Erinata
2008 08 29, 13:48
Ieskojau cia tokios temos, bet neradau, gal is vis ne cia ieskojau. bet pabandysiu uzvest tokia tema, iskart atsiprasau jei ne cia ilindau. mano suneliui 1 m ir 1 men. paskutiniu laiku pastebejau keita jo elgesi, jis visa laika tranko galva visur, i siena, i spinteles, i oaduska, man i kojas. Bet kas idomiausiai jis is pradziu tik ptisiliecia galva i ta vieta, paziuri ar minksta ar neskaudes ir tada pradeda dauzyt  juokiasi ir vel dauzo. jau pradejau nerimaut ar tai normalu? gal reiketu nuvest pas neurologa? gal kam irgi taip buna? taip vaikas normalus, zaidzia, lenda visur nu kaip ir visi normalus vaikai
mylimuke
2008 08 29, 15:39
Vaikui dėmesio trūksta. O kai mato, kad jo gauna trankydamas galvą, džiaugiasi.
gintute.j
2008 08 29, 15:45
Mano irgi panasiai elkdavosi - kur netycia atsitrenke - paziurejo ir vel trinkt, trinkt...Manau, kad cia ju toks pasaulio pazinimas, ydomu gi viskas. Kaip atsirado sis ,,uzsiemimas,, , taip ir praejo. Dabar kita radom - uzlipt ant foteliu, lovos ir vel nulipt, arba stalcius kraustyt...Nemanau, kad reikia del to nerimaut. O kas liecia demesio stokos - tai nemanau. Bent jau musu atveju
Astutelama
2008 08 29, 15:49
QUOTE(mylimuke @ 2008 08 29, 17:39) Vaikui dėmesio trūksta. O kai mato, kad jo gauna trankydamas galvą, džiaugiasi. gal ne demesio truksta , tiesiog toks zaidimas buvo ir maniskui taip atsitrenkia lyg netycia po to tycia kol skaudziai nesusitrenkia ir praeina noras zaisti
Erinata
2008 08 29, 16:23
del demesio ir as galvoju kad ne, maniskis jo tiek turiu kad nemanau kad dauzo del to kad demesio reikalauja
paulapaula
2008 08 29, 16:38
mano vaikas dabar jau 1.9 men ir vistiek kartais dar taip pavaro,jis pas mane tai is pasiutimo trankydavo,kai ko nors neleidi,tai specialiai pribega ir trenkia galva,tik va jis pas mane neiesko kur minksciau,tai kaip vozia kur nors,tai net kunas pasiurpsta,po to pats pradeda verkti nes skauda,dabar retai,tik jei visai visai supyksta,ir dabar jau ne is jegos,o taip lengvai trinkteli ir ziuri i mane,laukia reakcijos,jis pas mane galvoja taip,jei kazko neleidziu,tai nors sita nesamone padarys,nes 100 kartu sakyta,kad taip negalima,bet ka su juo,iki 1.3 men buvo angelas,o po to per pora menesiu taip pasiuto,kad tik speju lekti,kaip koks extremalas jis dabar pas mane,laukiu su viltim,kad visus velniukus isaugs
mylimuke
2008 08 29, 17:42
Žinoma, reikia stebėt vaiką, kokiom aplinkybėm jis tai daro, kokios jūsų reakcijos laukia ir t.t. Gali tai būti paprasčiausias smalsumas, kokį garsą sukelia galvos daužymas į sieną, lovą, lango stiklą, kuris greit baigiasi, kaip ir kiti aplinkos tyrinėjimai. Bet jei tai tęsiasi ir pastebit, kad vis panašiose situacijose, vertėtų apmąstyt, kodėl jis tai daro ir ką reiktų keisti.
Erinata, paulapaula, o kaip jūs reaguojat į tą galvot trankymą? Ką sakot, kaip elgiatės?
Erinata
2008 08 29, 18:37
is pradziu man tai atrode juokinga, bet paskui jau bart pradejau, o jis toliau taip daro ir juokiasi
Padaužo ir maniškis: trenkia, paklauso, pamąsto ir vėl pakartoja. Paskui atsibosta ir eina ką nors kitą daryt. Bet jis bando matyt kur kaip skamba, nes ir į sieną, ir į durų stiklą, ir į lovos čiužinį ir pan.bando. Nedarau nieko, matau, kad neskauda jam, o tik įdomu.
