Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: vaikų darželis "šaltinėlis"
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai > Kiti miestai
clasica
Norėčiau leisti savo išdykėlę į "Šaltinėlį", tik nežinau kaip ten atmosfera, ar labai sunku ten pakliūti ir bendrai atsiliepimų nežinau, iš pažįstamų niekas nelankė. Gal yra kas galėtų papasakoti?
Raja099
Jei teisingai supratau, kalbi apie darzeli Saltinelis, Klaipedoje Bangu g? Jei apie ji, tai mes uzrasem savo dukryte siandien, kad pradetu lankyti nuo 2009 rugsejo.Liepe ateiti birzelio men, kad pasitikslintume data, nuo kurios tikrai pradesime vesti vaika i darzeli. Musu dukrytei 2008-08-25 suejo 2 m. smile.gif
Tu Mano
QUOTE(Raja099 @ 2008 09 03, 17:05)
Jei teisingai supratau, kalbi apie darzeli Saltinelis, Klaipedoje Bangu g? Jei apie ji, tai mes uzrasem savo dukryte siandien, kad pradetu lankyti nuo 2009 rugsejo.Liepe ateiti birzelio men, kad pasitikslintume data, nuo kurios tikrai pradesime vesti vaika i darzeli. Musu dukrytei 2008-08-25 suejo 2 m. smile.gif
*

Mes taip pat lankysim ji nuo 2009 rugpjucio galo thumbup.gif O uzsirasem geguzes menesi berods g.gif Pakliuti nera lengva, bet jei uzsirasote is anksto tai viskas buna tvarkoj thumbup.gif Apie sita darzeli daug girdejus, daug zinau ir jis thumbup.gif Labiausiai mane dziugina kad jame nera probleminiu vaiku ax.gif O jau tie "kambareliai" (sporto, gamtos, muzikos ir t.t.) tai wub.gif As pati budama moksleive ten esu ne karta buvus blush2.gif ir pavydejau maziesiems tokio darzelio.. bigsmile.gif O jau studiju metais lankiausi ten atlikinedama tyrimus (baigiau pedagogika). Man ten patinka biggrin.gif
clasica
Taip taip, jis Bangų g-vėj. Reiks kitą sav. nueiti. Mano dukrelei beveik 4 metai, noriu leisti nuo kitų metų rugsėjo. "Vėrinėlis" mums arčiau namų, bet noriu, kad būtų su pradine mokykla.
TheAngel
tai jeigu tarkim planuojama leisti vaika ten nuo 2010-u rudens,tai pats laikas butu pasidomet ir gal net uzsirasyti i si darzeli jau ateinanciu metu pavasari,taip?

Papildyta:
QUOTE(clasica @ 2008 08 26, 18:26)
Norėčiau leisti savo išdykėlę į "Šaltinėlį", tik nežinau kaip ten atmosfera, ar labai sunku ten pakliūti ir bendrai atsiliepimų nežinau, iš pažįstamų niekas nelankė. Gal yra kas galėtų papasakoti?
*

na siaip kalbama,kad labai geras darzelis,vienas geriausiu klp.bet vistik butu idomu isgirsti ir is lankiusiu vaiku mamyciu ,kas ten ir kaip. ax.gif
clasica
Kolegės berniukas lankė šaltinėlį, tai atsiliepimai ne super. Bet tai buvo jau senokai, prieš 9 metus. Ir šiaip, manau kaip kam pasiseka auklėtoja ir grupės vaikai.
emilijamedute
Sveikos mamos. smile.gif
mes pradedam ,,šaltineli" lankyti nuo birzelio1 d. eisim i mažiausiųjų grupę.
Nemažai vaikučių pažystamų ten lanko-tai atsiliepimai geri.
Tikiuosi , kad lūkesčiai pasiteisins. Tik dar neaiškų į kokią grupę ir pas kokia auklėtoją pakliūsim g.gif
Jūružė
Mano abi dukros lankė šį darželį ir mokyklą. Visko buvo... Bet visiems jį rekomenduočiau. Priežiūra ir ugdymo procesas labai aukštam lygyje. Auklėtojos ir aplamai visas personalas labai tolerantiškos ir išradingos, gerbūvis ir mater.bazė gera (didele dalimi tėvelių dėka). Labai stipriai į įstaigos veiklą įtraukiami tėveliai, šeima. Pradžioje tai labai žavėjo, bet ilgainiui užkniso nerealiai. Renginiai, susirinkimai, pasitarimai, susitikimai, šventės, paminėjimai ir t.t. Darbe manęs klausdavo tai kiek tu turi vaikų, kad ištisai koks nors renginys. O dalyvauti buvo prašoma (net reikalaujama) dalyvauti ir tėčiui ir mamai, dažnai ir močiutėms su seneliais. Kadangi teko 10 metų pėdinti į tą įstaigą (pradžioje darželis, po to pradinė mokykla) tai tikrai buvo nusibodusi ta saviveikla.
Bet dabar, praėjus laikui, prisimenu su didele šiluma visą kolektyvą lenkiu galvą prieš jų sunkų darbą. Negaila ir visų tų Lt (nemažų), kuriuos dėjome į fondus ir t.t. Žiūriu į savo mergaites ir džiaugiuosi, kiek jos "pametė" kompleksų, kiek išmoko, kaip subrendo dėka Šaltinėlių pedagogų, sargo, virėjų ir visų ten dirbančių.

Mamos, veskite savo vaikus į Šaltinėlį, vaikai bus išlavinti, dori, draugiški, stropūs smile.gif i
Raja099
Sveikos!

