Ar jusu vaikams nenustate raumenu tonuso sutrikimo? Kiek girdejau, nemazai vaikiuku turi sita dalykeli. Ar darete masazus? Kokie rezultatai?
Mano vaikeliui irgi nustate raumenu isitempima. Tai gydytoja liepe masazuoti tris kartus dienoje tiek kojytes, tiek rankytes. Labai svarbu yra masazuoti iki raudonumo. Masazuojkant kojytes butina masazuoti nuo kulniuko i pirsciukus, po to ismangyti visas pagalveles sukamaisiais judesiais. Kad lengviau slystu rankos pasitepk aliejumi. O siaip tai man rekomendavo viena masaziste is Karoliniskiu poliklinikos - Budriene. As irgi eisiu pas savo pedietre ir prasysiuosi siuntimo. Tai tiek as tau galiu patarti.
darem masazus, lankem baseina - kazkiek padejo ir sumazino.
Viena ka galiu pasakyti - kuo anksciau pradesite, tuo geriau bus, nes kuo vyresnis vaikas, tuo sunkiau jis jau svetima zmogu prisileidzia, leidziasi jo minkomas. Pvz panele 4 men kuo puikiausiai pernese masazu kursa, o veliau jau kazkur 7 -8 men bandem masazuotis, tai viskas baigesi vizitais pas neurologa ir raminnanciu gerimais.
mums masazas tai labai padejo
Kazkaip lengvai jai praejo tie masazai
manau, kad veliau masaziste buvo kazka ne tokio padariusi todel ir bijojo
Mums irgi padidintas raumenu tonusas buvo. Kai buvom vieno men. - savaitele dare masazus poliklinikoj, kai buvom 4 men. ateidinejo i namus masaziste ir viskas buvo gerai. Siaip tai po masazu rezultatai buvo akivaizus
Tai ka vistiek dare, nors ir vaikas klyke? Nu
O mums buvo nustate susilpnejusi tonusa,labai ilgai nesivarte,o ropoti pradejo tik 9,5men.
Kai buvom 7men. paskyre masazus,bet pasidareme keturis kartus,o paskui ligos uzpuole.Tai kol issveikom,mergina pati viska pradejo daryti,t.y. atsisedo,atsistojo,o dabar jau pirmus zingsnelius zengia.Pries menesi buvome pas vystymosi pediatre ir kineziterapeute-esame visiskai sveikos,raumenukai susitvarke. Gal su padidintu tonusu kiek sunkiau,bet masazai tikrai padeda,nes manau ir tie keli kartai mums padejo ledus isjudinti.
Mums masazai LABAI padejo
masaziste ateidavo dvi savaites maziuka masazuot, dabar kursa kartosim po 3 savaiciu
Mes i Baltupiu seimos centra veziojom pas Petrauskiene, jei neklystu. Padare 10 seansu, tai rezultatai akivaizdus buvo - mergicka pradejo ropoti ( jai tada 7 menesiai buvo). Labai gera masaziste, svelni. Gabi visai neverkdavo, jai su kamuoliu pratimai labai patikdavo.
[QUOTE]Pvz panele 4 men kuo puikiausiai pernese masazu kursa, o veliau jau kazkur 7 -8 men bandem masazuotis, tai viskas baigesi vizitais pas neurologa ir raminnanciu gerimais. KAZKAS BAISAUS, KAIP TAIP VAIKA GASDINT GALIMA? Matyt masazistes biolaukas nepatiko.
RIDA ar gali pasakyti kiek kainavo?
KAD MANO MAZULE PERDAUG ISITEMPUSI PASTEBEJOME, KAI JI NE VARTYTIS PRADEJO, O SESTIS. PASKYRE MASAZUS. MASAZISTE SAKE, KAD TURIME PATYS IS JOS MOKYTIS PRATIMU IR KAI TIK TURESIM LAISVA MINUTE, MASAZUOTI. TAIP IR DAREME. VISKAS SUSITVARKE. DABAR MUMS JAU 3,5M IR VISKAS TVARKOJE.
