Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaikas nevalgo suaugusiųjų maisto
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio nuo 1 metų meniu
zveriuke
ziauriai reikia patarimo,mano maziukas nevalgo jokio zmonisko maisto,tik koses,uz poros menesiu pradesim eit i darzeli,o jis i ta maista net neziuri verysad.gif gal yra kam taip buve g.gif lauksiu patarimo 4u.gif
mmergyte
o tai ka valgo? blink.gif blink.gif
zveriuke
virtas darzoves (sutrnitas) ir pieniskas koses g.gif
Valer
Gal darzely matys, kaip kiti vaikai valgo ir valgys, nors kiek... vaikai mokosi vieni is kitu greiciau, be to, pieniskos koses duoda darzely smile.gif
zveriuke
QUOTE(Valer @ 2008 08 20, 19:32)
Gal darzely matys, kaip kiti vaikai valgo ir valgys, nors kiek... vaikai mokosi vieni is kitu greiciau, be to, pieniskos koses duoda darzely smile.gif
*

zinau kad duoda pusryciams,bet jis tik ja ir valgys doh.gif tikiuosi kad kaip pamatys kad visi valgo ir jis valgys blush2.gif
vasaros_saule
mano maziuke irgi jokio normalaus maisto nevalgo, jau i nevilti puolu (mums 1 metai ir 5 menesiai). Mesos vien kvapa pajutus susiraukia, jei kada bandau apgaut ir nematant i burnyte kasniuka idet is karto spjauna. be to ir jokiu virtu kosiu nepripazista - gyva pienuku, vaisiai, darzovemis - valgo visas, bet nevirtas.. Gali sau be problemu puse zalios bulves sugriauzt, o i virta ne paziuret nenori doh.gif ir dar bulkyte, duonyte su malonumu valgo. Ir viskas doh.gif net nezinau kaip ja pripratint prie ivairesnio maisto, atrodo mato kai mes valgom, visko siulau, bet ne schmoll.gif irgi labai baiminuos kaip bus kai prades eit i darzeli g.gif
Ramune_lt
Manoji irgi 1.6 m bet nieko nevalgo normalaus doh.gif . Buvo tarpas,kai valge tik sriuba su makaroniukais. Dabar atrodo galetu per diena vien varskes surelius valgyt, daugiau nieko nenori. As kazkaip pradzioj demesio nekreipiau,bet visi aplinkiniai man stresa ivare(atseit vaikas nevalgus). Nu bet svoris vaikui auga, neserga tfu tfu tfu...tai manau nera taip blogai,kaip jau mums atrodo. As ir save kiek pamenu, tai visus kodletus per fotkes ismetydavau, i stalcius kisdavau (bet jau didesne buvau).
linxmute
Bijau prisikalbėti, bet bent kol kas maniškis (1,6m. beveik) valgo normalų maistą kartu su mumis. Stengiuosi ruošti sveikus patiekalus, kad tiktų ir jam. Anksčiau valgydindavau jo kėdutėje, tai buvo nevalgymo periodas doh.gif Dabar pas mus yra tokia tradicija, kad valgome visi kartu prie stalo, jei vyras darbe, valgome mudu dviese. Jam padedu lėkštę (būtinai tokią pačią kaip mums), įdedu truputį maisto, o kol jis bando "sumedžioti" su šakute kąsniuką, pamaitinu pati mirksiukas.gif Nors ir pats jau neblogai pavalgo smile.gif Dar pastebėjau, jei suvalgo daugiau sausainių, riestainių, javinukų ar duonukių, tai į normalų maistą net nebežiūri schmoll.gif Taigi, skanėstai labai apriboti.
Prieš valgymą, visada pakviečiu, kad ateitų prie stalo, nes, pietausim (vakarieniausim ar pan.). Ir įrankiai jo turi būti kaip mūsų smile.gif Pabandykit taip ir Jūs, gal padės mirksiukas.gif
mamusia 9
Mano maze nevalgo NIEKO-neikisi, neigrusi sauksto, o jej pavyksta tai padaryt- spjauna viska sad.gif Geria tik piena (karves) puolu i nevilti sad.gif
o-pa-pa
as turbut irgi pasiguosiu unsure.gif pas mus pamazu pamazu atejo nevalgymas,iki metu sveisdavo kuo puikiausiai,darzovienes su mesa, sriubas, koses.kai sukako metai tada daugiau tik sriubytes tirstas valgydavio ir koses pieniskas,o dabar tik kose is ryto suvalgo normaliai,per pietus nieko neikisu,isgeria tik truputi pieno karves,vakare irgi nieko nenori.Tiesa,jei manu kose verdu tai valgo visada,betgi manu kose toks ten ir maistas verysad.gif saldumynai apriboti,jokiu bulkuciu,sausainuku.Tiesa,kai jau labai nieko nieko nebevalgo tada duodu sureli varskes,anuos valgytu turbut kasdien,pusryciams pietums vakarienei doh.gif gal cia koks tarpsnis augimo? labai tikiuosi kad isaugs unsure.gif
ssanta
gal reiktų duot vaikiukam vitamino C? Mano draugės mažius irgi taip nevalgė tai gydytoja kažkokių papildų ar vitaminų pasiūlė, aš tiksliai ne-inau.Tik žinau kad C vitaminas tikrai kartais padeda wink.gif
vasaros_saule
QUOTE(ssanta @ 2008 09 01, 09:41)
gal reiktų duot vaikiukam vitamino C? Mano draugės mažius irgi taip nevalgė tai gydytoja kažkokių papildų ar vitaminų pasiūlė, aš tiksliai ne-inau.Tik žinau kad C vitaminas tikrai kartais padeda  wink.gif
*

