Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip skaniai paruošti liežuvį
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Užkandžiai ir sriubos
Pages: 1, 2
vilmuke
sveikutes, nu va parnerse vyras namo liezuvi (che che kysi gavo), o as net neisivaizduoju ka su juo daryti, padekit seimininkes helppppppp

aciu is karto biggrin.gif , tik nepaveskit nes man siandien reikia su juo kazka jau padaryti blink.gif
Zhiema
Vilmuke, nevaidink kulinares smile.gif greit atgal pas mus!!! kokius cia liezuvius ruosi! su juo kalbet reikia!! --Resize_Images_Alt_Text-- uzdek virti ir varyk i chata, tada su majonezu valgykit biggrin.gif
Taurė
as pamarinuoju is vakaro. su chesnaku, druska, pipirais krapiuku. po to virti pora valandu. i vandeni dadedu druskos, lauro lapo, svoguno. tik isvirus reik nudirti oda laugh.gif nes kai atsala nebesilupa g.gif (svogunas nebutinas)
ex-balionas
Pas mane nuo vakar liezuvis jau marinuojasi, virsiu ryt smile.gif. Skanu ir su drebuciais pasidaryti, ir su majonezu.
Naujoji
taip pat galima pasidaryti karsta paprasta patiekala. Isvirta liezuvi pakepinti su svoguneliais, galima grybuku ideti, ir pabaigoje grietines ar grietineles. Su keptom bulvem labai skanu!
Natalija
Tik isvyrus liezuvi,iskarto reikia kist i salta vandieni,tada lengviau nulupti oda.
Krenus su majonezu sumaisit galima taip pat skanu.
Fea
As kazkada buvau susidurus su panasia problema, norejosi ne siaip sau virta liezuvi su majonezu paduot, ale kazka mandriau smile.gif Tai padaraiu va kaip:

liezuvis, troskintas pomidoru padaze

liezuvis
1/2 stiklines pomidoru padazo
1/2 stiklines grietines
sultinio kubelis
prieskoniu

Liezuvi verdam kaip paprastai (vandeny su prieskoniais). Isemus is vandens nulupam ir supjaustom gabaleliais (griezineliais). Is pomidoru padazo ir stiklines likusio nuoviro pagaminam padaza, sudedam liezuvio gabalelius ir troskinam ant nedideles ugnies puse valandos. Pabaigoje sudedam grietine. Skanaus wink.gif
debesuota
paaiskinkit man neismanelei bobai rolleyes.gif kaip reikia su liezuviu elgtis. ne su savo, tas tai moka ir ats elgtis... o su galviju. nu baisiai noriu, o nzn kaip ji ten apdoroti reikia. blush-anim-cl.gif
ulaa
Nuplauk,pritrink prieskoniais (druska ,pipirais,lauro lapais,cesnakais ir vienzo viskuo ko turi),palikyk kokias dvi dienas,gali ilgiau,as marinuoju iki savaites.Po to i puoda ir verdi,kol bus minkstas,trauki is puodo ir karsta nulupi,jei atsals labai sunkiai lupsis.Atsaldai ir valgai,gali valgyti karsta.Skanaus. smile.gif
Springlet
Teisingai Ulaa parase, kad lupti reikia butinai karsta, taip lengviau smile.gif o valgyti ir majonezu ir su krienu padaziuku smile.gif
roma
Galima virti ir nemarinuota.Tada pavirus 5min,pakeisti vandeni,sudeti prieskonius ir virti.
ulaa
QUOTE (roma @ 2004 03 23, 17:36)
Galima virti ir nemarinuota.Tada pavirus 5min,pakeisti vandeni,sudeti prieskonius ir virti.

Zinoma galima,bet man asmeniskai jis tada buna preskas,ne tai jauciasi skonis... blink.gif
nere
Laaabai skanu virtas liežuvis. Užsidedi majonezo ir lapnoji. thumbup.gif
paiduke
O as dariau liezuvio salotas
Pamarinavau liezuvi prieskoniuose,kita diena isviriau,po to nulupusi supjausciau siaudeliais,sudejau i salotine, idejau konservuotu zirneliu,(visa indeli),pakepinau svoguniuka,sudejau taippat,idejau majonezo,ismaisiau ir labai,labai skaniai suvalgem thumbup.gif
ENIGMA
APVIRK , NULUPK, SUPJAUSTYK GABALIUKAIS, TADA PAKEPINK SU PRIESKONIAIS, SVOGUNU, GRYBAIS , GRYBAI NEBUTINAI, TADA DAR I PUODA IR PATROSKINK, GALE IDEK GRIETINES, DAR TRUPUTI PATROSKINK IR SKANAUS, LABAI SKANU SU RYZIAIS IR SVIEZIOM SALOTOM. thumbup.gif
MANO CHEBRAI ANTRAM KARTUI NELIEKA.
Akvija
Aš irgi darau liežuvio salotas:
Išvirtą liežuvį supjaustyti kubeliais, žalią agurką supjaustyti kubeliais, svogūno galvą supjaustyti kubeliais(galima porą), daug krapų smulkintų pridėti, pipiriuko, druskytės ir viską užpilti majonezu. thumbup.gif Mmmmmmmmm kaip skanu wink.gif
Neturint liežuvio galima dėti minkštai virtą jautieną wink.gif
Bohema
O aš darau liežuvį baltame padaže smile.gif Pamarinuotą, išvirtą ir nuluptą liežuvį supjaustau, dedu į baltą padažą ir patroškinu apie 15 min. O padažas toks: Pakepintų miltų, vandens ir sultinio, kur virė liežuvis dar grietinėlės arba grietinės, galima papildomai prieskonių įmesti. Pakepintus miltus reikia atšaldyti, kad nepasidarytų gumulų. Vyras valgo su virtom bulvėm. Čia jam delikatesas cool.gif
alles
Siūlau tokias liežuvio salotas:

