Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Justiniškės:Saulėgrąža
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai > Vilnius
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Allexa
Labai norečiau sužinoti apie ši darželį.Neradau nei vieno atsiliepimo.Užrašėm sūnų į Pasakaitę ir į Saulėgrąžą,jeigu nebus vietos Pasakaitei eisim į Saulėgrąžą,tad parašykit kas ką žino biggrin.gif
Mazule
Salia jo su maze vis vaikstom - labai apleistas atrodo - vaikai su smeliu zaidzia ne smelio dezeje, o tiesiog duobeje blink.gif , zaidimu, supyniu labai mazai schmoll.gif
Nezinau kaip aukletojos, bet aplinka primena apleista darzeli unsure.gif
ababa
Mes irgi svarstėm dėl šito darželio. Pasiskambinau, sakau, gal galim ateit pažiūrėt?, tai atsakė, kad nėr ko čia žiūrėti, nieko čia jūs nepamatysit, auklėtojos atostogauja, vaikai lanko tik tie, kuriems reikia. Nu po tokio "šilto" pokalbio, kažkaip atšoko noras šitan darželin schmoll.gif . Nors čia tik pirmas įspūdis, gal visai ten taip nėra blogai. Na, aplinka tai tikrai skurdi. Ir tvora žema. Pavyzdžiui, mūsų aktyviam mažiui, kuris bėgioja visur kaip kulka, išbėgti iš tokio darželio nėr kas.
Iš atsiliepimų girdėjau, kad visai ten neblogai. Tik stenkitės nepakliūti pas auklėtoją burokienę, prižiūrinčią lopšelinius. Kitos auklėtojos gązdina vaikus, kai jie neklauso, kad nuves pas minėtą auklėtoją biggrin.gif. Nu, žodžiu, ne iš savo patirties šneku, bet girdėjau iš tų, kurie lanko šitą darželį. O veiklos vaikams ten pakankamai. Taip kad savi pliusai, savi minusai...
Mano nuomonė - vidutiniškas darželis. Gal kas lankėt ir gali tikliau papsakot..
Regina101
Sveiki.
Noreciau papriestarauti jusu neigiamoms nuomonems apie darzeli "Saulegraza".Turiu 2 vaikucius,kurie lanke si darzeli.Niekada neturejau jokiu problemu.Labiausiai patiko, kad aukletojos nuosirdzios, rupestingos ir vaikai jas tikrai mylejo. Kieme zaislu mazai- neneigsiu, bet grupese apstu.Tikrai rekomenduoju si darzeli mamoms,kurios negali apsispresti.Isore dar nieko nesako, manau,kad jusu vaikui svarbiausia yra gauna siluma, meile ir rupestis.
CDA
Mano 2 vaikai jau buvę šio darželio auklėtiniai, o mažiausiąją dar ir dabar iš Pilaitės specialiai čia vežu. Mielos mamos, jei norite, kad Jūsų vaikas būtų lavinamas ir puikiai paruoštas mokyklai, užsirašykite į šį darželį. Sutinku, kad teritorija atrodo "poprasčiai',bet manau, atiduodamos vaikus tikimės, kad jie ne tik suras begalę žaislų, bet jais ir jų lavinimu bus tinkamai pasirūpinta. Šiemet turiu pirmokę ir jos mokytoja pasakė, kad sprendžiant iš vaiko pasiekimų tikrai su ja buvo daug dirbama. Sutinku, kad yra visokių auklėtojų, bet nuoširdesnių šiame darželyje yra daugiau. clap.gif TAI TIKRAI GERAS VAIKŲ DARŽELIS
Karolinos Mama
Aš šalia jo gyvenu, taigi man tai yra labai aktualu. ačiū už komentarus.
smulkute
Gal kas galit ka nors pasakyt apie lopšelinukų grupę? 4u.gif
simsi
mane irgi domino šio darželio lopšelinukų grupė. Gal kas žinot nuo kokio amžiaus priima mažiukus į lopšelinukų grupę? Ar reikia iš anksto parašyt prašymą, kad priimtų?
Irinaa
Sveiki! As atceprasau, kad rasisiu rusiskai. Moi Deividukas nacal hodit v etot sadik v 2 goda. Priniali bez vsiakih problem, voprosov i srazu. Nam vse pokazali. Malis popal v gruppu "pagrandukai". Mianecki deistvitelno ne plohie, zabotlevie. Ponravilos takze, otdelnaia stolovaj (v drugih sadikah detjam prinosjat kusat v gruppu v igravuju komnatu), bolsie pomesenija, dostatocno igrusek, detjam vsegda est cem zaniatsia.Kak i vsem detkam bilo trudno priviknut, no potom hodil s udovolstviem.
Tak kak mi zivem Pasilaiciai podumali perevesti v sadik poblizi (DURNIE), vse ravno nuzno bilo perehodit v druguju gruppu. Peresli mi v "AITVARAS", nam 2 min idti. NIKOMU NE SOVETUJU vesti tuda svoih detok. Pomesenija ocen malenkie, v spalne daze negde postavit detjam stulciki dlja odezdi. Detei nabirajut stolko skolko est kravatok. Muza porozilo to, cto tam net igrusek.Na 18 malcikov 5 masok. Njanecki kakie-to njuni i mjamli, po drugomu skazat nikak.N bolse vsego porozilo - eto tualet. On mense, cem u nas doma.Ja vse ponimaju, cto detki bolsie im nuzno hodit` na unitazik, no. Vse sovsem ne gigienicno i daze netu krizak na nih.A esli, izvinjajus` , rebenok hocet kakat` on dol zen sest` na opisanii grjaznii unitazik....
Koroce, so slezami na glazah ja vodila ego tuda rovno 4 dnja... Na 2 den` posla nazad v "Saulegraza" i nas prinjali nazad. Teper mi hodim v gruppu "bitutes". Ja ocen` dovolna.
Vot takoi bil opit. Teper` mne est` s cem sravnit`.

