QUOTE(ragnez @ 2009 09 25, 23:29) na, nera tie zmones taip labai kitokie, vis tiek pagrindiniai poreikiai islieka tie patys - ir pavalgyti reikia, ir pamiegoti, ir buti mylimiems, saugiems. be meiles vaikai neauga - kaip neaugtu nemaitinami ar nemigdomi. o idomiausia, kad is tiesu galbut visos mamos myli savo vaikus. bet tai turi mazai reiksmes - nes svarbiausia, kaip jauciasi vaikas. net labai mylincios mamos vaikas gali jaustis apleistas, vienisas ir nesaugus, jei mama savo meiles nemoka parodyti arba rodo netinkamais budais. sioje temoje kalbame apie vieneriu metuku mergyte. vikaakiv, as labai noreciau, akd tu suprastum - tokio amziaus maza mergyte yra dar kudikis... ji dar net nesuvokia saves kaip atskiro asmens, ji dar labai priklausoma nuo taves, ji nepasiruosusi atsiskirti nuo taves, negali buti savarankiska - nes ji dar labai maza. taip, tavo akyse ji didele - nes tu prisimeni, kokia gleznute ji buvo ka tik gimusi, kaip sparciai augo ir stiprejo, ismoko sedeti, ropoti, vaikscioti. bet jeigu salia turetum didesni vaika, matytum, kad metinukas dar toks kudikis, jam mama dar tokia svarbi ir reikalinga... ir patikek - ji auga, bresta, mokosi, tobuleja kiekviena diena. kai bus pasiruosusi- ji atsiskirs nuo taves, taps savarankiska. ta atsiskyrimo, savarankiskejimo procesa pagreitinti labai sunku - taip, kaip negali naujagimio priversti savarankiskai sedeti, ar pusmetinio kudikio negali priversti vaikscioti, nes jis tam nepasiruoses. metinuko kunelis gali jau daug daugiau negu naujagimio, bet jo protelis, psichologine branda dar is tolo neprilygsta dvieju ar treju metu vaiko galimybems. neskubink savo dukrytes. dziaukis ja, buk su ja, glausk, nesiok - ji pati nulips nuo ranku ir nueis savo keliu, kai tik bus tam pasiruosusi. suprask, kai jau tampi mama, tai mama savo vaikui esi visa gyvenima... naivu, naivu tiketis, kad vaikutis ugteles ir galesi gryzti i savo ankstesni pasauli. taip nebus. pasaulis pasikeite - ir visam laikui liks pasikeites, nes tu i pasauli paleidai savo dukryte, nauja zmogeliuka... tu iki mirties busi jos mama, ir tu vienodai rupinsies ja - ar kudikiu, ar paaugle, ar jauna moterimi... kai ji gimdys savo vaikus - skaudes ir tau, ir dziaugsies kartu su ja... kad ir kas ka besakytu apie pasikeitusias kulturos realijasm moteru teises ar prioritetus, moteru galimybe gyventi sau, daryti karjera ar siekti mokslo aukstumu... jei jau karta pagimdei vaika, visa gyvenima busi jo motina... Labai teisingai parasete!!! O va ilindusi i viena is darzeliu temu,gavau per "nosi" ,isvadinta "nesveika...",nes kelios mamytes mano,kad vieneriu,dveju metuku vaikas "turi" pailseti nuo mamos  ,ir ,kad mama taip pat "turi" atsiriboti nuo mazylio  ,kazkoks absurdas Nesuprantu,kaip galima nesusitvarkyti su tokiu mazyliu  Juk jei mama "nori" geriau "pasigrazinti",nei pabendrauti su mazyliu( o mano manymu,kaip ir rasete,vieneriu-dveju metuku dar nesuvokia saves kaip atskiros asmenybes),"veda i lopseli,tik delto,kad kaip sako "reikia pabendrauti" su bendraamziais,tai ko noreti,kad tas vaikelis klausytu,juk jis taip bando isreiksti savo nepasitenkinima,parodo,kad "nori demesio"  Suprantu,jei tikrai reikia i darbeli,bet jei "tik vedamas del bendravimo",kurio manau dar jam nelabai reikia...  Nesuprantu,kaip galima taip elgtis su savo vaikeliu!!! Gal as cia ne i "tema",bet ...kaip jus manote ar teisingai elgiasi tokios mamytes?
