QUOTE(Germante @ 2008 10 08, 23:04) 1. Specialus dirzelis vaiko SAUGUMUI vezimelyje, yra ne pavadelis. Jis yra skirtas, kad vaikas (ypac judresnis), neiskristu is vezimo ir nesusizeistu, nes visa tai gali ivykti per sekunde, vos mamai spejus nusisukti. Todel su pavadeliu, kuri tevai naudoja, vien del to, kad tingisi patiems kartu su vaiku pavaikscioti, ar kad ir pabegioti (tikrai nepakenks), to dirzelio nelyginkite. 2.,3. Zinot, kas yra nesolidu? Nesolidu (svelniai tariant) yra vieneriu metu vaika supti nesaugiose supynese. Kudikiams ir vaikams iki mazdaug 2,5 metu, skirtos supynes yra tokios, kuriose vaikas yra supant prilaikomas is visu pusiu (yra atrama ir priekineje ir uzpakalineje dalyse) vaikas pats ilipti ir islipti is ju negali ir jokiais sniurais vaiko raisioti tada nereikia. Ir rizikos kad iskris nera. Net ir nepriraisiojus  Gal galite paprasyti pono Vilniaus mero, kad tokias saugias supynes irengtu musu zaidimu aiksteleje? Del viso kito - O VIESPATIE DIEVE. Gincytis neverta  Beja musu pavadelis yra toks geras, kad yra du viename, skirtas naudoti ir kaip papildomas saugos dirzas autokeduteje ir vezime, vesti kol dar prastai vaikas vaiksto, vesti salia gatves, garantuojant vaikui sauguma, vesti minioj kad nepasimestu......rekomenduoju visiems, kas abejoja.
Germante
2008 10 15, 20:29
QUOTE(nep @ 2008 10 10, 10:35) Gal galite paprasyti pono Vilniaus mero, kad tokias saugias supynes irengtu musu zaidimu aiksteleje? Prie ko cia tas ponas meras? Vaikisku prekiu parduotuvese yra tokiu supyniu. Ir Lietuvoj maciau. Ir kainuoja ne milijonus. Labai lengvai patiems galima prisimontuoti ir ismontuoti (5 min uzima). Pagaliau galima palaukti kol vaikas paaugs ir bus galima jam paaiskinti, kad negalima paciam lipti nuo supynes. Bet siaip jus teisi - gincytis neverta. O uz off topic`a atsiprasau...
alashka
2008 10 24, 03:50
As uz "pavadeli" , Aciu ji isradusiam zmogui, mano vaikas kai pradejo vaiksciuoti, nekarto nepraskele lupos kaktos, neisbego i gatve, nespejo prisiartinti prie sunu, kuriu elgesis ir reakcija i vaika gali buti atspejama, nors vaiksto su seiminiku, bet be antsnuku! Pazistu asmeniskai pora mamyciu, kuriu vaikai krisdavo, neisimandrine dar vaiksciuot ir isigasdavo to ir jokie srumdukai ir vaikstukai negrazindavo vaikelio pasitikejimo savimi ir jis pradedavo vaiksiuoti nuo 14men ir veliau. Pora pavyzdziu, kai mes iskylaudavom ant ezero kranto ir maitynom gulbes ir balandius, vaikas verzesi i vandieni ir ant ranku zviege  o su pavadu jautes laisvas ir buvo ramus, nes viska gali pats tirineti ir pavadelio nejaucia.     Kaip rove, tai vos pavada sulaikiau, o ne ir vandeny jau butu  
daluzenik
2008 11 04, 20:27
Ir as labai dziaugiausi ji turedama, tai laisve tiek mamytei, tiek ir vaikuciui
skaitau skaitau ir niekaip nesuprantu, kokia ta laisvė vaikui, kaip jis to pavadėlio nejaučia  matrica kažkokia, o ne laisvė... su mama tai nors tartis gali. o su pavadėliu
GRAŽINA25
2009 04 02, 08:14
QUOTE(GalvosDaktaras @ 2008 08 18, 09:43) Mielas internete, vakar macia idomu dalyka, kuris kertasi su visiomis, mano galva, dabar madingomis "leisti daryti viska" teorijomis. Tevai gatve vedesi vaika uz pavadelio. SPECIALUS dirzelis su paminkstinimais etc. uznertas ant vaiko rankytes, o kitas pavadelio galas pas mamyte rankoje. Dirzelis gal metro ar pusantro ilgio. Ka jus i tai? nu nežinau, man pasityiojimas iš vaiko, kaip kokį šunelį, o aš taip galvoju ar tėvai norėtų, kad juos senatvėj taip vedžiotų, nu baisu, koks durnius tą dirželį sugalvojo
alashka
2009 04 02, 15:44
QUOTE(GRAŽINA25 @ 2009 04 02, 09:14) nu nežinau, man pasityiojimas iš vaiko, kaip kokį šunelį, o aš taip galvoju ar tėvai norėtų, kad juos senatvėj taip vedžiotų, nu baisu, koks durnius tą dirželį sugalvojo tai eduokim vaiku i darzelius, nes jie mus poto i seneliu preiglaudos namus atiduos Jus norit to?
