Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pavadelis vaikui
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų psichologui
Pages: 1, 2, 3
GalvosDaktaras
Mielas internete,

vakar macia idomu dalyka, kuris kertasi su visiomis, mano galva, dabar madingomis "leisti daryti viska" teorijomis. Tevai gatve vedesi vaika uz pavadelio.

SPECIALUS dirzelis su paminkstinimais etc. uznertas ant vaiko rankytes, o kitas pavadelio galas pas mamyte rankoje. Dirzelis gal metro ar pusantro ilgio.

Ka jus i tai?
pupele99
as manau,kad tai yra labai geras dalykas. Pvz,sedi kur parkely ant suoliuko ir esi visiskai rami,kad uz nugaros uzbeges vaikiukas nenubegs i kokia gatve ar dar kazkur. taciau manau,gal reiktu risti ne prie rankos,o ant liemens g.gif
#Mia#
Juk yra pavadėliai, kurie uzsideda kaip kuprines, kad vaikui padetu vaiksciot (gal tikriau, kad nereiktu vedziot susilenkus), tai gal tuos galima ir veliau naudoti.
Nors as savo dicke su kaspinu prisirisdavau, kad nepabegtu, o kai vyras pamate tai uzpyko, ko cia vaika kaip suni risau biggrin.gif , nors ne uz kaklo blush2.gif . tai grizau prie "kuprinytes).
Noa
QUOTE(GalvosDaktaras @ 2008 08 18, 09:43)
Ka jus i tai?
*

Nieko. Kokie tėvai, tokie ir vaikai, gal jis ant žmonių puola biggrin.gif
O specialaus antsnukio tam vaikui uždėję nebuvo? mastau.gif
Papildyta:
QUOTE(pupele99 @ 2008 09 03, 14:22)
Pvz,sedi kur parkely ant suoliuko ir esi visiskai rami,kad uz nugaros uzbeges vaikiukas nenubegs i kokia gatve ar dar kazkur.
*

g.gif O atsisukt ir pažiūrėt, kur tas vaikas ir ką jis daro, ne paprasčiau? mastau.gif
medison
Absurdas tie pavadėliai,teisingai viena mamytė pasakė,kad dar tada ir antsnukio reik,gal dar tada ir apsaugų,kaip arkliui,kad į šonus nesidairytų ir eitų paskui mamą. blush2.gif doh.gif doh.gif doh.gif
aganiux
Na gal kam ir patinka lakstyti paskui vaika, ypac jei dar reikia begti paskui stumiant vezimeli biggrin.gif Mes dabar kaip tik ziurim kokia grazia kuprinuke-pavadeli isigyt, nes daznai bunam judriose vietose, taip pat prie vandens, o vaikutis labai nori vaikscioti, tad manau kad cia tikrai geras isradimas. Be to, Anglijoje, kur mes gyvenam, tai seniai laikoma normaliu dalyku, man asmeniskai juokinga ziureti kaip mama rekdama bega paskui vaika, o ypac kai bega su aukstais kablais lotuliukas.gif
san
QUOTE(aganiux @ 2008 09 04, 15:03)
Na gal kam ir patinka lakstyti paskui vaika, ypac jei dar reikia begti paskui stumiant vezimeli biggrin.gif
...
Be to, Anglijoje, kur mes gyvenam, tai seniai laikoma normaliu dalyku,
*

o Anglijos parkuose narvų vaikams dar nėra?

sprendimas paprastas: nenori lakstyt paskui vaiką - neturėk vaiko.
Germante
QUOTE(san @ 2008 09 04, 21:19)

*

Labai pritariu. Kam kankintis - vaiko be vargo neuzauginsi, bijai darbo - neturek vaiku.

Savo vaiko ne uz ka kaip suns nevedziociau.
aganiux
Sitie pavadeliai pardavinejami vaiko saugos skyreliuose. O ka jei mama nespes suziureti ar pribegti?! As paziuresiu ka snekesit kai Lietuvoj prades masiskai naudoti tuos pavadelius, pamatysit, tikrai ateis ta mada ir i Lt.
mylimuke
QUOTE(aganiux @ 2008 09 05, 13:05)
Sitie pavadeliai pardavinejami vaiko saugos skyreliuose. O ka jei mama nespes suziureti ar pribegti?! As paziuresiu ka snekesit kai Lietuvoj prades masiskai naudoti tuos pavadelius, pamatysit, tikrai ateis ta mada ir i Lt.
*

Ne visi pasiduoda madai, kai kurie ir savo proto turi.
Gal ir antsnukiams mada užeis, irgi dėsit? lotuliukas.gif
B_Ernesta
QUOTE(san @ 2008 09 04, 19:19)

*

QUOTE(Germante @ 2008 09 04, 19:51)
Labai pritariu. Kam kankintis - vaiko be vargo neuzauginsi, bijai darbo - neturek vaiku.

*

QUOTE(mylimuke @ 2008 09 07, 20:10)
*

Na jo merginos, man jusu pasisakymai sukelia juoka doh.gif Manau kad jums reiketu subresti ir plesti savo akirati! mirksiukas.gif

Sie daiktai sukurti vaiko saugumui, o ne tevu komfortui jei kam kilo abejoniu ax.gif
Jei jums nepatinka kaip kazkas rupinasi savo vaiko saugumu visom imanomom priemonem gal pasilaikykite komentarus sau? cool.gif

Be to Anglijos parkuose uztvertu vaiku aiskeliu, jusu taip vadinamu narvais kiek tik nori,kurie padengti minksta danga taip pat vaiku saugumui, kuriose su daugybe supyniu ciuozyklu ir kitu pramogu, jos uztvertos ne tik kad vaikas niekur neiseitu bet ir kad pasaliniai asmenys ir gyvunai netrukdytu vaikam zaisti! Bet jei jums labiau patinka kai jusu vaikas laksto po suns pr... zole, nei ziadzia tam skirtoje vietoje - jusu teise rinktis! hihihi.gif
Germante
QUOTE(B_Ernesta @ 2008 09 12, 16:29)
Na jo merginos, man jusu pasisakymai sukelia juoka  doh.gif Manau kad jums reiketu subresti ir plesti savo akirati!  mirksiukas.gif 

