svarbu kad jus kartu. tad neimk i galva ir dziaukis treciuoju. laimingai jums
na aisku kaifo ciajokio kaip minejau pries tai reik galvoti ir ne vien apie save ai as noriu to 3 io ar 4 to tai norekite ir visi kiti juk miega ir kiti vaikai mazius reks trukdys ir atvirksciai nores didesni padukti ir vel problema taip kad ziurekim realiai ir nesaukim jog saunuole gimdyk toliau kai as laukiausi dvyniu tai vyr dukra mums ir sako tai ka jus jokiu priemoniu siam laike nenaudojat man net geda pasidare nors pas mus kambariu 3 ir virtuve 10 kv tai mano valdos vietos lyg turetu pakakti bet kai sukylam ryte tai eile prie vonios tualeto ir visi pikti.Tai tik nesupyk nes as tikrai zinau jog tai sunku bet teks atlaikyti.SEKMES
aciu Ketrinai, zinau, kad anksciau reikejo galvot, bet dabar jau yra, kaip yra.
QUOTE(Adele @ 2008 10 08, 12:58) tu tik nepanikuok ir ir i nieka nekreipk demesio, as auginau 3 vaikucius gyvenau pas tevus pereinamam kabary ,paskui nusipirkau 2 kambariu bendrabucio tipo buteli ,sakes galvojau rojui atsiduriau vaikai savo kambari turi as savo .bet vistiek visi ziurejo kaip i durne prisidariuse vaiku.na o paskui isejo dar vienas leliukas netyciukas pagrandukas visi sake kad visai man stogas nuciuoze bet mes su vyru i visus spjaunam ,nusipirkome maza namuka paskola pasieme ,bet ir kiek vietos bebutu mes buname vienam kambary tik miegam atskirai. didele TVARKINGA seima tai jega
Keitrina, augau penkiu asmenu seimoje, bet eiliu prie tualeto ir vonios isvengdavome tokiais budais: ryte keldavomes skirtingu laiku, pagal tai kam kada reikia iseiti. O jeigu atsikeli ir tavo laikas uzimtas, eini kazka kita daryti, pvz., valgyti. Be to - galima susitarti arba kai kurias proceduras, tokias kaip maudymasi atlikti is vakaro. Aisku, budavo visko, bet man kazkodel sis nepatogumas neistrigo atminty
Manau sunkiausia bus mokykliniu laiku, o kur dar paauglyste.. QUOTE(Kuzia @ 2008 10 11, 14:41) Baik tu, apie priemones jiems nuo šeštos klasės aiškina, o apie nėštumą nuo ketvirtos
as manau jog apie priemones apsisaugoti jaunimas turi zinoti as visai nenoreciau jog mano dukra dabar jai 22m nors ji dar negalvoja apie vedybas ir vaikus nors su berniuku draugauja 2 m gimdytu vaikus viena paskui kita juk jei pradejo mokytis tai norisi ir baigti juk ir vaiku ateitis bus geresne o norisi ir pakeliauti o atsiradus vaikams taigi viskas aisku buna numeta seneliams ir ciau jie gi vistiek nori issilakstyti .Musu name viena mergaite istekejo besimokydama 11 kl pagimde viena po metu antra ir ka daugiau matau mociute su anukais nei tikruosius tevus nes jie tai i kluba nori tai sen tai ten aisku jaunyste norisi tai kam reikejo taip anksti gimdyti ir nenumesti tu vaiku mociutei viskas turi buti savu laiku
O temos autore noriu nuosirdziai pasveikinti :valioir patarti maziau kreipti demesi i piktus zvilgsnius.Zmones tokie yra,ir nieko cia nepakeisi.Nebutina itikti visiems.Svarbiausia,KAD TAVO SEIMOJE MEILE IR RAMYBE,SILUMA IR NUOSIRDUMAS
94m gimusi musu antroji dukra Karolina jai spalio 28 sueis 14 m o dvyniai 2000m
Adele, tu pasistenk nesinervinti ir saugok save ir žirniuką
Aš irgi gyvenu bendrabutiniame 1 kambario bute. Tiesa, auginu tik 1 vaiką, bet planuoju antrą. Nežinau, kaip jūs, bet mes turime dar ir 9 kv. m. virtuvėlę, tai ją perskyrėme pusiau, ir padarėme vaikui kambarį. Tai jam kaip ir neturėtų trukdyti. Kai gims antras, planuojame gal šitą išnuomoti ir nuomotis 2 kambarių butą, nes kito nusipirkti nėra galimybės Žinoma, tiek mums, tiek jums bus labai sunku. Ypač išsimiegoti Iš kitos pusės-žiūrėk, kiek šeimų turi idealias sąlygas auginti vaikus, o negali jų susilaukti Aš sakyčiau, kad jei jūsų šeima yra darni, jei gerai sutariat su vyru-gimdyk. Nors sunkiai, bet užauginsit gražią šeimyną
Mes 7 asmenu seima,gyvenam 1,5 kambary.Sunkoka,bet imanoma
nezinau man taip reiketu as isproteciau juk ir man ir teciui kuris gryzta vakare po darbo norisi kojas istiesus pailseti o ir kiekvienam vaikui savi reikalai ir darbai tai tokoije erdveje ne ka padarysi vieni per kitus lipdami dar ziurint jei kambarys kokiu 20 kvm bet jei maziau tai nezinau visi vaiksciotu susirauke .Na sekmes jums
QUOTE(joge @ 2008 10 16, 14:18) Tavo vietoj man jau stogas būtų nučiuožęs. Man nuo trijų jau čiuožia.Didvyrė Daug laimės jums ir sėkmės Aciu
Tikrai neisivaizduoju ! Musu irgi 5 asmenu seima , dar suni norim isigyti , gyvenam 4kambariu bute , vietos kaip ner taip ner ...
