Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Nereikalinga vaikiška technika
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikiška "technika"
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Shiraz
sveikos mamytes 4u.gif

pasidalinkit patirtim, ka esate nusipirke ir ko neprireike arba beveik nereikejo, galbut taip padesime kitoms mamytems, nedaryti klaidu mirksiukas.gif
dubcike
Tikrai, mane irgi domina. Pasidalinkit patirtim kad naujai iskeptos mamytes neprisipirktu nereikalingu daikciuku 4u.gif
Dange*
biggrin.gif jo butu gerai kad mus biski pamokytime, nes dabar atrodo kad visko prireiks rolleyes.gif
JurSan
Man maitynanciai vaika papu nepryreike lovytes iki 1 metu lotuliukas.gif nes vaikismiegojo su manim.
Mr.D & Mrs.J
man tai per du su virs menesio neprireike pientraukio kuris taip ir guli stalciuje. gerai ,kad nepirkome sterilizatoriaus, nes vaika maitinu pati, o soskes ji nekencia smile.gif manau siuos daiktus reiktu pirkti tik pagal poreiki,o ne isanksto.
Dile
Lingiu ant lovytes. Jei nepradesit linguot, tai ir nereikes. Uzauginau 3 mergytes, nei vienos nelingavau. Visos 3 labai ramios augo ir nelinguojant.
VioletaG
Na o man neprireike beveik puses rubeliu smile.gif)) Nespejau kai kuriu net po 1 karteli uzvilk... Isaugom lotuliukas.gif lotuliukas.gif
triule
man irgi daug rubeliu nereikejo, prisipirkus buvau 'del grazumo' lotuliukas.gif bet jei namuose buni (pvz ziema), tai ir puosti tingisi ax.gif dedi patogiausius ir tiek (ir beveik visada tuos pacius doh.gif ).
tu naujagimio kepuryciu turejau N skaiciu, bet jos tokiu keistu formu, kad ne visas ir uzdet gali (labai patogi buvo is Lindex thumbup.gif , jos ir uzteko iki 5men.)
ir tapuku, kojinyciu daug nereik (mes su 2 porom vilnoniu issivertem) 4u.gif
trys gilės
Mums irgi neprireike kai kurių rūbelių, pvz.suknelių iki 3mėn. smile.gif O jas labai dovanojo lankantys. Dar neprireikė lopšio ant vežimo, nes su autokėdute važinėjam, bet čia jau patys taip įpratinom blush-anim-cl.gif tik naktį gulėdama užmiega, o taip tai pusiau sėdom. Jai taip geriau, nes pilvuką kai pučia, tai lengviau vaikučiui pusiau sėdom, ta va taip ir pripratom biggrin.gif
Dar nusipirkom supynes iki 9kg irgi nereikia, nemegsta. Taip pat sterilizatorius, krūva buteliukų-maitinu pati. Visokiausi kremai, dušo žėlės irgi stovi, nes naudojam tik vieną AVENT dušo žėlę-šampūną ir SUDOCEM tep. Pirkom lopšį, kuris sūpuojasi-nesupom nė karto wink.gif Vystymo stalas su vonele, reikalingas tik stalas, vonelę dar vieną atskirai pirkom, nes užknisa pastoviai visus daiktus nuiminėt nuo stalo, kad panaudotum vonią, be to į vonios kambarį sudėtingai telpa biggrin.gif Soskių irgi nekenčiam doh.gif Tai va....
Mr.D & Mrs.J
QUOTE(Atigiliux @ 2008 08 24, 13:33)
Dar nusipirkom supynes iki 9kg irgi nereikia, nemegsta.  Vystymo stalas su vonele, reikalingas tik stalas, vonelę dar vieną atskirai pirkom, nes užknisa pastoviai visus daiktus nuiminėt nuo stalo, kad panaudotum vonią, be to į vonios kambarį sudėtingai telpa
*

Kaip idomiai del tos supynes, mes taippat pirkom automatime supyne dvieju supimosi krypciu tai ispradziu buvom nusivyle nes vaikas pradedavo verkti kai i ja pasodindavom, bet po kiek laiko pradejo patikti, ir dabar geriausia raminimo priemone ir kaip as megstu sakyti laisvu ranku iranga smile.gif ir greiciausias budas uzmigdyti dienos metu, o del maudymo vonios kambaryje mums taippat pasirode nepatogu del mazos patalpos, todel pabandeme maudyti virtuveje thumbup.gif per viduri pasistatom virtuvini stala ir ant jo vonele, labai patogu kai galima apeiti laisvai aplink vonele, o ir patalpa galima greiciau prisildyti ijungus virykle.
*AJR*
na pavyzdziui man neprireike nei pientraukio, nei sterilizatoriaus nei daugybes buteliuku bei zinduku. Rubu irgi reikia geriau maziau pirkti, jei truks bet kada galima nusipirkti ko truksta..o del supyniu tai man buvo nepakeiciamas dalykas. Kai buvo visiskai leliukas siek tiek bijojo, nepatiko, po to net uzmigdavo, paskui sodindavau i supynes taip kad matytu stala ir galedavau ramiai pavalgyti, be to kai gamindavau maziukui kosyte viena namuose jis ramiai sededavo supynese, netgi maitinti ten galedavau..
Verdaina
Pientraukio prireikė, bet ne iš karto, sterilizatoriaus irgi tik vėliau, tačiau dabar naudoju keliskart per dieną tongue.gif Buteliukų šildytuvą irgi naudoju, nes labai patogu pašildyti pirktines daržovienes. Bet vėlgi, kitos gal virs pačios ax.gif

Neprireikė visiškai merliukų, palučių ir pan., nes man patogiau buvo guldyti ant vienkartinių vystykliukų. Neprireike naminių kėdučių, supynių - puikiai tam tiko autokėdutė. Vistiek mažiukių nerekomenduoja daugiau 2h nelygioj padėtyje, tai tam pirkti dar kėdutes pasirodė nereikalinga.

