sužvejojau vieną rodiklį atestacijai, dabar reikia įforminti. Kaip įforminti, kad tiktų prie daugelio kompetencijų ar kur ten
PATARKITE:
sužvejojau vieną rodiklį atestacijai, dabar reikia įforminti. Kaip įforminti, kad tiktų prie daugelio kompetencijų ar kur ten
Slidus dalykas dabar tie rodikliai ...
Pradėjau dėliot popierius atestacijai - sunkus atvejis Veikla vertinama pagal tris sritis: I. Ugdomosios veiklos tikslingumas, veiksmingumas ir rezultatyvumas. II. Bendravimas, bendradarbiavimas ir veikla institucijos bendruomenėje. III. Asmeninis profesinis tobulėjimas. Pirmoji sritis - pati svarbiausia. Dabar paskaita visuomenei, bendruomenei arba "belenkam" - labai menkas rodiklis. Todėl, tarkim, šį rudenį nėjau į grupių tėvų susirinkimus, padariau "popietę įstaigos bendruomenei". 1. SUK pirmininkė paskaitė pranešimą apie spec. pagalbos teikimo tvarką. Ir jai rodiklis, ir man, kaip "bendradarbiavimas su mokytojais", II sritis. 2. Pravedžiau improvizuotą veiklą su vaikais, kurių mamos neturėjo kur dėti ir atsivedė į salę (labai neblogai pavyko 3. Pakomentavau, ką ir dėl ko čia veikėm - pranešimas tėvams - bendradarbiavimas su įstaigos bendruomene, II sritis. Trys rodikliai per valandą Light blue, kada atestuosies? Gruodžio mėnesį, manau, jau būsiu po visų vertinimų, žinosiu, kas prie ko, galėsiu pasidalinti "gerąja" patirtimi Beje, Tavo pasiūlyta idėja dėl priemonės - geras rodiklis Turiu tokią neblogą priemonę, bet kol kas nenoriu girtis ir viešai demonstruoti. Po konferencijos Kretingoj, po atestacijos bandysiu kur nors įkelt į netą
Atestosiuosi manau po metų, nes šiaip turėčiau ketvirtam ketvirtyje šių metų atestuotis, bet...metams nukaliame manau šį reikalą, tai nuplukdydami mano labai didelius darbus
O dėl priemonės, tai galima būtų gal kokį bendradarbiavimą tarp institucijų sukurti QUOTE light blue,2008 11 04, 20:57 Manau, pagal naujus nuostatus niekur nenuplaukia tie Tavo rodikliai.tai nuplukdydami mano labai didelius darbus QUOTE O dėl priemonės, tai galima būtų gal kokį bendradarbiavimą tarp institucijų sukurti Jei daryt tokį didelį "reikalą", tai reikia kokiame logopedų asociacijos seminare ar respublikinėj konferencijoj pristatyt
Light blue, labai geras pasiūlymas. Juk taip pabosta tie patys žodžiai, sakiniai, ar užduotys. Nesam visažiniai, kartais pritrūkstam fantazijos. O kolegai jau pabodusios užduotys man gali būti atradimas. O šiaip tai verdam savose sultyse. Kažkada ieškojau internete metodinės medžiagos, tai radau didžiulį sąrašą. Apsidžiaugiau, žinoma, bet, pasirodo, kad mūsų kuratoriai tik renka žinias, kur koks referatas ar priemonė yra. O kitiems jos neprieinamos. Galėtų būti ir mokama kažkiek, kad žmogus nesijaustų nuskriaustas. Bet, kad būtų prieinama. Tikiu, kad daugelis iš mūsų turi prisikaupę visokių užduotėlių, bet nenori jomis pasidžiaugti. Gal bijo apsijuokti (kokia ten ta mano priemonė
KLOPEDIJA, ar neturi būti viskas kažkokių metų senumo. Negi tiks koks 2004 m pažymėjimas, kad skaičiau pranešimą
Manau nereikia jokių asociacijų, sau pasidarom priemonę ir tiek QUOTE(Žemaika @ 2008 11 04, 21:12) Aš tą savo "paslaptingą" priemonę pristatinėjau pernai PPRC. Pavogė CD Negaila, bet apmaudu QUOTE light blue,2008 11 04, 21:29 Reikia gerai paanalizuot nuostatus... KLOPEDIJA, ar neturi būti viskas kažkokių metų senumo. QUOTE Tiesiog pasisakykit, ar norėtumėt, darytumėt ir tt. Aš "visom keturiom" už! Tu generuok idėjas, nes matau, kad "pritvinkus" Turėk kantrybės QUOTE(klopedija @ 2008 11 04, 22:50) Reikia gerai paanalizuot