I eše milie mamocki beregite svoih drogacennie briliantiki. Govorite s nimi kak mozno bolse. Sprasivaite vse po neskolku raz. Malis vsegda otvetit pocemu nenravitsja tetja, kricit ona ili govarit tihonko, cto ona govorit pered snom i t.d i t.p
Udaci vsem.
Irina.
Mazule
Sveikutės 4u.gif
na ką - užsirašėm ir mes į šį darželį - žiūrėsim kaip seksis blush2.gif
Priėmė labai maloniai, be jokių problemų ar slaptų užuominų mirksiukas.gif
Viskas manau priklausys nuo to, pas kokias auklėtojas pateksim..........

Mūsų darželio pr. - nuo rugpjūčio mėn. smile.gif
ababa
Sakykit, o gal žinot, ar šitame darželyje yra logopedė? Mums būtų reikalinga, kuri dirbtų su nepriešmokyklinio amžiaus vaikučiais, na su tokiais, kuriems sunkiai sekasi kalbėti
CDA
Logopedė tikrai yra, bet su kokio amžiaus vaikais dirba negaliu pasakyti. O jei vaikeliui sunkiai sekasi kalbėti- tai, berods, prie TV bokšto yra logopedinis darželis.
ababa
QUOTE(CDA @ 2006 05 12, 12:25)
Logopedė tikrai yra, bet su kokio amžiaus vaikais dirba negaliu pasakyti. O jei vaikeliui sunkiai sekasi kalbėti- tai, berods, prie TV bokšto yra logopedinis darželis.
*