kartais kai skaitau ar klausau pasakojimų apie vaikų ožiukus, jų būdus juos išvaryti ir pan, pagalvoju o kaip mes suaugusieji elgiamės kai nebūna nuotaikos, kai kažkas nesupranta ko mes norim, kai kažko prašom o mums vis sako ne, kai norim prisiglausti prie kažko o mus atstumia, kai kažką skauda, o mums sako eik turiu darbo, kai norim miego o mus verčia užsukti dar į vieną parduotuvę ir t.t.?  Turbūt irgi protestuojam, pykstam, gal net baramės ir rėkiam? Vis tiek dažniausiai kažkaip parodom savo nepasitenkinimą. Labai nemėgstu kai mano vaikas tarkim nori miego, jis zyzalioja ir aplink žmonės pradeda oi koks piktas berniukas, nei jis piktas nei ką, tiesiog nori miego. Manau tėvams reikia apsišarvuoti kantrybe ir stengtis pastebėti kada vaikas pradeda pykti, pasistengti pašalinti priežastis, pabūti kartu su juo, jei jis to nori, pažaisti, pamigdyti, paglostyti  jis tikrai greičiau nusiramins nei kai aplink suaugę aiškina koks jis negeras ir piktas vaikas, ar tuo labiau jei jam pliaukštelės per užpakalį... vaikas žinodamas kad gali pasitikėti tėvais įvairiose situacijose pats jausis saugiau, ramiau, gal ir tų vadinamųjų ožiukų bus mažiau? jis vietoj rėkimo gal prieis ir tiesiog prisiglaus?
vikaakiv
2009 09 27, 15:17
na, pastebejau toki dalyka,kad kai darau ko mazoji nori, db kelias dienas nepykau, nesiojau kai norejo, ir siaip dvi dienas is ranku nepaleidau, nes ji tik to ir tenori, bet va kad kuo labiau ja taip palepini tuo baisiau ji elgias. Db padet ant zemes nebegaliu isvis, nes iskart verkia. Siandiena ejua valytis dantis nesiausi ja kartu, bet padejau ant zemes ir ji ima rekti. Kazkaip atrodo kad luo su ja graziau elgiesi tuo ji darosi irzlesne. Nesuprantu Papildyta:QUOTE(Margo& @ 2009 09 27, 13:31) Labai teisingai parasete!!! O va ilindusi i viena is darzeliu temu,gavau per "nosi" ,isvadinta "nesveika...",nes kelios mamytes mano,kad vieneriu,dveju metuku vaikas "turi" pailseti nuo mamos  ,ir ,kad mama taip pat "turi" atsiriboti nuo mazylio  ,kazkoks absurdas Nesuprantu,kaip galima nesusitvarkyti su tokiu mazyliu  Juk jei mama "nori" geriau "pasigrazinti",nei pabendrauti su mazyliu( o mano manymu,kaip ir rasete,vieneriu-dveju metuku dar nesuvokia saves kaip atskiros asmenybes),"veda i lopseli,tik delto,kad kaip sako "reikia pabendrauti" su bendraamziais,tai ko noreti,kad tas vaikelis klausytu,juk jis taip bando isreiksti savo nepasitenkinima,parodo,kad "nori demesio"  Suprantu,jei tikrai reikia i darbeli,bet jei "tik vedamas del bendravimo",kurio manau dar jam nelabai reikia...  Nesuprantu,kaip galima taip elgtis su savo vaikeliu!!! Gal as cia ne i "tema",bet ...kaip jus manote ar teisingai elgiasi tokios mamytes?  kai ateina mano mazasis broliukas i svecius, dukrytes nebematau, ji pasinerusi i zaidimus su juo ir atrodo kad nieko aplink nebemato ir manes jai maziausiai bereikia, ir tikrai pagalvoju, kad jai smagu butu buti lopsiuke. Aisku kai pagalvoju kad tokia mazyte palikti reiktu visai dienai nepazistamom tetom, tai siurpuliukai pereina  bet kitas rudenelis greit ateis, ir teks keliausti rugseji i lopsiuka
