Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Logopedės ir logopedai
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
light blue
PATARKITE:
sužvejojau vieną rodiklį atestacijai, dabar reikia įforminti. Kaip įforminti, kad tiktų prie daugelio kompetencijų ar kur ten doh.gif Ką geriausia turėti: skaitytą pranešimą, paskaitą studentams, ....Kas pelningiausias rodiklis dabartinėje atestacijoje?
klopedija
Slidus dalykas dabar tie rodikliai ... g.gif
Pradėjau dėliot popierius atestacijai - sunkus atvejis doh.gif . Nėra jokių konkrečių rekomendacijų ir konkrečiai nepamatuosi, kiek kuris rodiklis "sveria".
Veikla vertinama pagal tris sritis:
I. Ugdomosios veiklos tikslingumas, veiksmingumas ir rezultatyvumas.
II. Bendravimas, bendradarbiavimas ir veikla institucijos bendruomenėje.
III. Asmeninis profesinis tobulėjimas.

Pirmoji sritis - pati svarbiausia.

Dabar paskaita visuomenei, bendruomenei arba "belenkam" - labai menkas rodiklis. Todėl, tarkim, šį rudenį nėjau į grupių tėvų susirinkimus, padariau "popietę įstaigos bendruomenei".
1. SUK pirmininkė paskaitė pranešimą apie spec. pagalbos teikimo tvarką. Ir jai rodiklis, ir man, kaip "bendradarbiavimas su mokytojais", II sritis.
2. Pravedžiau improvizuotą veiklą su vaikais, kurių mamos neturėjo kur dėti ir atsivedė į salę (labai neblogai pavyko biggrin.gif ). Tiesioginis ugdomasis darbas su vaikais. I sritis.
3. Pakomentavau, ką ir dėl ko čia veikėm - pranešimas tėvams - bendradarbiavimas su įstaigos bendruomene, II sritis.

Trys rodikliai per valandą thumbup.gif .

Light blue, kada atestuosies?
Gruodžio mėnesį, manau, jau būsiu po visų vertinimų, žinosiu, kas prie ko, galėsiu pasidalinti "gerąja" patirtimi mirksiukas.gif .

Beje, Tavo pasiūlyta idėja dėl priemonės - geras rodiklis thumbup.gif . Tik reiktų pasirašyti bendradarbiavimo sutartį su "socialiniu partneriu" lotuliukas.gif .

Turiu tokią neblogą priemonę, bet kol kas nenoriu girtis ir viešai demonstruoti. Po konferencijos Kretingoj, po atestacijos bandysiu kur nors įkelt į netą mirksiukas.gif .
light blue
Atestosiuosi manau po metų, nes šiaip turėčiau ketvirtam ketvirtyje šių metų atestuotis, bet...metams nukaliame manau šį reikalą, tai nuplukdydami mano labai didelius darbus sad.gif Na ką darysi, užtat noriu pasiimti NAGLAI popierių, kad dariau tai ir tai (nors nedariau, o gaunu tik popierą tongue.gif ) Vat todėl ir domiuosi, ką man galėtų dailiai parašyti g.gif

O dėl priemonės, tai galima būtų gal kokį bendradarbiavimą tarp institucijų sukurti g.gif Juk mūsų miestai tai skirtingi g.gif Gal vadovai galėtų pasirašyti, kad dalinasi gerąja darbo patirtimi SPM ugdyme mokyklos ar dar kažkas g.gif Ar čia netinka, per žemas lygis g.gif Pagamintumėm kokį segtuvą (-us). Nors šiaip pasiūliau ne dėl rodiklio, o dėl savęs ir paprasčiasio kasdienio darbo.
klopedija
light blue,2008 11 04, 20:57
tai  nuplukdydami mano labai didelius darbus sad.gif
Manau, pagal naujus nuostatus niekur nenuplaukia tie Tavo rodikliai.

