Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Gimdymo baimė!
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas psichologei
Mamyte :)
Artėja terminas ir kuo jis arčiau - tuo aš labiau bijau gimdymo...
Galiu pasakyti, kad žiauriai bijau, prasideda net ašarų priepoliai kai pagalvoju,
jog gimdymas šalia... labai laukiu savo mažylio ir tikrai noriu, kuo greičiau ji supti
ant rankų, bet bimdymo baimė tokia didelė, jog užvaldė mano visas mintis ir
sapnus, ji mane persekioja... jaučiuosi pavargusi, nebesišypsau, niekas nebedžiugina, nes pastoviai bijau...

Jei kas galite - patarkite kaip man kovoti su šia baime...

user posted image

Ir štai sulaukiau aš to išsvajoto ir "išbijoto" termino, kuris pasirodė ne toks jau ir baisus. Norėčiau pakviesti mamytes pasidalinti patirtimi, kaip jos kovojo su šia baime, nes manau kiekviena jaudinasi ir kažkiek gi bijo to gimdymo ir nesvarbu, ar tai pirmas mažylis ar jau nebe... galbūt jūsų patirtis ir pasiskymai padės kitoms būsimoms mamytėms išgyventi tas paskutines termino dieneles jaučiantis ramiai ir laimingai, laukiant to termino ir nebijant gimdymo.... mirksiukas.gif
gabriela :)
Zinai mano tevelis karta labai protingai pasake, geriau bijoti gimdyt, negu bijot kad niekada neturesi vaiku.
Nes as irgi visada sakydavau ne ne as tai jau negimdysiu nenoriu stora but vaikai verks ir t.t. o dabar man 25 metai o as dar net netekejus o vaiku jau noreciau ax.gif
tai vat manau dziaukis kad greit pamatysi savo vaikeli, o mintis tokias vyk salin, nes jos kenkia jum abiem. beto juk ne akmens amziuje gyvenam gali tartis su gyditoja del epidurio arba cezario, siais laikais galima viskas. Ir dar neklausyk ka sako visokios senai gimdziusios tetules arba drauges (na zinai kaip sunku buvo kaip plysau kaip nepragimdziau ir t.t.) kiekvienas zmogus individualus tau taip nebus kaip jom 4u.gif
smile.gif+2008 08 15, 22:58-->
QUOTE(gabriela smile.gif @ 2008 08 15, 22:58)
Zinai mano tevelis karta labai protingai pasake, geriau bijoti gimdyt, negu bijot kad niekada neturesi vaiku.
Nes as irgi visada sakydavau ne ne as tai jau negimdysiu nenoriu stora but vaikai verks ir t.t. o dabar man 25 metai o as dar net netekejus o vaiku jau noreciau  ax.gif
tai vat manau dziaukis kad greit pamatysi savo vaikeli, o mintis tokias vyk salin, nes jos kenkia jum abiem. beto juk ne akmens amziuje gyvenam gali tartis su gyditoja del epidurio arba cezario, siais laikais galima viskas. Ir dar neklausyk ka sako visokios senai gimdziusios tetules arba drauges (na zinai kaip sunku buvo kaip plysau kaip nepragimdziau ir t.t.) kiekvienas zmogus individualus tau taip nebus kaip jom  4u.gif
*

