gal sakau iš savo patirties kuri patars kaip su vaikiuku razbainiku susitarti
Mano dukrytė po kambarius ekskursijas pradėjo tik budama jau virš metuku, ir todėl net nežinau kaip bet visai nebuvo tokiu išdaigu.
Ačiu.
Labas mamytės,
gal sakau iš savo patirties kuri patars kaip su vaikiuku razbainiku susitarti Mano dukrytė po kambarius ekskursijas pradėjo tik budama jau virš metuku, ir todėl net nežinau kaip bet visai nebuvo tokiu išdaigu. Ačiu. QUOTE(Ilonėlė @ 2005 06 07, 12:22) Ilonele, zinoma, kad parasys... dar nebuvo nei vienos temos cia, kad mamyte monologa sneketu. Mums dar 7 menesiai, bet jau turiu tai, ka tu turi 10-ties. Kai idedu i vaikstukus, tai akys prasvinta, megstamiausi uzsiemimai - ijungti, isjungti, pagarsinti televizoriu, istraukti PlayStation laidus, nutemti skalbinius nuo dziovyklos, dauzyti spintos durele, patikrinti skalbimo masina, nuimti siuksledezes dangti ir knistis tenais (oi, kiek spalvu ir idomybiu tenais).. Zinai, nei karto n e k i l o mintis suduoti per r a n k y t e s. Nagi, jie dar nesupranta, kodel tai draudziama. Tiesiog stebiu visuomet ir kai jau kazka labai labai ne taip daro, tai prieinu ir nutempiu i kita vieta,, zinoma, pasipila kapryzai, bet i tai labai ramiai su sypsena reaguoju ir tiek. Atsimenu vaizdeli su savo pirmuoju mazyliu - buvo galbut panasaus amziaus kaip tavo mazius, o jo ex-tetis buvo ka tiktai nusipirkes naujas uzuolaidas, kuriomis labai didziavosi, nes daug suplojo. Na, o mazyliukas pribego ir ciupt uz tu uzuolaidu, o tas kad suplojo leliukui per rankytes..dieve, net man skaudeti pradejo vien nuo to garso!!!!! Nezinau, bet stovi akyse tas vaizdas, o kai pamaciau tavo zinute, tai kazkoks nemalonus jausmas sukilo.. Tikrai neplok per rankytes, tas nieko gero neduos - nervinsiesi ir pati, ir leliukas..
svyturys ačiu, man to ir reikėjo. Nu labai nenorisi barti mažiuko. O jo rankikės tokios saldžios jas tik bučiuok ir bučiuok.
Kadangi aš savo mažiuko nesodynau į vaikštyne, tai mum vėliau viskas prasidėjo. O ir šeip kai gerai isigilini, tai jo tok elgesys ypač su teliku lig noras pažaisti. ( O vat su kitais daiktais kaip viryklės orkaitės durelės, arba sklbimo mašina tai statau barikadas iš kėdžiu ir stalu, nes neramu kuomet skaudei gali nukentėti, o tai kad perspėju jog gali kas nutikti ir pirštu grasau jam dar įdomiau darosi. Jaučiu teks barikadom apsikrauti ir laukti kol paaugs. Bet visgi kas geriau ar paprasčiausiai nukreipti jo dėmesi kokiu žaislu ar ir toliau grasiti pirštu ir kartoti 1000 kartu NEGALIMA. Nes šiuo metu kas negalima tas jam dar įdomiau.
Su mano sūneliu buvo ta pati problema, kai tik išmoko ropoti ir atsistoti tai ir visos išdaigos prasidėjo. labiausiai žinoma domino visi buitinai prietaisai. tai karta buvo labai smarkiai rankytes nusidegines i karštą vyryklę
Mano dukrytei dabar 10mėn, bet laimei dar nesiaučia po namus
na tokie mazhuliukai tai ish tikruju ne ishdykauja, o smalsauja
mudu su vyru taikem "ribotos katastrofos" ideja - ne drausti, o leisti patirti teveliams saugant. pvz., leisdavau pirshtuku paliesti karshta puodeli (zhinoma, ne toki, kad nusidegintu, bet karshta). sakydavau, kad puodelis karshtas - jei liesi, skaudes. paliesdavo - ir suprasdavo, ka reishkia karshta, ir kad karshta skauda. arba kad peilis ashtrus, duria - duodavau pirshtuku pachiupineti. tiek, kad pajustu durima, bet neisipjautu. paprastai poros tokiu eksperimentu uzhtekdavo, kad ishgirde "karshta", "ashtru" ir pan. tu dalyku saugotusi. beje, mano mazhiui kartais didesnis autoritetas buna ne mama ar tetis, o vyresnysis brolis, kuris mazhiu saugo nuo pavoju. ir jeigu benas sako, negalima - gustas klauso...
