----Ingute----
2008 08 16, 13:50
0,5kg.ryzių 2 stiklinės(200gstiklinė)manų kruopų 0,5 stiklinės kefyro 3 kiaušiniai vanilinis cukrus cukraus pagal skonį. Razinos,jei mėgstate. Ryžius išvirti-atvėsinus sumalti.Dėti kiaušinio trynius,cukrų,vanilinį cukrų,manų kruopas,kefyrą.Dėti nuplautas razinas jei mėgstate.Išmaišyti.Išplakti kiaušinio baltymą iki standžių putų.Dėti į masę-lengvai išmaišyti. Skardą ištiesti sviestiniu popieriumi,ištepti sviestu.Supilti masę.Viršų papuošti raštu su šakute.Kepti vidutinėje karštumo orkaitėje,kol gražiai pagels. SKANAUS
----Ingute----
2008 08 16, 17:13
QUOTE(----Ingute---- @ 2008 08 16, 17:20) 0,5kg.ryzių 2 stiklinės(200gstiklinė)manų kruopų 0,5 stiklinės kefyro 3 kiaušiniai vanilinis cukrus cukraus pagal skonį. Razinos,jei mėgstate. Ryžius išvirti-atvėsinus sumalti.Dėti kiaušinio trynius,cukrų,vanilinį cukrų,manų kruopas,kefyrą.Dėti nuplautas razinas jei mėgstate.Išmaišyti.Išplakti kiaušinio baltymą iki standžių putų.Dėti į masę-lengvai išmaišyti. Skardą ištiesti sviestiniu popieriumi,ištepti sviestu.Supilti masę.Viršų papuošti raštu su šakute.Kepti vidutinėje karštumo orkaitėje,kol gražiai pagels. SKANAUS  VARŠKĖS APKEPAS 1kg.varškės 3kiaušiniai 8-10šaukštų manų kruopų pieno ar kefyro tiek,kad išbrinktų kruopos cukraus pagal skonį. vanilinio cukraus plautų razinų jei mėgstate. Kiaušinus išplakti su cukrumi.Dėti varškę,manų kruopas išbrinkintas su pienu ar kefyru,vanilinį cukrų.Išmaišyti. Formą ištiesti sviestiniu popieriumi,pateptu sviestu.Kepti apie 45min.kol gražiai pagels.
Jovita xxx
2008 08 18, 15:13
Aš tai mėgstu varškės apkepą, o kitokio nesu niekada kepusi.
----Ingute----
2008 08 18, 20:57
QUOTE(Jovita xxx @ 2008 08 18, 18:43) Aš tai mėgstu varškės apkepą, o kitokio nesu niekada kepusi. Visai nieko ir ryžių apkepas,turi be abejo ir jaučiasi ryžių skonis.Aš Kaune dirbau ir mes šį apkepą kepdavome-populiarus ir kas mėgsta paeksperimentuoti ragaudami-patikdavo.BET VARŠKĖS APKEPUI neprilygsta skoniu nei vienas manau apkepas-dažnas ir skaniausias
----Ingute----
2008 08 18, 21:23
OBUOLIŲ IR RYŽIŲ APKEPAS
3/4l.pieno žiupsnelis druskos, 150g.ryžių, vanilinio cukraus ar vanilino, 2kiaušiniai, 2šaukštai cukraus, 500g.obuolių, 1šaukštas citrinų sulčių, 2šaukštai cukraus pudros, sviesto ištepti formai. Užvirinamas pienas su druska,suberiami ryžiai ir ant labai mažos ugnies šutinami 30min.Paskui ryžiai ataušinami.Vanilinas su cukrumi ištrinamas su kiaušinio tryniais,o šie sumaišomi su ryžiais.Baltymai išplakami ir taip pat įmaišomi į ryžius. Obuoliai plonai nulupami ir,išėmus sėklalizdžius,supj.vienodo storio griežinukais.Į riebalais išteptą formą pakaitomos sudedami ryžiai su obuoliais.Viršutinis-obuolių sluoksnis apšlakstomas citrinų sultimis,apibarstomas cukraus pudra.Ant vidurinio orkaitės įtvaro kepti 20min kol viršus apgelsta.(orkaitę įkaitint iki 200laipsnių)
Saulyte DD
2008 08 21, 13:28
Butinai pamėginsiu obuolių ir ryžių apkepą. Štai galiu pasiūlyti ir savąjį iš močiutės paveldėtą varškės apkepą:
500 g varškės (aš naudoju riebią varškytę) pusė stiklinės manų kruopų pieno 4 kiaušiniai truputis sviesto vanilija cukrus (kaip kas mėgsta galima 2 šaukštus ar daugiau) žiupsnelis druskos
vietoje manų kruopų galima naudoti ryžius, jų reikės nevisai išvirtų apie 1 stiklinę. Aš naudoju apvalius ryžius.