nuostatus... Aš "visom keturiom" už! Tu generuok idėjas, nes matau, kad "pritvinkus" Turėk kantrybės Tai vat, kad tas vaikas išstūmė keletą metų į nulį O dėl idėjos...prosto viskas. Pasirenkam garsus, su kuriais dirbam. Pasirenkam šriftus, tarpus, kd būtų pas visas vienodas išdėstymas ir darome. Kai pradėtumėm labiau pasiaiškintumėm. Po to emailais apsikeičiam ir susirenkam lapus, kuriuos print ir susegt bereikia. QUOTE(light blue @ 2008 11 05, 13:06) Nesusišnekam... Niekas nieko neišstūmė ir niekas niekur nedingo! Naujuose nuostatuose 35 str. rašoma: Mokytojas, grįžęs į darbą po vaiko priežiūros atostogų, trukusių ilgiau nei vienerius metus, gali atestuotis (esant ne mažesniam mokomojo dalyko (pareigybės) darbo stažui, kaip nurodyta Nuostatų 7-10 punktuose) ne anksčiau kaip po vienerių metų. 38 str. rašoma: Mokytojui atestuojantis pakartotinai, vertinama jo veikla nuo paskutinės iki pakartotinos atestacijos. Taigi, gali būti vertinama ir 2, ir 3, ir 6 metų veikla, priklausomai nuo to, po kiek metų mokytojas sumanys pakartotinai atestuotis.
Klopedija, kad metams atsideda atestacija aš suprantu, nereik man nei įstatymų, bet...visi rodikliai, sensni nie keturi ar trys metai plaukia šuniui ant uodegos. vat kur bėda.
QUOTE(light blue @ 2008 11 05, 16:18) Klopedija, kad metams atsideda atestacija aš suprantu, nereik man nei įstatymų, bet...visi rodikliai, sensni nie keturi ar trys metai plaukia šuniui ant uodegos. vat kur bėda. Labas visoms kartais paskaitau kuo gyvenam, bet įsiterpti nėra laiko. light blue, aš irgi galvoju, kad neturi prapulti tavo darbai. Jei tu atestavaisi, pvz. 2003m., tai visi tavo darbai, padaryti jau po tos atestacijos, yra galiojantys. Dėl priemonės tai tikrai įdomu būtų. Ar tai būtų garsų tarimo mokymui ar skyrimo (rašymui)? Mokykloj ne itin daug paveikslėlių reikia. Aš naudojuosi visom tom pratybom e-ė-ie, i-y ir u-ū skyrimui, taip pat kalbos ugdymui. Dabar turiu šešiametį, kuris netaria k, g. Ryškus "tetizmas", aš jau pradedu "išsisemti", trūksta žodžių, paveikslėlių, o jam vis tatinas, tarvė ir t.t. Ot čia tai praverstų tokia priemonė. Tik gal ne dažnas toks vaikas, mažai panaudoti tektų.
labai aciu visoms uz pasisakymus apie IP:)
dar norejau pasiteirauti apie alalikus, siemet turiu sunkia mergaite, kuriai alalija ir dar dvikalbyste tai norejau paklausti nuo ko reiketu pradeti darba? ir dar norejau pasiteirauti ar ruosiate teveliams kalbine medziaga darbui su vaikuciu namuose? QUOTE(MAMTE @ 2008 11 05, 22:00) Labas visoms kartais paskaitau kuo gyvenam, bet įsiterpti nėra laiko. light blue, aš irgi galvoju, kad neturi prapulti tavo darbai. Jei tu atestavaisi, pvz. 2003m., tai visi tavo darbai, padaryti jau po tos atestacijos, yra galiojantys. dėl priemonės aš siūliau kalbininkams, netariantiems garsų pamėginimui padaryti o dėl atestacijos...man neleido gintis metodininko, nes tipo mano atestacija buvo numatyta įstaigoje, kurioje buvau antraeilininnkė, tipo negalima persinešti atestacijos datos iš įstaigos į įstaigą. Tai grynas briedas, bet...neisginčyjau, nes faktas, kad suskručino pinigų. O man abydna paliko. Tad...man patvirtino vyr vardą. Tas reikštų, kad mano atestacija, kad ir patvirtinimas įvykusi, o tai anuliuoja viską, ką turiu ir reikia nuo nulio startuoti QUOTE luanda,2008 11 05, 21:52 Sunkus atvejis turiu sunkia mergaite, kuriai alalija ir dar dvikalbyste tai norejau paklausti nuo ko reiketu pradeti darba? Reikia daug, daug žaist ir šnekėt su "protingu" žmogumi, t.y., su savimi Pabendrauk su tėvais, paklausinėk, ar