Ir aš taip darau, dabar kavos geltonaji puodeli net nenori imti ar liesti, sakau karšta ir neima. Bet toks pasakimas neveikia kai liečiamas telikas arba spintelės stalčiai.
QUOTE(svyturys @ 2005 06 07, 14:01) Zinai, nei karto n e k i l o mintis suduoti per r a n k y t e s. Nagi, jie dar nesupranta, kodel tai draudziama. Tiesiog stebiu visuomet ir kai jau kazka labai labai ne taip daro, tai prieinu ir nutempiu i kita vieta,, zinoma, pasipila kapryzai, bet i tai labai ramiai su sypsena reaguoju ir tiek. Vyras taiko, kaip cia kazkas minejo, "ribotos katastrofos" ideja, bet nezinau, ar ji kazka supranta
Sutinku, kad vaikui reikia leisti šiek tiek pajausti nemalonių pojūčių. taip mes išsprendėm problemą su stalčium, kurį jis pastoviai atidarinėdavo ir aš vis bijojau, kad neprisivertų pirštų. O vieną, kitą kartą leidau jam tai padaryti. Kai pradėdavo verkti, sakydavau negalima - ajajai. Ir dabar jis tik prieina prie stalčiaus ir žiūri į mane - aš pasakau ajajai ir jis nušliaužia net nebandydamas atidaryti jo
QUOTE(westa @ 2005 06 10, 09:48) taip mes išsprendėm problemą su stalčium, kurį jis pastoviai atidarinėdavo ir aš vis bijojau, kad neprisivertų pirštų. O vieną, kitą kartą leidau jam tai padaryti. Kai pradėdavo verkti, sakydavau negalima - ajajai. Ir dabar jis tik prieina prie stalčiaus ir žiūri į mane - aš pasakau ajajai ir jis nušliaužia net nebandydamas atidaryti jo o mano mažius jau keleta kartu prisispaudė pirštukus, QUOTE(Ilonėlė @ 2005 06 10, 18:10) o mano mažius jau keleta kartu prisispaudė pirštukus, matyt, nepakako jam dar ashtriu pojuchiu mano vyresneliui kokiu poros kartu uzhteko su stalchium, o mazhiukui prireike kokius triskart daugeu... bet uzhtat dabar idealiai uzhdarineja duris ir stalchius QUOTE(ragnez @ 2005 06 10, 19:34) matyt, nepakako jam dar ashtriu pojuchiu mano vyresneliui kokiu poros kartu uzhteko su stalchium, o mazhiukui prireike kokius triskart daugeu... bet uzhtat dabar idealiai uzhdarineja duris ir stalchius Oho kaip mažyli atpratinti KANDŽIOTIS, QUOTE(Ilonėlė @ 2005 06 10, 21:53) Oho kaip mažyli atpratinti KANDŽIOTIS, Tai yra tikrai ne išdykavimas,o vaiko smalsumas.Jam viskas įdomu,o kur negalima dar įdomiau
Kai mano dukra buvo mažiukė, aš labai džiaugdavausi, kad ji mūsų labai klauso. Jei pasakydavau 'negalima', tai ji faktiškai beveik visada mūsų klausydavo. Ir mes namažai dalykų jai drausdavom - piešti ant sienų negalima, į spintas lįsti negalima, to negalima, ano negalima. Manau, tai turėjo nemažos įtakos, kad dabar ji yra nemaža bailiukė ir per mažai savimi pasitiki. Bandau taisyti savo auklėjimo klaidas skatindama ją labiau savimi pasitikėti, bet tai jau yra kur kas sunkiau padaryti.
