Mano dukrai ką tik suėjo 2 metukai. Pradėjom rimtai pratinti prie naktipuodžio. Problema ta, kad ji kažkodėl vengia tuštintis į puoduką - matau, kad nori šlapintis, pasodinu, o ji laiko suspaudusi kojytes. Gali taip pusę dienos pravaikščioti ir nieko nepadaryti, kol galiausiai ima skųstis, kad jai skaida pilvuką. Tada užmaunu sauskelnes ir ji pasišlapina. Bandžiau ir užimti, ir vandens duodu pasipilstyti, kad užsimirštų ir pasišlapintų, bet ji tik pajunta, kad tuoj šlapinsis, kojytes suspaudžia ir prakenčia. Net nežinau, kaip jai nuimti tą įtampą.
O jeigu neuzmautumete sauskelniu tada, kai jau skauda pilviuka, ir tuo metu vel pasodintumete ant puoduko, gal jau nebelaikytu?
QUOTE(Zvirblis @ 2005 06 03, 15:11) Mano dukrai ką tik suėjo 2 metukai. Pradėjom rimtai pratinti prie naktipuodžio. Problema ta, kad ji kažkodėl vengia tuštintis į puoduką - matau, kad nori šlapintis, pasodinu, o ji laiko suspaudusi kojytes. Gali taip pusę dienos pravaikščioti ir nieko nepadaryti, kol galiausiai ima skųstis, kad jai skaida pilvuką. Tada užmaunu sauskelnes ir ji pasišlapina. Bandžiau ir užimti, ir vandens duodu pasipilstyti, kad užsimirštų ir pasišlapintų, bet ji tik pajunta, kad tuoj šlapinsis, kojytes suspaudžia ir prakenčia. Net nežinau, kaip jai nuimti tą įtampą. Mums irgi taip buvo, bet tik tiek kad mes pradejome pratinti dukra prie puoduko 1 metu ir 4 men. Nebijok jos palikti be sauskelniu. Aisku bus visokiu nelaimiu. Ji turi pajusti kad jau nebenesioja sauskelniu ir kaip nemalonu buti slapiai. Jai sito neisaiskinsi, bet leiskit pajusti paciai. Kartais pagedindavau savo dukra kai jau padarydavo daugiau kai ka. Jai reikia pratintis prie puoduko, leiskit jai su juo pazaisti. Gal koki zaidima sugalvokit. Manoji labai greitai priprato prie puoduko sitaip. Sauskelnes dedavau tik einant miegoti. Dabar jai du ir keturi men ir net naktimis kartais keliasi paprasyti ant puoduko, nors nakti mes dar miegame su sauskelnem. Jus pasirinkit kas jums geriausia, bet mums tai labai padejo.
Visa bėda, kad maniškė nebijo puoduko - gali ant jo sėdėti, pati pasiprašo, bet nieko nedaro.
Manau, kad turėtum leisti vaikui būti be pamperso, nes jei jį vėl dėsi, tai sugrįši į pradinę padėtį. Nepergyvenk, kad neišeina pasiekti reikiamo tikslo iš karto, bet bandyk dar ir dar kol pavyks. Tik svarbiausia nenuleisk rankų.
Mes irgi turim šią problemą, pas mane jis iš viso ant puoduko nenori sėdėti, tik vonioje padaro sysiuką. Diena merliukus tarp kojų dedu. Bandau prisigalvoti visokių nesąmonių, kad tik vaikas nors kiek ant puodo pasėdėtų. Neprarandu kol kas vilties ir kantrybės. Šiame pratinimo procese dalyvauja ir tėtis. Ir jūs bandykit visi kartu.
Jau reikalai taisosi! Leidau 2 dienas būti merginai su pampersu, kad atsipalaiduotų. Ji puikiai jaučia, kada sysioja. Sako: darau į pampersą. Aš ją pagyriau ir tiek. O po poros dienų vėl nuėmėm. Ir dabar ji ne tik pasiprašo ( o jau prašosi - pastoviai), bet ir būtinai padaro.
|