1.Sie daiktai sukurti vaiko saugumui, o ne tevu komfortui jei kam kilo abejoniu  ax.gif
Jei jums nepatinka kaip kazkas rupinasi savo vaiko saugumu visom imanomom priemonem gal pasilaikykite komentarus sau?  cool.gif

2.Be to Anglijos parkuose uztvertu vaiku aiskeliu, jusu taip vadinamu narvais kiek tik nori,kurie padengti minksta danga taip pat vaiku saugumui, kuriose su daugybe supyniu ciuozyklu ir kitu pramogu, jos uztvertos ne tik kad vaikas niekur neiseitu bet ir kad pasaliniai asmenys ir gyvunai netrukdytu vaikam zaisti! Bet jei jums labiau patinka kai jusu vaikas laksto po suns pr... zole, nei ziadzia tam skirtoje vietoje -  jusu teise rinktis!  hihihi.gif
*

1. yra vaiku, kurie visus daiktus, kurie pakliuna jiems i rankas, kisa i burna, jiems nesvarbu - svarus tas daiktas, ar nesvarus, valgomas ar nevalgomas. Na, tokie zmones kaip tu, tokiu atveju tikriausiai vaikui uzdetu antsnuki, tokie zmones kaip as - tiesiog isimtu ta daikta is vaiko ranku. Na, skirtingi zmones, skirtingai auklejam. rolleyes.gif
2. Aciu, kad apsvietei, bet as zinau kas yra zaidimu aikstele. Ir ju zinok, yra ne tik nuostabiojoje Anglijoje, bet ir Lietuvoje ir kitose salyse. Ne vien Anglija yra tokia palaiminta bigsmile.gif
Bet ne apie zaidimu aiksteles kalbam. Kalbam apie tai, kad, ko tik tinginti savo vaika priziureti mama, neprisigalvoja. Nezinau kaip ten su ta svajoniu Anglija, bet jeigu ten visos mamulios vaikus kaip sunis uz pavadziu vedzioja nes tingi pacios truputi pasijudinti ir pasaugoti, kad vaikas i ta suns pr... zole neiliptu, tai aciu dievui, kad as negyvenu ten.
Beje, o pas mus Danijoje didis.gif hihihi.gif tai zinok sunu seimininkai patys savo sunu s... is zoles su maiseliais surankioja ir ismeta. Tai ir gresmes i juos ilipti kaip ir nebelieka... rolleyes.gif
mylimuke
Keista, kodėl piktinamasi mamomis, kurios nesielgia su vaikais kaip su šuniukais, tačiau laiko visai normaliu dalyku šunų prikakotą pievą, kurioje vaikai laksto g.gif

Ir visiškai drinks_cheers.gif su germante.
B_Ernesta
QUOTE(Germante @ 2008 09 12, 15:34)
1. yra vaiku, kurie visus daiktus, kurie pakliuna jiems i rankas, kisa i burna, jiems nesvarbu - svarus tas daiktas, ar nesvarus, valgomas ar nevalgomas. Na, tokie zmones kaip tu, tokiu atveju tikriausiai vaikui uzdetu antsnuki, tokie zmones kaip as - tiesiog isimtu ta daikta is vaiko ranku. Na, skirtingi zmones, skirtingai auklejam.  rolleyes.gif
2. Aciu, kad apsvietei, bet as zinau kas yra zaidimu aikstele. Ir ju zinok, yra ne tik nuostabiojoje Anglijoje, bet ir Lietuvoje ir kitose salyse. Ne vien Anglija yra tokia palaiminta bigsmile.gif
Bet ne apie zaidimu aiksteles kalbam. Kalbam apie tai, kad, ko tik tinginti savo vaika priziureti mama, neprisigalvoja. Nezinau kaip ten su ta svajoniu Anglija, bet jeigu ten visos mamulios vaikus kaip sunis uz pavadziu vedzioja nes tingi pacios truputi pasijudinti ir pasaugoti, kad vaikas i ta suns pr... zole neiliptu, tai aciu dievui, kad as negyvenu ten.
Beje, o pas mus Danijoje didis.gif  hihihi.gif tai zinok sunu seimininkai patys savo sunu s... is zoles su maiseliais surankioja ir ismeta. Tai ir gresmes i juos ilipti kaip ir nebelieka... rolleyes.gif
*

Na visu pirma tu neturi teises kritikuoiti mano auklejimo metodu nes nieko apie juos nezinai, o antra as niekada nesakiau kad ta pavadeli dedu savo vaikui, bet esu tokios nuomones kad kiekviena mama sprendzia kas jos vaikui geriausia, todel niekada neteisiu tos mamos kuri elgiais kitaip nei as! O del antsnukio tai man truksta zodziu... doh.gif doh.gif stupid.gif
Tiesiog man atrodo keista kad smerkiate mamas kurios rupinasi savo vaikais, kai pasaulyje tiek daug pamestu ir nepriziuiretu vaiku, gaila bet butent lietuvaiciu bruozas: apsnekekime visus kas elgiasi kitaip nei mums ipratsa.

Kaip ten bebutu Anglijoje irgi seimininkai susirenka savo suniuku s..., bet Lietuvai dar iki to toli.

QUOTE(mylimuke @ 2008 09 12, 19:01)
Keista, kodėl piktinamasi mamomis, kurios nesielgia su vaikais kaip su šuniukais, tačiau laiko visai normaliu dalyku šunų prikakotą pievą, kurioje vaikai laksto  g.gif

Ir visiškai  drinks_cheers.gif  su germante.
*

Nei vienos merginos pasisakyme sio teisginio nepastebejau...