Dabar savo 10 mėnesių sūnų auklėju visai kitaip. Nuo stalčių paprastai tiesiog nuvedu kitur ir sudominu žaislu ar šiaip kokiu rakandu, nes jau kelis kartus yra prisivėręs pirštus, bet jo tai neatbaido QUOTE(viDusia @ 2005 09 06, 12:02) Kai mano dukra buvo mažiukė, aš labai džiaugdavausi, kad ji mūsų labai klauso. Jei pasakydavau 'negalima', tai ji faktiškai beveik visada mūsų klausydavo. Ir mes namažai dalykų jai drausdavom - piešti ant sienų negalima, į spintas lįsti negalima, to negalima, ano negalima. Manau, tai turėjo nemažos įtakos, kad dabar ji yra nemaža bailiukė ir per mažai savimi pasitiki. Bandau taisyti savo auklėjimo klaidas skatindama ją labiau savimi pasitikėti, bet tai jau yra kur kas sunkiau padaryti. Dabar savo 10 mėnesių sūnų auklėju visai kitaip. Nuo stalčių paprastai tiesiog nuvedu kitur ir sudominu žaislu ar šiaip kokiu rakandu, nes jau kelis kartus yra prisivėręs pirštus, bet jo tai neatbaido
Mano maze irgi siaucia po namus kaip tankas
Sveikos mamytes,
mano vaikas pradejo jau labai daznai rodyti oziukus. Nei is sio neis to pradeda verkti ir reikalauti pvz. kad paimtumete ant ranku, opo to vel kads blogai. Jam nieko neskauda, taciau dyksta ragiukai. Kaip "kovojate" su jais????
Vat-vat,ir mums iškilo tas pats klausimas.....ką gi daryt? Šaukt nešauksi,mušt-nemuši ,vistiek nieko nesupras.
Aš tai leidžiu truputį pazyst-jei matau,kad tikrai yra įlindęs ožiukas.Jei verkia tai paimu šiek tiek ant rankų ,pasupuoju,panešioju-apraminu,....taip ir duodamės kiauras dienas
Na siandiena tai isvis tragedija zliumbia iki pasikukciojimo
Papildyta: QUOTE(eveneir @ 2006 04 06, 16:48) Vat-vat,ir mums iškilo tas pats klausimas.....ką gi daryt? Šaukt nešauksi,mušt-nemuši ,vistiek nieko nesupras. Aš tai leidžiu truputį pazyst-jei matau,kad tikrai yra įlindęs ožiukas.Jei verkia tai paimu šiek tiek ant rankų ,pasupuoju,panešioju-apraminu,....taip ir duodamės kiauras dienas Mes irgi geriame ano pienuka, taciau ir prie kosiyciu jau pradejau pratinti, tad si malonuma palieku krastutiniam atvejui, taciau, kad siandiena ir tai nepadejo O dar kai pilva pradeda riesti tai isvis grazu
Mano vaikui irgi ožligė labai pradėjo reikštis
O gal jum atrodo, kad cia oziukai? Gal cia jau dantukai?
Maniskui irgi uzejo zirzimas jau antra diena, bet as zinau to priezati. Siaip tai maziukas gali zirsti del ivairiu priezasciu, ir ne visada kapriziukai gali buti, gal ka skauda, ar maudia, gal kas spaudzia? Na o jei tikrai oziuojasi, galima duoti pazirsti siek tiek
na, mes ožiukų nepastebėjom. jei zirzia, tai kažkas blogai - dažniausiai dėl dantukų.
Sveikos mamytes. Nu nezinau ar galima oziais pavadinti 8-9-10 men mazyliu zizima ar irzluma. Tikri oziai prasideda siek tiek veliau, kai jau vaikas pradeda kalbet. As tai pas savo dukryte juokiu oziu nepastebiu.......jei verkia, reiskia kazkas negerai, ir nebutinai turi buti slapia, alkana. Gal tiesiog tam momentui jai reikia mamos. Ir kodel nenesiot ant ranku? Juk iki 6 metu nenesiuosit, greit uzaugs ir net noredami pamyluoti, nepavyks. Nauduokytes proga, mamytes.
