Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pirmos nėštumo savaitės
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Aistutia21
sveikos mamytes. uzsiregistravau as i jusu gretas,nes suzinojau kad tapsiu mamyte irgi biggrin.gif tik va man neduoda ramybes vienas klausimas. as tik suzinojau kad esu nescia sia savaite, kazkur kaip skaiciavau 3 4 sav. ir pirmas nestumo savaites ejau i soliariuma, rukiau, biski alkoholio vartojau blink.gif ar tai negalejo pakenkt? aisku dabar nei i soliariuma, nei cigaretes i burna nebegaliu isikist ax.gif
Juodaplaukė
QUOTE(Aistutia21 @ 2008 08 16, 16:04)
sveikos mamytes. uzsiregistravau as i jusu gretas,nes suzinojau kad tapsiu mamyte irgi  biggrin.gif  tik va man neduoda ramybes vienas klausimas. as tik suzinojau kad esu nescia sia savaite, kazkur kaip skaiciavau 3 4 sav. ir pirmas nestumo savaites ejau i soliariuma, rukiau, biski alkoholio vartojau blink.gif  ar tai negalejo pakenkt? aisku dabar nei i soliariuma, nei cigaretes i burna nebegaliu isikist ax.gif
*

nebijok,nepakenks 4u.gif
Jūržolė
Tuo laikotarpiu, kai dar nežinai, kad esi nėščia, apvaisinta kiaušialastė dar tik keliauja į gimdą, nėra susiformavusi placenta, todėl gyvena iš kiaušialastėje sukauptų medžiagų ir alkoholio lašelis tikrai negali pakenkti. Tos pimos savaitės, kaip sakoma yra - viskas arba nieko. T.y. jeigu tavo žirniukui būtų buvę kas nors negero, jis tiesiog būtų nustojęs vystytis ir pasišalinęs mėnesinių metu, o pati būtum ir nesužinojus, kad laukiesi. Tačiau jeigu praėjai šį laikotarpį - atsipalaiduok nei soliarumas, nei kiti "griekai" tau nepakenkė. Mėgaukis nestuke.gif .
waikiukas
sveikutis visoms mamytems.... smile.gif esu jauna dar nepatyrus ,bet laukianti leliuko mama. nestuke.gif ax.gif turiu problema... verysad.gif susijusia su sveikata... unsure.gif tiksliau su anuo galu blush2.gif is ten man bega gausios isskyros ir su labai nemaloniu kvapu... beto kamuoja ne tik tai... labai daznai uzeina papilves skausmai tarytum kai buna per arba pries menesines,bet labai trumpi... esu isvykus is lietuvos,o cionai pas daktarus negali priregistruot... kazkas jiem nesutampa... tai gal turit kokiu nors patarimu ar pasiulymu.... buciau labai dekinga... 4u.gif aj ir laukiuosi jau 3savaites ax.gif
Elemire
QUOTE(waikiukas @ 2008 08 19, 18:10)
sveikutis visoms mamytems.... smile.gif esu jauna dar nepatyrus ,bet laukianti leliuko mama. nestuke.gif  ax.gif  turiu problema... verysad.gif  susijusia su sveikata... unsure.gif  tiksliau su anuo galu blush2.gif  is ten man bega gausios isskyros ir su labai nemaloniu kvapu... beto kamuoja ne tik tai... labai daznai uzeina papilves skausmai tarytum kai buna per arba pries menesines,bet labai trumpi... esu isvykus is lietuvos,o cionai pas daktarus negali priregistruot... kazkas jiem nesutampa... tai gal turit kokiu nors patarimu ar pasiulymu.... buciau labai dekinga... 4u.gif aj ir laukiuosi jau 3savaites ax.gif
*

Bandyk ieškoti arba humanitarinių poliklinikų (kurios dažniausiai imigrantus aptarnauja be jokių draudimų ir registravimų) arba bandyk tiesiai į ligoninę. Kadangi gali būti visokios problemos, praktiškai jie turėtų apžiūrėti. Be to, reikia atkakliai reikalaut kad apžiūrėtų, nesileist kad siuntinėtų.
lincia_pincia
4u.gif echt... man irgi kaip speju 3-ia, 4ta savaitele, teijgi sveikutes mirksiukas.gif
kita savaitele griztu i Lietuva ir iskart pas daktarus, nes cia neturiu galimybes nueit, bet visi pozymiai (dingusios menesines, II juosteles ) ir galu gale savijauta isduoda, kad mes jau tryse... wub.gif
brutele
QUOTE(lincia_pincia @ 2008 08 27, 00:27)
4u.gif  echt... man irgi kaip speju 3-ia, 4ta savaitele, teijgi sveikutes  mirksiukas.gif
kita savaitele griztu i Lietuva ir iskart pas daktarus, nes cia neturiu galimybes nueit, bet visi pozymiai (dingusios menesines, II juosteles ) ir galu gale savijauta isduoda, kad mes jau tryse...  wub.gif
*

tai sveikinu tave, planavote nestuma ar ne?
Sandruzka
sveikutes ar priimsite mane i savo gretas? smile.gif
Elemire
QUOTE(Sandruzka @ 2008 08 27, 14:55)
sveikutes ar priimsite mane i savo gretas? smile.gif
*

Sveika prisijungus 4u.gif
Jakatta
QUOTE(lincia_pincia @ 2008 08 27, 00:27)
4u.gif  echt... man irgi kaip speju 3-ia, 4ta savaitele, teijgi sveikutes  mirksiukas.gif
kita savaitele griztu i Lietuva ir iskart pas daktarus, nes cia neturiu galimybes nueit, bet visi pozymiai (dingusios menesines, II juosteles ) ir galu gale savijauta isduoda, kad mes jau tryse...  wub.gif
*