Mes pradedam Saltineli lankyti nuo rugsejo 1 d. Buvau nuejusi apsizvalgyti, jau zinau ir i kokia grupe pakliuvome (aukletojos jau turi sarasiukus). Viskas gan senoviskai, bet jauku. Aukletoja tokia miela pasirode, tai jau laukiu, kada prades dukryte lankyti si darzeli. Tik kaip tie vaikuciai i tuos kambarelius vieni nueina ir nepasiklysta g.gif Na, pagyvensim pamatysim smile.gif

Gal dar yra mamyciu, kuriu vaikuciai prades lankyti Saltineli nuo 2009 09 01?
Tu Mano
QUOTE(Raja099 @ 2009 05 18, 16:42)
Sveikos!

Mes pradedam Saltineli lankyti nuo rugsejo 1 d. Buvau nuejusi apsizvalgyti, jau zinau ir i kokia grupe pakliuvome (aukletojos jau turi sarasiukus). Viskas gan senoviskai, bet jauku. Aukletoja tokia miela pasirode, tai jau laukiu, kada prades dukryte lankyti si darzeli. Tik kaip tie vaikuciai i tuos kambarelius vieni nueina ir nepasiklysta g.gif  Na, pagyvensim pamatysim smile.gif

Gal dar yra mamyciu, kuriu vaikuciai prades lankyti Saltineli nuo 2009 09 01?
*

Tai i kokia grupe eisit? ax.gif
Del kambareliu, tai taip. Vaikuciai eina vieni. Aisku, naujokai is pradziu nevedami, po to nueina su aukletoja. Po to jau eina su kokiu seniau lankanciu vaikuciu kartu, o po to jau apsiprate keliauja ir vieni.
Mane stebino ir vis dar stebina kitas dalykas: kaip jie vieni ne pasiklysta, o kaip personalas nebijo, kad jie sumastys vietoj kambarelio keliaut pvz namo? doh.gif Juk kas cia zino, kas gali sauti i ta maza galvele, o iki kambareliu jie nelydimi ir nekontroliuojami. Darzelis nerakinamas, vartai taip pat, ir dar prie pat gatve doh.gif Kol susizgribs personalas, kad vaikas nenuejo iki kambarelio ir nelaime gali spet ivykt.. unsure.gif Keliau klausima sita aukletojai, tai sake, kad kol taip neatsitiko niekas ir nesusimasto..
Kitas dalykas: kol pratinau vaika prie darzelio daznai tekdavo ten lankytis bet kokiu dienos metu. Ieinu aisku laisvai, kaip galetu ir bet koks zmogus is gatves, koridoriuj paprastai sutinku vaiku, kurie eina/pareina i/is kambarelio. Jei as buciau piktybinis zmogus, tai tik capt uz rankos koki vaika, ar koki saldaini pasiulau ir veduosi lauk kur man reikia doh.gif Nu sitas irgi man baisu unsure.gif

Mes neseniai pradejom lankyt darzely, tai greit dar mano vaikas vienas po kambarelius nevaikscios. Bet jauciu nuo rudens jau reikes kazkaip pradet su vaiku daaaug kalbetis ir aiskinti pasekmes, kokios gali buti jei jis leistusi i kalbas su nepazystamu ar sugalvotu eiti namo/pas mama/pas koki drauga i svecius..
Gėlėta
QUOTE(Mažoji saulė @ 2009 05 18, 18:47)
Tai i kokia grupe eisit?  ax.gif
Del kambareliu, tai taip. Vaikuciai eina vieni. Aisku, naujokai is pradziu nevedami, po to nueina su aukletoja. Po to jau eina su kokiu seniau lankanciu vaikuciu kartu, o po to jau apsiprate keliauja ir vieni.
Mane stebino ir vis dar stebina kitas dalykas: kaip jie vieni ne pasiklysta, o kaip personalas nebijo, kad jie sumastys vietoj kambarelio keliaut pvz namo?  doh.gif Juk kas cia zino, kas gali sauti i ta maza galvele, o iki kambareliu jie nelydimi ir nekontroliuojami. Darzelis nerakinamas, vartai taip pat, ir dar prie pat gatve  doh.gif Kol susizgribs personalas, kad vaikas nenuejo iki kambarelio ir nelaime gali spet ivykt..  unsure.gif Keliau klausima sita aukletojai, tai sake, kad kol taip neatsitiko niekas ir nesusimasto..
Kitas dalykas: kol pratinau vaika prie darzelio daznai tekdavo ten lankytis bet kokiu dienos metu. Ieinu aisku laisvai, kaip galetu ir bet koks zmogus is gatves, koridoriuj paprastai sutinku vaiku, kurie eina/pareina i/is kambarelio. Jei as buciau piktybinis zmogus, tai tik capt uz rankos koki vaika, ar koki saldaini pasiulau ir veduosi lauk kur man reikia  doh.gif  Nu sitas irgi man baisu  unsure.gif 

Mes neseniai pradejom lankyt darzely, tai greit dar mano vaikas vienas po kambarelius nevaikscios. Bet jauciu nuo rudens jau reikes kazkaip pradet su vaiku daaaug kalbetis ir aiskinti pasekmes, kokios gali buti jei jis leistusi i kalbas su nepazystamu ar sugalvotu eiti namo/pas mama/pas koki drauga i svecius..
*

Patarimas - gal geriau iš viso nevesti vaiko į darželį, jei jau tokios mintys lenda galvon ax.gif direktorės ir kitų darbuotojų langai į kiemą, manot, kad jie nepastebi - kas įeina, kas išeina ?

