Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Nėštukės krūtinės priežiūra. Priešpienis
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
ENIGMA
KADANGI MANO SESUO SIUO METU LAUKIASI, O AS PATI MAITINAU VOS SAVAITE, TAD NIEKO JEI PATARTI NEGALIU, BUKIT GERUTES IR PASIDALINKITE KA JUS DAROTE, AR GERIAT KOKIAS ARBATAS AR DAR KA? ISANKSTON DEKOJU.
Astyte
Ir as noriu tokios informacijos!!!!! Taigi, mamytes, pasidalinkit su nestuke.gif
-Lilė-
Sveika,
Asmeniškai nebandžiau, bet kelios moterys sakė, jog reikia gerti kmynų arbatą su pienu (sakė skanu, panaši kaip ramuneliu), viena sakė iki 1.5 metų maitino ohmy.gif krutimi.
Nežinau kiek tai tiesa.
Astyte
QUOTE (lilia @ 2004 02 27, 12:55)
Sveika,
Asmeniškai nebandžiau, bet kelios moterys sakė, jog reikia gerti kmynų arbatą su pienu (sakė skanu, panaši kaip ramuneliu), viena sakė iki 1.5 metų maitino ohmy.gif krutimi.
Nežinau kiek tai tiesa.

Siaip ir as girdejau, kad kmynu arbata, o ir skysciai padeda, bet dabar perskaiciau gydytojos nuomone, tai sake, et, cia gi bobuciu ismislai g.gif.
-Lilė-
QUOTE (Astyte @ 2004 02 27, 13:00)
Siaip ir as girdejau, kad kmynu arbata, o ir skysciai padeda, bet dabar perskaiciau gydytojos nuomone, tai sake, et, cia gi bobuciu ismislai g.gif.

nedristu gincytis, gali buti ir ismyslai tongue.gif
ENIGMA
KAI LAUKIESI VIENO TAI DAR TIE MISINELIAI NERA BAISU, BET KAI LAUKIESI DVYNIU, TAI ZIAURIAI KERTA PER KISENIU, NA MAMKOS PATARKIT...
Astyte
QUOTE (ENIGMA @ 2004 02 27, 13:06)
KAI LAUKIESI VIENO TAI DAR TIE MISINELIAI NERA BAISU, BET KAI LAUKIESI DVYNIU, TAI ZIAURIAI KERTA PER KISENIU, NA MAMKOS PATARKIT...

Cia tai jo, kerta ir dar kaip. Zinai, man tose pamokelese patare, kad jokiais budais nesinervintu mamytes, jei trupuciuka sunkiau su pienu, lai pastovi po siltu dusu ar vonioje, taip pat padeda vyro masazas ir pilnavertis maistas.
Martyna
QUOTE (Astyte @ 2004 02 27, 13:00)