O kuo skiriasi savijauta, kai buni dviese ir trise???Gal mes irgi ne dviese????
avele
Sveikos as ir neperseniausiai suzinojau kad as esu nestuke.gif tikiuos priimsit i savo gretas? blush2.gif

user posted image
RaimaS
QUOTE(Aistutia21 @ 2008 08 16, 16:04)
sveikos mamytes. uzsiregistravau as i jusu gretas,nes suzinojau kad tapsiu mamyte irgi  biggrin.gif  tik va man neduoda ramybes vienas klausimas. as tik suzinojau kad esu nescia sia savaite, kazkur kaip skaiciavau 3 4 sav. ir pirmas nestumo savaites ejau i soliariuma, rukiau, biski alkoholio vartojau blink.gif  ar tai negalejo pakenkt? aisku dabar nei i soliariuma, nei cigaretes i burna nebegaliu isikist ax.gif
*

Viskas bus gerai drinks_cheers.gif Tu tikrai ne pirma ir nepaskutine mirksiukas.gif
kareivike
QUOTE(Aistutia21 @ 2008 08 16, 17:04)
*

nenoriu nieko gazdinti, bet kai as suzinojau kai nescia esu man buvo 4sav. buvau ejusi i soliariuma ir tampiusi namie baldus, tai buvo prasidejes gresiantis ax.gif bet dabar viskas gerai
Lavrynka
O man tai buvo taip , kad nežinojau kad nestuke.gif , bet nesinorėjo nei drinks_cheers.gif , nei dumo visiskai smile.gif tai kai suzinojau kad turesim leliuka supratau kodel smile.gif
eurik@.k
sveiki 4u.gif
as jau kelios savaites kaip nestuke.gif ,bet labai kazko pucia vidurius ,paskaudena pilva ,strenas ,ar cia normalu ,nes kaip pirmo laukiausi lygtais to nebuvo g.gif , blush2.gif ,net nepamenu pirmu savaiciu blush2.gif
matuke
QUOTE('chameleon' @ 2008 10 17, 20:34)
sveiki  4u.gif
as jau kelios savaites kaip nestuke.gif ,bet labai kazko pucia vidurius ,paskaudena pilva ,strenas ,ar cia normalu ,nes kaip pirmo laukiausi  lygtais to  nebuvo  g.gif , blush2.gif ,net nepamenu pirmu savaiciu  blush2.gif
*

sveikute, as taip pat pirmos savaites kaip laukiuosi, ir pilvuka man antra diena pucia. krutine issiputusi kaip balionai, kartais ir sona nudiegia, be to kai vaikstau su dzinsais, tai jauciu kaip jie man spaudzia gimda, matyt ji jau kieta darosi doh.gif
nesijaudink, tie zenklai nera blogi, stebek savo isskyras, nebent jei bus rausvos, tai reiketu gydytojai pasirodyti, sekmes tau 4u.gif
krish
sveikos,as ir jau kazkur 4 savaites nescia,bet paskauda ir sonas,kiausides,ir i toleta kas 10min,varo,nors slapimas geras...net nezinau ar cia blogai ar taip turi buti?! g.gif
Elemire
QUOTE(krish @ 2008 10 20, 12:21)
sveikos,as ir jau kazkur 4 savaites nescia,bet paskauda ir sonas,kiausides,ir i toleta kas 10min,varo,nors slapimas geras...net nezinau ar cia blogai ar taip turi buti?! g.gif
*

Dėl šlapimo tai čia normalu, o dėl tų skausmų tai geriau nueit pas gydytoją pasikonsultuoti - kartais tiesiog taip skauda, o kartais gali būti įvairių bėdų.
*Miga*
Sveikos ir as prisijungiu i jusu gretas. Siandien suzinojau, kad nestuke.gif ir jau maciau savo zirniuka thumbup.gif nors jam dar tik 4 sav. Kas liecia slapinimasi, tai mane irgi daznai varo i tualeta, nors islasa tik keli lasiukai, bet tikiuosi, kad tai laikina biggrin.gif
krish
pas mane yra salia kiausidziu cista 4cm,ji ir buvo pries patojant,gal del to kiausidese maudimas,sake,kad yra susitraukusi gimda.O siaip jau nuo kada pradeda matytis pilvas?Ir dar labai idomu,kokiom pozom galima myletis,kada esi nescia? Gal kas nors ka nors zinot? blush2.gif g.gif
kareivike
QUOTE(krish @ 2008 10 21, 21:31)
pas mane yra salia kiausidziu cista 4cm,ji ir buvo pries patojant,gal del to kiausidese maudimas,sake,kad yra susitraukusi gimda.O siaip jau nuo kada pradeda matytis pilvas?Ir dar labai idomu,kokiom pozom galima myletis,kada esi nescia? Gal kas nors ka nors zinot? blush2.gif  g.gif
*

del pivelio pasirodymo, tai cia kiekvienam skirtingai nuo zmogaus sudejimo ax.gif
eurik@.k
nors 5 savaites ,bet jau pas mane matosi blink.gif kaip buciau 4men biggrin.gif ,su pirmu isvis nebuvo pilvo iki 5 men nesijauciau kad nescia ,o su antru tai net keista ,bet jau pavargstu nuo visko blush2.gif nejau kokie dvynukai rolleyes.gif ,greiciau man padarytu skana blush2.gif
wowerike
QUOTE(Lavrynka @ 2008 09 18, 07:54)
O man tai buvo taip , kad nežinojau kad  nestuke.gif , bet nesinorėjo nei  drinks_cheers.gif , nei dumo visiskai smile.gif tai kai suzinojau kad turesim leliuka supratau kodel smile.gif
*