tikrai mergaitė visiškai nešneka. Gal ji namuose su artimaisiais visai pakenčiamai kalba? Tai reikštų, kad jokios alalijos nėra Beje, tėvai namuose turi bendrauti su vaiku gimtąja kalba, o darželyje darbuotojai - tik valstybine kalba. (Pvz., ateis pas Tave koks kinas ar indusas. Kokia kalba su vaiku kalbėsi? Jo gimtąja, kurios nemoki? Anglų, kurios galbūt nei Tu, nei vaikas nemoka?) Gal žiaurokai atrodo, bet čia - patvirtinta taisyklė! QUOTE ar ruosiate teveliams kalbine medziaga darbui su vaikuciu namuose? Ruošiu QUOTE(light blue @ 2008 11 05, 22:02) man neleido gintis metodininko, nes tipo mano atestacija buvo numatyta įstaigoje, kurioje buvau antraeilininnkė, tipo negalima persinešti atestacijos datos iš įstaigos į įstaigą. Tai grynas briedas Štai dabar supratau, dėl ko aimanuoji QUOTE(luanda @ 2008 11 05, 22:52) ruošiu, bet ne visiems, nes kiti nei vaikai, nei tėvai to nepageidauja, namie vistiek nedirba, tai kam tada????????????????
na, pas mane kompe prikaupta nemazai paveiksleliu [s] įtvirtinimui.
QUOTE(klopedija @ 2008 11 05, 23:46) Štai dabar supratau, dėl ko aimanuoji YRA TOKS DALYKAS, KAD kai išėjau į dekretą palikau tik prašymą ir segtuvą, kad patvirtintų kategoriją, bet...kaip suprantu niekas jos netvirtino, tai gal dar eis kaip nors tuo pasinaudoti PANOS, kaip suvokiu visos UŽ priemonę. Tai gal pamėginame QUOTE(light blue @ 2008 11 06, 11:58) PANOS, kaip suvokiu visos UŽ priemonę. Tai gal pamėginame galbut reiketu aptarti, keli paveiksleliai turetu tilpti i A4 formata, koki srifta naudotume, kokios paraštės, apimtis nuo...iki ir pan. dar galima butu isskirti ir bendresnius etapus - itvirtinimas atviruose skiemenyse.... tada butu islaikytas priemones vientisumas. ziurint, kiek cia musu tokiu "darytoju" atsirastu... ir dar galetume pasikeisti kokiais siuzetiniais paveiksleliais, nes, bent jau man, tai ju labai truksta. manau, kad sutarciu tarp mokyklu nereikia....tik uzsikrausime didziuli fomaluma. o sita priemone galesime visos ideti prie veklos efektyvinomo.... padarom - pasidaliname, ivardiję visus "kūrėjus" su mokyklu pavadinimais ir naudojame. tada priemone dar galime aptarti metodiniuose savo rajone.
Pinciuke, mano žodžius apibendrinai
QUOTE(light blue @ 2008 11 04, 13:34) pratęsiant mintį, pvz surinkti paviekslėlių keletą lapų, kad būtų tas garsas pradžioje, vidurį, pabaigoje, po to kokį diferencijavimo lapą padaryti, galima ir kokį ale pasakojimą iš paveiksliukų padaryti. Pvz pažiūri paveiksls, pasakai arba parašai, kuris pirmas, antras ir tt. Po to papasakoji. O apačioje dar parašom klausimus, tipo jei nepasakoja pats sorry už klaidas, mintys liejasi laisvai ir bele kaip labutis visoms skaitinėju vis ir, jei galima, taip pat norėčiau prie tos priemonės prisidėti jei gerai supratau, tai čia reikia surinkti paveikslėlius pagal garsą (garsas pradžioj žodžio, vidury, diferencijavimas)? tai tada aš norėčiau garso R
užduoties dar kaip ir nėra, bet suprantu, kad turėtų gatavas produktas atrodyti taip: viename segtuve sugula:
