as duodu kasdien. manau, kad nekiekviena diena duodant, reiketu kazkokiu vitaminu ar kito maisto papildomai
as irgi duodu kasdien kartu su darzovemis.
!
Man atrodo,kad mesa butina kudikio racione.Is kur gi dar jis gaus gyvulines kilmes baltymu?
vaikas būtinai kas dien turi gauti mėsos, nors tėvai gali būti vegetarai arba retai ją valgyti, nes kūdikiui nuo šešių mėn. pradeda trūkti geležies, kurios nemažai yra triušienoje,jautienoje, veršienoje. Man atrodo, kad rekomenduojama po 50 g mėsos per dieną.
buvau nusiteikus mesa ivest tik nuo 8 menesio, bet gydytoja patare duot jau nuo 6.5 men (nes nuo 6 menesio ima mazet gelezies atsargos), tad dabar jau senokai mesyte kremtam kasdien (versiena, jautiena, vistiena, kiauliena).
QUOTE(persefone @ 2005 11 28, 21:48) Del gelezies profilaktikos bandziau virti maltos jautienos kukulius, verdu apie valanda. Gal galetum man ka nors patarti, buciau labai dekinga Kažkuriame žurnale, gaila, dabar neturiu, daviau paskaityti draugei Jokiu būdu neapsiribok viena mėsos rūšim - mėsą reikia kaitalioti. Ir aš nemanau, kad virti kukuliukus tavo atveju tinka - kukuliukai gerai, kai vaikas jau įpratęs valgyti gabaliukais, tada virtą kukuliuką tik sutrini šakute ir duodi. Jei taip nevalgo - virk gabaliukais (būtent jautieną gali virtiri pusantros valandos, veršieną, kiaulieną galima trumpiau, kalakutieną taip pat, bet nepatartina virti trumpiau nei valandą net mažų gabalikų), nes nėra prasmės malti žalią mėsą, kai ją dar reikės malti išvirusią, tik papildomai suirs gerųjų medžiagų. QUOTE(persefone @ 2005 11 29, 20:59) Ta zurnala as turiu, tai Mazylis. O galima kudikiui duot liezuvio virto? Gal jis geriau susimals, gal jis minkstesnis? O kukulius as dariau tam kad paskiau juos lengviau su smulkintuvu susmulkint Žinoma, kad galima - liežuvis tokia pati mėsa kaip ir pvz. kumpis (negeriai riebi mėsa, kiti subproduktai - dėl jų nevertingumo, nors kai kurie dietologai sako, kad liežuvis taip pat subroduktas Dėl susimalimo - taip- liežuvis daug minkštesnis. Tiesa, jei vaikiukui jau vienuolika mėnesių, tai būtinai duok mėsą kiekvieną dieną, ir būtinai kaitaliok
Laba,
Mes jau greit pradėsim valgyt mėsytę, tik vat paskaičiau A.Vingro knygelėj kad jautieną ir vištieną reik virt 3 val.
Mums gydytoja jau sakė pradėt valgyt mėsytę. O nuo ko pradėt? Ta prasme girdėjau tokį dalyką, kad pirmiausia reikia pradėt nuo sultinio kuriame virė mėsytė (jame išvirti daržoves), o tik po kiek laiko duoti pačią mėsą
Kaip"atrodo" tas 50g. gabalėlis faršo?
QUOTE(EViki @ 2005 12 06, 09:52) Laba, Mes jau greit pradėsim valgyt mėsytę, tik vat paskaičiau A.Vingro knygelėj kad jautieną ir vištieną reik virt 3 val. Mna irgi toks pats klausimas kilo: kiek laiko reikia virti mėsą? Na, juk tas gabaliukas tikrai nedidelis, tai nejaugi reikia tų trijų val?
Aš savo mažąjai pradėjau duoti pačią pirmą mėsytę, tai kalakutieną ir vištieną, po to po truputį įtraukiau į menių veršieną, jautieną, kiaulieną. Smulkinu kaip ir daržoves su smulkintuvu. O svorį nustatau padalindama gabalėlį į dalis, pvz. 500 g mėsos į penkias lygias dalis ir gaunasi po 100g, faršą taip pat tokiu principu išsidalinu.
Musu pirmoji miesyte buvo - triusiena, o dabar kartais pakeiciu triusiena i kiauliena. Mazasis alergiskas baltymui, taigi mums netinka versiena, vistiena, jautiena. O, dydysis vien ant versienos ir paukstienos uzaugo.