Su pirma ir man taip buvo - nustojau norėt rūkyt, paskui paaiškėjo ir dėl ko smile.gif
Nu bet dabar tai atvirkščiai blush2.gif pradžioj toks noras vyno ir šampano buvo užėjęs drinks_cheers.gif išnyko kai testą pasidariau bigsmile.gif
doremifasolasi
sveikos Man tkazkur 4 savaitės, laukiu antro 4u.gif dar pas gydytoją nebuvau, bet matyt požymiai atitinka: teigiamas testas, vėluoja mėn. 9 dienos, krūtinė jautri, pilvą maudzia, pakauda(cia turbut nelabai gerai), nepykina(cia tai tikriausiai gerai), nevėmiau ir su pirmu vaikeliu, tikiuosi ir dabar to nebus. jetau kaip pamirsau daugelį pozymių, dabar teks atsiminti 4u.gif tik nepamirsiu to puikaus jausmo, jau kai matėsi pilvas, jautėsi judesiai, nu neapsakoma zodziais. smile.gif mane kazkaip kneramina klausimas, kaip reiks meilę abiem po lygiai padalinti...
Fėja*
Merginos, o ar būna kokių išskyrų pradžioje nėštumo? pas mane jau vėluoja mmm tik tris dienas, visas dienas buvo kaip ir sausuma, tačiau dabar atsirado šiek tiek išskyrų.... Nėštumo testas teigiamas, Bt matuoju, pagal ją irgi nėštumas yra...kaži, čia nieko tokio, kad tų išskyrų atsirado g.gif .. nepamenu kaip su pirmu vaiku buvo g.gif
raimundux
QUOTE(*elfė* @ 2008 11 30, 19:23)
Merginos, o ar būna kokių išskyrų pradžioje nėštumo? pas mane jau vėluoja mmm tik tris dienas, visas dienas buvo kaip ir sausuma, tačiau dabar atsirado šiek tiek išskyrų.... Nėštumo testas teigiamas, Bt matuoju, pagal ją irgi nėštumas yra...kaži, čia nieko tokio, kad tų išskyrų atsirado g.gif .. nepamenu kaip su pirmu vaiku buvo g.gif
*

Pas mane yra tu isskyru. Jei ne kraujingos, manau pergyvent neverta 4u.gif
FintyMinty
sweikutes,na mano pilvukuj irgi jau 6-7sawaite taigi noreciau ir as prisijungti prie wisu jaunuju mamyciu gretu ax.gif 4u.gif senai planawom,kazkur pusantru metu ir stai po tiek laiko netiketai tapsime teweliais bigsmile.gif ax.gif
Legere
labas,smagu tiek besilaukianciu mamyciu matyti,tikiuosi ir as prisijungti i sias gretas thumbup.gif .Rytoj laukia nestumo testas rolleyes.gif ,tikiuosi bus teigiamas ax.gif
BaronkyCia
Labas mielosios smile.gif Turiu tokia nuojauta, gal čia ne šita tema tinkama tai sakyti, bet tikiuos iš jūsų kokio atsakymo sulaukti... g.gif Pasimylėjiom su vaikinu prieš dvi savaites , turėjiau susirgti mmm dabar tik, o susirgau iškarto po dviejių dienų po pasimylėjimo, ir kaip keista, kad sirgau mmm tik 3 dienas, kaip niekada trumpai unsure.gif ir va per tas dvi savaites net neitariau,kad kažkas negerai ar kas,kad galėčiau pastoti. Aišku, nesisaugojau nei jis nei aš. doh.gif Ir va vakar supykino net vėmiau, vakare vėl pykino, jaučiu nuovargi, savy pasunkėjima kažkoki ... Nuo pilvo iki gaktos eina ruda juosta, valgau be saiko blink.gif kur niekada ryte nevalgydavau išvis vakare pavalgydavau ir man gerai būdavo. Pradėjiau jausti, kad storėjiu... verysad.gif Lakstau dažnai į tualeta, nuotaika keičiasi gan dažnai, esu palikus jautri kasnors kanors pasako akyse ašaros kaupiasi. ir lūpos vakar džiūvo, niekada to nebuo. atrodo krūtys didėje ir krūtų speneliai nebetokie kokie ankščiau buvo. Kartais jaučiu,kad kažkas su pilvu darosi. Kaip manot ar galėčiau būti pastojius?
Žanetyte
QUOTE(BaronkyCia @ 2009 03 31, 12:03)
Labas mielosios  smile.gif  Turiu tokia nuojauta, gal čia ne šita tema tinkama tai sakyti, bet tikiuos iš jūsų kokio atsakymo sulaukti...  g.gif  Pasimylėjiom su vaikinu prieš dvi savaites , turėjiau susirgti mmm dabar tik, o susirgau iškarto po dviejių dienų po pasimylėjimo, ir kaip keista, kad sirgau mmm tik 3 dienas, kaip niekada trumpai  unsure.gif  ir va per tas dvi savaites net neitariau,kad kažkas negerai ar kas,kad galėčiau pastoti. Aišku, nesisaugojau nei jis nei aš.  doh.gif  Ir va vakar supykino net vėmiau, vakare vėl pykino, jaučiu nuovargi, savy pasunkėjima kažkoki ... Nuo pilvo iki gaktos eina ruda juosta, valgau be saiko  blink.gif  kur niekada ryte nevalgydavau išvis vakare pavalgydavau ir man gerai būdavo. Pradėjiau jausti, kad storėjiu...  verysad.gif  Lakstau dažnai į tualeta, nuotaika keičiasi gan dažnai, esu palikus jautri kasnors kanors pasako akyse ašaros kaupiasi. ir lūpos vakar džiūvo, niekada to nebuo. atrodo  krūtys didėje ir krūtų speneliai nebetokie kokie ankščiau buvo. Kartais jaučiu,kad kažkas su pilvu darosi.  Kaip manot ar galėčiau būti pastojius?
*