O del jusu sugebejimu viska isvedzioti savaip tai as jums dovanoju po medali thumbup.gif
js.
nors neturiu savo vaiku(vaiko),bet dirbu darzelyje(ne Lietuvoj),tai is pradziu ir man kazkas baisaus atrode tie vaiku pavadeliai.bet...... dirbu maziuku grupeje,vaikams apie 2 metus,tai kai einame pasivaikscioti su vaikais,tie kurie jau vaiksto pakankamai gerai,eina supavadeliais per nugaryte.juk ir paciam vaikui yra smagiau paciam eiti nei sedeti vezime,o aukletojai saugiau kad toks mazulis neistrauks rankos is delno.
mylimuke
QUOTE(B_Ernesta @ 2008 09 15, 12:37)
Kaip ten bebutu Anglijoje irgi seimininkai susirenka savo suniuku s..., bet Lietuvai dar iki to toli.
Nei vienos merginos pasisakyme sio teisginio nepastebejau...

O del jusu sugebejimu viska isvedzioti savaip tai as jums dovanoju po medali  thumbup.gif
*

O kas ten ką apie brendimą ir akiratį kalbėjo? g.gif Matyt jūsų akiratis toks platus, kad net savo vaiko šalia einančio nematote, todėl pavadėlio reikia, ania? mirksiukas.gif
sena niekšė
vienu metu norėjau to pavadėlio savo sūnui, nes viena yra lakstyt paskui vaiką parke, o kita kur nors supermarkete ar aerouoste. bet kažkaip praaugom tą periodą be pavadėlio.
aukaja
Ir juokiaus skaitydama, ir nesijuokiau. Arši diskusija užvirė blink.gif lotuliukas.gif Na aš asmeniškai irgi turiu tą pavadėlį "kuprinytę" nusipirkus doh.gif mano berniukas kai pradėjo vaikščiot, nevaikščiojo, o bėgiojo smile.gif Vežime negulėjo no gimimo, tad aš jį nuo pat pirmų mėnesių nešiojausi slinge (vežimėlį pirkau praktiškai bereikalo rolleyes.gif ). vežime ir dabar nesėdi, bet eiti PADAVĘSman ranką - taip pat nenori doh.gif Eina tik vienas, tiklsiau bėga, ir visada pirma mūsų. Parduotuvėje taip pat nesėdi nei mašinytėse, nei vežimuose, nori eiti pats. O kaip man jį reikia spėti pagauti, kuomet imu prekę ir mano vaikas tuo metu tyrinėja kas yra kitoje lentynoje? blink.gif tad pavadėlis parduotuvėje - mano gelbėtojas, jis jo nejaučia, tad jam neatrodo, jog jį - kontroliuoju, tad nesimuisto taip, kaip muistosi kad ranką pajutęs. thumbup.gif O kuomet nori prieiti arčiau - neleidžiu, taip tarsi vaikšto pats, bet jį prilaikau. O kuomet būname lauke tai nededu, leidžiu pabėgioti, išsidūkti ir t.t. tad tam tikrose situacijose jis tikrai praverčia. thumbup.gif
B_Ernesta
QUOTE(mylimuke @ 2008 09 15, 13:39)
O kas ten ką apie brendimą ir akiratį kalbėjo?  g.gif  Matyt jūsų akiratis toks platus, kad net savo vaiko šalia einančio nematote, todėl pavadėlio reikia, ania?  mirksiukas.gif
*

Ne, na as nesuprantu kas cia jum uzejo stupid.gif Na kartau jau sakiau kad uz isvedziojimus jum po medali! first.gif

QUOTE(aukaja @ 2008 09 15, 17:28)
Ir juokiaus skaitydama, ir nesijuokiau. Arši diskusija užvirė  blink.gif  lotuliukas.gif  Na aš asmeniškai irgi turiu tą pavadėlį "kuprinytę" nusipirkus doh.gif mano berniukas kai pradėjo vaikščiot, nevaikščiojo, o bėgiojo smile.gif Vežime negulėjo no gimimo, tad aš jį nuo pat pirmų mėnesių nešiojausi slinge (vežimėlį pirkau praktiškai bereikalo rolleyes.gif ). vežime ir dabar nesėdi, bet eiti PADAVĘSman ranką - taip pat nenori doh.gif Eina tik vienas, tiklsiau bėga, ir visada pirma mūsų. Parduotuvėje taip pat nesėdi nei mašinytėse, nei vežimuose, nori eiti pats. O kaip man jį reikia spėti pagauti, kuomet imu prekę ir mano vaikas tuo metu tyrinėja kas yra kitoje lentynoje? blink.gif tad pavadėlis parduotuvėje - mano gelbėtojas, jis jo nejaučia, tad jam neatrodo, jog jį - kontroliuoju, tad nesimuisto taip, kaip muistosi kad ranką pajutęs.  thumbup.gif O kuomet nori prieiti arčiau - neleidžiu, taip tarsi vaikšto pats, bet jį prilaikau. O kuomet būname lauke tai nededu, leidžiu pabėgioti, išsidūkti ir t.t. tad tam tikrose situacijose jis tikrai praverčia. thumbup.gif
*

Saunu kad kazkam tai pravercia.
katyteee
ir as turiu ta jusu vadinama "pavadeli" ir labai manau reikalingas daiktas tam tikrose situacijose. nesakau kad savi kieme reikia vaikui uzdeti ta "pavadeli", bet tam tikrose judriose gatvese ar minioje zmoniu jis isigelbejimas. nors mano dukra kuriai 1.3 metu ir labai yra judri ir kartais nesuvaldoma, nelabai ji mesgta bet jau karteli panaudojom ir jei reikes naudosim toliau! nes visai nenoriu kad mano mergyte palystu po masina ar pasimestu minioje zmoniu!