Tikrai bobuciu ismislai smile.gif
Nieko nereikia ten daryt. Svarbiausia nusiteikimas smile.gif
Jeigu nusiteiksit, kad negalesit maitint - taip ir bus, jokios arbateles nepades smile.gif O arbateles niekas kitas, kaip skysciai, kuriu tikrai reikia siek tiek daugiau vartoti (bet ne per daug).
Naujausioj literaturoj raso, kad pienas gaminasi smegenyse, taigi mamytes, nusiteikit, kad maitinsit ilgai ilgai ir pamatysit, kad taip ir bus smile.gif
Ai, tiesa, dar reikia daug kantrybes, nes buna dienu kai pieno sumazeja ir maziukas verkia neprivalges, tada reikia daznai duot ir neklausyt kaip kiti "patarineja" primaitint misinuku. Jei nusileisit tokiems ikalbinejimams - amen, pieno mazes, mazes, kol galu gale visai baigsis. O pasikankinti gali tekti mazdaug 1 men., nors gali but ir 3 men.
O tokiu patareju primaitint patikekit netruksta smile.gif Man dar gimdymo namuose siule maziukui duot misinuko, nes labai krito svoris pirmas dienas, bet as nenusileidau, daviau daznai ir per men. viskas susireguliavo. Nesu pirkus jokiu misinuku, maniskis net buteliuko nepripazino. O maitinau 1 m. ir 4 men., galejau ir ilgiau,bet labai nusibodo ir be to i darba ruosiausi grizt smile.gif
Dobšiukas
o man padėjo ir krapų sėklų arbata, ir k mynų, o iš ties labiausiai-NORAS ir dažnas maitinimas po gimdymo. Pirmą parą vaikis valgė kas valandą.
ewa
Teisingai, svarbiausia noras biggrin.gif Pienas gaminasi vien jau nuo kudikio vaizdo. O pagrinde nuo ciulpimo. Taip, kad negailekit papu ir duokit kuo dazniau. Zinau, pirma menesi labai skauda, bet veliau viskas susitvarko. jei jau nebegalite kenteti, nusipirkite antspenius. Tik jokiu primaitinimu. Papas pieno gamina tiek, kiek jo istraukia kudikis. Tai jei primaitinsit, papas galvos - aha nebereikia, ir nebegamins pienuko. Svarbu nepanikuoti, jei pieno sumazeja. Duokit dazniau ir vel viskas susinormalizuos.
Kai mamos sako, kad visai visai neturi pieno, netikiu. Vistiek, ten nors lasas yra. Duokit ta lasa taip ims jo daugeti.
Be to reikia nemazai gerti, as apie tris litrus arbatos su pienu isgeriu. Dar alutis laktacija skatina, aisku saikingai vartokit.
JJolka
Pirmas dalykas ką siūlyčiau padaryti, tai nusipirkti kremuko speneliams ir įsidėti į krepšį, kurį krausis į gimdymo namus vežtis, nes iš pradžių kai maitini labai skauda... O šiaip sutinku, kad viskas nuo noro priklauso. Pradžioje vaikui labai dažnai reikia krūtį duoti, kad procesas užsivestų. Bet kaip žinau, bus dvynukai, tai reikia jau ir nusiteikt, kad iš pradžių jie nieko kito ir neveiks, tik paeiliui ant krūtų kabės. Kantrybė ir didelis noras šiuo atveju pagrindiniai sėkmingo maitinimo palydovai wink.gif Sekmės biggrin.gif
Elona
Visiskai pritariu, kad pienelis gaminasi mamytes smegenyse. Turiu skaudzia patirti, kai gimus pirmajai dukrai, jos nemaitinau nei vienos dieneles sad.gif sad.gif sad.gif Mat, po sunkaus ir ilgo gimdymo man labai velavo priespienis, dukte iki kraujo nugrauze abi krutis... , o atejus gydytoja pasake : "tai ka, bergzdia karve busi", paspaude man krutis, patapsnojo ir numojusi ranka liepe net nesitiketi, kad kada nors gyvenime maitinsiu vaikus mad.gif Dar dabar norisi nuvaziuot i ta miesta ir jai plaukus nuraut dry.gif Labai daug domejausi ta tema pries gimstant antrajai. Galit isivaizduot, kaip bijojau, kad vel neturesiu pieno(ir tikrai ne del finansu). Tai va, ... svarbiausia yra NORETI maitinti, o po to jau gali valgyti tonas chalvos, gerti pacias ivairiausiais arbatas, tai tik padeda tam NORUI, o ne kazkokiems fiziologiniam dalykams. Laiminga, ramiu nervu, mylima ir mylinti moteris, nors ir pavargus, jokiu zindymo problemu netures. Ir, aisku, pirma menesi neissigasti spenelio skausmu, tai praeis. Visoms nestukems butinai patarciau grudinti spenelius!!! Gero ir grazaus laukimo, greito gimdymo ir daug daug saldaus pienelio, mielosios! thumbup.gif
Ingano
Sutinku su visom mamytem, svarbiausia noras. Po cezario operaciju pienukas veluoja. Nereiketu issigasti. taip pat ligonineje po gimdymo kiek galima daugiau suzinoti informacijos is kudikiu sesuciu. man tai jos labai padejo. Dare masazus. Po vaikelio gimimo visas mienuo maitinanciai mamytei sudetingas. Nugrauzti speneliai, mastitai, pieno stazes. Svarbi gera krutiniu prieziura. Speneliu kremukai, silti kompresai. Beje kai pienelio jau atsiranda, skysciu kieki reikia riboti. Kadangi keliu dienu kudikeliui tiek pienuko nereikia, o jum jis gaminsis. Tuomet ir atsiranda tos nelemtos pieno stazes. Taip pat reikia pakankamai pailseti. Ir kuo dazniau deti kudiki prie kruties.
Sekmes mamytes
krika
doh.gif Tai va, ko nestumo patalogijos skyriuje mus girde kmynu arbata doh.gif
sunny
be kmynu arbatos, dar girdejau, kad pienukui gauseti gali padeti chalva - tik nezinau, saulegrazu ar riesutu smile.gif - viena bendradarbe nestuke atejusi i darba taip sake...
Kotryna 28
Svarbiausiai noreti, kaip kad visos raso! O dar reikia daug gerti skysciu ir labai daug ilsetis. Pamirsti, kad reikia kuo skubiau namus tvarkyti, vyrui valgyti daryti ir rupintis, kad visur viskas butu taip kaip buvo...pamirsti!!! Svarbiausiai, maitinanciai mamai poilsis. As pirma vaika maitinau 4 menesius, nes prasidejo sesija, nervavimasis ir pervargimas baigesi tuo, kad dingo pienas, o dabar stengiuosi gerai valgyti, nesinervinti, daug gerti (nealkoholiniu gerimu laugh.gif ), ilsetis. Pieno turiu nemazai, o mazajam jau ir 5 men, maitinsiu iki metuku, jei viskas bus gerai. Buvo neseniai sumazejes pienas, nes vaikas sirgo ir naktim nepamiegojau, o dabar jau atsistato vel, tuo as labai dziaugiuosi clap.gif
meja
nenoriu priestarauti labai, bet vien noro tikrai neuztenka...
ziauriai norejau, bet pilnai maitinau tik 2 men,o iki 4-o dar duodavau, paskaui visai baigesi. niekada pieno upes netekejo, o ko tik nedariau, geriau skatinancias arbatas, miegojau, nepervargdavau, beveik kas valanda duodavau papa, bet tuscia ir viskas...
buvo siek tiek liudna, bet ka darysi, manau tai lemia daugybe faktoriu, kai jau nesigamina pienas, tai ir nesigamina ka bedarytum...zinau, kad dar ir genai lemia, daznai kaip buna mamoms, taip ir dukroms panasiai...man bent jau tai pasiteisino.

