Labai norečiau sužinoti apie ši darželį.Neradau nei vieno atsiliepimo.Užrašėm sūnų į Pasakaitę ir į Saulėgrąžą,jeigu nebus vietos Pasakaitei eisim į Saulėgrąžą,tad parašykit kas ką žino
Salia jo su maze vis vaikstom - labai apleistas atrodo - vaikai su smeliu zaidzia ne smelio dezeje, o tiesiog duobeje
Nezinau kaip aukletojos, bet aplinka primena apleista darzeli
Mes irgi svarstėm dėl šito darželio. Pasiskambinau, sakau, gal galim ateit pažiūrėt?, tai atsakė, kad nėr ko čia žiūrėti, nieko čia jūs nepamatysit, auklėtojos atostogauja, vaikai lanko tik tie, kuriems reikia. Nu po tokio "šilto" pokalbio, kažkaip atšoko noras šitan darželin
Iš atsiliepimų girdėjau, kad visai ten neblogai. Tik stenkitės nepakliūti pas auklėtoją burokienę, prižiūrinčią lopšelinius. Kitos auklėtojos gązdina vaikus, kai jie neklauso, kad nuves pas minėtą auklėtoją Mano nuomonė - vidutiniškas darželis. Gal kas lankėt ir gali tikliau papsakot..
Sveiki.
Noreciau papriestarauti jusu neigiamoms nuomonems apie darzeli "Saulegraza".Turiu 2 vaikucius,kurie lanke si darzeli.Niekada neturejau jokiu problemu.Labiausiai patiko, kad aukletojos nuosirdzios, rupestingos ir vaikai jas tikrai mylejo. Kieme zaislu mazai- neneigsiu, bet grupese apstu.Tikrai rekomenduoju si darzeli mamoms,kurios negali apsispresti.Isore dar nieko nesako, manau,kad jusu vaikui svarbiausia yra gauna siluma, meile ir rupestis.
Mano 2 vaikai jau buvę šio darželio auklėtiniai, o mažiausiąją dar ir dabar iš Pilaitės specialiai čia vežu. Mielos mamos, jei norite, kad Jūsų vaikas būtų lavinamas ir puikiai paruoštas mokyklai, užsirašykite į šį darželį. Sutinku, kad teritorija atrodo "poprasčiai',bet manau, atiduodamos vaikus tikimės, kad jie ne tik suras begalę žaislų, bet jais ir jų lavinimu bus tinkamai pasirūpinta. Šiemet turiu pirmokę ir jos mokytoja pasakė, kad sprendžiant iš vaiko pasiekimų tikrai su ja buvo daug dirbama. Sutinku, kad yra visokių auklėtojų, bet nuoširdesnių šiame darželyje yra daugiau.
Aš šalia jo gyvenu, taigi man tai yra labai aktualu. ačiū už komentarus.
Gal kas galit ka nors pasakyt apie lopšelinukų grupę?
mane irgi domino šio darželio lopšelinukų grupė. Gal kas žinot nuo kokio amžiaus priima mažiukus į lopšelinukų grupę? Ar reikia iš anksto parašyt prašymą, kad priimtų?
Sveiki! As atceprasau, kad rasisiu rusiskai. Moi Deividukas nacal hodit v etot sadik v 2 goda. Priniali bez vsiakih problem, voprosov i srazu. Nam vse pokazali. Malis popal v gruppu "pagrandukai". Mianecki deistvitelno ne plohie, zabotlevie. Ponravilos takze, otdelnaia stolovaj (v drugih sadikah detjam prinosjat kusat v gruppu v igravuju komnatu), bolsie pomesenija, dostatocno igrusek, detjam vsegda est cem zaniatsia.Kak i vsem detkam bilo trudno priviknut, no potom hodil s udovolstviem.
