Gerbiama gydytoja, norėčiau paklausti, dėl kokių priežasčių vystosi tik tuščia gemalinė pūslytė? pirmo nestumo metu (12 sav.) darant echoskopiją gydytojas labai sunkiai rado vaisių gemalinėje pūslytėje. Nustatė, kad pagal jo dydį, jis kaip ir atitiktų 9 sav. nėštumą. Antro nesivystančio nėštumo (8 sav., gemalinė pūslytė atitiko - 6 sav.) metu įvyko persileidimas. Pati mačiau tą pūslyte ir ji buvo tuščia. Nieko panašaus į 6 sav. gemaliuką ten nebuvo. Ar tam gali turėti įtakos aktyvus citomegalo virusas?
Ar galima kovojant su maksties grybeliu praustis ramuneliu nuoviru? Kokias dar higienines liaudiskas priemones galite pasiulyti (gydytoja israse Micogal zvakutes). Kaip grybelis gali pakenkti kudikiui?
lengvute
2004 04 29, 10:24
man išrašė 6 Polygynax 8 savaitę, rusiškuose saituose pataria tamponus su kefyru, o ramunėlės ar soda esant dideliai pienligei nepadės.Dar leido tept klotrimazoliu, paskaityk čia analogiškose temose
Raideles
2004 05 25, 11:08
Esu nescia 15 sav., gimdoje buvo didele kraujosruva, kuri vis dar valosi. Kadangi labai baisu pasigauti infekcija, o kraujas juk ne visas isteka - dalis uzsilieka makstyje. Tai as taip pagalvojau - gal butu grasminga kokiu nors tirpalu maksti prasiplauti, kad maziau kraujo joje pasiliktu? O gal tai kaip tik padidintu rizika pasigauti infekcija ir geriau viska palikti kaip yra?
Ramunėlė
2004 05 26, 12:18
Norėčiau paklausti gyd. Ką tai galėtų reikši. Mano nėštumas dabar 14 sav., skaičiuojant nuo paskutinių mėnesinių, ehoskopu 2 sav mažaiau. Kai buvau 11 sav. pradėjau teplioti,mano gyd patarė naudoti Dufaston 2 kartus dienoje, ir sakė ,kad tepliojimas turi baigtis, liepė pagulėti. po savaitės nuėjau pas gyd ir pažiūrėjo echoskopu, vaikelis gyvas. Sakė gerti vaistus 2 sav ir viskas praeis.Kol kas teplioimas rudom išskyrom nesibaigė, iš viso jis tęsiasi jau 3 sav. Norėčiau paklausti gyd. ką tai galėtų reikšti mano atvejis? Ar tai hormonų trūkumas? ar jau nutrūkęs nėštumas? Gal reikia daryt genetinius tyrimus? Labai laukiu Jusų atsakymo. Ačiū
Erika Čerškuvienė
2004 05 30, 13:59
Kraujavimas-gręsiančio persileidimo požymis.Jums reikalingas apsauginis režimas,stenkitės daugiau gulėti.Dufastoną naudokite.Dar labai svarbus dalykas-ar nėra lytiniuose takuose infekcijos.Ją gydyti būtina.Gali būti,kad Jūsų placenta formuojasi žemai.Tokiu atveju yra padidinta kraujavimo rizika,ypač infekcijos atveju.Nesuprantu,kodėl nesigulat į ligoninę.
Erika Čerškuvienė
2004 05 30, 15:15
Jokių plovimų.Išplausite gerąsias makšties bakterijas ir padarysite puikias sąlygas daugintis infekcijai.Nebent naudokite priešuždegimines žvakutes,jei blogas tepinėlis.Pasitarkite su savo gydytoja.
*Nendria*
2004 06 05, 13:53
Nakti pastebejau,kad truputi kraujuoju.(11 sav) Nuvazhiavau i ligonine,padare echoskopija,sake,kad lelius gyvas,shirdele dirba.Kai paklausiau kokius vaistus ar vitaminus gerti-nieko nesake.Liepe guleti.Bet man kazhkaip neramu.Mano gydytoja atostogauja.Gal jus kazhka patartumet?I ligonine gultis negaliu.Achiu.