GRAŽINA25
2009 04 02, 16:25
nesamone ta prasme tie pavadeliai , man baisu žiūrėt, kaip pasiyčiojimas koks
raudona astos
2009 04 14, 08:14
QUOTE(daluzenik @ 2008 11 04, 18:27) Ir as labai dziaugiausi ji turedama, tai laisve tiek mamytei, tiek ir vaikuciui 
sena niekšė
2009 04 14, 14:38
QUOTE(GRAŽINA25 @ 2009 04 02, 17:25) nesamone ta prasme tie pavadeliai , man baisu žiūrėt, kaip pasiyčiojimas koks man šitie ginčai apie pavadėlį primena situaciją, matytą vaikystėj buvo žiema, sniegas, kalniukai (paprastai čiuožinėjom ant šiknos ar ant lentų). vienai kiemo mergaitei tėvelis "iš jūros" parvežė spec. kelnes tokiam čiuožinėjimui -- minkštos, neperšlampamos, ant užpakalio -- guminiai lopai. žodžiu, įmatrybė, nematyta naujovė. kaip reagavo kiti vaikai? ogi pirštais užbadė -- čia pas tave pampersai, prikakoti, šūdas prilipęs... baigės tuo, kad mergaitė su tom kelnėm daugiau lauke nesirodė. tai čia irgi -- kaip šuniukas, kaip kvailai atrodo, kaip juokingai atrodo -- nors kas iš tikro kvailai ir juokingai šneka, pirštais nerodysim
Ramunaite
2009 04 29, 01:14
QUOTE(nep @ 2008 09 19, 11:14) Pritariu... A, seniau tai geriau budavo, taip i dabar turetu būt. Ūkį mamos ką tik pagimdžiusios da prižiūrėdavo, vyrui paklusdavo. A nenorit lakstyt paskui anuos, raik abortų tadu daryt. Kas čia per šiuolaikinis išmislas - pavadys, pampersai, dar antsnukį užudėkit.  Tinginės. Bronė B. Tiesiog neidelizuoju to ''seniau''. Tik jei tingi paskui vaika lakstyt, tokiem tevam ir kuriami pavadeliai. Nieko cia blogo, galima vaika ir uz pavadelio vedzioti, tik parkuose retai matau, gal su laiku bus populiaru, galima bus vaika ir prie medzio priristi.
QUOTE(alashka @ 2008 10 24, 04:50) As uz "pavadeli" , Aciu ji isradusiam zmogui, mano vaikas kai pradejo vaiksciuoti, nekarto nepraskele lupos kaktos, neisbego i gatve, nespejo prisiartinti prie sunu, kuriu elgesis ir reakcija i vaika gali buti atspejama, nors vaiksto su seiminiku, bet be antsnuku! Pazistu asmeniskai pora mamyciu, kuriu vaikai krisdavo, neisimandrine dar vaiksciuot ir isigasdavo to ir jokie srumdukai ir vaikstukai negrazindavo vaikelio pasitikejimo savimi ir jis pradedavo vaiksiuoti nuo 14men ir veliau. Pora pavyzdziu, kai mes iskylaudavom ant ezero kranto ir maitynom gulbes ir balandius, vaikas verzesi i vandieni ir ant ranku zviege  o su pavadu jautes laisvas ir buvo ramus, nes viska gali pats tirineti ir pavadelio nejaucia.     Kaip rove, tai vos pavada sulaikiau, o ne ir vandeny jau butu    Koks fainas daiktas As uz. Ieskosiu pirkti
As irgi ieskau pirkti. Atejo toks momentas, kai nebeiseina. O pasakymas tingi paskui lakstyti, tai paziuresiu, kai ponia bus sene ir reiks palakstyti paskui anuka  ziuresiu kiek ilgai begs metra gal du Palieku pasaugot vaika seneliams, jie fiziskai nespeja begta paskui metinuka, gyvena mieste. gatves, eismas. Tai ka sedet ta diena vaikui kambaryje  ? Jau geriau su pavadeliu Kur ju buna pirkt?
as uzsisakiau is vienos mamos. Jau man siuncia. Laukiu. o cia kita mama parduoda uz 10 Lt: http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...mp;hl=pavadėlisKam lakstyti paskui vaika susilenkus, jei yra atrastas patogesnis budas ? O vaikas gi nuo to nenukencia Cia mano nuomone
mmergyte
2009 04 29, 08:42
o kada ji nuimt?nuemus nebus taip,kad zinodamas juk negrius nugrius ir bus dar blogiau?
Ramunytėė
2009 04 29, 09:21
QUOTE(mmergyte @ 2009 04 29, 09:42) o kada ji nuimt?nuemus nebus taip,kad zinodamas juk negrius nugrius ir bus dar blogiau?  Tai namie jo nedėkit, tik kai į gatvę einat  . Šiaip labai patogus daiktas, nes neiškraipo vaiko stuburo, kaip buna kai vedama už rankos, vaikas turi laisvės ir nieko blogo aš čia nematau Papildyta:QUOTE(GRAŽINA25 @ 2009 04 02, 09:14) nu nežinau, man pasityiojimas iš vaiko, kaip kokį šunelį, o aš taip galvoju ar tėvai norėtų, kad juos senatvėj taip vedžiotų, nu baisu, koks durnius tą dirželį sugalvojo O jum patiktų jei koks už jum dvigubai didesnis žmogus vestu stipriai suspaudęs ranką ir dar nepatogiai pakėlęs į viršų  ,
mmergyte
2009 04 29, 09:26
QUOTE(Ramunytėė @ 2009 04 29, 10:21) Tai namie jo nedėkit, tik kai į gatvę einat  . Šiaip labai patogus daiktas, nes neiškraipo vaiko stuburo, kaip buna kai vedama už rankos, vaikas turi laisvės ir nieko blogo aš čia nematau nu bet nuemus,jei griutu gatvej?  mum sjo nereikia jau,nors ir nenaudojom,man tik siaip idomu
alashka
2009 04 29, 18:31