Tak kak mi zivem Pasilaiciai podumali perevesti v sadik poblizi (DURNIE), vse ravno nuzno bilo perehodit v druguju gruppu. Peresli mi v "AITVARAS", nam 2 min idti. NIKOMU NE SOVETUJU vesti tuda svoih detok. Pomesenija ocen malenkie, v spalne daze negde postavit detjam stulciki dlja odezdi. Detei nabirajut stolko skolko est kravatok. Muza porozilo to, cto tam net igrusek.Na 18 malcikov 5 masok. Njanecki kakie-to njuni i mjamli, po drugomu skazat nikak.N bolse vsego porozilo - eto tualet. On mense, cem u nas doma.Ja vse ponimaju, cto detki bolsie im nuzno hodit` na unitazik, no. Vse sovsem ne gigienicno i daze netu krizak na nih.A esli, izvinjajus` , rebenok hocet kakat` on dol zen sest` na opisanii grjaznii unitazik.... Koroce, so slezami na glazah ja vodila ego tuda rovno 4 dnja... Na 2 den` posla nazad v "Saulegraza" i nas prinjali nazad. Teper mi hodim v gruppu "bitutes". Ja ocen` dovolna. Vot takoi bil opit. Teper` mne est` s cem sravnit`. I eše milie mamocki beregite svoih drogacennie briliantiki. Govorite s nimi kak mozno bolse. Sprasivaite vse po neskolku raz. Malis vsegda otvetit pocemu nenravitsja tetja, kricit ona ili govarit tihonko, cto ona govorit pered snom i t.d i t.p Udaci vsem. Irina.
Sveikutės
na ką - užsirašėm ir mes į šį darželį - žiūrėsim kaip seksis Priėmė labai maloniai, be jokių problemų ar slaptų užuominų Viskas manau priklausys nuo to, pas kokias auklėtojas pateksim.......... Mūsų darželio pr. - nuo rugpjūčio mėn.
Sakykit, o gal žinot, ar šitame darželyje yra logopedė? Mums būtų reikalinga, kuri dirbtų su nepriešmokyklinio amžiaus vaikučiais, na su tokiais, kuriems sunkiai sekasi kalbėti
Logopedė tikrai yra, bet su kokio amžiaus vaikais dirba negaliu pasakyti. O jei vaikeliui sunkiai sekasi kalbėti- tai, berods, prie TV bokšto yra logopedinis darželis.
Nuo birželio mano mažoji pradėjo lankut šį darželį, Žvirbliukų grupę
Buvo dar toks įvykis. Ketvirtadienio vakarą, po darbo ateinu pasiimti mažosios, o man pavaduojanti auklėtoja (tokia žemuktė) ir sako: Ryt neveskit vaiko, nepriimsim. Buvo atėjusi vedėja, pamatė, kad jūsų dukrytei traiškonaj akys ir pasakė, kad tai gali būti užkrečiama..." Tai sakau, o kur jūs buvot dieną, kodėl nepaskambinot, nepasakėt... būčiau ir dėl darbo susitvarkiusi ir t.t. na, žodžiu, kažkaip susidarė įspūdis, kad visai nemąstioma yra
Viskas aisku, net nebandysiu saviskes ten vest
Na, kadangi lankėm šį darželį, tai galiu pasidalinti patirtimi. Kai nusprendėm, kad laikas pradėti leisti vaiką į darželį, pirmiausia pradėjom žvalgytis į "Pasakaitę". Nes pasivaikščiojant traukė akį gražios žaidimų aikštelės, aukšta tvora. Bet pabendravus su vedėja bei išgirdus atsiliepimų apie tą darželį, noras praėjo
Mes taip pat rinkomės iš šių dviejų ir pasirinkom "Saulėgrąžą". Vakar aplankėm savo pirmasias auklėtojas (Nijolė - dirbusi kartu su Kristina - labai šauni
Na matysim - kol kas nieko negaliu pasakyt - pradėsim lankyt kitą savaitę, tada matysiu, kaip mažė reaguoja, kaip kas............. Va tik atrodo šiame darželyje nėra jokių būrelių..........
Va tik atrodo šiame darželyje nėra jokių būrelių..........
[/quote] Daržely yra dailės studija, beje, jos auklėtinių darbelių paroda puošė Respublikinės Martyno Mažvydo bibliotekos vaikų skyriaus sienas. Muzikos vadovė moko skambinti pianinu, yra tautinių šokių kolektyvas. Gal kažką ir pamiršau paminėti
Labutis
na ką - daug dvejojom, daug čia niūrių žinučių skaitėm, bet vis tik pradėjom į šį darželį keliaut Aišku, adaptacija buvo verksminga, bet tai natūralu, tačiau įsiliejo Mildutė ten visai šauniai, veiklos per akis (per savaitę 2 k. fizinis, 2 k. muzikos pamokos, dar veikla grupėse, laukas........). Auklėtojos manau taip pat kliuvo visai šaunios: lankom "Smalsučių" gr., Nijolė ir Danutė (na ši tokio "senojo" kirpimo - matosi griežtoka, bet kol Mildutei tinka - tinka ir man Va tik pirkinių sąrašą gavom
Pasiskaitineju apie darzelius. Kaip ir laikas mums susirupinti ir savo maza pupa uzrasyti.