ačiū smile.gif
Nenuorama
Nuo birželio mano mažoji pradėjo lankut šį darželį, Žvirbliukų grupę unsure.gif Mano nuomonė, kol kas nekokia doh.gif Kažkuri iš jūsų minėjo auklėtoją Burokienę g.gif Gal galit apibūdinti kaip ji atrodo, nes man toks įtarimas kad mes pas ją patekom doh.gif
Buvo dar toks įvykis. Ketvirtadienio vakarą, po darbo ateinu pasiimti mažosios, o man pavaduojanti auklėtoja (tokia žemuktė) ir sako: Ryt neveskit vaiko, nepriimsim. Buvo atėjusi vedėja, pamatė, kad jūsų dukrytei traiškonaj akys ir pasakė, kad tai gali būti užkrečiama..." Tai sakau, o kur jūs buvot dieną, kodėl nepaskambinot, nepasakėt... būčiau ir dėl darbo susitvarkiusi ir t.t. na, žodžiu, kažkaip susidarė įspūdis, kad visai nemąstioma yra doh.gif
moniccca
Viskas aisku, net nebandysiu saviskes ten vest schmoll.gif
Fira
Na, kadangi lankėm šį darželį, tai galiu pasidalinti patirtimi. Kai nusprendėm, kad laikas pradėti leisti vaiką į darželį, pirmiausia pradėjom žvalgytis į "Pasakaitę". Nes pasivaikščiojant traukė akį gražios žaidimų aikštelės, aukšta tvora. Bet pabendravus su vedėja bei išgirdus atsiliepimų apie tą darželį, noras praėjo smile.gif Tuomet liko arčiausiai namų paprastutė "Saulėgrąža" su žema tvora ir beveik be žaidimų aikštelių smile.gif Bet praėjus dviems metams galiu pasakyti, kad tikrai ne tai yra svarbiausia. Patekom į "Skruzdėliukų" grupę, turėjom nuostabią auklėtoją Kristiną, kuri rūpinosi vaikučiais kaip savais. Grupės erdvios, miegamasis atskirai nuo žaidimų kambario. Žaislų, knygučių tikrai daug ir pačių naujausių. O svarbiausia, kad auklėtoja daug dėmesio skiria vaikučių ugdymui: pasakas skaitydavo, eilėraščių išmokydavo, piešdavo, lipdydavo, klijuodavo ir t.t. Tikrai daug dėmesio vaikučiams skiria, o ne šiaip dieną leidžia. Per du metus nei karto vaikas nepasakė, kad nenori į darželį. Bet teko pakeisti gyvenamą vietą ir darželį. Tarp kitko, šiemet teritoriją darželio ir nauja, aukšta tvora aptvėrė smile.gif Manau su laiku atsiras ir daugiau vaikams įrengimų aikštelėsė. Taip kad, visiems sėkmės 4u.gif
Mazule
Mes taip pat rinkomės iš šių dviejų ir pasirinkom "Saulėgrąžą". Vakar aplankėm savo pirmasias auklėtojas (Nijolė - dirbusi kartu su Kristina - labai šauni thumbup.gif , ir Danutė - pakalbėjus pasirodė taip pat maloni.........), susipažinom su grupe - būsim "Smalsučiai". Aplinka grupėje manau puiki - žaislų sklidinas žaidimų kambarys, atskirai miegamasis (nors mes lankysim tik iki pietų blush2.gif ). Patinka man ir tai, jog šiame darželyje vaikučiai valgyt keliauja į valgyklą kitoje patalpoje..........
Na matysim - kol kas nieko negaliu pasakyt - pradėsim lankyt kitą savaitę, tada matysiu, kaip mažė reaguoja, kaip kas.............

Va tik atrodo šiame darželyje nėra jokių būrelių.......... verysad.gif
CDA
*

[/quote]

Daržely yra dailės studija, beje, jos auklėtinių darbelių paroda puošė Respublikinės Martyno Mažvydo bibliotekos vaikų skyriaus sienas. Muzikos vadovė moko skambinti pianinu, yra tautinių šokių kolektyvas. Gal kažką ir pamiršau paminėti g.gif , bet paprastai juos lanko vaikai nuo 5m. Mano supratimu, vaikams iki 5m. užtenka veiklos ir grupėje kartu su auklėtoja.
Mazule
Labutis 4u.gif
na ką - daug dvejojom, daug čia niūrių žinučių skaitėm, bet vis tik pradėjom į šį darželį keliaut biggrin.gif - va jau 2 sav. po 3 val. (iki pietų miego) ten būnam.
Aišku, adaptacija buvo verksminga, bet tai natūralu, tačiau įsiliejo Mildutė ten visai šauniai, veiklos per akis (per savaitę 2 k. fizinis, 2 k. muzikos pamokos, dar veikla grupėse, laukas........).
Auklėtojos manau taip pat kliuvo visai šaunios: lankom "Smalsučių" gr., Nijolė ir Danutė (na ši tokio "senojo" kirpimo - matosi griežtoka, bet kol Mildutei tinka - tinka ir man mirksiukas.gif )

Va tik pirkinių sąrašą gavom blink.gif - labai jau pasakyčiau nemenką unsure.gif ir šaltos patalpos - manau kai rudeniop atvės - teks namučiuose pasėdėt unsure.gif
samiene
Pasiskaitineju apie darzelius. Kaip ir laikas mums susirupinti ir savo maza pupa uzrasyti.
Manau visada yra teigiamu ir neigiamu nuomoniu. Ir tikrai gerai, kad galima ju pasiskaityti.
Man visai atrodo neblogas sis darzelis - Saulegraza- ir jau rimtai pradedu galvoti apie savo mazes i ji uzrasyma. g.gif
CDA
QUOTE(Mazule @ 2006 09 25, 18:18)
ir šaltos patalpos - manau kai rudeniop atvės - teks namučiuose pasėdėt  unsure.gif
*

Visos pirmo aukšto grupės turi šildomas grindis. Ne tik turi, bet ir šildo bigsmile.gif Tai šilumos ten pakankamai, kartais net ir per daug... blink.gif
Nenuorama
QUOTE(CDA @ 2006 09 26, 12:19)
Visos pirmo aukšto grupės turi šildomas grindis. Ne tik turi, bet ir šildo bigsmile.gif Tai šilumos ten pakankamai, kartais net ir per daug... blink.gif
*