Varškę ištrinti, sudėti kiaušinius, manų kruopas (užpilti pienu (aš imu stiklinę įpilu puse st. manų kruopų ir užpilu pienu taip, kad apsemtų)) supilti į varškę, sudėti cukrų, prieskonius. Kepu stikliniame inde ( toks siauresnis ir aukštesnis, tada apkepas bus storas ir sultingas), apteptame sviestuku, 180-200 laipsnių temp. apie 1 val. Valgome su grietine ir cukrumi arba su ledais ir uogomis, žodžiu kaip kas mėgsta. SKANAUS! p.s. galima įdėti razinų į apkepą.
----Ingute----
2008 08 25, 17:22
MANŲ KRUOPŲ APKEPAS SU RAZINOMIS
1,5 stiklinės manų kruopų 2 stiklinės pieno 2 šaukštai sviesto 1 stiklinė grietinėlės 1 kiaušinio baltymas 2 kiaušinio tryniai 4 šaukštai razinų 1 stiklinė cukraus truputis riebalų džiuvėsėlių,druskos,vanilės. Manų kruopos sumaišomos su išplaktu kiaušinio baltymu ir išdžiovinamos orkaitėje.Iš jų piene išverdama košė,baigiant ją virt dėti vanilę ir razinas.Tryniai ištrinami su cukrumi,supilama grietinėlė ir viskas sumaišoma su manų koše.Masė pilama į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą indą.Kepti orkaitėje kol gražiai pagels. Skanaus...
P.S Galima ir nedžiovinti kruopų,išvirti paprastai.O baltymą išplakus sudėti į maišymo pabaigą ir atsargiai išmaišyti.
----Ingute----
2008 09 20, 15:49
MOLDAVIŠKAS VARŠKĖS APKEPAS 500g.varškės 6 šaukštai grietinės 50g.sviesto 6 kiaušiniai 2 šaukštai kukurūzų kruopų 2 šaukštai miltų žiupsnelis druskos 2-3 šaukštai cukraus 1 šaukštas sviesto ir 2 šaukštai džiūvėsėlių formai patepti. Varškę išsukti su kiaušinio tryniais,sviestu,grietine,druska ir cukrumi iki vientisos masės.Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų ir kartu su kukurūzų kruopomis ir miltais atsargiai įmaišyti į varškės masę.Sukrėsti į išteptą ir džiūv.pabarstytą formą.Kepti 180 C orkaitej 20-30 min.,kol gražiai pagels.Patiekti su grietine ar uogiene. Skanaus
Kiek kepiau apkepų, tai priėjau išvados, kad nėr geresnio už Sonatinos varškės apkepą - paprasta ir greita - tik sumeti visus produktus, išplaki mikseriu ir kepi. Rezultatas garantuotas, proporcijos super. Aš visad kepu net iš trigubos normos  . Su ryžiais esu nusižiūrėjus vieną receptą, bet dar neišbandžiau - gal kurią sudomins šis varškės-ryžių apkepas - čia tikrai patikimas receptas, jei kuri kepsit, parašykit įspūdžius
----Ingute----
2008 09 22, 18:34
QUOTE(----Ingute---- @ 2008 08 16, 20:43) VARŠKĖS APKEPAS 1kg.varškės 3kiaušiniai 8-10šaukštų manų kruopų pieno ar kefyro tiek,kad išbrinktų kruopos cukraus pagal skonį. vanilinio cukraus plautų razinų jei mėgstate. Kiaušinus išplakti su cukrumi.Dėti varškę,manų kruopas išbrinkintas su pienu ar kefyru,vanilinį cukrų.Išmaišyti. Formą ištiesti sviestiniu popieriumi,pateptu sviestu.Kepti apie 45min.kol gražiai pagels. Štai kaip atrodo mano keptas varškės apkepas: 
Mintibutė
2008 09 22, 20:07
Merginos,labai ieskau makaronu-varskies apkepo recepta Senais laikas mokyklose ji duodavo,skanutis toks budavo.