QUOTE(vikaakiv @ 2009 09 27, 16:13) na, pastebejau toki dalyka,kad kai darau ko mazoji nori, db kelias dienas nepykau, nesiojau kai norejo, ir siaip dvi dienas is ranku nepaleidau, nes ji tik to ir tenori, bet va kad kuo labiau ja taip palepini tuo baisiau ji elgias. Db padet ant zemes nebegaliu isvis, nes iskart verkia. Siandiena ejua valytis dantis nesiausi ja kartu, bet padejau ant zemes ir ji ima rekti. Kazkaip atrodo kad luo su ja graziau elgiesi tuo ji darosi irzlesne. Nesuprantu  o tu pabandyk kartu su ja veikti, tarkim tu valaisi dantis, pasodink ją taip kad ji tave matytų ir jai duok jos dantų šepetuką kad ji irgi valytųsi dantukus ir būtinai pagirk kad ji jau didelė ir pati mokosi prižiūrėti dantukus jei gamini valgyt, duok jai kokį puodą, dubenį, šaukštą ar pan, tegu ir ji bando gaminti kartu  nesakau kad iš karto pavyks bet bandyk ir gal jai visai patiks veikti kartu
vikaakiv
2009 09 27, 15:41
taip visada ir bandau daryti, bet jei as atsistoju o ji ant zemes tada prasideda riksmai  tikiuosi, kad ji tokia del dantuku dygimo
Gelyteee
2009 09 27, 15:50
QUOTE(vikaakiv @ 2009 09 27, 14:17) na, pastebejau toki dalyka,kad kai darau ko mazoji nori, db kelias dienas nepykau, nesiojau kai norejo, ir siaip dvi dienas is ranku nepaleidau, nes ji tik to ir tenori, bet va kad kuo labiau ja taip palepini tuo baisiau ji elgias. Db padet ant zemes nebegaliu isvis, nes iskart verkia. Siandiena ejua valytis dantis nesiausi ja kartu, bet padejau ant zemes ir ji ima rekti. Kazkaip atrodo kad luo su ja graziau elgiesi tuo ji darosi irzlesne. Nesuprantu Papildyta:kai ateina mano mazasis broliukas i svecius, dukrytes nebematau, ji pasinerusi i zaidimus su juo ir atrodo kad nieko aplink nebemato ir manes jai maziausiai bereikia, ir tikrai pagalvoju, kad jai smagu butu buti lopsiuke. Aisku kai pagalvoju kad tokia mazyte palikti reiktu visai dienai nepazistamom tetom, tai siurpuliukai pereina  bet kitas rudenelis greit ateis, ir teks keliausti rugseji i lopsiuka  Labukas, siaip neskaiciau visos temos, tik pirma pacios posta ir keleta paskutiniu, bet bendrai man vaizdas toks, kad vaikutis arba siek tiek negaluoja (gal tarkim dantukai), arba priezastys jau nebe joje, bet jumyse. JUMYSE - tai tavy, Vikaakiv ir tavo vyre. Siaip pasigilink (apie tai forume tikrai nebutina pasakoti), kokia bendra jusu seimos atmosfera, kokie jusu santykiai su vyru. Gal gyvenate su kurio nors tevais, gal kyla namuose nuolat konfliktu (nebutinai lekstes skraido ar sukaujates tarpusavy, uztenka net nepagarbos, netoleravimo vienas tarp kito). Vaikai siame amziuj labai "baliejina" uz savo tevus ir tikiu labai jaucia ju vidinius pasaulius, ypac ju sutarima ir nemeile. Kad mergaite labai agresyvi (jei taip galima issireiksti  - gal labiau tiktu: ji tiesiog tyrineja pasauly - bando prakirsti TV ekrana  , nori matyt dantu valymo procesa is labai arti ir t.t.) manyciau, kad turi susirupinti tevai - savo santykiais tarpusavy ir zinoma santykiais su vaiku. O jusu mergaite graziai zaide su berniuku, nes juto nuolatini demesi is jo, susidomejima, isigilinima i buvima kartu, tikra zaidima ir pasitenkinima. Bet tuo perdaug nesidziaugciau (na dalinai), nes man atrodo tai priekaistas teveliams - 1 metuku mergaite tiesiog sito nesusilaukia is jusu (apie 2-3 metuku vaikuti taip nesakyciau, tai jau visai kitas amzius ir kiti bendravimo igudziai ir poreikiai).