Tu Mano
QUOTE(Gėlėta @ 2009 05 18, 21:48)
Patarimas -  gal geriau iš viso nevesti vaiko į darželį, jei jau tokios mintys lenda galvon  ax.gif direktorės ir kitų darbuotojų langai į kiemą, manot, kad jie nepastebi - kas įeina, kas išeina ?
*

Direktore ne visada buna savo kabinete, o ir jos bei kitu darbuotoju darbas nera pro langa ziureti doh.gif
O kas del minciu, man dar ne tokios mintys i galva lenda cool.gif Kas cia nenormalaus galvoti apie savo ir kitu vaiku sauguma? g.gif Juo labiau, kad kazko TOKIO ko negali buti neprisigalvoju, negi nezinote ne vieno vaiko, kuris lankydamas darzeli nera sugalvojes pareiti namo? As nedrysau, bet mano grupej (kai as lankiau darzeli biggrin.gif ) tokiu buvo ne vienas doh.gif
rasaj
drinks_cheers.gif
Gėlėta
Šiam darželyje daug kas pagrįsta pasitikėjimu, t.y. jei vaikas išėjo vienas į kambarėlį, ir jam VIENAM leista eiti reiškia juo pasitikima ir nėra minties, kad jis nukeliaus ne ten, o kodėl vaikai bėga iš darželio? - todėl, kad yra negerbiama jo asmenybė, nepasitikima juo, negerbiamas jos pasirinkimas
Tokia darželio sistema formuoja vaiko savarankiškumą, o juk kiekviena norime, kad vaikas būtų kuo savarankiškesnis ir pasitikintis savo jėgomis, neužguitas smile.gif
Apie tai galima kalbėti be galo ir be krašto
rasaj
QUOTE(Gėlėta @ 2009 05 19, 09:16)
Šiam darželyje daug kas pagrįsta pasitikėjimu, t.y. jei vaikas išėjo vienas į kambarėlį, ir jam VIENAM leista eiti reiškia juo pasitikima ir nėra minties, kad jis nukeliaus ne ten, o kodėl vaikai bėga iš darželio? - todėl, kad yra negerbiama jo asmenybė, nepasitikima juo, negerbiamas jos pasirinkimas
Tokia darželio sistema formuoja vaiko savarankiškumą, o juk kiekviena norime, kad vaikas būtų kuo savarankiškesnis ir pasitikintis savo jėgomis, neužguitas  smile.gif
Apie tai galima kalbėti be galo ir be krašto
*

Vienas dalykas yra pasitikejimas savo vaiku, kas kita svetimais zmonemis...
mazoji saule gvildeno ir sia problema " Kitas dalykas: kol pratinau vaika prie darzelio daznai tekdavo ten lankytis bet kokiu dienos metu. Ieinu aisku laisvai, kaip galetu ir bet koks zmogus is gatves, koridoriuj paprastai sutinku vaiku, kurie eina/pareina i/is kambarelio. Jei as buciau piktybinis zmogus, tai tik capt uz rankos koki vaika, ar koki saldaini pasiulau ir veduosi lauk kur man reikia Nu sitas irgi man baisu "
Tu Mano
As taip pat uz pasitikejima, bet uz protinga pasitikejima.
Negaliu garantuoti uz savo vaika, nors desiu visas pastangas, kad jis apskritai gyvenime elgtusi protingai, bet negaliu garantuoti ir kad koks kitas vaikas nesuvilios jo ejimu namo ar i svecius. Jau nekalbu apie galimybe svetimam suaugusiam zmogui pasielgti netinkamai. Duok Die, kad darzelis taip ir nesusidurtu su ne viena is mano aptartu situaciju.
Nes siaip man sito darzelio dvasia patinka wub.gif

Bet va, laukinis kiemas - dar viena labai liudna ir labai auktuali sito darzelio problema.. Nera pavesiniu, zaidimo aiksteliu, smelio dezes.. Vaikai ant plyno lauko verysad.gif Manau teveliai nebutu pries pasirupinti sita problema. Tik va administracija motyvuoja, kad vis tiek svetimi ateje sulauzys, nu bet visuose darzeliuose ta pati tikimybe, kad bus sulauzytos ar apgadintos zaidimu aiskteles. Bet negi delto turim net nepabandyt vaikams sukurti tinkamas zaidimui ir buvimui lauke vietas? Gal truksta didesnes iniciatyvos is teveliu? g.gif
Gėlėta
Man šio darželio dvasia ir prie dūšios wub.gif manau tėvai tikrai neapsirinka rinkdamiesi kitą darželį, nors manieji lanko ir gerą, gal ir geresnį, bet diskusijos dėl darželių yra nesibaigiančios mirksiukas.gif visi turi privalumų ir trūkumų
Lauko įrengimų problema ,kaip ir visur, baisu žiūrėt, bet kol švietimas negrąžins sargų ( o tai vargu ar bus g.gif ) tol ši problema ir gyvuos
Indrele
Sveikutes, man labai knieti suzinoti apie saltinelio mokyklele, ne apie darzeli...gal kas galite pasidalinti patirtimi? buciau labai dekinga...man svarbiausia ar gerai ten vaikus paruosia... del saugumo ir panasiai manau kaip ir visam mieste, visuose mokyklose...niekas nesam apsaugoti...... ar paruos mano vaika tinkamai kad galetu keliaut i vidurine mokykla smile.gif
Raja099
QUOTE(Mažoji saulė @ 2009 05 18, 18:47)
Tai i kokia grupe eisit?  ax.gif
Mane stebino ir vis dar stebina kitas dalykas: kaip jie vieni ne pasiklysta, o kaip personalas nebijo, kad jie sumastys vietoj kambarelio keliaut pvz namo?  doh.gif Juk kas cia zino, kas gali sauti i ta maza galvele, o iki kambareliu jie nelydimi ir nekontroliuojami. Darzelis nerakinamas, vartai taip pat, ir dar prie pat gatve  doh.gif Kol susizgribs personalas, kad vaikas nenuejo iki kambarelio ir nelaime gali spet ivykt..  unsure.gif Keliau klausima sita aukletojai, tai sake, kad kol taip neatsitiko niekas ir nesusimasto..
Kitas dalykas: kol pratinau vaika prie darzelio daznai tekdavo ten lankytis bet kokiu dienos metu. Ieinu aisku laisvai, kaip galetu ir bet koks zmogus is gatves, koridoriuj paprastai sutinku vaiku, kurie eina/pareina i/is kambarelio. Jei as buciau piktybinis zmogus, tai tik capt uz rankos koki vaika, ar koki saldaini pasiulau ir veduosi lauk kur man reikia  doh.gif  Nu sitas irgi man baisu  unsure.gif 

