Man neprireikė buteliuku,nes maitinu krūtimi,pientraukio,nematau reikalo ji naudoti,daugumos vaikiškų rankšluoščių,daug patogiau dideli musu rankšluoščiai,taippat vibro kedutes,nes nuo 2mėn. nešiojam balnelį
Su Šv.Kalėdom eamos ir busimos mamytes
Man neprireikė buteliuku,nes maitinu krūtimi,pientraukio,nematau reikalo ji naudoti,daugumos vaikiškų rankšluoščių,daug patogiau dideli musu rankšluoščiai,taippat vibro kedutes,nes nuo 2mėn. nešiojam balnelį
Na kaip jau dauguma minejo, man neprireike pientraukio, nors kai buvau nescia, daug kas sake, kad tai vienas is butiniausiu daiktu, neprireike zvakuciu nuo viduriu uzkietejimo. Neturime nei supyniu, nei namines kedutes, puikiai apseinam be ju. Nesiokles-kenguros neprireike, viena karta te isbandem, nepatoi ji mums. Labai mums pravercia plastmasine maitinimo kedute
Sutinku su vienos mamytes pasisakymu del vezimo, musu patirtis panasi, tik mes gan pigiai nupirkom naudota vezima, bet nekoks jis
nepasiteisino supynes, vaikui tos supynes vienodai sviecia, pardavem greitai. nusipirkom vibro kedute, bet tos vibro funkcijos kaip ir nejungiam, nes kazkaip ziauriai pasirode tas vibravimas viso kunelio. vaikiska vonele naudpjom pirmus du menesius, nes paskui vaiksciojom i bvaseina ir maziukas taip ismoko turkstis, kad toje mazoje voneleje staigiai nelikdavo vandens.
pientrauki naudojau vos pora kartu, kai pieno buvo sumazeje. bet labai pasitarnavo, nes padejo atpumpuoti ir pieno vel i valias. labai puikiai tarnauja pervystymo stalas su stovu ir lentynomis. kadangi man vystymas virs lovytes atrodo ne itin higieniskas ir patogiau vaika vystyti vonioje, kur is karto galima apiplauti uzpakaliuka. visa kita perkam reaguodami i vaiko poreikius, tad viska ir naudojam: karusele, barskuciai, lavinimo kilimelis ir kt.
Beveik visus daiktus nusipirkau pries vaikui gimstant. Beveik viskas buvo reikalinga. Mazai naudojau pientrauki, bet dziugiuosi, kad ji turejau. Kolkas mazai miegam lovyteje, tikiuosi truputuka paaugs vaikelis ir persikels i savo lovyte. O tikrai neprireike vandens termometro. Perspeju nepirkit vaikstynes !!!! Nes ne tik nesveika, bet pavojinga. Ir dar mobilios aukles neprireike. O supynes, vonele, stereizatorius, maisto sildyklis, buteliukai, pervystymo lenta, lavinimo kilimelis tai super viska naudojame
mes praktiskai nenaudojom maistelio sildytuvo (prireike tik gulint ligonineje), nepreike ir nesiokles - kenguros..
Kadangi buvau pradedanti mamyte, tai nusirasiau visa sarasa pateikta poliklinikoje prie ginekologes kabineto, ir buvau viska tvarkingai susipirkusi. O neprireike stai ko:
- kriauses ausytems - specialiu krapstuku-pagaliuku ausytei valyti (sugebejau valyti ir paprastais) - drauge turejo specialia lenta maudynems, sake labai nenaudingas daiktas (gailejosi, kad pirko) - medziaginiai seilinukai (geresnis daiktas yra plastmasinis seilinukas su "talpa" viskas kas isbega lengvai ispilama ir netepa drabuziu) - specialiu kremuku odelei (visai neprireike, teko ismesti, nes odele nesuto) - talkas-milteliai odai (taip pat liko nepanaudoti), geriausia priemone daznai vaikeli keisti sauskelnes, ir visada nuprausti o ne valyti slapiomis servetelemis - pieno surinkimui ir saugojimui skirti maiseliai. - pieno misinys (vaikas tokio dalyko nei i burna neimdavo, net jei mamos nebudavo tuo metu, geriau gerdavo vaikiskas arbateles) - moteriskos sauskelnes (toms kurias kirpo, plyso ir pan). Visu pirma ten sintetika, kai celofaniniskrepselis, siaubingai bruzina, kai jauti kiekviena brukstelejima, o be to taip nepatogu uzsideti ir po to ka nors uzsivilkti.... Naudojau paketus, o kad butu svelniau - plesiau paklodes ir dejausi dar ant virsaus.