Manau mazyliai atsirenka savo- kas jiems skaniau, ta mieliau ir valgo.
mes pradejome nuo vistienos.pana labai noriai ja valgo.Dabar jau ragaujam kiaulienos.
mes tik neseniai pradėjom valgyt mėsytę.tai pirmoji buvo veršiena.nelabai jau patiko,pasiraukė,bet įsivalgė
Mėsytę ragauti pradėjom septynių mėnesių, nuo veršienos. Dabar jau esam ragavę kalakutienos, vištienos ir keleta kartų kiaulienos. Seneliai žadėjo triušienos, kai užaugs kaimynų triušiukai, tai laukiam
Skaiciau jusu pasisakymus,taip keista pasidare,kad kaikurios mesa sveria dalina....As tai niekada taip nedariau,visada viska darau is akies.Sunelis mesas eme ragaut nuo 6men.Pradejom nuo vistienos.Vistienos gabaliuku tiesiog papildziau anksciau virusias darzovienes.Jis pas mane neisrankus valgo viska...
Dabar jam tuoi 11men,galiu pasidalinti kokias darzovienes su mesa jam verdu. 1Darzoviu sriubyte ant vistienos arba jautienos gabaliuko virta.Poto ta mesa kartu su darzovem susmulkinu. 2isverdu ivairiu darzoviu,kuriu yra namuose,sutrinu ir i jas pritarkuoju per burokine tarka virto jautienos liezuvio.Labai sveika.Arba jei nera liezuvio tai smulkiai supjaustau dektariska desra arba desrele. 3O siaip tai jau valgo beveik viska ka ir mes QUOTE(ingridukas @ 2006 08 30, 12:40) Skaiciau jusu pasisakymus,taip keista pasidare,kad kaikurios mesa sveria dalina....As tai niekada taip nedariau,visada viska darau is akies.Sunelis mesas eme ragaut nuo 6men.Pradejom nuo vistienos.Vistienos gabaliuku tiesiog papildziau anksciau virusias darzovienes.Jis pas mane neisrankus valgo viska... Dabar jam tuoi 11men,galiu pasidalinti kokias darzovienes su mesa jam verdu. 1Darzoviu sriubyte ant vistienos arba jautienos gabaliuko virta.Poto ta mesa kartu su darzovem susmulkinu. 2isverdu ivairiu darzoviu,kuriu yra namuose,sutrinu ir i jas pritarkuoju per burokine tarka virto jautienos liezuvio.Labai sveika.Arba jei nera liezuvio tai smulkiai supjaustau dektariska desra arba desrele. 3O siaip tai jau valgo beveik viska ka ir mes Esu girdejus,kad vistiena 6-7 menesiu kudinkiui ne labai tinka, nes nepakankamai naudinga. tokio amziaus mazyliui mesa duodama tam, kad vel gautu gelezies, nes baigesi jos atsargos. o vistienoje gelezies per mazai...
Tai ka tu man nori tuo pasakyt???
