Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ciklamenas
Supermamų klubas > Mūsų namai > Flora
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
zuzla
pirma karta atidarau nauja tema, tai pabarkit, jei kas ne taip 4u.gif

sena tema cia http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=12450

atsinesiau is rusio savo nabageli ciklamena ir dabar nezinau kaip pasielgti - ar persodinti i nauja zeme, ar laukti, kol parodys gyvybes zenklus?
eya
Gera ta temute, belieka ziedukais papuosti biggrin.gif ax.gif Maniskis dar tupi lauke issodintas, toks neapsisprendes, ka cia jam toliau veikti biggrin.gif Grazi spalva, jei nusprestu numiroti, tai seklu pasirinkau, blogiausiu atveju sesiu. Kazin kaip Ainos* sodinukai, gal jau zydejo? o kokios spalvos taviskis?
Jei jau bandai "prikelti is numirusiu", tai gal tuo paciu ir persodinti? g.gif
zuzla
QUOTE(eya @ 2008 08 25, 18:56)
Gera ta temute, belieka ziedukais papuosti biggrin.gif  ax.gif  Maniskis dar tupi lauke issodintas, toks neapsisprendes, ka cia jam toliau veikti biggrin.gif Grazi spalva, jei nusprestu numiroti, tai seklu pasirinkau, blogiausiu atveju sesiu. Kazin kaip Ainos* sodinukai, gal jau zydejo? o kokios spalvos taviskis?
*

zinok, turejau as ju tris, tai dabar ir neatsimenu, kuri as cia palikau antram sansui blush2.gif
merga
QUOTE(zuzla @ 2008 08 25, 16:10)
pirma karta atidarau nauja tema, tai pabarkit, jei kas ne taip  4u.gif

sena tema cia http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=12450

atsinesiau is rusio savo nabageli ciklamena ir dabar nezinau kaip pasielgti - ar persodinti i nauja zeme, ar laukti, kol parodys gyvybes zenklus?
*

Visu pirma po truputi pradek laistyti,jei atsiras gyvybes pozymiai,tada persodink smile.gif .Maniskiai dar miega.
o savo anytos,stovinti ant palanges nugenejau,taip,kad geru salotu dubenelis isejes butu lotuliukas.gif
zuzla
QUOTE(merga @ 2008 08 25, 22:29)
o savo anytos,stovinti ant palanges nugenejau,taip,kad geru salotu dubenelis isejes butu lotuliukas.gif
*

o kad man taip...
merga
QUOTE(zuzla @ 2008 08 26, 08:02)
o kad man taip...
*

Ateis ir pas ,tamsta, tokia svente tik reikia tiketi ir labai labai noreti mirksiukas.gif 4u.gif
Musiukass
mano tai jau trecias ciklamenas mirioja unsure.gif nemoku as su jais. Arba perlaistau, arba perdziovinu. Nerandu viduriuko, kad ir jie gerai jaustus ir as dziaugciaus..
merga
QUOTE(Muske @ 2008 08 27, 21:53)
mano tai jau trecias ciklamenas mirioja  unsure.gif  nemoku as su jais. Arba perlaistau, arba perdziovinu. Nerandu viduriuko, kad ir jie gerai jaustus ir as dziaugciaus..
*

Kad dabar didzioji dalis ivezamu vazoniniu geliu yra (kaip sakoma-vienkartines) ir labai sunku jas issaugoti.Pas mane gyvena ciklamenas kuriam nei daug nei mazai-11 metai.As ji pirkau dar nuo pazeldinimo tresto laiku.( Klaipedoje,prie turgaus geliu pardei) smile.gif
O siaip ciklamenai megsta dregna zeme,as jiems po truputi kasdien dapilineju vendeniuko.
zuzla
QUOTE(merga @ 2008 08 28, 13:07)
O siaip ciklamenai megsta dregna zeme,as jiems po truputi kasdien dapilineju vendeniuko.
*

is apacios, t.y. i lekstute?
merga
QUOTE(zuzla @ 2008 08 28, 13:54)
*

Taip thumbup.gif
agnir
QUOTE(zuzla @ 2008 08 28, 13:54)
*

as tai is virsaus laistau pora kart savaitej ir taip negailedama bigsmile.gif
merga
QUOTE(agnir @ 2008 08 28, 16:29)
as tai is virsaus laistau pora kart savaitej ir taip negailedama bigsmile.gif
*