na o kas cia uzimine apie antsnuki tai manau, tokei lyginimai yra tiesiog neprotingi!

nep
Kokia to pavadelio kaina smile.gif ? Manau ir man praverstu.
Muera
QUOTE(aukaja @ 2008 09 15, 21:28)
Ir juokiaus skaitydama, ir nesijuokiau. Arši diskusija užvirė  blink.gif  lotuliukas.gif  Na aš asmeniškai irgi turiu tą pavadėlį "kuprinytę" nusipirkus doh.gif mano berniukas kai pradėjo vaikščiot, nevaikščiojo, o bėgiojo smile.gif Vežime negulėjo no gimimo, tad aš jį nuo pat pirmų mėnesių nešiojausi slinge (vežimėlį pirkau praktiškai bereikalo rolleyes.gif ). vežime ir dabar nesėdi, bet eiti PADAVĘSman ranką - taip pat nenori doh.gif Eina tik vienas, tiklsiau bėga, ir visada pirma mūsų. Parduotuvėje taip pat nesėdi nei mašinytėse, nei vežimuose, nori eiti pats. O kaip man jį reikia spėti pagauti, kuomet imu prekę ir mano vaikas tuo metu tyrinėja kas yra kitoje lentynoje? blink.gif tad pavadėlis parduotuvėje - mano gelbėtojas, jis jo nejaučia, tad jam neatrodo, jog jį - kontroliuoju, tad nesimuisto taip, kaip muistosi kad ranką pajutęs.  thumbup.gif O kuomet nori prieiti arčiau - neleidžiu, taip tarsi vaikšto pats, bet jį prilaikau. O kuomet būname lauke tai nededu, leidžiu pabėgioti, išsidūkti ir t.t. tad tam tikrose situacijose jis tikrai praverčia. thumbup.gif
*

atsiprasau, bet man truputi keista... jei jus dabar nesusitariat su sunumi, graziuoju ar piktuoju, rankos neduoda... tai ka jus paauglysteje darysit..? g.gif gal zinoma jis ir yra girdejes "ne" ir zino ka tai reiskia.. tada nekreipkit demesio, bet paskaicius jusu situacija, atrodo, kad yra kitaip 4u.gif blush2.gif

todel kaip supratot pritariu nuomonei, kad pavadelis yra tom kurios tingi pacios pajudet ir paauklet vaika.. o darzelyj manau super dalykas tokis daiktas... kai ne du ir ne trys i skirtingas puses lekia
Melisa Rudeniop
QUOTE(B_Ernesta @ 2008 09 15, 12:37)
bet butent lietuvaiciu bruozas: apsnekekime visus kas elgiasi kitaip nei mums ipratsa.
*

drinks_cheers.gif
Jau tokia diskusija, kad ojojoji. Būtų bent dėl ko ginčytis - nenori, nedėk, nepirk ir taškas biggrin.gif
aukaja
QUOTE(Muera @ 2008 09 17, 08:31)
atsiprasau, bet man truputi keista... jei jus dabar nesusitariat su sunumi, graziuoju ar piktuoju, rankos neduoda... tai ka jus paauglysteje darysit..? g.gif gal zinoma jis ir yra girdejes "ne" ir zino ka tai reiskia.. tada nekreipkit demesio, bet paskaicius jusu situacija, atrodo, kad yra kitaip  4u.gif  blush2.gif

todel kaip supratot pritariu nuomonei, kad pavadelis yra tom kurios tingi pacios pajudet ir paauklet vaika.. o darzelyj manau super dalykas tokis daiktas... kai ne du ir ne trys i skirtingas puses lekia
*

Atsiprašinėti nereikia, galėsit atsiprašinėt tuomet, kai pati su savo vaikais paauglystėj nesutarsit ir reikės svetimų žmonių tsiprašinėt lotuliukas.gif nes matot, čia dar yra labai neaišku kas su kuo paauglystė nesutars. g.gif Aš savo vaikui leidžiu tai, kas yra būdinga jo amžiui (jam yra 1m ir 3 mėn). Tad jei mano vaikas nori lauke bėgti - parašau, tegu bėga, jei jis nori tyrinėti atsitūpęs augalus ar vabzdžius - prašom , aš laukiu šalia jo atsitūpus nors ir valandą. ir t.t ir t.t. O rankos jis neduoda ne todėl, kad jis nesupranta žodžio ne, o todėl , KAD JIS YRA VAIKAS, IR JO PASAULIS LABAI SKIRIASI NUO SUAUGUSIO, IR TODĖL, KAD JAM ŠIUO LAIKOTARPIU YRA NESVARBU TAI, KAS SVARBU MAN AR KITAM SUAUGUSIAM . O ant savo vaiko nesu gyvenime surikusi ar piktuoju kalbėjusi, tad mano vaikas tikrai nežino, kas yra piktuoju, ir tikiuos ateityje turėti kantrybės su juo taip elgtis. wub.gif Tad tikrai vertėtų jums ne taip greitai mamas vadinti tinginėmis ir pan. Nes tikrai pavadėlį nešiojasi ne tam, kad pailsėtų. Pvz aš jį naudoju tik pardt, bet vistiek turiu nenuleisti nuo vaiko akių, kad ko nors nenumestų. Nes kaip minėjau, jam tos prekės yra tik TYRINĖJIMO IR SUSIDOMĖJIMO OBJEKTAI. jam būtų bergždžias darbas pamokslauti apie tai, kaip parduotuvėje negalima elgtis. doh.gif O kaip teigia vaikų psichologai, kuo vaikui daugiau draudimų, visokių neigimų, tuo labiau jis paaugęs prieštaraus, nepasitikės pasauliu ir žmonėmis. Na bet tema ne apie tai. 4u.gif
mylimuke
QUOTE(aukaja @ 2008 09 17, 13:25)
todėl , KAD JIS YRA VAIKAS, IR JO PASAULIS LABAI SKIRIASI NUO SUAUGUSIO, IR TODĖL, KAD JAM ŠIUO LAIKOTARPIU YRA NESVARBU TAI, KAS SVARBU MAN AR KITAM SUAUGUSIAM .
*