Mano panele daryti masazus pradejo 7 menesiu. Tai viskas baigesi kaip ir Silvutes vaikuciui. Masazistei ne motais budavo kad vaikas iki vemimo klykia, vis sakydavo pripras. Tai po poros savaiciu tokio kasdienio klykimo ir atopinis dermatitas paumejo ir siaip irzlesne budavo, tai dabar jau net nenoriu pati i poliklinikos puse pazvelgt, tuo labiau, kad nieko tie masazai nepadejo.
O kiek kainuoja tie masazai ir gal kas gali klaipedoj masaziste parekomenduoti
Sveikos mamytes,
as norejau paklausti kokie pozymia yra to padidejusio raumenu tonuso ir ar as galiu pati jau pamatyti kad toks dalykas su mano leliuku atsitiko ar cia tik gydytoja gali pasakyti? Mano maziuke gana daznai pavirpina lupyte, ir kojyte kaip kiskiukas ypac kai verkia ir kartais pastebiu buna isitempusi kap manote ar tai jau galima itarti ? Dekui uz atsakymus
Bet kokiu atveju geriausia vaikiuka parodyti neurologui. T.y. pas vaikucio pediatre gauti siuntima. Tik mums gydytoja sake, kad nuo kokio 2 menesio geriausiai, nes kol maziukai ne taip pamatysi..
Mes taip pat lankeme manksteles Centro poliklinikoje. Mazajai labai patiko ir padejo. Jai buvo padidejes raumenu tonusas- pirstukai sugniauzti i kumstukus, uzlenkti kojyciu pirstukai, isitempusi nugaryte. Pati itariau jog vaikas negali atsipalaiduoti, nes visai nemego gulet ant nugaros. O gydytoja mano itarimus tik patvirtino.
Antra kart pabandem daryt jau masazus, bet labai nusivyleme masaziste. Vaika virkdydavo iki pamelynavimo apie 40 min. Kol vaikas sustingdavo ir guledavo nejudedamas stiklinem akim. O po to nakti dejuodavo ir sokinedavo per miegus. Tai uzteko poros kartu tokio masazo. Dar gyvenime nesu su niekuo griesciau kal bejus, kaip su ta masaziste. Tik gaila, jog teko toki stresa su vaiku isgyvent. Man vos pienas nedingo... Dabar vel darysim mankstas ir masazus namie. Susiradau labai kvalifikuota masaziste. Oi kokius reikalavimus iskeliau!!! Pasimokiau-del savo vaiko reikia kovoti
nA kad pas mus irgi padidėjęs raumęnų tonusas, tik gimus, kitą dieną ji jau laikė galvytę pakėlus paguldyta ant pilvuko, o dabar 3 mėnesių ji jau sėdasi
Mes taip pat turejom sia problema. Lankem masazus, daugiau ne visa kursa ir mums labai padejo.
Mano kleckas irgi smakriuka virpino, kumsciukai budavo suspausti iki melynumo. Rankas atlauzti, kad pazastis isplauti, neimanoma budavo. Pediatre iskart (1 menesio) dave siuntima pas neurologe. Ji prirase miksturu ir darem du masazu kursus - viena privaciai namie, kita - poliklinikoj. Nezinau, kiek tai padejo. Tik va dabar, tpfutpfutpfu, kokias tris savaites jau smakro nebevirpina. Nors dar nera viskas gerai, mat vienos puses tonusas vis tiek didesnis, tai siek tiek kreivi esam. Masazuoju dabar pati. Sako, labai baseinas padeda. Tik, kad tai apsirgom, tai sirdies uzesi tyremes ir niekaip neprisiruosem nueiti.
Na mes irgi dabar lankomes pas masaziste, nes mazuliui padidejes raumenu tonusas - irgi pastebejau pati -nes i barskuti tiesia kumsti vis dar, o ne atpalaiduota delniuka, na ir kojyciu pirstukus truputi spaudzia, o ir siaip isitempes, - tai pasakaiu savo pediatrei apie tai, ji su manim sutiko ir ishrase masazus. tai atrodo, kad padeda jie mums, o ir as ishmokau vaikui tas manksteles daryti - anksciau kazkaip vis glostydavau , bijojau labai stipriai ji vartyti ir mankstinti.