Pas mus tai ožiukai apsigyveno su pirmaisiais dantukais,vis pazize paverkia,vos kas ir jau patempe lupyte,nebesusitvarkau,viena karta naepsikentus surikau,tai ėmė taip cypti lyg aš ja spardžius bučiau
Dabar va iltiniai kalasi,tai jau neduok die pakliudysi iškart isterika ir ašaros ir pastoviai nori but ant ranku Net neisivaizduoju kaip tokio amziaus vaikadrausmint reikia? QUOTE(tamsi @ 2006 04 07, 14:41) Pas mus tai ožiukai apsigyveno su pirmaisiais dantukais,vis pazize paverkia,vos kas ir jau patempe lupyte,nebesusitvarkau,viena karta naepsikentus surikau,tai ėmė taip cypti lyg aš ja spardžius bučiau Dabar va iltiniai kalasi,tai jau neduok die pakliudysi iškart isterika ir ašaros ir pastoviai nori but ant ranku Net neisivaizduoju kaip tokio amziaus vaikadrausmint reikia? Paskaiciau ir pasibaisejau Tai jei vaikui dygsta dantukai ir jis zyzia, tai jam, pagal jus-oziukai??? Mamos, kantrybes, meiles, demesio vaikuciams reikia Arba kazkuri raso:"sukisau 2 saukstus maisto vaikui pro suciauptas lupytes, zyzianciam, per prievarta". Nu siaubas kazkoks Nu kai kuriu pasisakymai cia stebina, svelniai tariant QUOTE(bedugne @ 2006 04 07, 14:56) Paskaiciau ir pasibaisejau Tai jei vaikui dygsta dantukai ir jis zyzia, tai jam, pagal jus-oziukai??? Mamos, kantrybes, meiles, demesio vaikuciams reikia Arba kazkuri raso:"sukisau 2 saukstus maisto vaikui pro suciauptas lupytes, zyzianciam, per prievarta". Nu siaubas kazkoks Nu kai kuriu pasisakymai cia stebina, svelniai tariant QUOTE(bedugne @ 2006 04 07, 14:56) Paskaiciau ir pasibaisejau Tai jei vaikui dygsta dantukai ir jis zyzia, tai jam, pagal jus-oziukai??? NE pagal mane,tai vaikas paprašciausiai suprato,kad zyzlunu arba patemta lupyte gali išsireikalauti visko ko nori,nes tik padejus kaltis dantukams visa ji myluoja vos tik kas. Jai tu to nepatyrei ir nesupranti tai nuoširdžei sveikinu,tau pasekė. As pavyzdziui neleidžiu užuolaidu gaužti ir kai jas atimu iškarto pyksta,tai ka iškart atiduoti,tipo daryk vaikeli viska ka tik nori,o mes ir be užuolaidu pagyvensim QUOTE(tamsi @ 2006 04 07, 15:17) NE pagal mane,tai vaikas paprašciausiai suprato,kad zyzlunu arba patemta lupyte gali išsireikalauti visko ko nori,nes tik padejus kaltis dantukams visa ji myluoja vos tik kas. Jai tu to nepatyrei ir nesupranti tai nuoširdžei sveikinu,tau pasekė. As pavyzdziui neleidžiu užuolaidu gaužti ir kai jas atimu iškarto pyksta,tai ka iškart atiduoti,tipo daryk vaikeli viska ka tik nori,o mes ir be užuolaidu pagyvensim Kankinasi tavo vaikas, ar tu, mama, to nesupranti?? Jam skauda, diskomfortas, kankina dantuku dygimas Jei grauzia uzuolaida, duociau ka nors jam, pvz.kramtuka dantenoms, tepaliuku patepta, kad efektyviau butu, ir tik tada atimciau uzuolaida.Arba pakabinciau kolkas tokia uzuolaida, kuria galima butu " krimstelt" vaikui. kai vaikai auga, ne tik uzuolaidos nukencia, dar daug kas lus, dus, subyres...Ir ka???Nurasykim viska vaiko "oziukams" ir auklekim juos, kaip kuri ismano Svarbu- mamos ramybe ir grazios uzuolaidos QUOTE(tamsi @ 2006 04 07, 15:17) NE pagal mane,tai vaikas paprašciausiai suprato,kad zyzlunu arba patemta lupyte gali išsireikalauti visko ko nori,nes tik padejus kaltis dantukams visa ji myluoja vos tik kas. Jai tu to nepatyrei ir nesupranti tai nuoširdžei sveikinu,tau pasekė. As pavyzdziui neleidžiu užuolaidu gaužti ir kai jas atimu iškarto pyksta,tai ka iškart atiduoti,tipo daryk vaikeli viska ka tik nori,o mes ir be užuolaidu pagyvensim JUk tavo vaikeliui tik 9 men., apie kokius issireikalavimus cia snekama. Gerai jei tu neprisimeni, kaip tau dygo dantis. Mano 6 mete dukrai dygsta kruminiai, tai vaikas viduri nakties keliasi, verkia, sako kad jai net ausys skauda. Ir taip visa savaite kol isdygo. Ar cia irgi ozys? Juk mama zadina,zyzia, miegot neduoda?
