ar duodat ką nors: džiūvėsį, vaflį, kūdikių sausainius, obuolį ar ką?Aš esu davusi obuolio, kriaušės, obuolį, nors neturi dantų, jau atkanda dantenom, pavojinga, kriaušė kietesnė, tai patinka tik pasimasažuot dantis, dar daviau nulupto meliono gabalėlį, vaflių (labai greit sulaužo, bet jie ištirpsta, vaikas neužspringsta), su džiūvėsiais labai išsitepa
Mes tai savo maziukui duodam kukuruzu pagriauzti. Neseniai nupirkau DUONIUKUS ir jie jam labai patiko
Aš savo mažei irgi duoniukų duodu, jai labai patinka, nors būna taip pat visa apsimozojus
Bet gi gerai - kaukė veidui
o mes kaip tik siandien isbandeme Hipp kudikiu sausainius.Tiesa, jie trupa, taciau burnoje tiesiog istirpsta. Maniskiui labai patikom ir pats valgymo veiksmas, ir patys sausainiukai.
Musu mazylis Hipp sausainius pradejo valgyti nuo 6 men. Jie labai skanus ir greit tirpsta. Labai patinka kukuruzai, dziuveseliai.Tiktai po to labai sunku nuprausti,nes visas buna issiterliojes,bet patenkintas.
aš vakar irgi tuos Hipp sausainius nupirkau, jai labai patinka, bet kad nemažais gabalais atsilaužia
Mes ir vakar isbandem Hipp sausainius. Visa beda, kad turejome palaukti tetes masinoje apie 15 min, tad nutariau juos duoti ten. Zodziu, visa automobiline kedute, visi rubai buvo ismozoti
Tik vat man irgi susirupinima sukele, kad ji nusikando dideli gabaliuka ir visai jis netirpo burnyteje Ar paliekate vaikus vienus, na tam paciam kambary, bet tuo metu pvz. gaminate, kai jie valgo sausainius ar kukuruzus? Sako dar labai gerai vaikams sueina "baronkos", tik mes ju dar nebandem.
Musu leliui tai laaabai patinka HIPP sausainukai, tik kai seniau kaip ir daugeliu mamyciu vaikiukai atsikasdavo nemazus gabalus, tai ir priziurejau labai, kad tik neuzspringtu. Bet duodam ir barankas, paprastas arbatines, tai su mielu noru jas ciulpia ir visa issimozoja
kūdikių sausainiai mažiau teplioja nei barankos, kai neturiu sausainių, duodu minkštų barankų, kažkaip saugiau, neatsikanda gabalų, o šiaip, aišku, valgančią prižiūriu, duodu valgyt tik valgymo kėdutėj, ji aukšta ir gali išslyst pro apačią, taigi, prižiūriu, kur dėsies.Arba laikau ją sau ant kelių virtuvėj.
Ojėzau, bijau su tais sausainiais. Anadien daviau Selgos, tai net nepastebėjau kaip nučiulpė kraštą. Tik pradėjo mergina žviegt, nesupratau kas darosi, griebiau iš vežimo, pradėjo orą gaudyt, tada supratau kame reikalas, apverčiau, lengvai krestelėjau tai iškrito gabaliukas. Išsigandau nerealiai. Nežinau net ką duot, duodu kietas baronkas, džiūvėsius. Ką dar būtų galima?
QUOTE(Vildinga @ 2005 06 07, 22:44) Mes tai savo maziukui duodam kukuruzu pagriauzti. Neseniai nupirkau DUONIUKUS ir jie jam labai patiko O DUONIUKAI ir JAVINUKAI tai čia tas pats? Ar jie kažkuo skiriasi? O beje, ar nebaisu duoti kukurūzus, o tai man kažkaip neramu, juk jie tokia lipnia košele pavirsta... Ar vaikas negali paspringti? QUOTE(sirse @ 2005 06 11, 19:53) O DUONIUKAI ir JAVINUKAI tai čia tas pats? Ar jie kažkuo skiriasi? O beje, ar nebaisu duoti kukurūzus, o tai man kažkaip neramu, juk jie tokia lipnia košele pavirsta... Ar vaikas negali paspringti? Man atrodo, kad ne tas pats O kad košele virsta - tai ir yra gerai. Juk košelę vaikas valgydamas tai nespringsta. Mano mažė labai noriai valgo duoniukus. Aš jai ruginius duodu, jų sudėtis labai gera, be jokių konservantų, be cukraus...