QUOTE(Bossi @ 2009 04 29, 09:16) As irgi ieskau pirkti. Atejo toks momentas, kai nebeiseina. O pasakymas tingi paskui lakstyti, tai paziuresiu, kai ponia bus sene ir reiks palakstyti paskui anuka  ziuresiu kiek ilgai begs metra gal du Palieku pasaugot vaika seneliams, jie fiziskai nespeja begta paskui metinuka, gyvena mieste. gatves, eismas. Tai ka sedet ta diena vaikui kambaryje  ? Jau geriau su pavadeliu Kur ju buna pirkt?  Maximoj musu pirktas uz 8Lt 
ErnestaKaunas
2009 04 29, 20:02
QUOTE(Naira @ 2009 04 29, 08:39) Kam lakstyti paskui vaika susilenkus, jei yra atrastas patogesnis budas ? O vaikas gi nuo to nenukencia Būtent reikia savo nugarą saugoti QUOTE(mmergyte @ 2009 04 29, 08:42) o kada ji nuimt?nuemus nebus taip,kad zinodamas juk negrius nugrius ir bus dar blogiau?  Blogiau tikrainebus, aš dvi savo mergičkas įkinkius buvau  ir vaikšto kuo puikiausiai
Nu va jau yra gaires kur pradet ieskot. aciu
pukuotukas
2009 05 26, 22:40
mes naudojom kai dukryte mokesi vaikscioti  , rankos nedave norejo pati tai buvo nuo 10 men, ir ismoko , be guzu ir susizeidimu,  lauke jo nedejau nes ne sezonas ,buvo ziema, bet ziuriu , kad dukryte labai jau aktyvi, rankytes irgi nelabai ilgai islaiko isikibusi, vis pamastau gal jau vel isitraukti mum ta dirziuka. O del tokio dalyko , kad tingejimas , kad negrazu, jusu cia nuomone, bet as manau geriau patylet nei nusisneket,  niekas spec vaiko nuo saves nestumia, ir vaikui ir mamai gerai, man vaiko saugumas svarbiau uz viska,  pas mus parkas pilna dviraciu lekia greit tikrai akys visada baimes pilnos neduok dieve .....  as tik uz , jei vaikas ramus, vieta rami niekam jo nereikia ir nepastebejau , kad kuri ji seip detu ir vaika tampytu
Aš irgi buvau nusipirkus pavadėlį Norfoje ,bet nei karto taip ir nepanaudojom ,nes pradėjo pats vaikščiot(o pirkau butent tam, kad prilaikyt). Nelabai dar įprasta akiai , daugybės žvilgsnių sulaukia vaikučiai su pavadėliais ( turguj mamytė vedžiojosi vaiką ,tai visi žiūrėjo, kaip į sensaciją ir juokėsi ),bet svarbu mamai ir vaikui gerai
geresne
2009 06 19, 14:52
QUOTE(Germante @ 2008 09 12, 19:34) Beje, o pas mus Danijoje  tai zinok sunu seimininkai patys savo sunu s... is zoles su maiseliais surankioja ir ismeta. Tai ir gresmes i juos ilipti kaip ir nebelieka...  Ne tik danijoje surenka... As prieš 2 mėn. įsigijau suaugusią kalytę, tai visuomet eidama laukan pasiimu maiselį... Ir vaikams liepiu, nors jie bando spyriotis- tai buvo viena iš slygų, jog laikysim šuniuką. O rišti vaiką, gal tiktų, jei tenka per didelį miestą baraklintis be mašinos- lb jie bėgioja į gatvę.... Tik nereikia perlenkti- vaikai yra išauklėjami dėl tokių dalykų VISOS MAMOS PAČIOS PAČIAUSIOS!
renatux32
2009 10 07, 21:50
Čia vis rašot kaip seniau būdavo, o kaip dabar kaime mamos ir vaikus augina ir ūkį prižiūri, ir maistą gamina, juk karvės nemelžtos neliks jei tavo vaikutis ėmė ir nusprendė pietų miegelio nemiegoti, imtis kartu nesaugu, karvė sužeist gali, palikt be priežiūros nesaugu, tai teko matyt vaizdelį, mama ganykloj karvę melžia, šalia vaikutis ant patiesaliuko žaidžia už rankutės kaspinu pririštas.Saugus ir šalia mamos ir karvė pamelžta.....
QUOTE(pukuotukas @ 2009 05 27, 00:40) mes naudojom kai dukryte mokesi vaikscioti  , rankos nedave norejo pati tai buvo nuo 10 men, ir ismoko , be guzu ir susizeidimu,  lauke jo nedejau nes ne sezonas ,buvo ziema, bet ziuriu , kad dukryte labai jau aktyvi, rankytes irgi nelabai ilgai islaiko isikibusi, vis pamastau gal jau vel isitraukti mum ta dirziuka. O del tokio dalyko , kad tingejimas , kad negrazu, jusu cia nuomone, bet as manau geriau patylet nei nusisneket,  niekas spec vaiko nuo saves nestumia, ir vaikui ir mamai gerai, man vaiko saugumas svarbiau uz viska,  pas mus parkas pilna dviraciu lekia greit tikrai akys visada baimes pilnos neduok dieve .....  as tik uz , jei vaikas ramus, vieta rami niekam jo nereikia ir nepastebejau , kad kuri ji seip detu ir vaika tampytu  Cia apie tingejima, o kiek paciai mamytei metu?
O šiaip pavadėlis kaip šuniukui,kad nenuklistu? Užauginau du "ožiukus" be mamu, be uošvienu ir nieko. Ir dabar mano ožiukai vis pasako kad myli  Ir žinau kad dar tokio ožiuko noriu labai(be pavadėlio)
Aistestul
2009 12 06, 16:00
Na, gyvenu ne oloje, o kaune, didmiestis kaip ir, bet pirma karta toki daikta (pavadeli vaikui) pamaciau budama 19kos, Anglijoje. Pasiurpus pasiziurejau i teta ir paklausiau- kodel ji taip nevedzioja savo vaiko. Atsakymas buvo - palikom namie pavaduka, be to maniske jau didele gan. Tada kilo klausimas kam tie pavadukai? Teta paaiskino, jog vaikai masiskai vagiami. Eini per parduotuve, pasisuk i sona, atsisuki jau vaiko nera. Cia matei - cia dingo. Sekundziu reikalas. Tai tie pavadukai grynai skirti saugumui... Dauguma.