Oi idomios jus man,toks jausmas,kad jus geriau zinot ar aš savo vaikui duodu tepaliuka,ar žvakute
Nu tikrai idomiai,ar jums nedaeina,kad dantis tai nekekviena diena dygsta Ot isikabina i viena sakini ir vsio. Tai taip gaunas,kad iki 1metu vaikas išvis nieko nesupranta,nemoka pasiekti savo? Ir nereikia čia manes ižeidinėt
Na nesipykime.
Kiekviena turime savo nuomone, taciau ir tokie maziukai jau bando tevu kantrybe. Mano vaikas tai jau pradejo reaguoti i ka tevai kreipia demesi , o i ka ne. Na pavyzdziui pradeda zyzti ir ziuri ar cia i ji kas ziuri, o mes nekreipiame demesio tai mazius ir nustoja, o va draugai kreipe kas truputo ir ant ranku tai dabar patikekite vaikas vienas nepasilieka ir nezaidzia .
Pas suneli taip pat atsirado ožiukai ir dar kokie
Pykit nepykit, bet kvailai skamba- ožiukai ikimetinukui
Ot dar prirašyčiau, bet žinau, kad ir nuo šitų žodžių gausiu malku
Kiekviena mama savaip viską supranta ir negalima kišti savo nuomonės niekam, kiekviena turim tiksavo nuomonę ir jos laikomės, aš manau kad Mano vaikas kartais parodo ožiukus, o dėl kitų garantuot o tuo labiau kišti savo nuomenę nenoriu
QUOTE(vivulyte @ 2006 04 07, 22:05) Pykit nepykit, bet kvailai skamba- ožiukai ikimetinukui Ot dar prirašyčiau, bet žinau, kad ir nuo šitų žodžių gausiu malku Jusu vaikuciai skverbiasi i pazinima, jie viska nori paliesti, paragauti idedant i burnyte. Nereikia nuslopinti sios funkcijos. Tad nesistebekime, kad mokyklinukas nesidomi knygomis.. Oziukai parodo, kad jiems mazai demesio, ar bendravimo. O jei oziukais piknaudziauja, reikia visai to nematyti ir nerodyti jokios reakcijos. Matydamas, kad niekas nekreipia demesio - oziuku neberodys....