Žiemą, kai vyras ėjo per darželius apsidairyti, tai sakė, kad ten tikrai šilta thumbup.gif Mes pirmam aukšte rolleyes.gif
Mazule
O mes antram.........jau kai mažės laukiu koridoriuje (po pietų valgymo) pasiimt - sušalu verysad.gif
CDA
Bet vaikų koridoriuje gi nelaiko biggrin.gif
Mazule
QUOTE(CDA @ 2006 09 27, 13:47)
Bet vaikų koridoriuje gi nelaiko biggrin.gif
*

O tai įdomu, kaip jie į fizinį tokiais koridoriais nurengti kulniuos? mirksiukas.gif
Aš turėjau omenyje, kad jei koridoriuje vėsu, tai iš kur ta šiluma grupėje? ir dar langai seni-senučiukai verysad.gif
CDA
QUOTE(Mazule @ 2006 09 27, 15:54)
O tai įdomu, kaip jie į fizinį tokiais koridoriais nurengti kulniuos?  mirksiukas.gif
Aš turėjau omenyje, kad jei koridoriuje vėsu, tai iš kur ta šiluma grupėje? ir dar langai seni-senučiukai  verysad.gif
*

Maniškių, kai mažos buvo, niekas nuogų koridoriais netampė, nurengdavo salėje. Didesni turi sportinius kostiumėlius. Sutinku, kad kol neįjungtas šildymas, grupėje, kaip ir pas visus namuose, šalta. Tada miegamuosiuose įjungia šildytuvus. Bet tai vieša paslaptis. Beje, bent mūsų grupėje auklėtojos langus jau pradėjo kamšyti ir klijuoti.
ritulka3
Mano sunus jau antri metai lanko si darzeli ir nei jis, nei as jokiu nusiskundimu neturim.Darzelis kaip darzelis.Sunus maista vis giria,jam skanu ir suvalgo dazniausiai viska(nors namie maistui yra siek tiek isrankus).Lanko dailes bureli,dar nuo spalio anglu k.bus burelis.Kiek zinau yra dar sokiu burelis.Sarasus aukletojos pateike tai nemenkus,bet manau,kad ir kituose darzeliuose tas pats g.gif .Na,zodiu,mes nesiskundziam kolkas,tikiuosi ir toliau viskas bus gerai thumbup.gif
smulkute
As vedu į lopšelį, "pagrandukų" grupę. Auklėtojos tikrai malonios, nuoširdžiai vaikučiais rūpinasi, užima juos: seka pasakėles, skaito knygutę, žaidžia. Taip pat du kartus savaitėj yra užsiėmimai salėj thumbup.gif . Vaikučiai šoka, dainuoja. Tiesa, kai pradėjom lankyt, tai nepaprastai daug sirgom verysad.gif
QUOTE(Mazule @ 2006 09 08, 18:23)
Patinka man ir tai, jog šiame darželyje vaikučiai valgyt keliauja į valgyklą kitoje patalpoje..........
*

O man tas nelabai patinka, nes didesnė tikimybė užsikrėst nuo kitų vaikų unsure.gif

QUOTE(CDA @ 2006 09 26, 12:19)
*

Taip, šilumos ten tikrai pakanka thumbup.gif Tik auklėtojos, mano nuomone, kartais persistengia wub.gif ir pernelyg aprengia vaikus, ypač vesdamos į lauką. Tai manau, kad dar ir dėl to dukrytė apsirgdavo unsure.gif
Gaila, kad šis darželis tolokai nuo namų ir kai jaunėlė paaugs, bus per sudėtinga ten abi vest. Tai esu pasimetus, nes vyresnioji kitais metais iš lopšelio turi pereit i darželinukų grupę, o mažoji pradės lankyt lopšelį, tai gal pervest abi į Pasakaitę unsure.gif Esu juodai pasimetus verysad.gif

Tiesa, darželio direktorė man nepatiko. Kažkokia amžinai nepatenkinta doh.gif
Mazule
QUOTE(smulkute @ 2006 10 05, 11:41)

Tiesa, darželio direktorė man nepatiko. Kažkokia amžinai nepatenkinta doh.gif
*

O jau "Pasakaitės" patenkinta doh.gif Nebent jei aukso kalnus prižadėsit mirksiukas.gif
madmuazele
QUOTE(Mazule @ 2006 09 08, 17:23)
Mes taip pat rinkomės iš šių dviejų ir pasirinkom "Saulėgrąžą". Vakar aplankėm savo pirmasias auklėtojas (Nijolė - dirbusi kartu su Kristina - labai šauni  thumbup.gif , ir Danutė - pakalbėjus pasirodė taip pat maloni.........), susipažinom su grupe - būsim "Smalsučiai". Aplinka grupėje manau puiki - žaislų sklidinas žaidimų kambarys, atskirai miegamasis (nors mes lankysim tik iki pietų  blush2.gif ). Patinka man ir tai, jog šiame darželyje vaikučiai valgyt keliauja į valgyklą kitoje patalpoje..........
Na matysim - kol kas nieko negaliu pasakyt - pradėsim lankyt kitą savaitę, tada matysiu, kaip mažė reaguoja, kaip kas.............