biggrin.gif bet jug zymiai paprasciau nueit i vaistine ir nusipirkt testa doh.gif nesupykit, bet nebe akmens amziui gyvenam kad tiek visokiu spelioniu atliktume, kai kurios tiesa pasakius nevisai su nestumu ir tesusijusios, jei jau is tiesu turit viena vaikeli, tai zinot kaip nestumas nustatomas, tikrai ne is lupu dziuvimo ar rudos juostos (kuri isryskeja ne po dviej savaiciu ir net ne po dvieju menesiu), juo labiau kitu pozymiu, kurie absoliuciai nebudingi 2 sav nestumui...
Ir nuotaika kaip galetu nesikeisti jei dvi savaites ieskot pozymiu liudijanciu nestuma, vietoj 3 minuciu nestumo testo....
Na kazkaip panasiau man cia i 13-16 metu rasytoja butu... vaistineje parduodamas ne tik nestumo testas bet ir prezervtyvai, taigi jei nebereiks pirmosios prekes tai antraj butinai isigykit smile.gif
sekmes smile.gif
BaronkyCia
tebūnie tau tik smergt ir kažką galvot apie mažus 13 12m vaikus. Nusipirksiu testa ir viskas bus aišku. Kažin pati kadanors neturėjei tokių abejoioniu. Kai nežinai kas daros ir imi galvot apie blogiausia. Sekmės gyvenime tau, nes tikrai jos prireiks kiek jau supratau. Nelabai supratinga esi. schmoll.gif
Žanetyte
QUOTE(BaronkyCia @ 2009 03 31, 16:16)
tebūnie tau tik smergt ir kažką galvot apie mažus 13 12m vaikus. Nusipirksiu testa ir viskas bus aišku. Kažin pati kadanors neturėjei tokių abejoioniu. Kai nežinai kas daros ir imi galvot apie blogiausia. Sekmės gyvenime tau, nes tikrai jos prireiks kiek jau supratau. Nelabai supratinga esi.  schmoll.gif
*

o kur gi cia smerkimas cia sveikas protas, nei vieno smerkencio zodzio neparasiau smile.gif Jei mintys apie nestuma yra blogiausia kas gali nutikt, tai apsauga tiesiog butina, naturalu... Kai paciai kiek veluodavosi menstruacijos, tiesiog nusipirkdavau testa, tai zymiai paprasciau, nei SM klausti kitu zmoniu patarimo ar esu nescia... supratingumas cia ne prie ko... Tiesiog visi tie itarimai 2 sav nestumu nepanasus i vaikeli isnesiojusios moters sapmrotavimus, labiau i menka patirti turincios paaugles baimes, taip jau pasirode rolleyes.gif
dekui uz palinkejimus, sekmes prireiks visiems, vieniems nesisaugant nepastot, kitiems pastojus sekmingai isnesiot, ir dar daugelyje gyvenimo atveju.
salin
Sveikos busimos ir esamos mamytes: pasipasakosiu ir as: biggrin.gif Pastojau...vaikiukas laukiamas..laaaabai...tik va neduoda ramybes tie pilvo skausmai ir tepliojimas rudai...Ginekol.paziurejo mums pilvuka..esam ant ribos persileidimo... unsure.gif israse vaistuku duphaston...geriam...bet kolkas pilvuka visvien maudzia..visokos baisios mintis lenda i galva...tikiuosi viskas bus gerai...laiku griebemes..Taip kad jai tik kyla kokstai itarimas..butinai tarkites su savo Gine.. schmoll.gif mano patarimas..Tie pilvo maudimai ir tepliojimas nera gerai bet kokiu atveju unsure.gif Cia mano antras vaikiukas...tai lyginant su pirmuoju...viskas visiskai kitaip is pat pradiu...jauciuosi kaip pirma karta pastojus...Tikiuosi vaistu gerimas neatsilieps vaikiuko vystimuisi? Kaip jus manot, kas gere Duphaston? verysad.gif
Žanetyte
QUOTE(salin @ 2009 04 03, 12:48)
Sveikos busimos ir esamos mamytes: pasipasakosiu ir as: biggrin.gif Pastojau...vaikiukas laukiamas..laaaabai...tik va neduoda ramybes tie pilvo skausmai ir tepliojimas rudai...Ginekol.paziurejo mums pilvuka..esam ant  ribos persileidimo... unsure.gif israse vaistuku duphaston...geriam...bet kolkas pilvuka visvien maudzia..visokos baisios mintis lenda i galva...tikiuosi viskas bus gerai...laiku griebemes..Taip kad jai tik kyla kokstai itarimas..butinai tarkites su savo Gine.. schmoll.gif  mano patarimas..Tie pilvo maudimai ir tepliojimas nera gerai bet kokiu atveju unsure.gif  Cia mano antras vaikiukas...tai lyginant su pirmuoju...viskas visiskai kitaip is pat pradiu...jauciuosi kaip pirma karta pastojus...Tikiuosi vaistu gerimas neatsilieps vaikiuko vystimuisi? Kaip jus manot, kas gere Duphaston? verysad.gif
*