garsas žodžiuose (pradžia, vidurys, pabaiga) garsas sakinyje garsas pasakoje, eilėraštyje, kalboje ar dar kokiose pievose diferencijavimas Poros dienų bėgyje pamėginsiu kažką sukurti ir parodyti QUOTE(pinciuke @ 2008 11 06, 08:07) Turiu gyvą galą visokiems garsams QUOTE light blue,2008 11 06, 09:58 Tai gerai, jei nepatvirtino, tuomet nebūtų viskas prarasta. Susižinok viską tiksliai ir skalambink VB palikau tik prašymą ir segtuvą, kad patvirtintų kategoriją, bet...kaip suprantu niekas jos netvirtino Jei atsirastų priešmokyklinukų su SP, laisvai galėtum ginčytis su bet kuo, kad ikimokyklinės įstaigos patirtis puikiai praverčia QUOTE(light blue @ 2008 11 06, 17:03) užduoties dar kaip ir nėra, bet suprantu, kad turėtų gatavas produktas atrodyti taip: viename segtuve sugula: Beveik kaip Andrijanovos ir Vilkienės "Garsų tarimas" garsas žodžiuose (pradžia, vidurys, pabaiga) garsas sakinyje garsas pasakoje, eilėraštyje, kalboje ar dar kokiose pievose diferencijavimas Dalinkitės viską, kas patinka. Vėliau, po vertintojų "antplūdžio", užlipinsiu spragas. Nes tikrai turiu daug medžiagos
PRINCIPAS Andrijanovos, bet užduotis ir jų pateikimą suvokiu visai kitaip
papildau po kelių valandų pasisakymą :lotliukas:
Mano vizija tokia, kad pasiimi su vaiku lapą (reikalui esant pieštukus, flamikus ir tt). Tu, skaitai užduotį, vaikas ją padaro. Lapas keliauja į recycle byną (pačiupinėjamą) arba vaikui į segtuvą, spintelę, namo ir tt...
Sveikos
Žiūrėsim kaip čia su tuo smagumu bus toliau Ir iš karto užduosiu tokį elementarų klausimą, kurį užduodu beveik visom sutiktom spec. pedagogėm ir dar vistiek man "nedašunta"
Labutis, kuri iš jūsų galėdavo atlyginimą paskaičiuoti? Gavau pirmus pinigėlius , norėčiau pasitikslinti.
QUOTE(&joy @ 2008 11 08, 00:57) Ir iš karto užduosiu tokį elementarų klausimą, kurį užduodu beveik visom sutiktom spec. pedagogėm ir dar vistiek man "nedašunta" aš nerašau jokių programų, dirbu pagal mokytojų sudarytas. dirbu pagal jų nurodytas temas. ir į dienyną rašau tas temas, kurios pagal datas tinka man. QUOTE(NEINE @ 2008 11 08, 11:53) Labutis, kuri iš jūsų galėdavo atlyginimą paskaičiuoti? Gavau pirmus pinigėlius , norėčiau pasitikslinti. galiu aš, jei kitoms atitiko pagal mano skaičiavimus. atsiusk per az duomenis - staza, NPD, kvalifikacija, kruvi, prieda...
&joy, juk yra tos knygutes, kur darytos Kaune musu mikrorajone
QUOTE(pinciuke @ 2008 11 08, 11:39) aš nerašau jokių programų, dirbu pagal mokytojų sudarytas. dirbu pagal jų nurodytas temas. ir į dienyną rašau tas temas, kurios pagal datas tinka man. galiu aš, jei kitoms atitiko pagal mano skaičiavimus. atsiusk per az duomenis - staza, NPD, kvalifikacija, kruvi, prieda... Aišku, aš irgi galvoju, kad reikia iš mokytojų programas atsišviest ir pagal jas dirbt. Ačiū QUOTE(light blue @ 2008 11 08, 13:02) &joy, juk yra tos knygutes, kur darytos Kaune musu mikrorajone Tos knygutės labai gerai modifikuotiem ir dar kai kuriem adaptuotiem su NPA, bet pas mane labai daug sunkių vaikų su VPA, su Dauno sindromu, autizmu, tai vat su tais man neaiškumai biškutuką QUOTE(light blue @ 2008 11 08, 18:57) jo, ten tikriausiai "gėrio" rasi Mokykla laikosi tokios krypties, priima visus norinčius ir netgi skatina tėvus leisti tokius sunkius vaikus į tą mokyklą mokytis, nors niekas nesupranta ką jie ten veikia. Integracija... Niu pažiūrėsim kaip mokytojai tas programas rašo
sveikutės
QUOTE(sanmara @ 2008 11 08, 21:43) sveikutės Atleisk, bet visiškai nesupratau klausimo Ar tau reikia SP įvertinimo tvarkos? Jei taip, tai žiūrėti čia ir čia
sveikutės
QUOTE(&joy @ 2008 11 07, 23:57) Ir iš karto užduosiu tokį elementarų klausimą, kurį užduodu beveik visom sutiktom spec. pedagogėm ir dar vistiek man "nedašunta" aš tai pasirašau savo atskirą programą (kurią rašau, derindama su mokytojų sudarytomis programomis, kad temos panašios būtų). programa paprasta, daug laiko nereikia sugaišti ir kitos spec pedagogės mūsų rajone tai rašo tas programas, pagal kurias mokys spec poreikių mokinį savo kabinete, pačios
Sveikutės .
