ziauriai reikia patarimo,mano maziukas nevalgo jokio zmonisko maisto,tik koses,uz poros menesiu pradesim eit i darzeli,o jis i ta maista net neziuri
o tai ka valgo?
virtas darzoves (sutrnitas) ir pieniskas koses
Gal darzely matys, kaip kiti vaikai valgo ir valgys, nors kiek... vaikai mokosi vieni is kitu greiciau, be to, pieniskos koses duoda darzely
mano maziuke irgi jokio normalaus maisto nevalgo, jau i nevilti puolu (mums 1 metai ir 5 menesiai). Mesos vien kvapa pajutus susiraukia, jei kada bandau apgaut ir nematant i burnyte kasniuka idet is karto spjauna. be to ir jokiu virtu kosiu nepripazista - gyva pienuku, vaisiai, darzovemis - valgo visas, bet nevirtas.. Gali sau be problemu puse zalios bulves sugriauzt, o i virta ne paziuret nenori
Manoji irgi 1.6 m bet nieko nevalgo normalaus
Bijau prisikalbėti, bet bent kol kas maniškis (1,6m. beveik) valgo normalų maistą kartu su mumis. Stengiuosi ruošti sveikus patiekalus, kad tiktų ir jam. Anksčiau valgydindavau jo kėdutėje, tai buvo nevalgymo periodas
Prieš valgymą, visada pakviečiu, kad ateitų prie stalo, nes, pietausim (vakarieniausim ar pan.). Ir įrankiai jo turi būti kaip mūsų
Mano maze nevalgo NIEKO-neikisi, neigrusi sauksto, o jej pavyksta tai padaryt- spjauna viska
as turbut irgi pasiguosiu
gal reiktų duot vaikiukam vitamino C? Mano draugės mažius irgi taip nevalgė tai gydytoja kažkokių papildų ar vitaminų pasiūlė, aš tiksliai ne-inau.Tik žinau kad C vitaminas tikrai kartais padeda
QUOTE(ssanta @ 2008 09 01, 09:41) gal reiktų duot vaikiukam vitamino C? Mano draugės mažius irgi taip nevalgė tai gydytoja kažkokių papildų ar vitaminų pasiūlė, aš tiksliai ne-inau.Tik žinau kad C vitaminas tikrai kartais padeda nu zinokit bijau ir girtis, bet mes jau 5 dienos kai pradejom normaliau valgyt ir mesytes jau neatsisako, ir darzoviu virtu
Nemanau kad košės ir trintos daržovės yra "nežmnoniškas" maistas
Mano dukra labai išranki maistui. Yra keletas patiekalų, kuriuos valgo noriai- bet jeigu bus pakeistas nors vienas komponentas (pvz. į košę vietoj vaisių tyrės įdėsiu uogienės)- spjauna lauk be kompromisų QUOTE(Shangri La @ 2008 09 01, 21:41) Nemanau kad košės ir trintos daržovės yra "nežmnoniškas" maistas Mano dukra labai išranki maistui. Yra keletas patiekalų, kuriuos valgo noriai- bet jeigu bus pakeistas nors vienas komponentas (pvz. į košę vietoj vaisių tyrės įdėsiu uogienės)- spjauna lauk be kompromisų taip, is dalies gerai, kai vaikas nevalgo beleko... Kita vertus - kai maitinasi isskirtinai vienu dviem produktais, tai irgi nieko gero... Maniske visai jokiu kosiu nevalge (o dabar tik pradeda) - vien tik zalios darzoves, bet tai juk vaiko skrandukui nera gerai QUOTE(Shangri La @ 2008 09 01, 22:41) Nemanau kad košės ir trintos daržovės yra "nežmnoniškas" maistas Mano dukra labai išranki maistui. Yra keletas patiekalų, kuriuos valgo noriai- bet jeigu bus pakeistas nors vienas komponentas (pvz. į košę vietoj vaisių tyrės įdėsiu uogienės)- spjauna lauk be kompromisų as nesakau kad nezmoniskas,bet jis vistiek turi valgyt kazka namie gaminta,(kotletai,blynai ir pan) kas sutrinta valgo o jei papuola koks gabaliukas ir kart spjauna ,buna ir apsivemia neima nei vynuogiu nei obuolio nu is vis neiko jam neisiulau QUOTE(ssanta @ 2008 09 01, 10:41) gal reiktų duot vaikiukam vitamino C? Mano draugės mažius irgi taip nevalgė tai gydytoja kažkokių papildų ar vitaminų pasiūlė, aš tiksliai ne-inau.Tik žinau kad C vitaminas tikrai kartais padeda vitaminai cia nepades,tiesiog toks laikas mes ir gerem ir leidomes
O man irgi tokia pati problema.