vikaakiv
2009 09 27, 16:02
QUOTE(Gelyteee @ 2009 09 27, 16:50) Labukas, siaip neskaiciau visos temos, tik pirma pacios posta ir keleta paskutiniu, bet bendrai man vaizdas toks, kad vaikutis arba siek tiek negaluoja (gal tarkim dantukai), arba priezastys jau nebe joje, bet jumyse. JUMYSE - tai tavy, Vikaakiv ir tavo vyre. Siaip pasigilink (apie tai forume tikrai nebutina pasakoti), kokia bendra jusu seimos atmosfera, kokie jusu santykiai su vyru. Gal gyvenate su kurio nors tevais, gal kyla namuose nuolat konfliktu (nebutinai lekstes skraido ar sukaujates tarpusavy, uztenka net nepagarbos, netoleravimo vienas tarp kito). Vaikai siame amziuj labai "baliejina" uz savo tevus ir tikiu labai jaucia ju vidinius pasaulius, ypac ju sutarima ir nemeile. Kad mergaite labai agresyvi (jei taip galima issireiksti  - gal labiau tiktu: ji tiesiog tyrineja pasauly - bando prakirsti TV ekrana  , nori matyt dantu valymo procesa is labai arti ir t.t.) manyciau, kad turi susirupinti tevai - savo santykiais tarpusavy ir zinoma santykiais su vaiku. O jusu mergaite graziai zaide su berniuku, nes juto nuolatini demesi is jo, susidomejima, isigilinima i buvima kartu, tikra zaidima ir pasitenkinima. Bet tuo perdaug nesidziaugciau (na dalinai), nes man atrodo tai priekaistas teveliams - 1 metuku mergaite tiesiog sito nesusilaukia is jusu (apie 2-3 metuku vaikuti taip nesakyciau, tai jau visai kitas amzius ir kiti bendravimo igudziai ir poreikiai). gyvenam tryse, ir atrodo gerai, pas mus visad ramu, nes gyvenam uz miesto savo name. As labai tikiuosi kad isaugs ji is to, nes atrodo tikrai darau viska kad jai skirciau daug demesio. Ji atsikelia ryte, ir as pabundu nuo jos ijungtos muzikeles, buna laiminga, keliames kartu, prausiu valau dantukus, pavalgo, tada noriu pati atsiprausti, pavalgyti, bet jau tai labai sunkiai iseina. Ji nuo pat mazens buvo labai labai nerami, mane gydytoja uzjausdavo, kai jai papasakodavau, sakydavo, praeis pilvujo putimas bus rami, paskui kai pradesiu maitinti misinukais bus rami, db sako kad kai uzaugs visi dantukai gal nurims, laukiam laukiam
QUOTE(vaižgantė @ 2009 09 25, 20:59) Ir dar kaip gyvenu, nors turiu tris vaikus. Mano gyvenimas labai įdomus. Bet pats didžiausias malonumas mano gyvenime yra ryte išleisti sūnus į mokyklą, o paskui pasitikti juos su ką tik pagamintu maistu. Ane? O tai sakykim kažkokios šeimos išvykos, savaitgaliai drauge su tuo užsienio reikalų ministru ir vaikais, pramogos, pagaliau pasėdėjimas visiems ir kažkokio filmo pažiūrėjimas drauge, na nežinau, kažkas kartu , jums nėra malonumas, svarbiausia pamaitinti vaikus. Aš irgi daug gaminu, išlepinti maniškiai šiuo klausimu visi, bet pamaitinimas man tikrai nėra didžiausias malonumas, tai tik maistas ir tiek. Labai gerai kai jis yra sveikas. Nesureikšminu šito. Tai tiesiog gyvybiškai būtinas dalykas ir viskas. QUOTE(vaižgantė @ 2009 09 25, 21:59) Kas sako, kad turi būti namų šeimininkė? Ir aš tokia nesu, tiesiog dirbu daugiausia namie. Mano vaikų mobiliukai namie stovi, jie jais beveik nesinaudoja. Taigi nei aš jiems skambinu, nei jie man  Skype susirašom  O kaip jūs čia tuo skype susirašot?
Gelyteee
2009 09 27, 17:31
QUOTE(vikaakiv @ 2009 09 27, 15:02) gyvenam tryse, ir atrodo gerai, pas mus visad ramu, nes gyvenam uz miesto savo name. As labai tikiuosi kad isaugs ji is to, nes atrodo tikrai darau viska kad jai skirciau daug demesio.... Ji nuo pat mazens buvo labai labai nerami, mane gydytoja uzjausdavo, kai jai papasakodavau, sakydavo, praeis pilvujo putimas bus rami, paskui kai pradesiu maitinti misinukais bus rami, db sako kad kai uzaugs visi dantukai gal nurims, laukiam laukiam  Vikaakiv, pamastyk tikrai nuosirdziai sau, ar viskas gerai jusu visu triju santykiuose (pirmiausia tarp taves ir vyro). Kad