Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Logopedės ir logopedai
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
klopedija
mystical,2008 09 11, 14:29
Labas kolegės, norėčiau ir aš prisijungti prie jūsų.
Sveika prisijungus! 4u.gif

Svarbiausia nuraminti direktorę ir užliūliuoti tėvus- išvengti konfliktų.
Nesutikčiau su tokia nuomone.
Tiek valdžia, tiek tėvai turi suvokti, kad Tavo darbas vyksta nuosekliai, tam tikra tvarka: pradėjau vieną darbą ir baigiau; tada ėmiausi kito.
Pakeisti išankstines valdžios nuostatas labai sunku, bet palaipsniui, per metus, du tris, įmanoma.
O konfliktai neišvengiami. Todėl būtina mokytis juos spręsti, o ne sprukt "į krūmus" mirksiukas.gif .

QUOTE(ruzava @ 2008 09 11, 20:03)
nu ir dienelė šiandien doh.gif ginčijaus visą dieną iki begalybės su mokytojom- "nagėm"
...
nu ir išsiliejau čia ax.gif
*
Palengvėjo? mirksiukas.gif

QUOTE(sanmara @ 2008 09 11, 20:32)
norėjau paklausti iki kokio amžiaus gali būti aulėtėjusi kalbos raida ir iki kada kalbos neišsivystymas?ar nėra suskirstyta amžiaus tarpsniais?
*
"Slidus" dalykas g.gif ... Konkrečiai sunku apibūdint, labiau vadovaujuosi nuojauta ir patirtimi. Sulėtėjusi KR rašau 3, kartais dar 4 m. vaikams, kai vaikas kalba adekvačiai, formuoja kažkokią frazę, tarsi nieko pepasako, bet įmanoma suvokti pagal kontekstą. Čia kažkoks "tarpinis" variantas tarp žymaus ir vidutinio kalbos neišsivystymo.
Su tokiais vaikais nedirbu, tačiau atidžiai stebiu, kokie pokyčiai įvyksta per "trimestrą". Įprastai po metų rezultatai būna dvejopi: kalbos sutrikimų nepastebėta smile.gif arba vidutinis kalbos neišsivystymas verysad.gif .
Beje, pasitaiko ir "specifinė kalbos raida dėl PA, neurologinių sutrikimų ir pan..." verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(kristute123 @ 2008 09 11, 21:15)
sos 4u.gif
gal galite suteikti informacijos apie dispraksiją ir disgramatizmą, reikia labai skubiai egzaminui blush2.gif
labai ačiū 4u.gif
*
Oho! blink.gif Kas čia per žvėrys? blink.gif
Juokauju lotuliukas.gif .

Sukonkretink: programos pavadinimas, dėstytojas ir pan. mirksiukas.gif Nes minčių kyla, bet pasiūlyt kol kas nieko negaliu. Gali būti, kad Tau reikia labai specifinės literatūros, kurią galima rasti tik ŠU bibliotekoje.
Gajux
QUOTE(vaivos juosta @ 2008 09 11, 17:09)
Ne į temą truputį - Kat, tavo parašyta dukros gimimo istorija  wub.gif  verysad.gif  šiandien labai artima man.....  verysad.gif
*

Ačiū. 4u.gif Suprantu, užjaučiu... console.gif

Taigi, rytoj manęs laukia sunkus pokalbis. Su kai kuriomis iš jūsų susirašiau per až. Ačiū už patarimus ir palaikymą. 4u.gif Parašysiu, kaip sekėsi.

Dėl Sulėtėjusios KR, tai aš visai neseniai dėstytojos klausiau, tai tokio tvirto atsakymo neišgirdau. Bet KN ir SKR skiriasi, anot jos tuo, kad SKR atveju, ugdant būna staigus šuolis kalbos raidoje, o KN tai viskas vyksta daug daug lėčiau. O kaip nustatant įžiūrėti tiksliau, taip ir negavau atsakymo. Pasakė, kad logopedijoje viskas labai jau slidu. unsure.gif
Dėl vaikų skaičiaus, tai aš į sąrašą įtraukiu visus, o lanko logopedinius tik nustatytas skaičius - iki 30.
Beje, noriu paklausti, ar jums leidžia PPt be jų parašyti KN? Pas mus reikalauja, kad būtų neurologo pažyma, ir PPT išvada. blink.gif Vėl gi, su ta dėstytoja diskutavau, tai sakė, kad čia absoliuti nesąmonė. Šiemet jau rašysiu ir ginsiuosi. cool.gif
klopedija
Kat,2008 09 11, 21:51
O kaip nustatant įžiūrėti tiksliau, taip ir negavau atsakymo.
Patirtis daro savo: vienąkart paslysi, atrąkart... Trečias kartas "nemeluos" hihihi.gif

ar jums leidžia PPt be jų parašyti KN? Pas mus reikalauja, kad būtų neurologo pažyma, ir PPT išvada. blink.gif Vėl gi, su ta dėstytoja diskutavau, tai sakė, kad čia absoliuti nesąmonė. Šiemet jau rašysiu ir ginsiuosi. cool.gif
Iš esmės negali neleisti, nes mes turime tokią pačia kvalifikaciją, kaip ir PPT logopedės mirksiukas.gif , tik dirbam skirtingose srityse.

Ilga laiką tų reikalavimų nepaisiau, rašiau viską, kas "užėjo ant seilės". Dabar jau suvokiu, kad PPT pažymos - mūsų "mūro siena". Pasikartosiu: neprisiimkim visos atsakomybės! PPT pažyma - gėris! Konfliktinėj situacijoj net galime nežymiai paspekuliuoti PPT išvadomis: "Štai tokios rekomendacijos. Aš privalau jomis vadovautis! Tokie ministerijos reikalavimai!"