O dėl priemonės, tai galima būtų gal kokį bendradarbiavimą tarp institucijų sukurti g.gif Juk mūsų miestai tai skirtingi g.gif Gal vadovai galėtų pasirašyti, kad dalinasi gerąja darbo patirtimi SPM ugdyme mokyklos ar dar kažkas g.gif
Jei daryt tokį didelį "reikalą", tai reikia kokiame logopedų asociacijos seminare ar respublikinėj konferencijoj pristatyt g.gif .
Vėta
Light blue, labai geras pasiūlymas. Juk taip pabosta tie patys žodžiai, sakiniai, ar užduotys. Nesam visažiniai, kartais pritrūkstam fantazijos. O kolegai jau pabodusios užduotys man gali būti atradimas. O šiaip tai verdam savose sultyse. Kažkada ieškojau internete metodinės medžiagos, tai radau didžiulį sąrašą. Apsidžiaugiau, žinoma, bet, pasirodo, kad mūsų kuratoriai tik renka žinias, kur koks referatas ar priemonė yra. O kitiems jos neprieinamos. Galėtų būti ir mokama kažkiek, kad žmogus nesijaustų nuskriaustas. Bet, kad būtų prieinama. Tikiu, kad daugelis iš mūsų turi prisikaupę visokių užduotėlių, bet nenori jomis pasidžiaugti. Gal bijo apsijuokti (kokia ten ta mano priemonė g.gif ), gal nenori, kad kitas pasisavintų. Aš visom keturiom už thumbup.gif .
light blue
KLOPEDIJA, ar neturi būti viskas kažkokių metų senumo. Negi tiks koks 2004 m pažymėjimas, kad skaičiau pranešimą g.gif

Manau nereikia jokių asociacijų, sau pasidarom priemonę ir tiek wink.gif Kai ateis noras, galim dar vieną idėją paplėtoti, bet apie ją vėliau pakalbėsi wink.gif Tiesiog pasisakykit, ar norėtumėt, darytumėt ir tt.
klopedija
QUOTE(Žemaika @ 2008 11 04, 21:12)
... gal nenori, kad kitas pasisavintų. ...
*
Aš tą savo "paslaptingą" priemonę pristatinėjau pernai PPRC.
Pavogė CD lotuliukas.gif . Nežinau, kiek naudos iš to tas "gudrutis" turi, nes buvo PowerPoint Show variantas lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif .
Negaila, bet apmaudu cool.gif .

light blue,2008 11 04, 21:29
KLOPEDIJA, ar neturi būti viskas kažkokių metų senumo.
Reikia gerai paanalizuot nuostatus... g.gif Bet man atrodo, kad vaiko auginimo atostogos įskaitomos į stažą bet neįskaitomos į atestacinį laikotarpį mirksiukas.gif .

Tiesiog pasisakykit, ar norėtumėt, darytumėt ir tt.
Aš "visom keturiom" už! 4u.gif Bet man nelabai aišku, kaip tai techniškai įgyvendint.

Tu generuok idėjas, nes matau, kad "pritvinkus" lotuliukas.gif , o kaip jas realizuot, pašnekėsim prie Kalėdų šampano taurės mirksiukas.gif .
Turėk kantrybės mirksiukas.gif .
light blue
QUOTE(klopedija @ 2008 11 04, 22:50)
Reikia gerai paanalizuot nuostatus...  g.gif  Bet man atrodo, kad vaiko auginimo atostogos įskaitomos į stažą bet neįskaitomos į atestacinį laikotarpį mirksiukas.gif .

Aš "visom keturiom" už!  4u.gif  Bet man nelabai aišku, kaip tai techniškai įgyvendint.

Tu generuok idėjas, nes matau, kad "pritvinkus"  lotuliukas.gif , o kaip jas realizuot, pašnekėsim prie Kalėdų šampano taurės  mirksiukas.gif .
Turėk kantrybės  mirksiukas.gif .
*

Tai vat, kad tas vaikas išstūmė keletą metų į nulį smile.gif
O dėl idėjos...prosto viskas. Pasirenkam garsus, su kuriais dirbam. Pasirenkam šriftus, tarpus, kd būtų pas visas vienodas išdėstymas ir darome. Kai pradėtumėm labiau pasiaiškintumėm. Po to emailais apsikeičiam ir susirenkam lapus, kuriuos print ir susegt bereikia.
klopedija
QUOTE(light blue @ 2008 11 05, 13:06)
Tai vat, kad tas vaikas išstūmė keletą metų į nulį smile.gif
*
Nesusišnekam... g.gif

Niekas nieko neišstūmė ir niekas niekur nedingo!
Naujuose nuostatuose 35 str. rašoma:
Mokytojas, grįžęs į darbą po vaiko priežiūros atostogų, trukusių ilgiau nei vienerius metus, gali atestuotis (esant ne mažesniam mokomojo dalyko (pareigybės) darbo stažui, kaip nurodyta Nuostatų 7-10 punktuose) ne anksčiau kaip po vienerių metų.

