Planuojame pirkti elektrinį garų puodą. Manau, kad bus sveikiau gaminti maistą.
Jeigu turite nusipirkę, ar galite parašyti kokį ir savo nuomonę apie teigiamas ir neigiamas jo puses.
P.S. Gal jau ir yra panaši tema, bet aš jos neradau.
Planuojame pirkti elektrinį garų puodą. Manau, kad bus sveikiau gaminti maistą.
Jeigu turite nusipirkę, ar galite parašyti kokį ir savo nuomonę apie teigiamas ir neigiamas jo puses. P.S. Gal jau ir yra panaši tema, bet aš jos neradau.
aš turiu TEFAL vitamin+, tai galiu tik teigiamai atsiliepti apie šį puodą, man labai patinka, viskas ką pagaminu yra skanu ir sveika.
Turiu Bomann garpuodį, negaliu atsidžiaugti, vaikui praktiškai viską jame gaminu. O omletas koks gaunasi (yra specialus indas), purus, kaip pyragas
Labukas, mamos
Mano mama prieš metus paskaičiusi tokios "Vakarų ekspreso" žurnalistės N. Mogučajos straipsnius apie tai, kaip laikėsi latvių dietologo Chazano dietos, ėmė ir pati skrupulingai maistą reguliuoti. Per metus laiko pati savo sistemą susidarė. Ir ėmė svajoti apie garų puodą. Labai patogu: keliais aukštais vienu metu gamini ir pagrindinį patiekalą, ir garnyrą. O svarbiausia, be jokių riebalų Tik va, niekaip neįkalbėjau jos pirkti elektrinį garų puodą
geras dalykas.mazai vargo-sudedi viska ir palieki ramiai
as turiu paprasta, gal uz 100 lt. bet super daikciukas. Maniskis, kuris kepta maista dievina ir tas sako gal garuose virsi?
as turiu BRAUN garu puoda, dvieju aukstu, mokejau apie 230 Lt. yra papildomas indas juodos spalvos spalvotoms darzovems kaip morkoms ir pan. esu tikrai patenkinta, maistas gaunas skanus, o be to ir sveika
QUOTE(E.V. @ 2008 05 26, 18:39) Turiu Bomann garpuodį, negaliu atsidžiaugti, vaikui praktiškai viską jame gaminu. O omletas koks gaunasi (yra specialus indas), purus, kaip pyragas O kaip juos troškinat vienam aukšte ar per kelis?Kiek laiko?Prašom viską nuo iki.. Cekava.. Aš nusipirkau paprastą - SCARLETT su nuolaida mokėjau 74LT, man tai tinka ir patinka. Ateity galbūt įsigysiu brangesnį, šį pirkau, nes norejau įsitikinti ar man išvis tokio ,,priboro" reikia... QUOTE(Lona @ 2008 08 15, 09:34) O kaip juos troškinat vienam aukšte ar per kelis?Kiek laiko?Prašom viską nuo iki.. Cekava.. Aš nusipirkau paprastą - SCARLETT su nuolaida mokėjau 74LT, man tai tinka ir patinka. Ateity galbūt įsigysiu brangesnį, šį pirkau, nes norejau įsitikinti ar man išvis tokio ,,priboro" reikia... as irgi sita nusipirkau, tai man jis nelabai
Jei kas neskaitėt - praeitam "Mano namų" žurnalo numery buvo paskelbtas neneudingiausių buitinų prietaisų sąrašas. Tai ten garų puodas - vienas iš lyderių
QUOTE(pašnekutė @ 2008 08 18, 22:54) Jei kas neskaitėt - praeitam "Mano namų" žurnalo numery buvo paskelbtas neneudingiausių buitinų prietaisų sąrašas. Tai ten garų puodas - vienas iš lyderių įdomu būtų pamatyti visą sąrašą
turiu TEFAL vitamin+, verdu tik bulves (daugiau kazka daryti jame fantazijos truksta
QUOTE(pašnekutė @ 2008 08 18, 23:54) Jei kas neskaitėt - praeitam "Mano namų" žurnalo numery buvo paskelbtas neneudingiausių buitinų prietaisų sąrašas. Tai ten garų puodas - vienas iš lyderių geras, o pas mane jis plusa kaip bitute be poilsio
Noriu paklausti gaminanciu: Ar nebuna pilna virtuve garu po gaminimo (Ypac jei galingas puodas ir maza virtuve)?