linkiu visoms daug pienelio... biggrin.gif
Irena
NORAS yra be abejones labai svarbu, bet... To negana. Kaip jau mineta ir genai cia savo padaro, o ir ziniu reikia siokiu tokiu turet. Zinoma, buna atveju (mano atvejis) as nieko nedariau. Tiesiog maitinau vaika ISTISAI, jis taip norejo. Neturejau nei mastitu, nei sutrukineja spieneliai buvo. Dabar va nescia o vis dar pirmaji maitinu. Nesibaigia tas pienas, ka as galiu padaryt ? Bet taip kaip man ne visom pasiseka.
Mano drauges pavyzdys. Ji LABAI norejo maitinti. Ismaitino tik savaite. Manau, tai buvo gydytoju kalte. Jos spieneliai buvo idube, niekas i tai neatkreipe demesio. Rezultate, vaikas negalejo apciuopti spenelio, neprivalgydavo, nuolat verke. O pas ja pienas kaupes (pieno buvo labai daug). Pagaliau, pediatre patare nusiprkti guminius ankrucius ir pientrauki. Bet nuo pientraukio pasidare dar blogiau, nes labai sutrukinejo spieneliai, tiesiog pavirto i atvira zaizda. Sukilo labai auksta temperatura. O vaikutis per antkrucius vis tiek nieko nebeistraukdavo. Pradejo primaitint, dave tiute, ir vaikas kruti mete. Viskas galejo but kitaip, jaigu priziurinti gydytoja butu patikrinusi krutis, pastebejus, kad spieneliai idube. Yra spec. pratimu "istempti" spienelius. Daruge galejo is kart nusipirkt antkrucius, maitint per juos. Ar pasirupint geru pientraukiu.