Neprireikė karuselės ant lovytės, nes vaikui ji nebuvo įdomi.

Neprireikė antspenių, kompresiukų Multi Mam, nes vaikas labai gražiai žindo iš pat pradžių.

Neprireikė mažiausių rūbų, nes gimė 4,5kg doh.gif

Ir mažiausių buteliukų nereikėjo, nes iš pradžių maitinau pati, o dabar jau valgymo kiekiai tokie, kad nesutalpinsi į mažą buteliuką doh.gif wub.gif
Fox_lady
Mums dar tik antras mėnuo, bet jau irgi galiu pasakyt, ko neprireikė.

Neprireikė gultelio plastikinio į vonelę- patogesnis poroloninis, dasipirkom.

Neprireikė daugybės šliaužtų, nes rengt kelnytėm ant gumos pasirodė patogiau.
Turėjau nedaug 56 dydžio rūbų, bet į juos išvis neįlindom, nes sūnus gimė virš 4kg.
Pastebėjau, kad man svarbu, kad vaikas būtų ir patogiai, bet sykiu ir gražiai aprengtas- turėjau keletą labai paprastų bodžių be jokių piešinukų, tai nesinorėjo net rengti, negražus vaikas su jais buvo. smile.gif Tad geriau pirkti mažiau, bet gražius ir gerai besinešiojančius rūbus.

Praktiškai nenaudoju radijo auklės. Verčiau migdau vaiką ne jo lovytėj, o kambary, kuriame pati būnu- man ramiau, kad iškart pamatysiu, jei muistysis.
Lovytė reikalinga tik kartais- kai įjungiu karuselę esančią virš jos vaikučiui pasiklausyt; taip pat kaip baldas, ant kurio pasidedu vystymo lentą. biggrin.gif Bet vėliau ketinu naudoti.

Neprireikė kompresiukų Multi-mum ir indelių pienui surinkti, nes neturiu atliekamo pieno.
energy666
Man neprireikė antspenių - kad vaikas nenukandžiotu, daugybės rūbelių. mažiausių buteliukų, pientraukio (o dar pirkau už 180 Lt - su atsarginėm dalim)l l avinimo kilimelio.

O geriausi daugtai - paralonas į vonelę, vystymo lenta ir naminė kėdutė. Šie daigtai labiausiai buvo naudojami
energy666
Dar neprireikė nešiynės - nešioklės. Kol mažas vaikas, tai nešiojausi GRACO auto kėdutėje
Shiraz
nagi, mamytes, netingekit papasakokit, kad kitos galbut pasimokytu is svetimu klaidu ir zinotu ko nepirkt is anksto mirksiukas.gif
Mr.D & Mrs.J
QUOTE(baggyra @ 2008 09 27, 09:06)
nagi, mamytes, netingekit papasakokit, kad kitos galbut pasimokytu is svetimu klaidu ir zinotu ko nepirkt is anksto mirksiukas.gif
*

aplamai daug dalyku galima nepirkti is anksto isskyrus gimimo dienai pirmojo butinumo daiktus. reikiamus daiktus (pagal poreiki) galima nusipirkti ir gimus vaikui,kad isvengti nereikalingo turto kaupimo. zinoma tai kaip taisykle sunku suvokti nesciai motinai. jai laukiant vaikucio atrodo,kad visko prireiks ir is tos dideles meiles kartais pinigai buna ismesti kaip i bala.
Isila
aš atrodo visus rūbus spėjau bent po porą kartų uždėt, nes labai prasiusiodavo lotuliukas.gif

Neprireikė nešioklės, neprireikė vaikštynės, bute gyvenant mobilios auklės nereikėjo, o dabar tikrai pirksim. Neprireikė tos "naminės" kėdutės, apsiėjau su autokėdute - nešyne. Vystymo lentos tereikėjo vos tris mėnesius, geriau būčiau pasiskolinus... Nereikėjo tų specialių vaikiškų žirklučių, patogiau buvo su paprastom. Neprireikė tokio kiekio šampūnų, muilų, išvis vaikiškos kosmetikos nereikėjo - tik skystas prausiklis ir kremas šaltiem oram. Ai, gultas į vonelę visiška nesąmonė. Nelabai prireikė maitinimo kėdutės, nenorėjo joje sėdėt. Panaudojom gal tik irgi kokius 3 mėn, paskui nė už ką joje nesedėjo... Gerai, kad medinė, dabar bent nors kiek naudos yra doh.gif Galėjau ir nepirkt... Reikėjo skolintis.
belkaa
Sveikos mamos, galvojau galvojau, ir neradau daikto, kurio neprireikė atsiradus vaikučiui. Nesuprantu, kam prisipirkti iš anksto buteliukų, pientraukių, žindukų, antspenių... juk dar kol nėra vaikelio nežinot kaip seksis maitinti, gal bus viskas gerai, pienuko užteks ir neprireiks viso to mirksiukas.gif o jei matot, kad reikėtų kokio nors daikto, tai gali pagelbėti artimieji ar kūdikėlio lankytojai, nes manęs tai būdavo klausia, gal ko reikia, gal ko nors trūksta, jei matysit, kad praverstų mobili auklė, karuselė ant lovytės... užsiprašykit dovanų biggrin.gif
Okei
ko dar neprireike? g.gif
juratike13
QUOTE(Isila @ 2008 09 28, 09:33)
aš atrodo visus rūbus spėjau bent po porą kartų uždėt, nes labai prasiusiodavo  lotuliukas.gif