38 str. rašoma:
Mokytojui atestuojantis pakartotinai, vertinama jo veikla nuo paskutinės iki pakartotinos atestacijos.

Taigi, gali būti vertinama ir 2, ir 3, ir 6 metų veikla, priklausomai nuo to, po kiek metų mokytojas sumanys pakartotinai atestuotis. mirksiukas.gif
light blue
Klopedija, kad metams atsideda atestacija aš suprantu, nereik man nei įstatymų, bet...visi rodikliai, sensni nie keturi ar trys metai plaukia šuniui ant uodegos. vat kur bėda.
MAMTE
QUOTE(light blue @ 2008 11 05, 16:18)
Klopedija, kad metams atsideda atestacija aš suprantu, nereik man nei įstatymų, bet...visi rodikliai, sensni nie keturi ar trys metai plaukia šuniui ant uodegos. vat kur bėda.
*

Labas visoms smile.gif

kartais paskaitau kuo gyvenam, bet įsiterpti nėra laiko.
light blue, aš irgi galvoju, kad neturi prapulti tavo darbai. Jei tu atestavaisi, pvz. 2003m., tai visi tavo darbai, padaryti jau po tos atestacijos, yra galiojantys.

Dėl priemonės tai tikrai įdomu būtų. Ar tai būtų garsų tarimo mokymui ar skyrimo (rašymui)? Mokykloj ne itin daug paveikslėlių reikia. Aš naudojuosi visom tom pratybom e-ė-ie, i-y ir u-ū skyrimui, taip pat kalbos ugdymui.

Dabar turiu šešiametį, kuris netaria k, g. Ryškus "tetizmas", aš jau pradedu "išsisemti", trūksta žodžių, paveikslėlių, o jam vis tatinas, tarvė ir t.t. Ot čia tai praverstų tokia priemonė. Tik gal ne dažnas toks vaikas, mažai panaudoti tektų.
luanda
labai aciu visoms uz pasisakymus apie IP:)
dar norejau pasiteirauti apie alalikus, siemet turiu sunkia mergaite, kuriai alalija ir dar dvikalbyste tai norejau paklausti nuo ko reiketu pradeti darba?smile.gif instrukcijas visas supranta ir vykdo, taciau pati pasako tik kelius zodzius, paprasyta nieko nepakartoja
ir dar norejau pasiteirauti ar ruosiate teveliams kalbine medziaga darbui su vaikuciu namuose?
light blue
QUOTE(MAMTE @ 2008 11 05, 22:00)
Labas visoms  smile.gif

kartais paskaitau kuo gyvenam, bet įsiterpti nėra laiko.
light blue, aš irgi galvoju, kad neturi prapulti tavo darbai. Jei tu atestavaisi, pvz. 2003m., tai visi tavo darbai, padaryti jau po tos atestacijos, yra galiojantys.

*

dėl priemonės aš siūliau kalbininkams, netariantiems garsų pamėginimui padaryti wink.gif

o dėl atestacijos...man neleido gintis metodininko, nes tipo mano atestacija buvo numatyta įstaigoje, kurioje buvau antraeilininnkė, tipo negalima persinešti atestacijos datos iš įstaigos į įstaigą. Tai grynas briedas, bet...neisginčyjau, nes faktas, kad suskručino pinigų. O man abydna paliko. Tad...man patvirtino vyr vardą. Tas reikštų, kad mano atestacija, kad ir patvirtinimas įvykusi, o tai anuliuoja viską, ką turiu ir reikia nuo nulio startuoti g.gif Bent man taip rodosi g.gif Norėčiau, kad būtų kitaip ax.gif
klopedija
luanda,2008 11 05, 21:52
turiu sunkia mergaite, kuriai alalija ir dar dvikalbyste tai norejau paklausti nuo ko reiketu pradeti darba?smile.gif
Sunkus atvejis g.gif .
Reikia daug, daug žaist ir šnekėt su "protingu" žmogumi, t.y., su savimi lotuliukas.gif . Kol kas vaikui užteks girdėti lietuvių kalbą. Tik gerokai įsiklausius pradės kalbėti. Ne be reikalo visos metodikos pabrėžia, kad, formuojant naujus kalbinius įgūdžius, pirmiausia būtina lavinti foneminį suvokimą.