Liežuvis (supjaustome šiaudeliais)
Šviežias agurkas (griežinėliais)
Konservuoti kukurūzai
Konservuoti žirneliai
Makaronai (aišku, virti)
Mėlynas svogūnais (supjaustome plonyčiais griežinėliais)
Susmulkinti svogūnų laiškai (nebūtinai)

Viską sumaišome su majonezu, paskaniname juodaisiais pipirais, druska, turimais salotų prieskoniais ar žolelėmis. Niam niam thumbup.gif

peledziuke
LIEŽUVIO SALOTOS SU POMIDORAIS
Liežuvis
žirneliai
pomidorai
majonezas
krienai
Labai greitai ir labai skanu thumbup.gif
Rinesa
[COLOR=red]Jetau... Nu ir priraset cia taip skaniai.... Sazines neturit! Numirsiu - kaip valgyt noriu!!!!!!![SIZE=14]
zuikad
Tai norit pasakyti, kad pas jus dar ir salotoms liezuvio uztenka blink.gif ? Siap pas manetai jis ir isvirti nespeja smile.gif

Gerai jei kelis verdi, bet jeigu tik viena, tai jis net neatsala blush2.gif
Kikke
Labai skanios salotos smile.gif
Liezuvis supjaustytas siaudeliais
agurkas sviezias
ridikeliai
daug krapu
viska uzpilti garstyciu+majonezo padazu
Virdzinija
Ar kalbat apie karvių liežuvius?
Aš buvau nusipirkusi, rodos, kiaulių liežuvių... Jie minkštesni, delno dydžio. Supjausčiau gabaliukais, ir patroškinau su bulvių, morkų gabalėliais, šparaginėmis pupelėmis, į pabaigą įdėjau grietinės. Vyras gyrė kaip niekad! O kitą dieną norėjau likusius liežuvius subaigti - vėl troškinau, tik jau vietoj daržovių pomidorų pripjausčiau. essen.gif essen.gif essen.gif Pagamintas liežuvis turi su niekuo nesulyginamą skonį!
Verba
Šiaip jau gal vertingesni jaučio liežuviai (gal dėl to ir brangesni).O dar nepaminėtas receptas- virtas kubeliais supjaustytas liežuvis, kubeliais supjaustyti marinuoti agurkai ir majonezas.
audra
QUOTE(molli @ 2004 05 02, 13:57)
Aš irgi darau liežuvio salotas:
Išvirtą liežuvį supjaustyti kubeliais, žalią agurką supjaustyti kubeliais, svogūno galvą supjaustyti kubeliais(galima porą), daug krapų smulkintų pridėti, pipiriuko, druskytės ir viską užpilti majonezu. thumbup.gif Mmmmmmmmm kaip skanu wink.gif
Neturint liežuvio galima dėti minkštai virtą jautieną wink.gif
*

Aš ir darau tokias pat salotas, tik visada dedu porą, o ne svogūną thumbup.gif
Nerytė
help.gif pirmą katą nusipirkau (net du) liežuvius, pamarinavau, bet nežinau kiek laiko jį reikės virti g.gif , "kada bus minkštas" - ale man dar nevirtas jis minkštas.... tai kaip žinoti g.gif
Lauriukas
Neryte,jautienos liezuvi verdu apie pora val mirksiukas.gif

Man patinkancios salotos : kubeliais supjaustytas liezuvis , tarkuotos morkos pakepintos su daug svogunu , marinuoti agurkai , zirneliai , majonezas , krienu truputukas .
Va ir dabar liezuvis puode verda essen.gif
Nerytė
QUOTE(Lauriukas @ 2006 02 06, 20:43)
Neryte,jautienos liezuvi verdu apie pora val  mirksiukas.gif