Maziau skaitykit ir klausykit nesamoniu!!! QUOTE(ingridukas @ 2006 09 01, 13:58) Sorry jei ka,nieko blogo nenorejau tuo pasakyt,tiesiog parasiau tai ka skaiciau ir ka man sake daktare(na bet mes tuo metu dar tik buvom pradeja mesyte valgyt,gal todel) As ir davinejau vistiena(maze mielai ja krimto),kol daktare nepasake,kad geriau kalakutiena arba versiena
Zinai man atrodo kad medikai patys tarpusavy del daug ko nesutaria.Vieni sako daryti taip,kiti kitaip....Pvz.:Eme mano vaikas viduriuot ir vemt.Ligoninei gyditoja pasake,kad nera butinybes guldyt gryzus namo isvirt desrele,jokiu pienisku produktu(bet mes jos taip ir nedavem,nes seimos gyditoja pasake iki metu neduot).Kita diena nuvezem i poliklinika,ten apziurejusi gastronterologe pasake nieko blogo,gryskit namo duokit kanors pienisko,tik ne mesisko.TAI KO KLAUSYT?O baigesi tuo kad vaikas roto virusu susirgo.Gulejom savaite ligoninei.Vaikas po lasalinem gulejo ir nieko nevalge ir negere:(Poto ir as nuo jo uzsikreciau:(
Taigi koks didelis mediku nuomoniu spektras,o tu mamyte lauzyk galva tai duot vaikui desrele,ar pieniska kose? Taip tikriausiai ir su tom mesom.Vieni sako versiena gerai kiti blogai,vistiena super ir vistiena negerai.....belieka pasikliauti savimi... QUOTE(ingridukas @ 2006 09 04, 11:27) Zinai man atrodo kad medikai patys tarpusavy del daug ko nesutaria.Vieni sako daryti taip,kiti kitaip....Pvz.:Eme mano vaikas viduriuot ir vemt.Ligoninei gyditoja pasake,kad nera butinybes guldyt gryzus namo isvirt desrele,jokiu pienisku produktu(bet mes jos taip ir nedavem,nes seimos gyditoja pasake iki metu neduot).Kita diena nuvezem i poliklinika,ten apziurejusi gastronterologe pasake nieko blogo,gryskit namo duokit kanors pienisko,tik ne mesisko.TAI KO KLAUSYT?O baigesi tuo kad vaikas roto virusu susirgo.Gulejom savaite ligoninei.Vaikas po lasalinem gulejo ir nieko nevalge ir negere:(Poto ir as nuo jo uzsikreciau:( Taigi koks didelis mediku nuomoniu spektras,o tu mamyte lauzyk galva tai duot vaikui desrele,ar pieniska kose? Taip tikriausiai ir su tom mesom.Vieni sako versiena gerai kiti blogai,vistiena super ir vistiena negerai.....belieka pasikliauti savimi... QUOTE(ingridukas @ 2006 09 04, 12:27) Zinai man atrodo kad medikai patys tarpusavy del daug ko nesutaria.Vieni sako daryti taip,kiti kitaip....Pvz.:Eme mano vaikas viduriuot ir vemt.Ligoninei gyditoja pasake,kad nera butinybes guldyt gryzus namo isvirt desrele,jokiu pienisku produktu(bet mes jos taip ir nedavem,nes seimos gyditoja pasake iki metu neduot).Kita diena nuvezem i poliklinika,ten apziurejusi gastronterologe pasake nieko blogo,gryskit namo duokit kanors pienisko,tik ne mesisko.TAI KO KLAUSYT?O baigesi tuo kad vaikas roto virusu susirgo.Gulejom savaite ligoninei.Vaikas po lasalinem gulejo ir nieko nevalge ir negere:(Poto ir as nuo jo uzsikreciau:( Taigi koks didelis mediku nuomoniu spektras,o tu mamyte lauzyk galva tai duot vaikui desrele,ar pieniska kose? Taip tikriausiai ir su tom mesom.Vieni sako versiena gerai kiti blogai,vistiena super ir vistiena negerai.....belieka pasikliauti savimi... Na jo,cia tai tu teisi As siaip dazniausiai pati sprendziu ka duot,ko neduot,bet kai paklausai ar pasiskaitai,kad pvz.vistiena ne labai tinka,kiauliena per riebu tai ir susimastai,gal tiesiog kartais per rimtai i tokius dalykus ziuriu(aisku ne visada Na zodziu kiek zmoniu tiek nuomoniu...Kekvienas ziuri pagal save.
Aha su karves pienu tai irgi idomu.Mus ant pieno uzaugino,musu tevei,seneliai,proseneliai taip pat ir visi sveiki gyvi,o dabar kai asortimentas toks didelis kad nuejes i parduotuve pats nebezinai ko nori..Mum pediatre irgi liepe karves pieno neduot.Bet kai darau bulviu kose sau tai ir sunus noriai ir skaniai kerta.
`Aš savo sūneliui pradžioje daviau triušieną, po to kalakuto krutinėlę, o dabar jau mums greit bus metukai
Mamytės, Kaip jūs pagaminant jautieną kad ji nebūtų tokia kieta? QUOTE(Cypla @ 2006 09 12, 17:43) `Aš savo sūneliui pradžioje daviau triušieną, po to kalakuto krutinėlę, o dabar jau mums greit bus metukai Mamytės, Kaip jūs pagaminant jautieną kad ji nebūtų tokia kieta? Dėl kietos jautienos tai reikia nupirkti gražų gabaliuką ir sumalti, o po to į tą jautienos faršą įtarkuoti žalią morką per bulvių tarką (na tą smulkią) ir viską kitą ką į faršą dedate (kiaušinis, miltai ir t.t.). Išvirti kukuliuką su daržovytėmis ir pirmyn. Nuo tos morkos tas kukuliukas pasidarys minkštas, sultingas.