Manau visada yra teigiamu ir neigiamu nuomoniu. Ir tikrai gerai, kad galima ju pasiskaityti. Man visai atrodo neblogas sis darzelis - Saulegraza- ir jau rimtai pradedu galvoti apie savo mazes i ji uzrasyma.
O mes antram.........jau kai mažės laukiu koridoriuje (po pietų valgymo) pasiimt - sušalu
Bet vaikų koridoriuje gi nelaiko
QUOTE(Mazule @ 2006 09 27, 15:54) O tai įdomu, kaip jie į fizinį tokiais koridoriais nurengti kulniuos? Aš turėjau omenyje, kad jei koridoriuje vėsu, tai iš kur ta šiluma grupėje? ir dar langai seni-senučiukai Maniškių, kai mažos buvo, niekas nuogų koridoriais netampė, nurengdavo salėje. Didesni turi sportinius kostiumėlius. Sutinku, kad kol neįjungtas šildymas, grupėje, kaip ir pas visus namuose, šalta. Tada miegamuosiuose įjungia šildytuvus. Bet tai vieša paslaptis. Beje, bent mūsų grupėje auklėtojos langus jau pradėjo kamšyti ir klijuoti.
Mano sunus jau antri metai lanko si darzeli ir nei jis, nei as jokiu nusiskundimu neturim.Darzelis kaip darzelis.Sunus maista vis giria,jam skanu ir suvalgo dazniausiai viska(nors namie maistui yra siek tiek isrankus).Lanko dailes bureli,dar nuo spalio anglu k.bus burelis.Kiek zinau yra dar sokiu burelis.Sarasus aukletojos pateike tai nemenkus,bet manau,kad ir kituose darzeliuose tas pats
As vedu į lopšelį, "pagrandukų" grupę. Auklėtojos tikrai malonios, nuoširdžiai vaikučiais rūpinasi, užima juos: seka pasakėles, skaito knygutę, žaidžia. Taip pat du kartus savaitėj yra užsiėmimai salėj
QUOTE(Mazule @ 2006 09 08, 18:23) Patinka man ir tai, jog šiame darželyje vaikučiai valgyt keliauja į valgyklą kitoje patalpoje.......... O man tas nelabai patinka, nes didesnė tikimybė užsikrėst nuo kitų vaikų QUOTE(CDA @ 2006 09 26, 12:19) Visos pirmo aukšto grupės turi šildomas grindis. Ne tik turi, bet ir šildo Taip, šilumos ten tikrai pakanka Gaila, kad šis darželis tolokai nuo namų ir kai jaunėlė paaugs, bus per sudėtinga ten abi vest. Tai esu pasimetus, nes vyresnioji kitais metais iš lopšelio turi pereit i darželinukų grupę, o mažoji pradės lankyt lopšelį, tai gal pervest abi į Pasakaitę Tiesa, darželio direktorė man nepatiko. Kažkokia amžinai nepatenkinta QUOTE(Mazule @ 2006 09 08, 17:23) Mes taip pat rinkomės iš šių dviejų ir pasirinkom "Saulėgrąžą". Vakar aplankėm savo pirmasias auklėtojas (Nijolė - dirbusi kartu su Kristina - labai šauni Na matysim - kol kas nieko negaliu pasakyt - pradėsim lankyt kitą savaitę, tada matysiu, kaip mažė reaguoja, kaip kas............. Va tik atrodo šiame darželyje nėra jokių būrelių.......... man ji ir atrodė labai maloni... bet čia tik atrodo... bėgom iš to darželio tekini-niekada nerekomenduočiau jo niekam kaip gero... ėjom, nes neturėjom kitos išeities...