Manot, kad paauglystėj bus kitaip, kai norės paragauti alaus, parūkyti, grįžti namo ne 22, o 2 val nakties?
sena niekšė
QUOTE(Muera @ 2008 09 17, 08:31)
atsiprasau, bet man truputi keista... jei jus dabar nesusitariat su sunumi, graziuoju ar piktuoju, rankos neduoda... tai ka jus paauglysteje darysit..? g.gif gal zinoma jis ir yra girdejes "ne" ir zino ka tai reiskia.. tada nekreipkit demesio, bet paskaicius jusu situacija, atrodo, kad yra kitaip  4u.gif  blush2.gif

*

nu gražiausiai. tai gal visokios tvorelės ant laiptų, maniežai, kištukai į rozetes, apsaugos ant stalčių ir spintelių -- irgi tinginių išmislas, ir tai vėliau paauglystėj atsilieps?
žinau, esu girdėjus, kad vaiką reikia mušt, kad prie rozetės nelįstų, užuot terliojusis su kažkokiais ten kištukais.

QUOTE(mylimuke @ 2008 09 17, 15:29)
Manot, kad paauglystėj bus kitaip, kai norės paragauti alaus, parūkyti, grįžti namo ne 22, o 2 val nakties?
*

o paauglystėj laikysit už rankos, kad neparūkytų? ir tikitės kad neparūkys? unsure.gif
mylimuke
QUOTE(sena niekšė @ 2008 09 17, 17:54)
nu gražiausiai. tai gal visokios tvorelės ant laiptų, maniežai, kištukai į rozetes, apsaugos ant stalčių ir spintelių -- irgi tinginių išmislas, ir tai vėliau paauglystėj atsilieps?
žinau, esu girdėjus, kad vaiką reikia mušt, kad prie rozetės nelįstų, užuot terliojusis su kažkokiais ten kištukais.
o paauglystėj laikysit už rankos, kad neparūkytų? ir tikitės kad neparūkys?  unsure.gif
*

Nea schmoll.gif už pavadėlio rišiu.
aukaja
QUOTE(mylimuke @ 2008 09 17, 15:29)
*

O jūs kaip manot? Kaip jums bus? Matau neverta diskutuoti su žmogum, kuris nelabai domisi vaikų psichologija, o jei ir domisi,tai apsimeta, kad nieko neišmano verysad.gif Beje, paauglystėje pavadėliu ir nepririšite, kad ir kaip bandytumėt lotuliukas.gif Pritariu senai niekšei, kad visos kitos apsaugos išgalvotos tinginėms, kam kaišiot, juk reikia paskui lakstyt, o ne tingėt namie lotuliukas.gif tongue.gif tongue.gif ir apskritai, ši diskusija eina į kraštutinumus, aš matau kai kurių mamų vaikui daromą didesnę žalą, nei uždėtas pavadėlis verysad.gif
mylimuke
irnesakyk.gif

Muera
QUOTE(aukaja @ 2008 09 17, 13:25)
Atsiprašinėti nereikia, galėsit atsiprašinėt tuomet, kai pati su savo vaikais paauglystėj nesutarsit ir reikės svetimų žmonių tsiprašinėt lotuliukas.gif nes matot, čia dar yra labai neaišku kas su kuo paauglystė nesutars. g.gif  Aš savo vaikui leidžiu tai, kas yra būdinga jo amžiui (jam yra 1m ir 3 mėn). Tad jei mano vaikas nori lauke bėgti - parašau, tegu bėga, jei jis nori tyrinėti atsitūpęs augalus ar vabzdžius - prašom , aš laukiu šalia jo atsitūpus nors ir valandą. ir t.t ir t.t. O rankos jis neduoda ne todėl, kad jis nesupranta žodžio ne, o todėl , KAD JIS YRA VAIKAS, IR JO PASAULIS LABAI SKIRIASI NUO SUAUGUSIO, IR TODĖL, KAD JAM ŠIUO LAIKOTARPIU YRA NESVARBU TAI, KAS SVARBU MAN AR KITAM SUAUGUSIAM . O ant savo vaiko nesu gyvenime surikusi ar piktuoju kalbėjusi, tad mano vaikas tikrai nežino, kas yra piktuoju, ir tikiuos ateityje turėti kantrybės su juo taip elgtis.  wub.gif Tad tikrai vertėtų jums ne taip greitai mamas vadinti tinginėmis ir pan. Nes tikrai pavadėlį nešiojasi ne tam, kad pailsėtų. Pvz aš jį naudoju tik pardt, bet vistiek turiu nenuleisti nuo vaiko akių, kad ko nors nenumestų. Nes kaip minėjau, jam tos prekės yra tik TYRINĖJIMO IR SUSIDOMĖJIMO OBJEKTAI. jam būtų bergždžias darbas pamokslauti apie tai, kaip parduotuvėje negalima elgtis. doh.gif O kaip teigia vaikų psichologai, kuo vaikui daugiau draudimų, visokių neigimų, tuo labiau jis paaugęs prieštaraus, nepasitikės pasauliu ir žmonėmis. Na bet tema ne apie tai.  4u.gif
*

psichologijos zinovei biggrin.gif noreciau pasakyti, kad tarp paciu pasichologu yra aibe teoriju apie vaiku auklejima... ir pati parasei kuo daugiau neigimu, draudimu... bet kuo daugiau nereiskia kad ju isvis nereikia... o apie vaiko amziu... net pati raidos psichologijos destytoja, mums aiskino, net jei vaikas dar nesupranta kodel jam negalima, vis tiek reikia aiskinti ir mokyti, kad negalima... o ar zinot kad tie kurie auga be draudimu, uzauge susiduria su ziauriu realiu pasauliu pilnu "negalima" "draudziama" "taisykles"... taigi niekur krastutinumai nerekomenduojami, visur idealiausia - aukso vidurys.. kas yra sunkiausia mamai atrasti 4u.gif