Mil@na
Aš vis negaliu nurimti dėl tų 50 vaikų doh.gif Tada sakyk, kiek tu turi sutvarkyti dokumentų-kalbos kortelių, 6, 4 formų, kaip juos sutalpini į žurnalą ir be jokio reikalo.....Pas mane net nėra 30 vaikų už etatą su trupučiu, nes tie, kurie skaičiuojasi už du-taip juos ir skaičiuoju..O cia-50....
kristute123
QUOTE(klopedija @ 2008 09 11, 21:36)
Sukonkretink: programos pavadinimas, dėstytojas ir pan.  mirksiukas.gif  Nes minčių kyla, bet pasiūlyt kol kas nieko negaliu. Gali būti, kad Tau reikia labai specifinės literatūros, kurią galima rasti tik ŠU bibliotekoje.
*

g.gif mat ne sau reikia, bet paprašė viena studentė. ji mokosi ŠU, pas Ivoškuvienę neakivaizdžiai. dabar neužilgo jai bus sesija ir ji man pateikė krūvą klausimų egzui, kad surinkčiau jai atsakymus. vienas iš tų klausimų DISPRAKSIJA, DISGRAMATIZMAS. na ir apie dispraksiją sakinį kitą žinau blush2.gif , o kas tas disgramatizmas g.gif ? gal kokia alalija, nesuprantu schmoll.gif
pinciuke
QUOTE(ruzava @ 2008 09 11, 21:03)
paskui dar ginčijomės iki nukritimo dėl SPM vertinimo. nežinau, kaip pas jus yra, bet pas mus visi adaptuoti negauna kitokio pažymio, kaip tik 4. aš joms ir aiškinu, kokia to vaiko mokymosi motyvacija gali būti, jei jis žino- ar dirbs, ar nedirbs, vistiek tik 4 teturės unsure.gif bandau įrodyt, kad vaikas gali gaut ir 8, ir 10. tada jos vėl man- o už ką jam daugiau rašyt, jei jis nieko nepadaro. tada aš vėl joms- kad jūsų programa tada bloga... užburtas ratas doh.gif  doh.gif  doh.gif
*

tada daryk SUK posedi, kveiskis mokytojas, SUK pirmininka, analizuokite adaptuotas, modifikuotas anketas. klausk, kokias temas sunkesnes praleido,kodel cia uzdejo kryziuka modifikuodama, kokias uzduotis pateikia adaptuodama, tegul parodo, kaip vaikas jas iveike.... ir t.t.
o kai taip papurtysit - tada praeis noras purkstauti ir bangas kelti.
o del pazymiu - zinoma, kad per sunki programa, nes pas mus, nors ir retai ir tik kai kurios klasese, buna taip, kad klases draugai ploja SP vaikui, jei jis puikiai ismoksta atmintinai eilerasti, arba atsako i nesunku mokytojo klausima.
ir zinoma, tada gauna gera pazymi- 8 ar net 10. o tu 4-5 jie ir taip prisirenka per pusmeti pakankamai, kad nebutu pirmunas metu gale.....
tai tiek ta tema
Gajux
QUOTE(kristute123 @ 2008 09 12, 04:33)
, o kas tas disgramatizmas g.gif ? gal kokia alalija, nesuprantu schmoll.gif
*

Oi ne ne. Disgramatizmas tai rašymo sutrikimas. mirksiukas.gif
light blue
QUOTE(ruzava @ 2008 09 11, 20:03)
nu ir dienelė šiandien doh.gif ginčijaus visą dieną iki begalybės su mokytojom- "nagėm" (nežinau, net kaip kitaip jas pavadint).
pasikviečiau aš jas po vieną "supažindint" su programom, įduot tiesiai į rankas raštelį kokiam vaikui, kokia programa reikalinga. o jos kad pradėjo pult mane, kad aš tuos vaikus turėčiau per jų pamokas pasiimt, nes tie vaikai (kur su ribotu ar su sutrikusiu intelektu yra) nieko neveikia pas jas, tik nuo knygos nurašinėja doh.gif aš dar bandau joms aiškint, kad programos tam ir reikalingos, kad tie vaikai būtų ugdomi pagal savo poreikius (dar mintyse spėju pagalvot, kad vargšai vaikai- kiek gi galima nurašinėt doh.gif ). tada jos man savo argumentus, kad neįmanoma dirbt su jais, kad jie nedirba pagal tą programą. tada aš jau joms rėkiu, kad tai JOS blogai programą padaro, kad ji per sunki vaikui.
paskui dar ginčijomės iki nukritimo dėl SPM vertinimo. nežinau, kaip pas jus yra, bet pas mus visi adaptuoti negauna kitokio pažymio, kaip tik 4. aš joms ir aiškinu, kokia to vaiko mokymosi motyvacija gali būti, jei jis žino- ar dirbs, ar nedirbs, vistiek tik 4 teturės unsure.gif bandau įrodyt, kad vaikas gali gaut ir 8, ir 10. tada jos vėl man- o už ką jam daugiau rašyt, jei jis nieko nepadaro. tada aš vėl joms- kad jūsų programa tada bloga... užburtas ratas doh.gif  doh.gif  doh.gif

nu ir išsiliejau čia ax.gif
*

šita reikalą beveik išmušusi buvau, bent iš supratingesnių pedagogų blush2.gif Buvo posėdis, kuriame viską, ką tu kiekvienai burbuliavai pasakiau aš ir pavaduotoja. Vieną semestrą net padarėm suvestinę pažymių ir iškabinom su raudonais apvedimais, jei išvestas neigiamas pažymys. Pedagogai turėjo aiškinti, kodėl išėjo neigiamas pažymys. Nors...yra atvejų, ypač pas MD, kai tingi pasijudinti totaliai, tada palaikau ir pedagogą. Bet kai sėdi AD su protine negale ir šaknis traukia, trupmenas penkių aukštų dalina dauginaaaa... doh.gif Ypač knisausi prie AD mokinių įvertinimų. Tai po to pasipylė ir devintukai ir tt. Įtariu, kad beveik už ačiū, na bet vis šis tas. Užkniso posėdžiuose klausytis, kai puse maniškių palieka pataisoms vasarai doh.gif
klopedija
Ne nu!.. mega_shok.gif
Skaitau: Dėl vaikų, turinčių kalbos ir komunikacijos sutrikimus, apskaitos

Ikimokyklinėje įstaigoje vykdant vaikų, turinčių kalbos ir komunikacijos sutrikimus, apskaitą, logopedas sudaro jų vardinį sąrašą...

Čia viskas savaime aišku.

