Juodaplauke
2005 06 07, 10:14
Sveiki, Gerbiamoji daktarė,aš po gimdymo pradėjau gerti Cilest(jau 3 mėnėsus geriu)bet vakar per neatsargumą pamiršau išgerti.Tai buvo 7 diena nuo gėrimo pradžios(7 tabletė iš pakuotės)Visada gerdavau 21-22 val. vakare o prisiminiau tik šiandien 8.30 ryte ir iš karto išgėriau.Ar gali buti kad pastosiu dėl to?Paskutinis lytinis aktas buvo užvakar. ir dar norėčiau paklausti ,girdėjau kad kartais po KT varotjimo moteriškėm atsiranda cistos ir kitos problemos. gal vis gi geriau nerizikuoti ir naudotis pvz prezervatyvais,kurie visiškai nepavojingi sveikatai? Ačiu labai už atsakymą.
Rita Matulionytė
2005 06 07, 12:57
Galite nesijaudinti,tikrai nepastosite(jei žinoma tai nesikartos nuolat). KT neišprovokuoja cistų susidarymo.Atvirkščiai, jos ir skiriamos,kad cistų neatsirastų.O įvairių problemų gali atsirasti moterims tiek gėrusioms KT tiek ir jų negėrusioms. Kiekvienas kontracepcijos būdas turi savų privalumų ir trūkumų.Taigi Jūs pati geriausiai galite nuspręsti,kurį rinktis.
Laba diena gerbiama gydytoja, kreipiuosi tokiu klausimu: Turiu kontraceptinių tablečių yarina pakuotę, tik joje nėra dviejų tablečių, noriu sužinoti, jei kada sugalvočiau pabandyti šias KT , ar galima vartoti pakuotę be dviejų tablečių? Jei galima, kaip tokiu atveju elgtis: kada pradėti gerti, saugotis papildomai tą mėnesį ar ne, kada pradėti kitą pakuotę, ar po 7 dienų(tik anas pabaigus)ar anksčiau. Ačiū už atsakymą.
Rita Matulionytė
2005 07 06, 18:13
Pradėkite gerti nuo pirmos ciklo (t.y.menstruacijų) dienos.Išgerkite kas vakarą po vieną tabletę kiek jų turite,padarykite 7 dienų pertrauką ir po to vėl pradėkite naują pakuotę.Tai,kad trūko dviejų tablečių,jokios įtakos neturės,ir kitais būdais saugotis nereikia.
Gintaute
2005 08 16, 10:34
Vietoj 7 dienu, "netycia" padariau 8 dienu pertrauka (geriu Mercilon). Kiek dienu (savaite, dvi?) reikia saugotis papildomai? Aciu.
Rita Matulionytė
2005 08 16, 15:55
Rekomenduojama papildoma apsauga 7 dienas.
Miledi.N
2005 08 17, 08:33
Laba diena, Aš geriau Novinete, dabar jau gydytoja paskirė Reguloną, gerių juos kiekvieną vakarą, ta prasme kad nelygiai 21 Val. ar kitą tiesiog vakare, laiko skirtumas gali svyruoti apie 3 val. Man draugė sakė kad turiu gerti lygiai pasirinkta valandą. Ji net nustačius mobiliam telefone priminimą ir visuomet KT nešiojasi su savim, nes jeigu nustatytą valandą nebus namie, kad galėtu išgerti KT. Ar reikia gerti nustatytą valandą, ar laikas gali sviruoti? AČIŪ
Rita Matulionytė
2005 08 17, 13:28
KT rekomenduojama gerti tą pačią valandą, tačiau poros valandų skirtumas įtakos neturi.
Vonios Fane
2005 08 29, 11:53
Miela daktare, šeštadienį turėjau pradėti gert naują pakuotę Mercilon, po 7 dienų pertraukos, bet pamiršau nusipirkti ir išgerti ir poto išvykau prie jūros savaitgalį ir tik šiandien prisiminiau, kad reikia gerti. Vadinasi, praleidau 2 tabletes...ką man dabar daryti? Ar trečią gerti ir tas dvi praleisti, ar visas tris iškart ar kaip..? patarkite prašau Ačiū.