*

Mes eisim i 5 grupe, berods Vaivorykste vadinasi, jei neklystu. Sitoje grupeje is 23 vaiku, tik 7 mergaites. Nzn tai gerai, ar blogai, laikas parodys. Ka mamytes apie tai pasakytu is patirties? 4u.gif
Pradedam lankyti nuo rugpjucio 26 d. Kas dar su mumis?
emilijamedute
Mes jau pradėjome nuo 06.01 eiti į darželį. ,,pursliukų" grupę.
Maniškis 3 metu tik. Dauguma vyresni nuo 4 m. Daug mergaičių, kurios su mažiais net sveikintis nenori verysad.gif gavom jau nuo auklėtojos velnių, kad pats savarankiškai rengtis nemoka, valgo nelabai tvarkningai essen.gif , lipa lauke ant supyniu-nesisaugo; stengiasi maniškis, bet sunkiai jam dar.... doh.gif nu vienai aukletojai tai maniškas pasirodė netinkamas vaikas darželiui-taip ir pasakė. g.gif viskas anai jame negerai. tai kai man išpyškino ji tokią tiradą, tai galvojau žemėn prasmegsiu. verysad.gif labai blogai nuteikė. nepedagogiška pasirodė. visa savaitę vaikščiojau kaip žemę pardavus... help.gif Kitos auklėtojos,mokytojos neblogos. Auklytė tokia įdomi lens.gif. Pagalbinis personalas gana visas vyresnio amžiaus. schmoll.gif
Na žiūrėsim, kaip čia pavyks mums pritapt. Lopšelyje tai viskas buvo šaunu, draugiški vaikai, tėveliai, auklėtojos, personalas.
Na visi tik ir sako, o į ,,Šaltinėlį"einate-prestižas... Dar neatradau jame jo... Vis tikiuosi, kad rasiu. Labai tikiuosi ... doh.gif gathering.gif lens.gif
Tikiuosi, kad atsiras dar mamyčių iš šios grupes.
Tu Mano
QUOTE(emilijamedute @ 2009 06 17, 13:13)
Mes jau pradėjome nuo 06.01 eiti į darželį. ,,pursliukų" grupę.
Maniškis 3 metu tik. Dauguma vyresni nuo 4 m.  Daug mergaičių, kurios su mažiais net sveikintis nenori  verysad.gif  gavom jau nuo auklėtojos velnių, kad pats savarankiškai rengtis nemoka, valgo nelabai tvarkningai essen.gif , lipa lauke ant supyniu-nesisaugo; stengiasi maniškis, bet sunkiai jam dar.... doh.gif  nu vienai aukletojai tai maniškas pasirodė netinkamas vaikas darželiui-taip ir pasakė.  g.gif viskas anai jame negerai. tai kai man išpyškino ji tokią tiradą, tai galvojau žemėn prasmegsiu. verysad.gif  labai blogai nuteikė. nepedagogiška pasirodė. visa savaitę vaikščiojau kaip žemę pardavus...  help.gif Kitos auklėtojos,mokytojos neblogos. Auklytė tokia įdomi lens.gif. Pagalbinis personalas gana visas vyresnio amžiaus.  schmoll.gif
Na žiūrėsim, kaip čia pavyks mums pritapt. Lopšelyje tai viskas buvo šaunu, draugiški vaikai, tėveliai, auklėtojos, personalas.
Na visi tik ir sako, o į ,,Šaltinėlį"einate-prestižas... Dar neatradau jame jo... Vis tikiuosi, kad rasiu. Labai tikiuosi ... doh.gif  gathering.gif  lens.gif 
Tikiuosi, kad atsiras dar mamyčių iš šios grupes.
*

Atsiras biggrin.gif Mes siandien ryte matemes mirksiukas.gif
Raja099
Sveikos mamytes!

Na va, nuo siandien ir mes pradejome lankyti Saltineli. Musu grupe 7 "Bangele" vadinasi. Gal atsiras mamyciu, kuriu vaikuciai lanko ta pacia grupe? smile.gif Pirmas ispudis labai siltas. Aukletoja ir seimininke labai geros ir mielos moterys. Del to visiskai ramiai galesiu palikti vaika ir buti rami, kad ten juo bus pasirupinta. thumbup.gif
FRAU
QUOTE(Mažoji saulė @ 2008 09 03, 21:32)
Labiausiai mane dziugina kad jame nera probleminiu vaiku  ax.gif O jau tie "kambareliai" (sporto, gamtos, muzikos ir t.t.) tai  wub.gif As pati budama moksleive ten esu ne karta buvus  blush2.gif ir pavydejau maziesiems tokio darzelio..  bigsmile.gif O jau studiju metais lankiausi ten atlikinedama tyrimus (baigiau pedagogika). Man ten patinka  biggrin.gif
*