**AUKSSE**
2010 01 07, 21:15
QUOTE(Aistestul @ 2009 12 06, 17:00) Na, gyvenu ne oloje, o kaune, didmiestis kaip ir, bet pirma karta toki daikta (pavadeli vaikui) pamaciau budama 19kos, Anglijoje. Pasiurpus pasiziurejau i teta ir paklausiau- kodel ji taip nevedzioja savo vaiko. Atsakymas buvo - palikom namie pavaduka, be to maniske jau didele gan. Tada kilo klausimas kam tie pavadukai? Teta paaiskino, jog vaikai masiskai vagiami. Eini per parduotuve, pasisuk i sona, atsisuki jau vaiko nera. Cia matei - cia dingo. Sekundziu reikalas. Tai tie pavadukai grynai skirti saugumui... Dauguma. Na,gyvenu seniai Londone ir auginu aktyvu vaika.Pavadelis vaikams visiskai naturalus dalykas cia.Rankos niekad neduoda,o prie pavadelio tiesiog iprates buvo.Nuo 2metu,kai mokejo pasakyti TAIPar NE ir kai paklausdavau ka rinksiesi einant gatve ar sopinge;visad rinkosi pats-Pavadeli,kad tik uz rankos nelaikyti.Jis eiti nemoka graziai  Nuo 1metuko- pirmo zingsniuko bega vis.neisivaizduoju,kaip butume isiverte be sio daigciuko Tik Lt visad bobutes stebedavosi  Palangoj ne karta replika net girdejau,kad vaika kaip suniuka vedu  Man tai nepakeiciamas dalykas.O vaiku nieks cia nevogia.Nezinau is kur tokia info.Cia nepalyginamai saugiau nei LT.Tik zmoniu kiekiai labai dideli.Paprasciausiai pameti vaika is akiu,kai jis pabega toliau..
CrazySun
2011 06 01, 03:16
sveikos  ech, diskusija keista. visad daug skirtingu nuomoniu  taciau as noriu savo broliui noriu nupirkti toki,nes jo mergyte pradeda vaikscioti  ir grynai del teveliu nugaru ir vaiko laisvumo  nuolat,manau, nenaudos,bet pirmiems zingsniams - puikus isradimas  gal turincios gali patarti,koki geriau imti? nes paziurejau,kad yra keliu rusiu - su dviem "rankenom" arba su viena
aukseklaipeda
2011 06 01, 11:44
QUOTE(**AUKSSE** @ 2010 01 07, 23:15) Na,gyvenu seniai Londone ir auginu aktyvu vaika.Pavadelis vaikams visiskai naturalus dalykas cia.Rankos niekad neduoda,o prie pavadelio tiesiog iprates buvo.Nuo 2metu,kai mokejo pasakyti TAIPar NE ir kai paklausdavau ka rinksiesi einant gatve ar sopinge;visad rinkosi pats-Pavadeli,kad tik uz rankos nelaikyti.Jis eiti nemoka graziai  Nuo 1metuko- pirmo zingsniuko bega vis.neisivaizduoju,kaip butume isiverte be sio daigciuko Tik Lt visad bobutes stebedavosi  Palangoj ne karta replika net girdejau,kad vaika kaip suniuka vedu  Man tai nepakeiciamas dalykas.O vaiku nieks cia nevogia.Nezinau is kur tokia info.Cia nepalyginamai saugiau nei LT.Tik zmoniu kiekiai labai dideli.Paprasciausiai pameti vaika is akiu,kai jis pabega toliau.. Vyro pusesere gyvena Amerikoje. Pati mate, kaip prekybos centre pavoge mazdaug dvieju metu berniuka. Ji staigia perrenge mergyte. Saugoti vaikus reikia ten labai, net masinoje palikti negalima.
sena niekšė
2011 06 06, 21:18
QUOTE(aukseklaipeda @ 2011 06 01, 12:44) Vyro pusesere gyvena Amerikoje. Pati mate, kaip prekybos centre pavoge mazdaug dvieju metu berniuka. Ji staigia perrenge mergyte. Saugoti vaikus reikia ten labai, net masinoje palikti negalima. matė ir vėpsojo?
aukseklaipeda
2011 06 06, 21:31
Ne, pamate, kai apsauga staigiai sureagavo. Is to ir suprato.
egllute
2011 06 10, 21:22
Paskaicius pirmus komentarus toks vaizdas lyg akmens amziuje gyventume  Net norejau negraziai issireksti, bet nerasysiu... Neisivaizduoju kaip apsivercia liezuvis (siuo atveju pirstai) parasyti tokia nesamone, kaip - nenori problemu tai is vis vaiko neturek... O jos turbut is vis nieko nenaudoja, nes ir vezimeliu senovej nebudavo, tai gal ir ju nereikia, taip pat: lovytes, buteliuko, puodelio ir turbut gimdo namuose su pribuveja Jei tas daiktas daugiau padeda o ne kenkia tai ko cia pliurpt nesamones reikia, ar geriau vaika pamest is akiu ir jam daug daugiau streso patirti kai tevai jo ieskos, juk ne visos seimos siais laikais turi tik viena mazyli (nors viena turint irgi nieko cia tooookio) o ir vaiku energingumas skirtingas, pati zinau, kad jei butu buves toks isradimas anksciau tai ir mano mama butu juo pasinaudojusi, nes sunku akylai priziureti viena vaikuti kai ta pati reikia daryti ir su kitu, o jie kartu susede netupi kiaura para. As nesuprantu, gal taip negatyviai atsiliepiancios zino kuo pavadelis taip smarkiai kenkia vaikui? Kai kuriu smegenims turbut labiau pakenke nenaudojimas...