QUOTE(sena niekšė @ 2008 09 17, 17:54)
o paauglystėj laikysit už rankos, kad neparūkytų? ir tikitės kad neparūkys?  unsure.gif
*

esme buvo ne pavadelis, o kaip pateike pavadelio dejimo priezasti... apsaugos visos yra gerai.. bet velgi ant visko apsaugu neuzdesi, tai gal geriau daugiau (ne apie viska, neminiu astriu kampu, kuriu judrus vaikas vis tiek nepamatys), apie rozetes, lygintuva karsta ir pan vaika pamokyti ka galima ir ko ne, ir kas kelia pavoju, o kas ne..
B_Ernesta
QUOTE(aukaja @ 2008 09 17, 09:25)
Atsiprašinėti nereikia, galėsit atsiprašinėt tuomet, kai pati su savo vaikais paauglystėj nesutarsit ir reikės svetimų žmonių tsiprašinėt lotuliukas.gif nes matot, čia dar yra labai neaišku kas su kuo paauglystė nesutars. g.gif  Aš savo vaikui leidžiu tai, kas yra būdinga jo amžiui (jam yra 1m ir 3 mėn). Tad jei mano vaikas nori lauke bėgti - parašau, tegu bėga, jei jis nori tyrinėti atsitūpęs augalus ar vabzdžius - prašom , aš laukiu šalia jo atsitūpus nors ir valandą. ir t.t ir t.t. O rankos jis neduoda ne todėl, kad jis nesupranta žodžio ne, o todėl , KAD JIS YRA VAIKAS, IR JO PASAULIS LABAI SKIRIASI NUO SUAUGUSIO, IR TODĖL, KAD JAM ŠIUO LAIKOTARPIU YRA NESVARBU TAI, KAS SVARBU MAN AR KITAM SUAUGUSIAM . O ant savo vaiko nesu gyvenime surikusi ar piktuoju kalbėjusi, tad mano vaikas tikrai nežino, kas yra piktuoju, ir tikiuos ateityje turėti kantrybės su juo taip elgtis.  wub.gif Tad tikrai vertėtų jums ne taip greitai mamas vadinti tinginėmis ir pan. Nes tikrai pavadėlį nešiojasi ne tam, kad pailsėtų. Pvz aš jį naudoju tik pardt, bet vistiek turiu nenuleisti nuo vaiko akių, kad ko nors nenumestų. Nes kaip minėjau, jam tos prekės yra tik TYRINĖJIMO IR SUSIDOMĖJIMO OBJEKTAI. jam būtų bergždžias darbas pamokslauti apie tai, kaip parduotuvėje negalima elgtis. doh.gif O kaip teigia vaikų psichologai, kuo vaikui daugiau draudimų, visokių neigimų, tuo labiau jis paaugęs prieštaraus, nepasitikės pasauliu ir žmonėmis. Na bet tema ne apie tai.  4u.gif
*

Esi super mama thumbup.gif Esu tikra kad tavo vaikutis bus puikiai isaukletas 4u.gif

O del komentaru tiesiog nekreip demesio nes manau kad kai lurios mamaytes is neturejimo ka pasakyti taip elgiasi mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(sena niekšė @ 2008 09 17, 13:54)
*

drinks_cheers.gif

QUOTE(aukaja @ 2008 09 17, 15:18)
O jūs kaip manot? Kaip jums bus? Matau neverta diskutuoti su žmogum, kuris nelabai domisi vaikų psichologija, o jei ir domisi,tai apsimeta, kad nieko neišmano verysad.gif Beje, paauglystėje pavadėliu ir nepririšite, kad ir kaip bandytumėt lotuliukas.gif Pritariu senai niekšei, kad visos kitos apsaugos išgalvotos tinginėms, kam kaišiot, juk reikia paskui lakstyt, o ne tingėt namie lotuliukas.gif  tongue.gif  tongue.gif ir apskritai, ši diskusija eina į kraštutinumus, aš matau kai kurių mamų vaikui daromą didesnę žalą, nei uždėtas pavadėlis verysad.gif
*

Matau ir as ir labai del to gaila cool.gif
nep
AUKAJA, nereikia cia jom irodineti, kad esi gera mama, jos nenori patiketi, todel ir netiki tongue.gif Psicholiogijos zinoves smile.gif
mylimuke
QUOTE(nep @ 2008 09 18, 12:42)
Psicholiogijos zinovesmile.gif
*

Gal ir ne psichologijos, bet gramatikos tai tikrai laugh.gif
Ramunaite
QUOTE(Germante @ 2008 09 04, 23:51)

*

Pritariu.
Seniau mamos ūkį prižiūrėdavo, ir vystyklus plaudavo, nebuvo vargo. Dabar kažkokias nesamones kuria. Neįsivaizduoju, kad galėčiau vaiką taip vedžiot. Suvaržymas juk jam. Turi jausti, esąs laisvas, užtenka vežime pririštas. Nesunku paskui palakstyti. Iš vežimo vaikas neiškris.
mylimuke
Dar ir svorį nuo nestuke.gif galima numest paskui vaiką lakstant bigsmile.gif
nep
Pritariu...
A, seniau tai geriau budavo, taip i dabar turetu būt. Ūkį mamos ką tik pagimdžiusios da prižiūrėdavo, vyrui paklusdavo. A nenorit lakstyt paskui anuos, raik abortų tadu daryt. Kas čia per šiuolaikinis išmislas - pavadys, pampersai, dar antsnukį užudėkit. laugh.gif Tinginės. irnesakyk.gif hihihi.gif

Bronė B.
rgs
Ojei, kiek čia nuomonių įdomių, kiekvieno reikalas, bet jau įžeidinėti šalį, kurioje gimėte ir augot... mastau.gif