nu zinokit bijau ir girtis, bet mes jau 5 dienos kai pradejom normaliau valgyt ir mesytes jau neatsisako, ir darzoviu virtu thumbup.gif ir manau, kad padejo butent vitaminas C, nes jau gal dvi savaites kaip rytais duodam dukrytei atsigerti siek tiek svieziai spaustu apelsinu sulciu...beje, vitaminus, kurie turetu gerint apetita irgi esam isbande, ju sudety buvo vitamino C, bet apetitas nepadidejo schmoll.gif
Shangri La
Nemanau kad košės ir trintos daržovės yra "nežmnoniškas" maistas smile.gif Gal kaip tik reikia pasidžiaugti, kad visokio šlamtmaisčio nevalgo?
Mano dukra labai išranki maistui. Yra keletas patiekalų, kuriuos valgo noriai- bet jeigu bus pakeistas nors vienas komponentas (pvz. į košę vietoj vaisių tyrės įdėsiu uogienės)- spjauna lauk be kompromisų smile.gif Bet džiaugiuosi, išrankumas yra teigiamas bruožas smile.gif
vasaros_saule
QUOTE(Shangri La @ 2008 09 01, 21:41)
Nemanau kad košės ir trintos daržovės yra "nežmnoniškas" maistas smile.gif Gal kaip tik reikia pasidžiaugti, kad visokio šlamtmaisčio nevalgo?
Mano dukra labai išranki maistui. Yra keletas patiekalų, kuriuos valgo noriai- bet jeigu bus pakeistas nors vienas komponentas (pvz. į košę vietoj vaisių tyrės įdėsiu uogienės)- spjauna lauk be kompromisų smile.gif Bet džiaugiuosi, išrankumas yra teigiamas bruožas smile.gif
*

taip, is dalies gerai, kai vaikas nevalgo beleko... Kita vertus - kai maitinasi isskirtinai vienu dviem produktais, tai irgi nieko gero... Maniske visai jokiu kosiu nevalge (o dabar tik pradeda) - vien tik zalios darzoves, bet tai juk vaiko skrandukui nera gerai
zveriuke
QUOTE(Shangri La @ 2008 09 01, 22:41)
*

as nesakau kad nezmoniskas,bet jis vistiek turi valgyt kazka namie gaminta,(kotletai,blynai ir pan) kas sutrinta valgo o jei papuola koks gabaliukas ir kart spjauna ,buna ir apsivemia neima nei vynuogiu nei obuolio nu is vis neiko jam neisiulau doh.gif namie taip ir kankinames bet ka daryt darzeli g.gif
laumir
QUOTE(ssanta @ 2008 09 01, 10:41)
gal reiktų duot vaikiukam vitamino C? Mano draugės mažius irgi taip nevalgė tai gydytoja kažkokių papildų ar vitaminų pasiūlė, aš tiksliai ne-inau.Tik žinau kad C vitaminas tikrai kartais padeda  wink.gif
*