Kai mano dukryte buvo maza tai ir as siurpindavau bobutes su pavadeliu bet pavadeli naudojau kai eidavau apsipirkti ne i prekybos centra o i turgu ar prie turgaus esances mazas parduotuveles. Na uzsimoketi gi uz prekes reikia kai paleidi ranka tai vaikao ir ner pabega nors plaukus raukis o taip tai pavadelis rankoje ir gali spakainei moketi uz prekes. Seip tai pasivaiksciojimu metu ji nuo manes nebegdavao tai ir pavadelio nereikejo bet turgoje tai budavo nubega kur ir dar pasislepe o man panikos priepuolei del neva dingusiu ar pavogto vaiko. Pavadedlis padejo staupyti daug nervu. Bet budavo ir tokiu mociuciu kurios klausdavo kur toki isradima savo anuku ganimui galima nusipirkti. Sako bijau mazas vaikas spartesnis uz mane dar po masina palys o su tuo isradimu galima ramei vaikscioti. paskui maciau kaip ta mociute su trim anukais vaiksciojo pavadelis tankose sypsena iki ausu nes ramu
malaskaite
2011 06 22, 11:20
prisijuokiau sita tema beskaitydama  tikrai niekada nebuciau pagalvojus, kad toks dalykas tokias arsias diskusijas sukelti galetu  as seip nesu to pavedelio nusipirkus, bet neatmetu galimybes.. bandysiu issiversti be jo, bet jei pajusiu, kad vis gi reikia, du kart negalvosiu, vaiko saugumas pirmoje vietoje ir nesvarbu, kad kazkam tai kelia kvailas asociacijas.
gitulia
2011 06 23, 09:47
Toks jausmas susidaro, kad mamos kurios rekia "nesamone" neturejo TIKRAI SUPER judriu vaiku, kurie dar dorai vaiksciot neismoke i jokias kalbas nejo apie rankos davima, ir lekdavo bele kur (i gatve, prie vandens ir pan.) kaip akis isdege, o i bandyma juos paimt uz rankos/ ant ranku/ ar kitaip suvarzyti jo laisve reaguodavo garsiu saukimu, kritimu ant zemes ir pan. protestais. Tada linkiu joms, kad kitas ju vaikas butu butent toks super judrus ir sveikas  Tada supras, kad spjaudyti ant israstu patogumo ir saugumo priemoniu nebutina, net jei jai jos atrodo nelabai suprantamos
QUOTE(gitulia @ 2011 06 23, 10:47) Toks jausmas susidaro, kad mamos kurios rekia "nesamone" neturejo TIKRAI SUPER judriu vaiku, kurie dar dorai vaiksciot neismoke i jokias kalbas nejo apie rankos davima, ir lekdavo bele kur (i gatve, prie vandens ir pan.) kaip akis isdege, o i bandyma juos paimt uz rankos/ ant ranku/ ar kitaip suvarzyti jo laisve reaguodavo garsiu saukimu, kritimu ant zemes ir pan. protestais. Tai čia, man regis, dvi vaikų kategorijos - tikrai superjudrūs, kurie yra labai eiklūs, aktyvūs, ir kokie tai nedaauklėti ar tai perlepinti, kur lekia belekur ir rankos neduoda  Jie gali tai daryti visai neeikliai, o tiesiog neduot jos, klykt, griūt ir panašiai Pirmos kategorijos vaiką turėjau, ta prasme, tokį, kur atsistojo 10 mėnesių ir iki mokyklos nevaikščiojo ir nesėdėjo (nes arba miegodavo, arba bėgdavo  ). Bet jis tiesiog buvo greitas, ne agresyvus, ne priešgyna, o greitas. Griūt negriūdavo, klykt neklykdavo ir į gatvę bėgti kategoriškai neleisdavau. Dar ko. Taigi saugojau aš jį, galų gale. Apsiėjom be pavadėlių... Nu jofana, aš pati nepageidaučiau, jei tada, kai būsiu sena sklerotikė marazmatikė ir kėblinsiu nežinia kur, mane pririštų už kojos prie šniūro, pririšto prie kuolo, įkalto į žemę  Ir tą kuolą periodiškai perkeltų, kai man aplinka atsibos Nors gal taip ir patogiau  Antra kategorija vaikų, mano supratimu, yra tėvų auklėjimo klaidos - jei metinukas bėga į gatvę ir nieko protingiau daryt neina, kaip tik parišt jį ant pavadėlio  Tai ką aš žinau  Visą gyvenimą tai jo ant pavadėlio neišlaikysi  O kai sukels isteriją 12os metų, kad eis pas mergas, tai ką tada?  Ant ko tada parišt? Ant šniūro prie kojos?  Suprantu, kad kartais būna, kai labai jau reikia to vaiko žeminimo, pvz. kokia auklė babytė su pirdikulitu ir nesusilenkia... O daugiau ir nesugalvoju  Bet aplamai tai kieno vaikai, tas ir sprendžia. Nors ir žąslus jam dėkit, jeigu manot, kad reikalinga
due drops
2011 06 24, 00:20
Kas juokingiausia pirma pavadeli vaikui LT pamaciau gal 1993m.Kaimyne vaikui naudojo.Uzaugo visai geras vaikas ir jai patogu buvo,nes tikrai super judrus buvo berniukstis
grazina37
2011 06 24, 14:43
