aciu is karto
sveikutes, nu va parnerse vyras namo liezuvi (che che kysi gavo), o as net neisivaizduoju ka su juo daryti, padekit seimininkes helppppppp
aciu is karto
as pamarinuoju is vakaro. su chesnaku, druska, pipirais krapiuku. po to virti pora valandu. i vandeni dadedu druskos, lauro lapo, svoguno. tik isvirus reik nudirti oda
Pas mane nuo vakar liezuvis jau marinuojasi, virsiu ryt
taip pat galima pasidaryti karsta paprasta patiekala. Isvirta liezuvi pakepinti su svoguneliais, galima grybuku ideti, ir pabaigoje grietines ar grietineles. Su keptom bulvem labai skanu!
Tik isvyrus liezuvi,iskarto reikia kist i salta vandieni,tada lengviau nulupti oda.
Krenus su majonezu sumaisit galima taip pat skanu.
As kazkada buvau susidurus su panasia problema, norejosi ne siaip sau virta liezuvi su majonezu paduot, ale kazka mandriau
liezuvis, troskintas pomidoru padaze liezuvis 1/2 stiklines pomidoru padazo 1/2 stiklines grietines sultinio kubelis prieskoniu Liezuvi verdam kaip paprastai (vandeny su prieskoniais). Isemus is vandens nulupam ir supjaustom gabaleliais (griezineliais). Is pomidoru padazo ir stiklines likusio nuoviro pagaminam padaza, sudedam liezuvio gabalelius ir troskinam ant nedideles ugnies puse valandos. Pabaigoje sudedam grietine. Skanaus
paaiskinkit man neismanelei bobai
Nuplauk,pritrink prieskoniais (druska ,pipirais,lauro lapais,cesnakais ir vienzo viskuo ko turi),palikyk kokias dvi dienas,gali ilgiau,as marinuoju iki savaites.Po to i puoda ir verdi,kol bus minkstas,trauki is puodo ir karsta nulupi,jei atsals labai sunkiai lupsis.Atsaldai ir valgai,gali valgyti karsta.Skanaus.
Teisingai Ulaa parase, kad lupti reikia butinai karsta, taip lengviau
Galima virti ir nemarinuota.Tada pavirus 5min,pakeisti vandeni,sudeti prieskonius ir virti.
Zinoma galima,bet man asmeniskai jis tada buna preskas,ne tai jauciasi skonis...
Laaabai skanu virtas liežuvis. Užsidedi majonezo ir lapnoji.
O as dariau liezuvio salotas
Pamarinavau liezuvi prieskoniuose,kita diena isviriau,po to nulupusi supjausciau siaudeliais,sudejau i salotine, idejau konservuotu zirneliu,(visa indeli),pakepinau svoguniuka,sudejau taippat,idejau majonezo,ismaisiau ir labai,labai skaniai suvalgem
APVIRK , NULUPK, SUPJAUSTYK GABALIUKAIS, TADA PAKEPINK SU PRIESKONIAIS, SVOGUNU, GRYBAIS , GRYBAI NEBUTINAI, TADA DAR I PUODA IR PATROSKINK, GALE IDEK GRIETINES, DAR TRUPUTI PATROSKINK IR SKANAUS, LABAI SKANU SU RYZIAIS IR SVIEZIOM SALOTOM.
MANO CHEBRAI ANTRAM KARTUI NELIEKA.
Aš irgi darau liežuvio salotas:
Išvirtą liežuvį supjaustyti kubeliais, žalią agurką supjaustyti kubeliais, svogūno galvą supjaustyti kubeliais(galima porą), daug krapų smulkintų pridėti, pipiriuko, druskytės ir viską užpilti majonezu. Neturint liežuvio galima dėti minkštai virtą jautieną
O aš darau liežuvį baltame padaže
Siūlau tokias liežuvio salotas:
Liežuvis (supjaustome šiaudeliais) Šviežias agurkas (griežinėliais) Konservuoti kukurūzai Konservuoti žirneliai Makaronai (aišku, virti) Mėlynas svogūnais (supjaustome plonyčiais griežinėliais) Susmulkinti svogūnų laiškai (nebūtinai) Viską sumaišome su majonezu, paskaniname juodaisiais pipirais, druska, turimais salotų prieskoniais ar žolelėmis. Niam niam
LIEŽUVIO SALOTOS SU POMIDORAIS
Liežuvis žirneliai pomidorai majonezas krienai Labai greitai ir labai skanu
[COLOR=red]Jetau... Nu ir priraset cia taip skaniai.... Sazines neturit! Numirsiu - kaip valgyt noriu!!!!!!![SIZE=14]
Tai norit pasakyti, kad pas jus dar ir salotoms liezuvio uztenka
Gerai jei kelis verdi, bet jeigu tik viena, tai jis net neatsala
Labai skanios salotos
Liezuvis supjaustytas siaudeliais agurkas sviezias ridikeliai daug krapu viska uzpilti garstyciu+majonezo padazu
Ar kalbat apie karvių liežuvius?