nesijaudinkit tik, pasistenkit sukaupti kuo daugiau geru minciu ir emociju, visad mastykit pozityviai, tik gerai, jokiu blogu minciu, jei pasitikit savo ginekologe, atsiduuokit jos prieziurai ir tikekit kad viskas bus gerai. Konkreciai situ vaistu as negeriau, bet visa nestuma vartojau Spascuprili o kritiniu metu net ir kazkokius stiprius prieslaikini gimdyma slopinancius vaistus (nebepamenu ju pavadinimo, rodos ne tas, man regis ju jau nebeparduoda) ir mergyte mano yra visiskai sveika, turinti gana stipria imunine sistema, apie jusu vaista galit pasiskaityt va cia http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=45157 cia mamytes ji gerusios renkasi. tikiu kad jei gydytojai ji skiria ir jis yra leidziamas, patikrintas vadinas kenkti neturi. Lygiai taip pat nuo 4 sav turejau gresianti persileidima, bet isnesiojau savo kiausini iki pat 38 sav. tik labai svarbu jausti savo organizma, labai jautriai reaguoti i kiekviena skausmeli, pilvo tempima, nemalonuma koki, geriau jau 9 men tapti "bais islepusia" negu ignoruoti savo organizmo prasymus prigult ir poto gailetis. Nepaisykit kur esat ir kokia proga, pajuntat nemalonuma ir keliaukit prigult tuoj pat, kojytes auksciau kur kilstelkit ir ramiai ramiai pagulekit, stenkites kuo maziau stovet, seskit bet kur, pakelkit nuo kedziu sedincius, nesidrovekit rupintis savim siuo metu, nes kiti nebutinai zino kaip jauciates jus ir kaips svarbu jums esamu metu prigult ar atsisest mirksiukas.gif
didziausios sekmes ir ramybes jums 4u.gif
henika
QUOTE(matuke @ 2008 10 19, 22:28)
sveikute, as taip pat pirmos savaites kaip laukiuosi, ir pilvuka man antra diena pucia. krutine issiputusi kaip balionai, kartais ir sona nudiegia, be to kai vaikstau su dzinsais, tai jauciu kaip jie man spaudzia gimda, matyt ji jau kieta darosi  doh.gif
*

pilva spaudzia ne gimda, o todel kad pilvą pučia... gimdai dar gerokai per anksti dideti ir kieteti.

QUOTE(BaronkyCia @ 2009 03 31, 14:03)
Aišku, nesisaugojau nei jis nei aš.  doh.gif  Ir va vakar supykino net vėmiau, vakare vėl pykino, jaučiu nuovargi, savy pasunkėjima kažkoki ... Nuo pilvo iki gaktos eina ruda juosta, valgau be saiko  blink.gif  kur niekada ryte nevalgydavau išvis vakare pavalgydavau ir man gerai būdavo. Pradėjiau jausti, kad storėjiu...  verysad.gif  Lakstau dažnai į tualeta, nuotaika keičiasi gan dažnai, esu palikus jautri kasnors kanors pasako akyse ašaros kaupiasi. ir lūpos vakar džiūvo, niekada to nebuo. atrodo  krūtys didėje ir krūtų speneliai nebetokie kokie ankščiau buvo. Kartais jaučiu,kad kažkas su pilvu darosi.  Kaip manot ar galėčiau būti pastojius?
*

testa nusipirkti mažiau nervų kainuoja, negu spelioti SM ar tu laukiesi ar ne ax.gif nors šiaip negro juostai tai tikrai dar per anksti, o šiaip kiti požymiai kaip ir nestuke.gif bet ka čia gali žinoti...
vat aš šiandien pasidariau testa ir teigiamas blink.gif nesitikejau taip greitai... ir jokiu požymių, apart veluojančių mmm nera. nei pykina nors to nebuvo ir su pirmu), nei krutine jautri, pilvas tiesa išsiputes, bet čia tai nebūtinai neštumo požymis... palauksiu kokia savaite ir leksiu pas gine patvirtinimo biggrin.gif

beje su pirmu vaiku irgi nežinodama kad laukiuosi, triukšmingai atšvenčiau kaledas, naujus metus, stipresni gerimai ir t.t. po to gripas - vaistu prudai... ir nieko - mergyte sveikiausia gime... tpfu tpfu tpfu...

ir dabar kai galvojau kad antram vaikui dar tikrai per anskti - pagerdavau vyno ir t.t. ir bum -žinia... vel daugiau nei metai ramaus gyvenimelio biggrin.gif
wainona
sweikos man ir pora sawaiciu..pawargstu kaip suo,maudzia pilva kaip pries mmm...pucia...sleikstuli jauciu...ir iskyras turiu...opilva gali maust?nieko cia?ryt einu reg pas gyd.jaudinuosi bijau..cia ilgai lauktas pirmasis zirniukas thumbup.gif
Aistė V.
Sveikos,
as suzinojau, kad pilvelyje turiu gyventoja pries savaitele wub.gif Jis buvo planuotas ir laaabai laukiamas, taciau su ta zinia mane uzpuole ir begale baimiu, kad tik viskas butu gerai...cia pirmas lelius ir nauja patirtis, tad daug ir nezinomybes ax.gif Noreciau paklausti ar per pirmaji nestumo menesi buvo jum baltu isskyru?
vaidilute_
QUOTE(Aistė V. @ 2009 04 06, 08:53)
Sveikos,
as suzinojau, kad pilvelyje turiu gyventoja pries savaitele wub.gif Jis buvo planuotas ir laaabai laukiamas, taciau su ta zinia mane uzpuole ir begale baimiu, kad tik viskas butu gerai...cia pirmas lelius ir nauja patirtis, tad daug ir nezinomybes ax.gif Noreciau paklausti ar per pirmaji nestumo menesi buvo jum baltu isskyru?
*