Pabendrauk su tėvais, paklausinėk, ar tikrai mergaitė visiškai nešneka. Gal ji namuose su artimaisiais visai pakenčiamai kalba? Tai reikštų, kad jokios alalijos nėra mirksiukas.gif Dvikalbiukams dažnai taip būna. mirksiukas.gif

Beje, tėvai namuose turi bendrauti su vaiku gimtąja kalba, o darželyje darbuotojai - tik valstybine kalba. (Pvz., ateis pas Tave koks kinas ar indusas. Kokia kalba su vaiku kalbėsi? Jo gimtąja, kurios nemoki? Anglų, kurios galbūt nei Tu, nei vaikas nemoka?)
Gal žiaurokai atrodo, bet čia - patvirtinta taisyklė! mirksiukas.gif

ar ruosiate teveliams kalbine medziaga darbui su vaikuciu namuose?
Ruošiu biggrin.gif .

QUOTE(light blue @ 2008 11 05, 22:02)
man neleido gintis metodininko, nes tipo mano atestacija buvo numatyta įstaigoje, kurioje buvau antraeilininnkė, tipo negalima persinešti atestacijos datos iš įstaigos į įstaigą. Tai grynas briedas
*
Štai dabar supratau, dėl ko aimanuoji blink.gif . Tikrai "tikras briedas" unsure.gif , bet čia tie "apstatymai ant įstatymų", kuriais valdžia gali leisti sau manipuliuoti mad.gif
kristute123
QUOTE(luanda @ 2008 11 05, 22:52)
ir dar norejau pasiteirauti ar ruosiate teveliams kalbine medziaga darbui su vaikuciu namuose?
*

ruošiu, bet ne visiems, nes kiti nei vaikai, nei tėvai to nepageidauja, namie vistiek nedirba, tai kam tada???????????????? g.gif o vaikams, kurie noriai darbuojasi namuose, rašau užduotėles į jų atsineštas mažas užrašų knygeles tongue.gif
pinciuke
na, pas mane kompe prikaupta nemazai paveiksleliu [s] įtvirtinimui.
light blue
QUOTE(klopedija @ 2008 11 05, 23:46)
Štai dabar supratau, dėl ko aimanuoji  blink.gif . Tikrai "tikras briedas"  unsure.gif , bet čia tie "apstatymai ant įstatymų", kuriais valdžia gali leisti sau manipuliuoti  mad.gif
*

YRA TOKS DALYKAS, KAD kai išėjau į dekretą palikau tik prašymą ir segtuvą, kad patvirtintų kategoriją, bet...kaip suprantu niekas jos netvirtino, tai gal dar eis kaip nors tuo pasinaudoti g.gif Būtų labai dėkui, bent tiek būtų gero padarę už tą apstatymą smile.gif

PANOS, kaip suvokiu visos UŽ priemonę. Tai gal pamėginame wink.gif Siūlykite, kokius garsus klibiname wink.gif Tada siūlysiu, kaip įsivaizduoju viską, bus galima tobulinti ir judėti į priekį biggrin.gif
pinciuke
QUOTE(light blue @ 2008 11 06, 11:58)
PANOS, kaip suvokiu visos UŽ priemonę. Tai gal pamėginame wink.gif Siūlykite, kokius garsus klibiname wink.gif Tada siūlysiu, kaip įsivaizduoju viską, bus galima tobulinti ir judėti į priekį biggrin.gif
*

galbut reiketu aptarti, keli paveiksleliai turetu tilpti i A4 formata, koki srifta naudotume, kokios paraštės, apimtis nuo...iki ir pan.
dar galima butu isskirti ir bendresnius etapus - itvirtinimas atviruose skiemenyse.... tada butu islaikytas priemones vientisumas. ziurint, kiek cia musu tokiu "darytoju" atsirastu...
ir dar galetume pasikeisti kokiais siuzetiniais paveiksleliais, nes, bent jau man, tai ju labai truksta.