Po mano tokiu dusu,dvi pas angel_not.gif angel_sadangel.gif iskeliavo rolleyes.gif .Tai dabar pilu tik i dubenelius smile.gif
Musiukass
QUOTE(merga @ 2008 08 28, 13:07)
Kad dabar didzioji dalis ivezamu vazoniniu geliu yra (kaip sakoma-vienkartines) ir labai sunku jas issaugoti.Pas mane gyvena ciklamenas kuriam nei daug nei mazai-11 metai.As ji pirkau dar nuo pazeldinimo tresto laiku.( Klaipedoje,prie turgaus geliu pardei) smile.gif

super man ju grozis, tie ziedeliai kaip vaskiniai. O kur gaut toki 'senobiska'? ax.gif Nes jau baisu pirkt.. gaila kaip, kai numirioja unsure.gif
agnir
QUOTE(merga @ 2008 08 28, 19:11)
Po mano tokiu dusu,dvi  pas angel_not.gif  angel_sadangel.gif iskeliavo rolleyes.gif .Tai dabar pilu tik i dubenelius smile.gif
*

As tai duso nedarau mirksiukas.gif tik pilu ne i lekstele o i zeme
merga
QUOTE(Muske @ 2008 08 29, 08:34)
super man ju grozis, tie ziedeliai kaip vaskiniai. O kur gaut toki 'senobiska'?  ax.gif Nes jau baisu pirkt.. gaila kaip, kai numirioja  unsure.gif
*

Is tiesu net nezinau,gal reikia bandyt ieskoti pas gelininkus-ukininkus g.gif ,kurie uzsiima vazoninem gelytem?

QUOTE(agnir @ 2008 08 29, 09:20)
As tai duso nedarau mirksiukas.gif tik pilu ne i lekstele o i zeme
*

o laistai prie pat vazonelio ar ant visos gelytes?
Aina
QUOTE(eya @ 2008 08 25, 17:56)
Kazin kaip Ainos* sodinukai, gal jau zydejo? o kokios spalvos taviskis?
*

mano sodinukai jau zydi bigsmile.gif . spalva tamsi ruzava. o lapu toki miska prisiaugino, kad vos ziedai pralenda doh.gif hihihi.gif biggrin.gif . lieju tik i lekstele, kai jau leidziasi zemyn lapai mirksiukas.gif . laikau siaures vakaru pusej, dar ir langa praveriu daznai, kad vesesnio vejelio gautu, tai labai patenkintas auga thumbup.gif
agnir
QUOTE(merga @ 2008 08 29, 09:30)
o laistai prie pat vazonelio ar ant visos gelytes?
*

i geles centra tai nepilu, bet palieju tai gausiai, kad net pribega i lekstele, ka nesugeria po kokio pusvalandzio ispilu rolleyes.gif
merga
QUOTE(agnir @ 2008 08 29, 09:55)
i geles centra tai nepilu, bet palieju tai gausiai, kad net pribega i lekstele, ka nesugeria po kokio pusvalandzio ispilu rolleyes.gif
*

4u.gif
loretabr
Sveikutės, turiu ir aš vieną ciklameną jau metai laiko. Šiemet tik vienas žiedas žydėjo verysad.gif . Su lapais viskas tvarkoj.
Patarkit kaip jį priverst žydėt?
merga
QUOTE(loretabr @ 2008 08 31, 19:49)
Sveikutės, turiu ir aš vieną ciklameną jau metai laiko. Šiemet tik vienas žiedas žydėjo verysad.gif . Su lapais viskas tvarkoj.
Patarkit kaip jį priverst žydėt?
*

Nudraskyk be gailescio apatinius lapus smile.gif
zuzla
vakar ermitaže (vln) tokių gražių ciklamenų mačiau - garbanotais lapais visokiausių spalvų wub.gif norėjau nusipirkt porą, apžiūrėjus taip ir nesupratau ar ten paprasti voratinkliai ar voratinklinės erkutės verysad.gif
merga
QUOTE(zuzla @ 2008 09 12, 08:55)
vakar ermitaže (vln) tokių gražių ciklamenų mačiau - garbanotais lapais visokiausių spalvų  wub.gif norėjau nusipirkt porą, apžiūrėjus taip ir nesupratau ar ten paprasti voratinkliai ar voratinklinės erkutės  verysad.gif
*

Erkutes plika akim nepamatysi(tik su padidinamu stiklu ax.gif blush2.gif )
Papildyta:
O atrodo ji sitaip:
http://foto.radikal.ru/f.aspx?g0611d8f14d5e7807jpg
zuzla
QUOTE(merga @ 2008 09 12, 09:06)
Erkutes plika akim nepamatysi(tik su padidinamu stiklu ax.gif  blush2.gif )
Papildyta:
O atrodo ji sitaip:
http://foto.radikal.ru/f.aspx?g0611d8f14d5e7807jpg
*

turėjau omeny voratinklius, kurie nesupratau nuo ko ar nuo vorų ar nuo erkučių
Amun Ra
siandien senukuose vos nenusipirkau nezydinty ciklamena uz 7lt... bet vis sviesus protas sustabdo... doh.gif
merga
QUOTE(Debesiene @ 2008 09 17, 23:38)
siandien senukuose vos nenusipirkau nezydinty ciklamena uz 7lt... bet vis sviesus protas sustabdo... doh.gif
*