Erika Čerškuvienė
2004 06 07, 20:38
Galima būtų pavartoti Dufaston po tabletę 1-2 kartus per dieną. Geriausiai,kreipkitės į kitą ginekologą.Nes gali būti,kad kraujuoja dėl makšties infekcijos arba gimdos kaklelio erozijos.
lengvute
2004 06 08, 08:48
Tepinėlis neseniai darytas, sakė, kad viskas gerai, bet manęs neramina balkšvos negausios išskyros, kurios kartais būna tąsios, kaip klijai  , ar taip gali būti (nėštumas-14-15 sav.)? Kokios konsistensijos ir spalvos išskyros nėštumo metu urėtų kelti nerimą ir reikšti pavojų?
Erika Čerškuvienė
2004 06 08, 21:23
Nėštumo metu moters organizme suintensyvėja sekrecija.Todėl gali padaugėti ir išskyrų.Jei labai nerimaujate,privačiai išsitirkite dėl chlamidijų,mikoplazmų ir ureaplazmų.
Laba diena, norejau pasiteirauti kokie negimdinio nestumo sindromai? Kada, kuria savaite, jie gali pasireiksti? Man tuoj prasides 12-ta savaite, o antra diena spazmais skauda kairi kiausineli Kas tai galetu buti? Aciu
Erika Čerškuvienė
2004 06 27, 21:24
Skausmai,esant negimdiniam nėštumui,atsiranda 6-7 savaitę.Jūsų skausmai gali būti susiję su gręsiančiu persileidimu,šlapimo takų infekcija ar vidurių užkietėjimu.
Laba diena, gerb.gydytoja,
Planuojame mažylį ir šį mėnesį nesisaugojome, tačiau man dar likus gerai savaitei iki mėnesinių atsirado pienligė. Turėjau šią problemėlę prieš kokius keturis mėnesius, tad tikrai žinau, kad tai būtent pienligė. Nusipirkau Polyginax žvakučių, ir jau beveik visas sunaudojau. Tik dabar pagalvojau, jeigu visgi šį mėnesį pastojau, tai ar nepakenks ta pienligė mano mažiukui ir ar nepakens žvakutės, nors anotacijoje nebuvo griežtai parašyta, kad jos griežtai draudiamos nėščiosioms? Iš anksto dėkoju!!!
Rita Matulionytė
2005 06 29, 15:20
Jau minėjau,kad anotacijose farmacinės kompanijos pateikia labai daug pašalinių reiškinių ir draudimų,kad išvengtų juridinių problemų.O nei grybelinis makšties uždegimas,nei žvakutės Jūsų mažiukui tikrai nepakenks.
mastera
2005 07 13, 11:56
Rudos išskyros neštumo metu, ar tai didelis pavojus? Kokios pasekmės?
Rita Matulionytė
2005 07 13, 12:07
Tai gali būti nesivystančio nėštumo,arba prasidedančio persileidimo požymis.Reikia pasirodyti gydytojui.
Gerb.Gydytoja. Ar pastojus galimi "tepliojimai",kuriu priezastimi butu mioma(apie 1cm dydzio). Aciu uz atsakyma.
Rita Matulionytė
2005 08 15, 18:10
Daug kas priklauso nuo miomos augimo vietos, tipo, tačiau dažniausiai miomos nėštumo metu kraujavimų nesukelia.
Esu ketvirtą savaitę nėščia ir echoskopijos metu aptiko cista - 6 mm skersmens. Prieš du mėnesius 7 mm cista ten irgi buvo, bet kol atėjo planinės operacijos laikas - susprogo pati. Dabar labai nerimauju dėl nėštumo eigos. Ką Jūs galėtumėte pakomentuoti tokiu atveju. Iš anksto dėkoju.
Rita Matulionytė
2005 08 17, 13:38
Greičiausiai tai geltonkūnis -normalus kiaušidės darinys nėštumo pradžioje.Tik gal kiek didesnis,nei įprasta(manau, kad suklydote rašydama-ne mm, o cm).Šiuo metu daryti tikrai nieko nereikia.Rekomenduočiau pakartoti ultragarsinį tyrimą 15 -16 nėštumo savaitę.
Furtado
2005 09 16, 17:59
Norėjau paklausti, ar gimdoje esančios 2 miomos turi įtakos nepastojimui? Mėnesinės reguliarios, bet labai gausios ir be galo skausmingos.