Na zinau, kad tu tiesa sakai, as pries pastodama irgi bijojau ir buvo reali gresme, kad ir neturesiu vaikeliu, kai pastojau - buvau labai laiminga... taciau kuo arciau terminas tuo ta baime didesne ir negaliu susitvarkyti su savo mintimis, neiseina man tos baimes nugaleti... doh.gif blush2.gif
Zinai mano viena pazystama irgi labai lauke vaikelio ir norejo pastoti, bet jau nat galo jin sakydavo kad baime atsirado, bijojo kai mama iseidavo kad liks viena, nes vyras jos uzsienyje tada buvo. Manau tai yra normalu bijot, juk nezinai kas bus, pasikalbek su artimais apie tai, su vyru su mama issisnekek. kai kalbi apie savo baime kuo dazniau tuo mazesne ji atrodo smile.gif
mireja
Na as irgi labai bijojau, atsimenu. O jau kad prisigalvodavau, fantazija toli nunesdavo blink.gif , Na bet gavosi taip, kad mane pagulde su nestumo komplikacijom, jau nestumas visai i pabaiga buvo, bet mano bukle vis blogejo, tai sako man viena vakara, rytoj tu gimdysi blink.gif Oi...galvoju, nu tai kaip dabar man miegot su ta mintim, kad rytoj skatins.. doh.gif Pasakiau seselei, suleido uspakajoncu, issimiegojau, ryte atejo vyras , tada jau baimes jokios nebejauciau, vis tiek nebebuvo kur dingt...turejau gimdyt,nu ir nieko, pagimdziau, skausmas neateina staiga, jis ateina po biski, po truputi stipreja, labai gerai yra tai, kad tarp saremiu gali pailset, galiausiai isibegejus gimdymui suleido epidura, pasidare daug lengviau. Pagimdziau greitai.
Galiu pasakyt, kaip as save ramindavau, kol dar ligoninej neguledavau. Atsispausdinau is supermamu gimdymo istoriju, bet tik tokiu kuriose buvo parsayti gana lengvi gimdymai, kurios buvo dziaugsmingos, o ne skausmingos. Na ir skaitydavau jas ir bandydavau sau iteigt, kad ir man taip bus. panasiai ir buvo thumbup.gif Labai svarbu nepasiduot juodoms mintims ir baimems. Zinau, kad tai sunku, nes pati linkusi baimintis anksciau laiko. Bet kaip galima reikia save drasinti, tiesiog pasakyt sau , kad man viskas bus gerai, susikurt vaizduotej lengvo gimdymo vaizdeli smile.gif , sutelkt demesi i dziaugsma,kada pamatysi savo vaikuti wub.gif Zinok pats faktas nera toks baisus, kiek jo laukimas. Isisamonink tai ir suprasi, kad tavo baime yra visiskai beprasme 4u.gif
zmogs
Gimdydama vis vien liksi viena, gal to ir baisu. Tai susidūrimas su savo prigimtimi, savo moteriškumu, savo esme. Baimė visada turi dvi puses - kiek stipriai bijai, tiek stipriai nori. Į pabaigą nėštumo kyla visokių emocijų, jas reikia išbūti, išlaukti. Man padėdavo dėmesio nukreipimas, užsiėmimas kažkokia veikla, bendravimas. Gimdymui prasidėjus teko nustumti baimę (nors ji buvo šalia), nes buvo rimtesnių darbų smile.gif
Kur Mamyte smile.gif gal jau pasigimdei?
smile.gif+2008 08 18, 22:29-->
QUOTE(gabriela smile.gif @ 2008 08 18, 22:29)
Kur Mamyte smile.gif gal jau pasigimdei?
*

nea, dar 2 in 1 smile.gif
ačiū visoms už patarimus, stengiuosi kovoti su ta baime ir būtent išsivaizduodama visą tai sutelkiu didžiausią dėmesį į tą akimirką kai paimsiu savo sūnelį į rankas, pabučiuosiu, priglausiu prie krūties... wub.gif
tačiau sapnai baisūs kankina, vis man nesiseka, vis kokios komplikacijos ir t.t. blush2.gif čia jau mano pasamonė kalta unsure.gif
zmogs
smile.gif+2008 08 18, 21:50-->
QUOTE(Mamyte smile.gif @ 2008 08 18, 21:50)
nea, dar 2 in 1  smile.gif
ačiū visoms už patarimus, stengiuosi kovoti su ta baime ir būtent išsivaizduodama visą tai sutelkiu didžiausią dėmesį į tą akimirką kai paimsiu savo sūnelį  į rankas, pabučiuosiu, priglausiu prie krūties...  wub.gif
tačiau sapnai baisūs kankina, vis man nesiseka, vis kokios komplikacijos ir t.t.  blush2.gif  čia jau mano pasamonė kalta unsure.gif
*