gramara
2008 08 29, 20:38
Labas,manoji dauzyti galva pradejo nuo tada kai gerai vaiksciot pradejo,mazdaug nuo metuku,dazniausiai jei ko neduodavau,gydytoja patare nekreipt demesio ir iseit is kambario ir ka jus galvojat...padejo,padauze,mato niekam neidomu ir praejo.Dabar kai jau didesne kazkada pabande ir vel prisimine,bet jau tik kai rimtai papykusi,labai retai,manau isaugs si kvaila iproti
^Braškytė^
2008 08 30, 10:17
ir mano dauze galvyte daugiausia i grindis ,buvo kad ir i siena bett pamate kad skauda tai daryti tai daugiau nedause,o i lova ar grindis padauzo  bet tai tik jo zaidimai (nedauzo istisai) vaikai visko prisigalvoja Papildyta:QUOTE(Erinata @ 2008 08 29, 19:37) is pradziu man tai atrode juokinga, bet paskui jau bart pradejau, o jis toliau taip daro ir juokiasi  hm ,kriepiat demesi uztai jis taip ir daro ,juk nori demesio ,nori kad su juo zaistumete ,uztai ir duoda galvyte o paskui ziuri i jus ir masto ka jus sakysite,jei kaska pasakote ar uzbarate jis vistiek darys taip ,o pabandykite visai i tai nekreipt demesio ir nieko nesakyti ,jis pamatys kad nekreipiat i tai demesio ir nustos dauzes  vaikai visko prisigalvoja ,juk nori viska suzinoti ir pajausti
paulapaula
2008 08 30, 11:37
kai maniskis trenkdavo su galva as visai nekreipiau demesio,tik kai jis vosdavo stipriai ir paciam suskausdavo,tada sakydavau,kad nereikia taip daryti,nes skauda,o dabar jis gudrus,(aisku dabar taip jau retai daro,daro kai labai supyksta),bet jis jau nestipriai tik priglaudzia ir ziuri ka as sakysiu,o as sakau,fui kaip negrazu,kaip tu negraziai darai,ateis tavo draugas ir juoksis is taves,tada apsisuku ir nueinu,o jis pasedi pagalvoja,mano,kad visiems neidomu ir tada nueina sau zaisti  nezinau,bet as nepanikavau nuo pat pradziu,nes maciau,kad cia tik vaiko kvailiojimas,o ne kazkoks ligotas trankymas galvos i siena,tiesiog vienas supykes ant zemes krenta,kitas spjauna,trecias gal musasi,bet visa tai su amzium praeina
mylimuke
2008 08 30, 14:29
QUOTE(Kristalinee @ 2008 08 30, 11:17) hm ,kriepiat demesi uztai jis taip ir daro ,juk nori demesio ,nori kad su juo zaistumete ,uztai ir duoda galvyte o paskui ziuri i jus ir masto ka jus sakysite,jei kaska pasakote ar uzbarate jis vistiek darys taip ,o pabandykite visai i tai nekreipt demesio ir nieko nesakyti ,jis pamatys kad nekreipiat i tai demesio ir nustos dauzes  vaikai visko prisigalvoja ,juk nori viska suzinoti ir pajausti  Geriausia dėmesį parodyt tada, kai vaikas kažką gražaus padaro
*ssuzzi*
2008 08 30, 22:01
QUOTE(Kristalinee @ 2008 08 30, 11:17) ir mano dauze galvyte daugiausia i grindis ,buvo kad ir i siena bett pamate kad skauda tai daryti tai daugiau nedause,o i lova ar grindis padauzo  bet tai tik jo zaidimai (nedauzo istisai) vaikai visko prisigalvoja Papildyta:hm ,kriepiat demesi uztai jis taip ir daro ,juk nori demesio ,nori kad su juo zaistumete ,uztai ir duoda galvyte o paskui ziuri i jus ir masto ka jus sakysite,jei kaska pasakote ar uzbarate jis vistiek darys taip ,o pabandykite visai i tai nekreipt demesio ir nieko nesakyti ,jis pamatys kad nekreipiat i tai demesio ir nustos dauzes  vaikai visko prisigalvoja ,juk nori viska suzinoti ir pajausti  Nesutinku yra vaiku kurie dar labiau tai daro,kai neleidi,prie ko cia tas demesys
mylimuke
2008 08 31, 00:04
QUOTE(*ssuzzi* @ 2008 08 30, 23:01) Nesutinku yra vaiku kurie dar labiau tai daro,kai neleidi,prie ko cia tas demesys  Taip, daro, nes jūsų neleidimas jam yra dėmesys, kurio jam trūksta tada, kai jis elgiasi gražiai, t.y. nedaužo galvos.