Aš buvau nusipirkusi, rodos, kiaulių liežuvių... Jie minkštesni, delno dydžio. Supjausčiau gabaliukais, ir patroškinau su bulvių, morkų gabalėliais, šparaginėmis pupelėmis, į pabaigą įdėjau grietinės. Vyras gyrė kaip niekad! O kitą dieną norėjau likusius liežuvius subaigti - vėl troškinau, tik jau vietoj daržovių pomidorų pripjausčiau.
Šiaip jau gal vertingesni jaučio liežuviai (gal dėl to ir brangesni).O dar nepaminėtas receptas- virtas kubeliais supjaustytas liežuvis, kubeliais supjaustyti marinuoti agurkai ir majonezas.
QUOTE(molli @ 2004 05 02, 13:57) Aš irgi darau liežuvio salotas: Išvirtą liežuvį supjaustyti kubeliais, žalią agurką supjaustyti kubeliais, svogūno galvą supjaustyti kubeliais(galima porą), daug krapų smulkintų pridėti, pipiriuko, druskytės ir viską užpilti majonezu. Neturint liežuvio galima dėti minkštai virtą jautieną Aš ir darau tokias pat salotas, tik visada dedu porą, o ne svogūną
Neryte,jautienos liezuvi verdu apie pora val
Man patinkancios salotos : kubeliais supjaustytas liezuvis , tarkuotos morkos pakepintos su daug svogunu , marinuoti agurkai , zirneliai , majonezas , krienu truputukas . Va ir dabar liezuvis puode verda QUOTE(Lauriukas @ 2006 02 06, 20:43) Neryte,jautienos liezuvi verdu apie pora val Man patinkancios salotos : kubeliais supjaustytas liezuvis , tarkuotos morkos pakepintos su daug svogunu , marinuoti agurkai , zirneliai , majonezas , krienu truputukas . Va ir dabar liezuvis puode verda Ačiū, Lauriuk,
Jautienos liezuvis, troskintas raudonam vyne
Reikes: Jautienos liezuvio 3 saukstu alyvu aliejaus 500ml sauso raudono vyno saukstas miltu 3 saukstai brendzio 600ml jautienos sultinio dziovintu ciobreliu petrazoliu maltu juoduju pipiru druskos Nuplauta lizuvi pavirt 10 min. Paskui trumpam imerkti i salta vandeni. Nulupam, nusausinam ir apkepinam giliam keptuve ikaitintame aliejuje. Po to isimam liezuvi ir nuvarvinam alieju. I likusi inda su aliejum pamazu supilam miltus ir masydami kepam, kol parunda. Supilam brendi, vyna, sultini ir uzverdam. Tada vel idedam liezuvi. Suberiam ciobrelius ir petrazoles, pasudome ir pagardinam pipirais. Is kepimo popieriaus keptuvo skersmens dydzio apskritima ir patepam ji aliejum. Padazui uzvirus. liezuvi pridengiam popieriumi ir uzdengiame dangciu. Padidinam kaitra ir troskinam apie 3 val. Liezuvi isimam o padaza perkosiame. Viska vel idedam i keptuva ir kepam 220 C karstumo orkaiteje 15 min. Skanaus. Tikrai darbo nedaug, tik valandeliu tai uztrunka
Aš jautienos liežuvį verdu greitpuodyje apie 45 min.