as tai per daug rubeliu turejau, suknyciu iki siol nenesiojam, nepatogu, o turim ju nemazai dovanotu. buvau nusipirkusi pakuote soskiu, tai nereikalingos visiskai- ziaugciot pradeda jei bandai iduot
va o bene reikalingiausias daiktas tai vystymo stalas-komoda. jinai pas mus stovi prie vonios, tai tik nuplaunu uzpakali- iskart ant komodos. o ten ir pampersai ir rubeliai ir visa kita vietoje
perziurejau saraseli ka nusipirkti turejom ir nepanaudojom labai mazai
dalyku: - pudros odytei, sudocream- puikiai sueina - kol kas nenaudojam ir jokios vonios kosmetikos, isskyrus lakisiu zoles nuovira - kol kas nenaudojam ir sildytuvo, bei sterilizatoriaus - maitinu pati... pientrauki jau naudojau, reikejo ilgesniam laikui palikti... kazkaip ziuriu visa kita panaudojom jau...
liko daug rubelių... ypač nesezoniniai, dar visus rubelius išploviau, tai kaip ir visi liko padevėti
o man su abiem vaikais skirtingai.su pirmu vaiku pientraukio nenaudojau,su antraja kartais panaudoju.pirmam ant lovytes kabinau uzuolaidas,antrai ne
o kazin jei turiu bepanten tapaliuko nuo issutimo, tai reikai to sudocrem? kokia jo paskirtis?
Maniskiui tai zaislu visai nereikia..Nezaidzia, nors tu ka...
QUOTE(@milla@ @ 2009 01 22, 19:08) Sveikutė, Turiu ir tą ir tą kremus, nes sudocrem pirkau kūdikiui, o bepanten tepalą sau spenelių priežiūrai. Tai prireikė ir to ir kito, tik kadangi speneliams tiek nereikėjo, tai bepanten naudojau ir dukrytei, ir pastarasis man labiau patiko nei sudocrem, nors naudojam abu, tačiau kai baigsis manau pirksiu tik bepanten. Šiaip nežinau ar dėl tų tepaliukų, ar šiaip bet su iššutimais jokių problemų kaip ir nera, tfu tfu tfu ir į medį tris kartus
Nu va, nors daugelis SM, čia pasisakiusiųjų, neprireikė pientraukio, o man tai buvo didžiausia būtinybė
Nu ir prirašiau
Mum neprireike pientraukio ir lopsio , gulejom tik auto kedutej.
Mums neprireike:
- termometro soskes-manau kad matuoja nelabai tiksliai,o ir vaikas soskes neima -plauku sepetelio minkstais sereliais -vienkartiniu seilinuku-nemalonus,nesugeria,naudojam tik medziaginius -kengura panaudojom keleta kartu,nors manau kad visai geras daiktas jau sedinciam vaikiukui Labai pasiteisino: -vystymo stalas su lentynelem ir vonele:labai patogu mamai-nepaskausta nugara,ypac veliau kai maziukas vartosi uzpakaliuka vedindamas,kai reikia saugot kad nenukristu,yra kur susideti kudikio higienos reikmenis, sauskelnes-viskas po ranka ir tvarka, salia vonia-patogu nuplauti uzpakaliuka,be to vonioje visada silta -zirklutes trumpos bukais galais chicco firmos-neisivaizduoju kaip keliu savaiciu leliukui smailiom zirklutem nagus karpyti,o ir dabar koju nagucius tik jom karpau, nes gi spardosi baisiai -karusele ant lovytes-iki kokiu 4 men. nelabai kreipdavo demesi, o dabar mylimiausias dalykelis(mums jau 8 men.) -migdukas-anksciau su juo uzmigdavo, dabar jei nakti prabunda ir verkia, tai paleidus migduka iskart nurimsta,be to ji galima pasiimti i kelione -seilinukas-chalatelis,net nezinau kaip pavadinti-kad po kiekvieno valgymo nereiktu rubeliu keisti-super
Mums neprireike stumduko
-kengura,labai retai naudojom tiek su vienu tiek su kitu;
-vaikstyne,pirmas nesedejo,o antram visai nerodem,apsiejom; -gertuves su snapeliais,ismoko gert per siaudeli; -kambarine kedute,naudojom automobiline; -znyples nagams specialios kudikiams,karpiau su paprastom znyplem,su zirklutem nebandziau; -avalyne nevaikstanciam kudikiui,apsiejom su kojinem; -ivarus kremai,losjonai,pudros.