lynutia
2008 08 31, 21:46
sveikos mamytes, mes taip pat turime ta pacia bedele, irgi buvau sunerimus gal kas negarai.....mano sunelis dauzo kai supyksta ir deda bet kur i asfalta, grindis, siena, lova, zodziu bet kur kur tuo metu stovi ar sedi  jei trinkteli nestipriai tada trenkia dar kad pradetu verkti...tas kartojasi jau geri 4men. bet atrodo, kad po truputuka tokia "bajeriai" rimsta, tikiuosi ir nurims, mano manymu jie taip oziukus rodo, tikisi viska gauti tokiu budu
mylimuke
2008 08 31, 21:52
QUOTE(lynutia @ 2008 08 31, 22:46) sveikos mamytes, mes taip pat turime ta pacia bedele, irgi buvau sunerimus gal kas negarai.....mano sunelis dauzo kai supyksta ir deda bet kur i asfalta, grindis, siena, lova, zodziu bet kur kur tuo metu stovi ar sedi  jei trinkteli nestipriai tada trenkia dar kad pradetu verkti...tas kartojasi jau geri 4men. bet atrodo, kad po truputuka tokia "bajeriai" rimsta, tikiuosi ir nurims, mano manymu jie taip oziukus rodo, tikisi viska gauti tokiu budu  Kai daužo galvą, paimkit, kad nesusižeistų. O šiaip stenkitės prie tokių situacijų neprieiti, stebėkit, kada tai vyksta, kaip būtų galima išspręsti konfliktą nepradėjus daužyti galvos. Mūsų vaikučiai beveik tą pačią dieną gimę
lynutia
2008 09 03, 19:24
na dekui uz patarima aha tikrai mes panasiai pagimdem
Zuikis-Puikiss
2008 09 03, 19:56
Mano zuikis taipat patrankydavo, daugiausia i grindis, tik tada kai kazka daro negrai ir mama arba tetis neleidzia tada pyksta, rekauja ir patranko galva truputi.
Pastebejau paskutiniu metu, kad ir maniske megsta taip daryti, as aisku draudziu, bet labai megsta neklausyti eilini karta, nors visa laime, kad nestipriai, atrodo, kad ne is pykcio, o is idomumo kazkokio, tikiuosi gal nustos...
Mazylyje skaiciau, kad tai yra normalu iki 2m taip daro, o paskui tas dauzymas galvos praeina, maniskis irgi taip daro tai i lova, tai i grindis
Erinata
2008 09 10, 10:17
nu va buvom pas savo daktare, tai sake kad cia nelabai gerai  nusiunte pas neurologa, sako taip daro DAZNIAUSIAI TIE VAIKAI, kurie jautresni, anksciau gime, per greitai gime, patyre traumu per gimdyma, daznai serga  nu as tai nezinau ar tai tiesa, nueisim pas savo neurologe ji ir paaiskins viska
QUOTE(Erinata @ 2008 09 10, 11:17) nu va buvom pas savo daktare, tai sake kad cia nelabai gerai  nusiunte pas neurologa, sako taip daro DAZNIAUSIAI TIE VAIKAI, kurie jautresni, anksciau gime, per greitai gime, patyre traumu per gimdyma, daznai serga  nu as tai nezinau ar tai tiesa, nueisim pas savo neurologe ji ir paaiskins viska  nei maniskis pernelyg jautrus ir visi kiti isvardinti variantai netinka
Erinata
2008 09 10, 12:16
as nepastebejau kad ir maniskis butu is jautruoliu
jjurgitas
2008 09 10, 17:07
sveikos mamytes turbut dauguma vaikuciu, vis kas kazko prigalvoja, vieni kad jiems per mazai demesio o kiti kad jiems per daug. maniskiai berniukai taip pat dauze galvas i spintas sienas, tranke i grindis (bet tik i tas kur yra kilimai  ) turbut suprato, kad ant pliku grindu skaudziau. ko tik ne dariau, kad tik baiktusi tie trankimaisi. bet padejo tik demesio nekreipimas i ju tuos galvytes dauzymus. is pradziu vyresnelis kai buvo metuku amziaus o dabar jaunelis pradejo trankyti galvyte i grindis. ir bariau ir rankas kisau, kad tik jis nesusizeistu. nepadejo. dabar nebekreipiu demesio. vaiksto biski su fingalais, bet ir noras dingsta trankytis. dar pora dienu ir apsiramins.
