mums 24 savaites. i tuoleta prireikia dažnokai
ar ir jums taip buvo arba yra? ar čia tik man taip?
Sveikos
mums 24 savaites. i tuoleta prireikia dažnokai ar ir jums taip buvo arba yra? ar čia tik man taip?
o geras.... na esu skaičiusi, kad yra pampersai nėščiosioms, ar bent jau higieniniai įklotai nėščiosioms, nelaikančioms šlapimo
Sveika, va va kaip tik sinadien man si tema labai aktuali
Augink pilvuka ir neisjaudink!
daug
aciu Vikuliukai uz patarima. tikiuosi ne per velu dar man tuos raumenukus uzsiauginti
o tai kai nusiciaudau tai ir myzteliu o tai kas bus veliau?... idomu kur tuos pampersiukus nuo slapimo nesciosioms gauti? idomu kaip jie atrodo - ar kaip paketukai ar kaip tikri pampersai gera zinoti, kad as cia ne viena tokia apsisisiojanti
o spec. pampersiuku tai vaistinej pirkt reikia
As su ia problema tik pries gimdyma susiduriau... Bet kazkaip apsiejau be paketu ar pampersu... Budavo vyras isjuokina, o as ir apsisisioju na tada ir jis juoktis pradeda...
Nestumas dar kaip nestumas, bet va as Kegelio pratimuku nepropagavau pirmagimio besilaukdama ir pasigimdziusi ne tik kad tuoletan ne visad spedavau, bet ir vaiksciot pirmas pora savaiciu negalejau taip zemyn plese..
Mankstink slapima laikancius raumenis: bandyk sustabdyt slapima sisiojant ir taip daug kartu kol pasisiosi.
QUOTE(mammamia @ 2005 06 06, 21:44) Nestumas dar kaip nestumas, bet va as Kegelio pratimuku nepropagavau pirmagimio besilaukdama ir pasigimdziusi ne tik kad tuoletan ne visad spedavau, bet ir vaiksciot pirmas pora savaiciu negalejau taip zemyn plese.. o kas tie Kegelio pratimai?
Kegelio pratimai - labai efektyvus šlapimo nelaikymo profilaktikos būdas. Jie labai svarbūs ne tik nėštumo metu, bet ir po gimdymo, bei vėlesniame laikotarpyje. Šlap. nelaikymas dažnai pasireiškia ypač po gimdymo. Tarpvietės raumenų įtempimas gulint, sėdint, stovint ir modeliuojant įtempimų stiprumą, trukmę, kiekį, stiprinami tarpvietės, gimdos, mažojo dubens raumenys, kurie aktyviai dalyvauja tiek gimdymo, tiek lytinių santykių, tiek šlapinimosi eigoje.
Žinoma juos galima atlikti šlapinantis, tačiau žymiai paprasčiau ir patogiau juos atlikti kitu laiku. Tam net nebūtina specialiai skirti laiko. Nėščioms, kurios lanko mano užsiėmimus, aš patariu tai daryti tiesiog bežiūrint televizorių, skaitant knygą, stovint eilėje prie kasos ar sustojus prie raudono šviesoforo signalo. Tai gali pasirodyti juokinga, bet tokiu būdu susikursite sau šiokį tokį ritualą, kuris dar ir pakels nuotaiką - jokie aplinkiniai tikrai nesupras, kad jūs mankštinatės, o nauda - begalinė. Taip jūs išvengsite ne tik šlapimo nelaikymo, bet ir gimdos išsmukimo, hemorojaus ir kitų sutrikimų.
trenere, as cia biski ne i tema, bet noriu paklaust, gal yra kokie pratimai nuo hemarojaus vyrams?
