Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ginekologinės problemos
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas gydytojai ginekologei > Nėštumas
Pages: 1, 2
Rita Matulionytė
Reikia išsitirti dėl lytinu keliu plintančių ligų, o sekančio nėštumo metu kiek dažniau atlikti makšties mikrofloros tyrimą.
Krista
Laba diena
Esu 7sav.nėštume šiandien ir vakar atsirado šviesiai rudų išskyrų bet jų buvo labai mažai, vakar vakare toks gumuliukas ir šiandien iš ryto taip pat (daugiau nepasirodė). Man yra žaizdelė kaklelyje, gal dėl to. Bet tos išskyros nėra kraujingos. Ar gli taip būti ar verta kuo greičiau pas daktarą kad nebūtų persileidimas.
Tutikutė
Laba diena,

Norėjau pasiteirauti ar nepakenks vaistai "Lomeksin" žvakutės (jeigu gerai parašiau pavadinimą) kai yra 8 savaičių nėštumas? Man paskirta trys žvakutės po 200mg.
Mažytė mergytė
Pamirsau dar viena klausimuka: Nuo 10 nestumo svaites gydytoja man vis nustato nestumini grybeli, eme paseli, bet jos issireiskimu jis nieko bloga nerodo. Dabar nestumas jau 38 savaites. Visa ta laika gydytoja man skyre ivairiausias zvakutes: Macmiror, Polygynax, Klion D, Nistatin...-nepadejo. Kaip tai gali paveikti dar negimusi leliuka?
Burka
Laba diena 4u.gif
Kita savaite eisiu pas ginekologe,nestumas 5sav wub.gif
Norejau suzinoti ar gydytoja ims tepineli ar reikia paciai paprasyt,kad paimtu?Kokius dar tyrimus turetu atlikti per pirmaji apsilankyma?
Dekui uz atsakyma 4u.gif
Rita Matulionytė
Bet kuriuo atveju pasirodžius kraujingoms išskyroms reikia pasirodyti gydytojui.
Rita Matulionytė
Nepakenks.
Rita Matulionytė
Paprastai grybeliniai makšties uždegimai jokio poveikio vaikeliui neturi.
Rita Matulionytė
Paprastai pirmojo apsilankymo metu visada imamas tepinėlis. Taip pat atliekami kraujo, šlapimo tyrimai. Dėl kitų tyrimų - aptarsite su savo gydytoja.
DaRiJuSa
Sveiki.Esu 16 sav.nėščia,kartais atsiranda išskyrų-jos tąsios,bet skaidrios,be kvapo-ar jos ką nors reiškia,ar tai normalu?Ačiū už atsakymą. smile.gif
Rita Matulionytė
Tai normalu.
Burka
Laba diena 4u.gif
Gydytoja skyre "Mikogal"zvakutes nuo pienliges.
Ar vyras negali irgi buti ja uzsikretes?Kaip suzinoti ir kaip gydyti?
"Mikogal" zvakuciu informaciniame lapelyje parasyta,kad pirmaisiais nestumo men.vartoti galima tik kruopsciai apsvarscius gydymo naudos ir pavojaus pazeisti vaisiu santyki g.gif man eina 6 savaite,ar nepakenks maziukui?
Aciu uz atsakymus 4u.gif
Rita Matulionytė
Grybelinis makšties uždegimas sąlygojamas makšties mikrofloros pusiausvyros sutrikimo, tai ne lytiniu keliu plintantis susirgimas. Todėl vyrui gydymo nereikia.
Nėštumo metu būtina gydyti visus makšties uždegimus, nes infekcija sukelia žymiai didesnį pavojų vaisiui, negu paskirti medikamentai.
Ezhiux
Sveiki. Jau ~10 savaičių laukiuosi. Prieš savaitę laikas nuo laiko pradėjo atsirasti labai nedaug šviesiai rusvų išskyrų (tepliojimas). Gydytoja sakė, kad taip gali būti, nes kaip tik dabar tos dienos, kada būdavo menstruacijos. Bet jau praėjo visa savaitė, o išskyros kartais dar pasirodo. Ar man sunerimti ir kuo skubiau vėl kreiptis pas gydytoją (nes kitas vizitas numatytas tik po mėnesio)? Dėkui iš anksto.