Kokius jūs čia kukurūzus duodat? Tuo paprastus, pačius elementariausius? Kur būna su cukraus glazūra ir be jos?
Aš saviškiui tik baronkas duodu, kartais kokį sausainį "Pasaka", toliau mano fantazija senka...
Mes tai Hipp sausainiuku nemegstam, valgom Gaideli su fruktoze, dziuvesius (mum 10men.), meduolius, savo laiku valgem duoniukus, duona juoda, vafliukus...
mano atsisako valgyti hipp sausainius, tik barankos paklausios
Bandem ir mes Hipp sausainius. Is pradziu lyg ir nieko, labai valge, o dabar tik terlenas. Nes nuo seiliu tas sausainis patizta, tai tada maigo ta sausaini tarp ranku ir ziuri kas pro pirstus islenda. Tiek ir to valgymo. dabar dazniau duodu nesaldu vamzdelio formos vafli. Tezta ir tas bet ne taip. Ir skonis geresnis.
Vakar isbandem Hipp sausianius, bet kadangi mes neturim nei vieno danties as juos daviau sutrynus su misinuku, maitinau sauksteliu..mano mazei labai patiko.
Duoniukai, nors ir tirpsta, bet buvom juo labai paspringe. Vaikas pasidare visas raudonas, pradejo ziopcioti. Vaizdelis ne koks
o as bandau duoti juoda Kauno dziovinta duonyte,dyd,taip patare,nes barankos tipo primena vaikui grudu kose.... O kad issivelia nedejuokit,tai kam tas atostogas gavot,jei ne vaika priziuret!!!!
O jus barankas duodat tas didziasias? As tai nezinau ka ir duoti - sausainius bijau - atkanda, o po to springsta, taigi nezinau ka daryt, bet negi 4 musu dantukai dykaduoniaus?
Didžiajam duodavau avižinių sausainių (Javinės geriausi), jie taip netiždavo nuo seilių, storesni ir atkąsti greit neišeidavo. Na bet jie su cukrumi.
Mažiui jau reikia, pabandysiu pradžioj Duoniukus.
Maniskiui labai patinka barankos, na ir HIPP sausainiai, tik jie yra tokie trapus ir greit subyra. Baisu, kad vaikas nepaspringtu. Kiek kartu juos maziui daviau, tai kai reikdavo iskrapstyt is burnytes sausainio gabalus, tai labai uzsirekdavo. Na, dabar ju neduodu paciam grauzti, bet padarau is ju kosele su MP. Tai valgo godziai
Skaitau ir džiaugiuosi už jūsų mažylius!!!!
Mano mažylė nieko nededa i burnytę Ech..... gal metukų proga pradės ka nors kramtyt
Paskaičiau ką siūlote savo mažyliam, nulėkiau į parduotuvę ir nupirkau... duoniukus.(Jų sudėtis man rodė patikimiausia
Mūsų mažylė dabar labai patenkinta grauždama duoniukus Dar mes duodame morka
Mes irgi duoniukus isbandem
mes barankytes
Manoji tai tokius uzkandzius labai megsta: ir duoniukus, ir barankas, ir Milupos bei HIPP sausainiukus, ir paprasta duonyte
Man kilo toks klausimas: kada pradėjote duotis savo vaikučiams, ką nors pagraužti? Ar jie jau valgė kokį kitą "rimtesnį" maistą. Mano mažoji be MP dar tik daržovienės ir obuolio ragavusi. Gydytoja ir sesutė per paskutinį apsilankymą siūlė duoti džiuvėsį ar tų specialia kūdikiams skirtų sausiainių pagraužti. Bet gal dar ansktoka?
