susiduriau su tokia problema koki apava nupirkt vaikui , vaiksciot grupei
daznai mamos pastebi kad vaikelio kojyte buna slape suprakaitavus?
kuo jus savo mazylius apaunat ,kokiu firmu, kur perkat
sveikutes
susiduriau su tokia problema koki apava nupirkt vaikui , vaiksciot grupei daznai mamos pastebi kad vaikelio kojyte buna slape suprakaitavus? kuo jus savo mazylius apaunat ,kokiu firmu, kur perkat QUOTE(Semile @ 2008 08 27, 16:22) sveikutes susiduriau su tokia problema koki apava nupirkt vaikui , vaiksciot grupei daznai mamos pastebi kad vaikelio kojyte buna slape suprakaitavus? kuo jus savo mazylius apaunat ,kokiu firmu, kur perkat nemanau,kad firma svarbu. manu,kad būtų atviros basutės,kurios tvirtai prilaiko kojytę.. tai patogiausia,neprakaituoja.gi visą dieną vaikas praleidzaia.
Jokiu kailiniu, storu su gyvunais( na kur ant noses buna )
perku tokias pat basutes, kokiomis vasara laksto.
Ir patogu, ir sveika ( ziuriu, kad atitiktu minimalius ortopedinius reikalavimus)
tai dauguma perkat basutes o ne tapkutes
Aš leidžiu tik su basutėm, jokių tapkučių. Odinės, kvėpuojančios. Nešiojo GEOX, dabar pirkau BAMA, vokiškas (100 litų), RENO pardėj. Užsisega lipdukais. Mano supratimu, kojai saugu ir bėgioti, ir laipioti. Nesudėtinga apsiauti ir nusiauti.
Aš pati nepernešu jokių tapkių, o ypač tokių, kur koja nekvėpuoja.. su visokiom aplikacijom, ceratinės..brrrr....
Mes su tapkytėm ( tekstilinėm ).
Tapkytes odines (kaip baleto), mes visi darzelius su tokiom atlankem.
Kiekvienam didesniam prekyvos centre buna pirkti baltu ir juodu, tik reikia pasiziureti, kad odines butu, nes kai kur buna dernamtinines. Kainuoja centus, mums nesiojasi gerai. Tik gal jos netinka maziems lelias, kurie neseniai vaikscioti pradejo, nes uzkulnis minkstas. QUOTE(smagus_vasaros_lietus @ 2008 08 28, 19:36) Tapkytes odines (kaip baleto), mes visi darzelius su tokiom atlankem. Kiekvienam didesniam prekyvos centre buna pirkti baltu ir juodu, tik reikia pasiziureti, kad odines butu, nes kai kur buna dernamtinines. Kainuoja centus, mums nesiojasi gerai. Tik gal jos netinka maziems lelias, kurie neseniai vaikscioti pradejo, nes uzkulnis minkstas. jos ir vyresniems vaikams netinka, o ypac jei vaikas turi kokiu nors problemu su kojytemis, nes atitinka visiskai jokiu ortopediniu reikalavimu QUOTE(smagus_vasaros_lietus @ 2008 08 28, 17:36) Tapkytes odines (kaip baleto), mes visi darzelius su tokiom atlankem. Kiekvienam didesniam prekyvos centre buna pirkti baltu ir juodu, tik reikia pasiziureti, kad odines butu, nes kai kur buna dernamtinines. Kainuoja centus, mums nesiojasi gerai. Tik gal jos netinka maziems lelias, kurie neseniai vaikscioti pradejo, nes uzkulnis minkstas. odines ir kainuoja centus
Nupirkom ortopedinius, labai patogius, medžiagines, lengvos.
QUOTE(Basic @ 2008 08 29, 16:34) Nupirkom ortopedinius, labai patogius, medžiagines, lengvos. Kur pirkot? kiek kainavo? jei nesunku, parasykit QUOTE(smagus_vasaros_lietus @ 2008 08 28, 19:36) Tapkytes odines (kaip baleto), mes visi darzelius su tokiom atlankem. Kiekvienam didesniam prekyvos centre buna pirkti baltu ir juodu, tik reikia pasiziureti, kad odines butu, nes kai kur buna dernamtinines. Kainuoja centus, mums nesiojasi gerai. Tik gal jos netinka maziems lelias, kurie neseniai vaikscioti pradejo, nes uzkulnis minkstas. as zinau kad su minkstu paduku ir uzkulniu negerai QUOTE(Basic @ 2008 08 29, 15:34)
pirkau Bartek parduotuvėj basutes, odines, su dviem lipdukais, uždaru kulnu, mokėjau 130 lt, skaudėjo širdį, kad taip brangu, bet geriau brangiau, nei paskui visokios ortopedinės problemos, prakaitavimas ir t.t.trupučiuką į didesnę pusę, kad ilgiau užtektų
Į darželį nupirkau paprastas basutes su tvirtu užkulniu ir dar kad pedutės plotis reguliuotųsi - na kad žiemą su storesne kojine apsimauti būtų įmanoma.