Nu mamytės ir iškraipėt-temos klusymą-
Kiek suprantu čia buvo klausta..... QUOTE(adiav @ 2006 04 06, 15:44) Mūsų niekas neklausė-ką daryti-kai dygsta dantukai,kuom tepti ir t.t. Sakot nebūna ožiuku-pas tokį mažą leliuką..... -Būna,aišku netokie dideli kaip pas 2-3 metuką mažylį ,nu bet vistiek kažkokie jie yra Nu ,kad ir tai..... Pasieme mano mažylis telefona-norėjau garažiai paimti....ir ką jūs manot??jis tiek pradėjo šaukti.....tipo čia jo....ir niekam neduos... Ot ir va -elementariausias įrodymas QUOTE(adiav @ 2006 04 06, 17:03) Baisu QUOTE(Uliuliuska @ 2006 04 07, 14:28) Naudojamės,naudojamės,bet ant tiek priprato,kad net naktį pas mane ant rankų miega,o dieną nuo jų taipat nenulipą
Kas dėl ožiukų, tai manau, kad ir 10 mėn. kūdikis jau pradeda turėti savo ambicijas ir kaprizus.. Ant savo sūnelio tikrai pastebiu, kad jo verksmas skiriasi jei kažką skauda ir jeigu kas nors daroma prieš jo valią.. Na, pavyzdžiui, valgo baranką, visas išsibuzoja, pradeda nebedėti į burną, nes jau pasisotino ir tada viską aplinkui teplioja ir aš prieinu ir atimu baranka ir pradedu prausti, tai jis staigia atsilošia, griūna, spardosi ir klykia, maždaug "mama, kodėl atėmei baronką"? arba, bando nuo stalo nutraukti staltiesę, aš sakau "negalima", o jis įsižeidžia, kad patraukiau rankytę ir taip pat krenta aukštielninkas, spradosi ir rėkia... arba, bandau migdyti, o jis nepasiduoda klykia, spardosi ir t.t. Akivaizdu, kad tai yra vaiko ambicijos. Jis verksmu bando pasiekti savo ir manau, kad net tokio amžiaus kūdikis jau yra pakankamai sąmoningas, kad išsireikalautų savo.. Todėl jau nuo kūdikystės reikia pradėti kovoti su ožiukų užuomazgom ir tokio akivaizdaus kaprizo atveju nemanau, kad reikia pulti imti vaiką į rankas, supti, raminti ir taip patenkinti jo ambicijas... Žinoma, sutinku su tų mamyčių nuomone, kad kūdikiui žodžiu nieko nepaaiškinsi, o ir rykštele vargiai ar ką išspręsi.. Aš asmeniškai manau, kad tokiu atveju geriausia elgtis taip: neimti įsikaprizinusio vaikiuko į rankas, netenkinti jo kaprizo, t.y. jeigu jis norėjo staltiesės ir jam neleidau imti, tai pradėjus klykti, nereikia duoti vėl tą stalsietę čiupinėti, kad jis nusiramintų.. Manau, kad kaprizo atveju reikia bandyti kūdikio mintis nuvyti šalin. Geriausia pasisodinti šalia, bet neimti ant rankų ir duoti kokį žaislą, šnekinti, pasakoti ką nors, kol jis susidomės kitu veiksmu ir užmirš, kad buvo kaprizas.. Man beveik visą laiką pavyksta, nes tokių mažiukų atmintis trumpa ir jeigu jau jie užsižaidė, tai pamiršta, kad prieš kelias minutes reikalavo draudžiamo vaisiaus
laba visoms
as irgi manau, kad tokiems mazuliukams oziuku nebuna.O savo asarelemis jie nori parodyti, kad kazkas yra negerai ir kad jiems reikia musu demesio. jie taip mama nori prisisaukti. as manau jei jau gavau atostogas vaiko prieziurai, tai ir reikia vaikuti priziureti. Mano zuikiui jau 7men eina ir jis labai daznai man ant ranku sedi.Ir nematau cia nieko bloga.Kada gi daugiau galesim mes juos taip nesioti ir myluoti jei ne dabar, kai jie tokie mazuciai ir gleznuciai. Mazylio zurnale net straipsniuka skaiciau, kad maziukams nesiojimas taip pat reikalingas kaip ir maitinimas. O kiek ir panesiosim iki metu, na pusantru ir viskas. Tep tep vaikutis darys ir nebereikes mamos rankyciu varginti. Mamytes tik truputeli kantrybes, istvermes ir kuo didesnes meiles savo mazyliams. Sekmes visoms. ![]() Papildyta: na apie tai ka raso keti gal ir galima pavadinti oziuku, kai vaikas krenta ir pradeda spardytis.Cia tai gal jau ir tikrai oziukas, bet kai vaikas tiesiog verkslena ir jau tipo oziukas tai tikrai nesutinku. Mano vaikis labai jau daznai zirzlena, bet as tikrai oziuku tuo nepavadinciau.Manau jam tiesiog norisi buti su mama ir tiek.Jam reikia demesio.