Programas aš rašau savo. Turėjom penktadienį metodinio būrelio susirinkimą, buvo atvykus logopedė iš Jonavos m-klos ( dalinosi gerąja patirtimi) QUOTE(sanmara @ 2008 11 08, 22:43) sveikutės Aš turiu nusipirkus tokią knygelę, tik pavadinimo dabar tiksliai neprisimenu, kažkas panašaus:"Rekomendacijos mokytojams, dirbantiems su specialiųjų poreikių mokiniais bendrojo lavinimo mokykloje". Ji plona bet maždaug A4 formato. Mokėjau kažkur apie 6 LT. Ten aprašyti trumpai sutrikimai, vaikų gebėjimai ir negebėjimai, ir tokios trumpos rekomendacijos kaip dirbti, į ką atkreipti dėmesį ir pan. Aš pirkau pedagogikos knygyne Kalniečiuose, bet mačiau ir kituose yra. QUOTE(ruzava @ 2008 11 09, 11:37) sveikutės aš tai pasirašau savo atskirą programą (kurią rašau, derindama su mokytojų sudarytomis programomis, kad temos panašios būtų). programa paprasta, daug laiko nereikia sugaišti ir kitos spec pedagogės mūsų rajone tai rašo tas programas, pagal kurias mokys spec poreikių mokinį savo kabinete, pačios Pasiimt reikės iš mokytojų programas pasižiūrėt, tai gal ir aš pasirašysiu savo atskiras. Man atrodo lengviau pačiai dirbt, kai turi į ką atsiremt QUOTE(klopedija @ 2008 11 09, 12:07) Atleisk, bet visiškai nesupratau klausimo Ar tau reikia SP įvertinimo tvarkos? Jei taip, tai žiūrėti čia ir čia Turiu tuos dokumentus net atsidpausdinus ir žinau tą tvarką, bet sakau gal kuri turi atmintinę jau padarytą, tai būtų geras pavyzdys:))na bet jau nebereikia:)pati pasidariau vakr besėdėdama iki išnaktų
labutis, merginos
gal netyčia kuri nors pas save turi paveikslėlių sudurtiniams žodžiams? (piliakalnis, lietpltis, geltonsnapis ir pan.). poryt reikia pamokai, o rytoj daug darbo yra, tingiu ieškot
Merginos, pagalvokit, kas norit naują temą kurt
Aš tai labai neturiu ... nieko neturiu... Tik vienas pasiūlymas: tema turėtų vadintis LOGO klubas Taip pat reikėtų paskelbti, kad LOGO klubo gimtadienis - rugsėjo 18 diena QUOTE(klopedija @ 2008 11 10, 23:24) Merginos, pagalvokit, kas norit naują temą kurt Aš tai labai neturiu ... nieko neturiu... Tik vienas pasiūlymas: tema turėtų vadintis LOGO klubas Taip pat reikėtų paskelbti, kad LOGO klubo gimtadienis - rugsėjo 18 diena o tai kad dar vieną temą radau nebaigtą: Ji čia QUOTE(pinciuke @ 2008 11 11, 10:07) Šita tema yra mano paraše. Ji uždaryta, nes uždarė visą skyrelį "Klausimas vaikų logopedei". Pabandyk ten "atsakyt", atsiras skelbimas: Šis forumas skirtas tik skaitymui, jame negalima skelbti naujų temų ar žinučiu. QUOTE(klopedija @ 2008 11 11, 18:44) Šita tema yra mano paraše. Ji uždaryta, nes uždarė visą skyrelį "Klausimas vaikų logopedei". Pabandyk ten "atsakyt", atsiras skelbimas: Šis forumas skirtas tik skaitymui, jame negalima skelbti naujų temų ar žinučiu. nauja tema Logo klubas
Tai šitą pribaigiam ir keliaujam naujon.
mušam temą, aš nieko nepadariau, nes laiko nėrrrr
Prisidedu prie uzbaigimo
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|