as matyt pati blogiausia
jauciu ko labai reiks nusipirksim gimus mazajam,ir tikiuosi dovanu gauti
Teisingai sakai ir niekur neskubek
Ciulptukas termometras-neeme ir neima termometras i ausi- netikslus parodymai pumpuke nosytei-nepatigi,geriau ta slangute,kur pati trukteli zirklutes bukais galais-neisejo man jomis nukirpti,naudojam paprastas seilinukai kur su pakietinimu-nepatogus,ji juos lupa nuo saves,naudojam medziaginius iklotai i liemenuka-MP,bet niekada nebuvo,kad begtu pienukas avento bonkuciu rinkinuko naujagimiui-naudojom tik ciulptuka graziu vaikisku batuku-taippat uzteko kojinyciu maza vonele-po 1,5 jaupirkom didesne,o dar po 2 menesiu maudesi vonioje zaislai kurie nieko nedaro-net neziuri i tokius,turi but triuksmo aliejukas kunui-dukrytei nenaudojom,mane sualergizavo daug plonu kojinyciu-dedavau storesnes ant sliauztu kol nesuto naudojom bepanthen,bet kai issuto,padejo tik sudocrem,bet jis sausina oda sparduku-mergaite buvo su freiko pagalve,o paskui jau jie jai neidomus buvo. pakolkas karuseliu ant lovytes,nes ji joje nebuna,tik nakti Labiausiai dziaugiausi vystymo lenta,vokeliu i vezimuka,palytem ivairiaspalvem,nes ir dabar dar guledama ant pilvo,kalbina meskiukus,maitinimo pagalve,labai turi daug paskirciu,maziausiai naudojau maitinti maitinimo kedute,iki tol maitinau ant lovos,keduteje masinineje,bet budavo ji rieciasi sesti ir niekaip nepavalgo.
lingiu ant lovytes, pientraukio, vistimo lentos, puses rubeliu , voneleja maudem tik 3 sikius
Papildyta: QUOTE(arbatos_puodelis @ 2009 03 01, 12:19) as matyt pati blogiausia jauciu ko labai reiks nusipirksim gimus mazajam,ir tikiuosi dovanu gauti visiskai teisingai
Mums neprireikė:
* čiulptukų, * buteliukų, * šokliuko, * miegojimui skirtų miegmaišių (nes dukra labai mėgo laisvę ir klykdavo, kol neišimdavom iš miegmaišio..).
Mums taip ir neprireikė:
-pientraukio -buteliukų -čiulptukų -šokliuko -vaikštynės Manau nereikia paskubėti visko prisipirkti anksčiau laiko,kai nežinai ar dar prireiks.