Cinside
2008 09 22, 21:13
QUOTE(Mintibutė @ 2008 09 22, 21:07) Merginos,labai ieskau makaronu-varskies apkepo recepta Senais laikas mokyklose ji duodavo,skanutis toks budavo. Neįsivaizduoju apie kokį kalbi, bet aš gaminau tokį: http://patiekalai.blogspot.com/2008/09/mak...ke-ir-mang.html
Mintibutė
2008 09 23, 14:13
QUOTE(Cinside @ 2008 09 22, 21:13) aciu kazka panasaus ieskau
Mintibutė
2008 09 24, 15:36
QUOTE(----Ingute---- @ 2008 08 16, 13:50) 0,5kg.ryzių 2 stiklinės(200gstiklinė)manų kruopų 0,5 stiklinės kefyro 3 kiaušiniai vanilinis cukrus cukraus pagal skonį. Razinos,jei mėgstate. Ryžius išvirti-atvėsinus sumalti.Dėti kiaušinio trynius,cukrų,vanilinį cukrų,manų kruopas,kefyrą.Dėti nuplautas razinas jei mėgstate.Išmaišyti.Išplakti kiaušinio baltymą iki standžių putų.Dėti į masę-lengvai išmaišyti. Skardą ištiesti sviestiniu popieriumi,ištepti sviestu.Supilti masę.Viršų papuošti raštu su šakute.Kepti vidutinėje karštumo orkaitėje,kol gražiai pagels. SKANAUS  gaminau: mano komentaras - ryzius geriau virti piene,siulau juos pervirti,tada apkepas gausis minkstesni..... beje,as ryziu nemaliau,nes man labiau patinka su grudeliais.O siaip,skanu
----Ingute----
2008 09 28, 09:58
QUOTE(Mintibutė @ 2008 09 24, 16:36) gaminau: mano komentaras - ryzius geriau virti piene,siulau juos pervirti,tada apkepas gausis minkstesni..... beje,as ryziu nemaliau,nes man labiau patinka su grudeliais.O siaip,skanu  O,geras pasiūlymas ir plius mažiau darbo ir greitas paruošimas
----Ingute----
2008 10 05, 16:32
MAKARONŲ-VARŠKĖS APKEPAS 300g. makaronų 250g. varškės 4 kiaušiniai 1 stiklinė pieno 5 šaukštai cukraus vanilinio cukraus. Makaronus išvirti vandenyje.Kiušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu,supilti pieną ir gerai išmaišyti.Makaronus išmaišyti su varške ir sudėti juos į sviestu išteptą formą.Tada ant viršaus pilti kiaušinio-pieno plakinį. Kepti apie 20-30min. įkaitintoje orkaitėje. Skanaus  Radau receptūrą,bet dar jos neišbandžiau Papildyta:--- VARŠKĖS APKEPAS---(P.S.-na jų daugybė rūšių yra,kiek rasiu,bandysiu surašyti čia)... 500g varškės 4 kiaušiniai 3 šaukštai sviesto 5-7 šaukštai cukraus(pagal skonį,kas kaip mėgsta) 3-4 šaukštai manų kruopų 1/2 stiklinės pieno truputį druskos Manų kruopos užpilamos pienu ir 30min.paliekamos,kad išbrinktų.Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi.Sudedama varškė,išsuktas ar gabaliukais supj.sviestas,manų kruopos ir viskas gerai išmaišoma.Kiaušinio baltymai išplakami iki standžių putų ir sudėjus į bendrą masę lengvai išmaišomi.Masę pilti į sviestu išteptą,džiūvėsėliais pabarstytą skardą.Kepti apie 45min.