Tikrai nera per anksti (mano nuomone)
Mes jau valgom bulve + morka, o kartais grauziam anksciau minetus duoniukus, nors 6 men dar nera (ant nosies) Tik bandydama nauja produkta (koki nors sausainiuka) tuo metu neivedinek dar kazko naujo, ta prasme naujam produktui reikia 1 savaites, po savaites- kitka naujo gali isbandyt tikiuosi supratai ka cia prislebizavojau sekmes!
Ačiū už nuomonę
Viską gan aiškia surašei. siųsim tėtį pirkti džiuvėsių ar duoniukų. tik va, kelinta deina mažoji obuolio atsisako
paaiskinkit man nesusipratelei kas tie duoniukai. cia duonos skyriuj ar prie sausainiu ieskot? jie ruginiai kaip duonyte ar kaip.
ir dar domina ar vaisiu duodat kokiu. nes kai as bandziau obuoli duot, kad dantenas pamankstintu, tai maniskis sugebejo be dantu didziausia gabala atsikast. vos spejau iskrapstyt is burnos. bukit mamytes atidzios!
tai paaiskins kas nors?
QUOTE zave Paskelbta Vakar, 20:20 tai paaiskins kas nors? http://www.javine.lt/duoniukai.html Mes labai mėgstam kukurūzus, be cukraus aišku.
Mes labai mėgstame Hipp sausainius ir barankytes, bet paskutiniu metu dukrytė įsigudrino atsikąsti didelį gabalą ir iškarto bando ryti, tai porą kartų vos ne už kojų kratėm, kad atiduotų kasniuką
Mes valgom HIPP arba Milupa sausainius bei Milupos džiuvėsius. Šiaip labiau patinka Milupa
NA ,MUMS SESI MENEISIAI,BET MES GRIAUZEM DAUG KA...SUVALGOM PUSE APELSINO,CIULPEM LASINIUS,RAUGINTUS AGURKELIUS,VALGOME IS SAUSAINIUS NEZINAU AR LIETUVOJE YRA TOKIOS FIRMOS ,,COW AND GATE''BET LABAI PRAKTISKI,TOKIE APVALUS,DIDOKI,IR TIRPSTANTYS BURNOJE ,KADANGI MES DANTU NETURIM,TAI PAKLIUNA KIEK SU DANTENOM ATSIKANDA.....IR SOKOLADO IS MAMYTES RANKU PARAGAUJAME,O TETIS IR LEDAIS TRUPUTI PALEPINA....O DUONELE MUMS NEPATIKO...
QUOTE(ingulka_uk @ 2006 02 17, 13:41) NA ,MUMS SESI MENEISIAI,BET MES GRIAUZEM DAUG KA...SUVALGOM PUSE APELSINO,CIULPEM LASINIUS,RAUGINTUS AGURKELIUS,VALGOME IS SAUSAINIUS NEZINAU AR LIETUVOJE YRA TOKIOS FIRMOS ,,COW AND GATE''BET LABAI PRAKTISKI,TOKIE APVALUS,DIDOKI,IR TIRPSTANTYS BURNOJE ,KADANGI MES DANTU NETURIM,TAI PAKLIUNA KIEK SU DANTENOM ATSIKANDA.....IR SOKOLADO IS MAMYTES RANKU PARAGAUJAME,O TETIS IR LEDAIS TRUPUTI PALEPINA....O DUONELE MUMS NEPATIKO... as apakus, as net pati tokiu dalyku stengiuosi nevalgyt, kad per pienuka maziukui nepatektu. cia gi labiausiai alergizuojantys produktai. ju reiketu duoti kuo veliau. RAUGINTU AGURKELIU? ne kiekvieno suaugusiojo skrandis toleruoja toki astruma, o cia kudikiui... matau apie kudikiu mityba nelabai domejaisi... nesupyk.