Ir dar. Senesniais laikasi gydytojai patardavo krutis grudinti (po drungnu vandeniu), spienelius aptrinti su frotiniu ranksluosciu.
Momo
Kai buvau nescia, vienintelis mano pasiruosimas maitinti krutimi buvo nusiteikimas ir tikejimas, kad pieno bus. Lengva tiketi, kai zinai, jog mama savo pienu ismaitino iki metu ne tik mane, bet ir drauges vaika. Nors idomiausia, kad pati mama truputi abejojo, ar turesiu pieno, svarste, kokiais misiniais reiks vaika maitinti - mat turejau labai maza krutine. Kadangi man dare Cezario pjuvi, pienas velavo. Kazkodel isivaizdavau, kad priespienio turetu atsirasti jau pirma ar antra diena, o kai jo neatsirado, mano optimizmas eme mazeti. Laimei, palatos kaimyne paguode, kad jai pieno reikalai su pirmuoju vaiku susireguliavo tik per savaite. Ir tikrai, pieno atsirado ir man clap.gif
Tiesa, pirmasias pora savaiciu maitinau su antspeniais, nes vaikui be ju buvo per sunku istraukti piena. Be to, ir man maitinimas nebuvo toks skausmingas.
Visa laika, kol maitinu, kasdien geriu laktacija skatinancia arbata. Tai misinys is kmynu, pankolio, dilgeliu ir anyziu. Gyvenu be streso, issimiegu (jei negaliu nakti, miegu diena biggrin.gif ), maitinu tada, kai vaikutis nori ir pieno yra pakankamai.
Linkiu visoms daug pienelio!
Bagel
Del chalvos ir riesutu: akusere sake, kad cia atgyvenes nepasitvirtines bobuciu metodas. Be to sios medziagos elergizuoja.
*Džela*
Kai viena daktare pasake, kad mano mazylei galbut truksta pieno- supanikavau nejuokais. Bet tik tada, kai protingi zmones patare nusiraminti ir patiketi, kad as GALIU- as taip ir padariau. Maitinau ilgai, laimingai ir sekmingai iki metuku. Gerdavau skysciu tiek kiek troskindavo ir ne laso daugiau, o pieno niekada netruko. As asmeniskai esu isitikinusi, kad svarbiausia yra prakenteti tuos pirmus menesiukus,kai vaikutis dazniau praso kruties, noredamas padidinti pieno kieki krutyje ir viskas bus ok, juk kuo daugiau ir dazniau jis trauks pienelio tuo greiciau ir daugiau jo gaminsis. Svarbiausia pasitiketi savimi ir nesijaudinti, nesinervinti, nes siti dalykai tikrai kenkia. Is savo asmenines patirties galiu pasakyti- tikekite ir galesite!
Board
Chalva nebent prides mamytei kiloghramu ant pilvo ir uzpakalio rolleyes.gif laugh.gif

O pienuko gamyba didina daznai vaiko dejimas prie kruties: ne pagal grafika o tada kai vaikas pats to nori, poilsis, pakankamas skysciu vartojimas, teisingas vaiko dejimas prie kruties, maistas ir arbatos pirno gamyba skatina tik psihologiskai: "na va isgeriau dabar jau pieno turesiuuuu clap.gif " irgi geras metodas.

O siaip daugiau apie pieneli ir jo gamyba galima surasti cia:

http://supermama.com/InvisionBoard/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=450

http://supermama.com/InvisionBoard/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=448
Pati maitinu jau 17men, ir pienelio dar uztenka dviems kartams per para pavalgyt (vakarinio maitinimo metu uztenka "pavalgyt" visai nakciai)
O kaip paruosti spenelius maitinimui turetu papasakot gydytoja - ginekologe.
Juku
istrigo atsitikimas gimdymo namuose. Pieno pirmomis dienomis dar nebuna, tik priespienis,kurio leliukui pilnai uztenka. Mamos, bijodamos,kad neuzteks ar pan.,geria daug skysciu. Ligonines meniu -pieniska sriuba, arbata su pienu, dalina laktacija skatinancios arbatos reklaminius meginelius ir pan. Ir siaip propaganda-kuo daugiau gerkit! O Semeta uzakcentavo, kad pirmom dienom po gimdymo kaip tik reikia labai saikingai skyscius vartoti, nes kai po to plustels,tai uzdegimas garantuotas. As tuo labai tikejau (ir dabar tikiu), gal del to atsiradus pienui pajutau tik pilnuma nemalonu krutyse,kuri mazoji sekmingai panaikino thumbup.gif .O palatos kaimynei, kuri gere pagal rekomendacijas, trecia para prasidejo mastitas.O zinote ka pasake atejusi iskviesta sesele?!- "ko nori, termosu prisistaciusi, geri daug, va ir turi" blink.gif Tai as ir galvoju-ar ta vargse ka tik iskepta mama, kuriai ir taip galva nuo minciu ir jausmu pilna, turi galvoti ar ligonines personalui lengviau suziureti ka gimdyvem duoti?
ma
mamytes, geriau patarkite, kaip krutis ruoshti tam maitinimui. vienur rasho reik masazhuoti, kiti kad liemenele turi buti shiurkschios medvilnes. nei to, nei to dar nedarau. ar reikia??
MAMA2T&T
QUOTE (Irena @ 2004 02 27, 11:54)