Sveiki, pas gydytoją neturiu kol kas galimybės nueiti, todėl labai tikiuosi Jūsų pagalbos. Su vyru planuojame turėti vaikelį. Gali būti, kad neseniai pastojau (dar testą darytis anktoka, todėl nesu 100 proc. įsitikinusi). Tačiau visus laukimo džiaugsmus sugadino šlapimo pūslės uždegimas. Jau yra taip anksčiau buvę, todėl esu įsitikinusi, kad man ši problema. Anksčiau gydžiausi furadoninu, tačiau nežinau, ką vartoti nėštumo metu. Tris dienas gėriau ramunėlių, takažolių, bruknių lapų arbatas, taip pat Care Lady tabletes. Bet nepadeda  Gal galėtumėte patarti ką nors kas nekenktų kūdikėliui. Ir po kelių dienų gydymo turėtų pagerėti? Labai lauksiu atsakymo. Ačiū.
Rita Matulionytė
2005 09 19, 13:49
Jei tos miomos deformuoja gimdos ertmę, gali.
Rita Matulionytė
2005 09 19, 18:26
Manau, kad Jums reikalingas antibakterinis gydymas ir geriausia būtų ampicilino grupės preparatai. Gerti 5-7 dienas.
Dryzute
2005 09 20, 14:42
Laba diena Jau kokia trečia diena yra gausių išskyrų. Norėjau Jūsų paklausti: kaip atskirti ar laša vaisiaus vandenys (ir apskritai kaip tai atrodo) ar tai paprasčiausiai išskyros. Ir anksčiau būdavo išskyrų. Tai jos atsirasdavo tai vėl išnykdavo. Būsiu laba dėkinga už atsakymą
Rita Matulionytė
2005 09 20, 17:33
Vaisiaus vandenys yra skaidrūs, visiškai skysti (kaip vanduo), tačiau rekomenduočiau ne pačiai svarstyti, o kuo skubiau pasirodyti gydytojui.
estrela
2005 09 20, 20:12
Norėjau paklausti, ar eina pastoti ir laimingai išnešioti esant "įtariamam" gimdos polipui, ta prasme, kad tai jis matomas, tai jo nėra ? Ir dar norėjau paklausti, ar skauda pilvą ir šonus nuo polipo, ar tiesiog būna gausios mėnesinės? Esu girdėjus 2 nuomones dėl gimdos polipo:1) neina iš viso pastoti, o jei ir pastoji, tai būna persileidimas arba pastovi grėsmė nėštumui, 2)jei jis nėra labai didelis, tai gali pasoti ir sėkmingai išnešioti.Kuris variantas teisingas, o gal nei vienas...Ir dar, ar jis po gimdymo dingsta?
Laba diena, Kokios grėsmės yra 24 metų moteriai, planuojančiai vaikelį, ir būsimam kūdikiui, jei jos kraujyje rasta citomegalo viruso. Titras virš 15. Kiek šios grėsmės didelės? Ar būtini papildomi tyrimai? Ar galima sumažinti šio viruso poveikį? Kokių priemonių patartumėte imtis?
Rita Matulionytė
2005 09 21, 14:40
Gimdos gleivinės polipas sukelia ne skausmus, o gausius kraujavimus mėnesinių metu. Pats polipas nėštumo implantacijai, bei nešiojimui įtakos gal ir neturėtų, tačiau manoma, kad polipų atsiradimo priežąstis gali būti hormoninės pusiausvyros sutrikimai. O tai gali turėti įtakos ir pastojimui.
Rita Matulionytė
2005 09 21, 15:14
Jei suserga nėščia moteris, vaisius užkrečiamas 40-50 proc. atvejų. jei infekcija lėtinė, vaisiaus užkrėtimo pavojus-0,05-0,1 proc. Iš užsikrėtusių vaikų 80-90 proc. auga sveiki, neurologinių padarinių nebūna. Gydymo nėra. Rekomenduojama keletą kartų atlikti antikūnių tyrimą, ar nėra titro augimo.