manau, kad sutarciu tarp mokyklu nereikia....tik uzsikrausime didziuli fomaluma. o sita priemone galesime visos ideti prie veklos efektyvinomo....
padarom - pasidaliname, ivardiję visus "kūrėjus" su mokyklu pavadinimais ir naudojame. tada priemone dar galime aptarti metodiniuose savo rajone.

light blue
Pinciuke, mano žodžius apibendrinai smile.gif
ruzava
QUOTE(light blue @ 2008 11 04, 13:34)
pratęsiant mintį, pvz surinkti paviekslėlių keletą lapų, kad būtų tas garsas pradžioje, vidurį, pabaigoje, po to kokį diferencijavimo lapą padaryti, galima ir kokį ale pasakojimą iš paveiksliukų padaryti. Pvz pažiūri paveiksls, pasakai arba parašai, kuris pirmas, antras ir tt. Po to papasakoji. O apačioje dar parašom klausimus, tipo jei nepasakoja pats smile.gif
sorry už klaidas, mintys liejasi laisvai ir bele kaip biggrin.gif
*

labutis visoms 4u.gif

skaitinėju vis ir, jei galima, taip pat norėčiau prie tos priemonės prisidėti ax.gif
jei gerai supratau, tai čia reikia surinkti paveikslėlius pagal garsą (garsas pradžioj žodžio, vidury, diferencijavimas)? blush2.gif
tai tada aš norėčiau garso R blush2.gif turiu jau keletą, beliktų tik praplėsti (jei gerai supratau užduotį)
light blue
užduoties dar kaip ir nėra, bet suprantu, kad turėtų gatavas produktas atrodyti taip: viename segtuve sugula:
garsas žodžiuose (pradžia, vidurys, pabaiga)
garsas sakinyje
garsas pasakoje, eilėraštyje, kalboje ar dar kokiose pievose biggrin.gif
diferencijavimas
Poros dienų bėgyje pamėginsiu kažką sukurti ir parodyti wink.gif kaip aš įsivaizduoju, tik nesakau, kad mano mąstymas yra idealus, užtat ir rėkauju: MĄSTOM KARTU wink.gif
klopedija
QUOTE(pinciuke @ 2008 11 06, 08:07)
na, pas mane kompe prikaupta nemazai paveiksleliu [s] įtvirtinimui.
*
Turiu gyvą galą visokiems garsams tongue.gif .

light blue,2008 11 06, 09:58
palikau tik prašymą ir segtuvą, kad patvirtintų kategoriją, bet...kaip suprantu niekas jos netvirtino
Tai gerai, jei nepatvirtino, tuomet nebūtų viskas prarasta. Susižinok viską tiksliai ir skalambink VB mirksiukas.gif .
Jei atsirastų priešmokyklinukų su SP, laisvai galėtum ginčytis su bet kuo, kad ikimokyklinės įstaigos patirtis puikiai praverčia mirksiukas.gif .

QUOTE(light blue @ 2008 11 06, 17:03)
užduoties dar kaip ir nėra, bet suprantu, kad turėtų gatavas produktas atrodyti taip: viename segtuve sugula:
garsas žodžiuose (pradžia, vidurys, pabaiga)
garsas sakinyje
garsas pasakoje, eilėraštyje, kalboje ar dar kokiose pievose biggrin.gif
diferencijavimas
*
Beveik kaip Andrijanovos ir Vilkienės "Garsų tarimas" g.gif .