gyvenat "happy clappy" ramiai uz miesto, mazai ka sako. Gal net ir ramybes perdaug jusu namuose, gal visai nesisnekat, neatsiveriat (o del to tiketina buant abu suirze ar kitaip nelaimingi). Gal tas "gyvenam ramiai" = sedim valandu valandas prie teliko, kas lygu 0.00 buvimo kartu. Kaip jau rasiau, cia nenoriu patenkinti savo smalsuma ir isgirsti is taves jusu gyvenimo peripetiju (galu gale visi ju mazesniu ar didesniu turim  ), taciau sveika psichika, jos vystymasis pirmiausia prasideda nuo santykiu seimoje, tarp sutuoktiniu ir ju su vaiku. Tarp kitko, mano sunus Rapolas nuo pat gimimo iki kokiu 1.5metu buvo labai neramus, nevalgus, nemigus ir dar visoks toks... Aciu Dievuliui, viskas kazkaip pasibaige, isaugo vaikinas. Labai budavo sunku save laikyti kantrybej ir santarvej. Bet patikek, tikrai viskas pageres su laiku. Kol kas svarbiausia buk labai ismintinga ir (jei tai atitinka tavo pasauleziura) nenaudok jokios jegos pries vaika (cia as ne apie dirza, bet kad ir tas pats 1metuku vaiko isvedimas i kita kambari yra ziaurus). Linkiu sekmes ir daug isminties
QUOTE(Fruzina @ 2009 09 27, 18:37) ... bet pamaitinimas man tikrai nėra didžiausias malonumas, tai tik maistas ir tiek. Labai gerai kai jis yra sveikas. Nesureikšminu šito. Tai tiesiog gyvybiškai būtinas dalykas ir viskas.  tai tiesiog mamos pareiga....  man liūdna kai vaikai išeina į mokyklas,ypač po savaitgalio,namai lieka tušti  bet toks gyenimas ir čia nieko nepakeisi...mes kalbam jau apie ūgtelėjus vaikiukus  ši tema apie mažą lėlytę...
QUOTE(vikaakiv @ 2009 09 27, 20:49) nereikia kurti pasaku  ir daryti problemas kur ju nera  tai nepanasu i musu seima Papildyta:kazkur gilinates ne ten kur reikia, gal serialu per daug ziurit  Su seimos santykiais ar irgi nelabai tu oziuku sieciau, nebent namuose jau lekstes skraidytu ir tevai isvien rietusi. Kai dantukai dygsta vaikas tikrai neramus buna, slogyte kamuoja vel nekaip jauciasi,kaip ir mes, kai kazka skauda. Aisku, buna dar oras ne koks, siaip liudna, nuobodu... Siaip dar manau, kad jus skyret labai daug demesio vaikuciui nuo pat pradziu, mes taip pat. Tiesiog zinau vaikuciu, kurie teveliai labai uzsieme ar daugiau vaikeliu turi (pas jus pirmagime?),tiesiog negalejo nuo gimimo istisai visa diena skirti demesi tik tam vienam mazam zmogiukui ir tie vaikuciai savarankiskesni,daugiau moka zaisti vieni. As pailsiu per savo mazes pietu miegeli, su arbata prie SM  Siandien vakare maniske baisiai pikta ir oziuota buvo, tai pusvalandziui aprimo, kai "Paslapciu soda" uzleidau per kompa, o as spinta susitvarkiau... Pastebejau, kad daugiausia oziai susije su nuobodziavimu,kazkokios veiklos reikia isgalvot, mus gelbeja knygutes, piesimas, kokia dezute su prikrautais nematytais daikteliais.
vikaakiv, o tavo dukryte jau vaiksto savarankiskai? gal jau rasei, o as praleidau
vikaakiv
2009 09 27, 22:30
va pries pora valandeliu ji pas mane nuo zaidimu dezes atejo, o kiek kviesdavau neidavo, db atsisuku o ji atzingsniuja, labai dziaugiames Papildyta:QUOTE(erdne @ 2009 09 27, 22:32) Su seimos santykiais ar irgi nelabai tu oziuku sieciau, nebent namuose jau lekstes skraidytu ir tevai isvien rietusi. Kai dantukai dygsta vaikas tikrai neramus buna, slogyte kamuoja vel nekaip jauciasi,kaip ir mes, kai kazka skauda. Aisku, buna dar oras ne koks, siaip liudna, nuobodu... Siaip dar manau, kad jus skyret labai daug demesio vaikuciui nuo pat pradziu, mes taip pat. Tiesiog zinau vaikuciu, kurie teveliai labai uzsieme ar daugiau vaikeliu turi (pas jus pirmagime?),tiesiog negalejo nuo gimimo istisai visa diena skirti demesi tik tam vienam mazam zmogiukui ir tie vaikuciai savarankiskesni,daugiau moka zaisti vieni. As pailsiu per savo mazes pietu miegeli, su arbata prie SM  Siandien vakare maniske baisiai