mes labai mazai valgom, jau ir nezinau ka daryti, net gert atsisako kartais, ir sokoladas nepadeda. kartais neblogai pavalgo, net nezinau nuo kuo tai priklauso
mums uz pora deinu bus metukai, bet ir prastai valgome
Maniskis irgi labai jau nevalgus
Mano vaikas gyvas misiniu ir jogurtu, kai jau nieko nesuvalgo pietums, tai duodu bent sausainiu, juos tai noriai valgo. O siaip yra du patiekalai kuriuos valgo, tai bulviu kose su mesyte, arba makaronai su mesyte, o va kitokiu kropieniu tai neikisi
Problemele ir pas mus
Nezinau ka daryt net, aisku jis sveikas, auga, kraujo tyrimai visada kuo puikiausi, bet vargina vien maisto ruosimas jam. Nes turiu beveik visada ruosti atskirai
Pirmiausia, tai tokiam vaikui nebereikia maisto trinti.
Antra, kodėl sakot, kad nevalgo normalaus maisto? Košės ir daržovės yra labai sveika ir skanu, pats normaliausias maistas. Trečia, darželyje su vaiku nesicackins niekas kaip jūs namie, tas pasėdėjęs alkanas pradės valgyti ir "normalų" maistą.
Oho
Galvojau, kad tik mes cia vemiam neaisku nuo ko... Maniskiui jau 2 metai ir 1 menuo, o su maistu tai nuo pat gimimo vargstam. Tiek MP atpylinedavo, tiek po to bet koki maista tik su dainom ir sokiais ikisti galejom. Svoris nekrenta, bet buna tokiu menesiu, kad nieko ir nepriauga. O jei siek tiek priauga, tai kokia liga uzklumpa ir vel taip sunkiai priaugti gramai dingsta Nuo rugsejo keliaujam i darzeli, tai vakare gana isalkes grizta- visada isgelbeja makaronai arba omletukas. Tiesa pasakius ir nezinau kiek vaikas tame darzelyje pavalgo. Aukletoja sako, kad primaitina, bet matytama jo valgyma namuose galvoju, kad nera kada ten su visais tiek cackintis QUOTE(vasaros_saule @ 2008 08 21, 14:41) mano maziuke irgi jokio normalaus maisto nevalgo, jau i nevilti puolu (mums 1 metai ir 5 menesiai). Mesos vien kvapa pajutus susiraukia, jei kada bandau apgaut ir nematant i burnyte kasniuka idet is karto spjauna. be to ir jokiu virtu kosiu nepripazista - gyva pienuku, vaisiai, darzovemis - valgo visas, bet nevirtas.. Gali sau be problemu puse zalios bulves sugriauzt, o i virta ne paziuret nenori Na mes vegetarai Man kažkaip intuityviai atrodo, kad vaikai kažkokiu būdu jaučia ko nori ir ko ne. Mes irgi lėtai į naujus produktus einam, bet gi kas čia blogo, kai pagalvoji? QUOTE(linxmute @ 2008 08 29, 14:55) Bijau prisikalbėti, bet bent kol kas maniškis (1,6m. beveik) valgo normalų maistą kartu su mumis. Stengiuosi ruošti sveikus patiekalus, kad tiktų ir jam. Anksčiau valgydindavau jo kėdutėje, tai buvo nevalgymo periodas Prieš valgymą, visada pakviečiu, kad ateitų prie stalo, nes, pietausim (vakarieniausim ar pan.). Ir įrankiai jo turi būti kaip mūsų Kantrybės nevalgiukų mamytėms
labas vakaras
auginu nevalgiuke, jau pripratau kad ji prastai valgo, taciau pastaruoju metu vis pradedu nerimauti, kad nevalgo suaugusiuju maisto
nepergyvenkite,mano dukrytei jau suejo 2 metukai ir ji dar nevalgo normalaus maistelio...ir as siulau visko,gaminu,verdu ir ismetu,nes niekaip neina isiulyti
Rytais vis dar gaminu vaikiskas koseles,pietus-jau rupiai pagaminti.Veliau ragauja su manimi stambiai supjaustytas salotas,tevelio lekste taip pat buna visada apvalgyta...