Man patinkancios salotos : kubeliais supjaustytas liezuvis , tarkuotos morkos pakepintos su daug svogunu , marinuoti agurkai , zirneliai , majonezas , krienu truputukas .
Va ir dabar liezuvis puode verda  essen.gif
*

Ačiū, Lauriuk, 4u.gif , bet nesulaukusi atsakymo viriau pati dvi valandas biggrin.gif , gavosi thumbup.gif
betite
Jautienos liezuvis, troskintas raudonam vyne 4u.gif

Reikes:
Jautienos liezuvio
3 saukstu alyvu aliejaus
500ml sauso raudono vyno
saukstas miltu
3 saukstai brendzio
600ml jautienos sultinio
dziovintu ciobreliu
petrazoliu
maltu juoduju pipiru
druskos

Nuplauta lizuvi pavirt 10 min. Paskui trumpam imerkti i salta vandeni. Nulupam, nusausinam ir apkepinam giliam keptuve ikaitintame aliejuje.
Po to isimam liezuvi ir nuvarvinam alieju. I likusi inda su aliejum pamazu supilam miltus ir masydami kepam, kol parunda. Supilam brendi, vyna, sultini ir uzverdam. Tada vel idedam liezuvi. Suberiam ciobrelius ir petrazoles, pasudome ir pagardinam pipirais.
Is kepimo popieriaus keptuvo skersmens dydzio apskritima ir patepam ji aliejum.
Padazui uzvirus. liezuvi pridengiam popieriumi ir uzdengiame dangciu. Padidinam kaitra ir troskinam apie 3 val.
Liezuvi isimam o padaza perkosiame. Viska vel idedam i keptuva ir kepam 220 C karstumo orkaiteje 15 min.

Skanaus. 4u.gif

Tikrai darbo nedaug, tik valandeliu tai uztrunka ax.gif , tiesa brendio nedejau, o kai maciau kad skystis baige isgaruot, vis dapyliau sultinio. mirksiukas.gif
Renačiukas
Aš jautienos liežuvį verdu greitpuodyje apie 45 min.
edisada
Mmmmmm kaip čia skaniai prirašėt.. reiks ir man išbandyt vieną kitą receptuką ax.gif 4u.gif
Getter
Taigis nusipirkau ir aš liežuvio biggrin.gif tik nžn kokio gyvulio g.gif jie dydžiais skiriasi? Maniškiai mažoki tokie, marinuot be šansų - norim labai jau valgyt bigsmile.gif Verdu kolkas biggrin.gif
meskius
Liežuvio salotoms majonezą maišau su pomidorų padažu 50/50
Gintarasa
Man patinka tokios salotos: liežuvis, marinuoti agurkėliai, marinuoti peivagrybiai, kas mėgsta poro ir viskas su majonezu thumbup.gif
MuzikALI
Maciau hiper rimi liezuvio salotas:

siaudeliais supjaustytas virtas liezuvis,
siaudeliais supjaustytas zalias agurkas,
marinuoti kukuruzai,
plonais griezineliais supjaustyti virti pievagrybiai,
pusziedziais supjaustytas poras.
viskas sumaisyta su majonezu. Beja matesi kazkokie ten pipiriukai pabarstyti, tai galima prieskoniuku pagal skoni.

Esu jas pirkusi, tikrai labai skanios. Tik kad brangios blink.gif Bet namuose daryti pats tas. Turiu saldikly isimetusi kiaules liezuvi viena, kai tik nusimatys sveciu, tai ir darysiu sias salotytes essen.gif
Sim@
QUOTE(MuzikALI @ 2008 04 09, 16:58)
Maciau hiper rimi liezuvio salotas:

siaudeliais supjaustytas virtas liezuvis,
siaudeliais supjaustytas zalias agurkas,
marinuoti kukuruzai,
plonais griezineliais supjaustyti virti pievagrybiai,
pusziedziais supjaustytas poras.
viskas sumaisyta su majonezu. Beja matesi kazkokie ten pipiriukai pabarstyti, tai galima prieskoniuku pagal skoni.

Esu jas pirkusi, tikrai labai skanios. Tik kad brangios  blink.gif Bet namuose daryti pats tas. Turiu saldikly isimetusi kiaules liezuvi viena, kai tik nusimatys sveciu, tai ir darysiu sias salotytes    essen.gif
*