Rita Matulionytė
2005 08 29, 14:44
Gerkite nuo pirmosios tabletės, po vieną, visą pakuotę. Tik pirmąsias 7 dienas naudokite papildomas apsisaugojimo priemones.
laba diena noreciau suzinoti kokia tikiimybe pastoti jei pavelavau isgerti antraja pakuotes tablete. instrukcija sako, jog rizikuoju pastoti jei pavelavau daugiau nei 12 val (vartoju yarina), o as pavelavau mazdaug 12,5. ar tai reiskia kad tableciu poveikis susilpnejo? beda ta kad butent tame laiko tarpe turejau lytiniu santykiu... ir dar: ar 12.5 val pavelavimas reiskia kad sia savaite privalom naudoti mechanines apsisaugojimo priemones? kiek grieztas yra 12 val terminas? labai dekoju uz atsakyma, nes sirdele nerimsta... aciu
Rita Matulionytė
2005 09 02, 18:08
Jums nerimati tikrai nėra ko. Toks svyravimas leistinas.
baltagulbe
2005 10 04, 19:32
Geriu Logest kontraceptines tabletes. Vieną kartą imant tabletę viena ikrito į kriauklę, tai man vienos tabletes pritūkdavo išgerti. Tada aš pirkdavau naują pakelį ir vieną tabletę išgerdavau iš naujo pakelio ir tada darydavau 7 dienų pertrauką. Šeštadienį turėjau išgerti, bet nebuvau dar nusipirkusi, pamaniau nueisiu į darbą ir užsuksiu į vaistinę, bet pamiršau ir prisiminiau tik sekmadienį, kad vakar neišgeriau tabletės. Menstruacijos prasidėjo pirmadienį kaip ir turėjo būti, bet dabar iškilo klausimas kada pradėtigerti tabletes ar sekmadienį kaip visada būdavo, ar šeštadienį, tai yra viena diena anksčiau nes pamiršau ir neišgeriau. Ir ar man reikėtu papildomai saugotis no pastojimo? Dekoju iš anksto
Rita Matulionytė
2005 10 05, 12:25
Sekančią pakuotę pradėkite šeštadienį, kad susidarytų 7 dienų pertrauka, nepaisant to, kiek tablečių prieš tai buvo išgerta. Papildomos apsaugos nereikia.
Sveiki, Geriu Yarina tabletes, 5 dieną užmiršau išgerti vieną tabletę, tiksliau sakant, pavėlavau 11 valandų. Porą dienų prieš turėjau lytinių santykių, ar galėjau pastoti? Vartojimo instrukcijoj rašo, kad pastoti galima tik 12 valandų pamiršus išgerti tabletę, bet ar gali ta viena valanda garantuoti kad nepastojau? Tabletes geriu toliau, po trijų dienų pajutau gan stiprų tempimą krūtyse. Ar tai gali būti nuo KT, o gal greičiau nėštumo požymis? Geriu tik antrą pakuotę, geriant pirmą krūtų tempimo nebuvo.
Labai dėkoju už atsakymą
Rita Matulionytė
2005 10 15, 14:40
Pastoti tikrai negalėjote. O įvairūs pojūčiai krūtyse geriant pirmuosius ciklus gali būti.
sveiki!!!! pries savaite klausiau kiek labai galiu veluoti pradeti nauja pakuote. deja jusu paminetas 3-4 dienu terminas praejo.. pakuote turejau pradeti 22 diena o gavau tik siandien t.y. 28. kada tureciau atnaujinti tableciu gerima? ar teisingai elgsiuosi pradedama pirma menesiniu diena? o gal galima ir kazkaip kitaip? beje, kaip i tokia menesio pertrauka reaguos organizmas? itariu kad tokios pertraukos nera labai gerai.. o kaip is tikruju? iki siol menesines buvo laikrodiskai punktualios (net pries pradedant KT). kaip manote ar galiu to puktualumo tiketis ir si karta nes teko nemazai skaityti kad nutrauktos KT "ismusa cikla is veziu". labai aciu uz atsakyma!!!