Mmmmmm kaip čia skaniai prirašėt.. reiks ir man išbandyt vieną kitą receptuką
Taigis nusipirkau ir aš liežuvio
Liežuvio salotoms majonezą maišau su pomidorų padažu 50/50
Man patinka tokios salotos: liežuvis, marinuoti agurkėliai, marinuoti peivagrybiai, kas mėgsta poro ir viskas su majonezu
Maciau hiper rimi liezuvio salotas:
siaudeliais supjaustytas virtas liezuvis, siaudeliais supjaustytas zalias agurkas, marinuoti kukuruzai, plonais griezineliais supjaustyti virti pievagrybiai, pusziedziais supjaustytas poras. viskas sumaisyta su majonezu. Beja matesi kazkokie ten pipiriukai pabarstyti, tai galima prieskoniuku pagal skoni. Esu jas pirkusi, tikrai labai skanios. Tik kad brangios QUOTE(MuzikALI @ 2008 04 09, 16:58) Maciau hiper rimi liezuvio salotas: siaudeliais supjaustytas virtas liezuvis, siaudeliais supjaustytas zalias agurkas, marinuoti kukuruzai, plonais griezineliais supjaustyti virti pievagrybiai, pusziedziais supjaustytas poras. viskas sumaisyta su majonezu. Beja matesi kazkokie ten pipiriukai pabarstyti, tai galima prieskoniuku pagal skoni. Esu jas pirkusi, tikrai labai skanios. Tik kad brangios labas vakaras_visoms virejelems:) vyras irgi gavo kysio "liezuviu" kiaules, tai jau verdu ir paskaiciau JUsu temuke, jau gaminsiu salotas. Aciu visoms uz geras idejas:)
o mes tai daromes tokias liezuvio salotas:
supjaustome virta liezuvi juostelemis (kazkur 2 cm.), taip pat juostelemis supjaustome marinuotus agurkelius, patroskiname supjaustyta svoguna (keptuveje ant siek tiek aliejaus). Viska sudedame i dubeni ir sumaisome su kecupo ir majonezo padazu asmeniskai man tai labai skanu
sveikos merginos
buvau pas mama kaime ir gavau versiuko liezuvi
Tokia tema jau yra:
http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=3437 Sėkmės tik besirenkant QUOTE(S.N.A.S @ 2009 05 29, 23:59) Tokia tema jau yra: http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=3437 Sėkmės tik besirenkant aciu
kiek laiko virti liezuvi?
jau kaip norec liezuvio...su majonezu...nu apsivalgymas grynas..
Ir as ,moterys,papasakosiu ,kaip ruosiu liezuvi antram patiekalui:Verdu pora valandu ant labai mazos ugnies su visais prieskoniais (druska,lauro lapais ir nemaltais pipirais).Po to imetu i salta vandeni ,kad geriau ir greiciau nusiluptu.Supjaustau 1cm. storio gabaliukais ir pavolioju i kiausini ir dziuveselius,darau dviguba paniruote.Pakepu,kad dziuveseliai graziai pageltonuotu -paruduotu
QUOTE(ulaa @ 2004 03 23, 18:12) Nuplauk,pritrink prieskoniais (druska ,pipirais,lauro lapais,cesnakais ir vienzo viskuo ko turi),palikyk kokias dvi dienas,gali ilgiau,as marinuoju iki savaites.Po to i puoda ir verdi,kol bus minkstas,trauki is puodo ir karsta nulupi,jei atsals labai sunkiai lupsis.Atsaldai ir valgai,gali valgyti karsta.Skanaus. varau marinuori liezuviu, turiu 2
nju dariau isandien misraine su liezuviu...pasaka, apsirijimas
virtas kiaulienos liezuvis 4 virtos bulves virta morka sviezias trumpavaisis agurkas pipirai, druska ir cesnako milteliai niam niam
Labai skani mišrainė su liežuviu: liežuvis, šv. agurkai, ridikėliai (viskas pjaustoma lazdelėmis)majonezas ir prieskoniai pagal skonį
liezuvis, bulvytes free, marinuoti agurkeliai ir virtos morkytes liezuvi, morkytes issiverdu, bulvytes free issikepu frytiurineje. Agurkelius, liezuvi ir morkas susipjaustau siaudeliais, sudedu viska i katila ar dubeni ir viska sumaisau su majonezu, uzbarstau salotu prieskoniu ir skanaus - skaniausios siltos
Labai skani mišrainė su liežuviu:
Du virti liežuviai, jei mažesni - tai gali būti ir 3. vynuogių , saujelė smulkintų graikiškų riešutų, du virti kiaušiniai, saliero stiebų, konservuotų žirnelių, Šviežių agurkų, majonezo (Kedainių "Ekstra") Liežuvį, agurkus, kiaušinius supjaustom kubeliais, vynuoges perpjaunam per pus, salierų stiebus supjaustom grežnėliais, viską sumaišom su majonezu. Žinokit NIAM NIAM neišpasakytas |