@adrij@
2008 10 05, 17:27
saule27
2009 02 22, 11:08
Gal kas žinote morkų apkepo receptėlį ?
QUOTE(RiMami @ 2008 09 20, 20:10) Kiek kepiau apkepų, tai priėjau išvados, kad nėr geresnio už Sonatinos varškės apkepą - paprasta ir greita - tik sumeti visus produktus, išplaki mikseriu ir kepi. Rezultatas garantuotas, proporcijos super. Vakar kepiau tikrai super
martyynyyte333
2009 12 19, 18:58
Labai mėgstu apkepus. Štai mano mėgiamiausias: 3 šaukšteliai Aguonų 2 šaukšteliai Vanilinio cukraus 200 g cukraus 250 g Riebios grietinės 100 g Lydyto sviesto 160 g džiūvėsėlių 1 vnt Citrinos 4 vnt Kiaušiniai 1 kg Liesos varškės Pirma, paruošime varškę: sudedame į dubenį, įmušame kiaušinius, cukrų, aguonas, vanilinį cukrų, įspaudžiame truputį citrinos sulčių ir įtarkuojame nedaug citrinos žievelės. Viską išmaišome, kad varškė būtų be gumuliukų. Po to, padarome pagrinfą: lydytą sviestą sumaišome su džiūvėsėliais arba batono gabaliukais. Šia mase padengiame kepimo forma, ant jo supilame varškės masę ir viską kepame 40 minučių 180 C karštumo orkaitėje. Išėmus iš orkaitės, ant iškepto pyrago užtepame grietinę, sumaišytą su cukrum ir vanilinio cukrum. Dedame į orkaitę ir pakepame dar 10 minučių, kol gražiai parus. SKANAUS!!!
Masiania*
2009 12 20, 22:55
QUOTE(martyynyyte333 @ 2009 12 19, 18:58) Labai mėgstu apkepus. Štai mano mėgiamiausias: Atrodo pasakiskai  Reikes butinai isbandyt.
martyynyyte333
2009 12 21, 19:04
Svarbu ne išvaizda, o vidus. Man jis patinka labiausiai dėl to, kad yra "padas" iš džiūvėsėlių. Kai radau šį receptą, pagalvojau: "Fu, kokia bjaurybė- džiūvėsėliai pyrage". O pasirodo be galo skanu.
Blondiniškas klausimas  Ką jūs laikote vidutinio karštumo orkaite? (suprantu, kai su padalomis keliomis būna nupiešta, bet kai orkaitė su laipsniais surašytais, o ne su padalomis?)
Masiania*
2010 01 13, 21:37
QUOTE(Hex @ 2010 01 13, 12:46) Blondiniškas klausimas  Ką jūs laikote vidutinio karštumo orkaite? (suprantu, kai su padalomis keliomis būna nupiešta, bet kai orkaitė su laipsniais surašytais, o ne su padalomis?)  160-180 laipsniu
Lokiukas
2010 03 29, 18:56
O gal kas turi ryziu-varses apkepo recepta?  Man neatidaro nuorodu...
irmulia
2010 05 08, 22:37
| i |
| PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:
1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!
2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.
3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas / žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.
4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.
5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.
6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.
7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.
Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt |
|
|