O kaip su tais kambariukais? Ar neuždarė? girdėjau, kad juos palnuoja išformuoti, nes savivaldybė nebeduoda pinigų doh.gif
Papildyta:
QUOTE(emilijamedute @ 2009 06 17, 13:13)
gavom jau nuo auklėtojos velnių, kad pats savarankiškai rengtis nemoka, valgo nelabai tvarkningai essen.gif , lipa lauke ant supyniu-nesisaugo; stengiasi maniškis, bet sunkiai jam dar.... doh.gif  nu vienai aukletojai tai maniškas pasirodė netinkamas vaikas darželiui-taip ir pasakė.  g.gif viskas anai jame negerai. tai kai man išpyškino ji tokią tiradą, tai galvojau žemėn prasmegsiu. verysad.gif  labai blogai nuteikė. nepedagogiška pasirodė.
*

Oho, lai dirba savo darbą, o ne tėvus kritikuoja

O ką reikia atsinešti į darželį, nes nuo vasario ir aš planuoju mažylį ten leisti, intensyviai ruošiemės
Tu Mano
QUOTE(FRAU @ 2009 08 28, 06:30)
O kaip su tais kambariukais? Ar neuždarė? girdėjau, kad juos palnuoja išformuoti, nes savivaldybė nebeduoda pinigų doh.gif
*

Taip, nebera kambareliu.. verysad.gif
Vietoj kambareliu padare dvi naujas grupes. Mes kaip tik ir eisim i vietoj gamtos kambarelio sukurta nauja grupe. Taip kad, Raja099, yra mamyciu, kuriu vaikuciai lankys 7 grupe, mes pradesim nuo pirmadienio mirksiukas.gif Emilijamedute, jus kaip suprantu irgi pereinat kartu su mumis i maziuku grupe?

Frau, ka reikes atsinesti pasakys aukletojos mirksiukas.gif
FRAU
Nu va, o vien dėl šių kambarėlių gyrė šį darželį. Tai kas dabar ten ypatinko, nei renovavacijos, nei normalaus kiemo, kiek suprantu, ir auklėtojos pagerintos g.gif
Gabija 7777
QUOTE(FRAU @ 2009 08 29, 07:18)
Nu va, o vien dėl šių kambarėlių gyrė šį darželį. Tai kas dabar ten ypatinko, nei renovavacijos, nei normalaus kiemo, kiek suprantu, ir auklėtojos pagerintos g.gif
*

nieko gero tas dazelis,teisingai rasote,nei kiemo normalaus,nei renovacijos,auklytes pageringos,o aukletojos(nesakysiu kad visos) hamkos,mes lankeme si darzeli ir tikrai nieko gero, schmoll.gif aukletoja ir man isreze kad mano vaikas yra laisvo oro direktorius,netinkamas darzeliui,kad buvo pabeges nuo grupes,as manau cia yra aukletojos pareiga,vaika sudominti,kalbetis sujuo ir panasei,ir dar papuoleme i misria grupe tai visai nesamone mano vaikas beveik maziauses kiti vaikai 4-5 metu, neviena karta buvau atejusi anksciau ir aukletojos nebuvo grupeja,vaikai vaiksiojo kur norejo,ten kakurios aukletojos yra jau pavargusios nuo savo darbo vis skundzesi kad jau dirba 20 metu su vaikais,o tevai tai tikslei hamai blink.gif (nevisi),tad galiu tik parasyti tas darzelis nieko gero,esu labai labai juo nusivilusi ir aukletojom ir aplamai,mano vaikas tik po2 menesiu nusiramino,o tai kiekviena diena verkdavo ir sakydavo soske.gif mes neisime i grupe as ten nenoriu,nu tai nekas buvo.
Raja099
QUOTE(Mažoji saulė @ 2009 08 28, 11:19)
Taip, nebera kambareliu..  verysad.gif
Vietoj kambareliu padare dvi naujas grupes. Mes kaip tik ir eisim i vietoj gamtos kambarelio sukurta nauja grupe. Taip kad, Raja099, yra mamyciu, kuriu vaikuciai lankys 7 grupe, mes pradesim nuo pirmadienio  mirksiukas.gif Emilijamedute, jus kaip suprantu irgi pereinat kartu su mumis i maziuku grupe?

Frau, ka reikes atsinesti pasakys aukletojos  mirksiukas.gif
*

Sveika,

Tikrai nebebus kambareliu??? Sito as nezinojau g.gif Taip, mes maziuku grupeje 7-oje. Pradejom lankyti nuo rugpjucio 27 d. Idomu, kada bus koks susirinkimas? g.gif Kituose darzeliuose jau ir ne po viena susirinkima buvo doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Gabija 7777 @ 2009 09 01, 01:08)
nieko gero tas dazelis,teisingai rasote,nei kiemo normalaus,nei renovacijos,auklytes pageringos,o aukletojos(nesakysiu kad visos) hamkos,mes lankeme si darzeli ir tikrai nieko gero,  schmoll.gif  aukletoja ir man isreze kad mano vaikas yra laisvo oro direktorius,netinkamas darzeliui,kad buvo pabeges nuo grupes,as manau cia yra aukletojos pareiga,vaika sudominti,kalbetis sujuo ir panasei,ir dar papuoleme i misria grupe tai visai nesamone mano vaikas beveik maziauses kiti vaikai 4-5 metu, neviena karta buvau atejusi anksciau ir aukletojos nebuvo grupeja,vaikai vaiksiojo kur norejo,ten kakurios aukletojos yra jau pavargusios nuo savo darbo vis skundzesi kad jau dirba 20 metu su vaikais,o tevai tai tikslei hamai  blink.gif (nevisi),tad  galiu tik parasyti tas darzelis nieko gero,esu labai labai juo nusivilusi ir aukletojom ir aplamai,mano vaikas tik po2 menesiu nusiramino,o tai kiekviena diena verkdavo ir sakydavo soske.gif mes neisime i grupe as ten nenoriu,nu tai nekas buvo.
*

O tai jus dar lankote sita darzeli ar kur nors kitur pabegote?
Tu Mano
QUOTE(Raja099 @ 2009 09 01, 16:40)
Sveika,