QUOTE(viketa @ 2008 08 19, 14:13) Noriu paklausti gaminanciu: Ar nebuna pilna virtuve garu po gaminimo (Ypac jei galingas puodas ir maza virtuve)? Pas mane maža virtuvė. Tai praveriu langą ir įjungiu gartraukį - jokių garų. Tik gal žiemą langai aprasoja. Papildyta: QUOTE(pašnekutė @ 2008 08 18, 21:54) Jei kas neskaitėt - praeitam "Mano namų" žurnalo numery buvo paskelbtas neneudingiausių buitinų prietaisų sąrašas. Tai ten garų puodas - vienas iš lyderių Skaičiau. Ten dar buvo pridėta, kad tinka tiems, kurie "mėgsta sveika ir neskanų maistą". Beje, ten buvo ir spragų. Pavyzdžiui, kokteilinė paminėta kaip nereikalingiausia, o blenderis - kaip labai naudingas. Na, aš kokteilinę vietoj blenderio naudoju - peiliukai juk tokie patys QUOTE(Meškuolė @ 2008 08 19, 18:40) kokteilinė paminėta kaip nereikalingiausia, o blenderis - kaip labai naudingas. Na, aš kokteilinę vietoj blenderio naudoju - peiliukai juk tokie patys Na, kokteilinės būna ir be peiliukų - vienos su tokiais "spsrneliais", kitos - tokiais specialiais diskais, tai gal čia apie tokias kalba. Su tokiom tai tik plakt ir nieko daugiau.
Radau naudinga tema, atejau paskaitinet, koki garu puoda isigyt, o cia jiem antireklama pavaryta
Varau i sena tema QUOTE(Katu @ 2008 08 19, 21:44) Radau naudinga tema, atejau paskaitinet, koki garu puoda isigyt, o cia jiem antireklama pavaryta Varau i sena tema Tai reikia gi ir minusus pavardyti, kad žinotume, ko tikėtis Šiaip geras daiktas. Man didžiausias minusas - negalima dėti maniškio į indaplovę. O mes šiek tiek tinginiukai, tai nesmagu paskui rankomis groteles plauti. Kai pirkau, galvojau, kad maistas bus labiau pažliugęs. Bet nieko, viskas puikiai gaunasi. Kadangi mes su vyru ir taip nesame riebaluose mirkytos mėsos mėgėjai, tai didelio skirtumo nejaučiame. Pavyzdžiui, vyras vištieną keptuvėje be aliejaus kepa. Tai garpuodyje troškinta būna tokio paties skonio. Dabar tik garpuodyje gaminu kiaušinienę (daugiau jokių keptuvių ir vartymo - sumeti visas daržoves, kiaušinį, sūrį ir palieki - skamba kaip iš reklamos), širdeles, ir visą kitą maistą, kurį normaliomis sąlygomis reikėtų virti - daug paprasčiau. Bet vat žuvis man nepatiko. Gal dėl to, kad šaldyta buvo. Kažkaip labai sušlapo.