Mano drauges pavyzdys. Ji LABAI norejo maitinti. Ismaitino tik savaite. Manau, tai buvo gydytoju kalte. Jos spieneliai buvo idube, niekas i tai neatkreipe demesio. Rezultate, vaikas negalejo apciuopti spenelio, neprivalgydavo, nuolat verke.

hehehe... man Lietuvoj daktarai dar paauglysteje sake, kad mano speneliai idube ir maitinti negalesiu sad.gif Amerikoje ne vienas daktaras nieko pries mano spenelius neturejo - visi tik ir kartojo, kad ne nuo spenelio formos priklauso, ar galesi maitinti;) Ir kai gime dukra, valge kuo puikiausiai, jokiu problemu nebuvo - is idubusiu speneliu pasidare toookie ishkile laugh.gif

O siaip tai NORAS ir psichologinis nusiteikimas yra labai svarbu. Po to daug skysciu gerti, valgyti uz pusantro (jau nebe uz du tongue.gif ) ir maitinti daznai.
saltrune
Aš savo dukrą maitinau beveik iki metų, kai pasitaikius gerai progai (mam pasiėmė savaitei) sąmoningai nutraukiau, nors pieno dar buvo nemažai...
Labai norėjau maitinti pati, ir dabar žadu taip pat daryti. Perskaičiau begalę literatūros, klausiau visų patarimų, tad galiu pasidalinti tuo, ką žinau.
Hrūdinti spenelius tikrai verta:mažiau skaudės pradėjus maitinti : kartą- du per parą reiktų apsitrinti spenelius šaltu vandeniu sumirkytu frotiniu rankšluosčiu. Pradėjus maitinti , jei labai skauda, tepliotis visokiausiais kremukais, kraštutinė priemonė, jei labaiskausmingi ir sutrūkinėję speneliai- kelis kartus išsitepti su zelionka, kuri pridegina žaizdeles (kūdikiui nekenkia)- šią priemonę po visų kančių išbandiau -tikrai padėjo.
Maitinant svarbu atsiminti, kad egzistuoja vadinamieji kritiniai laikotarpiai, kai pieno sumažėja ir kūdikiui gali nepakakti- pirmos trys dienos, trečia savaitė ir trečio mėnesio pabaiga. Tuos laikotarpius reikia ištverti, o jei duodate kūdikiui mišinėlių- tik pro žindukus, imituojančiui krūties formą ir pačiomis mažiausiomis skylutėmis, nes kitaip nedurnasžmogutis suvoks, kad maistas gali būti gaunamas ir ne taip sunkiai dirbant.
Jei pienas bėgaypač sunkiai, galima prieš maitinant įnosį įlašinti po vieną oksitocino lašiuką, bettai daryti tik labai retai. Dėl liaudiškųpriemonių- nuomonės įvairios, bet aš sąžiningai gėriau kmynų arbatą supienu, riešutai (arba chalva, jei vaikas nealergiškas), retkarčiais alus, multivitaminai su vit B grupe, savaitę gėriau vit PP (kai sumažėjo pieno 3 mėn)
ragnez
spenelius tikrai verta grudinti per nestuma, tada maziau bus problemu pradejus maitinti. o grudinti galima oro voniom (na, tiesiog pabuti nuogais papais, as pvz., miegodavau nuoga blush-anim-cl.gif ), prausiantis spenelius pamasazuoti, patempti, patrinti ranksluosciu. o pradejus maitinti, butinai reikia ismokti taisyklingai paduoti kruti vaikeliui - jei paciai nepavyksta, turetu parodyti parodyti priziurincios sesutes.