Kaina tai visai nieko,prazydinti ir nieku darbas,vat tik,kad nebutu gumbas pazeistas.Ir geai,kad nepirkai pinigeli kitai gelytei sutaupei smile.gif

QUOTE(zuzla @ 2008 09 12, 10:42)
turėjau omeny voratinklius, kurie nesupratau nuo ko ar nuo vorų ar nuo erkučių
*

Na tikriausia,kad paparastas vortinklis,nes ciklamenas vienas is nedaugelio augalu prie kurio nelebai nori listi visokie gyviai del jo eterio(isskyrus kai perlaistoma ir puna) ax.gif
Amun Ra
nepirksiu jokiu.... nera kur padet... schmoll.gif
zuzla
QUOTE(Debesiene @ 2008 09 18, 09:06)
*

pas man tas pats biggrin.gif bet išsirinksiu gėlių stovą ir tęsiu namų apstatymą gėlėmis doh.gif
eya
O maniskis dar darze tupi. vos nepamirsau, butu likes ziemai doh.gif bigsmile.gif lotuliukas.gif ziuresiu, ka jis ten prisiaugino per vasara.. biggrin.gif
Amun Ra
QUOTE(zuzla @ 2008 09 18, 09:10)
pas man tas pats  biggrin.gif bet išsirinksiu gėlių stovą ir tęsiu namų apstatymą gėlėmis  doh.gif
*

biggrin.gif pas mane stovas nesenai ir atsirado... bet nejauciu kad jis yra, vistiek niekas netelpa doh.gif
merga
Numiro mano ciklamenas cray.gif
Amun Ra
QUOTE(merga @ 2008 09 19, 17:21)
Numiro mano ciklamenas cray.gif
*

a as sian nusipirkau... mini.. neatsilaikiau. doh.gif
merga
QUOTE(Debesiene @ 2008 09 19, 17:37)
*

Nu jei mano uosve issikapstys, as jai padovanosiu skaisciai raudona mini ciklameniuka smile.gif
mamytė23
QUOTE(Debesiene @ 2008 09 19, 17:37)
*

Tai,kad pas tave vietos namie jau nėra Renos gėlę nori kuo greičiau išbrozdyti rolleyes.gif tau jau ne tik orchių liga lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
merga
QUOTE(mamytė23 @ 2008 09 19, 17:55)
Tai,kad pas tave vietos namie jau nėra Renos gėlę nori kuo greičiau išbrozdyti rolleyes.gif tau jau ne tik orchių liga lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
*

nu tai ir prudyja tauragiske numei,kad vietos ciklamenui butu lotuliukas.gif lotuliukas.gif
mamytė23
QUOTE(merga @ 2008 09 19, 18:08)
nu tai ir prudyja tauragiske numei,kad vietos ciklamenui butu  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
*

nelabai supratau apie ką blink.gif ,bet mintį pagavau lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
Debesienes "Prašviesėjimai ir užteminai" lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Matyt,kad vėl aptemo protas,kad nusipirko lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
merga
QUOTE(mamytė23 @ 2008 09 19, 18:27)
nelabai supratau apie ką blink.gif ,bet mintį pagavau lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Papildyta:
Debesienes "Prašviesėjimai ir užteminai" lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Matyt,kad vėl aptemo protas,kad nusipirko lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
mamytė23
QUOTE(merga @ 2008 09 19, 18:30)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
*

anegdotai kažkokie lotuliukas.gif
Aukso_dulkele
Sveikos.Gal kas nors auginote ciklamenus iš gumbų?
Vakar patupdžiau keletą gumbų į vazonus, iškilo klausimas- kada pradėt liet.
Amun Ra
a kudel mano ciklameno lapai pradejo leipt?
zuzla
QUOTE(Debesiene @ 2008 09 22, 13:47)
*

aš savo tris numarinau, nesupratau, ko jiems reikia, stengiausi neperliet, kad nesupūtų, pradėjo leipti lapai, palieju (į lekštutę), vistiek leipsta, galvoju per daug vandens, neliejau... paskui vėl liejau.. taip ir nudvėsė verysad.gif dabar nežinau, ar verta su jais vėl prasidėt..
mamytė23
QUOTE(Debesiene @ 2008 09 22, 13:47)
*