Neprireikė nešioklės, neprireikė vaikštynės, bute gyvenant mobilios auklės nereikėjo, o dabar tikrai pirksim. Neprireikė tos "naminės" kėdutės, apsiėjau su autokėdute - nešyne. Vystymo lentos tereikėjo vos tris mėnesius, geriau būčiau pasiskolinus... Nereikėjo tų specialių vaikiškų žirklučių, patogiau buvo su paprastom. Neprireikė tokio kiekio šampūnų, muilų, išvis vaikiškos kosmetikos nereikėjo - tik skystas prausiklis ir kremas šaltiem oram. Ai, gultas į vonelę visiška nesąmonė. Nelabai prireikė maitinimo kėdutės, nenorėjo joje sėdėt. Panaudojom gal tik irgi kokius 3 mėn, paskui nė už ką joje nesedėjo... Gerai, kad medinė, dabar bent nors kiek naudos yra  doh.gif Galėjau ir nepirkt... Reikėjo skolintis.
*

nesiokle-daiktas liuks,kai vaikas neramus arba siaip siltu oru,jei reikia trumpam nuket kur,pas drauge i parduotuve ardar kus
Vaikstyne-nereikalinga
mobili aukle-gyvenam bute,bet daznai vaziuojam i kaima,naudojam
vystimo lenta-pas mane komoda,kuri prasididina,rengiau 1 vaika iki 2metu ten...
spec.zirklutes-man jos geresnes,nes uzbukintais galais
vaikiskos kosmetikos-tik minimaliai
maitinimo kedute-dickis ir dabar megsta joje pasedet(3m)
Gultas-paraloninis visai nepatiko,plastikinis-jega
Taigi,cia nepasakysi kas ir kaip,man reikejo,o kai kam visai nereikalingi daiktai atrodo mirksiukas.gif
omny
Na mums neprireike:

Nereikalingos buwo zirklutes bukais galais.
Labai nusiwyliau naturalaus pluosto kempine, nes po menesio naudojimo sutrukinejus wisa buwo ir teko ismesti. Be to jei koks plaukas isiweldawo griuk negywas neistrauksi. Na gal cia tik manoji tokia buwo - chicco firmos. g.gif Taigi tikrai nepirkciau ir jos.
Nereikalingas buwo ir lawinamasis kilimelis. schmoll.gif
Racijas bute naudojau tik ziema kol miegodawo balkone. O bute migdant nereikalingos.
Mamytes neprisipirkit wisko is karto daug, tik tai kas butiniausia! Juk ateis ir sweciu reiks kazka dowanu atnesti mirksiukas.gif

Kazkas cia minejo apie rubelius, istikruju kai jau turi klecka ir pradedi puosti, kai kurie rubeliai pasidaro ot, seip sau. Nes nori wis deti tuos graziuosius drinks_cheers.gif Buwau nusipirkus wienus mazdaug kasdienai, o kiti tipo i swecius. Bet gawosi atwirksciai - na i swecius nelabai lakstem mirksiukas.gif

Na o del kai kuriu daiktu pirkimo, manau reikia nusresti kokios kekwienos galimybes bus reikiama daikta gauti extra atweju. g.gif Na mes gywenom mazam miesteli, ir waistines dirbdawo 6niais tik iki pietu tai kai prireike 6ni po pietu antspeniu, o dar wisas 7nis pries akis !!!! is po zemiu neiskasi doh.gif doh.gif o ir pakenteti nelabai galejau, nes walge kas 2-3 h.
S.B.M.
Mums nereikalingas pientraukis buvo. Vonele panaudojom, vos pora kartu , o poto jau didelej vonioj maudemes, nes vaikuciui ten labiau patiko.... Soskiu is karto nereikejo, tik po kokio menesiuko ir reikejo daug isbandyti, kol radom tinkama....
Dabar gavom dovanu lavinamaji kilimeli, tai vaikuciu patinka zaisti.... Nepirkom karuseles ant lovytes, bet turim Tomy migdukaq, tai vaikuciui labai patinka...
Drabuzeliu, nebuvau daug prisipirkus, tai man vis pritruksta....
Papildyta:
Beje nepamainomas daiktas auto kedute-nesyne, mes joje ir supames ir valgome ir i lauka einame pasedeti, jei tik kieme.... thumbup.gif
Isila
QUOTE(omny @ 2008 09 30, 20:33)
Labai nusiwyliau naturalaus pluosto kempine, nes po menesio naudojimo sutrukinejus wisa buwo ir teko ismesti. Be to jei koks plaukas isiweldawo griuk negywas neistrauksi. Na gal cia tik manoji tokia buwo - chicco firmos.  g.gif  Taigi tikrai nepirkciau ir jos.
*