Tikrai kiek vaikų ir mamų tiek nuomonių
Aš išanksto buvau prieš visokias vaikštynes, supynes, nepatiko ir mašininė kėdutė nešiojama, tai tokių ir nepirkau. Gavom dovanų šokliuką, ant staktos kabinamą tokį, bet gal pora kart ir buvau įkišusi Nereikėjo: buteliukų čiulptukų, nors bandėm visokių, nečiulpė nei vieno paralono į vonelę(išmečiau po pirmo maudymo, nes odelė buvo sausa, pylėm spec.aliejuko, tai apsivelė visas, fui...) žirklučių bukais galais, su savom daug patogiau buvo ir tikrai neikarto neįkirpau, nes miegančiam kirpdavau visokių vaistų: nuo pilvo pūtimo, dantenų skausmo, pienligės(o jie ir nepigūs...) jei gyvenat mieste, vaistinės dirba visą parą, jei ką, nes visus teko išmest, praktiškai nepradarytus. Šį kart nepirksiu jokių vaistų, kol neprireiks. batus gal trejus naujus teko padėt, gal kitam tiks, nes rudenį pirkti, o žiemą jau maži. taigi, batukus griežtai perku tik tada, kai jau reik autis. kombinezoną nepanešiojom vieną, nes pagal amžių turėjo rudenį būt kaip tik, o nebetilpo ligoninėj vilnonės kojinytės per mažos buvo pientraukį pati pirkau, kai pasidarė problemėlių su papuku, bet nepadėjo, išmokau pati išsimasažuoti jokių kosmetikos priemonių nepirksiu, kol negims, nes nežinia kokia odelė ar sausa, ar jautri, ar alergiška gali būti, važiuojant iš ligoninės prie vaistinės sustosim ir nusipirksiu ko trūks. idėklų i liemenėlį, pienui surinkt, nelašėjo visai nieks, nors maitinau 1,5metus.na gal jei ilgiau kur išeinant be vaiko ir reikia... o žaislai kuo mažiau mechaniškų veiksmų, kuo paprastesni ir skirtingų medžiagų, tuo geriau. būna, kad paguli mėnesį, kitą, tada atranda vaikas kas ten kur kaip sukasi, viskam savas laikas. rūbelių daug keliauja iš giminaičių vaikų, tai kai matau ko trūksta, tada ir nusiperku. O labiausiai tarnavę mums daiktai: vežimėlis, lengvutis, sportinis,bet su kieta tiesia nugarėle, be jokių daugiau krepšių, tik pašiltinimu ant kojų kengūra, nes vasarą vaikui buvo 4-7mėn, tai kur nevežė vežimas, apkeliavom glėbyje maitinimo kėdė-valgėm griežtai tik kėdej, ji aukšta, tai prie stalo kartu su mumis sėdėdavo aišku mašinoje autokėdutė, nuo gimimo iki 3metų ta pati, tik skirtingomis padėtimis. buvo metas, kai nepatiko, verkdavo,kol užmigdavo bet ką aš galiu padaryt, kai pati vairuoju, o mes dviese mašinoj? dar pravertė kokie 20 turbūt medžiaginių seilinukų, neperšlampamų, nes seiliojosi be proto, o rubus gi nekeisi kas pusvalandis lovytė aišku miegeliui, ir pažaist kartais patikdavo gal nuo 1,5 metų mašina tokia, kur atsisėdi ir kojom pasispyrus važiuoja, tai dar dabar, 4metų gerai su ja pralėkt
Na aš tai visą nėštumą uoliai dirbau šiuo klausimu
Vežimą rinkausi ilgiausiai. mano patarimai būtų tokie: Pirkti prieš leliukui gimstant: 1. lovytę 2. pataliukus ir užvalkaliukus 3. miegmaišiuką 4. Merino vilnos kojinytes ir megztuką (bet kokiu metų laiku) 5. Medvilninį dekutį, kad patogus būtų į vežimėlio lopšį (čia daugiau vasarą gimstantiems ar pavasarį leliulam) 6. vežimėlį su lošiu (ir tik dideliais pripučiamais ratais), o lopšį kuo platesnį 7. žirklutes bukais galais(Chicco) 8. šukytes retas (Chicco) 9. tepaliuką (siulyčiau pasieškot iš ekologiškos produkcijos) 10. šampūną prausimosi (taip pat siūlyčiau apsieškot ekologišku produktų parduotuvėse) 11. flanelinės palutės lietuviškos 2 vnt. 12. tašytę vaikučio svarbiausiems daikčiukams išvykstant iš namų (kartais būna prie vežimėlių, o šiaip siūlyčiau "Samsonite", tik nepirkit per didelės) 13. tik pačius svarbiausius drabužėliu: 1 ploną kepurytę, 1 siltenę, 5 vnt smėlinukų (kelis iš jų ilgom rankovėm), šliaužtinukų pirkčiau taip pat kokius 5 vnt (iš jų pora plonesnių pora šiltesnių), marškinėlių 5 vnt. 14. vonele su stovu būtinai (nepakeiciams dalykas) 15. naminę kėdutę kūdikiams nuo pat gimimo (pati neturėjau, bet padariau klaidą), ji labai reikalinga, nes vaikiuką gali bet kur pasidėt, kur pati būni (vonioj virtvėj ir pan.) 16. maitinimo pagalvėlė 17. karusele virs lovytės Nepatarčiau pirkti: 1. pientarukio 2. buteliukų 3. soskių 4. bepanten ar sudokrem 5. mašininės kėdutės kūdikiams iki 12 mėn. (tikra nesąmonė, čia tik tėvams patogiau, kad mažesnės nei lopšiai, o šiaip lopšiai taip pat prisisega prie sėdynių. Mano dukrytė klykdavo kai įdėdavau tai teko parduot) 6. vaikštynės 7. kūdykių žaislų (nežaidė visiškai) 8. kramtukų
Neprireike:
maniezo, ir labai mazai gulejo ant lavinimo kilimelio, tiesiog rekdavo, kai paguldydavau po zaislais. pientraukio kramtuku, kurie tipo saldo dantenas
O mes visai nepanaudojom maudynių žiedo. Jį visi taip giria...