Dalinkitės viską, kas patinka. Vėliau, po vertintojų "antplūdžio", užlipinsiu spragas. Nes tikrai turiu daug medžiagos biggrin.gif .
light blue
PRINCIPAS Andrijanovos, bet užduotis ir jų pateikimą suvokiu visai kitaip schmoll.gif pats sdėtingiausias darbas ir būtų ne paveiksliuks rankioti inete, o užduotis sugalvoti žaidimo formoje, naujai.
light blue
papildau po kelių valandų pasisakymą :lotliukas:
Mano vizija tokia, kad pasiimi su vaiku lapą (reikalui esant pieštukus, flamikus ir tt). Tu, skaitai užduotį, vaikas ją padaro. Lapas keliauja į recycle byną (pačiupinėjamą) arba vaikui į segtuvą, spintelę, namo ir tt...
&joy
Sveikos 4u.gif Aš jau atlaikiau pirmą darbo savaitę karsta.gif Ir supratau, kad man jau žiauriai trūko veiklos, žmonių, bendravimo. Kol kas taip smagu keltis rytais ir kažkur ruoštis, važiuoti, nors ir dingo galimybė pamiegoti iki soties biggrin.gif
Žiūrėsim kaip čia su tuo smagumu bus toliau lotuliukas.gif

Ir iš karto užduosiu tokį elementarų klausimą, kurį užduodu beveik visom sutiktom spec. pedagogėm ir dar vistiek man "nedašunta" doh.gif : tai pagal ką spec. pedagogė dirba su vaikais, ar reikia pasirašyti kažkokias atskiras programas, ar imti iš mokytojos jos parašytas, ar dar koks kitas variantas. Visi man sako kad nieko nereikia rašytis, bet aš netikiu biggrin.gif Jau vien dėl to, kad į žurnalą kažką įrašyt reikia turėt kažkokias gaires. Kaip jūs darot?
NEINE
Labutis, kuri iš jūsų galėdavo atlyginimą paskaičiuoti? Gavau pirmus pinigėlius , norėčiau pasitikslinti.
pinciuke
QUOTE(&joy @ 2008 11 08, 00:57)
Ir iš karto užduosiu tokį elementarų klausimą, kurį užduodu beveik visom sutiktom spec. pedagogėm ir dar vistiek man "nedašunta" doh.gif : tai pagal ką spec. pedagogė dirba su vaikais, ar reikia pasirašyti kažkokias atskiras programas, ar imti iš mokytojos jos parašytas, ar dar koks kitas variantas. Visi man sako kad nieko nereikia rašytis, bet aš netikiu biggrin.gif Jau vien dėl to, kad į žurnalą kažką įrašyt reikia turėt kažkokias gaires. Kaip jūs darot?
*

aš nerašau jokių programų, dirbu pagal mokytojų sudarytas. dirbu pagal jų nurodytas temas. ir į dienyną rašau tas temas, kurios pagal datas tinka man.

QUOTE(NEINE @ 2008 11 08, 11:53)
Labutis, kuri iš jūsų galėdavo atlyginimą paskaičiuoti? Gavau pirmus pinigėlius , norėčiau pasitikslinti.
*

galiu aš, jei kitoms atitiko pagal mano skaičiavimus. atsiusk per az duomenis - staza, NPD, kvalifikacija, kruvi, prieda...
light blue
&joy, juk yra tos knygutes, kur darytos Kaune musu mikrorajone wink.gif Na jos sako, jau nelabai tinka pradinukams del lietuviu kalbos vadoveliu pasikeitimu (temos skiriasi). Bet...tureti kokia tikrintojui galima wink.gif Nieko neturiu daugiau, tiesiog rasau tas temas, kurias eina su klase.
&joy
QUOTE(pinciuke @ 2008 11 08, 11:39)
aš nerašau jokių programų, dirbu pagal mokytojų sudarytas. dirbu pagal jų nurodytas temas. ir į dienyną rašau tas temas, kurios pagal datas tinka man.
galiu aš, jei kitoms atitiko pagal mano skaičiavimus. atsiusk per az duomenis - staza, NPD, kvalifikacija, kruvi, prieda...
*

Aišku, aš irgi galvoju, kad reikia iš mokytojų programas atsišviest ir pagal jas dirbt. Ačiū 4u.gif

QUOTE(light blue @ 2008 11 08, 13:02)
&joy, juk yra tos knygutes, kur darytos Kaune musu mikrorajone wink.gif Na jos sako, jau nelabai tinka pradinukams del lietuviu kalbos vadoveliu pasikeitimu (temos skiriasi). Bet...tureti kokia tikrintojui galima wink.gif Nieko neturiu daugiau, tiesiog rasau tas temas, kurias eina su klase.
*