aš šitą naudojau ir atsidžiaugti negalėjau. Dabar vėl tokią pirksiu thumbup.gif

QUOTE(Akasha @ 2008 10 06, 12:09)
Beje nepamainomas daiktas auto kedute-nesyne, mes joje ir supames ir valgome ir i lauka einame pasedeti, jei tik kieme....  thumbup.gif
*

jei turit mašiną, autokėdutė būtina
dontstop
Neprireikė:
antspenių, garmastan tepaliuko
vienkartinių kelnaičių, įklotų po gimdymo, mikrolax klizmučių
vienkartinių palų (gal dar sunaudosim)
merliukų
seilinukų (vėliau prireiks, bet reikės ir didesnio dydžio)
kilimėlio į vonelę, kempinės, termometro
čiulptuko, grandinėlės jam
slingo (nesėdi jame)
muzikinės karusėlės, tiek daug patalynės (pilnai užtenka 2 komplektų)
maišelių pienui šaldyti
pompytės nosiai

Labai prireikė, teko paskui dasipirkti:
nešioklės kengūros
pientraukio
daugiau rūbų

Kol buvau neščia, tik ir girdėjau iš visur patarimus rūbų pirkti kuo mažiau, nes greit iššauga, tai nusipirkau net per mažai doh.gif Teko dasipirkti. Ne taip jau greit ir išaugomi tie rūbai, mes pradėjom nuo 62 dydžio, iki 3 mėn jis tikrai tiks smile.gif
gugu
Na sakyčiau vaikiukas vaikiukui nelygu schmoll.gif
kaip matote turiu du. tai va pirmajai tiko ir nešioklė ir vakštynė ir šleikutės vedžiojimui. O va antrasis nepripažysta nei "prabangios" supynės, nei šokliuko, nei lovytės (nors lovytę nelabai naudojome ir pirmą kart), nei vaikštynės, nei šleikučių tik va nešioklė jam visai nieko, bet kad jau aš jo nelabai panešiau. Tai va ir žinok žmogau rolleyes.gif
gerai kai gali ta daiktą pabandyti pasiskolines, o jei ne tai ir nusiperki vos ne tam kartui.
Bet turėt irgi gerai. Pvz nešioklė: nuvažiavom į gamtą su kompanija ir galijom pilnu tempu dalyvauti, o su vežimu- kur ten arimuose. Bet va daugiau progų kaip ir nebuvo
medituk
Mes maziausiai panaudojom maitinimo kedute, uz kuria ir sumokejom nemazai, ir vietos uzima doh.gif Gal viena karta joje valge, o daugiau nepripazista, nors tu ka schmoll.gif Kol kas laikom, nes tikimes, kad gal antram vaikiukui patiks rolleyes.gif
raptor
Skaitau ir stebiuosi, kaip ivairiai visoms mamytes kazko nereikejo, kazko reikejo.
Mums dabar beveik 6 men.
Neprireike:
1.Chicco sukuciu skirtu maziems vaikuciams, nes neturim plauku ir dar ilgai kol jie uzaugs, o ten tas sepetelis toks plaukuotas, tai galvojau reiks sukuot svelniai mazylio galvyte. Nesamone. Nereik tiems leliams nieko sukuot.O manoji tai isvis dar neturi plauku smile.gif
2.Mazu buteliuku, nes arbatos ir misinuku negeria dar iki siol, nemegsta. Valgo tik MP.
3.Prastesniu rubeliu, kur planavau namie nesiot. Nes kaip ir kitos mamytes rase, dedavau pacius graziausius rubelius namie, norejau, kad vaikutis butu labai grazus.
4.Nesiokles, nes vaika vesdavaus visur su vezimu.
5.Masinine kedute pradejau naudoti tik nuo 3,5 men. Nes man kazkaip baisokai atrod tas vaikutis suglebes toj kedutej. Vesdavaus lopsyje su masina.
6. Supyne, nes joje labiau sedi lelius, tai sodinti galima anksciausiai nuo 3,5men, o 5men jau ji pasidare vikresne ir virsdavo i prieky, vienos negaledavau ten palikt, nes galetu uzsigaut galvyte.
7. Pientrauki pabandziau gal 5 kart, nes norejau prikaupt i saldikli pieno papildomai, po to ziuriu, kad mazei nebeuztenka maitinimui.
8. Zaidimo-lavinimo kilimeli turim, bet nedaznai ant jo guldau, nes ilgai nepabuna, nes nori kad zaisciau su ja asmeniskai.
9.Vaistu klizmai pasidaryti nereikia, nes viska atlieka pries gimdyma ligoninej.
10.Miegmaisiuko, kur susisuka visas mazas leliukas, tipo kaip su palom senovej sukdavo, kad ramiai miegotu, nesiblaskytu su rankytem. Mano mazei nepatiko, noredavo istraukt rankas.
11.Buku zirkluciu skirtu leliukams, jos nieko nekerpa.Naudojau savas kosmetines, pries kerpant nuvalydavau su spiritu-dezinfekuodavau ir viskas.
12. Kai pradejo mazute judint stipriai kojytes, nuo 4 men, dauguma tik del grozio skirtu bateliu, visus nusiimdavo, t.y. nusispardydavo.Turetu buti stipriai uzdedami, ar kedukai uzrisami. Nes jei taip lengvai uzsideda, tai lengvai ir nuspardo juos. Tai neverta net deti.
Prireike:
1.Kosmetikos-kremuko. Patep veiduka, kuneli, padarau masaziuka.
2.Slogai istraukti - butinas reikalas.
3.Espumisan naudojau, bet manau nekazka padedavo. Daugelio mamu tokia nuomone. Bandziau dar su 2 vaistais is UK, vistiek bezdedavo labai.
4.Vienkartines palos, nes palieku vaika ant jos , kad pabutu plikute be pamperso- oro vonias darydavom smile.gif
5.Rubeliu maziausio dydzio turejau 5 komplektukus, tai gal ir per daug, bet kita vertus, kasdien rengdavau naujus, nes del higienos ir siaip prasysiodavo, prakakodavo pro krastus. Bet isaugo per 1men, nes per pirma menesi uzaugo 8 cm doh.gif
6.Turim BABE BJORN kedute-supyne, tai daznai i ja sodinam, ir ji ten zaidzia, supasi.
7.Karusele lovytej kartais pravercia, paguldau ir ijungiu kol apsitvarkau kambary.Vakarais kartais patinka, kartais trukdo uzmigt.
8.Antspeniu labai reikejo, kompresiuku speneliams, tepiau ir Garmastan, nes labai skaudejo spenelius.
9.Merliukai, soske labai reikalingi dalikeliai smile.gif Be ju neuzmigtu niekaip.
10. Vienkartiniu kelnaiciu po gimdymo tikrai reikia ir iklotu dvieju dydziu.
11.Grandinele soskei irgi reikalinga, nes pastoviai iskrenta is burnytes soske ir kristu ant zemes.
12.Termometro vandeniui matuot.
13.Pirstinyciu mazu,plonu- dejau iki 2 ar 3 men, nes labai trankydavo veiduka, tai su nagais susibraizytu visa veida.
14.Iki 3 men naudojau ivairius vokelius(siltesni, plonesni) nestis i lauka, ziauriai patogu, nes kol lelius mazas , nesinori ji kist i visokias striukes ar kombinzonus, lauzyt tas kojytes, rankytes.