Nebuvau labai daug visko uzsipirkus,tai nelabai kas ir liko nepanaudota...tik pientraukis,spec.vaikiskos zirklutes ir tepaliukas uzpakaliukui(nesuntam)
Lovyte turim tokia kur pasidaro po to normali lova(iki 5 metu kazkur),autokedute labai praverte,kai reikedavo kur su masina palekt(vezimas neturi atskiro lopsio). Sokliukas labai maziui patiko,tik greit ji isaugom,mat esam storuliai.Vaikstyne naudojama buvo mazdaug 2 men.ismoko ropot ir i ja neikisi.Vystymo lentos neturejau,labai gerai ant lovos pasikeisdavom pampi.Vonele naudojam,nes namie tik duso kabina turim o vaikas duso skleidziamo triuksmo bijo. geriausias zaislas - kamuoliukas ir cypsintis plaktukas.o siaip zaidziam su tusciom dezutem,buteliukais,tv pultais ir t.t. Rubeliu pastoviai pritrukstu tai tenka dasipirkti Labai praverte merliukai ir seilinuku teko uzsipirkt papildomai...labai jau seiliojames
mums neprireike maudyniu ziedo, kenguros kitaip dar vadinamos nesiokles, ir daugelio mazu drabuziuku nes net nespejom uzsidet
QUOTE(deimantech @ 2009 03 03, 15:27) Na aš tai visą nėštumą uoliai dirbau šiuo klausimu Vežimą rinkausi ilgiausiai. mano patarimai būtų tokie: Pirkti prieš leliukui gimstant: 1. lovytę 2. pataliukus ir užvalkaliukus 3. miegmaišiuką 4. Merino vilnos kojinytes ir megztuką (bet kokiu metų laiku) 5. Medvilninį dekutį, kad patogus būtų į vežimėlio lopšį (čia daugiau vasarą gimstantiems ar pavasarį leliulam) 6. vežimėlį su lošiu (ir tik dideliais pripučiamais ratais), o lopšį kuo platesnį 7. žirklutes bukais galais(Chicco) 8. šukytes retas (Chicco) 9. tepaliuką (siulyčiau pasieškot iš ekologiškos produkcijos) 10. šampūną prausimosi (taip pat siūlyčiau apsieškot ekologišku produktų parduotuvėse) 11. flanelinės palutės lietuviškos 2 vnt. 12. tašytę vaikučio svarbiausiems daikčiukams išvykstant iš namų (kartais būna prie vežimėlių, o šiaip siūlyčiau "Samsonite", tik nepirkit per didelės) 13. tik pačius svarbiausius drabužėliu: 1 ploną kepurytę, 1 siltenę, 5 vnt smėlinukų (kelis iš jų ilgom rankovėm), šliaužtinukų pirkčiau taip pat kokius 5 vnt (iš jų pora plonesnių pora šiltesnių), marškinėlių 5 vnt. 14. vonele su stovu būtinai (nepakeiciams dalykas) 15. naminę kėdutę kūdikiams nuo pat gimimo (pati neturėjau, bet padariau klaidą), ji labai reikalinga, nes vaikiuką gali bet kur pasidėt, kur pati būni (vonioj virtvėj ir pan.) 16. maitinimo pagalvėlė 17. karusele virs lovytės Nepatarčiau pirkti: 1. pientarukio 2. buteliukų 3. soskių 4. bepanten ar sudokrem 5. mašininės kėdutės kūdikiams iki 12 mėn. (tikra nesąmonė, čia tik tėvams patogiau, kad mažesnės nei lopšiai, o šiaip lopšiai taip pat prisisega prie sėdynių. Mano dukrytė klykdavo kai įdėdavau tai teko parduot) 6. vaikštynės 7. kūdykių žaislų (nežaidė visiškai) 8. kramtukų 1.lopsiai gal ir prisisega,o vaikutis lopsyje? 2.nemanot,kad vaikai individualus ir nereiketu teigt sitaipkategoriskai,kad nepirkt,nes mano nezaide? 3.nejaugi geriau kazkoks tepalas,nei paprasciausias kramtukas?