Teks pirkti, kad būčiau madinga biggrin.gif
mylimuke
QUOTE(rgs @ 2008 09 19, 15:07)
Ojei, kiek čia nuomonių įdomių, kiekvieno reikalas, bet jau įžeidinėti šalį, kurioje gimėte ir augot... mastau.gif

Teks pirkti, kad būčiau madinga biggrin.gif
*

Taigi mados į Lietuvą pavėluotai ateina. Neskubėkit dar irnesakyk.gif
aukaja
[quote=Muera,2008 09 18, 09:58]
kuo daugiau nereiskia kad ju isvis nereikia
*

O kas čia kalba apie tai, kad jų visai nereikia? blink.gif Rodos niekur neminėjau, kad jų nereikia g.gif kalbu apie tai, kad vaikas kiekviename žingsnyje susiduria su draudimais. Kaip matau, kai kurios mamos interpretuoja savaip unsure.gif

Papildyta:
QUOTE(nep @ 2008 09 19, 11:14)
Pritariu...
A, seniau tai geriau budavo, taip i dabar turetu būt. Ūkį mamos ką tik pagimdžiusios da prižiūrėdavo, vyrui paklusdavo. A nenorit lakstyt paskui anuos, raik abortų tadu daryt. Kas čia per šiuolaikinis išmislas - pavadys, pampersai, dar antsnukį užudėkit.  laugh.gif Tinginės.  irnesakyk.gif  hihihi.gif

Bronė B.
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif drinks_cheers.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Bossi
QUOTE(mylimuke @ 2008 09 08, 00:10)
*

priestaraujantys dirzeliams matyt yra dar labnai jauni zmones, juos naudoja Lietuvoje jau virs 30 metu tikrai, nes mnae pacia vesdavo su juo. Labai geras dalykas, o tiems kam nepatinia siulyciau ir lovyciu ir maniezu nepirkti, nes vienur vaikas kaip uz grotu, kitur ikalintas. Baisu, ar ne?
nep
Beto kiek esu ne is vieno seno zmogaus girdejusi, kai mamos uki vienos prizuredavo ir rugius su pjautuvu pjaudavo ir kt. sunkius darbus ne is gero gyvenimo dirbdavo, vaikai prie stalo kojos priristi su kaciuku snargleti zaisdavo...Ir net ne todel, juokingi man toki pasisakymai kaip seniau geriau budavo. Kiek seniau vaiku mirdavo. Kiek kartu moterys pastodavo kiek persileisdavo ir kiek galu gale gimdavo...
O pavadelis dar vienas patogumas kad prie stalo nereiketu risti. Beja ir pacia mane su tokiu vedziojo.
Papildyta:
QUOTE(Ramunaite @ 2008 09 18, 21:21)
Pritariu.
Seniau mamos ūkį prižiūrėdavo, ir vystyklus plaudavo, nebuvo vargo. Dabar kažkokias nesamones kuria. Neįsivaizduoju, kad galėčiau vaiką taip vedžiot. Suvaržymas juk jam. Turi jausti, esąs laisvas, užtenka vežime pririštas. Nesunku paskui palakstyti. Iš vežimo vaikas neiškris.
*

inrinke
Man buvo labai keista, kai mano pazistama, grizusi is Anglijos, su dukryte atvaziavo i svecius: ji dukryte su pavadeliu vedziojosi. Taciau as uz, jei tik mamai lengviau, tai tikrai geras dalykas. As juokais vyrui vis sakau, kai musu seimyna kur nors issiruo, na, po kokio pusmecio, tai tikrai reiks pavadeliu, nes visu nesuziuresim lotuliukas.gif .
Elemire
QUOTE(nep @ 2008 09 22, 12:35)
Beto kiek esu ne is vieno seno zmogaus girdejusi, kai mamos uki vienos prizuredavo ir rugius su pjautuvu pjaudavo ir kt. sunkius darbus ne is gero gyvenimo dirbdavo, vaikai prie stalo kojos priristi su kaciuku snargleti zaisdavo...Ir net ne todel, juokingi man toki pasisakymai kaip seniau geriau budavo. Kiek seniau vaiku mirdavo. Kiek kartu moterys pastodavo kiek persileisdavo ir kiek galu gale gimdavo...

Pradoksaliausia tokiuose pasisakymuose tai, kad dauguma tų "seniau" idealizuotojų visiškai nesugebėtų gyventi tokiomis sąlygomis: gimdyt pirty be jokių nuskausminimų ir medikų, augint vaikus be jokių vaistų net ir nuo mirtinų ligų, art daržuose ir laukuose nuo 5 ryto iki kol sutemsta, valgyt ką pats užsiaugini, kruopas o ne kepsnius ir pan. lotuliukas.gif Jau nekalbant apie blusas, utėles, votis, žiurkes ir kitus kaimo džiaugsmus. lotuliukas.gif
stelos-mama
Aš ir nekaip žiūrėjau i tuos dirželius-pavadėlius g.gif bet kai nuvažiavau pas drauge kuri turi maža dukryte vieneriu metu ir SUPER hyperaktyvu suneli triju metuku ir kartu isejome i miesta ir kai pamciau kaip jis lekia kur tik kojos nesa,bega svarbu begti nesvarbu ar tai bala,ar gatve,o drauge su vezimeliu lekia tekina is paskos doh.gif tai jei nieko kito neliko kaip isigyti ta pavadeli,ir as manau kad tokiems vaikams tai geras dalykas. thumbup.gif
TheAngel
as tai nelabai suprantu,del ko kilo tokios arsios diskusijos.
juk tai kiekvienos mamos asmeninis reikalas...