Kiek atsiminiau prirasiau. wub.gif
agurčikas
Neprireikė:
Buteliukų, soskių, nes gavome dovanų, o maitinau pati.
Aliejukų, kremukų
Daugybės rūbelių nenaujų. Naudojau tik naujus, nors galvojau, kad po namus bus gerai ir padėvėti, bet kai pamačiau, kad vaikas auga kaip ant mielių, pradėjau naudoti tik naujus, kad bent po kartą apvilkčiau. Ir taip visiems trims vaikams.
Parolono į vonelę - vyras laikydavo, o aš prausdavau.
Bukų žirklučių, nes jomis neimanoma, bent jau man, buvo nukirpti nago, nes labai storas metalas, naudojau savo.
Pirktinių daržovienių su mėsa ir be, vaikai tiesiog jų nekentė. Viriau pati, nors svečiai buvo pridovanoję.

Laaabai prireikė:
Maitinimo kėdutės, bet pirkom paprastą, medinę. Kuri vėliau transformuojasi į paprastą kėdutę ir staliuką. Vaikai iki kokių keturių metų ja naudojosi. Jeigu nevalgymui, tai piešimui ir pan.
Vystymo lenta - superinis daiktas. Naudojau ilgai. Uždėdavau ant lovelės ir mankšteles, masažiukus daryti vienas malonumas, keisti pampersus labai patogu.
Lavinimo kilimėlis
Naminė (vibro) kėdutė. Bet pirmiem dviem vaikam nepirkom, tai ir nereikėjo. Trečiam nupirkom panaudotą ir tuo džiaugiamės. Bus naudojama tik pusmetį.

Tai pagrindiniai daiktai. O kitų nė neatsimenu.
Trijų vaikų tėvelis
Man atrodo,kad nerasit tokiu daiktu,kuriu nereikia, ta prasme ko neprireike vienai seimai,tas gali but nepakeiciama kitai ax.gif va,mes 3 padauziukus turim ir galiu vardint,kad neprireike lovytes,nei vienas joje nemiegojo,didieji iskart i didesnes lovas is musu lovos issikrauste,o mazoji dar su mumis miega irgi matyt iskart i normalia lovyte keliaus 4u.gif
dar visiskai neprireike kenguros nesiokles,zmonai nepatogu kazkodel joje vaika nesiot,o man ji sunkiai sueina lotuliukas.gif
Vezimukas pas mus irgi kaip naujutelis stovi,rankinukai visi cool.gif
Soskiu nei vienas nepripazino,tai gerai,kad po viena buvom del visa ko nusipirke,buteliuku net neturejom, ir nepasigedom 4u.gif
Lavinimo kilimelio pirmajam neturejom,pirkom antrajam,zaide,bet labai suzavetas nebuvo,o va,maziausiajai jis buvo nepakeiciamas wub.gif