QUOTE(*EDITA* @ 2006 04 09, 20:55) na apie tai ka raso keti gal ir galima pavadinti oziuku, kai vaikas krenta ir pradeda spardytis.Cia tai gal jau ir tikrai oziukas, bet kai vaikas tiesiog verkslena ir jau tipo oziukas tai tikrai nesutinku. Mano vaikis labai jau daznai zirzlena, bet as tikrai oziuku tuo nepavadinciau.Manau jam tiesiog norisi buti su mama ir tiek.Jam reikia demesio. ![]() Edita, sutinku su tavimi, kad eilinis verkšlenimas ar tuo labaiu zirzimas nėra ožiukai ir kad kūdikiui tikrai reikia saugumo jausmo, apkabinimo, guodimo, nešiojimo ir t.t. Tuo tarpu maniškiui ožiukai pasireiškia stipriu isterišku klyksmu, spardymusi, išraudonavimu ir su priežastimi, t.y. kai neleidi kažko daryti ar atimi draudžiamą daiktą... Ir visa tai prasidėjo maždaug nuo 9 mėnesio
mano mazius nuo 6men pradejo stotis ir nuo 8men vaikstinet..tai dabar vos speju paskui
tokiems leliukams jei sakysim negalima tai tikrai jie taip nedarys, darys priesingai. Jie mato kad mes sureguojam i tai ka jie padare ar paeme, todel daro tai dar ir dar. Tokiems kleckams svarbiausias gi demesys. Geriausia iseitis yra stenktis nereguoti (zinoma, greitai sulauzomus daiktus reikia kuo auksciua pakelti) arba juos sudominti kitkuom
lygtai Japonijoje iki 7 metu vaikui nera sakomas zodelis "ne" , gal reiktu pabandyt ir mum
Pas mus irgi jau oziukai atbega.
QUOTE(Germante @ 2005 09 09, 14:15) Mano maze irgi siaucia po namus kaip tankas su komiuterio klavetura tai pas mus lygiai taip pat, bet mes jai atidavem sena klavetura, laida nupjove, tai jau po truputi atsibosta o kaip jums su laidais, mano mazoji elektrike kogero bus uzaugusi, kol as ziuriu ir sakau kad negalima bus ai tai ir neima, bet kai tik nusisuku tai akimirksniu ciumpa uz laidu.
Ne visi vaikai vienodi vieni turi oziu kiti dar ne mano turi tai prasidejo nuo 9men. norejo jis baisiai telefono tetis dave nepagalvojo kad gali kas atsitikti va priseilejo ir sugedo as tai savo neduodu tai jis iskart i asaras ir klykti nieko blogo jis tik nori istirineti nauja daikta tai as tiesiog stengiuos kuo greiciau nukreipti jo demesi kitur o siaip patarciau brangesnius ir pavojingesnius daiktus padeti taip kad mazylis ju nematytu kiek tai imanoma aisku ne viska gi paslepsi
Skaitau skaitau ir su bedugne bei uliuliuska nesutinku,beje ir su kitom mananciom kad iki metu vaikas neturi oziu!Turi ir dar kokiu!!!
Vaikai istiesu yra protingesni nei mum kartais atrodo,moka jie laviruoti ir manipuliuoti mumis,ypac mamomis.Pvz mano sunus kai buna su teciu elgiasi ramiai,zaidzia,vos tik as i kambari uzeinu iskart ima verkt puola man i rankas...Taip galbut siuo atveju mano maminykas taip parodo kad pasijlgo manes,nors manes kambari nebuvo keleta minuciu.Bet buna ir akivaizdziu OZIU,kurie prasidejo gan anksti nes vaikas labai kaprizingas ir jautrus.As manau kad visada atskiriu kada vaikui skauda kaskada ar kai jis oziukus rodo,nes tai akivaizdu ir labai paprasta atskirt!!!