tai gerai smile.gif kuo daugiau komplikacijų sapnuose išgyvensi, tuo mažiau realiai reiks bigsmile.gif
As cia su jumis bekalbedama sapnavau kad sunu pagimdziau toki maza maziuka ir sakau blemba daktare visa nestuma sake kad mergaite gims, o gime berniukas lotuliukas.gif
smile.gif+2008 08 19, 12:04-->
QUOTE(gabriela smile.gif @ 2008 08 19, 12:04)
As cia su jumis bekalbedama sapnavau kad sunu pagimdziau toki maza maziuka ir sakau blemba daktare visa nestuma sake kad mergaite gims, o gime berniukas  lotuliukas.gif
*

tai gal išsipildys tavo sapnas? smile.gif

aš jei sapnuoju, tai didelį, gražų, dideliom akim... ax.gif wub.gif bet jau senokai sapnavau blush2.gif , dabar tik gimdymus sapnuoju doh.gif
mireja
tai kad tu sapnuoji yra visiskai normalu. Tiesiog apie tai daugiausiai galvoji, baiminies, todel ir sapnai tokie. Pasamone turi gi kazkaip "issivalyti". As irgi visokiu baisybiu sapnuodavau pries gimdyma. O dazniausiai tai sapnuodavau visokias stichines nelaimes, cunamius...Kaip dabar atsimenu, sapnuoju kaip didziule banga atsirita, o as neturiu kur nuo jos pabegt...Sakyciau labai simboliskas sapnas g.gif
QUOTE(mireja @ 2008 08 19, 14:56)
tai kad tu sapnuoji yra visiskai normalu. Tiesiog apie tai daugiausiai galvoji, baiminies, todel ir sapnai tokie. Pasamone turi gi kazkaip "issivalyti". As irgi visokiu baisybiu sapnuodavau pries gimdyma. O dazniausiai tai sapnuodavau visokias stichines nelaimes, cunamius...Kaip dabar atsimenu, sapnuoju kaip didziule banga atsirita, o as neturiu kur nuo jos pabegt...Sakyciau labai simboliskas sapnas  g.gif
*

no joo... čia tikrai galima sulyginti su cunamiu... nes ir šioje situacijoje yra vandens banga, nuo kurios nepabėgsi biggrin.gif
Va matai jau ir nusisypsojai sia tema bekalbedama, man issikalbejimas visada labai padeda 4u.gif
Na na Mamyte vel kazkur keistai pradingus cool.gif
*Jonė*
Na mano nuomone,visos moterys jei nebijo gimdymo,tai bent kazkiek nerimauja,tai visikai normalu.As ne kiek gimdymo bijojau,kiek nerimavau del savo leliu,tai kai isgirsdavau ta puiku zodi"sveikas" visos baimes isnykdavo.Taip kad laikykites viskas bus gerai 4u.gif
sleon
Manau, kad visos bijo ar nerimauja. Taciau galvok taip, visos tai padare- sugebesiu ir as. Sekmes
aciu visoms uz gerus zodzius, patarimus 4u.gif 4u.gif 4u.gif

as ta baime nugalejau biggrin.gif
rugpjucio 20d. 14 val pagimdziau suneli 3530g, 54 cm- tai pati nuostabiausia mano gyvenimo diena rolleyes.gif
smile.gif+2008 08 27, 12:41-->
QUOTE(Mamyte smile.gif @ 2008 08 27, 12:41)
aciu visoms uz gerus zodzius, patarimus 4u.gif  4u.gif  4u.gif

rugpjucio 20d. 14 val pagimdziau suneli 3530g, 54 cm- tai pati nuostabiausia mano gyvenimo diena rolleyes.gif
*

na matai, o ka as tau sakiau tongue.gif dideliausi sveikinimai naujai iskeptai mamytei 4u.gif
k.lapelyte
as visai nebijojau gimdymo,nes nezinojau to skausmo,bet jau dabar kaip bijau rolleyes.gif
ne tas zodis,nezinau kada dabar pasirysiu kita vaikuti gimdyti lotuliukas.gif
o kurios dar tik tures leliuka,galiu pasakyti,jog visas skausmas bus pamirstas,kai tik pamatysit savo stebukleli
Papildyta:
as visai nebijojau gimdymo,nes nezinojau to skausmo,bet jau dabar kaip bijau rolleyes.gif
ne tas zodis,nezinau kada dabar pasirysiu kita vaikuti gimdyti lotuliukas.gif
o kurios dar tik tures leliuka,galiu pasakyti,jog visas skausmas bus pamirstas,kai tik pamatysit savo stebukleli
Monrutė
smile.gif+2008 08 27, 11:41-->
QUOTE(Mamyte smile.gif @ 2008 08 27, 11:41)
aciu visoms uz gerus zodzius, patarimus 4u.gif  4u.gif  4u.gif