Puikiai visiems tarnavo maitinimo kedute(plastikine pirkom) thumbup.gif vystymo lenta,vonele...
Na,daugiau siam kartui nebepamenu biggrin.gif
ylli
O mes be reikalo nusipirkom didžiulį virtuvinį kombainą...Košytėms trinti,galvojom...Tik,kad mažiausiai jis paruošia 4-5dienoms.. doh.gif .Trinu per sietelį...dar vieno,kad ir mažesnio "agregato" pirkti nesiryžom...
Vystymo lentos nepirkom,bet pasigailėjau,nes po gimdymo ne taip jau patogu susilenkt...
Labai mažai naudojom vonelę,nes vos sulaukus 3 mėnesių,mūsų mažylė kategoriškai atsisakė būti joje.Maudome didelėje vonioje.
Buteliukų taip pat neprireikė,iki šiol maitinu pati.
Šiaip stengiuosi nieko nepirkti,ko dabar nereikia,bet "gal prireiks".
gourmandise
Mums jau 11 menesiu. Daiktai, kuriuos mes isigijom, bet neprisireike (arba labai mazai naudojom):
1) maudyniu ziedas. Nusipirkom gera, pilna veiklos - SMOBY zieda, bet kas is to? Nuo tada, kaip vaikas pats pradejo sedeti, vonioje ramiai nenusedi - jam reikia visur lipti, viska imti, viska ciupineti. Tas ziedas ji varzo! Dabar ziedas padetas ant kilimo prie zaislu, kai kada mazius prie jo priropoja, pazaidzia ir tiek...
2) nesiokle. Naudojom ja kokius 5 kartus. Jei kur vaziuodavom, vis pamirsdavom ja pasiimti, vis palikdavom namie... taip ir pragulejo ilga laika spintoje doh.gif
3) ropojima skatinantis kamuoliukas. Jo mums irgi neprireike, nes vaikas ismoko pats ropoti ir be to kamuoliuko. Pinigai kaip i bala ismesti! doh.gif
4) Mazai naudojames vibrokedute. Kol vaikutis mazas budavo, prisegdavau ji i kedele ir eidavau i dusa greit nusiprausti, bet dabar paauges jis joje visai nebesedi). Matyt ir ja teks parduoti doh.gif
5) mankstos kamuolys verysad.gif 5,5 menesiu lankem masazo pamokeles, vaikas buvo priprates prie kamuolio, patiko jam ritinetis, tad isigijom kamuoli, kad turetume namuose. Bet... pakako vasara maziau buti namie (daug vazinejom, keliavom) ir gryzus namo vaikas prie kamuolio ne nesiartina - jis jo bijo! Nezinau net ka daryti, bandau po truputi vel pratinti, bet pastangos kol kas bevaises verysad.gif
do vi di
Mano mažius nuo gimimo su kaprizais biggrin.gif , tai visai neprireikė naminės kėdutės, nes iškart rėkdavo kai tik paguldydavau. Mėgstamiausia yra lovytė, miega nuo gimimo ir nepripažįsta jokio miegojimo su mama ir tėčiu.
Rūbelius pirkau naujus i ligoninę, daug rubų paveldėjom iš pusbrolio ir labai gerai suėjo, nes vaikas greit augo.
Lavinamojo kilimėlio irgi nereikejo, užsiprašiau dovanų, o mažajam nepatiko smile.gif
Gavom karuselę virš lovytės kai buvo trys menesiai, tai buvo labai laimingas, džiaugėsi gal iki septynių mėnesių.
Nepirkau iš anksto jokių buteliukų, soskių, pientraukių ir tt, nusipirkau kai prireikė.
Nemokėjau maudyt su įdėklais į vonelę, o ir vaikas kažkaip blogai jausdavos. Geriausiai laikydavau ranka, kita nuprausdavau, visas priemones pasidėdavau šalia, kad nereiktų lakstyt.
Labai pasigedau vystymo lentos, nes po gimdymo labai skaudėjo nugarą, tai būdavo kančia pasilenkt.
Maitinimo kėdutę naudojam nuo penkių mėnesių, plastmasinę, labai patogus dalykas.
Jasper
Dukrai 5 mėnesiai.
Neprireikė:
1. Chicco šukų mažiems vaikams (plaukučių beveik neturime).
2. Mažų buteliukų. Vandens, mišinėlių, arbatos mažoji negeria, valgo tik MP.
3. Babybjorn nešioklės. Patogesnis yra vežimėlis, be to... ne tokia ta nešioklė jau ir fiziologiška.
4. Fisherprice supynių - draugai padovanojo, bet mergaitei jose visai nepatiko, be to užima daug vietos.
5. Lavinimo kilimėlio - mergaitei ant jo gulėti visai nepatiko, be to.. tas lavinimas gan iš piršto laužtas. Netinkama pakabinamų žaisliukų padėtis - akių gydytoja kategoriškai uždraudė man jį naudoti.
6. Žirklių suapvalintais galais, skirtų kūdikiams - jos visai nekerpa.
7. Karuselės prie lovos - taip pat netiko dėl akyčių, be to.. dukrelė labai pyksta, kad negali tų žaisliukų pasiekti.
8. Drėgnų servetėlių - žymiai sveikiau ir paprasčiau užpakaliuką nuplauti vandeniu ir nuvalyti marliuku.
9. Čiulptuko ir grandinėlės jam - dukra neima čiulptuko.
10. Pirštinių naujagimiui - vaikas turi jausti savo pirštukus. Nagučius galima nukirpti, tad mažius tikrai nenusidraskys.
11. Liemenėlės nakčiai, pirktos už 119 Lt ... tai tikriausia nesąmonė ir visai nereikalingas daiktas. "Labai fiziologiškas"... kai krūtys atsigulus "iškrenta", jautiesi ir esi kaip be liemenėlės...
12. Vystymo lentos - puikiausiai tiko atskiras virtuvės staliukas.