labas vakaras_visoms virejelems:)
vyras irgi gavo kysio "liezuviu" kiaules, tai jau verdu ir paskaiciau JUsu temuke, jau gaminsiu salotas. Aciu visoms uz geras idejas:)
justina_r
o mes tai daromes tokias liezuvio salotas:
supjaustome virta liezuvi juostelemis (kazkur 2 cm.), taip pat juostelemis supjaustome marinuotus agurkelius, patroskiname supjaustyta svoguna (keptuveje ant siek tiek aliejaus). Viska sudedame i dubeni ir sumaisome su kecupo ir majonezo padazu 4u.gif
asmeniskai man tai labai skanu ax.gif
alincikita
sveikos merginos 4u.gif
buvau pas mama kaime ir gavau versiuko liezuvi rolleyes.gif gal kas turi minciu ka galima is jo skanaus pagaminti g.gif kiek zinau labai sveikas ir naudingas dalikas tongue.gif
S.N.A.S
Tokia tema jau yra:
http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=3437
Sėkmės tik besirenkant mirksiukas.gif
alincikita
QUOTE(S.N.A.S @ 2009 05 29, 23:59)

aciu ax.gif
*dew*
kiek laiko virti liezuvi? doh.gif
regna
QUOTE(alincikita @ 2009 05 30, 09:07)
aciu ax.gif
*

Pora valandų.
O,kodėl liežuvio nemarinuojate?
Juk,jis būna skanesnis.
*dew*
QUOTE(regna @ 2009 06 01, 16:49)
Pora valandų.
O,kodėl liežuvio nemarinuojate?
Juk,jis būna skanesnis.
*

na man dar neteko gaminti patiekalu su lieziuviu mums, bet butinai pasisemsiu ziniu is jusu visu ir pagaminsiu.o siuo metu liezuviu verdu mazyliui ir trinu su kosytem smile.gif
ELWOOD
jau kaip norec liezuvio...su majonezu...nu apsivalgymas grynas.. tongue.gif tongue.gif as dazniausiai ji valgau viena su majonezu..bet ziuriu cia visokiu parasyt ir salotu..reiks kada pasigaminti essen.gif
burbanti princiesa
Ir as ,moterys,papasakosiu ,kaip ruosiu liezuvi antram patiekalui:Verdu pora valandu ant labai mazos ugnies su visais prieskoniais (druska,lauro lapais ir nemaltais pipirais).Po to imetu i salta vandeni ,kad geriau ir greiciau nusiluptu.Supjaustau 1cm. storio gabaliukais ir pavolioju i kiausini ir dziuveselius,darau dviguba paniruote.Pakepu,kad dziuveseliai graziai pageltonuotu -paruduotu biggrin.gif ir... su bulviu kosyte ir garnyriuku.Kartais dar dadarau balto padazo.Skanaus biggrin.gif mirksiukas.gif
*dew*
QUOTE(ulaa @ 2004 03 23, 18:12)
Nuplauk,pritrink prieskoniais (druska ,pipirais,lauro lapais,cesnakais ir vienzo viskuo ko turi),palikyk kokias dvi dienas,gali ilgiau,as marinuoju iki savaites.Po to i puoda ir verdi,kol bus minkstas,trauki is puodo ir karsta nulupi,jei atsals labai sunkiai lupsis.Atsaldai ir valgai,gali valgyti karsta.Skanaus. smile.gif
*

varau marinuori liezuviu, turiu 2 rolleyes.gif blush2.gif bus labai skanus sumustinukai cool.gif wub.gif essen.gif essen.gif clap_1.gif
*dew*
nju dariau isandien misraine su liezuviu...pasaka, apsirijimas essen.gif essen.gif
virtas kiaulienos liezuvis
4 virtos bulves
virta morka
sviezias trumpavaisis agurkas
pipirai, druska ir cesnako milteliai

niam niam thumbup.gif thumbup.gif labai isgyre seima cool.gif
Redazi
Labai skani mišrainė su liežuviu: liežuvis, šv. agurkai, ridikėliai (viskas pjaustoma lazdelėmis)majonezas ir prieskoniai pagal skonį essen.gif clap_1.gif
mughetto
4u.gif Na ka pasisakysiu ir as ax.gif mano seimos apsirijimas bigsmile.gif :
liezuvis, bulvytes free, marinuoti agurkeliai ir virtos morkytes
liezuvi, morkytes issiverdu, bulvytes free issikepu frytiurineje. Agurkelius, liezuvi ir morkas susipjaustau siaudeliais, sudedu viska i katila ar dubeni ir viska sumaisau su majonezu, uzbarstau salotu prieskoniu ir skanaus - skaniausios siltos
essen.gif drinks_cheers.gif
Laola
Labai skani mišrainė su liežuviu:

Du virti liežuviai, jei mažesni - tai gali būti ir 3.
vynuogių ,
saujelė smulkintų graikiškų riešutų,
du virti kiaušiniai,
saliero stiebų,
konservuotų žirnelių,
Šviežių agurkų,
majonezo (Kedainių "Ekstra")

Liežuvį, agurkus, kiaušinius supjaustom kubeliais, vynuoges perpjaunam per pus, salierų stiebus supjaustom grežnėliais, viską sumaišom su majonezu. Žinokit NIAM NIAM neišpasakytas thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.