*

Sveikiname

o kitoms bijančios galiu pasakyti tik tiek - geriau yra daugiau žinojimo, kas kaip...
aš po Šemetos kursų nieko nebijojau, nes tikri buvo aišku, ko laukti ir tikėtis bei ką daryti prasidėjus skausmingiems sąrėmiams....
man viskas iš viso ėjosi kaip su trečiu vaiku,.....nes išbuvau namie iki vos ne pat pabaigos, sėdėjau duše, darė vyras masažus...nuvažiavom jau ir tiesiai į gimdyklą...15 min. ir dukrytė buvo vyro rankose.....
labai daug lemia nusiteikimas
aš ir norėjau, kad būtų taip - jokių kančių ligoninej, savo aplinkoj tik.....
tikrai labai padėjo kursuose sužinoti dalykai...iki tol net nebuvau nei vienos gimdymo istorijos skaičius, o kursuose ne tik viską paaiškino, bet ir filmukus parodė...
aciu visoms uz sveikinimus smile.gif

o bijancioms taip kaip as bijojau, galiu pasakyti viskas ne taip baisu kaip atrodo, viskas istveriama, tik nusiteikti reikia kad gali istverti... o viskas tikrai pasimirsta ir skausmas dingsta kai uzdeda vaikeli ant krutines - tuomet tik daug asaru buna ir begalinis dziaugsmas... didelis jegu antpludis ir toks jausmas, kad gime ne tik vaikelis bet ir pati... wub.gif wub.gif rolleyes.gif
k.lapelyte
smile.gif+2008 09 01, 13:24-->
QUOTE(Mamyte smile.gif @ 2008 09 01, 13:24)
aciu visoms uz sveikinimus  smile.gif

o bijancioms taip kaip as bijojau, galiu pasakyti viskas ne taip baisu kaip atrodo, viskas istveriama, tik nusiteikti reikia kad gali istverti... o viskas tikrai pasimirsta ir skausmas dingsta kai uzdeda vaikeli ant krutines - tuomet tik daug asaru buna ir begalinis dziaugsmas... didelis jegu antpludis ir toks jausmas, kad gime ne tik vaikelis bet ir pati...  wub.gif  wub.gif  rolleyes.gif
*

wub.gif
sena niekšė
šiais laikais nebūtina visų skausmų "privaloma tvarka" iškentėti -- galima prašyt nuskausminimo.
k.lapelyte
QUOTE(sena niekšė @ 2008 09 01, 17:48)
šiais laikais nebūtina visų skausmų "privaloma tvarka" iškentėti -- galima prašyt nuskausminimo.
*

mane labiau gazdina po gimdymo skausmas tolete verysad.gif biggrin.gif blush2.gif
QUOTE(k.lapelyte @ 2008 09 01, 19:32)
mane labiau gazdina po gimdymo skausmas tolete verysad.gif  biggrin.gif  blush2.gif
*

jooo, gimdymas palyginus su pirma savaite yra 0... blink.gif jei ne pirma savaite ''malonumu'' po gimdymo - tai galeciau gimdyti ir gimdyti... tongue.gif
k.lapelyte
smile.gif+2008 09 05, 19:46-->
QUOTE(Mamyte smile.gif @ 2008 09 05, 19:46)
jooo, gimdymas palyginus su pirma savaite yra 0... blink.gif  jei ne pirma savaite ''malonumu'' po gimdymo - tai galeciau gimdyti ir gimdyti... tongue.gif
*