Reikia:
1. Automobilinės kėdutės - nors ne taip dažnai su dukra važiuoju, bet... vakar vienas žioplys vos neužlėkė su busu ant manęs, tad dukros saugumas man labai svarbus.
2. Babybjorn kėdutės - mergaitei labai patinka joje sėdėti ir pačiai suptis, o aš turiu laisvą minutėlę kažką namuose apsitvarkyti, prie kompiuterio padirbėti.
3. Tepalo su cinku, kremo kūneliui, kremo veidui - užpakaliukas švarus, kremas tinka masažui, veidą tepu, kad odelė neišsausėtų.
4. Aspiratoriaus nosytei valyti.
5. Vienkartinių vystyklų - ant jų keičiu sauskelnes, palieku daryti oro vonias.
6. Vienkartinių tinklinių kelnaičių po gimdymo - labai patogu pirmosiomis dienomis.
traskutek
Na matau, kad labai jau skirtingai visiems vaikuciams ir mamytems tu paciu dalyku prireike ar neprireike!!!Taigi labai sunku komentuoti, bet ko tikrai neprireike galiu pasidalinti:
-Nenaudojom jokiu pieno traukimo ar laikymo irangios (strerelizatoriai ir pan.) ,nes maitinu MP, juos reikia pirkti pagal poreiki, o ne is anksto.
-aliejuku ir tepaliuku vaiko odeliai, turim tik viena zele, kuria prausiames!
-tikrai nereikia vaikisku zirkluciu bukais galais
-vienkartiniu serveteliu, nes prausiu kiekviena karta po kranu, naudoju tik keliones metu.
-ideklu i vonele, nei paraloniniu, nei plastamsiniu, nes parusem leleiuka dviese!
O kas del visokiu lavinimo kilimeliu, kamuoliu, supyniu, tai viska turejom ir viskas buvo labai gerai ir mamai ir vaikuciui, nes mama turedavo dazniau laisvesniu rankeliu kitiems darbams nudirbti!!!!!
^Braškytė^
mums nereikejo maitinimo kedutes, vystinimo lentos smile.gif
Envuke
mums neprireike sildytuvo.
o visa kita kazkaip panaudojom smile.gif
Smilgulaukas
man neprireike kruvos barzskuciu, mnksu zaisliuku, nes vaikutis ne su viskuo zaide... rinkosi tokius idomius zaislus kaip Fisher Price ir turejo kelis megtamiausius, kaip toks meskiukas, kuri jau gerokai pasidevejo smile.gif
knielita
Neprireike tik pientraukio, visa kita technika isigyta vaikams gimus.
Mums super strerilizatorius, thumbup.gif kai du vaikai ir valgo misinukus thumbup.gif
Mobili aukle-racija, kai vaikai miega balkone thumbup.gif nepamainomas daiktas thumbup.gif
lavinamieji kilimukai su lankais, zaislu stovai thumbup.gif
Supynes, vibro kedutes thumbup.gif neisivaizduoju kaip issiverst be ju biggrin.gif
Karuseles thumbup.gif Migdukai thumbup.gif
Bet visi sie daiktai supirkti vaikams gimus, nestuke.gif pirkausi tik lovytes, vezimeli, vystymo lenta, vonele. Na zinoma rubai, hig. reikmenys rolleyes.gif
sssagis
neprireike pientraukio(panaudojau gal pora kartu doh.gif ), kosmetikos, 'kriausytes'(geriau aspiratorius) ax.gif
o apie rubelius tai isvis patyliu blush2.gif prisipirkau ir puse liko nepanaudota doh.gif
jurrrge
Siaip noriu pasidalinti nevykusia patirtimi. Kadangi vaikutis pirmas, tai apie vezimelius ir visus kitus vaikiskus daiktus supratimas buvo minimalus schmoll.gif Visur prisiskaiciau, kad pataria pirkti geriau jau deveta, bet zinomos firmos vezima, nei pigesni ir nauja. TAip ir padarem, uz 1000 Lt nukovem deveta Pegperega Mamas and Papas. Turiu pasakyti, gyvenime nekartociau tos klaidos, pirkciau tik nauja, arba jau vien is isvaizdos puikios bukles deveta. Musu nupirktas visiskas nesusipratimas. Stogelis lopsiui nuolat krenta, neimanoma pastatyti, ratai priekiniai sukasi ten kur jiems reikia, vezimas klebantis, lopsi kol nuimi nuo remo turi paprakaituot, nes kazkas stringa, kedute pirkom nauja, nors komplekte ir buvo, tiesiog devetos nerekomenduoja, o sita taip gerokai padeveta, kol nuimi kedute nuo pado turi gerokai pakratyti, nes irgi kazkas isklibe. Nu zodziu, esu labai nusivylusi. kai pirkom, tai tokiu visokiu nepatogumu kazkaip nepastebejom, nes visu pirma, viska demonstravo pardaveja, mat mes kaip jau minejau apie vaikiskus daiktus turejom nekazi koki supratima. Zodziu, geriau jau pirkit pigesni, bet nauja, labai atsargiai su tais devetais, nes dabar ka jau darysi, naudosim, bet paskui as ji tiesiog ismesiu, nes perpardavineti toki s... man butu geda
meja4
mum neprireike:
1-namines kedutes,nes labai nemego joje buti doh.gif
2-pientraukio,pieno neturejau
3-labai daug rubeliu liko nepanaudotu
raimazibal
Vieniems vaikams tie patys daiktai yra labai reikalingi,o kitiems-ne.Kai auga du vaikai tai labai lengva palyginti:pirmas valge sededamas tik maitinimo keduteje,o antras ne uz ka i ja neseda,sportiniame vezimelyje vienas irgi galedavo sedeti nors ir puse dienos,o kt.mieliau eina pescias...Vaikisku pastatomu supyniu,tai tikrai nereikia,nes jos tik kambaryje bereikalingai vieta uzima-vaikai pasisupa,tik kai uzsimano suptis koks i svecius atejes vaikas.
Pavasarėlis
Mums daug ko neprireike,
mazos loveles, maziukas miegodavo su mumis, taip neisibudindavom abu, kai reikdavo maitintis, o dabar jau turim didesne, kuri tikiuosi tiks iki paauglystes,