Kudiki reikia drausminti kad jis suprastu kas yra blogai,o kas yra gerai(taip net toki maza)Praeis daug laiko kol vaikas isisamonins tai nes jo atmintis trumpa,bet pradeti galima jau dabar!Vaikas turi ismokti gerbti kitu jausmus bei teises.Tvarkos laikymasis pades ateityje isspresti ne viena ginca,bei geriau prisitaikyti visuomeneje,mokykloje,darbe kur yra daug apribojimu...Vaikui reikia nubrezti ribas....As taip pat nemanau kad jei vaikas uzsimane dauzyt puodukus tai jam tai ir leist daryt,o subart ir demesi nukreipt kitur..Butent kad popinimas daro daugiau zalos nei naudos kaip minejo KETTI.
Mano drauges dukrai 2metai,ji labai sunkus vaikas,nuolat oziuojasi,neklauso...o drauge nedrausmina ir stebisi kad vaikas toks.Nenustebsiu jei veliau isvis nebus imanoma susitvarkyt su ja:( Daugelis specialistu ir tevu(tame tarpe ir as)sutinka jog kai vaikas per mazas kad suprastu zodzius,kaikuriose situacijose gali buti naudingas pliaukstelejimas per ranka ar uzpakali.Pvz-kai vaikas isbega ant gatves,gulasi noredamas issireikalaut negalimo daikto...Esu tai isbandzius-labai padeda. Na o kai vaikas supranta kas yra sakoma,fizine jega nepateisinam-taip raso knyga,o as su tuo nesutinku.Nes vaikai yra gudrus manipuliatoriai.. Nepateisinu nuolatinio oziu toleravimo ir per didelio popinimo.Visur turi buti tvarka paremta taisyklem,netgi ir mazam vaikui.Pacios lepinat pacios ir vergsit kai negalesit susitvarkyt...Viska reikia daryti proto ribose,o tas ribas nustato patys teveliai,kurios kartais buna per daug placios vaiko atzvilgiu.... Netgi biblijoi parasyta,kad vaikas turi suprast kad teveliai ji musa ar bara ne todel kad ne myli,o todel kad labai myli ir rupinasi... Papildyta: Istrauka is BIblijos(patarles)-Mano sunau,nepaniekink Viespaties bausmes ir nenusimink Jo baramas,nes ka Viespats myli,ta pabara,KAIP TEVAS AUKLEDAMAS SUNU KURIUO GERISI.
su oziukais reikia pradet kovot kuo anksciau,o nelaukt momento kada bus nbeimanoma susitvarkyt
As galvoju, kad maniskis dar neturintis 4 menesiu turi jau oziuku. Kai buvo 2-3 menesiu galejau perrengineti kiek noriu kartu viskas budavo gerai. O nuo triju menesiu sugalvojo, kad jam nepatinka apsirengti
QUOTE(myliu @ 2006 04 06, 19:06) Mano vaikui irgi ožligė labai pradėjo reikštis pas mane irgi liutas ,taipat harakteris kaip liuto,rekia o tu mamyte nervuokis ir peskis plaukus nuo galvos,net jau nervai paskutiniai ima
sveikos,
paskaiciau as cia visa tema po nemogos nakties....zinot nu blyn zinoves gerai kad pas jus vaikiukai ramus. toks jausmas kad pacios nesigriebiat visko ko imanoma kad tik vaikas neklyktu, o jeigu kose padeda - tai ir padek dieve, galim ir aukstyn kojom panesiot jei tik vaikiui patinka. as manau maniskis dar irgi pakankamai normaliai ramus, bet pazystu kur nuo gimimo vaikas tooooks neramus tiek verkia kad tikrai nezinai kur kist - nei vezimas nei laukas nei papas nepadeda tai naktele va tokia ir buvo ir pavalges, ir silta ir apsnudes ir net issiperdem jau 9tai lyg ir pilavas nebeskada) bet va pabaundam vidury nakties apie 1val pavalgyt ir ....... taip iki 5 ryto. dar seniau i musu lova pasiguldydavau ir isparpdavom iki pat ryto, o sianakt...tai ne ten nemiega rekia rekia iki klykimu. miego matosi nori, jau u=spaudi po biski ir vel akys stacios. ir taip jau svaite, o dantukam dar anksti. |