Užtai,kad šiltai laikai ir sausai mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(zuzla @ 2008 09 22, 13:52)
aš savo tris numarinau, nesupratau, ko jiems reikia, stengiausi neperliet, kad nesupūtų, pradėjo leipti lapai, palieju (į lekštutę), vistiek leipsta, galvoju per daug vandens, neliejau... paskui vėl liejau.. taip ir nudvėsė  verysad.gif dabar nežinau, ar verta su jais vėl prasidėt..
*

verta verta,aš turiu jei ką (po 7lt.)kaip tik nužydėjusius ir ruošiančius naujam žydėjimui,tai jeigu nori paeksperimentuoti ir išmoki priežiūrėti tai pats tas mirksiukas.gif
zuzla
QUOTE(mamytė23 @ 2008 09 22, 14:03)
Užtai,kad šiltai laikai ir sausai mirksiukas.gif
Papildyta:
verta verta,aš turiu jei ką (po 7lt.)kaip tik nužydėjusius ir ruošiančius naujam žydėjimui,tai jeigu nori paeksperimentuoti ir išmoki priežiūrėti tai pats tas mirksiukas.gif
*

kaip supratau, tai tu kitam Lietuvėlės gale gyveni, ar ne? bet ir tai, išstatys turbūt MB mane į lauką su tais ciklamenais doh.gif
merga
QUOTE(zuzla @ 2008 09 22, 14:09)
kaip supratau, tai tu kitam Lietuvėlės gale gyveni, ar ne? bet ir tai, išstatys turbūt MB mane į lauką su tais ciklamenais doh.gif
*

Nieko tokio,as kito lituvos galo (alytau0 parsinciau gelyte su visu vazonu ir nieko ax.gif .Jei tik nori tai ir jamk smile.gif
Papildyta:
QUOTE(merga @ 2008 09 23, 09:01)
Nieko tokio,as kito Lietuvos galo (Alytaus )parsisiunciau gelyte su visu vazonu ir nieko ax.gif .Jei tik nori tai ir jamk smile.gif
*

nu bet jau tiek klaidu padariau o boze doh.gif
Amun Ra
QUOTE(mamytė23 @ 2008 09 22, 14:03)
Užtai,kad šiltai laikai ir sausai
*

a tai kada reikia daryt? blush2.gif y balkona isnest?

be to jis slapias buvo ir dabar dar slapias... gal persodint reiketu? g.gif
debesyte
QUOTE(Debesiene @ 2008 09 23, 09:35)
a tai kada reikia daryt? blush2.gif  y balkona isnest?
*

Galima gal ir i balkona jei istiklintas. Ciklamenai vesuma megsta. Geriausia gal butu ant vesios palanges. As laistau 2 kartus per savaite po 150 ml i lekstute (cia normalaus dydzio, ne mini ciklamenas) ir gyvas jau treti metai, beveik nuolat zydi smile.gif (tiesa, niekaip nesugebu jo isleisti vasaros miego).
agnir
QUOTE(debesyte @ 2008 09 23, 09:45)
Galima gal ir i balkona jei istiklintas. Ciklamenai vesuma megsta. Geriausia gal butu ant vesios palanges. As laistau 2 kartus per savaite po 150 ml i lekstute (cia normalaus dydzio, ne mini ciklamenas) ir gyvas jau treti metai, beveik nuolat zydi smile.gif (tiesa, niekaip nesugebu jo isleisti vasaros miego).
*

Mano nevidonas jau net nebezinau kliek metu, gal 7 g.gif nemiega mirksiukas.gif Idomu kiek taip temps lotuliukas.gif
Amun Ra
a as sian savo ciklamena ispurciau.. a jis supuves.. doh.gif vieno svoguno dar sonas sveikas likes..yra kokia tikimybe kad isgyvens ar jau ismest? g.gif
merga
QUOTE(agnir @ 2008 09 23, 14:13)
Mano nevidonas jau net nebezinau kliek metu, gal 7 g.gif nemiega mirksiukas.gif Idomu kiek taip temps lotuliukas.gif
*

Maniskis tempe 12 metu ir neseniai numiro verysad.gif

QUOTE(Debesiene @ 2008 09 23, 16:48)
a as sian savo ciklamena ispurciau.. a jis supuves.. doh.gif  vieno svoguno dar sonas sveikas likes..yra kokia tikimybe kad isgyvens ar jau ismest? g.gif
*

nu,zinok vilciu jam mazai g.gif verysad.gif
rugiagele26
Neatkreipiau pardese demesio, o kiek kainuoja ciklamenai?
zuzla
QUOTE(rugegele23 @ 2008 10 10, 16:16)
Neatkreipiau pardese demesio, o kiek kainuoja ciklamenai?
*

prieš porą savaičių atkreipiau dėmesį, tai kainavo 14.99 ermitaže
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.