QUOTE(trenere @ 2005 07 13, 16:07) Kegelio pratimai - labai efektyvus šlapimo nelaikymo profilaktikos būdas. Jie labai svarbūs ne tik nėštumo metu, bet ir po gimdymo, bei vėlesniame laikotarpyje. Šlap. nelaikymas dažnai pasireiškia ypač po gimdymo. Tarpvietės raumenų įtempimas gulint, sėdint, stovint ir modeliuojant įtempimų stiprumą, trukmę, kiekį, stiprinami tarpvietės, gimdos, mažojo dubens raumenys, kurie aktyviai dalyvauja tiek gimdymo, tiek lytinių santykių, tiek šlapinimosi eigoje. Žinoma juos galima atlikti šlapinantis, tačiau žymiai paprasčiau ir patogiau juos atlikti kitu laiku. Tam net nebūtina specialiai skirti laiko. Nėščioms, kurios lanko mano užsiėmimus, aš patariu tai daryti tiesiog bežiūrint televizorių, skaitant knygą, stovint eilėje prie kasos ar sustojus prie raudono šviesoforo signalo. Tai gali pasirodyti juokinga, bet tokiu būdu susikursite sau šiokį tokį ritualą, kuris dar ir pakels nuotaiką - jokie aplinkiniai tikrai nesupras, kad jūs mankštinatės, o nauda - begalinė. Taip jūs išvengsite ne tik šlapimo nelaikymo, bet ir gimdos išsmukimo, hemorojaus ir kitų sutrikimų. o kaip juos daryti? QUOTE(vikuliuks @ 2005 06 03, 13:20) daug QUOTE(gintale @ 2005 07 13, 18:00) viskas gerai paaiskinta QUOTE(Tomana @ 2005 07 13, 16:52) Apie tai mes taip pat kalbame per užsiėmimus. Vyrams galima pritaikyti tuos pačius Kėgelio pratimus, tik jų veikla turi būti nukreipta link išeinamosios angos. Čia moterys rašė apie šlapinimosi nutraukimą ir vėl "paleidimą". Tai manau vaizdžiau būtų galima pasakyti apie tuštinimasį vyrams. Tačiau vėlgi tai geriau būtų daryti ne proceso metu, bet tiesiog taip įsivaizduoti. Tarp kitko, jei vyrai daugiau rūpintūsi šiais raumenimis, o ne pvz bicepsais, tai turėtų mažiau sveikatos problemų
Sveikutės,
aš tai tik ir bėgioju į tualetą, kadangi turiu gerti nemažai skysčių, kad acetonas išsivalytų iš organizmo tai tualetą aplankau, labai dažnai ir naktį.Nors vakare jau stengiuosi negerti, bet 3 kartus naktį tikrai lipu iš lovos ir šuoliuoju į tūliką, nors ir lašiukas išbėga QUOTE(gintale @ 2005 06 03, 12:53) Sveikos mums 24 savaites. i tuoleta prireikia dažnokai ar ir jums taip buvo arba yra? ar čia tik man taip? atrodo, akd amne apibūdinai. Aš tik nusičiaudau - taip pora lašiukų QUOTE(trenere @ 2005 07 13, 18:36) Apie tai mes taip pat kalbame per užsiėmimus. Vyrams galima pritaikyti tuos pačius Kėgelio pratimus, tik jų veikla turi būti nukreipta link išeinamosios angos. Čia moterys rašė apie šlapinimosi nutraukimą ir vėl "paleidimą". Tai manau vaizdžiau būtų galima pasakyti apie tuštinimasį vyrams. Tačiau vėlgi tai geriau būtų daryti ne proceso metu, bet tiesiog taip įsivaizduoti. Tarp kitko, jei vyrai daugiau rūpintūsi šiais raumenimis, o ne pvz bicepsais, tai turėtų mažiau sveikatos problemų aciu uz paaiskinima
Ir man aktuali tema
oi man ir atsirado ta problemele
turiu ir aš pilvuke gyventoją,dėl kurio tos pačios bėdos.
QUOTE(indrutee @ 2006 05 22, 01:34) oi man ir atsirado ta problemele Man taip viena karta nutiko, nusiciaudejau ir tik kapt!
Bjauri problemėlė
Tikriausiai bečiaudint jums ne kartą nutiko nemalonus dalykas - šiek tiek pasišlapinote į kelnaites. Tai gali būti labai dažnas dalykas šioje nėštumo stadijoje. Netikėtai pasišlapinama kosint, čiaudant, juokiantis, sportuojant, keičiant kūno padėtį, bėgant į autobusą, ar dūkstant su vaikais. Dėl hormonų įtakos ir šlapimo pūslės spaudimo augant vaisiui, šis simptomas gali atsirasti ir bet kurioje kitoje nėštumo stadijoje, bet dažniausiai pasireiškia trečiajame trimestre. Moterims, kurioms šis nėštumas ne pirmas, šis simptomas gali pasireikšti stipriau, nei pirmą kartą besilaukiančioms. Tačiau pilvo apatinės dalies, šlaplės ir lytinių organų raumenis galima stiprinti: jums padės Kegelio pratimai, stiprinantys raumenis ir padedantys jiems pasiruošti gimdymui.