Trūkumai:
1. Vaikai praktiškai neina į lauką, nebent kai yra labai šilta, t.y. vasarą... Joms labai sunku susitvarkyti.. 2. Maitinimas 3 kartus per dieną+pavakariai... vaisių, sūrelio ar jogurto per 8 mėn. nė karto nėra gavęs... kiekvieną dieną bulvių košė. 3. Jokių lavinimo pamokėlių. Jokio fizinio, šokių ar dainavimo... 4. Kartą užtikau auklėtoją (Danutė) su šeimininkėle geriančias ryte (apie 10 val.) kavą su saldumynaisir besikalbančias, o vaikai stovėjo ratu aplink jas apstojusius ir žiūrinčius ką jos daro... bjauru... 5. Du kartus buvo susimušęs ties akyte ir smilkiniu-net mėlynė buvo ir nudrėskimai, tai nė viena auklėtoja nematė kai tai įvyko. Aš jas ne kaltinti norėjau, o išsiaiškinti, maža, kas, po to gali atsitikti, kai namo parsivesiu.... o jos abi gynėsi... sakė, kad nė prie vienos nieko nebuvo..tai įdomu prie kurios. dar sužinojau apie tą daželį, kad vienas vaikas susilaužė ranką ten, o auklėtojos (kitos) pranešė tik pavakary mamai, tipo, nesimatė, kad kas rimto būtų buvę... 6.Maniškis ėjo nuo 1,5 metukų... Darė kuo puikiausiai ant puoduko jau, tik, kad nesiprašydavo pats, nes nekalbėjo... tai jos nutarė dėti jam pampersus, nes nesiprašo... sakė, kad mums sunku sužiūrėti...aš kategoriškai atsisakiau... Dar kilo konfliktas su auklėtoja Danute (nors taip atrodo gerai sutarem ir tokia jau maloni lindo)... maniškis buvo pasveikęs namie-nuvedžiau į darželį, o po 2 dienų vėl sloga prasidėjo... skambina man auklėtoja iš darželio ir sako: pasiimkit vaiką iš darželio, jis sloguoja, kitus užkrės...sako, direktorė uždraudė vaikam eiti, kurie sloguoja... aš susinervinau, atvažiavau į darželį po vaikų pietų, sutikau juos einant iš valgyklėlės... sakau, kas čia per jūsų nesąmonės, ar jūs skambinot kitiems tėvams, kurių vaikai sloguoja? kurie kosti? ne, sako, dar neskambinau... bet aš jiems po darbo pasakysiu..kaip tik direktorė pasirodė kolidoriuje... sakau, jūs sakėt, kad vaikai neitų su slogom... sako: ne... tada auklėtoja pradėjo išsisukinėti... Žodžiu, po to daugiau jis ten nėjo... Dar girdėjau kaip kita auklėtoja tyčiojasi iš vaikų-vienas verkia, o jinai mė mė... ko čia bliauni kaip ožys... ir pan. Tiesa, nežinau kodėl, bet tame darželyje jis nuolat su sloga būdavo... ir atrodo nė karto darželyje nebuvo jokių konfliktų, su auklėtojom pasišnekėdavom.... QUOTE(madmuazele @ 2006 10 10, 10:32) Trūkumai: 1. Vaikai praktiškai neina į lauką, nebent kai yra labai šilta, t.y. vasarą... Joms labai sunku susitvarkyti.. 2. Maitinimas 3 kartus per dieną+pavakariai... vaisių, sūrelio ar jogurto per 8 mėn. nė karto nėra gavęs... kiekvieną dieną bulvių košė. 3. Jokių lavinimo pamokėlių. Jokio fizinio, šokių ar dainavimo... 4. Kartą užtikau auklėtoją (Danutė) su šeimininkėle geriančias ryte (apie 10 val.) kavą su saldumynaisir besikalbančias, o vaikai stovėjo ratu aplink jas apstojusius ir žiūrinčius ką jos daro... bjauru... 