Toliau: Šį sąrašą suderina su XXL pedagogine psichologine tarnyba (PPT), pateikiant vaiko kalbos įvertinimo korteles.
Ir visa tai iki 2008-09-16
To dar nebuvo! mega_shok.gif
pinciuke
QUOTE(klopedija @ 2008 09 12, 14:28)
Ne nu!..  mega_shok.gif
Skaitau:  Dėl vaikų, turinčių kalbos ir komunikacijos sutrikimus, apskaitos

Ikimokyklinėje įstaigoje vykdant vaikų, turinčių kalbos ir komunikacijos sutrikimus, apskaitą, logopedas sudaro jų vardinį sąrašą...

Toliau: Šį sąrašą suderina su XXL pedagogine psichologine tarnyba (PPT), pateikiant vaiko kalbos įvertinimo korteles.
To dar nebuvo!  mega_shok.gif
*

o cia is kokios "operos:, t.y. is kokio dokumento?
ar tik pas jus rajone tokios naujoves pasidare? ar visiems?
klopedija
O tų vaikų pas mus šiemet 63 mega_shok.gif

Per tokį trumpą laiką užpildyčiau nebent tiems, kurių tėvai davė sutikimus dėl logopedinės pagalbos teikimo.
Papildyta:
QUOTE(pinciuke @ 2008 09 12, 13:31)
o cia is kokios "operos:, t.y. is kokio dokumento?
ar tik pas jus rajone tokios naujoves pasidare? ar visiems?
*

Čia Kauno gudručiai šiemet sumąstė.
Pagal įstatymus mes išvis neturėtume nė grupėse stebėti vaikus be tėvų sutikimo. O ką jau kalbėt apie kalbos kortelių pildymą. blink.gif
light blue
QUOTE(klopedija @ 2008 09 12, 13:28)
*

lotuliukas.gif doh.gif doh.gif ohmy.gif ph34r.gif wacko.gif
o tai kortos pas PPT ir liks? Kokio velnio? Tipo analizuos??? lotuliukas.gif Ar iš jų mokysis pačios rašyti? Tai kad neturi sau segtuvų, tai visų mokyklų ir daržų kortas kur susegs? Ar špagatu perriš lotuliukas.gif doh.gif Juokinga būtų, jei nebūtų graudu.
Papildyta:
beje, o kas finansuoti turi tokio kalno kortelių atšvietimą? g.gif
klopedija
QUOTE(light blue @ 2008 09 12, 13:51)
beje, o kas finansuoti turi tokio kalno kortelių atšvietimą? g.gif
*
Man lygiai toks pats klausimas kilo.

Aš tai turiu kortelių variantus kompe, tai pasidaryčiau šalboną kiekvienai dng. iiiiiiiir copy-paste copy-paste copy-paste copy-paste copy-paste copy-paste lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Jaučiu, ir "antrinikų", ir "dvynių" atsirastų, jei pražiopsočiau pakeisti pavardes, vardus, gimimo datas lotuliukas.gif .

light blue
KAT, PASAKOK APIE SAVO DIENĄ wink.gif
Papildyta:
QUOTE(klopedija @ 2008 09 12, 13:58)
Man lygiai toks pats klausimas kilo.

Aš tai turiu kortelių variantus kompe, tai pasidaryčiau šalboną kiekvienai dng. iiiiiiiir copy-paste copy-paste copy-paste copy-paste copy-paste copy-paste  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Jaučiu, ir "antrinikų", ir "dvynių" atsirastų, jei pražiopsočiau pakeisti pavardes, vardus, gimimo datas  lotuliukas.gif .
*

na kalbininkų fonetinukų tai tik pliusiukus dedi ir dar nieko, bet pvz mikčiojimas, visi kalbos neišsivystymai, raštininkai doh.gif kortelės kaip memuarai doh.gif

Beje, koks tikslas viso to reikalo? O šiaip pagal viską PPT mums kokia nors valdžia? g.gif Kodėl ji padaroma dievybe g.gif Rajono PPT bent jau malonesnė daugeliu atžvilgiu g.gif
Gajux
QUOTE(klopedija @ 2008 09 12, 13:39)
O tų vaikų pas mus šiemet 63  mega_shok.gif
Per tokį trumpą laiką užpildyčiau nebent tiems, kurių tėvai davė sutikimus dėl logopedinės pagalbos teikimo.
*

Košmaras. Aš nesuspėsiu iki rugsėjo pabaigos. doh.gif O sakykit, kaip jūs darot. Na, pvz. vaikų sąraše daug, ir jis nesulaukia šiemet savo eilės, tai kitąmet iš naujo pildot kortelę? Ar tą pačią pataisot kur reikia? g.gif

QUOTE(light blue @ 2008 09 12, 14:02)
KAT, PASAKOK APIE SAVO DIENĄ wink.gif
*

Rytas buvo baisus, kol sulaukiau pokalbio. unsure.gif Bet, atrodo, kad man pavyko labai įtaigiai ir aiškiai išsakyti savo nuomonę. Be to, ir argumentuotai (pavyko nugalėt baimę, ko labiausiai bijojau unsure.gif ). Iš pradžių reakcija buvo audringa. Atsakymas - ne, mes nevažiuosim kitur pagalbos ieškot. Bet aš irgi nepasidaviau. Sakau, o kas bus, kai praeis dar metai, o rezultatai nebus tokie kokių tikitės, o tokių tikrai nebus. Kokia tada bus išeitis? Suglumo, sukluso. Finale padėkojo, kad perspėjau, ir sakė viską apsvarstys dar kartą. Labai tikiuosi, kad priims patį teisingiausią, vaiko atžvilgiu, sprendimą. smile.gif
Tai va, sunku buvo, net labai (žinant visas aplinkybes). mirksiukas.gif Užtat savaitgalis jau bus ramesnis, bent jau galiu atsikratyt tų minčių. rolleyes.gif
kristute123
4u.gif sveikutės!
o sakykit, kokius teminius išplanavimus rašote mikčiojantiems vaikams? mano mikčiojantis vaikas- ketvirtokas ax.gif
light blue
KAT, labai džiugu už tave thumbup.gif. Gero savaitgalio, tau jau vyno priklauso relaxui wink.gif
klopedija
QUOTE(light blue @ 2008 09 12, 14:02)
Beje, koks tikslas viso to reikalo?
*
Pasipiršo mintis, kad gal kas kokį magistrinį ar net daktarinį rašo g.gif ... Tskant, mūsų sąskaita mad.gif .