Sveikinu tave labai labai!!!!! clap.gif zinau kaip smagu rasti du bruksnelius rolleyes.gif ir manau visos baimes kad tik viskas butu gerai galima negalima ir t.t visas visas aplanko as irgi su pirmu leliuku vaikstau ax.gif nestuke.gif isskyros yra normalu, man netgi buvo patepliojo gal savaitele, jau nerimavau kad veluojancios dienos prasides, kai tik sulauksi 6 nestumo savaites (skaiciuok nuo paskutiniu menesiniu pirmos dienos) skubek pas dakatara(anksciau eiti neverta daznai nemato dar tos pusleles, o 6sav jau bus apie 0.5cm ir sirdele matysi pulsuojancia).labai del taves dziaugiuos laugh.gif sekmes!!
wainona
tai nieko kad skauda pilveli pirmas sawaites? unsure.gif
salin
Labai dekoju Žanetytė..Uz palaikyma ir padrasinima 4u.gif
Densite
Labas visoms besilaukiancioms, stai ir as prisijungiau i jusu gretas 4u.gif Esu naujoke ne tik siame tinklapyje, bet ir busimu jaunu mamyciu ratelyje nestuke.gif Tikiuosi man pagelbesite ir nuraminsite, nes vos tik suzinojau, jog laukiuosi, kilo begale priestaringu jausmu g.gif Nestuma patvirtino privati daktare, pagal viska man jau sesta savaite, taciau i nesciuju apskaita mane itrauks dar tik po dvieju savaiciu, atliks visus butinus tyrimus... Viduje kazkokia keista baime, kad tik viskas butu gerai, gal daktare kalta (nes i apskaita nutariau poliklinikoje vaikscioti) saltais nervais man sako, neskubek dziaugtis va isgirsim vaikelio sirdies darba ir panasiai, tada ir uzfiksuosime viska.. blush2.gif Dziaugiuosi as savo padetimi, bet kazkokia keista baime man, netikrumo jausmas, kad gal per anksti dziaugiuosi... ax.gif Nezinau, tai aisku, kad cia paprasta psichologija, o gal daktares storzieviskumas mane taip isgasdino... verysad.gif Gal ka kankina panasus jausmai? smile.gif Zinau kad kai patikrins mane bus ramiau, o kolkas taip neramu... blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Aistė V. @ 2009 04 06, 07:53)
Sveikos,
*

Sveikute, sveikinimai pirmiausia busimai nestuke.gif 4u.gif As taip pat jauciuosi kaip ir tu, nestumas planuotas, o va vietoje dziaugsmelio, kazkokios baimes uzpludusios, noretusi ramiai i viska reaguoti, bet viduje nerimas, kad tik mano zirniukui butu viskas gerai ax.gif Man ir tai pirmas lelius, labai jo laukiame, stebuklas mazas tai, kad mes tik nutareme ji tureti ir po pirmo menesio mums pavyko 4u.gif skaiciau kaip sunku kitom porom pastoti, todel dabar ta laime patiket baisu blush2.gif kvaila, bet kai staiga aplanko begalinis dziaugsmas, aplanko ir baime kad tik jis nesibaigtu smile.gif
salin
Mamytes, reik ramiau i viska reaguoti..As ir visokiu kvailysciu prisigalvoju, bet va jau po savaiteles atejau ir vel patikrinikui...tai dabar viskas ok, agam ir dziaugemes 4u.gif Kraujo tyrimai geri,tepinelis irgi...viskas ciki...ir teplioti lyg baige, bet dar tuos vaistukus liepe nenutraukti... Svarbiausia neimti i galva..nekurti siaubo filmu galvoje...viskas gerai...ypac ,jai vaikstote gerai..be jokiu pilvo skausmu,tepliojimo ir t.t....Geriausia pasipasakoti gydytojui, kad psichologiskai kvailiojate galvojate ar vaikiukui viskas bus gerai,ar gims sveikas...yra ivairiu tyrimu,kurie gali patvirtinti kad viskas gerai... nestuke.gif I prieki moterytes... thumbup.gif
Densite
QUOTE(salin @ 2009 04 09, 12:14)
Mamytes, reik ramiau i viska reaguoti..As ir visokiu kvailysciu prisigalvoju, bet va jau po savaiteles atejau ir vel patikrinikui...tai dabar viskas ok, agam ir dziaugemes 4u.gif  Kraujo tyrimai geri,tepinelis irgi...viskas ciki...ir teplioti lyg baige, bet dar tuos vaistukus liepe nenutraukti... Svarbiausia neimti i galva..nekurti siaubo filmu galvoje...viskas gerai...ypac ,jai vaikstote gerai..be jokiu pilvo skausmu,tepliojimo ir t.t....Geriausia pasipasakoti gydytojui, kad psichologiskai kvailiojate galvojate ar vaikiukui viskas bus gerai,ar gims sveikas...yra ivairiu tyrimu,kurie gali patvirtinti kad viskas gerai... nestuke.gif  I prieki moterytes... thumbup.gif
*