*

man ji ir atrodė labai maloni... bet čia tik atrodo... bėgom iš to darželio tekini-niekada nerekomenduočiau jo niekam kaip gero... ėjom, nes neturėjom kitos išeities...
ababa
QUOTE(madmuazele @ 2006 10 09, 15:15)
man ji ir atrodė labai maloni... bet čia tik atrodo... bėgom iš to darželio tekini-niekada nerekomenduočiau jo niekam kaip gero... ėjom, nes neturėjom kitos išeities...
*

o kas nutiko? gal gali parašyt plačiau?
madmuazele
Trūkumai:
1. Vaikai praktiškai neina į lauką, nebent kai yra labai šilta, t.y. vasarą... Joms labai sunku susitvarkyti..
2. Maitinimas 3 kartus per dieną+pavakariai... vaisių, sūrelio ar jogurto per 8 mėn. nė karto nėra gavęs... kiekvieną dieną bulvių košė.
3. Jokių lavinimo pamokėlių. Jokio fizinio, šokių ar dainavimo...
4. Kartą užtikau auklėtoją (Danutė) su šeimininkėle geriančias ryte (apie 10 val.) kavą su saldumynaisir besikalbančias, o vaikai stovėjo ratu aplink jas apstojusius ir žiūrinčius ką jos daro... bjauru...
5. Du kartus buvo susimušęs ties akyte ir smilkiniu-net mėlynė buvo ir nudrėskimai, tai nė viena auklėtoja nematė kai tai įvyko. Aš jas ne kaltinti norėjau, o išsiaiškinti, maža, kas, po to gali atsitikti, kai namo parsivesiu.... o jos abi gynėsi... sakė, kad nė prie vienos nieko nebuvo..tai įdomu prie kurios.
dar sužinojau apie tą daželį, kad vienas vaikas susilaužė ranką ten, o auklėtojos (kitos) pranešė tik pavakary mamai, tipo, nesimatė, kad kas rimto būtų buvę...
6.Maniškis ėjo nuo 1,5 metukų... Darė kuo puikiausiai ant puoduko jau, tik, kad nesiprašydavo pats, nes nekalbėjo... tai jos nutarė dėti jam pampersus, nes nesiprašo... sakė, kad mums sunku sužiūrėti...aš kategoriškai atsisakiau...
Dar kilo konfliktas su auklėtoja Danute (nors taip atrodo gerai sutarem ir tokia jau maloni lindo)... maniškis buvo pasveikęs namie-nuvedžiau į darželį, o po 2 dienų vėl sloga prasidėjo... skambina man auklėtoja iš darželio ir sako: pasiimkit vaiką iš darželio, jis sloguoja, kitus užkrės...sako, direktorė uždraudė vaikam eiti, kurie sloguoja... aš susinervinau, atvažiavau į darželį po vaikų pietų, sutikau juos einant iš valgyklėlės... sakau, kas čia per jūsų nesąmonės, ar jūs skambinot kitiems tėvams, kurių vaikai sloguoja? kurie kosti? ne, sako, dar neskambinau... bet aš jiems po darbo pasakysiu..kaip tik direktorė pasirodė kolidoriuje... sakau, jūs sakėt, kad vaikai neitų su slogom... sako: ne... tada auklėtoja pradėjo išsisukinėti...
Žodžiu, po to daugiau jis ten nėjo...
Dar girdėjau kaip kita auklėtoja tyčiojasi iš vaikų-vienas verkia, o jinai mė mė... ko čia bliauni kaip ožys... ir pan.
Tiesa, nežinau kodėl, bet tame darželyje jis nuolat su sloga būdavo...
ir atrodo nė karto darželyje nebuvo jokių konfliktų, su auklėtojom pasišnekėdavom....
Nenuorama
QUOTE(madmuazele @ 2006 10 10, 10:32)
Trūkumai:
1. Vaikai praktiškai neina į lauką, nebent kai yra labai šilta, t.y. vasarą... Joms labai sunku susitvarkyti..
2. Maitinimas 3 kartus per dieną+pavakariai... vaisių, sūrelio ar jogurto per 8 mėn. nė karto nėra gavęs... kiekvieną dieną bulvių košė.
4. Kartą užtikau auklėtoją (Danutė) su šeimininkėle geriančias ryte (apie 10 val.) kavą su saldumynaisir besikalbančias, o vaikai stovėjo ratu aplink jas apstojusius ir žiūrinčius ką jos daro... bjauru...
5. Du kartus buvo susimušęs ties akyte ir smilkiniu-net mėlynė buvo ir nudrėskimai, tai nė viena auklėtoja nematė kai tai įvyko.  Aš jas ne kaltinti norėjau, o išsiaiškinti, maža, kas, po to gali atsitikti, kai namo parsivesiu.... o jos abi gynėsi... sakė, kad nė prie vienos nieko nebuvo..tai įdomu prie kurios.
dar sužinojau apie tą daželį, kad vienas vaikas susilaužė ranką ten, o auklėtojos (kitos) pranešė tik pavakary mamai, tipo, nesimatė, kad kas rimto būtų buvę...
6.Maniškis ėjo nuo 1,5 metukų... Darė kuo puikiausiai ant puoduko jau, tik, kad nesiprašydavo pats, nes nekalbėjo... tai jos nutarė dėti jam pampersus, nes nesiprašo... sakė, kad mums sunku sužiūrėti...aš kategoriškai atsisakiau...
Dar kilo konfliktas su auklėtoja Danute (nors taip atrodo gerai sutarem ir tokia jau maloni lindo)... maniškis buvo pasveikęs namie-nuvedžiau į darželį, o po 2 dienų vėl sloga prasidėjo... skambina man auklėtoja iš darželio ir sako: pasiimkit vaiką iš darželio, jis sloguoja, kitus užkrės...sako, direktorė uždraudė vaikam eiti, kurie sloguoja... aš susinervinau, atvažiavau į darželį po vaikų pietų, sutikau juos einant iš valgyklėlės... sakau, kas čia per jūsų nesąmonės, ar jūs skambinot kitiems tėvams, kurių vaikai sloguoja? kurie kosti? ne, sako, dar neskambinau... bet aš jiems po darbo pasakysiu..kaip tik direktorė pasirodė kolidoriuje... sakau, jūs sakėt, kad vaikai neitų su slogom... sako: ne...  tada auklėtoja pradėjo išsisukinėti...
Žodžiu, po to daugiau jis ten nėjo...
Dar girdėjau kaip kita auklėtoja tyčiojasi iš vaikų-vienas verkia, o jinai mė mė... ko čia bliauni kaip ožys... ir pan.
Tiesa, nežinau kodėl, bet tame darželyje jis nuolat su sloga būdavo...
ir atrodo nė karto darželyje nebuvo jokių konfliktų, su auklėtojom pasišnekėdavom....
*