Kat,2008 09 12, 14:41
O sakykit, kaip jūs darot. Na, pvz. vaikų sąraše daug, ir jis nesulaukia šiemet savo eilės, tai kitąmet iš naujo pildot kortelę? Ar tą pačią pataisot kur reikia? g.gif
Aš nepildau kalbos kortelių vaikams, kurių dar neimu. O tiems, kuriuos numatau imt, duodu pasirašyt sutikimus.

Bet, atrodo, kad man pavyko labai įtaigiai ir aiškiai išsakyti savo nuomonę. Be to, ir argumentuotai (pavyko nugalėt baimę, ko labiausiai bijojau  unsure.gif ).
Šaunuolė thumbup.gif .

Man irgi būna stresas pasakyti tėvams ką nors, ko, numanau, jie nenorėtų išgirsti. Ilgai mintyse repetuoju įvairius frazių, argumentų variantus. doh.gif

Dabar stresas, kad 16-tą d. turėsiu ginčytis PPT unsure.gif . Dar nesugalvojau, kaip argumentuosiu... Greičiausia sakysiu, kad tai yra konfidenciali informacija.

O ką kitos sakytų tokioje situacijoje? g.gif
pinciuke
QUOTE(klopedija @ 2008 09 12, 18:41)
O ką kitos sakytų tokioje situacijoje?  g.gif
*

as tai turbut paklausciau, kokiu dokumentu remiantis jie praso tokiu slaptu (butent)duomenu?

nors del konfidencialumo jie gali atsakyti situo :
"Specialiojo ugdymo komisijos vadovas leidžia susipažinti su asmens specialiųjų ugdymosi poreikių įvertinimo dokumentais tą asmenį ugdantiems pedagogams, tėvams (ar vaiko globėjams), švietimo įstaigos steigėjo administracijos padalinio, kuruojančio švietimo įstaigą, pedagoginiams darbuotojams, pedagoginei psichologinei tarnybai, Pedagoginiam psichologiniam centrui, Valstybinei švietimo inspekcijai."
klopedija
QUOTE(pinciuke @ 2008 09 12, 17:59)
"Specialiojo ugdymo komisijos vadovas leidžia susipažinti su asmens specialiųjų ugdymosi poreikių įvertinimo dokumentais (...), švietimo įstaigos steigėjo administracijos padalinio, kuruojančio švietimo įstaigą, pedagoginiams darbuotojams, pedagoginei psichologinei tarnybai, Pedagoginiam psichologiniam centrui, Valstybinei švietimo inspekcijai."
*
Taigi!.. g.gif
jore
Sveikos, šaltą vakara!

Ilgai buvau "be ryšio", tai dabar kol perskaitysiu ką prirašėt... Dėl kalbos kortelių girdėjau tokius pletkus gossip.gif, kad reik atnešti tik tų vaikų, su kuriais dirbsi dabar (t.y. nesvarbu koiek sąraše) ir kad jų nereik šviesti, o tik parodyti, nes kažką kažkur patikrino ir neturėjo kalbos kortelių!Ir kad PPT vadovė jas tik pavarto ir viskas, jau ketvrtadienį eilės buvo, tai doh.gif
klopedija
QUOTE(jore @ 2008 09 12, 18:52)
Dėl kalbos kortelių girdėjau tokius pletkus gossip.gif, kad reik atnešti tik tų vaikų, su kuriais dirbsi dabar (t.y. nesvarbu koiek sąraše) ir kad jų nereik šviesti, o tik parodyti, nes kažką kažkur patikrino ir neturėjo kalbos kortelių!Ir kad PPT vadovė jas tik pavarto ir viskas, jau ketvrtadienį eilės buvo, tai  doh.gif
*
Naaaa... toks paaiškinimas mane visiškai įtikina g.gif . Apmaudu, bet tikrai yra tokių "bitelių", tiksliau, tranų... unsure.gif
jore
O man tai juokinga biggrin.gif Jei pas kažką nerado, tai tas ir turėtų nešt parodyt,kad šiemet jau tikrai turi, o kodėl visiems reikia, nesuprantu g.gif
klopedija
Šiuo atveju ačiū už pletkus blush2.gif , kurių taip nekenčiu.
Papildyta:
QUOTE(jore @ 2008 09 12, 18:58)
O man tai juokinga biggrin.gif Jei pas kažką nerado, tai tas ir turėtų nešt parodyt
*
Manyčiau, ir PPT turi kokių tai problemų ir taip nori apsidrausti g.gif .

Gera mintis: pasiimsiu segtuvą su kalbos kortelėm ir apsimesiu be galo apstulbusia šlanga lotuliukas.gif .
jore
Aš irgi taip darysiu smile.gif. Manau,kad PPT irgi mato,kur paskubom surasyta,kur atlikta kada reikia. Ir , mano manymu, joms irgi užuojauta doh.gif Tiek kortelių pažiūrėt! Kad ir perverst mastau.gif
Gajux
QUOTE(light blue @ 2008 09 12, 15:46)
KAT, labai džiugu už tave. Gero savaitgalio, tau jau vyno priklauso relaxui ;
*

Ačiū. 4u.gif Joo, manau, kad tikrai nusipelniau gero relaxo,vacation4.gif tiek nervinių ląstelių per praeitą savaitę pražudžiau. Tik bijau džiaugtis, kad pirmadienį nebūtų "trukt už vadžių, vėl nuo pradžių". unsure.gif
QUOTE(klopedija @ 2008 09 12, 17:41)
1. Aš nepildau kalbos kortelių vaikams, kurių dar neimu. O tiems, kuriuos numatau imt, duodu pasirašyt sutikimus.
2. Šaunuolė.
3. Man irgi būna stresas pasakyti tėvams ką nors, ko, numanau, jie nenorėtų išgirsti. Ilgai mintyse repetuoju įvairius frazių, argumentų variantus. 
*

1. Aišku. 4u.gif
2. Ačiuks. aciuks.gif
3. Už tokias sveikatai kenksmingas sąlygas turėtų pieno nemokai skirt. unsure.gif Namiškiai ir šaukė ant manęs, ir baudė, ir ramino, o aš vis su savo apsėstomis mintimis. Tai šiandien visiems palengvėjo. Jau galiu normaliai bendraut. rolleyes.gif