Rita Matulionytė
Būtinai reikia pasirodyti gydytojui ir atlikti ultragarsinį tyrymą.
Danni
Laba diena,
Pas mane buvo rasta daug candida grybo, jis pas mane dažnai pasikartoja, buvo tiek prieš nėštumą, tiek nėštumo metu (esu 36 savaitės nėščia). Gydytoja išrašė Klion-D, bet sakė, kad geresni vaistai yra Nistatinas, tik kad jo sunku gauti. Aš jo gal ir gaučiau, bet internete radau parašyta, jog tai antibiotikas, o Klion-D ne. Tai kurį geriau vartoti nėštumo metu? Ir dar vyras pradėjo skųstis, kad jam kartais degina šlapinantis ir jo varpa paraudo, tokie simptomai pas jį būdavo kai aš anksčiau sirgdavau candida grybeliu. Norėčiau ir jam nupirkti kokių geriamų vaistų, ką pasiūlytumėt?
Indrulis
laba diena dar karta, jau ne pirma karta girdejau (ka tik ir jusu komentara perskaiciau), kad pienlige-ne lytiniu keliu plintanti liga ir kad ja vyras negali uzsikresti (nors as laukiuosi).
o tai kokiu budu vyrai uzsikrecia????
ar cia man jau laikas itarti vyrelio neistikimybe? blink.gif
aciu uz atsakyma
Rita Matulionytė
Vyras turėtų kreiptis į urologą.
"Klion-D" nėra pats tinkamiausias vaistas manšties kandidozei gydyti. Mat viena jo sudedamųjų dalių yra metranidazolis, o jis skiriamas esant trichomonoms, ar bakterinei vaginozei. Taigi jei Jums rastas tik grybelis, geriau jau vartokite "Nystatin"ą.
Rita Matulionytė
Tai ne užkrečiama liga, ir vyrai nuo nieko neužsikrečia. Šio grybelio yra visoje aplinkoje, ir esant palankiom sąlygom jis gali suaktyvėti.
Krista
Laba diena,
esu 9sav.nėsčia. Man darė tepinėlio tyrima ir rado infekciją, perdaug leukocitų.daktarė išrašė macmiror500 žvakutes. Norėčiau paklausti kaip atsiranda ta infekcija, kokiu būdu ir ar nepakenks tos žvakutės vaisiui.Ačiū už atsakyma
dar norėčiau paklausti ar galimas persileidimas nuo šios infekcijos
Rita Matulionytė
Dažniausiai makšties uždegimai pasireiškia dėl mikrofloros pusiausvyros pakitimų, kai dėl kokių nors išorinių, ar vidinių organizmo priežąsčių sumažėja "gerųjų" Dederleino lazdelių ir įsivyrauja kokai ir anaerobai. Nėščiosioms tokius sutrikimus gydyti būtina, nes gali įvykti persileidimas.
esu-mama
Nors ir jauciuosi pakankamai seksuali, susijaudinu ir noriu jausti vyra salia. (nestumas 22 savaites), bet ten visiskai sausa, kad ir ka bedarytume, jokiu lubrikantu nebandeme ir tiesa sakant nelabai norime bandyti nes nuo prezervatyvu su lubrikantais anksciau visada prasidedavo pienlige, todel bijau. Noreciau tik zinoti priezasti kodel taip yra ar tai pasikeis po gimdymo kokiu papildomu priemoniu galima imtis ir pan.Nes dabar tiesiog pradedu bijoti sekso, man jis asocijuojasi su skausmu, pradedu vengti ir nebenoreti ir labai del to sielvartauju.
Aciu
Rita Matulionytė
Taip gali būti dėl pasikeitusio hormoninio fono nėštumo metu. Po gimdymo ir nustojus maitinti viskas susitvarkys. Apart liubrikanto nieko kito negaliu Jums pasiūlyti.