vitaminai cia nepades,tiesiog toks laikas
mes ir gerem ir leidomes doh.gif vitamina C ,bet nieko,o ir dabar uzeina valgo pora dienu viska ,poto savaitem vos ikisi maista i burna doh.gif
Anndora
O man irgi tokia pati problema. doh.gif Iki 1.9 men. valge viska is eiles. Saldumynu stengdavausi neduoti. Vis kokie duoniukai, dziuveseliai, sureliai desertui. O dabar tik jogurtu ir pienu gyvas. Nieko nevalgo. Kartais dar koki obuoli pagrauzia. Saldaini duotum, tai iskart akytes blizga. Tarp maitinimu stengiuosi kuo maziau uzkandziu duoti, bet nepadeda. Kartais puolu i nevilti. Bijau, kad nesusirgtu, o saldumynu nenoriu duoti. Gal tikrai toks augimo tapas dabar? unsure.gif
joojoooj
mes labai mazai valgom, jau ir nezinau ka daryti, net gert atsisako kartais, ir sokoladas nepadeda. kartais neblogai pavalgo, net nezinau nuo kuo tai priklauso
Andren
mums uz pora deinu bus metukai, bet ir prastai valgome verysad.gif , nors svoris auga gerai nekrenta kaip kitiems maziukams, pradeda vaikscioti ir sukusta, mes ne schmoll.gif .Bet va problema nieko nenori valgyti tik MP nu dar pakartao kokio obuoliuko , sureli varskes, javinuka, megsta pomidorus bet vienus .O kaip pripratinti prie normalaus maisto doh.gif , juk reikes nuo 2m eiti i darzeli o tada bus sunku.jri ka duodu isizioja pajaucia skoni ir spjauna unsure.gif verysad.gif
Aden
Maniskis irgi labai jau nevalgus verysad.gif I ranka ima ir valgo tik kieta maista, pvz. dziuveseliai, sausainiai, lazdeles, o jei duodi vynuoge, surio ar koki kita maista kuris minkstas, tai jis suspaudzia rankose ir meta ant zemes net neparagaves doh.gif O paduok koki nevalgoma daikta, tai is kart i burna susikisa doh.gif

Mano vaikas gyvas misiniu ir jogurtu, kai jau nieko nesuvalgo pietums, tai duodu bent sausainiu, juos tai noriai valgo.