o aš vietoj garų puodo naudoju mikropliusą iš tw. ir kiaušinienes kepu, žuvį, omletus, mėsytę, pyragus... žodžiu viską
QUOTE(pašnekutė @ 2008 08 18, 22:54) Jei kas neskaitėt - praeitam "Mano namų" žurnalo numery buvo paskelbtas neneudingiausių buitinų prietaisų sąrašas. Tai ten garų puodas - vienas iš lyderių ...] Tai kad kiekvienas prietaisas užsistovi... kol naujas - naudojamas dažniau, po to rečiau, bet tikrai kiekvienas reikalingas. Juk nusibosta kasdien gamint tą patį... o be to reiktų ne madų ir naujovių vaikytis (ir pirkt viską iš eilės), o atsirinkt, ko labiausiai reikia. Aš garpuodį pirmiausia tėvams padovanojau, galvojau nesupras ir nepatiks jiems toks maistas (ir tyliai audžiau mintį, kad gal man atiduos kaip nereikalingą daiktą), tai pasirodo mama įsigudrino ne tik gamint, bet ir šildyt maistą. Taip mano viltys žlugo ir dabar galvoju nieko nelaukus įsigyt pati QUOTE(vixiuke @ 2008 08 20, 15:25) o aš vietoj garų puodo naudoju mikropliusą iš tw. ir kiaušinienes kepu, žuvį, omletus, mėsytę, pyragus... žodžiu viską atsiprašau už savo neišmanymą, bet kas tas mikropliusas? QUOTE(Meškuolė @ 2008 08 20, 16:44) tai toks tupperware indas, kuriame mikro bangų krosnelėje maistas gaminamas be vandens (išskyrus kruopas). Taip maiste, o ne vandenyje lieka visi vitaminai, galima gaminti be riebalų, maistas pagaminamas greičiau nei įprastai, nes neeikvojama energija sušildyti vandeniui. QUOTE(vixiuke @ 2008 08 20, 21:00) tai toks tupperware indas, kuriame mikro bangų krosnelėje maistas gaminamas be vandens (išskyrus kruopas). Taip maiste, o ne vandenyje lieka visi vitaminai, galima gaminti be riebalų, maistas pagaminamas greičiau nei įprastai, nes neeikvojama energija sušildyti vandeniui. Dėkui už info
Gal galėtumėt kas nors patarti apie garų puodo valymą. Pas mane Tefal firmos. Kaitinimo elementas apsinešė kažkokiais kaip suodžiais: pabraukus pirštu, jis lieka juodas...... valiau pagal instrukcijas: įpilkit acto, vandens ir palikit nakčiai....šššš gavosi.... gal kokius santykius ne tokius paėmiau...bet nebuvo nurodyta
Kaip Jūs valot? Dabar bijau su juo gaminti, lenda kvailos mintys: gal dabar tie garai kokie nuodingi...
Turim tefal jau apie 1,5 metu. labai patenkinti. skanu, sveika, greita, patogu ir taupu. pagaminu vakariene ar pietus is pvz vistienos, bulviu ir kitu darzoviu kaip brokoliai...be to likes sultinys (is produktu isskirtos sultys) puikiai tinka sriubai. tai va su 1-1,5 l net du patiekalai!
Sveikos.
Gavau ir aš garų puodą, bet iš Vokietijos, pa smus tokių neparduoda. Jame nėra indelio ryžiams ir omletui. Ar yra kur tų dalių pirkti? PAmėginčiau prisiderinti, nes dabar tai mažai ką gamint galėsiu Namiškiai pirmą kartą valgė žuvį garuose ir paprasčiausias daržoves, tai laaabai patiko Tiesa, gal žinot kodėl negalima dėti prieskonių? Kažkas klausėt, kiek elektros ima, tai va, preliminariai žiūrėjom. 35 minutes virėm. Tai sunaudojo 0,6 kilovatvalandės. Bet kartu buvo įjungtas šaldytuvas, elektroniniai laikrodžiai ir kitokios smulkmės. QUOTE(Kruopike77 @ 2008 08 27, 15:31) Gal galėtumėt kas nors patarti apie garų puodo valymą. Pas mane Tefal firmos. Kaitinimo elementas apsinešė kažkokiais kaip suodžiais... QUOTE(Cinside @ 2008 09 13, 14:21) Tiesa, gal žinot kodėl negalima dėti prieskonių? Manau, gal kad prieskoniai neprybiretu ant kaitinimo elemento? Pati ruosiuosi pirkti garu puoda, tik nzn ar Tefal ar Kenwood Nemanau kad paruostas maistas bus neskanus, nes ir tai keptuves nenaudoju
Taigi, svarstau visokius variantus dėl to ryžių indelio
Velnias, nesugalvoju, ką daryti, nes labai noriu košių, ryžių, omleto QUOTE(Cinside @ 2008 09 13, 20:46) Taigi, svarstau visokius variantus dėl to ryžių indelio Velnias, nesugalvoju, ką daryti, nes labai noriu košių, ryžių, omleto Ziurek, o netinka tokie indeliai, kuriuos galima mikrobanginej naudoti? Igarsinau savo mintis QUOTE(Cinside @ 2008 09 13, 14:21) Tiesa, gal žinot kodėl negalima dėti prieskonių? o kodėl negalima QUOTE(Cinside @ 2008 09 13, 20:46) Taigi, svarstau visokius variantus dėl to ryžių indelio Velnias, nesugalvoju, ką daryti, nes labai noriu košių, ryžių, omleto tikrai tiktų mikropliusas ir ultrapliusas iš tuperware QUOTE(Ju.Ju @ 2008 09 13, 21:25) Ziurek, o netinka tokie indeliai, kuriuos galima mikrobanginej naudoti? Igarsinau savo mintis Aš irgi galvojau paieškoti spec plastmasės. Bet gerai namie paieškojusi radau grūdinto stiklo indą. Telpa kuo puikiausiai. Pakenkti kažkam lyg ir neturėtų QUOTE(gi2lux @ 2008 09 13, 21:41) o kodėl negalima tikrai tiktų mikropliusas ir ultrapliusas iš tuperware Negalima todėl, kad pas mane instrukcijoje netgi boldu tai parašyta. Galvoju, gal ne šiaip sau Dėkui už patarimus
vis gundausi garų puodą įsigyti, bet va, kas juokingiausia - noriu, bet nė karto gyvenime nevalgiau jame gaminto maisto
Skonis kaip virtų daržovių, tik skaniau
Daržoves tik ir troškinu. Reikėtų gal ir pačiai ką nors įdomesnio pasigamint. Mačiau, žmonės ir pyragus kepa http://www.blogas.lt/forelle/425591/
Gal kas žinot ar galima garuose virti naudojant silikonines formas?