Krista
Laba diena,
Esu 11 sav.nėščia. norėčiau sužinoti kokios turi būti išskyros nėštumo metu.Man prieš naudojant žvakutes macmiror išskyros buvo baltos tirštos, kai tik sunaudojau tos išskyros pasidarė tąsios bespalvės. O dabar po kelių dienų jos vėl pasidarė baltos. Šiaip prieš nėštumą man visad būdavo jos tokios baltos.Tai ir nebesuprantu ar čia vėl man ta infekcija atsinaujino nors prieš gydyma nejaučiau jokių sipmtomų apart šitų išskyrų baltų.
Rita Matulionytė
Jei nėra nemalonaus kvapo, neniežti, vadinasi tai visiškai normalios išskyros.
ggabi
Laba diena Gerb. gydytoja,
Esu 11 savaitę nėščia. Norėčiau paklausti ar reikia susirūpinti jei man pasitaikė tokia situacija. Kasdien išskyros būna balzganos, skystos, beveik bekvapės, jokio diskomforto nejaučiu. Tačiau tuo laiku kai turėjo būti pirmosios mėnesinės (jei nebūčiau nėščia) patepliojo keliais rusvų išskyrų lašeliais. O kai turėjo būti antrosios mėnesinės išskyros lyg ir normalios, bet gelsvesnės, smėlio spalvos. Tai pasikartojo ir po savaitės. Ar tai gresiančio persileidimo požymis, ar taip gali būti nėštumo metu? Po pirmojo patepliojimo ziurejo echoskopu, sake kad viskas gerai.
Iš anksto dėkoju.
Rita Matulionytė
Jei apžiūrėjus UG jokių pokyčių nenustatyta, vadinasi tokios išskyros gali būti.
siluetas
noriu sužinoti, kaip dažnai nėščioji turi lankytis pas ginekologą III trimestre. Nėštumas normalus. Vaisius vienas.
Rita Matulionytė
Pagal dabar galiojančias normas - kas dvi savaites.
BooMe
mum dabar 26 neštumo savaitė, ir jau kurį laiką pastebėjau kad pabrinkę lytiniai organai. Ar tai normalu? Ar turėčiau sunerimti?
Daugiau jokių nepatogumų nejaučiu (pvz. niežėjimo, skausmo)

labai ačiū!!
Rita Matulionytė
Taip gali būti.
juratiki
esu 38 savaite nescia ir prasidejo pienlige,ar nepakenksiu vaikuciui jei gydysiu zvakutemis,o gal jau yra atsidares siek tiek gimdos kaklelis?aciu
Rita Matulionytė
Ne, tikrai nepakenksit.
mazikeo
Laba diena

As 13 sav. nescia, po lytiniu santykiu jauciu nemalonu perstejima, lyg griaužimą, nesenai atliktas tepinelis jokios infekcijos nerode. Kodel taip yra? Ar reiktu atlikti išsamesnius tyrimus ar tai įtakoja nėštumas?
Gal reiktu panaudoti kokias žvakutes, kurios aišku nepakenktu vaisiui?
Rita Matulionytė
Jei tokį diskomfortą sukelia tik lytniai santykiai, infekcija čia nieko dėta. Galbūt, nėštumo metu pasikeitus hormoniniam fonui, nepakankamai sudrėksta makštis. Tokiu atveju panaudokite lubrikantą.
Krista
Laba diena. Man 13 sav.nėštumas. Apie 9 savaitę tepinėlyje daktarė rado infekciją, kurią gydžiausi macmirror žvakutėmis, išsityrus po mėnesio ta infekcija nepranyko, tai dabar išrašė lomexsin žvakutes. Pirmąjį kartaą man buvo išskyrų daugiau nei visada, dabar nei išskyrų nei kitų kokių simptomų nėra. Tai nesuprantu kodėl tas grybelis nepasinaikino.bet man paskauda pilvo apačią ar tai gali būti vienas iš simptomų. jei man tiek laiko kažkur apie du mėnesius ta infekcija neišnyksta ar tai gali labai pakenkti vaikeliui.Ačiū už atsakymą
ir dar ar galiu naudoti citrosept, nes perskaičiau kad jis stiprina imuninę sistemą ir naikina visokius grybelius
Rita Matulionytė
Jei jokių simptomų nejaučiate, nusiraminkite, bet koks tyrimas gali būti klaidingas. Vaikeliui tai tikrai nepakenkė. O pilvo maudimą jaučia labai daug nėščiųjų, nes a
ugant gimdai tempiami jos raiščiai- tai visiškai normalu.