Tikrai nebebus kambareliu??? Sito as nezinojau  g.gif Taip, mes maziuku grupeje 7-oje. Pradejom lankyti nuo rugpjucio 27 d. Idomu, kada bus koks susirinkimas? g.gif Kituose darzeliuose jau ir ne po viena susirinkima buvo  doh.gif

*

Nebus, jusu grupe ir yra padaryta is vieno buvusio kambarelio (konkreciai gamtos). Beje, issiaiskinau siandien, mes ne i jusu grupe eisim. Bet buvom uzeje ir i jusu grupe apsizvalgyt. Emilijamedute matem Jona savo buvusi grupioka, ot linksmas vaikinas, pasisnekejom biggrin.gif Nenoriu plestis su komentarais, bet abi naujos padarytos grupes - liudnas vaizdelis.. doh.gif

Taip, is darzelio nieko neliko.. Tiksliau liko eilinis paprastas darzelis su besitesianciu buvusio prestizinio darzelio sleifu. Dabar vaikus jis gales pritraukti tik atsidavusiais pedagogais. Buvusiu kambareliu pedagoges, patapusios aukletojomis labai mielos, o ir kitos aukletojos fainos. Nors ir ne visos, bet juk visuose kolektyvuose taip, visi geri nebuna.

Susirinkimo ir as labai labai laukiu, kazko ju cia mazai daro g.gif O kazin bus ne tik grupes susirinkimas, bet ir apskritai darzelio su direktore, aptarti pvz kiemo, saugumo problemas? g.gif

Papildyta:
QUOTE(Gabija 7777 @ 2009 09 01, 01:08)
ir dar papuoleme i misria grupe tai visai nesamone mano vaikas beveik maziauses kiti vaikai 4-5 metu,
*

Mes pradejom lankyt sita darzeli misrioje grupeje, o va dabar mus nuo rugsejo iskele i bendraamziu grupe (bet kokioj grupej mes pagal amziu maziausi), nes direktore uzsimane suvienodinti vaiku amziu grupese. Tai va man kaip tik tai visai nepatinka. Kai grupe misri ir yra didesniu, mazieji daro labai sparcia pazanga, daug is dickiu mokosi: bendravimo, savarankiskumo, gudrumo ir t.t., o dar mano vaikas apskritai tik su vyresniais bendraut nori, tai maciau kaip siandien jo nezavejo buvimas tarp vienmeciu schmoll.gif
Gabija 7777
QUOTE(Raja099 @ 2009 09 01, 14:40)

O tai jus dar lankote sita darzeli ar kur nors kitur pabegote?
*

ne mes sito darzelio nebelankome,ir aciu Dievui,kaip prisimenu tai ir nervai sukyla,net toks ivikis buvo as atvaziuoju savo vaika pasiimti,jie kaiptik ejo is valgyklos,mano vaikas vos paeina,dega visas,o aukletoja man pasake,kad cia mazai laiko pasiliko iki jusu atvazevimo as ir neskambinau blink.gif nu ciut nenukritau,vaikui tenperatura 40 ji neskambino,as dziaugiuosi,kad jums papuole geros aukletojos bigsmile.gif as su vaiku uzsiemu namie.
FRAU
Mano mažylis darželį pradės lankyti nuo gruodžio 1 d. Pakliuvome į 8 grupę. Auklėtoja - Marytė. Gal kas galite pakomentuoti apie šią grupę? Suprantau, kad ir ši grupė yra padaryta iš kambarėlio. Kuo toliau, tuo labiau bijau to darželio g.gif Bet ar jis prastesnis už kitus g.gif
Tu Mano
QUOTE(Gabija 7777 @ 2009 09 02, 11:57)
ne mes sito darzelio nebelankome,ir aciu Dievui,kaip prisimenu tai ir nervai sukyla,net toks ivikis  buvo as atvaziuoju savo vaika pasiimti,jie kaiptik ejo is valgyklos,mano vaikas vos paeina,dega visas,o aukletoja man pasake,kad cia mazai laiko pasiliko iki jusu atvazevimo as ir neskambinau blink.gif  nu ciut nenukritau,vaikui tenperatura 40 ji neskambino,as dziaugiuosi,kad jums papuole geros aukletojos  bigsmile.gif as su vaiku uzsiemu namie.
*

Skaiciau jusu pilna pasipiktinimo tema. Galiu pasakyt, kad labai perdedate doh.gif Arba kitaip sakant, buna tokiu mamu kurios atvedusios vaika i darzeli isivaizduoja kad jis vienintelis visoje grupeje doh.gif
Mes einame pas viena is jusu labai peikiamu aukletoju ir labai ja dziaugiames (kaip ir kita) thumbup.gif Tiesiog nekeliam joms jokiu papildomu reikalavimu ir vertiname ju darba, jos saunuoles.
Ir mane erzina mamu pasakymas "toks ju darbas". Aukletoju darbas priziuret ir ugdyt visus vaikus, bendra tvarka, o ne viena kuri vaika asmeniskai. As uz aukletojas, o ne tokius tevus gal todel, kad ir pati baigiau pedagogika ir zinau ka reiskia dirbti su vaiku grupe. Patikekit, tai labai skiriasi nuo to, kaip jus kaip mama dirbate su vienu vaiku tik mirksiukas.gif

Frau, aukletoja Maryte yra tokia mociutes tipo smile.gif Rami, gera, leta, man asmeniskai ji gal truputi per leta, bet delto tikrai nenukencia jos kaip aukletojos savybes mirksiukas.gif
clasica
Mes irgi einam į mišrią grupę, tik kitam daržely ir ten visi labai akcentuoja kaip tai yra gerai mažesniems, kaip jie sparčiai vejasi dičkius. O kur tobulėti dičkiams?
Tu Mano
QUOTE(clasica @ 2009 09 27, 16:24)
Mes irgi einam į mišrią grupę, tik kitam daržely ir ten visi labai akcentuoja kaip tai yra gerai mažesniems, kaip jie sparčiai vejasi dičkius. O kur tobulėti dičkiams?
*