O siaip yra du patiekalai kuriuos valgo, tai bulviu kose su mesyte, arba makaronai su mesyte, o va kitokiu kropieniu tai neikisi doh.gif
vyyšnia
Problemele ir pas mus doh.gif Jau nuo 2 metuku tai kenciam, ir nepraeina. Jis valgo, ir valgo daug, bet ne viska, ir labai renkasi. Koses, sriubos, pieniski produktai, miltiniai patiekalai, ir viskas doh.gif Nuo mesos raukosi ir spjaudosi(o koldunus su mesa valgo blink.gif ), darzoviu jokiais pavidalais ne i burna(na nebent sriuboje ir labai smulkios, ai dar bulviu kose tinka), vaisiu, uogu neikisi, ziaugciot ima(o sultis visas geria). Tai taip ir gyvenam, kaskart ruosdama maista, nesu tikra ar itiksiu doh.gif . Darzelyje tikriausiai galvoja, kad vaiko nepratinau prie normalaus maisto, ne geda, kai klausia, kuo mes ji namuose maitinam.Viska renkasi po kasniuka, apuosto, apziuri ir tik tada nusprendzia tinka jam ar ne....O iki 2 metu ejo viskas, valgem, ragavom, dziaugiausi, kad vaikas neisrankus.....
Nezinau ka daryt net, aisku jis sveikas, auga, kraujo tyrimai visada kuo puikiausi, bet vargina vien maisto ruosimas jam. Nes turiu beveik visada ruosti atskirai doh.gif
mylimuke
Pirmiausia, tai tokiam vaikui nebereikia maisto trinti.
Antra, kodėl sakot, kad nevalgo normalaus maisto? Košės ir daržovės yra labai sveika ir skanu, pats normaliausias maistas.
Trečia, darželyje su vaiku nesicackins niekas kaip jūs namie, tas pasėdėjęs alkanas pradės valgyti ir "normalų" maistą.
IlonaD
Oho bigsmile.gif
Galvojau, kad tik mes cia vemiam neaisku nuo ko...
Maniskiui jau 2 metai ir 1 menuo, o su maistu tai nuo pat gimimo vargstam. Tiek MP atpylinedavo, tiek po to bet koki maista tik su dainom ir sokiais ikisti galejom. Svoris nekrenta, bet buna tokiu menesiu, kad nieko ir nepriauga. O jei siek tiek priauga, tai kokia liga uzklumpa ir vel taip sunkiai priaugti gramai dingsta schmoll.gif
Nuo rugsejo keliaujam i darzeli, tai vakare gana isalkes grizta- visada isgelbeja makaronai arba omletukas.
Tiesa pasakius ir nezinau kiek vaikas tame darzelyje pavalgo. Aukletoja sako, kad primaitina, bet matytama jo valgyma namuose galvoju, kad nera kada ten su visais tiek cackintis rolleyes.gif
pingpongute
QUOTE(vasaros_saule @ 2008 08 21, 14:41)
mano maziuke irgi jokio normalaus maisto nevalgo, jau i nevilti puolu (mums 1 metai ir 5 menesiai). Mesos vien kvapa pajutus susiraukia, jei kada bandau apgaut ir nematant i burnyte kasniuka idet is karto spjauna. be to ir jokiu virtu kosiu nepripazista - gyva pienuku, vaisiai, darzovemis - valgo visas, bet nevirtas.. Gali sau be problemu puse zalios bulves sugriauzt, o i virta ne paziuret nenori doh.gif  ir dar bulkyte, duonyte su malonumu valgo. Ir viskas doh.gif  net nezinau kaip ja pripratint prie ivairesnio maisto, atrodo mato kai mes valgom, visko siulau, bet ne schmoll.gif  irgi labai baiminuos kaip bus kai prades eit i darzeli g.gif
*

Na mes vegetarai smile.gif Sūnui metai ir trys, mėsos nevalgo ir puikiai auga. Kraujas geras ir ok. Manau, gal vaikas kažkaip jaučia ko jam nereikia? Mano vyresnėlis kai buvo mažas irgi mėsos nevalgė, o dabar karbonadų kirtikas biggrin.gif

Man kažkaip intuityviai atrodo, kad vaikai kažkokiu būdu jaučia ko nori ir ko ne. Mes irgi lėtai į naujus produktus einam, bet gi kas čia blogo, kai pagalvoji?

Kerina
QUOTE(linxmute @ 2008 08 29, 14:55)
Bijau prisikalbėti, bet bent kol kas maniškis (1,6m. beveik) valgo normalų maistą kartu su mumis. Stengiuosi ruošti sveikus patiekalus, kad tiktų ir jam. Anksčiau valgydindavau jo kėdutėje, tai buvo nevalgymo periodas  doh.gif  Dabar pas mus yra tokia tradicija, kad valgome visi kartu prie stalo, jei vyras darbe, valgome mudu dviese. Jam padedu lėkštę (būtinai tokią pačią kaip mums), įdedu truputį maisto, o kol jis bando "sumedžioti" su šakute kąsniuką, pamaitinu pati  mirksiukas.gif  Nors ir pats jau neblogai pavalgo  smile.gif  Dar pastebėjau, jei suvalgo daugiau sausainių, riestainių, javinukų ar duonukių, tai į normalų maistą net nebežiūri  schmoll.gif  Taigi, skanėstai labai apriboti.
Prieš valgymą, visada pakviečiu, kad ateitų prie stalo, nes, pietausim (vakarieniausim ar pan.). Ir įrankiai jo turi būti kaip mūsų smile.gif Pabandykit taip ir Jūs, gal padės  mirksiukas.gif
*