QUOTE(Noa @ 2011 06 23, 23:02) Tai čia, man regis, dvi vaikų kategorijos - tikrai superjudrūs, kurie yra labai eiklūs, aktyvūs, ir kokie tai nedaauklėti ar tai perlepinti, kur lekia belekur ir rankos neduoda  Jie gali tai daryti visai neeikliai, o tiesiog neduot jos, klykt, griūt ir panašiai Pirmos kategorijos vaiką turėjau, ta prasme, tokį, kur atsistojo 10 mėnesių ir iki mokyklos nevaikščiojo ir nesėdėjo (nes arba miegodavo, arba bėgdavo  ). Bet jis tiesiog buvo greitas, ne agresyvus, ne priešgyna, o greitas. Griūt negriūdavo, klykt neklykdavo ir į gatvę bėgti kategoriškai neleisdavau. Dar ko. Taigi saugojau aš jį, galų gale. Apsiėjom be pavadėlių... Nu jofana, aš pati nepageidaučiau, jei tada, kai būsiu sena sklerotikė marazmatikė ir kėblinsiu nežinia kur, mane pririštų už kojos prie šniūro, pririšto prie kuolo, įkalto į žemę  Ir tą kuolą periodiškai perkeltų, kai man aplinka atsibos Nors gal taip ir patogiau  Antra kategorija vaikų, mano supratimu, yra tėvų auklėjimo klaidos - jei metinukas bėga į gatvę ir nieko protingiau daryt neina, kaip tik parišt jį ant pavadėlio  Tai ką aš žinau  Visą gyvenimą tai jo ant pavadėlio neišlaikysi  O kai sukels isteriją 12os metų, kad eis pas mergas, tai ką tada?  Ant ko tada parišt? Ant šniūro prie kojos?  Suprantu, kad kartais būna, kai labai jau reikia to vaiko žeminimo, pvz. kokia auklė babytė su pirdikulitu ir nesusilenkia... O daugiau ir nesugalvoju  Bet aplamai tai kieno vaikai, tas ir sprendžia. Nors ir žąslus jam dėkit, jeigu manot, kad reikalinga  na ir saunuole ,mintys nerealios ir man neteko nei vieno vaiko risti ,i lauka eidavom pasidziaugti kaip grazu ,paklausyti kaip ciulba pauksciukai,ir kad reiketu kur begti,ir kad negaleciau suvaldyti vaiko, tikrai nebuvo,iki aiksteles daeidavom uz rankytes,o ant pievutes leidau dūkti kiek tik nori,namo vel uz rankytes pareidavom
gitulia
2011 06 25, 21:54
QUOTE(Noa @ 2011 06 23, 23:02) Antra kategorija vaikų, mano supratimu, yra tėvų auklėjimo klaidos - jei metinukas bėga į gatvę ir nieko protingiau daryt neina, kaip tik parišt jį ant pavadėlio Na nemanau, kad antrai kategorijai imanoma priskirti metinuka  Neisivaizduoju kaip galima perlepinti ir sugadinti vieneriu metu vaika? Kaip tas daroma? O mano abu vaikai 10 men atsistojo ir nubego, kaip ir jusiskis vaikscioti nemoka  Pirmas bego, lipo griuvo, bet kazkaip be problemu galejom vaikscioti ir uz rankos kai to reikejo. O antrasis bega dar greiciau nei pirmas (negalvojau, kad taip galima, bet pasirodo imanoma), tik va jis rankos nepripazysta, o jei imu uz rankos krenta ant zemes ir sedi tyliai, laukia kol as nukreipsiu demesi ir jis gales toliau pats lekti. Bet as tai vadinu ne islepinimu, o periodu "as pats". Todel tik pradejus vaikscioti teko ir pavadelio paslaugomis kelis kartus naudotis, man su juo saugiau, bet norsis nenubalnota. Gal butumem ir daugiau naudojesi, bet gaila ir pries ji dazniausiai protestuoja, kaip ir pries emima uz rankos. Nieko as tame pavadelyje nematau blogo, jis naudojamas del bvaiko saugumo ir mamos patoguma, kaip ir milijonas kitu daiktu (vezimeliai, kedutes, supynes ir pan.). Kam nepatinka tas nenaudoja, bet kad kitus niekinti uz tai, kad kazkas tokiais daiktais naudojasi pagal paskirti, manau kvaila
marina86
2011 07 13, 23:31
Matau kad vienos kalba apie pavadeli vaikui vedziot kad nepabegtu ar nepasiklystu, o kiti apie petnesas besimokantiems vaiksciot. Pirmojo nepirkciau turbut, maciau uzsieny kitoki dalyka kuris man priimtinesnis - grazi ryski apyranke su tevu telefono numeriu ir vaiko vardu. Apie antraji galvoju, nes nors ir nesu kaip viena forumiete issireiske "babytė su pirdikulitu"  , tiesiog nuolat vesti uz rankos vaika paskausta nugara, viena pati dar nepaeina, o vedziojama nori buti nuolat. Dar neapsisprendziau ar pirksiu, man atrodo patogus dalykas. Apziuresiu turbut gyvai ir spresiu. Kazkaip man visai nerupi ka "atsilike" zmones pagalvos  QUOTE(Kursuotoja @ 2011 06 10, 22:22) Paskaicius pirmus komentarus toks vaizdas lyg akmens amziuje gyventume  Net norejau negraziai issireksti, bet nerasysiu... Neisivaizduoju kaip apsivercia liezuvis (siuo atveju pirstai) parasyti tokia nesamone, kaip - nenori problemu tai is vis vaiko neturek... O jos turbut is vis nieko nenaudoja, nes ir vezimeliu senovej nebudavo, tai gal ir ju nereikia, taip pat: lovytes, buteliuko, puodelio ir turbut gimdo namuose su pribuveja QUOTE(Noa @ 2011 06 24, 00:02) Nu jofana, aš pati nepageidaučiau, jei tada, kai būsiu sena sklerotikė marazmatikė ir kėblinsiu nežinia kur, mane pririštų už kojos prie šniūro, pririšto prie kuolo, įkalto į žemę Ir tą kuolą periodiškai perkeltų, kai man aplinka atsibos O kai sukels isteriją 12os metų, kad eis pas mergas, tai ką tada? Ant ko tada parišt? Ant šniūro prie kojos? Suprantu, kad kartais būna, kai labai jau reikia to vaiko žeminimo, pvz. kokia auklė babytė su pirdikulitu ir nesusilenkia... O daugiau ir nesugalvoju Bet aplamai tai kieno vaikai, tas ir sprendžia. Nors ir žąslus jam dėkit, jeigu manot, kad reikalinga   Visai nevyke jusu palyginimai
marina86
2011 07 16, 10:40
Dabar jau is patirties galiu pasakyt apie pavadeli vaikui, pirkau toki kaip su liemene, skirta mokytis vaiksciot. Nors mano vaikas mielai sedi prisegtas vezime, eina uz rankos, bet su pavadziu nenorejo eiti, klyke, ir as jokio patogumo nepastebejau, tai ta pacia diena nuveziau grazinau.