biggrin.gif drinks_cheers.gif
Liusii
nera taip baisu kaip atrodo mirksiukas.gif pagimdai ir pamirsti po kurio laiko, nu o po gimdymo tai jau tikrai sunkiau viskas ir pjuvis ir papai doh.gif doh.gif doh.gif man mastitas su puliais uvo 2 kartus tai prisimint nenoriu, o pagimdyti galiu dar ne viena biggrin.gif
Jorky
smile.gif+2008 08 15, 10:52-->
QUOTE(Mamyte smile.gif @ 2008 08 15, 10:52)
Arteja terminas ir kuo jis arciau tuo as labiau bijau gimdymo...
Galiu pasakyti, kad ziauriai bijau, prasideda net asaru priepoliai kai pagalvoju,
jog gimdymas salia... labai laukiu savo mazylio ir tikrai noriu, kuo greiciau ji supti
ant ranku, bet bimdymo baime tokia didele, jog uzvalde mano visas mintis ir
sapnus, ji mane persekioja...  jauciuosi pavargusi, nebesisypsau, niekas nebedziugina, nes pastoviai bijau...

Jei kas galit patarkit kaip man kovoti su sia baime...

*

manau Jums reikėtų pabendrauti su neštukėmis, kurioms taip pat neužilgo gimdymas, paskaitykite daugiau straipsnių apie gimdymą, rinkite informaciją. Žinios ir bendravimas su panašaus likimo žmonėmis nuima nerimą ir baimę. Įsijunkite relaksuojančią muzika, pasidarykite sau kokia malonią staigmeną, tai bus būsimam kūdykiui į naudą, tuo tarpu, kaip pastovus stresas ir ašaros gali jam tik pakenkti.
Sėkmės belaukiant stebūklo...
maliootka
pasiskaiciau cia kelis postus, tai vietoj tos busimos mamytes bailiukes dar labiau issigasciau biggrin.gif o siaip pagalvojus na ir kas kad bijai, vistiek juk reikes gimdyti, kelio atgal nera smile.gif pagalvok kaip faina gimdyti, juk leliukas ateina i pasauli pas tave 4u.gif jam irgi baisu, o tu esi jo mamyte, todel turi jam padeti wub.gif O gal jau pagimdei? bigsmile.gif
QUOTE(maliootka @ 2008 09 10, 19:37)
pasiskaiciau cia kelis postus, tai vietoj tos busimos mamytes bailiukes dar labiau issigasciau  biggrin.gif  o siaip pagalvojus na ir kas kad bijai, vistiek juk reikes gimdyti, kelio atgal nera  smile.gif  pagalvok kaip faina gimdyti, juk leliukas ateina i pasauli pas tave  4u.gif  jam irgi baisu, o tu esi jo mamyte, todel turi jam padeti  wub.gif O gal jau pagimdei?  bigsmile.gif
*

jei truputi paskaitytum auksciau-suzinotum,kad pagimdziau mirksiukas.gif mirksiukas.gif

maliootka
smile.gif+2008 09 13, 17:41-->
QUOTE(Mamyte smile.gif @ 2008 09 13, 17:41)
jei truputi paskaitytum auksciau-suzinotum,kad pagimdziau  mirksiukas.gif  mirksiukas.gif
*

vajee kaip sveikinu 4u.gif wub.gif thumbup.gif
JaLooSion
as irgi labai bijau, nors esu dar is besiplanuojanciu, bet kai pagalvoju, tai bloga daros.. ypac iplesimai visi ir pan.. o kai is temos suzinojau, kad dar skausmai ir po gimdymo yra, tai dabar va sedziu ir galvoju - nu siaube doh.gif
QUOTE(JaLooSion @ 2008 11 09, 22:43)
as irgi labai bijau, nors esu dar is besiplanuojanciu, bet kai pagalvoju, tai bloga daros.. ypac iplesimai visi ir pan.. o kai is temos suzinojau, kad dar skausmai ir po gimdymo yra, tai dabar va sedziu ir galvoju - nu siaube doh.gif
*