Dekui uz palaikyma, nesuprantu gal hormonai siaucia rolleyes.gif
Žanetyte
QUOTE(Densite @ 2009 04 09, 08:04)
Labas visoms besilaukiancioms, stai ir as prisijungiau i jusu gretas  4u.gif  Esu naujoke ne tik siame tinklapyje, bet ir busimu jaunu mamyciu ratelyje  nestuke.gif  Tikiuosi man pagelbesite ir nuraminsite, nes vos tik suzinojau, jog laukiuosi, kilo begale priestaringu jausmu  g.gif  Nestuma patvirtino privati daktare, pagal viska man jau sesta savaite, taciau i nesciuju apskaita mane itrauks dar tik po dvieju savaiciu, atliks visus butinus tyrimus... Viduje kazkokia keista baime, kad tik viskas butu gerai, gal daktare kalta (nes i apskaita nutariau poliklinikoje vaikscioti) saltais nervais man sako, neskubek dziaugtis va isgirsim vaikelio sirdies darba ir panasiai, tada ir uzfiksuosime viska..  blush2.gif  Dziaugiuosi as savo padetimi, bet kazkokia keista baime man, netikrumo jausmas, kad gal per anksti dziaugiuosi...  ax.gif 

Man regis kiekviena nestuke panasiai pradzioj jauciasi ir baimes pansios ir nerimas. Visu pirma, noreciau nuosirdziai jums patarti - dziaukites siandiena, ne vakarykscia, ne rytojaus, bet siandien, siandien esat laiminga, nes laukiates tai ir dziaukites pilna sirdim, jug net jei kas nors ir butu negerai kada nors, jus siandien nieko nepakeisit liudedama ir pergyvendama del to, bet va jei siandien nesidziaugsit o pilna galva rupesciu prikrausit, jei kas, kada nors nutiks - jausites nepelnytai atemus laime is to maziuko. Kalbu gal kiek staciokiskai, bet is savo patirties, nuo pat 4 sav turejau gresianti persileidima, kuomet suzinojom apie nestuke.gif bijojom, tylejom, niekam nesakem apie nestuma ir patys tuo paciu nesidziaugem, nes net ir tai daryt bijojom, kol galu gale susivokiau kaip absurdiskai elgiuosi, nesidziaugiu geriausiu savo gyvenimo ivykiu nes gal but kas nors bus blogai, bet gyvendama tokiu principu gali prabijot visa gyvenima, visada gali atsitikt kas nors bloga, bet gali ir gera... suprantat ka noriu pasakyt?
o gydytojo elgesys yra mediko poziuris i esama padeti, taip, kai vaisius bus didesnis - apciuopiamesnis ji bus ramesne, mus i nesciuju iskaita itrauke tik 12 sav., paprastai mazdaug tokiu laiku dazniausiai itraukia, nes statistiskai daugiausiai persileidimu ivyksta iki sio laiko. Baisu, taip, baisu, bet jug daugiausiausiai zmoniu zusta keliuose - bet nauju automobiliu dziaugemes o ne bandom isivaizduot ji po autoavarijos (lyginu nesulyginamus? gal ir taip, bet primityviais pavyzdziais stengiuosi perduoti savo isgyvenimus). Visko nepribijosi, siandien gerai, norisi sypsotis tai ir darykit tai, o rytoj, rytoj dar tik bus o gal ir nebus, kvaila del rytojaus prarasti siandienos jausma 4u.gif
GSS
QUOTE(Žanetyte @ 2009 04 09, 17:39)
Man regis kiekviena nestuke panasiai pradzioj jauciasi ir baimes pansios ir nerimas. Visu pirma, noreciau nuosirdziai jums patarti - dziaukites siandiena, ne vakarykscia, ne rytojaus, bet siandien, siandien esat laiminga, nes laukiates tai ir dziaukites pilna sirdim, jug net jei kas nors ir butu negerai kada nors, jus siandien nieko nepakeisit liudedama ir pergyvendama del to, bet va jei siandien nesidziaugsit o pilna galva rupesciu prikrausit, jei kas, kada nors nutiks  - jausites nepelnytai atemus laime is to maziuko. Kalbu gal kiek staciokiskai, bet is savo patirties, nuo pat 4 sav turejau gresianti persileidima, kuomet suzinojom apie  nestuke.gif  bijojom, tylejom, niekam nesakem apie nestuma ir patys tuo paciu nesidziaugem, nes net ir tai daryt bijojom, kol galu gale susivokiau kaip absurdiskai elgiuosi, nesidziaugiu geriausiu savo gyvenimo ivykiu nes gal but kas nors bus blogai, bet gyvendama tokiu principu gali prabijot visa gyvenima, visada gali atsitikt kas nors bloga, bet gali ir gera... suprantat ka noriu pasakyt?
o gydytojo elgesys yra mediko poziuris i esama padeti, taip, kai vaisius bus didesnis - apciuopiamesnis ji bus ramesne, mus i nesciuju iskaita itrauke tik 12 sav., paprastai mazdaug tokiu laiku dazniausiai itraukia, nes statistiskai daugiausiai persileidimu ivyksta iki sio laiko. Baisu, taip, baisu, bet jug daugiausiausiai zmoniu zusta keliuose - bet nauju automobiliu dziaugemes o ne bandom isivaizduot ji po autoavarijos (lyginu nesulyginamus? gal ir taip, bet primityviais pavyzdziais stengiuosi perduoti savo isgyvenimus). Visko nepribijosi, siandien gerai, norisi sypsotis tai ir darykit tai, o rytoj, rytoj dar tik bus o gal ir nebus, kvaila del rytojaus prarasti siandienos jausma  4u.gif
*