Sveikos mamos
QUOTE(koyoties @ 2006 11 17, 13:05) Sveikos mamos Mums daktare patare pradeti nuo triusienos arba kalakutienos, pirma diena saukteli, o paskui didinti. Tai mes pradejome nuo kalakutienos,bet sunkiai,nelabai megsta
mes irgi pradejome nuo kalakutienos. pirma karta buvo gabaliukas 5 ar 10g (labai nedaug). ir po truputi didinau mesos porcija. girdejau kad turetu buti ne daugiau 50g!
versiena, jautiena gali alergizuoti (del pieno baltymo). sekmes skanaujant
ir aš skaičiau,kad geriau nuo kalakutienos arba triušienos pradėti..tai šiandien nupirkau Hipp daržovių tyrelę su kalakutieną (parašyta nuo 4 mėn.
na va mes jau nuo siandien skanausim mesos, nusipirkom triusi, susiporcijamvau mazais gabaleliais ir i kamera pasidejau. ziuresim kaip cia valgys
Mes pradejom nuo triusienos. Nusipirkom triusi, sudalinom gabaliukais po 20-30 g ir uzsaldem. Kasdien po viena istraukiu ir pridedu prie darzovienes. Bet jau greit atsargos baigsis, tai bandysim kalakutiena. Ka paskui nezinau... Gal aviena, o gal vistiena, o gal kiauliena
QUOTE(leliux @ 2006 11 19, 22:16) labai gera temele o as maniau, kad po kalakutienos eis versiena? O gal geriau pradėti nuo HIPP tyrelių su mėsyte, juk vaikams labai patinka HIPP produkcija, o po to pratinti prie naminių.
Aš pradėjau nuo jautienos po 30-40 g iš karto.
nu vakar pabandem triusiena, tiesa pasakius jis gal net nepastebejo kad ten mesos yra
mes pradėjome nuo jautienos, bet daviau jau tyrelėje padarytą. Na o kitam kartui viriau pati.
Mums daktarytė šiandien patarė irgi mėsytę jau įvedinėt. Sakė pradėt nuo kalakutienos arba veršienos
QUOTE(KVN @ 2006 11 21, 16:50) Mums daktarytė šiandien patarė irgi mėsytę jau įvedinėt. Sakė pradėt nuo kalakutienos arba veršienos as tai malu. turiu super daikciuka - kaip magic bullet'as, tik pigus. kiekiais nedideliais, o sumala
Sveikos, mamytės,
Dėl maitinimo - tai nuomonių įvairovė. Pas mus buvo mažas hemoglobinas, tai gydytoja liepė pradėti nuo raudonos mėsos (jautiena, kalakutiena), nes jose daugiau geležies. Tuo tarpu įvairioje literatūroje rašo, kad geriau pradėti nuo baltos mėsos (vištiena, kalakutiena, triušiena...). Ale, ir suprask, tu jauna mama, kaip daryti... Vienam žurnale net nutrijos mėsą siūlė valgyti. Tiesa, vištienoje geležies itin mažai, o štai veršiena gali alergizuoti. Būkite atsargios. Nors aš nusprendžiau mažajai pirmiausia duoti veršienos (neliko sužavėta), dabar daugiausia valgome jautieną (niam niam), yra bandžiusi kalakutieną ir vištieną (nors ir mažai geležies, bet daugeliui vaikų ji patinka). O mėsytą aš "mikseriuoju". Turiu specialų mikserį su peiliukais, tai jis tinka ir daržovėms, ir mėsytei, ir vaisiams. Padaro fantastiškas tyreles. Pirkau buitinės technikos parduotuvėhe, mokėjau 89 Lt. Tikrai nenorėčiau terliotis su mėsmale ar kokiu kombainu...
o mes pradėjom nuo stirnienos
Mes tai paragavom mesytes 5men jei gerai atsimenu
mes irgi dabar kertam visas, ir po labai nemažą porciją, nematavau kiek ten gramų, bet tikrai nemažai, suvalgo normalaus dydžio kotletą su bulvėm-morkom-kt. daržovėm
|