Laba diena Man 28 metai.Turiu sūnų 8 metų. Išnešiojau, auginau, jokių problemų nebuvo. Prieš metus vėl pastojau, bet 7 savaičių neštumą teko nutraukti, nes pradėjau kraujuot ir išsaugot nepavyko  . Dabar vėl buvau pastojusi, bet ir vėl tas pats,tik šį kartą,kaip daktarai tvirtino, vaisiaus nebuvo, tik pūslytė augo, po to ji pradėjo irti. Taigi vėl turėjo daryt išvalymą  .Man pasakė, kad to priežasties nustatyt neįmanoma, kad organizmas tiesiog atmeta netinkamą neštumą. Labai noriu turėti dar vieną vaikelį, bet nežinau ko tikėtis.Kodėl taip atsistinka? Kur kreiptis, kad VĖL taip neatsitiktų? Ar darytis kokius nors tyrimus prieš tai? Gydytojas pačiai prašant duotų siuntimą į Genetikos Centrą, gyvenu ne didmiesty. O gal kreiptis į ginekologijos klinikas? Labai prašau, patarkit Ačiū.
Rita Matulionytė
2005 09 26, 13:34
Pirmiausia siūloma išsitirti dėl infekcijų. Jei nėra jokių pakitimų, galima ir genetiko konsultacija.
laba diena, norėjau paklausti, jai randa gardnerelas, ar gali dėl jų įvykti persileidimas?Ir kaip jomis užsikrečiama.Ačiu
Rita Matulionytė
2005 09 26, 15:06
Jei yra bakterinė vaginozė, tuomet gali. Tačiau turi būti ir kiti požymiai- nemalonaus kvapo išskyros, pH daugiau negu 4,5, teigiamas yrimas su KOH, tepinėlyje visiškai nėra laktobacilų. O šiaip jau gardnerelos gali būti ir visiškai normalios makšties floros sudėtinė dalis.
Vainora
2005 11 10, 13:30
Gerb. gydytoja,
rytoj mano nėštumui lygiai 12 sav. Prieš pora dienų ligoninėjė darė citologinį tyrimą, ir akušerė pasakė, kad imant tepinėlį pasirodė kraujo ir, kad galiu tą dieną truputėlį pakraujuoti. Bet tik šiandien pasirodė rudos išskyros/tepliojimas. Ar tai gali būti nuo atlikto tyrimo prieš dvi dienas? Ar jau reikia sunerimti ir kreiptis į gydytoją?
Ačiū už atsakymą.
Rita Matulionytė
2005 11 10, 14:44
Gali, bet jei per 1-2 dienas išskyros nepraeis, pasirodykite gydytojui.
egliute
2005 11 23, 04:07
laba diena,
esu nescia 6 savaites, ir po to kai suzinojau, jog nescia pradejo skaudeti maksti sueities metu. Tepinelis darytas pries pusmeti buvo geras. zinau, kad tai ne psichologine problema, nes gydytojas mane uztikrino, jog lytiniai santykiai niekaip nepakenks mano vaikeliui, be to, vyras yra tikrai atsargus.. skauda labiau maksties pradzioje, net ne skauda, bet tiesiog nemalonu.. o i lytiniu santykiu pabaiga, kaip ir praeina. ar gali buti, kad pasigavau infekcija?
Rita Matulionytė
2005 11 23, 16:34
Į infekciją nelabai panašu. Greičiausiai dėl pasikeitusio hormoninio fono nepakankamai sudrėksta įeiga į makštį. Pabandykite panaudoti liubrikantą.
zuvialia
2005 11 28, 09:42
Dar karta su tom isskyrom... Noriu dar karta jus sutrukdyti,nes cia uzsienyje jiems atrodo,kad tai normalu,priesingai nei atrodo man.Mat is TEN begantis skystis(issyros turetu but) super skystas..Jis toks,kaip,kad kitom nestukem begantis priespienis is krutu..prisigalvoju,kad gal cia plyso koks tai vaisiaus vandenu maiselis...kvapo jokio.perstejimo irgi jokio.Bet ar gali buti sitokios skystos?...kartais pajauciu begant per koja,o kartais pagaunu lasa pati... Padekit prasau...nes nerimas kankina juodai...
Rita Matulionytė
2005 11 28, 14:16
Išskyros nėštumo metu dėl hormoninių pokyčių gali būti visai kitokios negu nesilaukiančiai. Nepanašu, kad tai vaisiaius vandenys. Jie būna visiškai bespalviai, skaidrūs, ir kiekis jų žymiai didesnis.