thumbup.gif pas mus tas pats.Valgom iš tokių pačių indų visi kartu prie stalo.Ruošiu ir tik sveikus patiekalus,ir pakol kas jokių didelių problemų nebuvo.Aišku būna kad kartais pora šaukštų suvalgo ,bet tada per kitą maitinimą atsigriebia.
Kantrybės nevalgiukų mamytėms 4u.gif
neilia
labas vakaras 4u.gif
auginu nevalgiuke, jau pripratau kad ji prastai valgo, taciau pastaruoju metu vis pradedu nerimauti, kad nevalgo suaugusiuju maisto schmoll.gif tik makaronus ir duona patepta majonezu doh.gif jos bendraamziai jau ir bulvytes valgo, ir balandelius, ir varsketukus, ir kotletus ir t.t. o as vis dar gaminu savo vaikui atskirai koses, tyres... jei jai pasiulyti musu maisto iskart pradeda rekti, net nebando ragauti verysad.gif Patarkit, ka man daryti 4u.gif
LABBRA
nepergyvenkite,mano dukrytei jau suejo 2 metukai ir ji dar nevalgo normalaus maistelio...ir as siulau visko,gaminu,verdu ir ismetu,nes niekaip neina isiulyti unsure.gif valgo tik manu kosyte ir dar kokia sasiskute pavyksta iduot...ir taip pat yra tragiskai nevalgi doh.gif kartais galvoju kad yra gyva vien arbatele!as jau nustojau pergyvent ir kist,matyt ateis laikas ir prades po truputi dometis ir ragauti visko smile.gif as kartais padedu ant lekstutes koki obuoliuka,desrytes ar surio gabaleli,kartais sumustinuka maza padedu,varsketuka supjaustau ir t.t. dukryte apziuri,pauosto,bando paragaut ir padeda biggrin.gif tai as tikiuosi, kad viena diena paims ka ir suvalgys,va tada manau ir "pajudes ledai",geriausias patarimas tiesiog palaukti smile.gif
Daugiaziede
Rytais vis dar gaminu vaikiskas koseles,pietus-jau rupiai pagaminti.Veliau ragauja su manimi stambiai supjaustytas salotas,tevelio lekste taip pat buna visada apvalgyta... biggrin.gif Uzkandziauja nesmulkintu maistu... Valgo jau suaugusiu maista ir sis labiau traukia,domina nei "vaikiskas" smile.gif
mylimuke
O vaikai tarp tų valgymų kartais neprisivalgo visokių užkandžių? Gal prisilesioja po kąsniuką ir užtenka.
Be to, kam tas tyreles 2m vaikui daryt? Dantų neturi? doh.gif Metukų vaikas praktiškai jau turi mokėt sukramtyt mažus nekietus gabaliukus, pratint reikia.
Violia
QUOTE(neilia @ 2009 06 12, 20:24)
labas vakaras  4u.gif
auginu nevalgiuke, jau pripratau kad ji prastai valgo, taciau pastaruoju metu vis pradedu nerimauti, kad nevalgo suaugusiuju maisto schmoll.gif  tik makaronus ir duona patepta majonezu  doh.gif jos bendraamziai jau ir bulvytes valgo, ir balandelius, ir varsketukus, ir kotletus ir t.t. o as vis dar gaminu savo vaikui atskirai koses, tyres... jei jai pasiulyti musu maisto iskart pradeda rekti, net nebando ragauti  verysad.gif  Patarkit, ka man daryti  4u.gif
*

Mano mazajam greit 1.5 metuku, taciau as vis dar jam atskirai verdu viska. Ir ne del to, kad jis nekramtytu, man tiesiog paciai nekyla ranka maitinti vaika tuo viskuo ka patys valgom, aisku stengiuosi maitintis sveikai, taciau, kam jo skrandeli apkrauti, kotletais, balandeliais ir pan.,? Spes dar kepto - nesveiko maisto prisiragauti. Ir sriubos vaikuciui iki 3 metu turi buti tik trintos. Taip, kad kiek galesiu tiek atskirai jam gaminsiu 4u.gif
neilia
QUOTE(mylimuke @ 2009 07 11, 03:08)
O vaikai tarp tų valgymų kartais neprisivalgo visokių užkandžių? Gal prisilesioja po kąsniuką ir užtenka.
Be to, kam tas tyreles 2m vaikui daryt? Dantų neturi?  doh.gif  Metukų vaikas praktiškai jau turi mokėt sukramtyt mažus nekietus gabaliukus, pratint reikia.
*