O vaikai tarp tų valgymų kartais neprisivalgo visokių užkandžių? Gal prisilesioja po kąsniuką ir užtenka.
Be to, kam tas tyreles 2m vaikui daryt? Dantų neturi? QUOTE(neilia @ 2009 06 12, 20:24) labas vakaras auginu nevalgiuke, jau pripratau kad ji prastai valgo, taciau pastaruoju metu vis pradedu nerimauti, kad nevalgo suaugusiuju maisto Mano mazajam greit 1.5 metuku, taciau as vis dar jam atskirai verdu viska. Ir ne del to, kad jis nekramtytu, man tiesiog paciai nekyla ranka maitinti vaika tuo viskuo ka patys valgom, aisku stengiuosi maitintis sveikai, taciau, kam jo skrandeli apkrauti, kotletais, balandeliais ir pan.,? Spes dar kepto - nesveiko maisto prisiragauti. Ir sriubos vaikuciui iki 3 metu turi buti tik trintos. Taip, kad kiek galesiu tiek atskirai jam gaminsiu QUOTE(mylimuke @ 2009 07 11, 03:08) O vaikai tarp tų valgymų kartais neprisivalgo visokių užkandžių? Gal prisilesioja po kąsniuką ir užtenka. Be to, kam tas tyreles 2m vaikui daryt? Dantų neturi? is jusu posto supratau, kad jusu vaikelis valgus QUOTE(Violia @ 2009 07 12, 10:01) Mano mazajam greit 1.5 metuku, taciau as vis dar jam atskirai verdu viska. Ir ne del to, kad jis nekramtytu, man tiesiog paciai nekyla ranka maitinti vaika tuo viskuo ka patys valgom, aisku stengiuosi maitintis sveikai, taciau, kam jo skrandeli apkrauti, kotletais, balandeliais ir pan.,? Spes dar kepto - nesveiko maisto prisiragauti. Ir sriubos vaikuciui iki 3 metu turi buti tik trintos. Taip, kad kiek galesiu tiek atskirai jam gaminsiu as nesneku apie nesveika maista QUOTE(mylimuke @ 2009 07 11, 03:08) O vaikai tarp tų valgymų kartais neprisivalgo visokių užkandžių? Gal prisilesioja po kąsniuką ir užtenka. Be to, kam tas tyreles 2m vaikui daryt? Dantų neturi? Na cia kalba eina ne apie tai moka ar nemoka vaikas kramtyti, o apie tai, kad jis aplamai nenori valgyt normalaus suaugusiu maisto. Papildyta: QUOTE(neilia @ 2009 06 12, 20:24) labas vakaras auginu nevalgiuke, jau pripratau kad ji prastai valgo, taciau pastaruoju metu vis pradedu nerimauti, kad nevalgo suaugusiuju maisto Zinok labai tave suprantu, nes mano 1,5m nevalgiuke jau baigia isvaryt mane is proto Nesuprantu, kuom tas mano vaikas gyvas, nes jei i diena bent 2 kartus pavyksta ja pamaitinti, tai jau didziule svente namuose ir man ant sirdies lengviau pasidaro. Nes siaip vos tik akis ryte pramerkus viena mintis galvoj- kuom siandien ta mano vaika pamaitint... ir taip visa diena ta mintim ir tegyvenu Aplinkiniai mane ramina, kad isaugs, prades valgyt, galvoja, kad perdetai i visa tai reaguoju, arba kad prisisveicia tas vaikas sausainiu per diena ir del to nevalgo, bet taip tikrai nera. Ir tik tie kas pabuna su mumis diena ir kelias dienas, visgi pamato, kad tikrai neperdedu Neisivaizduojat, kaip pavydziu mamytem, kuriu vaikuciai slamscia ka paduodi... QUOTE(neilia @ 