pikta ir oziuota buvo, tai pusvalandziui aprimo, kai "Paslapciu soda" uzleidau per kompa, o as spinta susitvarkiau... Pastebejau, kad daugiausia oziai susije su nuobodziavimu,kazkokios veiklos reikia isgalvot, mus gelbeja knygutes, piesimas, kokia dezute su prikrautais nematytais daikteliais. pirmagime pas mus, nuo mazu dieneliu ji budavo visad su manim, nes kai pati maitindavau, tai valgydavo kas val, tada jau buvom neatskiriamos  s pati vaikystei buvau labai nerami,mama nezinodavo kuo griebtis, gal kazkiek ir tai reiskia  o siaip vis tikiuosi kad peraugsim ta laikotarpi
Gelyteee
2009 09 27, 23:26
Tai palaukit, ar is esmes yra kokia tais beda? Bent jau as is jusu keletos postu, supratau, kad dukryte yra ypatingai nerami, todel ir pagalvojau visu pirma apie tai ka ji patiria artimiausiai ir labiausiai - santykius su/tarp tevu. Jei jus tokia priezasti savo situacijoj vadinate pasakom, tai gal tiesiog jusu vaikas yra normalus ir pagal sava charakteri. O kas liecia serialus (jei tai man buvo adresuota - siaip nerandu to posto, tik is erdne pacitavimo ji matau  ) tai musu namuose TV nera, del kokybiskesnio buvimo su vyru bei vaikais, jau seniai atsisakem sios pagundos "padrybsot"). Kaip kad minejau, mano sunus irgi buvo gan sunkokas kudikis, taciau as temu nekuriau SM siuo klausimu, nes viskas atrode pakankamu normu ribose, tiesiog toks vaikas ir tiek. Su dukryte iki siol abi sedames ant tualeto, skutu bulves su ja ant keliu ir sunkiai benaudoju vezima, nes jai reik but salia (isejimams naudoju slinga). Kazin ar ne jus darot problema is vaiko elgesio ten, kur jos nera?
[quote=vikaakiv,2009 09 27, 23:30]va pries pora valandeliu ji pas mane nuo zaidimu dezes atejo, o kiek kviesdavau neidavo, db atsisuku o ji atzingsniuja, labai dziaugiames  [/quote] Sveikinam su dideliu pasiekimu  Mes irgi neseniai pradejom zingsniuot po truputi, nors ir vyresnes. [/quote] Papildyta:pati vaikystei buvau labai nerami,mama nezinodavo kuo griebtis, gal kazkiek ir tai reiskia  o siaip vis tikiuosi kad peraugsim ta laikotarpi  [/quote]  Analogiska situacija. Visi pasakoja, kad su manim vaikystej mama negaledavo susitvarkyt, tik isejus i pirma klase aprimau. As galvoju bus lengviau su mazosiomis, kai ims sneket, gales pasakyt ko nori,gal ka skauda.Pas mus kazkaip po metuku situacija kiek pagerejo, nes iki metuku nei vezime sededavo,tik ant ranku ir daug verkimo. Kada pradejo pirstu i daiktus rodyti ir sakyt ne, kazkiek pradejom susisneket, ir maze kiek aprimo, susibendraujam. Kas del budu kaip uzimt maze,mes dar labai praktikuojam nuotrauku albumus. Is pradziu kartu vartydavom,po to palikau pora ant stalo svetainej, tai vis sugrizta pavartyt pati.
Zuwytes
2009 09 28, 14:59
Na manau metuku vaikuciui normalu buti prisirisusiam prie mamos sijono. Kai valgyt darau pasisodinu i kede maitinimo salia, duodu morka i ranka ir dirbam  Na tarkim tenka skalbinius isdziaut ka gi - tenka mazei pazurgzt ir aplink mano kojas pasitrint - nieko cia tokio turi vaikas suprast kad negali mama visada tik vaiko "pageidavimu koncertus" pildyt Sakyciau linija tarp meiles ir lepinimo labai slidi Maniske tarkim masinoj vaziuodama staugia ir draskosi nes vairuot nori. O vaziuot reikia, nes vyresniosios darzelyje gyvent nepaliksi. Taigi ir klausausi mazes koncertu. Aisku galeciau pasiimt pas save vairuot - vaikas butu laimingas, bet velgi - o kas jeigu avarija  Taip kad vaikas irgi turi suprast kad jam teks daug kur prisiderinti prie pasaulio Visokiu vaiku yra, visokiu situaciju ir nera vieno auklejimo recepto
vilke_ziema
2009 09 29, 06:23
As netikiu, kad tokio amziaus vaikai jau turi oziuku, tiesiog jie nesupranta, kodel turi elgtis butent taip , o ne kitaip del to ir prasideda visos asaros ir rekimai. Reikia daug kantrybes..