Tos knygutės labai gerai modifikuotiem ir dar kai kuriem adaptuotiem su NPA, bet pas mane labai daug sunkių vaikų su VPA, su Dauno sindromu, autizmu, tai vat su tais man neaiškumai biškutuką ax.gif Bet reikės tikrai iš mokytojų programas atsišviest rolleyes.gif
light blue
QUOTE(&joy @ 2008 11 08, 15:27)
Bet reikės tikrai iš mokytojų programas atsišviest rolleyes.gif
*

jo, ten tikriausiai "gėrio" rasi lotuliukas.gif nenoriu tikėti, kad normaliai parašytas kas nors bus tokiems sunkiems vaikams. Ką jie bendro lavinimo klasėje veikia g.gif
&joy
QUOTE(light blue @ 2008 11 08, 18:57)
jo, ten tikriausiai "gėrio" rasi  lotuliukas.gif nenoriu tikėti, kad normaliai parašytas kas nors bus tokiems sunkiems vaikams. Ką jie bendro lavinimo klasėje veikia g.gif
*

Mokykla laikosi tokios krypties, priima visus norinčius ir netgi skatina tėvus leisti tokius sunkius vaikus į tą mokyklą mokytis, nors niekas nesupranta ką jie ten veikia. Integracija...

Niu pažiūrėsim kaip mokytojai tas programas rašo biggrin.gif Tikiuosi prieš tai dirbusi kolegė neblogai juos išdresiravo lotuliukas.gif
sanmara
sveikutės 4u.gif o gal kas nors turite pedagogams, ugdantiems specialiųjų poreikių vaiką bendrojo lavinimo mokykloje atmintinę???Kaip jie turėtų elgtis, kai pas jį į klasę ateina "įdomus" mokinys:)
klopedija
QUOTE(sanmara @ 2008 11 08, 21:43)
sveikutės 4u.gif o gal kas nors turite pedagogams, ugdantiems specialiųjų poreikių vaiką bendrojo lavinimo mokykloje atmintinę???Kaip jie turėtų elgtis, kai pas jį į klasę ateina "įdomus" mokinys:)
*
Atleisk, bet visiškai nesupratau klausimo blink.gif .
Ar tau reikia SP įvertinimo tvarkos?
Jei taip, tai žiūrėti čia ir čia mirksiukas.gif . Iš šių doc. greitai susikurpsi atmintinę mirksiukas.gif .
ruzava
sveikutės 4u.gif
QUOTE(&joy @ 2008 11 07, 23:57)
*

aš tai pasirašau savo atskirą programą (kurią rašau, derindama su mokytojų sudarytomis programomis, kad temos panašios būtų). programa paprasta, daug laiko nereikia sugaišti smile.gif
ir kitos spec pedagogės mūsų rajone tai rašo tas programas, pagal kurias mokys spec poreikių mokinį savo kabinete, pačios
vaivos juosta
Sveikutės .

Programas aš rašau savo.

Turėjom penktadienį metodinio būrelio susirinkimą, buvo atvykus logopedė iš Jonavos m-klos ( dalinosi gerąja patirtimi) smile.gif . Surašysiu vėliau, ką išgirdau tinkamo ir naujesnio.
&joy
QUOTE(sanmara @ 2008 11 08, 22:43)
*

Aš turiu nusipirkus tokią knygelę, tik pavadinimo dabar tiksliai neprisimenu, kažkas panašaus:"Rekomendacijos mokytojams, dirbantiems su specialiųjų poreikių mokiniais bendrojo lavinimo mokykloje". Ji plona bet maždaug A4 formato. Mokėjau kažkur apie 6 LT. Ten aprašyti trumpai sutrikimai, vaikų gebėjimai ir negebėjimai, ir tokios trumpos rekomendacijos kaip dirbti, į ką atkreipti dėmesį ir pan. Aš pirkau pedagogikos knygyne Kalniečiuose, bet mačiau ir kituose yra. 4u.gif

QUOTE(ruzava @ 2008 11 09, 11:37)
sveikutės 4u.gif

aš tai pasirašau savo atskirą programą (kurią rašau, derindama su mokytojų sudarytomis programomis, kad temos panašios būtų). programa paprasta, daug laiko nereikia sugaišti smile.gif
ir kitos spec pedagogės mūsų rajone tai rašo tas programas, pagal kurias mokys spec poreikių mokinį savo kabinete, pačios
*