Rita Matulionytė
2005 11 29, 14:31
Pradėkite gerti tabletes pirmą mėnesinių dieną.Tokia mėnesio pertrauka jokio neigiamo poveikio Jūsų organizmui tikrai neturės( tik tai neturėtų nuolat kartotis). KT tikrai normalaus ciklo "iš vėžių neišmuša".
Elegantiškai sninga
2005 12 27, 22:07
Pasimečiau vieną kontraceptikų pakuotės tabletę. Dabar joje liko 20 tablečių. Ar nieko neatsitiks, jei šį kartą gersiu ne 21, o 20 tablečių ir po to darysiu pertrauką? Ar dėl tos vienos tabletės pirkti naują pakuotę ir išgerti trūkstamą (21-mą)?
Rita Matulionytė
2005 12 28, 17:29
Tikrai galite išgerti tik 20 tab.
Sveiki, noreciau paklausti ka daryti, siandien isgeriau per klaida 2 kontraceptines tabletes, vietoj vienos... kaip man elgtis? Rytoj gert kaip iprastai, ar rytoj negert, t.y. praleist? Ir kaip man pradet gert kT is kitos pakuotes- kaip yprastai po 7 dienu, ar po 6 dienu? labai aciu uz atsakyma.
Gerb. gydytoja, Ką daryti tokiu atveju: geriu KT gracial, iš viso jas sudaro 22 tabletės. Išgėrus 21-mą tabletę, nepraėjus valandai vėmiau. Todėl išgėriau dar vieną, t.y. 22-trą tabletę. Tačiau šiandien,kai turėčiau gerti tą paskutinę 22-ą, jos trūksta. Ar nieko tokio, jeigu tiesiog jos neišgerčiau? Lyt. santyk. paskutinį sykį buvo prieš 3 dienas. Ir kada tokiu atveju pradėti naują KT pakuotę? Ar po 6 dienų, kaip įprasta, bet tokiu atveju papildomai saugotis 7 dienas? Ar pradėti po 5 dienų, kadangi paskutinė 22-oji tabletė nebuvo išgerta? Ačiū
Rita Matulionytė
2006 01 02, 17:27
Gal būt mano atsakymas šiek tiek pavėluotas, bet ateičiai, jei atsitiktų panašios problemos - tikrai nieko tokio, jei vienos ar poros tablečių neišgersite. Pertrauką darykite tokią, kaip ir būtumėte sugėrusi visas tabletes, bet jokiu būdu ne ilgesnę, tuomet papildomos apsaugos nereikės.
Rita Matulionytė
2006 01 02, 17:30
Atsakyti jau pavėlavau, tačiau jei tai pasikartos, žinokite, kad tai nieko tokio, ir jokių įpatingų korekcijų nereikia. Sekančią tab. geriate kaip įprastai, pertrauką darykite irgi 7 dienų.
egliosha
2006 01 02, 18:10
aš dėl to per trumpo ciklo... matot aš tas tabletes geriu šitaip jau pusę metų. ar man gerti kitą pakuotę taip kaip nurodyta intrukcijoje darant 7 d. pertrauką. ar visai nutraukti vartojimą
Rita Matulionytė
2006 01 02, 18:22
Nieko baisaus dėl to neįvyko( jud daug moterų geria tabletes iš vis be pertraukos). Sekančią pakuotę pradėkit po 7 dienų pertraukos.