O man buvo taip,pradejau daznai slapintis,paskui jau kilo itarimas nes lekiau kas 10 minuciu i tualeta...Tai jau nenormalu,pasirodo man pusles uzdegimukas buvo ir jis poto persimete i gimda,ir psirode rudu isskyru,gerai kad suskubau pas daktare,tai ji man tabletikiu israse ir praejo.Dar geriau brukniu ir meskauogiu misinuka,kaip arbata,labai padejo,nes meskauoges dezinfekuoja slapimtakius ir pusle.Bet vienos meskauoges negalima gerti nestukem tik maisyt su bruknem.
Papildyta: O dar pridursiu,kad kada su pusle negerai tai jauti net diskomforta einant,ar sedint.Dabar pas mane viskas suisitvarke ir nebesislapinu tiek daug.O atrodo daug skysciu vartoju.
as ir pastebejau kad kuo arciau finiso tuo sunkiau sulaikyt...ypac ciaudant kosint...
Nu va ir as prisidedu prie mizniuku, tik man tai ciaudant nevisada kap kap, o vot tulikas pasidare mano istikimas draugas, nes siusioti tai einu kas valanda, bet ar gi tai uzdegimas?galvojau tai gimdute pradeda spausti pusle
Sveikos mamykės,
noriu paklausti ar kam nors kartais nuteka po truputį šlapimas į kelnaites? Ką tuomet jaučiat? Kaip nustatot, kad tai šlapimas, o ne vandenys? Kiek jums savaitėlių? Ačiū.
P.S. Man savaime nuteka biški.
yra beda as nescia tik8savaites o nebesulaikau slapimo. teko karta slapima laikyt 3val.po to karto noriu daznai slapintis pastoviai skauda besislapinant.ir vos keli laseliai priteka i pusle ir isbega lauk
QUOTE(nescia studente @ 2006 11 07, 12:03) yra beda as nescia tik8savaites o nebesulaikau slapimo. teko karta slapima laikyt 3val.po to karto noriu daznai slapintis pastoviai skauda besislapinant.ir vos keli laseliai priteka i pusle ir isbega lauk Bėda, bet ne tragedija Nueik pas ginekologę savo ar akušerę. Ji tikrai žinos ką daryt. Sėkmės.
as tai vienu metu pagalvojau kad vandenys nubego nors iki siol dar nesu tikra
Kegelio pratimai yra super dalykas, tik nereikia tiketis rezultatu per pora savaiciu. Puse metu kasdienio "triuso" mazhiausiai... Bet, mano manymu, verta pasistengi - ir del shlapimo nelaikymo, ir del kokybishkesnio sekso, ir aplamai - po gimdymo daug greichiau viskas atsistato. Skaichiau, kad senatvej slapimo nelaikymas moterims ypac daznas, taigi, verta ir del to pasistengi. Beje, gan platus tu pratimu aprashymas - http://www.tena.lt/consumers/bladder/women/training.htm
Ir dar. Patarimas - sustabdyti ciurksle slapinimosi metu - yra tik tam, kad zinotumete/pajaustumete, kokius raumenis norite treniruoti. Jokiu budu negalima to daryti shlapinantis daznai, nes taip dar kokia kita liga isivarysit.
Atrodo ir man prasidėjo šis nemalonus laikas
Ash tai shlapima labai sunkiai sulaikau kai lelius man i pusle spiria ar pakumshchiuoja
O shiaip kolkas tik labai juokiantis reikia kojas sukryzhiuot, bet gausiau nieko nebuna...na, kolkas dar laiko iki finisho turiu, tai padetis manau pabloges
jo, sudėtinga problemėlė. dar žinau, kad kuo geriau ištreniruosit raumenukus šitais Kėgelio pratimais tuo mažesnė tikimybė gimdymo metu plyšti...