o maniskis irgi verke pirmus du kartus, na ne iki pamelynavimo, bet verke - bet masaziste man patiko - ji vaika kalbino, parode gera buda kaip is karto nuraminti, parode kaip vaika apkabinti kai ji masazuoja ir pan. - net pasakydavo kad vat dabar darysiu tai, kas nelabai patiks, verks truputi, bet veliau bus gerai... tai jau trecia karta atejus- Justas nebeverke o kumsti ciulpe ir dairesi, kai ji masazavo
Mamos , tai kokia nauda is masazo jei vaikas visas 40min. klykia , taigi kunas turi but atsipalaidaves.Ar ne geriau tokiu atveju pasiieskot kitos masazistes arba ismokt masazuot paciai , kam ta vaika zalot . Mes is pradziu pakliuvom pas tokia masaziste, mano mazius tai gana drasus ir linksmas , tokios proceduros jam patinka , bet su ta ragana net maniskis verkt pradejo , tai mes jos atsisakem ir likusius pasidarem pas kita , privaciai.
O jetau kaip baisu!!! Kaip taip gali elgtis zmones dirbantys su vaikais. Na mes dabar irgi i masazus keliaujam, bet masazuotoja i kieviena ciptelejima reaguoja, o kai vaikutis pavargo ir nustojo daryti mankshteles. Maziui liuks patiko! ziuresim kaip rytoj bus, paskyre masazus kai pati paprashiau, nors masazyste pasake kad ner padidejusio tonuso, bet tikrai nepakenks,kol mazius noriai masazuosis, tol ir kociosimes.
o mano vaikeliui padarė 10 senasų masažo dėl pad. raumenų tonuso; jam buvo 1,5 mėn, ir tik 1 senasą per masažą jis neverkė; kitus kartus net klykdavo. masažistė užsirekomendavusi, atrodo, daro viską švelniai ir atsargiai,bet vaikas vis tiek labai verkia. masažistė sakė, kad čia nieko tokio, kad verkia; dabar susimąsčiau, o gal reikia pabandyt pas kitą nueit, gal mažius taip nebeverks??? ir aplamai, kai paskaičiau, kad jūsų leliai, ypač tokie mažučiai, gerai perneša masažus, tai gal mums tie masažai ne tokie efektyvūs, jei taip verkiam?? nežinau... o pakartoti kursą teks
Perliuk, parašyk, prašau, pas ką vaikštot į masažus privačiai???? į asmeninę, ačiū
sveikos,mano mazei ir yra labai isitempus nuo pat gimimo,nuo kiekvieno krebzdesio soka ir labiau tempiasi i viena puse. taip gavos kad masazus pradejom tik nuo 3,5men,bet judam po biski i prieki ir siandien jau darysim 8 seansa,tiesiog vaikas ant akiu keiciasi,labai gerai sutaria su masaziste. paskaicius jusu zinutes,kad didesni vaikai sunkiau jau prisileidzia masazistes
mums taip pat priskyre masazus, lankomes Silainiu poliklinikoje, Kaune. mums ilgiau kaip 15 min. nedaro ir liepia vaiko namie nevargint ilgai. sako jei iseina geriau kelis kart i diena po pora minuciu pamankstint.
Rezultatas: vaikas lieka patenkintas ir linksmas, geriau miega
mano vyresnelis irgi turejo problemu del raumenu tonuso: tik jam nustate sumazhejusi tonusa. atvaikshchiojom kineziterapija (2 menesiu - 8 kartai) iri masazha (4 menesiu - 10 kartu). akivaizdzhiai padejo, vaikas atrode tvirtesnis, aktyvesnis. dar vienas masazhu seansas buvo skirtas 6-7 menesiu, bet mazhulis nesidave - klyke iki paelynavo, tai ir nebevedzhiau.
nuo 7 menesiu pradejau vezhioti baseina. jam labai patiko ir tiko. vystymosi problemu nebuvo jokiu: savarankishai sedeti pradejo 5.5 men, stotis 7 men, ropoti ir savarankishkai atsisesti - 7.5 men, pirmi savarankishki zhingsneliai - 10.5 men. (jo brolis gustas, kuriam nenustatyti jokie tonuso sutrikimai viska daro 4-6 savaitem veliau!) tai va. o shtai priesh kelias dienas suzhinojau, kad sumazhejusio raumenu tonuso priezhastis gali buti rachitas. butu uzhteke tiesiog padidinti vit. D doze ir visi tonusai butu susitvarke. tuo labiau, kad ir kiti pozhymiai buvo - prakaituojantys delniukai ir padukai, nutrintas pakaushis, idubusi krutine, didelis momenelis... tik niekas neatkreipe demesio i tai, o ash, jauna mama, bijojau perdozuoti vitamino D!