uzsispyrele.a
2006 01 10, 11:30
ilgai nesulaukiau menstruaciju, t.y. jos uzsitese 4 dienas. man visa savaite maude, kartais net stipriai suskausdavo pilvo apacia. pries menstruacijas niekad taip nebudavo, tik viena diena pries jas ir ju metu dvi dienas .o dabar skauda visa savaite, kartais net spazmus kazkokius pajauciu, daznai buvo sutrikes slapinimasis, daznai laksciau i tualeta, kartais uzeidavo, kad galeciau ten tupet istisas valandas, noras slapintis buvo didelis, nors nieko neiseidavo. isskyru is maksties jokiu nera. zinoma. lytiniu santykiu turejau, bet nieko pozymiu kad buciau pastojusi, nepajutau. aisku, supykina daznai, nes jei valgau tai belenka. ir galu gale tai nebutinai si menesi, man daznai taip uzeina. seniai turejau nusipirkusi mercilon (apie metus laiko) , kazkaip niekad ju nedrisau pradet vartoti. bet stai vakar... neistveriua tu visokiu nesamoniu ir is karto isgeriau 3 mercillon tabletes is karto... zinau kad negerai padariau, bet nezinaojau kas man darosi, praeita men irgi panasiai buvo, bet susirgau laiku ir pilvuko pries menstruacijas neskaudejo, o dabar... mane velniskai pykina nuo tu tableciu, ar galetumet ka nors patarti, kaip man elgtis toliau ir kas galejo buti pries tai
Rita Matulionytė
2006 01 10, 16:20
Šie šlapinimosi sutrikimai greičiausiai susiję su šlapimo pūslės problemomis. Bet kuriuo atveju prieš pradedant savarankiškai gydytis vertėtų pasirodyti gydytojui, juolab, Kad "Mercilon"as šiuo atveju tikrai nepadės. Dabar belieka laukti, kol tokios dozės hormonų sukelti pašaliniai poveikiai praeis. Ar tęsti toliau KT galima atsakyti tik po apžiūros.
pantheriuke
2006 01 27, 00:21
Laba diena, pamirsau isgerti 2 pakuotes tablete (yarina) ir isgeriau ja tik kita diena, t.y.praeje buvo 21val. Lytiniu santykiu turejau kaip tik ta diena, kai tablete buvo neisgerta. Sekancias 7 dienas saugojomes papildomai. Kokia tikimybe, kad galejau pastoti? Dekoju uz atsakyma.
Rita Matulionytė
2006 01 27, 12:07
Tikimybė pastoti praktiškai nulinė.
Visuomet naują pakuotę pradėdavau antradienį. Nežinau kas šiandien šovė į galvą, bet ėmiau ir išgėriau vieną... tik tuomet suvokiau, kad ją turėjau gerti rytoj Numanau, kad dabar viskas turėtų pasislinkti diena atgal, tik yra vienas 'BET' ankstesnis ciklas man buvo ypač patogus - ar ir kaip įmanoma grįžti prie ankstesnio ciklo? O gal aš klystu dėl viso to pasislinkimo?
Rita Matulionytė
2006 02 07, 13:34
Taip, ištiesų viskas pasislinks viena diena atgal. Jei būtinai norite grįžti prie ankstesnio ciklo, paaukokite vieną pakuotę, ir iš jos išgerkite papildomą tabletę, šitas jau pabaigusi. T.y. šį mėnesį išgerkite 22 tabletes, ir viskas grįš į ankstesnes vietas.
Labas vakaras! norejau paklausti ar reikia papildomu apsisaugojimo priemoniu jei pirmaja naujos pakuotes tablete isgeriau ne ketvirtadieni, kaip reikejo, o siandien (t.y. penktadieni)? jei taip tai kiek laiko turetume papildomai saugotis? labai aciu uz atsakyma
Rita Matulionytė
2006 02 11, 15:34
Tokiais atvejai papildomai siūloma saugotis 7 dienas.
sveiki, norėjau pasidomėti. Geriu CILEST, vieną vakarą išiminėdamą tabletę netyčia ją įmečiau į kriauklę, kad nelikčiau negėrusi kontraceptinės išgėriau sekančios dienos. Ir taip kiekvieną vakarą geriu kitos dienos tabletę. Taigi, ką daryti kai išgersiu 20 -ąją, pirkti naują pakuotę ir išgerti iš ten vieną tabletę, ar tiesiog jos neišgerti padaryti 7 dienų pertrauką ir pradėti naują pakuotę (jei taip ar reikia papildomai saugotis). Ačiū.
Rita Matulionytė
2006 02 21, 16:04
Išgerkite 20 tab ir padarykite įprastinę 7 dienų pertrauką. Tada pradėkite naują pakuotę, ir toliau gerkite kaip visada. Papildomos apsaugos nereikia.
|
|