jurgitulisb
2011 08 06, 15:25
Kaip istikruju susikerta nuomones ir prasideda vos ne puolimas ir irodinejimas savo kazkokias tiesas. as pati asmeniskai jokio pavadelio neturejau ir nebuvau apie ji nieko girdejus,bet pries metus pamaciau Londone,kaip viena mamyte veza vezimuka ir salia eina kokiu 1,6m mergyte su pavadeliu,nustebau  ,bet po to pagalvojau,juk ne siaip tokie dalykai yra sukuriami,o tam,kad mums butu lengviau...O tai mamytei tikrai buvo patogu Tai cia kiekvienos reikalas,reikia to pavadelio ar ne....
Eridana
2011 08 06, 17:49
man kazkas kazkada buvo pasakoje apie tai, bet nuleidau juokais. ir va, visai neseniai drauge pasake, kad va butent anglijoj ji ir mate. sakau, nustebau, galvojau, kad tai nenormalu, bet po to permasciau, kad is tiesu, ten juk zmoniu spustis, didesnio vaiko ilgesni kelia nepanesi, o ir i vezima nedesi, tai is tiesu gana praktiskas dalykas, aisku, pati jo nedeciau, na, pas mus lietuvoj is tiesu nera ir reikalo
Man labai keista kodel mamos taip nusiteikusios pries pavadelius ir prilygina sunu vedziojimui,man tai puikus sprendimas mano metinukam dvynukam,jei butu vienas vaikas tai manau kogero apseiciau,bet kadangi yra du o as tik viena,tai patikekit manim nera labai lengva sugaudyti kai vienas bega y viena puse ,o kitas y kita puse,taigi kol ismoksim klausyti mamytes ir tvarkingai vaikscioti manau tai puikus sprendimo budas,...tiesiog kiekviena pasirenka kas jam ir jos mazyliui yra priimtina kas ne,...taigi ir pyktis nera ko,ir nereikia tu antsnukiu siulyti uzdeti,tokie komentarai visai neytema Papildyta:QUOTE(Noa @ 2011 06 23, 23:02) Tai čia, man regis, dvi vaikų kategorijos - tikrai superjudrūs, kurie yra labai eiklūs, aktyvūs, ir kokie tai nedaauklėti ar tai perlepinti, kur lekia belekur ir rankos neduoda  Jie gali tai daryti visai neeikliai, o tiesiog neduot jos, klykt, griūt ir panašiai Pirmos kategorijos vaiką turėjau, ta prasme, tokį, kur atsistojo 10 mėnesių ir iki mokyklos nevaikščiojo ir nesėdėjo (nes arba miegodavo, arba bėgdavo  ). Bet jis tiesiog buvo greitas, ne agresyvus, ne priešgyna, o greitas. Griūt negriūdavo, klykt neklykdavo ir į gatvę bėgti kategoriškai neleisdavau. Dar ko. Taigi saugojau aš jį, galų gale. Apsiėjom be pavadėlių... Nu jofana, aš pati nepageidaučiau, jei tada, kai būsiu sena sklerotikė marazmatikė ir kėblinsiu nežinia kur, mane pririštų už kojos prie šniūro, pririšto prie kuolo, įkalto į žemę  Ir tą kuolą periodiškai perkeltų, kai man aplinka atsibos Nors gal taip ir patogiau  Antra kategorija vaikų, mano supratimu, yra tėvų auklėjimo klaidos - jei metinukas bėga į gatvę ir nieko protingiau daryt neina, kaip tik parišt jį ant pavadėlio  Tai ką aš žinau  Visą gyvenimą tai jo ant pavadėlio neišlaikysi  O kai sukels isteriją 12os metų, kad eis pas mergas, tai ką tada?  Ant ko tada parišt? Ant šniūro prie kojos?  Suprantu, kad kartais būna, kai labai jau reikia to vaiko žeminimo, pvz. kokia auklė babytė su pirdikulitu ir nesusilenkia... O daugiau ir nesugalvoju  Bet aplamai tai kieno vaikai, tas ir sprendžia. Nors ir žąslus jam dėkit, jeigu manot, kad reikalinga  svelniai tarent nusisneki mamyte,daugiau neturiu ka pasakyti y tokius palyginimus ir komentarus
Kai mano mažiui buvo 10-12men sia naujove puikiai pasinaudojau. Naudojau "pavadėlį" dėl 2 dalykų, 1-kad nenusibalnotų nosytės, nes mano vaiko judrumas neišpasakytas, tiesiog sulaikydavau bekrentantį vaiką, ko nevisada spėsi, kai jis vaikšto savarankiškai, be to, jo ir vaikščiojimas tuo metu buvo toks, kad lygioje vietoje galėjo perkristi. 2 priežastis, dėl ko pavadėlis mane gelbėjo-esu kineziterapeutė ir vaiko laikysena ir stuburiuku rūpinuosi nuo vaiko kūdikystės. Kuo mažesnį vaiką vedam paėmę už rankytės, tuo didesnę žalą darom jo nugarytei. Pastebėkit, kaip netaisyklingai asimetriškai iškreipiam jo nugarytę nekaltai vesdami vos bepaeinantį mažiuką.