Taip, as manau kad misrioj grupej maziai turi daugiau pliusu nei dickiai. Bet dickiai irgi turi ko mokytis: buti autoritetu mazesniems, padeti jiems, pamokyti juos. Juk kaip smagu vaikams buti dideliais, autoritetais didis.gif
FRAU
QUOTE(Tu Mano @ 2009 09 27, 15:39)
Frau, aukletoja Maryte yra tokia mociutes tipo  smile.gif Rami, gera, leta, man asmeniskai ji gal truputi per leta, bet delto tikrai nenukencia jos kaip aukletojos savybes  mirksiukas.gif
*

Gal ir gerai g.gif Dabar mano mažylis ir būna su močiute, svarbiausia, kad rami ax.gif

Susidariau įspūdį, kad daug žinote apie šį darželį. Gal galite patartį, į kurią grupę būtų geriau pakliūti g.gif
Tu Mano
QUOTE(FRAU @ 2009 09 27, 21:19)
Gal ir gerai g.gif Dabar mano mažylis ir būna su močiute, svarbiausia, kad rami ax.gif

Susidariau įspūdį, kad daug žinote apie šį darželį. Gal galite patartį, į kurią grupę būtų geriau pakliūti g.gif
*

Negaliu biggrin.gif O jei rimtai, nezinau tiesiog.. Nes jei zinociau kuri grupe geriausia, ten ir vesciau savo vaika rolleyes.gif Nes vienose grupese aukletojos mielesnes, kitose - pacios grupes jaukesnes..
Renna
Norėčiau apgint ir aš šį darželį biggrin.gif Nors einam tik penkta savaitė, ir nebėra tų kambarėlių, bet viskas liuks thumbup.gif Auklėtojos labai mielos, vaikui patinka, užsiėmimų netrūksta, maitina tikriausiai neblogai, nes parėjęs iš daržo visai nealkanas (dažniausiai) būna biggrin.gif aišku būna ir kai susipyksta su kažkuo, kai nenori eiti į daržą, bet šiaip palieku jį ten rami thumbup.gif Gal tik lauko aikšteles galėtų sutvarkyti daugiau g.gif
rasaj
QUOTE(Tu Mano @ 2009 09 27, 16:37)
Taip, as manau kad misrioj grupej maziai turi daugiau pliusu nei dickiai. Bet dickiai irgi turi ko mokytis: buti autoritetu mazesniems, padeti jiems, pamokyti juos. Juk kaip smagu vaikams buti dideliais, autoritetais  didis.gif
*

Oi, kaip ne visiem smagu buti dideliais ir autoritetais. praeitais metais, mes buvome misrioje grupeje, ir kai pavasarop privede daug maziuku, vaikas pykdavo, sakydavo, "jie nemoka zaisti, ciumpa viska is ranku, cypia..."
Tiesa, dar buvo klausimas del Marytes, tai mano maziui ji labai patiko, dar ir siemet lauke pamates daznai pas ja nubega smile.gif
clasica
QUOTE(rasaj @ 2009 09 28, 09:55)
Oi, kaip ne visiem smagu buti dideliais ir autoritetais. praeitais metais, mes buvome misrioje grupeje, ir kai pavasarop privede daug maziuku, vaikas pykdavo, sakydavo, "jie nemoka zaisti, ciumpa viska is ranku, cypia..."
*

Mano dičkė irgi jokia ten globa neužsiima, autoriteto nelaiko ir su mažiukais žaisti jai neįdomu. Gerai, grupėj penkiamečių dauguma 4u.gif
emilijamedute
mes taip pat zuviuku grupej, pas maryte. man tai ji superine, gera, rami, nes maniskiui energija per krastus varva, tai ji kazkaip apramina... kita aukletoja nijole irgi faina-snekorka biggrin.gif man patinka, kad veda ir i kaladziu kambari ir daznai muzikos mokytoja uzsiima, fizinio mokytoja nebloga, vaikams labai patinka. Maista tikrai neblogas thumbup.gif tik vat dar nelabai supratau kurio vaiko mama esate FRAU ??? blush2.gif
FRAU
QUOTE(emilijamedute @ 2010 01 17, 18:20)
mes taip pat zuviuku grupej, pas maryte. man tai ji superine, gera, rami, nes maniskiui energija per krastus varva, tai ji kazkaip apramina... kita aukletoja nijole irgi faina-snekorka biggrin.gif man patinka, kad  veda ir i kaladziu kambari ir daznai muzikos mokytoja uzsiima, fizinio mokytoja nebloga, vaikams labai patinka.  Maista tikrai neblogas thumbup.gif  tik vat dar nelabai supratau kurio vaiko mama esate  FRAU ??? blush2.gif
*