bulbacka
2009 09 30, 20:52
sunki tema,as manau reikia ziureti pagal vaika
Bertute
2010 01 14, 15:40
QUOTE(vilke_ziema @ 2009 09 29, 07:23) jie nesupranta, kodel turi elgtis butent taip , o ne kitaip del to ir prasideda visos asaros ir rekimai. Reikia daug kantrybes.. Vaikas vaikui nelygu  , bet jau virš metukų vaikas puikiai sugeba išbandyti savo galimybių ribas. Na pedagogai sako, kad jau 7 mėnesių vaikas save suvokia kaip atskirą asmenybę, todėl kartais jis tiesiog pasitikrina kiek yra nepriklausomas, ir kiek gali valdyti tėvelių dėmesį ir tai jis daro sąmoningai  Mano dukrytei vadinamieji "ožiai" pasireiškia tuomet kai neskiriu 100 % savo dėmesio jai, tačiau tai juk tikriausiai neįmanoma - reikia gi ir pačiai susitvarkyt, ir buitis yra... Tie ožiai manau yra vaiko norų - pageidavimų išraiška.
Na, savo vaiko iki metuku oziuku nepazinau, ir neskaitau, kad tai oziukai, o tiesiog issireikalavimas kazko norimo. Tikri oziukai prasidejo apie 2 metukus, o oziukams neuzsileisti reikia sistemingai. Nustatote grieztas ribas kaip elgiates jus, kai vaikas daro taip ar anaip, ir nekeiciat taktikos.
La pluie
2010 01 16, 08:50
QUOTE(Bertute @ 2010 01 14, 16:40) Na pedagogai sako, kad jau 7 mėnesių vaikas save suvokia kaip atskirą asmenybę Tokio amziaus vaikas tikrai nesuvokia saves kaip atskiros asmenybes.
QUOTE(JurgaSim @ 2010 01 16, 09:50) Tokio amziaus vaikas tikrai nesuvokia saves kaip atskiros asmenybes. Maniske vyresnele berods 8 menesiu sugebedavo "oziuotis", jei taip galima pavadint. Beje, cia net tema buvo apie tai kaip pasakyti "ne" astuoniu menesiu vaikui. Man buvo aktuali.
La pluie
2010 01 16, 15:56
QUOTE(Jura_j @ 2010 01 16, 15:10) Maniske vyresnele berods 8 menesiu sugebedavo "oziuotis", jei taip galima pavadint. Beje, cia net tema buvo apie tai kaip pasakyti "ne" astuoniu menesiu vaikui. Man buvo aktuali. Savo sunaus elgesi, kuri aplinkiniai vadina oziais, as ivardinu tiesiog demesio reikalavimu. Jis bent jau kol kas viska daro (verkia, zyzia, mykia) taip nuosirdziai, kad man neapsivercia liezuvis to vadinti oziais  . Mane nustebino postas, kurio autore teigia, jog toks mazytis vaikutis jau ima save suvokti kaip atskira asmenybe. Juk tik mazdaug apie antruosius metus atsiranda zodeliai as, mano ir pan. O cia jau 8 men. suvokia savo asmenybe...
QUOTE(JurgaSim @ 2010 01 16, 16:56) Savo sunaus elgesi, kuri aplinkiniai vadina oziais, as ivardinu tiesiog demesio reikalavimu. Jis bent jau kol kas viska daro (verkia, zyzia, mykia) taip nuosirdziai, kad man neapsivercia liezuvis to vadinti oziais  . Mane nustebino postas, kurio autore teigia, jog toks mazytis vaikutis jau ima save suvokti kaip atskira asmenybe. Juk tik mazdaug apie antruosius metus atsiranda zodeliai as, mano ir pan. O cia jau 8 men. suvokia savo asmenybe... Labai tiksliai pasakyta - demesio reikalavimas (mazdaug nuo 1,5 vaikutis "atskiria" save nuo mamos).
jai dėmesio reikalauja, gal jam to dėmesio reikia? :/
QUOTE(Natuke @ 2010 01 16, 19:41) jai dėmesio reikalauja, gal jam to dėmesio reikia? :/ Zinoma reikia, tokie maziukai nori, kad nesiotum ir nesiotum juos
La pluie
2010 01 17, 09:30
QUOTE(Natuke @ 2010 01 16, 19:41) jai dėmesio reikalauja, gal jam to dėmesio reikia? :/ Jusu pasisakymas priverte nusisypsoti  Nezinau kas galetu bent jau leisti sau pagalvoti, jog dar ne metuku neturintis kudikis imtu ir pameluotu: demesio jam nereikia, bet va ims ir pareikalalaus  Mama puikiai jaucia savo vaiko verkimo ypatumus: vienaip jis verkia, kai alkanas, kitaip - kai troksta buti nesiojamas, myluojamas. Tik as niekada pastarojo verkimo nevadinau ir iki siol nevadinu oziais.