QUOTE(Cinside @ 2008 10 02, 12:26) Skonis kaip virtų daržovių, tik skaniau Daržoves tik ir troškinu. Reikėtų gal ir pačiai ką nors įdomesnio pasigamint. Mačiau, žmonės ir pyragus kepa http://www.blogas.lt/forelle/425591/ O jau kaip perskaiciau Jusu posta, iskart uzsimaniau ryt begti i pard-e ir isigyti garu puoda
oho, kokie pyragai.
gal reik pabandyt... kaip tik siandien isbandziau dovanuota bowmann garpuodi. gaminom ryzius, darzoves ir zuvi. ryziai birus ir skanus, darzoves irgi geros, zuvis siaip sau
sveikos,
o tuos tefal, kur cia minimi buvo (triaukstis zalias ir vieno auksto su dviem metaliniais cilindrais), galima indaplovej plauti? Man tai svarbu..
pasiulykit koki nebloga garu puoda isirinkti, dabar lyg akcijos kokios tai maciau topo centre: Boman lyg tais?
o kokio galingumo puoda geriausiai pirkti? kiek vatu? ir aplamai , ka jie lemia? kuo skiriasi puodas 900 w nuo 2000 w?
AS TURIU TOKI
![]() Garų puodas KENWOOD FS 470 Kaip pradziai, tai labai superr O nuo galingumo priklauso maisto paruosimo greitis
Na stai ka tik ishbandziau naujuteli Tefal garu puoda
Vienu metu pagaminau ir bulves, kitam aukste buvo sernienos gabaliukai, o treciam sernienos kotletukai Tik dar nesusigaudau ka i koki auksta deti QUOTE(Cinside @ 2008 10 14, 17:38) Kad gal ne visai taip Gal ir tu teisi, nezinau net As kai pirkau, tai ziurinejau berods tefal garu puodus, tai atkreipiau demesio, kad tu, kuriu galingumai buvo didesni, tai ant to puodo, kur nupiesti paveiksliukai su maistu, buvo trumpesni maisto gaminimo laikai surasyti QUOTE(Ju.Ju @ 2008 10 14, 19:15) Na stai ka tik ishbandziau naujuteli Tefal garu puoda Vienu metu pagaminau ir bulves, kitam aukste buvo sernienos gabaliukai, o treciam sernienos kotletukai Tik dar nesusigaudau ka i koki auksta deti O instrukcijoje skaiciau taip, kad tarkim jei darzoves issigarina per 20 minuciu, tai pagal aukstus reiktu orientuotis taip: 1 aukste tos pacios darzoves issigarins per 20 min 2 aukste tos pacios darzoves issigarins per 25 min 3 aukste tos pacios darzoves issigarins per 30 min
siaip istrukcijoje raso kad reiktu taip 1 aukstas mesa, 2 darzoves, 3 bulves, bet ten taip pat pabreze gaima ir maisyti jei norima kad apacioje esantis patiekalas igautu virs ji esancio skoni ir kvapa. Tad tai jau skonio reikalas.
ar nera jokiu akciju garu puodams dabar?
|