5. Du kartus buvo susimušęs ties akyte ir smilkiniu-net mėlynė buvo ir nudrėskimai, tai nė viena auklėtoja nematė kai tai įvyko. Aš jas ne kaltinti norėjau, o išsiaiškinti, maža, kas, po to gali atsitikti, kai namo parsivesiu.... o jos abi gynėsi... sakė, kad nė prie vienos nieko nebuvo..tai įdomu prie kurios. dar sužinojau apie tą daželį, kad vienas vaikas susilaužė ranką ten, o auklėtojos (kitos) pranešė tik pavakary mamai, tipo, nesimatė, kad kas rimto būtų buvę... 6.Maniškis ėjo nuo 1,5 metukų... Darė kuo puikiausiai ant puoduko jau, tik, kad nesiprašydavo pats, nes nekalbėjo... tai jos nutarė dėti jam pampersus, nes nesiprašo... sakė, kad mums sunku sužiūrėti...aš kategoriškai atsisakiau... Dar kilo konfliktas su auklėtoja Danute (nors taip atrodo gerai sutarem ir tokia jau maloni lindo)... maniškis buvo pasveikęs namie-nuvedžiau į darželį, o po 2 dienų vėl sloga prasidėjo... skambina man auklėtoja iš darželio ir sako: pasiimkit vaiką iš darželio, jis sloguoja, kitus užkrės...sako, direktorė uždraudė vaikam eiti, kurie sloguoja... aš susinervinau, atvažiavau į darželį po vaikų pietų, sutikau juos einant iš valgyklėlės... sakau, kas čia per jūsų nesąmonės, ar jūs skambinot kitiems tėvams, kurių vaikai sloguoja? kurie kosti? ne, sako, dar neskambinau... bet aš jiems po darbo pasakysiu..kaip tik direktorė pasirodė kolidoriuje... sakau, jūs sakėt, kad vaikai neitų su slogom... sako: ne... tada auklėtoja pradėjo išsisukinėti... Žodžiu, po to daugiau jis ten nėjo... Dar girdėjau kaip kita auklėtoja tyčiojasi iš vaikų-vienas verkia, o jinai mė mė... ko čia bliauni kaip ožys... ir pan. Tiesa, nežinau kodėl, bet tame darželyje jis nuolat su sloga būdavo... ir atrodo nė karto darželyje nebuvo jokių konfliktų, su auklėtojom pasišnekėdavom.... O Danutė, tai čia mažiausiųjų auklėtoja
na, taip... bet kažkur čia skaičiau, kad dabar vyresnių... tokia šviesiais plaukais, visada labai maloni...
QUOTE(madmuazele @ 2006 10 10, 09:32) Trūkumai: 1. Vaikai praktiškai neina į lauką, nebent kai yra labai šilta, t.y. vasarą... Joms labai sunku susitvarkyti.. 2. Maitinimas 3 kartus per dieną+pavakariai... vaisių, sūrelio ar jogurto per 8 mėn. nė karto nėra gavęs... kiekvieną dieną bulvių košė. 3. Jokių lavinimo pamokėlių. Jokio fizinio, šokių ar dainavimo... 4. Kartą užtikau auklėtoją (Danutė) su šeimininkėle geriančias ryte (apie 10 val.) kavą su saldumynaisir besikalbančias, o vaikai stovėjo ratu aplink jas apstojusius ir žiūrinčius ką jos daro... bjauru... 5. Du kartus buvo susimušęs ties akyte ir smilkiniu-net mėlynė buvo ir nudrėskimai, tai nė viena auklėtoja nematė kai tai įvyko. Aš jas ne kaltinti norėjau, o išsiaiškinti, maža, kas, po to gali atsitikti, kai namo parsivesiu.... o jos abi gynėsi... sakė, kad nė prie vienos nieko nebuvo..tai įdomu prie kurios. dar sužinojau apie tą daželį, kad vienas vaikas susilaužė ranką ten, o auklėtojos (kitos) pranešė tik pavakary mamai, tipo, nesimatė, kad kas rimto būtų buvę... MADMUAZELE - pakomentuosiu iš savo varpinės, nes nuo rugsėjo lankom pas tą pačią Danutę (ji dabar trimečių auklėtoja, ne mažiausių 1. į lauką eina kasdien jeigu nelyja. Išbūna visą valandą ir net ilgiau 2. su maitinimu prastokai, tikrai nieko papildomai negauna, bet ir bulvių košė tikrai ne kasdien - manoji vis giriasi, kad valgė grikius, ryžius ar pan. 3. trijų metų vaikiukams per savaitę du kartus muzika (vyksta nuo rugsėjo vid.), du kartus fizinis (prasidės, kai įjungs šildymą - aprangytes jau pasiruošėm) 4. gali būti - dažnai ten kava kvepia 5. na čia manau daugelio darželių problema Na o konfliktų visur ir visada gali būti Mes lanko nuo rugsėjo mėn. po tris valandas per dieną - pasiimu prieš pietų miegą - mažė dar nesirgo