Laba diena Norėčiau pasiteirauti. Man paskutinės mėnesinės buvo 11.10 pastoti galėjau tik 24-28 dienom, nes po paskutinių mėnesinių iki 24 dienos santykių nebuvo. Norėčiau žinoti kelinta man savaitė ir šiandien man truputuką tepliojo iš ryto šviesiai rudom išskyrom ir visą laiką maudžia pilvą (kartais mažiau kartais daugiau), maudimas prasidėjo kai tik turėjo būti mėnesinės apie 9 dieną.
Rita Matulionytė
2005 12 15, 14:36
Turėtų būti 5 sav.Tačiau, jeigu įra kraujingų išskyrų, būtinai pasirodykite gydytojui.
Laba diena kaip ir rašiau kad man tepliojo, bet tai nebuvo kraujingas tepliojimas. man tik iš ryto pasirodė šviesiai rusvos išskyros ir viskas, daugiau jų nebuvo nei šiandien nei vakar. O pradėjo mausti pilvo apačią ar tai nėra blogai. Man virš 4 sav.nėštumas Buvau pas daktarę bet ji sakė kad nieko nėra blogo. Norėčiau sužinoti ir Jūsų nuomone iš anksto dėkoju.
Rita Matulionytė
2005 12 16, 15:21
Maudimą pilvo apačioje jaučia labai daug nėščiūjų. Tai visiškai normalu, nes keičiasi hormoninis fonas, auga gimda, tempiami jos raiščiai.
Laba diena, gerbiama gydytoja, visų pirma noriu padėkoti, kad visąlaik taip greitai visos sulaukiame atsakymų į mums taip rūpimus, gal kartais ir įkyrius klausimus Man rūpi štai kas: esu nėščia jau 38 savaitės, periodiškai lankausi poliklinikoje pas ginekologę. Per visą nėštumo laiką NĖ KARTO nebuvau apžiūrėta "ant kėdės". Gal be reikalo jaudinuosi? Ar tai nėra svarbu, t.y. sekti gimdos kaklelio būklę, galbūt net kokį nors atsidarymą įvertinti ir pan.? Ar privalu apžiūrėti tada, kai atsiranda kokios nors problemos, nusiskundimai? Kokia turi būti (yra) gydytojų praktika? Man toks klausimas iškilo po to, kai vieną dieną radau įrašus ties grafa "gimdos kaklelio būklės įvertinimas", kur tiesiog "iš dangaus" nusileidę skaičiai, įvertinimas 8, 20 ir 30 nėštumo savaitę Ačiū
Rita Matulionytė
2005 12 22, 14:58
Iš tiesų, esant normaliai nėštumo eigai šis tyrimas nieko per daug ir nereiškia.Tačiau priimta, nėštumo metu, porą kartų įvertinti gimdos kaklelio būklę. Aš manau, kad bent kartą apžiūrėti kaklelį būtina vien jau tam, kad galėtume įvertinti, ar nėra kažkokių patologinių pokyčių. Tai galima padaryti ir makštinių skėtiklių pagalba. Manau, kad Jūsų gydytoja taip ir padarė, imdama Jums tepinėlį.
DaRiJuSa
2005 12 23, 14:13
sveiki.esu nėščia 2,5mėn.susirgau pienlige(tiksliai žinau,nes ir per pirmą  sirgau).Kokiais vaistais gydoma čia,Lietuvoje ir gal žinot kiek kainuoja? Dėkoju už atsakymą(laukčiau greito).
Rita Matulionytė
2005 12 23, 16:16
Vaistinėse labai didelis tokių preparatų pasirinkimas. Siūlyčiau naudoti žvakutes(pvz."Clotrimasol", "Canifug", "Mikogal", "Gyno Pevaryl", "Lomexin" ir t.t.)Skirtingų preparatų kaina ir gydymo trukmė nevienoda.
Laba diena, Praeita nestuma 22 savaite nubego vandenys ir teko pagimdyti leliuka, kuris buvo per mazas, kad gyventu... Padare tyrimus nustate, kad priezastis infekcija, kuri pragrauze vandenmaisi... Kokia tikimybe, kad ji pasikartos? Kokius tyrimus galima padaryti, kad suzinoti yra ji ar ne? Ar yra kokie nors pozymiai, kad ji jau yra? Galu gale kaip apsisaugoti? Labai aciu uz atsakymus
|
|