QUOTE(Adele @ 2008 08 31, 17:12) ačiū už gražius žodžius ir paguodą....dar rašykite...į mus žiūri kaip į didžiausius asocialus kaimynai ir vargšus, net baisu pasirodyt kieme tarp turtingų mamyčių.....ir tėvelių.... nekreipk dėmesio į aplinkinius, būk stipri ir išdidi mama QUOTE(Keitrina @ 2008 10 08, 10:23) na aisku kaifo ciajokio kaip minejau pries tai reik galvoti ir ne vien apie save ai as noriu to 3 io ar 4 to tai norekite ir visi kiti juk miega ir kiti vaikai mazius reks trukdys ir atvirksciai nores didesni padukti ir vel problema taip kad ziurekim realiai ir nesaukim jog saunuole gimdyk toliau kai as laukiausi dvyniu tai vyr dukra mums ir sako tai ka jus jokiu priemoniu siam laike nenaudojat man net geda pasidare nors pas mus kambariu 3 ir virtuve 10 kv tai mano valdos vietos lyg turetu pakakti bet kai sukylam ryte tai eile prie vonios tualeto ir visi pikti.Tai tik nesupyk nes as tikrai zinau jog tai sunku bet teks atlaikyti.SEKMES pati užaugau 3 kambarių bute. Išviso mūsų buvo penki. Ir galiu tvirtai paneigti tai, kad susidarydavo eilė prie vonios ar tualeto QUOTE(Keitrina @ 2008 10 11, 19:33) as manau jog apie priemones apsisaugoti jaunimas turi zinoti as visai nenoreciau jog mano dukra dabar jai 22m nors ji dar negalvoja apie vedybas ir vaikus nors su berniuku draugauja 2 m gimdytu vaikus viena paskui kita juk jei pradejo mokytis tai norisi ir baigti juk ir vaiku ateitis bus geresne o norisi ir pakeliauti o atsiradus vaikams taigi viskas aisku buna numeta seneliams ir ciau jie gi vistiek nori issilakstyti .Musu name viena mergaite istekejo besimokydama 11 kl pagimde viena po metu antra ir ka daugiau matau mociute su anukais nei tikruosius tevus nes jie tai i kluba nori tai sen tai ten aisku jaunyste norisi tai kam reikejo taip anksti gimdyti ir nenumesti tu vaiku mociutei viskas turi buti savu laiku čia jau priklauso nuo kiekvieno žmogaus. Yra daug žmonių kurie tampa subrendę ir kuria nuostabias darnias šeimas būdami aštuoniolikos, o kiti iki pat senatvės lieka nesusitupėję QUOTE(vydux @ 2008 10 15, 22:04) ot šaunuolė QUOTE(vydux @ 2008 10 16, 21:51) Aciu As tai jau kazkaip susigyvenau su savo padetim,tai i galva nebeimu.Gerai yra kaip yra.Juk svarbiausia,kad vaikiukai sveiki na juk būtent vaikai svarbiausia QUOTE(Sogettene @ 2008 10 18, 21:45) Tikrai neisivaizduoju ! Musu irgi 5 asmenu seima , dar suni norim isigyti , gyvenam 4kambariu bute , vietos kaip ner taip ner ... na va-čia tik įrodymas, kad viskas nuo pačių žmonių priklauso QUOTE(Adele @ 2008 11 19, 11:46) mūsų kambary tvarka imanoma palaikyt vos keleta minuciu, pastoviai viskas sujaukta, taip diena is dienos..... o tai jūs įpraskit kiekvieną daigtą kurį paimat, poto padėt į vietą o ne kurnors numest
aisku kaip sako musu senoliai mano vaikai mano vargai ir kaip jau patys susikurem taip ir srebsim,tai manviskas suprantama bet vistiek as laikausi savo nuomones kad ne viska ir ne visada reikia galvoti ir atiduoti tik vaikams lb reikia ir savimi pasirupinti nes kaip as sakau neduok dieve atgulciau patalan o su metais ir sveikata sustreikuoja ne paslaptis nes tai bus kiekvienai man jau matomai prasideda klimaksas tai jei as netureciau savo kampelio bent ramiai ar paguleti ar pamegzti o vaikai liptu ant galvu nors mano jau dideli tai turbut nudobciau nes buna kad ir sirdis streikuoja taip kad jie turi pamastyti apie savo elgesi ir duoti ramybes ir tevams
QUOTE(Adele @ 2008 11 19, 11:46) Natūralu tas, kai yra nedidukų vaikų. Mes 6 žmonės, katinas, šuo gyvenam 3 kambarių bute. Vietos tikrai ne per daug, bet skųsti nėr kuo. Vis tiek visi susirenka vakare į didžiausią kambarį - nesigauna kas sau išsimėtyt.