is jusu posto supratau, kad jusu vaikelis valgus wub.gif pavydziu 4u.gif

QUOTE(Violia @ 2009 07 12, 10:01)
Mano mazajam greit 1.5 metuku, taciau as vis dar jam atskirai verdu viska. Ir ne del to, kad jis nekramtytu, man tiesiog paciai nekyla ranka maitinti vaika tuo viskuo ka patys valgom, aisku stengiuosi maitintis sveikai, taciau, kam jo skrandeli apkrauti, kotletais, balandeliais ir pan.,? Spes dar kepto - nesveiko maisto prisiragauti. Ir sriubos vaikuciui iki 3 metu turi buti tik trintos. Taip, kad kiek galesiu tiek atskirai jam gaminsiu  4u.gif
*

as nesneku apie nesveika maista ax.gif virtas balandelis su virta bulvyte mano galva super sveikas maistas ir be galo skanus wub.gif jeigu siuos ingridientus sumalti i tyre mano vaikas ja valgys blush2.gif bijau pagalvoti kas bus, kai vaikas prades vaiksciuoti i darzeli doh.gif
saliuke
QUOTE(mylimuke @ 2009 07 11, 03:08)
Be to, kam tas tyreles 2m vaikui daryt? Dantų neturi?  doh.gif  Metukų vaikas praktiškai jau turi mokėt sukramtyt mažus nekietus gabaliukus, pratint reikia.
*

Na cia kalba eina ne apie tai moka ar nemoka vaikas kramtyti, o apie tai, kad jis aplamai nenori valgyt normalaus suaugusiu maisto.

Papildyta:
labas vakaras  4u.gif
auginu nevalgiuke, jau pripratau kad ji prastai valgo, taciau pastaruoju metu vis pradedu nerimauti, kad nevalgo suaugusiuju maisto schmoll.gif  tik makaronus ir duona patepta majonezu  doh.gif jos bendraamziai jau ir bulvytes valgo, ir balandelius, ir varsketukus, ir kotletus ir t.t. o as vis dar gaminu savo vaikui atskirai koses, tyres... jei jai pasiulyti musu maisto iskart pradeda rekti, net nebando ragauti  verysad.gif  Patarkit, ka man daryti  4u.gif
*

Zinok labai tave suprantu, nes mano 1,5m nevalgiuke jau baigia isvaryt mane is proto doh.gif Irgi jokio normalaus maisto jai neisiulau, neima nieko i burna, prasideda iskart rekimai, cypimai. Net sakute sutrinto maisto nevalgo. Viska turiu sublenduot i kose ir dar atskiest kad butu pakankamai skysta, o tada jau imanoma ja pamaitint ir tai vos ne per prievarta doh.gif
Nesuprantu, kuom tas mano vaikas gyvas, nes jei i diena bent 2 kartus pavyksta ja pamaitinti, tai jau didziule svente namuose ir man ant sirdies lengviau pasidaro. Nes siaip vos tik akis ryte pramerkus viena mintis galvoj- kuom siandien ta mano vaika pamaitint... ir taip visa diena ta mintim ir tegyvenu doh.gif
Aplinkiniai mane ramina, kad isaugs, prades valgyt, galvoja, kad perdetai i visa tai reaguoju, arba kad prisisveicia tas vaikas sausainiu per diena ir del to nevalgo, bet taip tikrai nera. Ir tik tie kas pabuna su mumis diena ir kelias dienas, visgi pamato, kad tikrai neperdedu doh.gif O ir sveria mano dukryte vos 9 kg, kaip koks pusmetinukas....
Neisivaizduojat, kaip pavydziu mamytem, kuriu vaikuciai slamscia ka paduodi... blush2.gif
Emanuella
QUOTE(neilia @ 2009 06 12, 17:24)
labas vakaras  4u.gif
*

ojojoj......cia ,manau,esme yra ne ta,kad maistas suaugusiuju,o tiesiog vaikas neipratintas prie normalaus,kieto maisto.pas mane irgi panasi problema.maniskei jau beveik 2 metai,iki siol trindavau sriubytes,mesyte ,dar pavirdavau ir specialiu kosyciu ir ka jus manot-normalaus kieto maisto isvis nenori.buna,suvalgo kelis kasniukus,o po to viskas maivosi.kramto viena smoteli 20 minuciu ir nenurija.tada man jau neislaiko nervai ir as maista pertrinu su blenderiu.o cia,manau,ir yra esmine klaida,nes mano grazuole tiesiog laukia,kada as jai viska sutrinsiu verysad.gif nenori pati dirbti su dantukais.kai maista sutrinu,viska suslamscia be problemu....
oj,kiek nervu man visa tai kainuoja.dabar,sakiau,isvis netrinsiu maisto.nevalgys-tegu.pasimaivys kelias dienas,po to jau gal normaliai kramtys,neissikalines.....
-simona-
labas vakaras  4u.gif
*