2009 06 12, 17:24) labas vakaras auginu nevalgiuke, jau pripratau kad ji prastai valgo, taciau pastaruoju metu vis pradedu nerimauti, kad nevalgo suaugusiuju maisto ojojoj......cia ,manau,esme yra ne ta,kad maistas suaugusiuju,o tiesiog vaikas neipratintas prie normalaus,kieto maisto.pas mane irgi panasi problema.maniskei jau beveik 2 metai,iki siol trindavau sriubytes,mesyte ,dar pavirdavau ir specialiu kosyciu ir ka jus manot-normalaus kieto maisto isvis nenori.buna,suvalgo kelis kasniukus,o po to viskas maivosi.kramto viena smoteli 20 minuciu ir nenurija.tada man jau neislaiko nervai ir as maista pertrinu su blenderiu.o cia,manau,ir yra esmine klaida,nes mano grazuole tiesiog laukia,kada as jai viska sutrinsiu oj,kiek nervu man visa tai kainuoja.dabar,sakiau,isvis netrinsiu maisto.nevalgys-tegu.pasimaivys kelias dienas,po to jau gal normaliai kramtys,neissikalines..... QUOTE(neilia @ 2009 06 12, 20:24) labas vakaras auginu nevalgiuke, jau pripratau kad ji prastai valgo, taciau pastaruoju metu vis pradedu nerimauti, kad nevalgo suaugusiuju maisto visų pirma neduokit majonezo... aš ir dabar neduodu . o į temą...tai mano mergaičiukei padėjo kaip aš tą patiekalą pateiksiu, pvz gelytės, saulutės ir kt ir aišku nedidelėm porcijom, bet dažniau. nes didelės ją išgasdindavo. Dažnais įtraukdavau į gamybos procesą, pvz varškę maišyt, nors vos šaukštą nulaiko
Nevalgi ir maniškė,kartais galvoju,kad irgi tik oru gyva
Bandykit ką nors tokuio panašaus daryti,kaip nors puošti
O hemoglobinas ne per mažas? Mano sūnus kurį laiką nevalgo mėsos, tik šį tą iš mūsų lėkštės paragauja, be to, alergiškas, dėl to labai mažai ką galima valgyt. Hemoglobinas per mažas, gersim papildus
QUOTE(Emanuella @ 2009 08 10, 16:35) oj,kiek nervu man visa tai kainuoja.dabar,sakiau,isvis netrinsiu maisto.nevalgys-tegu.pasimaivys kelias dienas,po to jau gal normaliai kramtys,neissikalines..... ar pavyko eksperimentas? as taip negaleciau QUOTE(-simona- @ 2009 08 10, 21:14) visų pirma neduokit majonezo... aš ir dabar neduodu . o į temą...tai mano mergaičiukei padėjo kaip aš tą patiekalą pateiksiu, pvz gelytės, saulutės ir kt ir aišku nedidelėm porcijom, bet dažniau. nes didelės ją išgasdindavo. Dažnais įtraukdavau į gamybos procesą, pvz varškę maišyt, nors vos šaukštą nulaiko QUOTE(viilda @ 2009 08 10, 21:54) Nevalgi ir maniškė,kartais galvoju,kad irgi tik oru gyva Bandykit ką nors tokuio panašaus daryti,kaip nors puošti reikes pabandyti QUOTE(GiedrėM @ 2009 08 13, 13:26) O hemoglobinas ne per mažas? Mano sūnus kurį laiką nevalgo mėsos, tik šį tą iš mūsų lėkštės paragauja, be to, alergiškas, dėl to labai mažai ką galima valgyt. Hemoglobinas per mažas, gersim papildus metuku laiko buvo geras, tuoj sukaks du, reiks vel patikrinti
Maniske tai ir nevalgi, bet visokiu kosyciu ir trintu maisteliu seniai nebenori
|