Mums nelabai reikalingos supynės (nakko- gavom dovanu)
Kol kas daugiau visi pirkiniai pasiteisino... ir maniežas ir šokliukas ir žaisliukai visi ir taip toliau ai... vos nepamiršau
O mums neprireikė štai ko:
Naminės kėdutės(visiškai nepripažino, gerai, kad gavom dovanų) Sūpynių - irgi anot vaiko, nereikalingas dalykas Maniežo Miegmaišio- čia didesnio nesusipratimo jau negali būti - jau geriau šals, bet bus laisvas Minkštų žaislų, išskyrus šunį raudona nosimi Gulto į vonelę(kai vaikučio odelė išsausėjo ir pildavom aliejuką, patiesdavau frotinį rankšluostį, kad būtų patogiau- puikiai tiko) Karuselė virš lovytės irgi nelabai pasiteisino - ne itin noriai į ją žiūrėdavo, kartais net verkti pradėdavo Lavinimo kilimėlio - jam tiesiog nebuvo įdomu - du kartus pažiūrėjo, patarškino ir... gavom kitam vaikui perleisti kramtukų, kurie šaldo dantenas(medinis šaukštukas ir vienas žaislas tam labiau tiko) Turiu pasakyti, kad nuo kiekvieno vaiko priklauso, ko jam reikės ir norėsis, o ko ne. Mano patarimas - pirkti kuo mažiau drabužėlių, ypač mažiausio dydžio, nes jie akimirksniu išauga. Neprisipirkti visokių tepaliukų, losjonų, pientraukių ir t. t. Kaip kad jau anksčiau minėta - juk reikės, tai ir nusipirksi. Be to, juk kai vaikutis gimsta - ateina "palankynų" metas - ir jei manot, kad jums vieno ar kito daikto reikia ar tuoj prireiks, tai praneškit jiems savo pageidavimus (be to, geras dalykas yra piniginiai čekiai)
neprireikė mažų rūbelių, nes vaikas greit išstypo per pirmus mėnesius
mano irgi daugiausiai kliurkų prisipirkta laukiantis pirmosios.vis tik tai buvo daugiau smulkmenos nei brangūs daiktai(iš brangesnių neprireikė tik lovelės), o šiaip dar neprireikė vonios termometro;žirklučių bukais galais(naudojam kūdykių žnyplutes);šukyčių ir šepečio, nors mažoji ir buvo plaukuota, bet kažkaip pasirodė baisoka šukuoti kol maumenėlis nesuaugęs),gavom buteliuką dovanų, bet dukra pripažino tik avent, tai kitokio neėmė, nesuprato net ką su juo daryti. suknelės ir lombinežoniukai iki 6 mėn(supratau, kad nesėdinčiam vaikui jie nėra labai patogūs
šiaip buvo daugiau daiktų kurių pasigedau ir kuriuos nusipirkau antrai dukrytei. nors daug kas pientraukį priskiria prie nereikalingiausių daiktų, mums jis būtų pravertęs ir su pirmąja, tada gal ilgiau būtume apsiėję be mišinukų, nes kažkaip abi dukrytes maitinti man yra kažkoks siaubas, spenelius skauda taip, kad kiekvieną kartą pamaitinus su baime pradedu laukti sekančio maitinimo ir vėl sukandus dantis maitinau, aišku galima sakyti, kad kažką blogai darau, bet nieko gudriau daryti neišmokau ir su antrąja dukra, tik plius ji nori valgyti kas 0,5 val ar valandą, be to pamaitinus, nerami ir vis tiek kumšius iki alkūnių kišasi į burną dabar galvoju dar nusipirkti ir maistelio šildytuvą, kad naktį nereiktų į virtuvę lėkti pieno šildyt. labai pasigedom ant vežimėlio tvirtinamos auto kėdutės, tad antrai vežimą pirkom 3 viename su lopšiu ir kėde, esam labai patenkinti vonelės stovo ir vystymo komodos. tada vonelę buvom pasidėję ant vonios ir maudėm ilgai (iki 6 mėn), per tą laiką atsirado baisūs nugaros skausmai dėl stovėjimo pasilenkus. dabar nusipirkom Cam vystymo lentą ir vonelę ant stovo. Super kol kas tiek...