QUOTE(klopedija @ 2008 09 12, 19:06)
Gera mintis: pasiimsiu segtuvą su kalbos kortelėm ir apsimesiu be galo apstulbusia šlanga  lotuliukas.gif .
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
light blue
QUOTE(jore @ 2008 09 12, 18:58)
O man tai juokinga biggrin.gif Jei pas kažką nerado, tai tas ir turėtų nešt parodyt,kad šiemet jau tikrai turi, o kodėl visiems reikia, nesuprantu g.gif
*

tikras vaikų darželis doh.gif Lai tada eina ir tikrina kabinetus, kuo visada gasdina, bet taip ir nepadaro doh.gif
Klopedija eis susitikti su išmanančiomis šlangomis lotuliukas.gif sėkmės eilėje stovint mirksiukas.gif
MAMTE
QUOTE(klopedija @ 2008 09 12, 13:28)
Ne nu!..  mega_shok.gif
Skaitau:  Dėl vaikų, turinčių kalbos ir komunikacijos sutrikimus, apskaitos

*

Pas mus, kiek girdėjau, jau pernai buvo , ar net dar anksčiau doh.gif

Niekas tų kalbos kortelių neima (pas mus), o tik pažiūri, atseit patikrina, tik ne visas, o pasirinktinai (čia kaip kuriam daržely). Kitur ir visas pažiūri.
&joy
O aš pletkų lygyje girdėjau, kad pas mane šiandien tikrino mokykloj logopedo dokumentus ir aišku nieko nerado, nes manęs nuo pirmadienio darbe nėra. O pernai metų visi dokumentai pas mane pavadavusią logopedę buvo. Tai dabar nežinau kaip viskas baigsis unsure.gif O aš visą savaitę turiu nedarbingumą (pirmadienį paskraidyt sugalvojau, nepavyko doh.gif ), nespėjau visko sutvarkyt, o dar buvau priversta užpildyt ataskaitą, nors manau, kad neturėjau teisės to daryt, nes negalėjau būt darbe unsure.gif Nu vnž, sviestas sviestuotas, valdžiai eilinį kartą neįtikau žiauriai ir finale man buvo pasakyta:"rinkis: darbas arba vaikas..." Taip ir išsižiojau... blink.gif
Vėta
Didelių miestų didelės problemos, mažų miestelių - mažesnės biggrin.gif . Na, mes jau seniai nešam tas kalbos korteles į PPC. Bet, kai gerai sutari su PPC, laiku užpildai korteles, tai problemos kaip ir nėra. Suprantu ir PPC logopedes, kaip joms nustatyti tikslią diagnozę, jei vaikas nekalba pas svetimą tetą g.gif ? Pasiskaito, ką mes užpildėme kalbos kortelėje ir padaro išvadas. Beveik nėra pasitaikę tokių atvejų, kad mūsų prognozuojami sutrikimai nesutaptų su PPC išvadomis. Nors buvo toks kuriozas: mano diagnozuota Žymiai sulėtėjusi kalbos raida (na nepravėrė vaikis burnos, nors tu ką doh.gif) , PPC logopedei, kad prabilo - ištisais sakiniais lotuliukas.gif . Bet tai vienintelis atvejis mano 23 darbo metų praktikoje blush2.gif biggrin.gif .
Mil@na
O aš dar tikrai visų dokumentų neturiu, nes nespėju SUK sutvarkyti visų formų....
klopedija
QUOTE(&joy @ 2008 09 12, 21:41)
finale man buvo pasakyta:"rinkis: darbas arba vaikas..." Taip ir išsižiojau... blink.gif
*
Diskriminacija dėl šeimyninės padėties! Tikrai užjaučiu unsure.gif .
Galima pasakyti: "Atleiskite su išeitine pašalpa, ir aš išeisiu!"

Žemaika,2008 09 12, 22:15
Suprantu ir PPC logopedes, kaip joms nustatyti tikslią diagnozę, jei vaikas nekalba pas svetimą tetą  g.gif ? Pasiskaito, ką mes užpildėme kalbos kortelėje ir padaro išvadas.
Puikiai suprantu PPT, PPC koleges. Ir su manimi nevisi vaikai kalba iškart, todėl 3-mečius stebiu grupėje, kai jau būna kiek apsipratę, kai jau ir auklėtojos gali šį tą apie vaiką pasakyti.

Mažiukus tiriu stebėjimo metodu: ateinu į grupę keliskat, "pasivaidenu", pakalbinu vieną-kitą. Kuris aktyviai reiškiasi, dedu pliusiuką. Toks vaikas aiškiai jokių kalbos problemų neturi. Arba iškart pasimato koks tarpdantinis. Tada irgi aišku - FKS.
Paskui ateinu į organizuotą veiklą. Mūsų daržas dirba naudodamas "Geros pradžios" metodą, vyksta taip vadinamas Ryto ratas, kai kiekvienas vaikas gali ir yra skatinamas pasisakyti. Šiuo metu t.p. daug "ylų" išlenda iš maišo. Jei vaikas labai neaiškus, diskutuojam su auklėtoja, pakalbinu vaiką individualiai kabinete, grupės miegamajame ir t.t. pagal aplinkybes.
Pasitaiko, kad vaikas nei su logopede, nei su auklėtojom, nei su vaikais porą mėn. visiškai nebendrauja. Praėjus adaptacijai paaiškėja, kad vaikas kalba kuo puikiausiai. doh.gif O jam jau "įpiltas" ŽKN doh.gif . Na, bet tai pasitaiko retai biggrin.gif .
Vyresnius tirti lengviau.

Siųsdama vaiką į PPT visada nuodugniai aprašau jo gebėjimus Pažymoje ir dar pridedu charakteristiką pagal Vaiko stebėjimo kortelę.