zinai, man jau buvo fobija... kai pagalvodavau kad reiks gimdyti, verkdavau iki sutinimo, nes labai bijojau skausmo... ir to, kad su savo baime galiu pakenkti savo mazyliui... taciau atejo ta diena (vakaras) kai viskas prasidejo, tai zinai dingo visa baime, apeme tik dziaugsmas biggrin.gif nes supratau, kad uz keletos valandu pamatysiu ir priglausiu savo mazyli wub.gif na negaliu neigti, buvo to skausmo, bet as pasakiau sau, kad as istversiu ir kad as nesu istizusi ir as galiu vardan tos mazos butybes... ir tai nuolat kartojau sau mintyse, kai tik saremis uzeidavo, kad tuoj tuoj jis praeis, as galiu, as galiu ji istverti, bus dar skaudesnis.... ir laukdama to skaudesnio saremio as pagimdziau mazaji Benuti, taip ir nesulaukusi to pacio skausmingiausiojo saremio....
nebijok, tikrai bus viskas gerai mirksiukas.gif 4u.gif
o tas skausmas po gimdymo tai trunka keleta savaiciu, nenorek, kad pagimdziusi visai nieko nejustum... o del plysimu-KLAUSYK KA SAKO AKUSERE IR GYDYTOJA, DARYK TIK TAI KA JOS LIEPS IR KAIP JOS LIEPS IR VISKAS BUS GERAI, NEPLYSI... mirksiukas.gif
Elemire
QUOTE(JaLooSion @ 2008 11 09, 22:43)

Na mano nuomone tai geras būdas tokioms baimėms yra galvoti taip: gimdymas yra viena diena - kaip beskaudės, ta diena nesustos vietoj, praeis, kaip ir kitos dienos.
QUOTE(Elemire @ 2008 11 13, 20:41)
Na mano nuomone tai geras būdas tokioms baimėms yra galvoti taip: gimdymas yra viena diena - kaip beskaudės, ta diena nesustos vietoj, praeis, kaip ir kitos dienos.
*

drinks_cheers.gif AS KAZKA PANASAUS IR GALVOJAU, MAN PADEJO... ax.gif
QUOTE(Liusii @ 2008 09 05, 19:55)
nera taip baisu kaip atrodo  mirksiukas.gif pagimdai ir pamirsti po kurio laiko
*

drinks_cheers.gif dabar jau sutinku ,netgi labai, nes pagimdžiau, pamiršau ir apie antrą jau galvoju. O kai dabar prisimenu gimdyma, tai mintys tokios, kad nebuvo jau taip blogai, buvo daugiau laimės, nei nelaimės mirksiukas.gif thumbup.gif
Monrutė
smile.gif+2008 09 01, 13:24-->
QUOTE(Mamyte smile.gif @ 2008 09 01, 13:24)
aciu visoms uz sveikinimus  smile.gif

o bijancioms taip kaip as bijojau, galiu pasakyti viskas ne taip baisu kaip atrodo, viskas istveriama, tik nusiteikti reikia kad gali istverti... o viskas tikrai pasimirsta ir skausmas dingsta kai uzdeda vaikeli ant krutines - tuomet tik daug asaru buna ir begalinis dziaugsmas... didelis jegu antpludis ir toks jausmas, kad gime ne tik vaikelis bet ir pati...  wub.gif  wub.gif  rolleyes.gif
*

drinks_cheers.gif
Papildyta:
smile.gif+2008 09 05, 19:46-->
QUOTE(Mamyte smile.gif @ 2008 09 05, 19:46)
jooo, gimdymas palyginus su pirma savaite yra 0... blink.gif  jei ne pirma savaite ''malonumu'' po gimdymo - tai galeciau gimdyti ir gimdyti... tongue.gif
*

labai teisingai pastebėta......
QUOTE(Monrutė @ 2008 12 09, 12:24)
drinks_cheers.gif
Papildyta:

labai teisingai pastebėta......
*

blush2.gif
na ką mergaitės, atėjau pasidalinti savo planais. smile.gif kai kūriau šią temelę, laukiausi pirmojo veikelio, ir paniškai bijojau gimdymo, bet galiu pasakyti, kad dabar praėjus 9 men po jo gimimo prisimenu tik geras ir malonias akimirkas ir tas skausmas prisiminus kažkiek ir mielas, nes jo dėka aš turiu tokį nuostabų mažylį wub.gif ir negana to, jau planuojamas antrasis mažiukas... kurio laukiant tikiuosi nebekamuos manęs depresija ir paniška gimdymo baimė wub.gif nebijokit viskas yra ne taip baisu kaip iš kitų lūpų skamba mirksiukas.gif 4u.gif
Mazyle888
Man atrodo, kad nešioti vaikelį 9 mėnesius yra sunkiau nei gimdyti. Kai pagimdai, tai visi skausmai ir baimės dingsta akimirksniu