tai mes irgi 6 zmones ir kate kuri irgi lb megsta kompanija bet va vyr dukra 22m tai ji grizta is paskaitu tik vakare ir aisku mes taipogi visi susedam gal dazniausiai virtuveje ji pas mus 10kvm tai telpam tai pakalbam apkalbam ir kas sau dvi vyresnes i savo kamb dvyniai i savo o mes su tevu kas sau jis gryzta velai o as tai megstu ir virtuvej kol apsikuiciu tai ir telika paziuriu viena akim ir pamezgu nes turiu supama kede o jei lb noriu tai paprasau jog nors puse val vaikai dingtu is akiu ir jie lb puikiai supranta nes jie patys irgi kartais nori ramybes
QUOTE(vydux @ 2008 10 16, 20:51) Aciu Saunuoliai, nors man butu labai sunku Mes 5 asmenu seima gyvenam 3 k.b. Kai ieskojom buto o finansai buvo labai riboti vyra primygtinai reikalavo vietoj 1 kambario ieskot dvieju
mes 4iese 1kamb bute, plius aukle. sunkiausia tai, kad mazoji, kudikis dar, labai jautri garsam, miegui jai reik tylos, o vyresnioji-2 metai, sukauja, laksto...priversta mazaj migdyti balokne nuolat, arba vyresnioji ,,kali" mazyteje virtuveleje..
o balkone nesalt zema?
isivaizduoju,kad turi būti labai sunku,bet ne visi pilysę gyvena
mes 4iese 1kamb bute, plius aukle. sunkiausia tai, kad mazoji, kudikis dar, labai jautri garsam, miegui jai reik tylos, o vyresnioji-2 metai, sukauja, laksto...priversta mazaj migdyti balokne nuolat, arba vyresnioji ,,kali" mazyteje virtuveleje..
mums irgi taip panasiai budavo, bet dabar bus dar sunkiau, nes dvi tures sedet virtuveje, kai bus trecias
Kol vaikai maži, dar įmanoma gyventi mažoje erdvėje, bet kai jie paauga, darosi sunku. Mūsų 4 asmenų šeima gyveno 1 kambaryje, neskaitant virtuvės. Kambaryje nuolat trūko tvarkos, nes vaikai nevisada susirinkdavo žaislus, drabužius, kambarys prigrūstas baldų, ankšta. Be abejo, miegojimas viename kambaryje su vaikais atsiliepė ir seksualiniam gyvenimui, nes belaukdami, kol užmigs vaikai, užmigdavome ir patys
Adelei noriu palinkėti lengvo
Mes taip pat gyvename vieno kambario bute (33 kv.m.), turim sūnelį ir dukrytę, aišku kolkas jie dar maži ir nuolat abu prilipę prie mamos ir tėčio, tai nemanau kad us dabar išgelbėtų dar vienas ar keli kambariai Taigi temos autorei linkiu didelės SEKMĖS
Mano buvusios bendradarbės buvo panaši situacija, mažas vieno kambario butas ir du vaikai. Tai jie savo bute padarė tokią rokiruotę, virtuvę iškėlė į koridorių, aišku teko pasirūpinti geru gartraukiu, pervesti vandens ir dujų vamzdžius, įrengti gerą apšvietimą. Virtuvėlė nors ir maža, bet talpi, vietos liko ir lauko rubų spintai. Vietoj buvusios virtuvės įrengė vaikų kambarį - ten dviaukštė lova stalas spinta, o gyvenamajam kamb.atsitvėrė sau miegamąjį, ten tilpo ir spinta, likusiam plote - valgomasis stalas, pora foteliukų, tv.
Man kazkaip keista gal ir graudu butu negyventi visiems 5 viename kambaryje,kai pripratom tai ir gerai
labai didelis susiklausymas turi būt, kad visi 5 tilptumėt ir dar netrukdytumėt vieni kitiems vieno kambario bute... Aš taip tikrai negalėčiau
Sėkmės ir stiprybės QUOTE(niekad @ 2009 02 18, 10:54) labai didelis susiklausymas turi būt, kad visi 5 tilptumėt ir dar netrukdytumėt vieni kitiems vieno kambario bute... Aš taip tikrai negalėčiau Sėkmės ir stiprybės Galėtu galėtum
Belieka tik pavydeti, kas taip gali
QUOTE(Adele @ 2009 03 02, 11:40) Isivaizduokit, gyvenat sau kotedze (kaip pati aprasete savo kaimynes), turit tris grazius vaikucius. Gyvenime nutinka taip, kad tenka parduoti savo grazius namus ir keltis i vieno kambario butuka. Negi netilptumet? |