pakeitėme planus ir mano mažylis pradės lankyti tik nuo balandžio 1d. šią grupę biggrin.gif
emilsima
Tai gal atnaujinkim nuomones. Kaip ten laikosi Saltinelis? Zadam nuo rudens pradet lankyt. Ir jau pradedam nerimauti. Mamytes pasidalinkit nuomonemis.
gudrius
sveikos, mamytes.
pakankamai zymus klaipedos darzelis, o taip mazai atsiliepimu. mirksiukas.gif
gal kas ka naujo suzinojot? pasidalinkit. mano vaikas lanko si darzeli, bet as negaliu pasakyti, kad jis man labai patinka. g.gif zinoma, tai priklauso daug nuo aukletojos. bet kad ir direktore man labai didele kompetencija nepasizymi. schmoll.gif
sakykite, ar gali pedagogai sakyti, kad vaikai negeri, neisaukleti, nes jiems vieno karto paprasyti neuztenka, o reikia sakyti kelis kartus? kaip manote, cia tevu, ar pedagogu klaidos? ax.gif
melyne
Lankom šį darželį nuo rudens. Iki tol metus lankėme kitame darželyje lopšelinukų grupę, tai kaip ir palyginti galiu.
Atsiliepimų gerų, labai gerų apie šį darželį turiu ne vieną, bet ... dauguma tų vaikų jau prieš kelis metus baigė ir šios įstaigos mokyklą. Tai informacija kaip ir pasenusi biški. Kitas aspektas, manau, apie savo vaiko darželį, kad jis jei ne pats geriausiais bet tikrai geras, pasakyks kiekvieni tėvai, kurie ta įstaiga yra patenkinti (čia kalbu nebūtinai apieŠaltinėlį, o apskritai apie darželius)
Kas patiko. Su auklėtojom galima aptarti ir asmenines vaiko problemas dėl adaptacijos ir vėliau, jai tokios iškyla (mum buvo iškilę, tai pakalbėjom su auklėtojom, bendroms pastangom atrodo išsprendėm). Auklėtojom galima pasidžiaugti, kad vaiką pasiimam vos ne paskutinį, kartais dviese jau su auklėtoja žaidžia, bet visada su šypsena (auklėtojos) ir gera nuotaika.
Vaikai ugdomi, daro įvairius darbelius, dainuoja, sportuoja. Kai kurie tėvai labai pergyvena dėl to, kad darželio kieme (kaip ir daugelyje Klaipėdos darželių) per mažai įvairių įrengimų. Mano nuomone tai tik džiaugtis dėl to reikia . Visų pirma dėl mūsų vaikų saugumo ( manau, ne vienas, aš taip pat, esam matę per darželio tvorą, kaip vaikai karstosi po visokias kartsykles, o auklėtojos tuo metu iš įvairių grupių susirinkusios tarpusavy tarška). Antra - plika erdvė labai gerai tiek auklėtojų, tiek vaikų saviraiškai ir įvairiems žaidimams, kurie nera apriboti atrakcionų (pvz., senajam darželyje lopšelinukai turejo namelį-palapinę, kurią išsinešdavo į lauką ir ten žaisdavo, kartais vaidindavo vilką ir ožiukus ar dar kažką). Džiugu, kad Šaltinėlyje vaikai lauke nėra paliekami likimo valiai, aulėtojos ieško kuo juos užimti. Ir į lauką, kai tik įmanoma eina (vakar irgi buvo, sake, sniegu mėtėsi, tik buvo liūdna, kad neleido bristi į pusnis - na bet čia jau tiek to smile.gif )

Kas nelabai patiko. Kažkas šiame formume minėjo gėrą materialinę bazę ir tėvų investicijas (nemažas) į darželį. Na dėl bazės - kai pirmą sykį pamačiau, tai tiesa sakant šiek tiek nusivyliau (gyrė ir kiti senai baigę Šaltinėlį), nieko įpatingo, labiau sovietmetį primenantis vaizdas - bet tiek to, manau svarbiausia ne kiekybė, o kokybė - kas su ta baze daroma. Metėmės po keliasdešimt litų rudenį įvairiom priemonėm, bet proto ribose - dažam, pieštukam, popieriam ir pan.
Kol kas tiek. Apskritai - mūsų vaikas į darželį eina noriai, net kai kiek apsirgusi buvo, tai vos ne kaip bausmė atrodė, kad negalima į darželį eiti.

O čia asmenisškai GUDRIUI - ne pedagoge esu, tik mama, bet esu įsitikinusi, kad negerų vaikų, ypač darželinukų, nebūna. Dėl neišauklėjimo - kita kalba, bet manau, kad pedagogė taip kalbėdama turi tiksliai įvardyti, kokie neišauklėjimo elementai jai kliūna ir visiems kartu (tėvams ir auklėtojoms) ieškoti sprendimo. Manau, tik tėvams ir pedagogams bendradarbiaujant galima psiekti geriausią rezultatą. Gal vertėtų pakalbėti su auklėtoja akis į akį (tik ne akis už akį biggrin.gif ), ir paieškoti sprendimo.
O iš kitos pusės - juk kai kuriems suaugusiems irgi reikia n kartų kartoti, kad kažką padarytš, tai ką čia kalbėti apie vaikus ...............
Vindhya
Kauno Valdorfo darželis „Šaltinėlis“ šiaip visai nieko jis man, patinka metodika, aplinka, maistas ...Ten vaikučiams gerai. Žinoma tas darzelis yra net ik vaikučiui bet ir mamytei, nes skatina isitraukti i vaiko gyvenima aktyviau.
Tik man nepatiko viena auklėtoja Raisa, jos bendravimas ir pan.tiesiog pas tokia auklėtoja nenorėčiau leisti savo mažiuko...
emilsima
Na va pralankem metus Saltineli, dabar jau kibsim i antrus. Mane suzavejo, kad aukletojos nuosirdziai dirba savo darba, gal ta baze ir nera pati, pati, bet esama, panaudojama puikiai. Ir lauke aukletojos iseina su vaikais pazaisti, o ne paplepeti.
Esam lanke kita darzeli, tai ten tiksliau buvo ne darzelis, o ligonine - vaikus tevai suvesdavo su vaistu buteliukais - i priekaistus atsakydavo taip- tevams reikia dirbti schmoll.gif . Saltinelyje to nerasta thumbup.gif
eglelapas
Ir mes prisijungsim i jusu gretas bigsmile.gif , gal galite parasyti atsiliepimu apie 5 grupes aukletojas? ax.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.