http://public.fotki.com/Mazyle888/mazyles-888-ir-mazy/
lanvita
As irgi labai bijojau, kai laukiausi, o ypac kai pradedavau viska isivaizduoti, bet tas noras tureti vaikeli, visas baimes iveike, nors tikrai nelengva moteru dalia siuo atzvilgiu, bet viskas yra iskenciama ir pamirstama gimus kudikiui, net biblijoj parasyta, moteris is to dziaugsmo pamirsta skausma, bet tai teisybe 100%. 4u.gif
QUOTE(lanvita @ 2009 05 30, 11:45)
As irgi labai bijojau, kai laukiausi, o ypac kai pradedavau viska isivaizduoti, bet tas noras tureti vaikeli, visas baimes iveike, nors tikrai nelengva moteru dalia siuo atzvilgiu, bet viskas yra iskenciama ir pamirstama gimus kudikiui, net biblijoj parasyta, moteris is to dziaugsmo pamirsta skausma, bet tai teisybe 100%. 4u.gif
*

drinks_cheers.gif
na ką mergaites/mamytes... aš vėl laukiuosi biggrin.gif tik labai tikiuosi, kad šįsyk jau nebebijosiu smile.gif
Vertebra
Džiaugiuosi, kad Mamyte:) taip gražiai susitvarkė su savo baime ir sėkmingai pagimdė sūnelį, ir netgi ruošiasi gimdyti antrą vaikelį smile.gif . Aš dar tik norėjau "psichologiškesnį" komentarą įmesti.

Esu skaičiusi straipsnį, kaip kažkurioje užsienio šalyje buvo atliktas tyrimas, kurio metu nėščiosioms, bijančioms gimdymo, pasiūlyta lankyti psichoterapiją. Psichoterapijos metu nėščiosios išsikalbėjo apie savo baimes, buvo kalbama apie galimas priežastis, nuo ko prasidėjo ir t.t. Pasirodė, kad nemažai nėščiųjų, bijančių gimdymo, buvo kažkada patyrusios seksualinę prievartą, tad labai jautriai reagavo į viską, kas susiję su seksualine sritimi. Taikant psichoterapiją pavyko sumažinti šį jautrumą. Kita dalis nėščiųjų turėjo problemų santykiuose su partneriu, nepasitikėjo juo, todėl ir nėštumas bei gimdymas atrodė sudėtingi, neaišku, kaip reikėtų gyventi po gimdymo ir pan. Su tuo irgi buvo dirbama psichoterapijoje. Rezultatai buvo tikrai geri, kadangi planinį cezario pjūvį tik nedidelė dalis nėščiųjų, pradžioje bijojusių gimdymo.

Taigi visu tuo noriu padrąsinti kreiptis į psichologą ar psichoterapeutą: su jais galima kalbėtis apie visas savo baimes ir nerimą, susijusį su gimdymu. Sėkmės 4u.gif .
Monrutė
smile.gif+2009 10 12, 16:41-->
QUOTE(Mamyte smile.gif @ 2009 10 12, 16:41)
na ką mergaites/mamytes... aš vėl laukiuosi biggrin.gif tik labai tikiuosi, kad šįsyk jau nebebijosiu smile.gif
*

thumbup.gif aš ir tuomet neturėjau baimės, ir dabar ax.gif
QUOTE(Monrutė @ 2009 10 18, 14:52)
thumbup.gif aš ir tuomet neturėjau baimės, ir dabar ax.gif
*

nieko, kartu iveiksim biggrin.gif as kazkodel dabar nebijau ax.gif bent po kol kas... kaip bus veliau rolleyes.gif nezinau blush2.gif

stenksiuos, stenksiuos nebijoti lotuliukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.