"Citroseptą" gerti galite.
Dovile B.
Laba diena, esu 36sav. nescia ir noreciau paklausti del streptokoko B grupes tyrimo, ar ji butina atlikti?Jei taip tada kuria savaite geriausia atlikt?
(Kai paskutini karta eme tepineli tai viskas buvo gerai).
Dovile
Sveiki, ar galime planuoti leliuką ir nesulaukę tyrimo atsakimo dėl chlamidijų, nes kaip tik yra vaisingos dienos, o atsakymą sužinosiu tik po geros savaitėlės, vyrui buvo darytas šis tyrimas, jam nerasta. Ar labai pakenksiu vaikučiui jei bus man nustatytos chlamidijos ir jei vartosiu jam išgydyti skirtus antibiotikus 4u.gif
Rita Matulionytė
Nėštumo metu nustačius chlamidija gydymas skiriamas tam tikrais saugiais antibiotikais.
Rita Matulionytė
Šį tyrimą rekomenduojama atlikti 36 nėštumo sav.
Antarė
prieš tai klausima uzdavusi neteisingai ivardinau, pas mane rado vaginozę, israse Polyginax zvakutes. Kartais pasirodo žalsvu isskyru, vos vos persti, taip yra tik kelias paskutines dienas. Ar jusu nuomone tokia pati, gydytoja? Ar dabar persileidimo galimybė didesnė?
kami*
Laba diena.
Mano vyrui rado chlamidijas, tai tikriausiai esu užsikrėtus ir aš.
Šiuo metu laukiuosi, ar galima gydytis nėštumo metu ir ar nepakenks vaikeliui?
kur galėčiau kreiptis dėl tyrimų ir gydymo?Labai lauksiu atsakymo.
fogete
Sveiki. Norėčiau sužinoti kiek laiko turi praeiti po abrazijos, kad vėl galima būtų pastoti. Abrazija buvo atlikta dėl nesivystančio nėštumo. labai norim vaikelio. Ačiū
Rita Matulionytė
Kai gerai jausitės, ir susireguliuos mėnesinių ciklas. Jokių apribojimų nėra.
Jori
Laba diena. Norėčiau jūsų patarimo. Esu nėsčia 5 sav. Ginekologė nustatė pienligę ir paskyrė Macmiror žvakutes. Vaistinėse šių žvakučių pirkti neradau, man paaiškino, kad nuo 2006 03 22 jos netiekiamos. Šiuo metu ginekologė atostogauja ir su ja pasikonsultuoti negaliu. Ar nepakenks negydoma pienligė vaisiui jei gydymas bus pradėtas tik po savaitės ar man skubiai kreiptis i kitą ginekologą? O galbūt aš galėčiau naudoti Macmiror kremą vietoj žvakučių?

Rita Matulionytė
Jei tikrai vargina grybelinio makšties uždegimo požymiai, siūlyčiau nelaukti, ir kreiptis į kitą gydytoją.
*Maja*
Vakar sužinojau, kad laukiuosi. Nėštumas dar labai mažas. Beveik 4 savaitės. Bet aš jau kaip 7 dienos naudojau macmiror žvakutes, bet po jų jaučiu niežulį išorėje, kuris nėra labai malonus. Ar čia dar neišgydyto gleivinės uždegimo požymiai, ar reakcija į žvakutes? Ar gleivinės uždegimas labai kenkia nėštumui?
Rita Matulionytė
Neigiamo poveikio tokiam nėštumui tikrai nėra, o niežulys gali būti ir reakcija į žvakutes. Tačiau tiksliai galėtų pasakyti tik Jus apžiūrėjęs gydytojas.
Alabama
Miela gydytoja, sakykite-kaip gydomas nesciosios cistitas, jei palinas, nitroksolinas, meskauoge turi kontraindikacijas, o amplicilinui bei amoksciklinui nescioji alergiska?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.