Bet namuose laksto be jokių tapkių ar basučių - naudojam tik kojinytes su silikoniniu paduku. Ir neslidinėja ir patogiau žymiai. O basutes darželiui pirkom tik todėl, kad taip reikalauja. Būtų mano valia, tai ir daržely su tokiom pačiom kojinėm lakstytų.
JO SIANDIEN PIRMA DIENA KAIP DARZELI BUVOM TAI VISI VAIKAI SU BASUTEM O KAI KURIE SU KEDEKAIS........ BET KAZIN NUO BASUCIU KOJYTES NEPAVARGSTA???????
man ir baisiai aktuali tema.siandien ar ryt jau privalau kazka nupirkt
pinigu negaileciau,galvojau pirkt basutes geros kokybes,ale sake musu grupej labai salta ziema..tai jai pirkt del poros men.tai gaila,po to bus mazos ,tai ne nezinau ka daryt o ar galima rast labai geros kokybes tapkyciu,kad neprakaituotu? gal geriausia iseitis pirkt ir tapkytes ir basutes ir kas kelios dienos kaiteliot? QUOTE(Nuska @ 2008 09 01, 11:48) Į darželį nupirkau paprastas basutes su tvirtu užkulniu ir dar kad pedutės plotis reguliuotųsi - na kad žiemą su storesne kojine apsimauti būtų įmanoma. Bet namuose laksto be jokių tapkių ar basučių - naudojam tik kojinytes su silikoniniu paduku. Ir neslidinėja ir patogiau žymiai. O basutes darželiui pirkom tik todėl, kad taip reikalauja. Būtų mano valia, tai ir daržely su tokiom pačiom kojinėm lakstytų. aš irgi taip galvoju. Aunu daržely tik todėl, kad taip reikia. O šiaip namie jie pas mane laksto su kojinėm. Dičkis su normaliom, o mažesnis su kojinėm, kurios turi "stabdžius". Su tapkėm vaikštau tik ten, kur nešvarūs šeimininkai arba labai šaltos grindys. Bet kad čia "reikia". Nu reikia tai reikia. QUOTE(Semile @ 2008 09 02, 14:18) JO SIANDIEN PIRMA DIENA KAIP DARZELI BUVOM TAI VISI VAIKAI SU BASUTEM O KAI KURIE SU KEDEKAIS........ BET KAZIN NUO BASUCIU KOJYTES NEPAVARGSTA??????? "kedekai" neužkliuvo, o dėl basučių kyla klausimas... Nupirkau vaikui tikrai patogias basutes. Pati dėviu ecco basutes. Galėčiau su jomis ir į kalnus lipti, ir miegoti QUOTE(Anota @ 2008 09 02, 14:47) man ir baisiai aktuali tema.siandien ar ryt jau privalau kazka nupirkt pinigu negaileciau,galvojau pirkt basutes geros kokybes,ale sake musu grupej labai salta ziema..tai jai pirkt del poros men.tai gaila,po to bus mazos ,tai ne nezinau ka daryt o ar galima rast labai geros kokybes tapkyciu,kad neprakaituotu? gal geriausia iseitis pirkt ir tapkytes ir basutes ir kas kelios dienos kaiteliot? nežinau, ar vaikui įsispiriamos tapkytės bus patogu. Juk jie ir bėgioja, ir tualete rankas beplaudami vandes prisitaško, kad nepaslystų su jomis... Negi taip šalta būna grupėje žiemą? galų gale, galima gi surasti turguje pas bobutes įvairaus storumo/plonumo siūlų megztų vilnonių kojinių ir jomis auti. ir į basutes tilps koja. Juk reguliuojasi lipdukais apimtys.
ne taip mane supratot,isispiriamu nei uz ka nepirkciau,turejau minty,tas tapkutes batukus-medziagines tokias.