QUOTE(Mil@na @ 2008 09 12, 22:57)
O aš dar tikrai visų dokumentų neturiu, nes nespėju SUK sutvarkyti visų formų....
*
O tai manai, kad nors viena jau viską turime? blink.gif
Aš nemėgstu popierių, todėl stengiuosi kuo greičiau viską sutvarkyti. Spragų dokumentacijoje kaip ir nėra, bet šių metų naujokų "rankovėse" kol kas tik tėvų sutikimai ir vienas kitas lapelis su pastabomis, ką vaikas daro, ko nedaro. Juk nepildysi kalbos kortelės "belenkaip".
Papildyta:
QUOTE(light blue @ 2008 09 12, 21:28)

Klopedija eis susitikti su išmanančiomis šlangomis  lotuliukas.gif sėkmės eilėje stovint  mirksiukas.gif
*
Ačiū! lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Papildyta:

Žiūūūū... Mystical pasirodė ir pradingo g.gif ...
Atsiprašau, jei išgąsdinau savo nuomone. Nepabėk niekur, ir Tavo nuomonė bei patirtis mums svarbi! mirksiukas.gif
zvirble79
Sveikutes, gal kuri is jusu logopedziu turit koki pavyzduka programos darbui su disleksikais? Likciau labai dekinga.... atsidekociau savo kokia turima medziaga 4u.gif
sanmara
QUOTE(&joy @ 2008 09 12, 22:41)
O aš pletkų lygyje girdėjau, kad pas mane šiandien tikrino mokykloj logopedo dokumentus ir aišku nieko nerado, nes manęs nuo pirmadienio darbe nėra. O pernai metų visi dokumentai pas mane pavadavusią logopedę buvo. Tai dabar nežinau kaip viskas baigsis unsure.gif O aš visą savaitę turiu nedarbingumą (pirmadienį paskraidyt sugalvojau, nepavyko doh.gif ), nespėjau visko sutvarkyt, o dar buvau priversta užpildyt ataskaitą, nors manau, kad neturėjau teisės to daryt, nes negalėjau būt darbe unsure.gif Nu vnž, sviestas sviestuotas, valdžiai eilinį kartą neįtikau žiauriai ir finale man buvo pasakyta:"rinkis: darbas arba vaikas..." Taip ir išsižiojau... blink.gif
*

Žiauru, kai darbdavysi pasako rinktis darbą ar vaikąsad.gif((((Čia jau nežmogiška:(((Šlykštus darbdavys....turbūt savo vaikų neturi g.gif
kristute123
QUOTE(jore @ 2008 09 12, 18:52)
Dėl kalbos kortelių girdėjau tokius pletkus gossip.gif, kad reik atnešti tik tų vaikų, su kuriais dirbsi dabar (t.y. nesvarbu koiek sąraše) ir kad jų nereik šviesti,
*

4u.gif o pas mus tai korteles neša tik iškilus neaiškumams tarnybos logopedei. pvz., vienos mokyklos logopedė prisirašiusi nemažai motorinių alalikų, tai ppt logopedė, prašė kortelių ir net ėjo į mokyklą peržiūrėti tuos vaikus, nes netikėjo, kad tiek daug jų yra blush2.gif ir ką? rado visai ne alalikus blink.gif tai manau, kad tik tokiu atveju ir turėtų ppt logopedė sunerimti mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(sanmara @ 2008 09 11, 20:32)
o aš norėjau paklausti iki kokio amžiaus gali būti aulėtėjusi kalbos raida ir iki kada kalbos neišsivystymas?ar nėra suskirstyta amžiaus tarpsniais? blush2.gif
*

pas mus tai kalbos sulėtėjimas visada rašomas pirmąkart į ppt atėjusiam sunkiam kalbos atžvilgiu ikimokyklinukui, jei jis neturi medicininio išrašo smile.gif tada siunčiamas pas neurologą ir antrąkart atėjusiam tam pačiam vaikui jau parašomas sutrikimas. o iki kelių metų??? g.gif man atrodo, kad iki 12 m.galima rašyti kalbos sulėtėjimą, kaip ir galima iki tokio amžiaus rašyti psicinės raidos sulėtėjimą ax.gif ar klystu?
Papildyta:
QUOTE(Kat @ 2008 09 11, 21:51)
Ačiū. 4u.gif  Suprantu, užjaučiu... console.gif

Beje, noriu paklausti, ar jums leidžia PPt be jų parašyti KN?
*

ax.gif geras! pas mus ppt logopedė visai nesikiša į tai, ką tu nori, tą rašyk, ji patvirtins visada biggrin.gif

ir dar norėjau Jūsų paklausti vieno dalyko g.gif aš atėjau dirbti į mokyklą ir mane direktorė iškart atsakinga už specialiųjų poreikių vaikus. pasakykit, koks mano darbas turėtų būti? aš juk tik logopedė lotuliukas.gif
light blue
QUOTE(kristute123 @ 2008 09 13, 14:45)
ir dar norėjau Jūsų paklausti vieno dalyko g.gif  aš atėjau dirbti į mokyklą ir mane direktorė iškart atsakinga už specialiųjų poreikių vaikus. pasakykit, koks mano darbas turėtų būti? aš juk tik logopedė lotuliukas.gif
*

juokinga tuoj nebus - tvarkysi visus SUK dokumentus, taip kad š toks paaukštinimas pareigose lotuliukas.gif
Papildyta:
Dar agalvojau, kad tuoj į PPT reiks ir priemones, kurias pagaminai pvz už pusmetį nunešti parodyti doh.gif
sanmara
Labai ačiū visoms, kurios išsakė savo nuomonę apie sulėtėjusią kalbos raidą ir kalbos neišsivystymą 4u.gif universitete buvau bandžius klausti kažkadą tai nei viena logopedė tiksliai ir neatsakė:(keista, kad mūsų mokytojai negali to tiksliai pasakyti, tai kaip mums tada žinoti....
o iki kada jums visoms į PPT reikia sąrašą vaikų pateikti?? g.gif
kristute123
QUOTE(sanmara @ 2008 09 13, 18:21)
*

ŠIEMET, KAIP NIEKAD, SĄRAŠUS TURĖJOM PRISTATYTI IKI RUGSĖJO 10 D. doh.gif SIAUBAS, ARIAU PAJUODUSI IR BE ATOKVĖPIO, PAROJE LAIKO MAŽA BUVO, BET SPĖJAU ŠIAIP NE TAIP.... smile.gif
vaivos juosta
*