kai laukiausi, is viso neuskau galvos, kaip maitinsiu vaika - net minties nebuvo apie buteliukus, misinukus... ir ne todel, kad tokia mada - tiesiog maitinti krutimi atrode absoliuciai naturalu, malonu ir lengva. galima sakyti, kad krutimi maitinau (ir tebemaitinu) is tingejimo, nes baisiai nemegstu trintis virtuvej, gaminti valgyt ir plauti indus wink.gif

gabi
Svarbiausia reikia grudinti krutis visa nestuma, nes kai vaikas nugriauz ir taip skaudes kad sisi noresis..., tai praeis noras maitinti greitai ir pienukas dings...
Skorpione
Sveikutes!
As vis dar laukiuos nestuke.gif ir kolkas nieko nedarau del krutu paruosimo.
Man iskilo toks klausimas : jus sakot, kad reikia masazuot spenelius ( apie tai as irgi girdejau ), bet zinau ir tai, kad speneliu dirginimas gali issauk saremius ar prieslaikini gimdyma.Tai kaip cia dabar buti g.gif ?
Bobošiukas
O aš dėl pienuko manau, kaip kam pasiseka biggrin.gif mane mama tik savaitę maitino, o va jos draugė,- visus metus thumbup.gif kad mumi taip pasisektų nestuke.gif
gal padėtų HIPP arbata laktacijai skatinti??? g.gif
Jolkiux
siaip tikrai sunkiausia maitinti pirmus men. bet labiausiai pades nusiteikimas kad tu tikrai gali maitinti, mokejimas teisingai prideti vaikuti prie kruties, poilsis,gerai maitintis, del nieko nesinervint net jei ir kas nors nesigauna
as speneliu negrudinau gal ir be reikalo nes mano mergina juos taip nugrauze kad veje vaje... vargau baisiai bet labai padejo vyro palaikymas galima sakyti kad jei ne jis as maitinima krutimi buciau metus pirma savaite ir aiskinus kad ne visoms lemta....
dabar neatsimenu bet yra kazkoks kremukas speneliams tepti kuris gydo sutrukimus..... nereikai laukti kol zaizdeles pasidarys labai dideles ( bet cia sakyciau svarbiausia moketi vaikuciui teisingai paduoti kruti ir jokiu nugrauzimu nebus)... reikai duoti ne speneli ( mamos cia dazniausiai klysta) o leisti apzioti beveik visa laukeli
lelyte
as is pradziu nelabai turejau pieno ,tad pradejau gerti hipp arbata .patikekit ji tikrai skatina pieno gamyba dabar as pieno turiu sociai bet jai tik viena diena jos maziau isgeriu tai iskart pieno sumazeja.tad patariu gerti hipp arbata tos kurios mazai pieno turi 3 4 kartus i diena . clap_1.gif as is pradziu nelabai turejau pieno ,tad pradejau gerti hipp arbata .patikekit ji tikrai skatina pieno gamyba dabar as pieno turiu sociai bet jai tik viena diena jos maziau isgeriu tai iskart pieno sumazeja.tad patariu gerti hipp arbata tos kurios mazai pieno turi 3 4 kartus i diena .
Limcamca
Kremas tas Germasatan thumbup.gif vadinasi. Siaip reikalingiausias pirma menesi kol speneliai pripranta.
Astuliukas
As paskutiniais nestumo menesiais dariau kontrastinius dusius krutims ir spenialius tepiau Garmastanu, siurksciu ranksluosciu masazuodavau thumbup.gif ir aisku noras thumbup.gif o dabar geriu labai daug skysciu, nes troskina, tai kai po gero drinks_cheers.gif
Gymantė
As savo pirma 2.gif maitinau 7 menesius. Pirmomis dienomis man atrode, kad pieno yra nedaug, gimdymo namuose siule primaitinti. Bet as taip norejau maitinti pati, kad nusiteikiau tam, o ir pieno pasirodo buvo normaliai. Nors mano Gytis valge kas 2 valandas, o kartais ir dazniau.
Taigi svarbiausia reikia tam nusiteikti smile.gif ! O visos tos arbateles daugiau ar maziau yra bobuciu prasimanymai. Na, bet jei moraliskai tokios priemones padeda, tai kodel gi nepabandzius?
Limcamca
Nebuvau nusiteikusi maitinimui ir dabar nesu. Tiesiog taip vaikui geriau, tai ir maitinu. Su krutimis neturiu jokiu problemu, ir pieno turiu uztektinai. rolleyes.gif
lengvute
Nėštukių paplepėjimuose jau kelios penktą mėnesį einančios nestuke.gif sakė pastebėjusios g.gif , o kada jums atsirado wink.gif ar tik po gimdymo ?
Daisy
nuo 8 menseio atsirasdavo karts nuo karto keleta laseliu, o po gimdymo dingo g.gif , pora dienu isvis vargiai jo buvo, bet po to kaip atsirado, tai iki siol uztenka, jau bus metai kaip maitinu wink.gif
SuperBaba
Nestumo metu nepastebejau, kad butu. O kai jau atsirado leliukas, tai ir priespienis atsirado thumbup.gif dabar pienelio turiu labai labai daug smile.gif
bsgess
QUOTE (lengvute @ 2004 07 14, 07:42)
o kada jums atsirado wink.gif ar tik po gimdymo ?