QUOTE(Erinata @ 2008 09 10, 11:17) nu va buvom pas savo daktare, tai sake kad cia nelabai gerai  nusiunte pas neurologa, sako taip daro DAZNIAUSIAI TIE VAIKAI, kurie jautresni, anksciau gime, per greitai gime, patyre traumu per gimdyma, daznai serga  nu as tai nezinau ar tai tiesa, nueisim pas savo neurologe ji ir paaiskins viska  parasyk kaip sekes pas neurologe  kada eisit??
Erinata
2008 09 10, 20:50
QUOTE(Oppa Aciu @ 2008 09 10, 19:39) parasyk kaip sekes pas neurologe  kada eisit??  butinai pasakysiu, oj mes tik 19 eisim, pastoviai taip ilgai laukt reikia
zuika12
2008 09 11, 06:42
Mano panele dauze budama daugiau kaip metuku  istiesu pirmus kartus tai stovedavau ir ziuredavau, kad tik nesusizeistu, bet jei kaip atrakcija dar smarkiau, suduodavau per uzpakali, aiskinau. Zodziu kalbos buo beprasmes  bet praejus kuriam laikui susitrenke pakankamai smarkiai iki asaru ir viskas jau apsiramino Gal tokiems vaikuciams reiketu isaugti is to, viska jie nori isbandyti
Musu sunelis, kelis kartus, yra trenkes galvyte i duris  Bet tai buvo gera pamoka, nes pakankamai skaudziai susimuso  O mes nepuoleme gaileti, tiesiog ramiai paaiskinome, kodel skauda  Po to nera taip dares
sraige1
2008 09 13, 00:25
Užmėtykit mane akmeni, bet tai nėra normalu, jei vaikas pastoviai tranko galvytę.  Dar galiu suprast, jei taip bando atkreipt tėvų dėmesį, bet jei tai vyksta nuolatos - manyčiau reikia neurologo konsultacijos
Sutinku kad jai pastoviai daužo tai reiketu parodyti daktarui bet tai manyškis irgi bande taip elgtis jam atrode kad tai bus linksma turbut  pora kartu trenkes i sofos atloša nieko baisaus nebuvo bet kai jau noredamas pajuokauti išsibegejas trenkesi i siena  labai skaudejo ir daugiau jau taip nebebando daryti  tai musu atvelu tai buvo noras atkreipti i save demesi ir tiek
arkadija
2008 09 21, 12:08
Maniskis dar neseniai taip dare. Jei pradedavai sakyti, kad nereikia, negalima, tai tik dar labiau bande. O paskui pradejau tiesiog nukreipti jo demesi kitur: ziurek ,koks zaisliukas/ arba muse stiklu ropoja/ ar dar kazkas. Paskutiniu metu nebedauzo
Erinata
2008 09 21, 22:03
nu va buvom mes pas neurologa, sake nieko cia tokio baisaus, vaikas auga ir vystosi gerai, cia jis tik isidirbineja pries mama, sako jie taip daro prie artimu zmoniu kad atkreipt demesi  nereikia i tai kreip demesi arba tiesiog atitraukt demesi i ka nors kita
maxim1016
2008 09 23, 13:34
pritariu tau,atsimeni tau sakiau kad maniske ta pati darydavo bet budama jau 18men praejo greitai
Tinasio
2008 09 23, 22:41
Mano pupa, irgi tranko, tik as to nevadinu trankymu, gal greiciau stuksenimu. Nekreipiu i tai jokio demesio nes ji tai daro atsargiai ir ne i astrius daiktus, manau kad ji tikrina garsa. Kartais buna kad susitrenkus netycia po to dar kelis kartus atsargiai patikrina kas cia atsitiko  . Man tik keistas jos naujasis iprotis  , kokius 10 kartu, po 6 kartus pastukset i pagalve pries uzmingant. As panasiai, tik zinoma trumpiau, darau purendama, tik rankomis. Gal nusiziurejo
Mano pupa irgi tranke neperseniausiai ir taip gan stipriai kartais,tai pradejom stebet tai jis noredavo demesi atkreipt bet kadangi mes jau nekreipem demesio tai tada bandydavo kiekvieno daikto skambesi,bet praejo
Jungiames prie galvos dauzytoju burelio... maniskis cia ne per seniausiai pradejo tokiu ciudus kresti... Namie ant grindu krenta is pykcio ir is visos jegos kad stukteli... net guzas buvo issokes... bet jam cia is pykcio kiek pastebejau ir dazniausiai prie manes, nes kiti pvz tetis, mociute tokiu cirku dar nemate... baisu, kad labai neuzsigautu... as tai stengiuosi demesio nekreipti, nueinu kur nors kad nematytu manes ir greit aprimsta... galiu duoti viena labai gera patarima nuo guzu ir melyniu, isbandyta nnnnnn... kartu... suslapinti ukini muila paprasciausia ir gerai itrinti ta vieta kur susimuse  superinis dalykas