Di Volari
2011 10 09, 08:13
QUOTE(agni0 @ 2011 09 15, 23:57) Man labai keista kodel mamos taip nusiteikusios pries pavadelius ir prilygina sunu vedziojimui,man tai puikus sprendimas mano metinukam dvynukam,jei butu vienas vaikas tai manau kogero apseiciau,bet kadangi yra du o as tik viena,tai patikekit manim nera labai lengva sugaudyti kai vienas bega y viena puse ,o kitas y kita puse,taigi kol ismoksim klausyti mamytes ir tvarkingai vaikscioti manau tai puikus sprendimo budas,...tiesiog kiekviena pasirenka kas jam ir jos mazyliui yra priimtina kas ne,...taigi ir pyktis nera ko,ir nereikia tu antsnukiu siulyti uzdeti,tokie komentarai visai neytema Papildyta:svelniai tarent nusisneki mamyte,daugiau neturiu ka pasakyti y tokius palyginimus ir komentarus  Pritariu, kad nevykes palyginimas su sunio vedziojimu. Pirma karta vaikui pavadeli ant rankos pamaciau pries 10 m. Anglijoje judrioje vietoje, kur daug zmoniu ir atrakcijonu, vaikisku zaislu ir zaidimu. Kokiu 5-6 m. mergaitei ant rankos buvo uzristas "pavadelis" , ji sau vaikstinejo, ziurinejo i vaikiskus zaislus, o uz kokio metro, prie kito, vaikams maziau idomaus "stendo" stovejo ir ziurinejo, jos mama. Po kiek laiko, jos abi nuejo toliau. Tokiu budu, mergaite jaucia laisve, gali eiti ir ziureti keleta zinigsniu toliau nei jos mama, bet jauciasi saugiai, kad nepasiklys zmoniu minioje. Manau ,tai tikrai puikus sumanymas tokioje situacijoje. Na, aisku, kiekviena karta isejes i gamta pasivaiskioti, vaikui neturetu buti dedamas pavadelis, tai jau nenormalu. Manau, kad VISKAM turi buti saikas. Protingos mamos jaucia tai ir pavadeli naudoja, ne savo tingejimui, o vaiko saugumui, tam tikrose situacijose. Kiekviena renkasi kaip jai geriau aukleti vaika, tik nereikia smerkti kitu, jeigu ju nuomone nesutampa su musu.  Diplomatijos, mamytes!!! Sekmes visoms!
jurate1603
2011 11 19, 16:38
Sveikos, nauji pavadeliai vaikui su maza kisenyte. Linksmi ir idomus: pavadeliai ebayturiu mickey, minnie, winnie the pooh, liuta, suniuka. rasykit zinute jei ka domina.  
vavute11
2012 02 17, 17:44
Niu jau diskusijos temoj  Ramu cia dabar, bet pasisakysiu ir as. Man 32 metai, augau su tuo vadinamu pavadeliu, nes buvau nezmoniskai judri, ejau kur man reikia, rankos neduodavau, o susilenkus pabandykit kuri vaiksciot puse dienos, nezinau kiek istempsit. Tevai vezimo nebenaudojo nuo metu nes nesedejau. Dabar tokia pacia turiu pati, kuri eina priesinga kryptim nei man reikia, eina kur nori, vezime gal issedi 10 minuciu, kol greit vaziuojame, tik leciau vaziuot pradedi ar sustoji snekteli su kuo viskas, klykia rekia kad ja paleist. Planuoju pirkt pavadeli nes su juo tikiuos bus abiem saugiau ir patogiau, man nereiks eit persilenkus (esu 182 cm ugio), ir dukryte gal geriau jausis, nes niekas nelaikys jos.
Ashanty
2012 03 24, 23:29
na mes taip pat nusipirkome ta vadinama "pavadeli", bet pirkau ne tam, kad su vaiku vaikscioti, tiesiog mokomes zengti pirmuosius zingsnelius. kolkas sekasi sunkiai, jis bijo eiti neisikibes rankytemis, nesupranta, kad yra prilaikomas ir siaip man labai nepatiko, kad kai vaikas krenta, pavadelis suverzia krutinyte ir sonus, na nezinau kaip sveikiem vaikuciam, bet mes po sirdeles operacijos, jau daugiau nei pusmetis praejo, bet vistiek bijau, kaip bebutu krutines spaudimas nesudaro jaukumo jausmo vaikuciui, todel nezinau ar mes ir toliau naudosimes pavadeliu. O mamytes kurios naudoja ji pasivaiksciojimams as pritariu, tos visos asociacijos - vaiku zaidimai. O tokios kuprinytes isvis super dalykas! as irgi tikrai tokia isigysiu!
|
|