O Danutė, tai čia mažiausiųjų auklėtoja
madmuazele
na, taip... bet kažkur čia skaičiau, kad dabar vyresnių... tokia šviesiais plaukais, visada labai maloni...
Mazule
QUOTE(madmuazele @ 2006 10 10, 09:32)
Trūkumai:
5. Du kartus buvo susimušęs ties akyte ir smilkiniu-net mėlynė buvo ir nudrėskimai, tai nė viena auklėtoja nematė kai tai įvyko.  Aš jas ne kaltinti norėjau, o išsiaiškinti, maža, kas, po to gali atsitikti, kai namo parsivesiu.... o jos abi gynėsi... sakė, kad nė prie vienos nieko nebuvo..tai įdomu prie kurios.

*

MADMUAZELE - pakomentuosiu iš savo varpinės, nes nuo rugsėjo lankom pas tą pačią Danutę (ji dabar trimečių auklėtoja, ne mažiausių mirksiukas.gif ). Na kaip auklėtoja ji gal senojo kirpimo - man tokia tarybinė tongue.gif - bet kol kas tiesiogiai nieko blogo apie ją pasakyti negaliu - Mildai ji kaip tik dar labiau patinka negu Nijolė - prie jos tai totalus bardakas - ji kaip ir gera, bet tada vaikai galvom eina doh.gif
1. į lauką eina kasdien jeigu nelyja. Išbūna visą valandą ir net ilgiau 4u.gif man net norėtūsi, kad mažiau vestų, nes sušlampa, sušala........... unsure.gif
2. su maitinimu prastokai, tikrai nieko papildomai negauna, bet ir bulvių košė tikrai ne kasdien - manoji vis giriasi, kad valgė grikius, ryžius ar pan. mirksiukas.gif
3. trijų metų vaikiukams per savaitę du kartus muzika (vyksta nuo rugsėjo vid.), du kartus fizinis (prasidės, kai įjungs šildymą - aprangytes jau pasiruošėm) thumbup.gif . Na būrelių darželyje mažokai - tik kažkas vaikiukams nuo 5 metų g.gif
4. gali būti - dažnai ten kava kvepia blush2.gif
5. na čia manau daugelio darželių problema unsure.gif deja, bet taip yra..........o aš kelis kartus vaikiukus vienus grupėje radau - laukiau 10 min., kol aukėtoja atėjo tipo "iš direktorės" unsure.gif Va čia tai pykstu schmoll.gif