JurgaSim, as jau dabar tikslia neatsimenu, bet budavo mazdaug taip. Vyresnele dar neturedama metuku lenda prie rozetes, sakau negalima, patraukiu rankas, vel lenda, sakau negalima, patraukiu rankas ir t.t., finale nukeliu nuo lovos, kad nepasiektu, o tada prasideda: "AAAAAAAAAAAAAAAAAA!" O mazoji patraukta is veiksmo vietos tokiu "koncertu" nekelia... Cia kaip pavyzdys is kur atsiranda tie pavadinimai "oziukai"
letitia
2010 01 17, 18:11
Tokio AAAAAAAAAAAA atveju turbut tereikia nukreipti demesi pabandant sudominti kazkuo kitu
QUOTE(samo @ 2010 01 17, 19:11) Tokio AAAAAAAAAAAA atveju turbut tereikia nukreipti demesi pabandant sudominti kazkuo kitu  Taaaip taaaip, tada vartomos knygeles, rodomi visokie monai ir t.t.  Atsimenu, kad vyresnelei budavo sunku net ir demesi nukreipt. Nu toks jau vaikas buvo O nuo paprasto zyzimo ("ant rankyciu!") labai padedavo ir dabar padeda sliauziojimas pazeme  . Tuomet atsiduri su vaiku viename aukstyje ir baigiasi visi nepasitenkinimai.
letitia
2010 01 18, 21:36
QUOTE(Jura_j @ 2010 01 17, 19:22) Taaaip taaaip, tada vartomos knygeles, rodomi visokie monai ir t.t.  Atsimenu, kad vyresnelei budavo sunku net ir demesi nukreipt. Nu toks jau vaikas buvo O nuo paprasto zyzimo ("ant rankyciu!") labai padedavo ir dabar padeda sliauziojimas pazeme  . Tuomet atsiduri su vaiku viename aukstyje ir baigiasi visi nepasitenkinimai.  Ir tai tiesa. Tekdavo sukti galva, kaip sumastyti ka nors netiketo, kad vaikas nustebes nutiltu ir susidometu. ir labai sunku islaikyti ramius nervus, ypac po visos paros nepertraukiamo buvimo kartu
superlaiminga
2010 03 02, 11:48
Sveiki, kviečiu visus, kurie gyvena su vaikais, ir kurie domisi vaikų ir tėvų santykiais į 4 valandų užsiėmimą MES IR VAIKAI. Užsiėmimas skirtas mamytėms, tėveliams, močiutėms, seneliams ir auklėms. Susitikimo vieta: Vilnius.Konkreti vieta bus patikslinta priklausomai nuo dalyvių skaičiaus. Organizuojami tokie patys du užsiėmimai, kad dirbantys ir nedirbantys galėtų pasirinkti patogų laiką.I. Susitikimo laikas: 2010 m. kovo 5 d., penktadienis, 13 val. II. Susitikimo laikas: 2010 m. kovo 6 d., šeštadienis, 12 val.Būtina išankstinė registracija: psichologe.ramuneETAgmail.com arba telefonu 868041916 (jei negalėsiu atsiliepti, parašykite SMS). Nurodykite, kokiai dienai registruojatės.Užsiregistravę dalyviai elektroniniu paštu gali atsiųsti aktualius klausimus, į kuriuos bus atsakyta susitikimo metu. Pagrindinės užsiėmimo temos: * Ką daryti, kad santykiuose su vaikais vyrautų darna? * Tėvų ir vaikų teisės ir pareigos: mitai ir realybė. * Besąlyginės meilės vaikams puoselėjimas. * Tėvų ir vaikų nesutarimai: mitai ir realybė. * Meilės įrodymų svarba tarpasmeniniuose santykiuose. * Gyvenimas su vaiku be bausmių. * Išsiskyrimo esmė ir vaikų išgyvenimai. * Kam reikalingos taisyklės? * Kokios savybės būdingos vaikams ir kur jos dingsta su metais? * Tėvų lūkesčių tragedija. Užsiėmimo kaina vienam dalyviui: 60 Lt.Tėvų ir vaikų santykių psichologė Ramunė Želionienė http://pagalbaseimai.blogspot.comhttp://vaikopasaulis.blogspot.com
|
|