visų pirma neduokit majonezo... aš ir dabar neduodu .
o į temą...tai mano mergaičiukei padėjo kaip aš tą patiekalą pateiksiu, pvz gelytės, saulutės ir kt ir aišku nedidelėm porcijom, bet dažniau. nes didelės ją išgasdindavo. Dažnais įtraukdavau į gamybos procesą, pvz varškę maišyt, nors vos šaukštą nulaiko smile.gif
Averita
Nevalgi ir maniškė,kartais galvoju,kad irgi tik oru gyva doh.gif Arba pienu,kurio niekaip neina neduoti,tiek ryte,tiek vakare unsure.gif Būna ,kad užeina oras,tai tada dar blyneliai,omletas,balandėliai,varškėtukai,sriubytės patinka.O jei nevalgadieniai,tai nieko doh.gif

Bandykit ką nors tokuio panašaus daryti,kaip nors puošti mirksiukas.gif
GiedrėM
O hemoglobinas ne per mažas? Mano sūnus kurį laiką nevalgo mėsos, tik šį tą iš mūsų lėkštės paragauja, be to, alergiškas, dėl to labai mažai ką galima valgyt. Hemoglobinas per mažas, gersim papildus unsure.gif
neilia
QUOTE(Emanuella @ 2009 08 10, 16:35)
oj,kiek nervu man visa tai kainuoja.dabar,sakiau,isvis netrinsiu maisto.nevalgys-tegu.pasimaivys kelias dienas,po to jau gal normaliai kramtys,neissikalines.....
*

ar pavyko eksperimentas? as taip negaleciau schmoll.gif man saves labai gaila buna kai vaikas oziuojasi, per ta pora dienu isproteciau doh.gif

QUOTE(-simona- @ 2009 08 10, 21:14)
visų pirma neduokit majonezo... aš ir dabar neduodu .
o į temą...tai mano mergaičiukei padėjo kaip aš tą patiekalą pateiksiu, pvz gelytės, saulutės ir kt ir aišku nedidelėm porcijom, bet dažniau. nes didelės ją išgasdindavo. Dažnais įtraukdavau į gamybos procesą, pvz varškę maišyt, nors vos šaukštą nulaiko  smile.gif
*

QUOTE(viilda @ 2009 08 10, 21:54)
Nevalgi ir maniškė,kartais galvoju,kad irgi tik oru gyva doh.gif Arba pienu,kurio niekaip neina neduoti,tiek ryte,tiek vakare unsure.gif Būna ,kad užeina oras,tai tada dar blyneliai,omletas,balandėliai,varškėtukai,sriubytės patinka.O jei nevalgadieniai,tai nieko doh.gif
Bandykit ką nors tokuio panašaus daryti,kaip nors puošti mirksiukas.gif
*

reikes pabandyti 4u.gif

QUOTE(GiedrėM @ 2009 08 13, 13:26)
O hemoglobinas ne per mažas? Mano sūnus kurį laiką nevalgo mėsos, tik šį tą iš mūsų lėkštės paragauja, be to, alergiškas, dėl to labai mažai ką galima valgyt. Hemoglobinas per mažas, gersim papildus unsure.gif
*

metuku laiko buvo geras, tuoj sukaks du, reiks vel patikrinti smile.gif
lanvita
Maniske tai ir nevalgi, bet visokiu kosyciu ir trintu maisteliu seniai nebenori schmoll.gif . Valgo ta, ka suauge, isskyrus tam tikrus patiekalus, bet po labai nedaug unsure.gif , o uzeina, gali su saukstu po visus namus lakstyti ir visaip gudrauti, niekaip neikisi, nebent tik saldumynais galetu buti gyva visa diena doh.gif , kad ir stengiuosi specialiai neduot, tai visokie draugai, gimines kaisioja pastoviai, po to vat ir apetitas sutrinka manau ax.gif . Dabar gavau ideju papuost maisto patiekalus, ziuresiu ar darys poveiki tai. g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.