Logopedinius - iki spalio 1 d., spv sąrašą - iki 09-20 turbūt.
Mil@na
kristute123, nenoriu gąsdinti, bet jei šiais metais spėjai iki rugsėjo 10 dienos, tai kitaisi metais užsinorės, kad spėtum iki 5 dienos..reikia ir sveiko proto turėti iškeliant tokius reikalavimus...
light blue
Pas mus man rodos SPM sarasus iki 7 ar net 5 dienos pateikti reikedavo, veliausiai iki 10, nes po to logopediniai sarasai ir 15 dienai jau dirbavom pilnu tempu kabinetini darba.
kristute123
QUOTE(Mil@na @ 2008 09 13, 20:22)
kristute123, nenoriu gąsdinti, bet jei šiais metais spėjai iki rugsėjo 10 dienos, tai kitaisi metais užsinorės, kad spėtum iki 5 dienos..reikia ir sveiko proto turėti iškeliant tokius reikalavimus...
*

verysad.gif na žinai, prognozės liūdnos... manau, kad dabar per spec.pedagogų- logopedų metodinį aptarsim šį reikalą ir pulsim švietimą gun_bandana.gif fart.gif
ruzava
QUOTE(klopedija @ 2008 09 11, 21:36)
*

QUOTE(Kat @ 2008 09 11, 21:51)
Beje, noriu paklausti, ar jums leidžia PPt be jų parašyti KN? Pas mus reikalauja, kad būtų neurologo pažyma, ir PPT išvada. blink.gif Vėl gi, su ta dėstytoja diskutavau, tai sakė, kad čia absoliuti nesąmonė. Šiemet jau rašysiu ir ginsiuosi. cool.gif
*

KAT, mums tai neleidžia rarajono PPT rašyt kalbos neišsivystymo, nes čia, anot jų, reikalinga neurologo konsultacija.

QUOTE(pinciuke @ 2008 09 12, 08:50)
tada daryk SUK posedi, kveiskis mokytojas, SUK pirmininka, analizuokite adaptuotas, modifikuotas anketas. klausk, kokias temas sunkesnes praleido,kodel cia uzdejo kryziuka modifikuodama, kokias uzduotis pateikia adaptuodama, tegul parodo, kaip vaikas jas iveike.... ir t.t.
o kai taip papurtysit - tada praeis noras purkstauti ir bangas kelti.
o del pazymiu - zinoma, kad per sunki programa, nes pas mus, nors ir retai ir tik kai kurios klasese,  buna taip, kad klases draugai ploja SP vaikui, jei jis puikiai ismoksta atmintinai eilerasti, arba atsako i nesunku mokytojo klausima.
ir zinoma, tada gauna gera pazymi- 8 ar  net 10. o tu 4-5 jie ir taip prisirenka per pusmeti pakankamai, kad nebutu pirmunas metu gale.....
tai tiek ta tema
*

pinčiuke, tą jau pernai dariau, nepadėjo schmoll.gif tai šiemet pradėjau geruoju, bet žiūriu, kad ir vėl nekaip sekasi doh.gif

QUOTE(light blue @ 2008 09 12, 12:25)
šita reikalą beveik išmušusi buvau, bent iš supratingesnių pedagogų  blush2.gif Buvo posėdis, kuriame viską, ką tu kiekvienai burbuliavai pasakiau aš ir pavaduotoja. Vieną semestrą net padarėm suvestinę pažymių ir iškabinom su raudonais apvedimais, jei išvestas neigiamas pažymys. Pedagogai turėjo aiškinti, kodėl išėjo neigiamas pažymys. Nors...yra atvejų, ypač pas MD, kai tingi pasijudinti totaliai, tada palaikau ir pedagogą.  Bet kai sėdi AD su protine negale ir šaknis traukia, trupmenas penkių aukštų dalina dauginaaaa...  doh.gif  Ypač knisausi prie AD mokinių įvertinimų. Tai po to pasipylė ir devintukai ir tt. Įtariu, kad beveik už ačiū, na bet vis šis tas. Užkniso posėdžiuose klausytis, kai puse maniškių palieka pataisoms vasarai  doh.gif
*

pas mus yra įkalta pedagogams, kad AD mokiniui negali išeiti neigiamas pažymys, tai tie vaikai nelieka kartoti kurso, tiesiog tempiasi... bet ir kitokio pažymio kaip 4 nemato doh.gif

QUOTE(kristute123 @ 2008 09 13, 19:11)
ŠIEMET, KAIP NIEKAD, SĄRAŠUS TURĖJOM PRISTATYTI IKI RUGSĖJO 10 D. doh.gif SIAUBAS, ARIAU PAJUODUSI IR BE ATOKVĖPIO, PAROJE LAIKO MAŽA BUVO, BET SPĖJAU ŠIAIP NE TAIP.... smile.gif
*

šiemet pas mus PPT sumastė taip: iki 12 dienos sąrašus (visus, ir logopedinius, ir SPV) reikia jiems atsiųst elektroniniu paštu, tada jie patikrina ir tau atrašo pastabas. o tada jau patasytus sąrašus reikia nunešt iki 19d.

merginos, jei pasikartosiu su klausimu, nespėjau visko perskaityt.
AR KALBOS KORTELES REIKIA PILDYT VISIEMS VAIKAMS, KURIE YRA LOGO SĄRAŠE, AR TIK TIEMS "ATRINKTIEMS", SU KURIAIS DIRBSI?
klopedija
universitete buvau bandžius klausti kažkadą tai nei viena logopedė tiksliai ir neatsakė:
Na, matai, kaip ir kitos jau rašė, SKR (sulėtėjusi kalbos raida) - slidus dalykas. Sausos taisyklės mažai naudingos. Reiktų ilgėliau stebėti vaiką ir vadovautis asmenine patirtimi ir nuojauta.
Aš pernai nedvejodama 4 3-mečiams parašiau ŽKN, šiemet tokio neradau nė vieno, bet daug su SKR g.gif .

QUOTE(vaivos juosta @ 2008 09 13, 19:38)
Logopedinius - iki spalio 1 d., spv sąrašą - iki 09-20 turbūt.
*
Manau, mokyklose ir darželiuose tie terminai skiriasi +/- 3 dienomis, nes metodiniai būreliai atskiri. Kaip nusprendžia, taip ir būna. Kaune visada reikėdavo suvestines pristatyti apie 15 d.