as tai saviskiui nupirkau tokias kojines alia mokasinus
siaip pirkau H&M vokietijoje, bet maciau, kad ir Lindex'e tokiu buvo.. jau baigiam isaugt, tai reiks cia LT kur pasidairyti.. QUOTE(naitas @ 2008 09 02, 20:13) maniškio koja net šlapia būdavo. Močiutė mat buvo sugalvojus tokiom apauti, kai į uošviją vaikas nuvykdavo. tai tokiu jokiu budu QUOTE(zzoja @ 2008 09 02, 21:26) as tai saviskiui nupirkau tokias kojines alia mokasinus siaip pirkau H&M vokietijoje, bet maciau, kad ir Lindex'e tokiu buvo.. jau baigiam isaugt, tai reiks cia LT kur pasidairyti.. pas mus tokiu i darzeli neleidzia
Tai jei teisingai supratau, tai geriausia mažei į darželį pirkti odines basutes tvirtu užkulniuku ir su lipukais
QUOTE(Erbe @ 2008 09 02, 23:34) Tai jei teisingai supratau, tai geriausia mažei į darželį pirkti odines basutes tvirtu užkulniuku ir su lipukais jo, turi būti uždaras kulnas, odinės, su lipdukais - labai gerai, kai storesnė kojinė, reguliuojasi plotis, o priekis basučių bent pas mus yra atviras - vis daugiau kvėpuoja kojytė QUOTE(Erbe @ 2008 09 02, 23:34) Tai jei teisingai supratau, tai geriausia mažei į darželį pirkti odines basutes tvirtu užkulniuku ir su lipukais mums patare pirkt kuo atviresnes kad kojyte neprakaituotu
Manoji lopšelyje vaikšto su odinėmis, tvirtu užkulniu basutėmis. Ir nekaršta ir neprakaituoja. O žiemą juk šildys, todėl temperatūra bus panaši.
Kolkas eina su patogiomis basutemis,nes dar nenupirkau patogiu tapkyciu
Mes su basutemis su lipuckem,taip aukletojos liepe
Siandien nupirkau tapkytes Bartek, 18 lt, grazios visai:) Kazkaip pasake tapkytes atsinest, tai ir nupirkau tapkytes, gal buvo galima ir su basutem....
Papildyta: QUOTE(*ssuzzi* @ 2008 09 09, 00:05) turim ir tokias, gal reik nunest pasikeitimui...nuspres su kuriom geriau
O aš šiandien nupirkau paprastas kambarines, medžiagines basutes ir žiūriu, kad maniškė nesugeba jų pati nusimauti
manoji grupėj vaikšto su odinėm lengvom basutėm
Ir aš užsisakiau odinukes, tikiuosi iki pirmadienio sulauksiu, nes keliaujam į darželį, o tos medžiaginės tai paliksim po namus.
Mes primigi basutes dievinam, odinis uzkulnis, dvi lipnios juosteles, priekis atviras. Uzdaro priekio nemegstam, nes keltis pas suneli didele, todel daznai priekis siauras ir reguliuot neimanoma
Vasarą, kai šiltą odinės basutės su 'lipdukais', o dabar jau tekstilines tapkutes su 'lipdukais" - labai patogu ir kojytė neprakaituoja
Maniškė vaikšto su medžiaginėm tapkytėm guminiu paduku
Vaikšto su Bartek basutėm, patogu ir kojytė neprakaituoja, juk ilgai ten būna ir labai svarbu gera avalynė
vaikšto su ortopedinėm basutėm kurias mums pagamino (dėl pilnapadystės), labai patogu tiek šokti tiek grupėje žaisti, o tapkutės tai labai greit suplyšdavo, o jei dar su lipukais - tai po mėn nelimpa
basutes (mažesniam vaikui - ortopedinės, vyresniam - paparastos)
QUOTE(siluetas @ 2008 11 18, 22:52) Man tai atrodo, kad dabar yra visokiu tu tekstiliniu tapkuciu ir su kietu uzkulniu. As kai pagalvoju, kad visa diena vaikas lakstys su batais (basutem) tai nezinau
as nupirkau lemigo tapkutes labai fainos ir kojytes neprakaituoja
Maniškė su Bartek tapkutėm. Ten pėdukė alia ortopedinė, padas guminis.
Maniskis su makasinais vaiksto
basutemis, o kai vyksta choreografija tai auklėtojos uždeda mokasinukus
QUOTE(ruta19 @ 2008 11 21, 14:46) Man tai atrodo, kad dabar yra visokiu tu tekstiliniu tapkuciu ir su kietu uzkulniu. As kai pagalvoju, kad visa diena vaikas lakstys su batais (basutem) tai nezinau Maniškis darželyje avi šlepetes Lemigo |