Na o konfliktų visur ir visada gali būti mirksiukas.gif
Mes lanko nuo rugsėjo mėn. po tris valandas per dieną - pasiimu prieš pietų miegą - mažė dar nesirgo thumbup.gif , niekuo nesiskundžia thumbup.gif , visada pasiimu linksmą. Grupė mažutė - vaikų 8, daugiausiai kai mačiau buvo 14 4u.gif
smulkute
QUOTE(Mazule @ 2006 10 10, 11:07)
Na būrelių darželyje mažokai - tik kažkas vaikiukams nuo 5 metų  g.gif

*

Gaila... As tikrai norečiau, kad maniškė ką nors lankytų... unsure.gif
CDA
Atsakymas Madmuazelei
Na dėl 4 ir 5 punktų nesiginčysiu, nemačiau ir nežinau. Bet dėl pirmų trijų tai, mergužėle, perlenkei... Gal ne kiekvieną dieną vaikai išvedami laukan, bet sakyti, kad jie sėdi uždaryti, kad per 8mėnesius negavo obuolio, banano ar pan., kai aš kiekvieną vakarą iš saviškės spintutės susirankiodavau panašias gėrybes, kad pūti nepradėtų. Man irgi ne visa tvarka tame darželyje patinka, manau niekur idealios tvarkos nerasite, bet pradėti tokias ... skiesti...
madmuazele
QUOTE(CDA @ 2006 10 10, 11:05)
Atsakymas Madmuazelei
Na dėl 4 ir 5 punktų nesiginčysiu, nemačiau ir nežinau. Bet dėl pirmų trijų tai, mergužėle, perlenkei... Gal ne kiekvieną dieną vaikai išvedami laukan, bet sakyti, kad jie sėdi uždaryti, kad per 8mėnesius negavo obuolio, banano ar pan., kai aš kiekvieną vakarą iš saviškės spintutės susirankiodavau panašias gėrybes, kad pūti nepradėtų. Man irgi ne visa tvarka tame darželyje patinka, manau niekur idealios tvarkos nerasite, bet pradėti tokias ... skiesti...
*

norėtųsi didesnės pagarbos blink.gif
na, žinote, aš tikrai neskiedžiau, o parašiau taip kaip buvo.... mirksiukas.gif nė vieno sakinio nesukūriau smile.gif
O dabartiniame darželyje, tikrai galėčiau pasakyti, kad tvarka arti idealios... :
Nenuorama
QUOTE(CDA @ 2006 10 10, 12:05)
Gal ne kiekvieną dieną vaikai išvedami laukan, bet sakyti, kad jie sėdi uždaryti, kad per 8mėnesius negavo obuolio, banano ar pan., kai aš kiekvieną vakarą iš saviškės spintutės susirankiodavau panašias gėrybes, kad pūti nepradėtų. Man irgi ne visa tvarka tame darželyje patinka, manau niekur idealios tvarkos nerasite, bet pradėti tokias ... skiesti...
*

Tai gal jūs pati tuos skanėstus vaikui nešėt g.gif Aš ir nesu tikra, ar mano vaikas gauna kokių vaisių unsure.gif

P.S. Kažkaip negražu rimtai mamai kitas mamas vadinti "mergužėlėmis" verysad.gif
smulkute
QUOTE(madmuazele @ 2006 10 10, 13:01)
O dabartiniame darželyje, tikrai galėčiau pasakyti, kad tvarka arti idealios... :
*

O kokį dabar darželį lankot? 4u.gif
madmuazele
Justinukas smile.gif
Mazule
Man rodosi, čia nesusipratimai ir nesusikalbėjimai atsirado todėl, kad Madmuazelė savo leliuką vedė į lopšelį - tiesa? g.gif , o mes kalbam apie darželinukus mirksiukas.gif Lopšelinukus tikrai retai išveda, gal ir veiklos ten mažiau, nors kokia dar ten veikla blush2.gif
O dėl vaisių tai tikrai keista - maniškei per mėnesį vieną kartą obuolį pasiūlė, ir tą ne darželis davė, o man rodos pati auklėtoja tongue.gif
smulkute
QUOTE(Mazule @ 2006 10 10, 15:21)
Lopšelinukus tikrai retai išveda, gal ir veiklos ten mažiau, nors kokia dar ten veikla  blush2.gif
*