tik po gimdymo wink.gif tik vaikutis mate, pati net nemaciau biggrin.gif
kristee

man tai nuo 6 menesio vis pasirodo po truputi smile.gif thumbup.gif
Astule
Labas visoms,
asmeniskai man, tas priespienis atsirado 5-tame menesyje ir dabar vis pasirodo.... Dar taip idomiai.. Viena ryta atsikeliau ir ziuriu ant paklodes toks plemukas ohmy.gif... blyn, galvoju, negi as taip apsiseiliojau (kai slogavau matyt nakti issiziojus miegojau, pagalvojau...) ..Dar vyro paklausiau, ar ne jis cia priseiliojo... Na aisku tas gynesi... kita nakti jauciu slapia prie krutines... blyn, galvoju, vel seiliojuos biggrin.gif .. tik trecia diena, supratau, kad cia priespienis clap.gif .. puoliau skaityti literatura.. o ten raso "velyvesniuose nestumo menesiuose atsiranda priespinis". Tai nieko sau, 5-tas menesis man nelabai velyvesnis menesis, bet matyt kiekvienai individialiai...tokia mano istorija...
ir dabar, ant kurio sono guliu, is tos kruties ir bega, nes matyt nakti prispaudziu bent kiek .. tai naktinuku nespeju keisti ..
meska
As tai kaip grynaveisle karvute priespienuka gaminu gana gausiai jau nuo trecio menesio. Ypac gamyba suaktyveja nakti smile.gif
Juodaplauke
man ir 5 menes.pasirode lasiukai thumbup.gif nestuke.gif
nigrita
Atsirado gal apie 5 mėn, bet nesakyčiau, kad varva fontanais smile.gif Papaudus, visuomet sunkias smile.gif
Upsiukas
man priespienis teket pradejo labai anksti, gal kokia 16 savaite.... g.gif
Ir taip periodiskai vis tekedavo, visos bliuzeles budavo plemuotos mad.gif Dazniausiai ir gausiausiai jis sunkiasi nakti ir tada, kai madausi vonioje ar po dusu, manau del to, kad siltas vanduo atpalaiduoja krutyse nekuriuos latakus.
Tiesa dabar jau kokiu pora geru savaiciu jokie skystimai is krutu nebeteka huh.gif Bijau, kad nebebus ko leliukui duot, viskas jau isbego laugh.gif laugh.gif
Meisy
man priespienis irgi pasirode apie 20sav. pastebejau ant naktinuku ir taip laikas nuo laiko matydavau po nakties. teketi neteka, bet jei spusteliu visada yra.
Lexana
Man priespienis atsirado pirmojo nestumo metu 4 menesi. Na budavo, kad lasa, bet dazniausiai tik paspaudus ar smarkaiu pajudejus. smile.gif
Ele
Per pirmus du nestumus, priespienis atsirado tik po gimdymo, 1-2 diena. Jauciu, kad ir dabar bus tas pats. g.gif
Limcamca
Ir dar kiek budavo. Vaiksciodavau su iklotais liemeneleje, ypac naktimis. wink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.