Isiterpsiu su tokiu pastebejimu: patyrusi pediatre sake ish savo praktikos akivaizdzhiai pastebejusi ryshi tarp nuskausminimo gimdymo metu ir mazhiuku padidejusio tonuso (beje, ta matau ir draugiu tarpe)... informacija pamastymui, kai apie busimus gimdymus galvosim
ash abu gimdzheu su epiduriniu nuskausminimu. vyresniajam tonusas buvo sumazhintas (greicheusei del rachito). jaunelio tonusas normalus. na, tarkim, tai buvo ishimtis ish taisykles
As pritariu kad nes tai yra akivaizdi tiesa del nuskausminamuju.As ir antra vaika gimdziau su epiduru ir vaikas su tonusui paaukstintu,ir masaziste man sake kad nuskausminimas suskatina gimdyma ir vaikas isoka is pilvo,to pasekmej tai ir gaunasi
tokie vaikai kaip 4mėn. 5 mėn. 6 mėn patys geriausi masažavimui, taip masažistės net kelios sakė. vėliau jie tiesiog priešinasi, ne būtina jiems kažko negero padaryt.gali juk ir biolaukai nesutikti Sita, 1,5 mėn vaikui dar šiek tiek gal ankstoka masažus daryt, nebent jeigu jis būtinas, nes lygtais dar nepraėjęs kažkoks fiziologinis raumenų įsitempimas( vaikai kaip kliokvarniai maskatuoja rankomis
Būtų įdomu ir naudinga sužinoti, kur jūs radote tokią raganą? Baisu, kad pas ją nepapultume...
mes vaikštom pas užsirekomendavusią masažistę, bet vis tiek
mano
Sveikutės. Visai atsitiktinai atkreipiau dėmesį, kad paskutiniu metu mano mažė (5 mėn.) dažniausiai laiko užrietusi kojų pirštukus. Iš pradžių galvojau, kad gal aš neapsižiūrėjau ir jau išaugo šliaužtukus, bet uždėjus gerokai per didelius vis tiek tas pats
Jei kas susidūrėte, pasidalinkite patirtimi, nuo ko taip galėtų būti. Ačiū
Gal kartais tu anksciau jau mazokus sliauztukus ar batukus dedavai tai taip iprato ir dabar daro.Net jeigu taip manau kad praeis ir nieko cia baisaus
Va va, butent batukai kaltininkai-jau atradau. Turim tokius medziaginis, namuose dedavau, dydis 11, vis dideli atrode. Pamatavau dabar mazes koja-10,5, o kai su sliauztu, tai ir nebetelpam.. Isvis butu galima sita tema pratrinti, kad nesimaisytu. Kazkaip kvailai pasijauciau ja uzvedusi, kai atradau, kame reikalas
Neskubėk su išvadom.
Mums tokia pat problema buvo - vis užriesdavo vienos kojos pirštukus - tai pediatrė pasakė, kad raumenų tonusas buvo padidėjas ir skyrė mankštas. Pavaikščiojom 1 mėn. ir viskas praėjo. Tai kad tu žiūrėk, dėl visą ko dar su savo pediatre pasitark.
Mes vakar buvom pas gydytoja tai taip pat pasakiau kad mano vaiko pirštukai užsirietę ir kai bandau ja statyti ar vaikščioti tai stovi ant pirštų, gydytoja dave siuntima pas neurologą nes raumenų tonusas sutrikęs- paskirs atpalaiduojantį masažiuką.Viskas lyg ir tvarkoj ,bet kai paskambinau užsiregistruoti pas neurologa tai talonas tik gruodžio pabaigoje.Tai daktarės klausiu negi dabar 2mėn. nieko nedarysim- tada pasiūlė eiti pas reabilitologą,jis tai pat gali paskirti masažą
Papildyta @ [mergetime]1099770420[/mergetime] 6mėn. -70cm ,8kg.400g.[GLOW=blue]
Mes kaip tik siandien buvom pas reabilitologe. Pastebejo aisku ir uzriestus koju pirstukus. Tai rekomendavo sliauztinukus be peduciu, kad pirstukai butu laisvi...Bet juk vesoka sakyciau
jei gali sau leisti, pasinaudok masazisto paslaugomis. tikrai verta tokiom situacijom. as jau isitikinau, kad profesionalo pagalba daug ka atitaiso. mano mazei tikrai rezultatai matesi po keliu seansu
gerai, kad atradau sia tema. maniskis irgi visada pirstus sulenkes laiko. galvojau, kad jokia tai beda, nes vyras sake, kad jis ir dabar taip kartais laiko ir jo tete taip pat. manaiu, kad tai paveldimumas, o pasirodo, kad problema....