Maniškė- lopšelinukė. Į lauką eina kai geras oras. O po pusryčių du kartus per savaitę eina į salę pašokt, padainuot smile.gif
Mazule
QUOTE(smulkute @ 2006 10 10, 14:26)
Maniškė- lopšelinukė. Į lauką eina kai geras oras. O po pusryčių du kartus per savaitę eina į salę pašokt, padainuot  smile.gif
*

Na tada tikrai nesuprantu, kodėl Madmuazelė rašo viską atvirkščiai g.gif Negi auklėtojos gali kardinaliai keisti darželio veiklą? unsure.gif
Kažkaip nesusiveda galai doh.gif
Nenuorama
QUOTE(smulkute @ 2006 10 10, 15:26)
Maniškė- lopšelinukė. Į lauką eina kai geras oras. O po pusryčių du kartus per savaitę eina į salę pašokt, padainuot  smile.gif
*

Aš saviškę irgi visdar randu lauke, kai ateinu pasiimti. O kokioj grupėj tavo mergaitė ax.gif
madmuazele
Na, aš rašau kaip mums buvo... Galiu laisvai reikšti savo nuomonę. mirksiukas.gif Ir nereikia užsipulti ir kritikuoti, kad mums taip nebuvo ir iš karto viską neigti rolleyes.gif Jei jums gerai-tada gerai... Man taip buvo negerai... Dabartiniame darželyje mano vaikas, nors lopšelinukas, sportuoja 2 k. per savaitę ir muzikos pamokėlės 2 k. per savaitę... ten to NIEKADA nebuvo... Čia gauna ir sūrelius ir jogurtus, vaisius-kas dieną gauna!!!! Taip, kad nereikia čia rašyti, jog aš išsigalvoju...parašiau viską kaip mums buvo bigsmile.gif
Papildyta:
Dėl lauko.... Aš rašiau-kai geras oras... vakare jūs randat? Aš ateidavau vaiką pasiimti apie 16.40, tai visi buvo tik rengiami į lauką... Čia vėl gi... Į lauką eina ir ryte po pusryčių ir vakare iš karto po vakarienės smile.gif
Nenuorama
QUOTE(Mazule @ 2006 10 10, 15:21)
Man rodosi, čia nesusipratimai ir nesusikalbėjimai atsirado todėl, kad Madmuazelė savo leliuką vedė į lopšelį - tiesa?  g.gif , o mes kalbam apie darželinukus  mirksiukas.gif  Lopšelinukus tikrai retai išveda, gal ir veiklos ten mažiau, nors kokia dar ten veikla  blush2.gif
O dėl vaisių tai tikrai keista - maniškei per mėnesį vieną kartą obuolį pasiūlė, ir tą ne darželis davė, o man rodos pati auklėtoja  tongue.gif
*

mažiukų grupę vasarą kažkurį laiką prižiūrėjo vyresniųjų auklytė Kristina smile.gif Nu labai faina thumbup.gif Tikiuosi Urtė pas ją vėliau pateks rolleyes.gif
Mazule
QUOTE(Nenuorama @ 2006 10 10, 14:54)
mažiukų grupę vasarą kažkurį laiką prižiūrėjo vyresniųjų auklytė Kristina  smile.gif Nu labai faina  thumbup.gif Tikiuosi Urtė pas ją vėliau pateks  rolleyes.gif
*

KRISTINA labai faina thumbup.gif , bet ji tuoj išeina dekretinių verysad.gif
smulkute
QUOTE(Nenuorama @ 2006 10 10, 15:36)
Aš saviškę irgi visdar randu lauke, kai ateinu pasiimti. O kokioj grupėj tavo mergaitė  ax.gif
*

Pagrandukų bigsmile.gif , bet aš (ar vyras) ją dažniausiai pasiimu apie truputį po 16val. ax.gif
Nenuorama
QUOTE(Mazule @ 2006 10 10, 15:53)
KRISTINA labai faina  thumbup.gif , bet ji tuoj išeina dekretinių  verysad.gif
*

g.gif kad nepastebėjau aš jos pilvuko bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(smulkute @ 2006 10 10, 15:57)
Pagrandukų bigsmile.gif , bet aš (ar vyras) ją dažniausiai pasiimu apie truputį po 16val. ax.gif
*

Mes irgi thumbup.gif Koks dukrytės vardas?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.