Pasiimt reikės iš mokytojų programas pasižiūrėt, tai gal ir aš pasirašysiu savo atskiras. Man atrodo lengviau pačiai dirbt, kai turi į ką atsiremt smile.gif
sanmara
QUOTE(klopedija @ 2008 11 09, 12:07)
Atleisk, bet visiškai nesupratau klausimo  blink.gif .
Ar tau reikia SP įvertinimo tvarkos?
Jei taip, tai žiūrėti čia ir čia  mirksiukas.gif . Iš šių doc. greitai susikurpsi atmintinę  mirksiukas.gif .
*

Turiu tuos dokumentus net atsidpausdinus ir žinau tą tvarką, bet sakau gal kuri turi atmintinę jau padarytą, tai būtų geras pavyzdys:))na bet jau nebereikia:)pati pasidariau vakr besėdėdama iki išnaktų lotuliukas.gif įkpėpimas buvo atėjęs:))ačiū už rūpestįsmile.gif
klopedija
QUOTE(sanmara @ 2008 11 09, 12:32)
pati pasidariau vakr besėdėdama iki išnaktų lotuliukas.gif įkpėpimas buvo atėjęs:))ačiū už rūpestįsmile.gif
*
Sveikinu! Įkvėpimas - geras dalykas thumbup.gif .
ruzava
labutis, merginos 4u.gif

gal netyčia kuri nors pas save turi paveikslėlių sudurtiniams žodžiams? (piliakalnis, lietpltis, geltonsnapis ir pan.). poryt reikia pamokai, o rytoj daug darbo yra, tingiu ieškot blush2.gif
klopedija
Merginos, pagalvokit, kas norit naują temą kurt mirksiukas.gif .
Aš tai labai neturiu ... nieko neturiu... lotuliukas.gif

Tik vienas pasiūlymas: tema turėtų vadintis LOGO klubas mirksiukas.gif , kaip kažkada paskelbė pirmosios SM logopedės.

Taip pat reikėtų paskelbti, kad LOGO klubo gimtadienis - rugsėjo 18 diena mirksiukas.gif . Pasiūlymai dygsta, kaip grybai... lotuliukas.gif
pinciuke
QUOTE(klopedija @ 2008 11 10, 23:24)
Merginos, pagalvokit, kas norit naują temą kurt  mirksiukas.gif .
Aš tai labai neturiu ... nieko neturiu...  lotuliukas.gif

Tik vienas pasiūlymas: tema turėtų vadintis LOGO klubas  mirksiukas.gif , kaip kažkada paskelbė pirmosios SM logopedės.

Taip pat reikėtų paskelbti, kad LOGO klubo gimtadienis - rugsėjo 18 diena  mirksiukas.gif . Pasiūlymai dygsta, kaip grybai...  lotuliukas.gif
*

o tai kad dar vieną temą radau nebaigtą:
Ji čia

klopedija
QUOTE(pinciuke @ 2008 11 11, 10:07)
o tai kad dar vieną  temą radau nebaigtą:
Ji čia
*
Šita tema yra mano paraše. tongue.gif
Ji uždaryta, nes uždarė visą skyrelį "Klausimas vaikų logopedei".
Pabandyk ten "atsakyt", atsiras skelbimas: Šis forumas skirtas tik skaitymui, jame negalima skelbti naujų temų ar žinučiu.
pinciuke
QUOTE(klopedija @ 2008 11 11, 18:44)
Šita tema yra mano paraše.  tongue.gif
Ji uždaryta, nes uždarė visą skyrelį "Klausimas vaikų logopedei".
Pabandyk ten "atsakyt", atsiras skelbimas: Šis forumas skirtas tik skaitymui, jame negalima skelbti naujų temų ar žinučiu.
*

nauja tema
Logo klubas
vaivos juosta
Tai šitą pribaigiam ir keliaujam naujon.
light blue
mušam temą, aš nieko nepadariau, nes laiko nėrrrr sad.gif
Niridė
Prisidedu prie uzbaigimo biggrin.gif
klopedija
liezuvis.gif
Vėta
mirksiukas.gif
SuperMama
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.