Nuostabiai parašyta. Dėkui labai smile.gif. Man pačiai dabar tik 8 savaitė, tai visokios baimės lenda. Va kaip tik tokią žinutę ir reikėjo paskaityti 4u.gif
jovituxss
Sveikos naujosios nėštukės aš irgi jungiuosi prie jūsų ir sveikinu visas tapusias 4u.gif nors nėštumas antras,bet toks jausmas kad vėl viskas naujai,tik labai sunku,skauda man ta pilveli vos tik labiau padirėju,kartais užtenka kambarius išsiurblioti,taigi irgi nerimo pilnos kelnės,na bet reikia laikytis kad ir gulinėjant nes leliukas jau pakeliui nestuke.gif visom sėkmės
Tefnut
Visas šviežias nestuke.gif kviečiu jungtis prie "gruodinukių" nėštukių pašnekesiuose 4u.gif Ten mūsų vis daugėja, o kartu smagiau ir pasidžiaugt, ir pasipergyvent mirksiukas.gif
salin
O kaip fainai...uzsuksiu thumbup.gif nestuke.gif
Densite
QUOTE(Žanetyte @ 2009 04 09, 17:39)
Man regis kiekviena nestuke panasiai pradzioj jauciasi ir baimes pansios ir nerimas. Visu pirma, noreciau nuosirdziai jums patarti - dziaukites siandiena, ne vakarykscia, ne rytojaus, bet siandien, siandien esat laiminga, nes laukiates tai ir dziaukites pilna sirdim, jug net jei kas nors ir butu negerai kada nors, jus siandien nieko nepakeisit liudedama ir pergyvendama del to, bet va jei siandien nesidziaugsit o pilna galva rupesciu prikrausit, jei kas, kada nors nutiks  - jausites nepelnytai atemus laime is to maziuko. Kalbu gal kiek staciokiskai, bet is savo patirties, nuo pat 4 sav turejau gresianti persileidima, kuomet suzinojom apie  nestuke.gif  bijojom, tylejom, niekam nesakem apie nestuma ir patys tuo paciu nesidziaugem, nes net ir tai daryt bijojom, kol galu gale susivokiau kaip absurdiskai elgiuosi, nesidziaugiu geriausiu savo gyvenimo ivykiu nes gal but kas nors bus blogai, bet gyvendama tokiu principu gali prabijot visa gyvenima, visada gali atsitikt kas nors bloga, bet gali ir gera... suprantat ka noriu pasakyt?
o gydytojo elgesys yra mediko poziuris i esama padeti, taip, kai vaisius bus didesnis - apciuopiamesnis ji bus ramesne, mus i nesciuju iskaita itrauke tik 12 sav., paprastai mazdaug tokiu laiku dazniausiai itraukia, nes statistiskai daugiausiai persileidimu ivyksta iki sio laiko. Baisu, taip, baisu, bet jug daugiausiausiai zmoniu zusta keliuose - bet nauju automobiliu dziaugemes o ne bandom isivaizduot ji po autoavarijos (lyginu nesulyginamus? gal ir taip, bet primityviais pavyzdziais stengiuosi perduoti savo isgyvenimus). Visko nepribijosi, siandien gerai, norisi sypsotis tai ir darykit tai, o rytoj, rytoj dar tik bus o gal ir nebus, kvaila del rytojaus prarasti siandienos jausma  4u.gif
*

Aciu tikrai nuostabiai pasakei, as ir manau kvaila pergyventi, nu stengiuosi net negalvoti kas bus ar ko nebus smile.gif mes taip norim to mazylio 4u.gif gerai kad vyrai ramesni, jie taip paprastai ziuri i gyvenima biggrin.gif Maniskis sako, nu tu tai turbut is neturejimo ka veikt, sau ramybes neduodi doh.gif O jei rimtai tai - tikras stebuklelis, trapus trapus, reikia juo dziaugtis nestuke.gif
super_wife
Sveikos busimos mamytes,visas sveikinu su nestuke.gif 4u.gif As irgi prisijungiau prie Jusu visai neseniai,nes planavom jau pries puse metu savo zirniuka,kad ilgai nelaukciau iskarto uzsiregistravau ir labai daug visko cia skaiciau biggrin.gif
Maziuka planavom daryti kaz kur geguzes menesi...bet pries savaite,pus antros pasijutau kaz kaip kitaip...Cia mano pirmukas blink.gif Kaz kaip miegucio trauke diena,irzlumas,krutys labai jautrios pasidare ir pilvukas skauda ne taip kaip pries mmm... Kartais papykindavo,ir aisku mmm pradingo ir atrodo ju nebematyti bus ilgai biggrin.gif Ilgai negalvojau ir nubegau i vaistine,nusipirkau testa ir parode II blush2.gif Liaaabai apsidziaugiau,nes labai laukiamas lialiukas ir bus labai mylimas wub.gif Bet yra problemyte,einu pas privacia gine,labai gera thumbup.gif Bet su uzrasymais problemyte,eisiu tik antradieni vakare,noreciau pasiklausti,man labai paskauda pilvukas,tai sone tai pats pilvukas skauda,i wc begioju gan daznai ir nykstukai kviecia(pries tai turejau problemu),bet as net ir nezinau ka galvoti su tuo skausmu,norisi nebebuti tuoj nezinioj,o pasiteirauti nera pas ka...Tiopliojimu jokiu raudonu(ruzavu) nera,biski tepliojasi,bet baltos,normalios isskyros. Gal kas ka zino,ar gali patarti?Buciau labai dekinga rolleyes.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.