Atsakymas Madmuazelei
Na dėl 4 ir 5 punktų nesiginčysiu, nemačiau ir nežinau. Bet dėl pirmų trijų tai, mergužėle, perlenkei... Gal ne kiekvieną dieną vaikai išvedami laukan, bet sakyti, kad jie sėdi uždaryti, kad per 8mėnesius negavo obuolio, banano ar pan., kai aš kiekvieną vakarą iš saviškės spintutės susirankiodavau panašias gėrybes, kad pūti nepradėtų. Man irgi ne visa tvarka tame darželyje patinka, manau niekur idealios tvarkos nerasite, bet pradėti tokias ... skiesti... QUOTE(CDA @ 2006 10 10, 11:05) Atsakymas Madmuazelei Na dėl 4 ir 5 punktų nesiginčysiu, nemačiau ir nežinau. Bet dėl pirmų trijų tai, mergužėle, perlenkei... Gal ne kiekvieną dieną vaikai išvedami laukan, bet sakyti, kad jie sėdi uždaryti, kad per 8mėnesius negavo obuolio, banano ar pan., kai aš kiekvieną vakarą iš saviškės spintutės susirankiodavau panašias gėrybes, kad pūti nepradėtų. Man irgi ne visa tvarka tame darželyje patinka, manau niekur idealios tvarkos nerasite, bet pradėti tokias ... skiesti... norėtųsi didesnės pagarbos na, žinote, aš tikrai neskiedžiau, o parašiau taip kaip buvo.... O dabartiniame darželyje, tikrai galėčiau pasakyti, kad tvarka arti idealios... : QUOTE(CDA @ 2006 10 10, 12:05) Gal ne kiekvieną dieną vaikai išvedami laukan, bet sakyti, kad jie sėdi uždaryti, kad per 8mėnesius negavo obuolio, banano ar pan., kai aš kiekvieną vakarą iš saviškės spintutės susirankiodavau panašias gėrybes, kad pūti nepradėtų. Man irgi ne visa tvarka tame darželyje patinka, manau niekur idealios tvarkos nerasite, bet pradėti tokias ... skiesti... Tai gal jūs pati tuos skanėstus vaikui nešėt P.S. Kažkaip negražu rimtai mamai kitas mamas vadinti "mergužėlėmis"
Justinukas
Man rodosi, čia nesusipratimai ir nesusikalbėjimai atsirado todėl, kad Madmuazelė savo leliuką vedė į lopšelį - tiesa?
O dėl vaisių tai tikrai keista - maniškei per mėnesį vieną kartą obuolį pasiūlė, ir tą ne darželis davė, o man rodos pati auklėtoja QUOTE(smulkute @ 2006 10 10, 14:26) Maniškė- lopšelinukė. Į lauką eina kai geras oras. O po pusryčių du kartus per savaitę eina į salę pašokt, padainuot Na tada tikrai nesuprantu, kodėl Madmuazelė rašo viską atvirkščiai Kažkaip nesusiveda galai
Na, aš rašau kaip mums buvo... Galiu laisvai reikšti savo nuomonę.
Papildyta: Dėl lauko.... Aš rašiau-kai geras oras... vakare jūs randat? Aš ateidavau vaiką pasiimti apie 16.40, tai visi buvo tik rengiami į lauką... Čia vėl gi... Į lauką eina ir ryte po pusryčių ir vakare iš karto po vakarienės QUOTE(Mazule @ 2006 10 10, 15:21) Man rodosi, čia nesusipratimai ir nesusikalbėjimai atsirado todėl, kad Madmuazelė savo leliuką vedė į lopšelį - tiesa? O dėl vaisių tai tikrai keista - maniškei per mėnesį vieną kartą obuolį pasiūlė, ir tą ne darželis davė, o man rodos pati auklėtoja mažiukų grupę vasarą kažkurį laiką prižiūrėjo vyresniųjų auklytė Kristina |