isbandem mes tuos duoniukus kur cia kazkas rase. tikejausi, kad jis ciulps, nes jie tokie tirpstantys, o mazas tik trakst ir atsikanda gabala didziausia
QUOTE(zave @ 2006 02 20, 18:16) as apakus, as net pati tokiu dalyku stengiuosi nevalgyt, kad per pienuka maziukui nepatektu. cia gi labiausiai alergizuojantys produktai. ju reiketu duoti kuo veliau. RAUGINTU AGURKELIU? ne kiekvieno suaugusiojo skrandis toleruoja toki astruma, o cia kudikiui... matau apie kudikiu mityba nelabai domejaisi... nesupyk. Nematau nieko blogo QUOTE(myliu @ 2006 03 27, 22:41) Nematau nieko blogo Oi, mamos mamos... Nesusiduret su maisto netoleravimo reakcijom, kai uztenka tik lasiuko, ir vaikas klykia... Su tokiu maistu ir tokio amziaus galima ir gastritus itaisyt... O nuo raugintu agurkeliu mano pirmagimiui dar treju metu buvo ne kas... Aisku, dauguma tokio amziaus jau seniausiai viska toleruoja, bet taip zaisti su maistu, kol vaikui dar nesueje nei metukai - nepatarciau
Nuo 6mėn.pradėjau duoti sausainių ir džiūvėsėlių.Iš pradžių daviau HIPP sausainių,bet jie ilgai tirpsta ir dideliais gabalais laužosi.Tada nupirkau SELGA sausainius ir sulaužiusi mažais gabaliukais duodu po vieną.Net nespėju duoti,kaip gerai jie tirpsta
Jau ragavom pora Milupos sausainiuku,pirma karta atsikando(turim 2dantukus),o kita sausaini jau visa vienas suvalge,jis istirpsta tiesiog.Skanu,o ir kramtymo igudziai tobuleja.
Mano dukrytei jau septintas mėnuo, turim du labai aštrius dantukus
Skaitau ir galvoju o kodėl aš savo pupai nenuperku barankyčių
As daviau Hipp sausainiu, nes buvau irgi prisiskaicius, kad jie gerai tirpsta burnoje, bet mums jie visai nesutirpo
Mano mazei patiko dziuvesis
Mano maziui jau tuoj bus septyni, bet jis dar neturi dantuku, tai kai daviau baronkyte tokia mazyte, kieta, visai nesusizavejo ir nesuprato, kad ji skani..
sausiauniai, džiuvėsiai, barankytės, duoniukai, duona, bulka - viską duodu. Obuolį gremžiu pati, nes atkanda didelius gabalus ir nesukramto.
NA o mes esame laimingi kad turimem teta JAV ir ji mums atsiunte tokia tipo ,,tiute" , bet vietoj soskute yra atsidarantis sietelis i kuri idedi ka nori:duonos, vaisiu ir t.t. ir vaikas ciulpia sultis per sieteli, galima buti be baime kad uzsprings..Tiesiog saunus dalykas. Ot pasigyriau.
as tai duodu barankas labai jam patinka ir javainiai su jogurtu taipat ir paprasto batono. Vienasyki daviau duonos tai ciut ko neuzpringo su kmynais
Papildyta: [quote=ingulka_uk,2006 02 16, 23:41] NA ,MUMS SESI MENEISIAI,BET MES GRIAUZEM DAUG KA...SUVALGOM PUSE APELSINO,CIULPEM LASINIUS,RAUGINTUS AGURKELIUS,VALGOME IS SAUSAINIUS NEZINAU AR LIETUVOJE YRA TOKIOS FIRMOS ,,COW AND GATE''BET LABAI PRAKTISKI,TOKIE APVALUS,DIDOKI,IR TIRPSTANTYS BURNOJE ,KADANGI MES DANTU NETURIM,TAI PAKLIUNA KIEK SU DANTENOM ATSIKANDA.....IR SOKOLADO IS MAMYTES RANKU PARAGAUJAME,O TETIS IR LEDAIS TRUPUTI PALEPINA....O DUONELE MUMS NEPATIKO... [/quote mano sese taipat maitino savo dukra kai jai tebuvo 6men. rauginti agurkeliai rukitos desros suriai .O dabar vezioja mergaite i vilniu del inkstuku 9nelinkiu to niekam |