As irgi kartais nesulaikau šlapimo. Bet pas mane kita problema. Dažnai lakstau i tulika, bet kai užsikenčiu tai niekas neišeina. Galvoju kad kita karta reikes jau kateterio. Vos ne 10 min ieškau kurioj vietoj spausti pilvo apacia, kad isbegtų šlapimas. Gal kas buvot su tuo susidūrę? Man dar tik 15 sav. Ką reikės daryti vėliau?
cia turbut visoms nestukems tas pats,man irgi kartais taip buna,o ypac jei nusikosti ar nusiciausti
Bet man tai neprateka, kad ir kaip noriu. Net akys atrodo rasoja, sprogs pusle atrodo, net skauda, o neprateka... Atrinkau kad netoli gaktos reikia spausti tai šiaip ne taip prabega, net ne visada pataikau.
QUOTE(palmal @ 2007 05 16, 09:53) Bet man tai neprateka, kad ir kaip noriu. Net akys atrodo rasoja, sprogs pusle atrodo, net skauda, o neprateka... Atrinkau kad netoli gaktos reikia spausti tai šiaip ne taip prabega, net ne visada pataikau. apsilankyk pas urologa cia i uzdegima panasu... nejuokauk su skausmais slapimtakiu QUOTE(Ikulia @ 2006 06 24, 22:11) Oh, kaip gerai atsimenu sia problema...beveik visa nestuma atvaiksciojau su Tena iklotais Štai ir aš per visą nėštumą draugauju su šios firmos įklotais, nes kitaip būtų bėda. Tikiuosi, kad po gimdymo apsiramins šie nemalonumai, nors giliai širdyje numanau, kad reikės susipažinti su tais Kėgelio pratimais.
As tai negaliu daug juoktis
Netingekit atlikinet siu pratimu, man jie padejo ir pries nestuma, kai skaudejo slapinantis, ir nestumo metu. Tik aisku juos reikia atlikineti ne slapinantis, kaip jau kazkas minejo, o kitu laiku. Panasius pratimus patariama daryti norincioms isvengti hemorojaus. Vis delto ir "ten" yra raumenukai.
na o mums kartais slapimas buna labai tamsios spalvos...
man 23 savaite, apsidziaugau suzinojus kad cia normali nestukiu fiziologija
sveikos, man mazdaug nuo 8 men., kai lelius jau buvo ugtelejes, kartais isbega slapimo, o kuo toliau , tuo sparciau jis paminko pusle, na, ir nejauciu, bet matau, kad isbega siek tiek slapimo... labai viliuosi, kad po gimdymo viskas vel gris i savo vietas
sveikos, man mazdaug nuo 7 men.pradzios, tenka kas nakti keltis po 2 kartus, net po 3 kartus ir varyti i wc , kitaip miegoti neiseina.....ar tai normalu pries nestumo pabaiga >?
QUOTE(Geneve @ 2008 03 28, 14:41) sveikos, man mazdaug nuo 7 men.pradzios, tenka kas nakti keltis po 2 kartus, net po 3 kartus ir varyti i wc , kitaip miegoti neiseina.....ar tai normalu pries nestumo pabaiga >? Aš manau, kad normalu, juk leliukas jau nemažas ir spaudžia pūslę... Mums dar tik penktas mėnuo eina, o jau šią problemą turiu...
Visoms, kurias kankina ši problema, patarčiau nepamiršti kas dien po 100 kartų padaryti Kėgelio pratimėlius - tam nereikia skirti papildomo laiko - galite daryti tiek važiuodamos automobilyje, tiek laukdamos eilėje prie kasos ar tiesiog žiūrėdamos televizorių. Jie tikrai padės jums sustiprinti reikiamus raumenukus, o be to jie labai veiksmingi ir nenėštumo metu
QUOTE(trenere @ 2008 03 31, 12:27) Visoms, kurias kankina ši problema, patarčiau nepamiršti kas dien po 100 kartų padaryti Kėgelio pratimėlius - tam nereikia skirti papildomo laiko - galite daryti tiek važiuodamos automobilyje, tiek laukdamos eilėje prie kasos ar tiesiog žiūrėdamos televizorių. Jie tikrai padės jums sustiprinti reikiamus raumenukus, o be to jie labai veiksmingi ir nenėštumo metu o gal galetumete aprasyti trumpai kaip atlikti tuos kegelio pratimus??? |