soskyciu, buteliuku, pientraukiu ir sterilizatoriu - neturejome nei vieno, nesame , suvalge nei vieno misinuko, spjaude, o kosytes valgem sausteliu, turejom viena puodeli su keiciamasi antgaliais ir jo pilnai uzteko.

Vezimeli dabartine patirtimi tai pirkciau "trys viename" kur ant remo galima uzsideti automobiline kedute ir tikruosius vezimelius, lopsi (nes gimeme ziema) ir sportini varianta. Buvo sunku kai reikdavo tasytis automobiline kedute.

turejom begale pridovanotu drabuziu tai gal tik 1/4 naudojom, atsirinke graziausius smile.gif

juta2007
O mūsų mažylė nesėdi autokėdutėje- veržiasi, draskosi- niekaip negalim įpratinti.
Kauniete1
ir mano maze niekaip nesedo i automobiline kedute,nereikalinga visai buvo,ir kalnas drabuziu,kuriu nespejau uzdeti ne karto
Diana L-B
Mes tvarkingai užaugom ir vaikščiot pradėjom be vaikštynės.
Migdolijus
Mažiausiai naudojam sterilizatorių, nors viską vaikas valgo iš indelų... Matyt tingisi dėliot ten viską...
Kolkas nesam panaudoję labai didelio pliušinio žaislo, "mašinos". Daug vietos bute užima smile.gif Bet manau veliau patks bent pašokinėt ant jos smile.gif
Labai nepatarė gydytojos naudoti vaikams vaikštynės, tad jos nepirkom..

O naudojam pastoviai:
Pientraukį Avent, turėjom pasiskolinę, bet paskui nusipirkom elektrinį, bet naudojam tik rankinio detales, nes elektrinis varikliukas taip netraukia kaip su ranka spaudytum smile.gif
Lovytę nuo gimimo medinę, nemigdom pas save.
Karuselę Fisher price šviečiančią, bet jungiam TIK vakare prieš miegą, išjungus visas šviesas ir naktį jei kartais prabunda, nors tai būna laaaabai retai... Nereikia jungt kitos šviesos.
Supynę FP Baby Papasan (supasi dviem kryptim ir turi platų krėslą, na kaip fotelis biggrin.gif). Mėgsta labaiusiai suptis į šonus... ir užmiega. Pirmyn atgal nėra užmigęs.., o daugelis supynių tik taip tesupa.
Neseniai įsigijom šokliuką Rainforest, SUPER. Vaikas netveria savam kaily jei vakare neįdedam, paguldžius nakčiai miegot dar spardosi, tipo šokinėja...
Kilimėlį su sparduku naudojam prieš kiekvieną valgį ant pilvuko pagulėt, na ir šiaip kartais..
Ai, vežimėli naudojam Tutis Trio, manau vienas lengviausių Europoj, bent jau kiek teko parduotuvėse ir interyje peržiūrėt. Na pribumbasų daug nėra, bet... lengvas. O mes gyvenam 5 aukšte biggrin.gif. Lopšį naudojom iki 5 mėn.,kėduę ir sportinuką tebenaudojam (būtinai turėtų būti su gulima padėtim).
Kėdutę maitinimui Coneco Galileo tik dabar įsigijom, tad dar nėra daug komentarų, na kolkas sėdi, valgo smile.gif supimo funkcija š.. bet kėdutė visai nebloga.
Dar, šildytuvą naudojam pastoviai, pienas, košės....
Dar labai gerai, ypač žiemai, kailinis lopšys į sportinuką, visad jame miega lauke ar balkone. Firma womar.
Brangiausis pirkinys buvo kamera prieš vaikui gimstant, bet dabar matau, kad dažniausiai fotografuojam, o ne filmuojam.
Tai manau tiek mamytės ir tėveliai wink.gif

populi
Ačiū Migdolijus,, labai naudingas atsiliepimas 4u.gif
Aušrinė
Nenaudojam lovytes - miegam kartu. Nepriimkit kaip uz puikia ideja - mielai migdyciau atskirai, bet tai taip patogu, nes maitinu.
Praktiskai nevalgo pirktiniu kosiu darzoviniu - tenka mest lauk jei nusiperku ir virt paciai smile.gif
Nenaudojau pientraukio, visokiu ale vaikisku indeliu, sauksteliu - sueina paprasti smile.gif
Nepripazista soskes ir buteliuku - geriausiai atsigeria is paprasto puodelio.
Zaislu irgi kruvos nereikiam - turi keleta megstamu ir psio. Rubeliu pasimokius su pirmaja pirkau l. nedaug.
Taciau kaip ne viena minejo - visi vaikuciai skirtingi smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.