idomu butu,kad galetu pakomentuoti gerb.psichologe. 4u.gif

as anksciau irgi kreivai zvelgdavau i tuos pavadelius.na bet dabar,kai turiu labai labai judria dukryte,prisipazinsiu,puikiai suprantu,kam juos deda. blush2.gif musu dukra taip pat megsta lekti per penkiasdesimt metru priekyje,kas tikrai vargina. g.gif jau nekalbant apie tai,kad nesaugu.
taciau man tiesiog nelabai kaip(nezinau, kaip cia svelniau issireiskus)atrodo tie pavadeliai.antra vertus,neisivaizduoju,kaip as dabar jai ji uzdeciau?!.. doh.gif nesiduotu ji ne uz ka...siaip netingedavau paskui ja palakstyt(sportas-sveikata smile.gif ),bet kai dabar einam pasivaiksciot su maziuke,tai su vezimeliu tikrai niekaip nespeciau jai is paskos.taip ir vaikstome-ji-prieky,mes-gerokai atsilike is paskos. unsure.gif na,dabar jau lyg ir susitareme,kad ,artejant prie gatves,ji privalo sustot,palaukt musu ir salia gatves ,o tuo labiau per gatve ,einame susikabinusios arba ji eina isikibusi i vezimelio rankena.
o ten,kur salyginai saugu(pievoj,parke),leidziu begti kaip ji nori.
Germante
Tai gal dar ir grandi i nosi iverkit. Ir pavadeli prikabinti bus lengviau ir paskui vaika lakstyti nereikes rolleyes.gif

P.S. As UZ naujoves, ir buities palengvinima, ypac mamoms (juk pati esu viena is ju mirksiukas.gif ). Bet ir naujovemis naudojantis, reikia atsirinkti, nes ne visos naujoves yra gerai. Cia panasiai kaip ir su mada. Jeigu dabar madingos pustos kelnes, tai juk nereiskia kad as jas imsiu ir nesiosiu, tinka jos man ar ne. Juk renkames.
nep
QUOTE(Germante @ 2008 10 08, 10:02)
Tai gal dar ir grandi i nosi iverkit. Ir pavadeli prikabinti bus lengviau ir paskui vaika lakstyti nereikes rolleyes.gif
P.S. As UZ naujoves, ir buities palengvinima, ypac mamoms (juk pati esu viena is ju mirksiukas.gif ). Bet ir naujovemis naudojantis, reikia atsirinkti, nes ne visos naujoves yra gerai. Cia panasiai kaip ir su mada. Jeigu dabar madingos pustos kelnes, tai juk nereiskia kad as jas imsiu ir nesiosiu, tinka jos man ar ne. Juk renkames.
*

Pavadelis ne naujove. Mane pacia tokiu vedziojo. Ir as ji turiu. Ir zinokit, labai patogu, pririsu juo prie vezimo, kad neiskristu, kai uzsisuku. Nes buvo iskrites vos man veida nusukus. Taip pat kieme kai supu supynese labai gerai juo prilaikyti, nes vaikas mano, daznai sugalvoja netiketau nuo ju nulipti, paciame supimo ikarstyje. Taip juo netampau, nevedu, vedu uz rankutes, bet kai bega i gatve masinu paziuret, yra greitai uz ko pagriebti smile.gif
Ir nevartokit tokiu pasisakymu apie grandine nosyje, jei nezinot nes svelniai tariant nesolidu smile.gif 4u.gif
Bossi
lotuliukas.gif ziuriu pavadeliu opozicija visokiu bajeriu prisimasto lotuliukas.gif
Germante
QUOTE(nep @ 2008 10 08, 09:58)
1.Pavadelis ne naujove. Mane pacia tokiu vedziojo. Ir as ji turiu. Ir zinokit, labai patogu, pririsu juo prie vezimo, kad neiskristu, kai uzsisuku. Nes buvo iskrites vos man veida nusukus.
2. Taip pat kieme kai supu supynese labai gerai juo prilaikyti, nes vaikas mano, daznai sugalvoja netiketau nuo ju nulipti, paciame supimo ikarstyje. Taip juo netampau, nevedu, vedu uz rankutes, bet kai bega i gatve masinu paziuret, yra greitai uz ko pagriebti  smile.gif
3.Ir nevartokit tokiu pasisakymu apie grandine nosyje, jei nezinot nes svelniai tariant nesolidu  smile.gif  4u.gif
*

1. Specialus dirzelis vaiko SAUGUMUI vezimelyje, yra ne pavadelis. Jis yra skirtas, kad vaikas (ypac judresnis), neiskristu is vezimo ir nesusizeistu, nes visa tai gali ivykti per sekunde, vos mamai spejus nusisukti. Todel su pavadeliu, kuri tevai naudoja, vien del to, kad tingisi patiems kartu su vaiku pavaikscioti, ar kad ir pabegioti (tikrai nepakenks), to dirzelio nelyginkite.
2.,3. Zinot, kas yra nesolidu? Nesolidu (svelniai tariant) yra vieneriu metu vaika supti nesaugiose supynese. Kudikiams ir vaikams iki mazdaug 2,5 metu, skirtos supynes yra tokios, kuriose vaikas yra supant prilaikomas is visu pusiu (yra atrama ir priekineje ir uzpakalineje dalyse) vaikas pats ilipti ir islipti is ju negali ir jokiais sniurais vaiko raisioti tada nereikia. Ir rizikos kad iskris nera. Net ir nepriraisiojus 4u.gif
rutblud
Kolkas pavadelio nenaudoju, bet kiekviena karta kai vaikas dingsta(2,3 m), o as kaip durne blaskausi po parduotuve ieskodama savo vaiko,tai supykus pagrasinu, kad pavadi uzdesiu rolleyes.gif Bet kaip nededu, tai nededu (na ir neisigiju) rolleyes.gif
Bendrai paemus, tai visai neblogas daikas aktyviems vaikiukas, kurie bega, kad tik begti ir neturi jokio baimes jausmo pamesti tevus (nekalbant apie tevu baime pamesti savo maziukus) biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.