O Šv. skyriai priklauso nuo SMM, kuri savo ruožtu t.p. pateikia savo reikalavimus.
Papildyta:
ruzava,2008 09 14, 11:44
KAT, mums tai neleidžia rarajono PPT rašyt kalbos neišsivystymo, nes čia, anot jų, reikalinga neurologo konsultacija.
Žinom mes tas neurologų konsultacijas. irnesakyk.gif Mačiau, kaip PPT neurologė "tiria" hihihi.gif

Svarsčiau, ar nereikėtų sunkių dgn. rašymą palikt PPT g.gif ... Bet PPT beveik visada parašo tokią pačią, kaip įstaigos logopedas. Parašysi SKR, bus SKR; parašysi ŽKN, bus ŽKN. mirksiukas.gif

šiemet pas mus PPT sumastė taip: iki 12 dienos sąrašus (visus, ir logopedinius, ir SPV) reikia jiems atsiųst elektroniniu paštu, tada jie patikrinair tau atrašo pastabas. o tada jau patasytus sąrašus reikia nunešt iki 19d.
Taip būtų visai gerai smile.gif .

AR KALBOS KORTELES REIKIA PILDYT VISIEMS VAIKAMS, KURIE YRA LOGO SĄRAŠE, AR TIK TIEMS "ATRINKTIEMS", SU KURIAIS DIRBSI?
Tik lankantiems logopedinį kabinetą.
ruzava
QUOTE(klopedija @ 2008 09 14, 11:59)
*

ačiū aciuks.gif
pinciuke
QUOTE(klopedija @ 2008 09 14, 12:59)
*

O 4u.gif IR MAN BUVO SVARBUS SITAS KLAUSIMAS. NORS AS TAIP IR PILDYDAVAU IKI SIOL. O DABAR JAU BUSIU TIKRA, KAD ELGIUOSI TEISINGAI thumbup.gif
klopedija
Man tarsi savaime aišku, kad tik lankantiems biggrin.gif .

ASMENS SPECIALIŲJŲ UGDYMOSI POREIKIŲ ĮVERTINIMO TVARKOJE

PATVIRTINTOJE
švietimo ir mokslo ministro,
sveikatos apsaugos ministro,
socialinės apsaugos ir darbo ministro
2000 10 04 įsakymu Nr. 1221/527/83

III dalyje ASMENS SPECIALIŲJŲ UGDYMOSI POREIKIŲ ĮVERTINIMO EIGA

12 punkte rašoma:
Ikimokyklinės ugdymo įstaigos specialiojo ugdymo komisija, turėdama tėvų (ar vaiko globėjų) sutikimą (8 priedas), atlieka specialiųjų ugdymosi poreikių pradinį vertinimą ir pildo pažymą dėl specialiųjų ugdymosi poreikių pradinio įvertinimo (4 priedas). Komisija, atlikusi pradinį vaiko specialiųjų ugdymosi poreikių vertinimą ir numačiusi, kad vaikui būtų tikslingas specialusis ugdymas ar specialiosios pedagoginės pagalbos teikimas, gavusi tėvų (ar vaiko globėjų) sutikimą (1 priedas) kreipiasi į švietimo įstaigą aptarnaujančią pedagoginę psichologinę tarnybą dėl nuodugnaus vaiko specialiųjų ugdymosi poreikių įvertinimo.

14 punkte rašoma:
Bendrojo lavinimo mokyklos specialiojo ugdymo komisija, turėdama tėvų (ar vaiko globėjų) sutikimą (8 priedas), atlieka specialiųjų ugdymosi poreikių pradinį vertinimą ir pildo pažymą dėl specialiųjų ugdymosi poreikių pradinio vertinimo (4 priedas). Prireikus gali prašyti tėvų (ar vaiko globėjų) pateikti gydytojų specialistų vaiko sveikatos būklės įvertinimą. Komisija, numačiusi, kad moksleivį būtų tikslinga ugdyti pagal adaptuotą ar specialiąją programą, o nesant specialiojo pedagogo ir logopedo, - ir pagal modifikuotą programą, gavusi tėvų (ar vaiko globėjų) sutikimą (1 priedas), kreipiasi į švietimo įstaigą aptarnaujančią pedagoginę psichologinę tarnybą dėl nuodugnaus vaiko specialiųjų poreikių įvertinimo.

O juk sutikimo prašome tik tų tėvų, su kurių vaikais ketiname dirbti. Ar ne tiesa? mirksiukas.gif

Man buvę nutikimų, kad nelogopedinį vaiką pasikviečiu į logopedinį kabinetą šiaip sau, pramogai, nes jis labai pas mane "raunasi". O paskui tėvams teko aiškintis, kodėl pažeidžiau kažkokias teises... blink.gif
vaivos juosta
Paprotinkit - ar galima taip daryti: skaičiau tuos įstatymus, atmintines ir ttttt. Turiu apie 2-3 mokinius, kuriems šiek tiek reiktų spec.pedagogo pagalbos ( galima pripaišyt mokym.negalę dėl girdimojo suvokimo, savireguliacijos). Atmintinėje parašyta, kad su šiais sutrikimais galimi variantai yra : 1. bendroji programa, 2. Modifikuota pr. Tai galiu įsitraukt į savo sąrašą ir dienyną, ar turiu būtinai modifikavimą daryt, kad galėčiau įsirašyt ir dirbt su jais?
Mil@na
va va...tą ir dirbu visą mėnesį-sutikimas SUK, sutikimas sau, naujiems vaikams 4 ir 6 formos, visiems seniems 6 forma..neduok die-dar reikia į PPT-tai dar plius niolika popierių...
light blue
QUOTE(vaivos juosta @ 2008 09 14, 20:15)
Paprotinkit - ar galima taip daryti: skaičiau tuos įstatymus, atmintines ir ttttt. Turiu apie 2-3 mokinius, kuriems šiek tiek reiktų spec.pedagogo pagalbos ( galima pripaišyt mokym.negalę dėl girdimojo suvokimo, savireguliacijos). Atmintinėje parašyta, kad su šiais sutrikimais galimi variantai yra : 1. bendroji programa, 2. Modifikuota pr.  Tai galiu įsitraukt į savo sąrašą ir dienyną, ar turiu būtinai modifikavimą daryt, kad galėčiau įsirašyt ir dirbt su jais?
*

pasirašyk metams arba pusmečiui pradžiai MD mokyklinę ir dirbk wink.gif aišku...jei tėvai sutiks. Pagal bendrąją programą gal irgi galima, bet tada reik apmąstyti, ką tu veiksi su juo, čia greičiau būtų ne mokomajame dalyke pagalba, o korekcija tų sričių stringančių g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.