Uzlenkti koju pirstukai yra ne del per mazu sliauztinuku, o del padidinto pedu raumenu tonuso.
O gal žinote kokią gerą masažistę Kaune, nes musų mažylei irgi padidėjęs raumenų tonusas. Labai reikia
QUOTE(buziukas @ 2004 12 16, 19:54) O gal žinote kokią gerą masažistę Kaune, nes musų mažylei irgi padidėjęs raumenų tonusas. Labai reikia Mus masazavo Irena Keizeriene kauno centro poliklinikoje, labai likome patenkinti, rezultatai tuoj pasimate,
Labai faina masazuotoja Vilniuje dirba Antakalnio vaiku poliklinikoj Danute Barzdeniene
Mano dukrytei tuoj bus 5 mėn. Vedem pas neurologą, diagnozavo žemą pečių juostos raumenų tonusą. Šiaip mergaitė gan aktyvi - vartosi nuo nugaros ant pilvo, ima žaislus, paėmus už rankų - riečiasi ir bando sėstis (nors pati viena nė sekundės nepasėdėtų - nugara linksta). Tik gulėdama ant pilvo silpnai kelia krūtinę, kiek pasirėmusi rankomis, skečia jas į šalis. Neurologas paskyrė masažus ir knizeterapiją. Masažų kursą prasivedėm, apčiuopiamo rezultato nematyt
Labai pergyvenu dėl savo dukrelės ir prašau mamų, kurių leliukai turi ar turėjo panašių bėdų pasidalinti patirtimi: kaip jūs sprendėte šią problemą, kada jūsų vaikučiai pradėjo sėdėti, stovėti, vaikščioti ir pan. (girdėjau, kad žemo raumenų tonuso vaikai viską daro lėčiau). Jūsų patirtis labai man praverstų....
Mano sūnui, kai buvo apie 2,5 mėn. irgi buvo šiek tiek žemas pečių juostos raumenukų tonusas. Mes lankėme masažiukus ir darėme mankšteles. Pirmą kartą lankėm dešimt dienų kursą, po mėnesio vėl dešimt dienų ir viskas susitvarkė. Sėdėti jis pradėjo 6 mėn. normaliai, jau ant puodelio sėdėjo ir pan., į lovytę įsikibęs atsistojo kažkur apie 7,5 mėn., 8,5 mėn. jau vaikščiojo viena rankyte įsikibęs, o pats vienas jau tvirtai vaikščioti pradėjo apie 11 mėn. Taip, kad manau nėra dėl ko labai stipriai pergyventi, nes tai ištaisoma, tik nepatinėkit vaikščioti į mankšteles ir masažiukus, manau tikrai turėtų padėti. Tiesa, stenkitės kuo dažniau mažylę guldyti ant pilvuko, taip stiprėja raumenukai. Sėkmės jums stiprinant savo raumenukus.
mano vyresneliui po rachito( jam buvo apie penkis men.) buvo viso kuno raumenu tonusas per mazas.Lankem masazus, manksteles ir nors vystemes leciau;nepamenu kaip ten su sedejimu, bet vaikciot pradejom tik virs metu, mums tai netrukde augti sveikiems ir laimingiems.Turejom problemu su koju raisciais- per silpni-del to pedute krypo i vidu.Nesiojom spec. batukus.
Dabar jam penki metukai ir mes viska pamirsom.Tiesa, batukus dar vis nesiojam su spec. paduku, bet vizualiai nieko nebesimato.Ir vaikas sveikas ir judrus.Taip kad mankstinkites ir dziaukites gyvanimu.Jei ir ka darysit veliau, paauge atsigriebsit. |