Mums atliko visiskai naujas maistelio sildytuvas. Nereikalingas daigtas, juk viska darai vaikuciui is karto kad sviezia ir silta butu....
Sterilizatorius manau reikalingas ne tik buteliukam, bet ir soskytem bei barskuciam sterilizuot, del rubeliu visos verkia kad nespeja uzdet, tai nepirkit tiek
1.Vystymo lentos - laiku neisigijau, o po to kazkaip ir nereikejo, apsejomir be to, juk iki 3 men. neilgiau. Na nebent vaikas ramus.
2. Lavinamojo kilimelio - turejom net 2, nesudomino. 3.Migduko - pinigai ismesti ibala,vaiko jis neuzmigdo 4.karusele virs lovytes (prakabojo del grozio)- na kaip papuosimas buvo, aisku 5 min. paziuredavo, bet per daug nobodziai 5.Vaikstuku - pradejo pats ropoti visur nuo 7 men. tad kaip ir nebuvo tikslo i vaikstukus kisti
Vystimo lentos
spec. stovo vaiko vonelei. lavinimo kilimelio-nesusidomejo. karuseles virs lovos-nesusidomejo. net neprireike buteliuko. pientraukio, ji parekomenduociau pirkti tik kai pagimdai, nes gal jo net nereikes. sterelizatoriaus. del rubeliu, tai turek kelis komplektukus, o kai pagimdai, tada ir perki siek tiek didesnius rubelius.
Mums nereikalingas ant pirsto uzmaunamas silikoninis anpirstis kai auga dantukai, kad pakasyt butu galima, bet neskausmingai kol kas jie dygsta
QUOTE(virgutte @ 2009 04 09, 23:46) Mums nereikalingas ant pirsto uzmaunamas silikoninis anpirstis kai auga dantukai, kad pakasyt butu galima, bet neskausmingai kol kas jie dygsta Na nežinau kokį jūs turit, bet mano buvo toks kaip dantų šepetėlį primenantis, tik labai minkštas ir silikoninis, be šerelių. Tai jo paskirtis yra dar ir pratinti vaiką prie dantukų valymo, nes vos išdygus pirmiems rekomenduojama pradėt valyt, jei tai galima pavadint valymu
beveik nereikejo sterilizatoriaus. Bet cia kaip kam.
Visiškai nereikalingas daiktas tapo maistelio šildytuvas
kai pasiziuriu kiek as nezinojau tu naujoviu kai psigimdziau
mums taip pat neprireike maistelio sildytuvo, dar vaikstuku, misineliu (nes del visa ko buvau nusipirkus, jai kartais pienelio pritruktu), nesiojamos po namus kedutes mazyliui paguldyt, kad daugiau matytu, miegmaisiuko, siltos kaldrytes (vilnones)
gal tiek atradimu
o musu karusele irgi nedomino, visos tos muzikeles.. bet uz tai labai patikdavo jai kai pasispardydavo ir meskiukaii ant karuseles pradedavo sudet. Kadangi lovyte su lingemis pas mus, tai smagiai jai budavo zaist. Palaukia kol sustoja, tada vel pasispardo ir vel meskiukai juda
Parduodu mobilia aukle "Tomy"
Pirkau uz 85 LT + 10 pasto islaidos, uz tiek ir atiduosiu. Mat isvaziuoju i uzsieni 2 metam. Tai man nebereikalinga. Rasykit i AZ
Maistelio šildyklė, sterilizatorius, vaikštukai (nes turėjom šokliuką, jis buvo įdomiau) . Čiulptuko formos kramtukas nepasiteisino, taip pat ir seilinukas su kramtukais. Žaislų stovas irgi- kaip čia pasakius..nelabai..
Vibro kėdutės nepirkau- apsiėjom be jos. Medinis arkliukas- nesudomino nei vieno. Su pirmagimiu neturėjau vystymo lentos ir vonelės stovo. Gimus antram šiuos daiktus įsigijau- labai pravertė. Ypač vonios stovas patogus daiktas.
Mums visiškai neprireikė maitinimo kėdutės
|