Erinata
2008 09 25, 17:56
QUOTE(Buzyte @ 2008 09 25, 17:17) galiu duoti viena labai gera patarima nuo guzu ir melyniu, isbandyta nnnnnn... kartu... suslapinti ukini muila paprasciausia ir gerai itrinti ta vieta kur susimuse  superinis dalykas   as irgi sita zinau, geriau uz bet koki krema
lynutia
2008 09 27, 12:41
na mums jau po truputuka reteja tokie dauzymai ir aciu dievui, matyt suprato, kad ner cia ko dauzyti, vistiek niekas demesio nekreipia, o tik paciam skauda  tikiuosi greitu metu visai nustos
gedrule
2008 09 27, 14:11
maniskiui irgi buvo toks laikotarpis kai galva dauzydavo kur papuola, ir dabar kartais kai pasakai "bum" tai prieina prie mano galvos ir svelniai stukteli bet jau ta era baigesi, dabar stumdymo era uzejo, viska ka gali pastumti ir stumdo
Affroditė
2008 09 27, 14:11
QUOTE(lynutia @ 2008 09 27, 13:41) na mums jau po truputuka reteja tokie dauzymai ir aciu dievui, matyt suprato, kad ner cia ko dauzyti, vistiek niekas demesio nekreipia, o tik paciam skauda  tikiuosi greitu metu visai nustos  Musu irgi kartais suzinojimui, kas cia tokio padauzo galva i siena, nieko baisaus, vistiek stipruma reguliuojasi, bile kaip nedauzo
lynutia
2008 09 29, 19:43
QUOTE(Affroditė @ 2008 09 27, 16:11) Musu irgi kartais suzinojimui, kas cia tokio padauzo galva i siena, nieko baisaus, vistiek stipruma reguliuojasi, bile kaip nedauzo  na tikiuosi musu maziai greitai liausis issidirbineti  geriau oziukus rodo negu galvyte supykes dauzo
ausra101
2008 11 27, 00:25
pamaciau temele ir juokas sueme  turejome ir mes sia beda, galvojau nusisausiu nes nebezinojau ka daryti tranke ir tranke savo galva  aciu dievui gan greitai baigesi si musu problema (trankemes apie 3-4 menesius) kazkaip nespejom nieko net padaryti, nekreipdavom demesio ir nustojo, dabar turim didesniu bedu vietoj to trankimosi pradejom mustis  tai labai tikiuosi kad ir si liga eis eis ir praeis
Sveikos, mamytes! Pas mus irgi tokios pat bedos. Ir nerimas ima, ir galvoju, kad kazkas negerai cia su mano vaiku. Tuoj bus pese metu, kai trankomes, dabar dar ir rankas i darba paleidziam  . Bandysiu ir as nekreipti i tai demesio, gal pavyks atsikratyti to blogo iprocio
Nu va, tuoj bus 3 mėn. praėję po paskutinio pasisakymo, bet galvos trankymo į bet kur, kai kas nors nepasiseka dukrytei, neišgyvendinam.  Nežinau, kiek dar laukti...
Erinata
2009 03 05, 14:52
QUOTE(Lorkakiv @ 2009 03 05, 14:28) Nu va, tuoj bus 3 mėn. praėję po paskutinio pasisakymo, bet galvos trankymo į bet kur, kai kas nors nepasiseka dukrytei, neišgyvendinam.  Nežinau, kiek dar laukti... pas mus kazkaip praejo, bet kartais buna kad netycia trenktels tai vel prisimena ir biski patranko, bet jau ne taip.  o rankas ir mes gerai paleidziam, is kazkur ismoko znaibytis ir dar taip stipriai  ir jau balsa pakelia
bugienis123
2009 03 17, 15:05
Sveikos, maniškis jaunėlis , kai buvo kažkur 1,2-1,3 m irgi trankė galvą - specialiai atsistodavo priešais mane ,kad matyčiau - ir - bum pakaušiu į sieną, spintą! Taip darydavo užpykęs. Aišku, man žiūrėt būdavo baisu, nes neretai po smūgio ir pradėdavo verkt iš skausmo. Taip bandė ir terorizavo mane kokius porą mėnesių, o paskui liovėsi, kai pamatė kad efekto nėra. Nes jei nusisukdavau kai jau būdavo pasiruošęs tai daryt, tai prilėkęs dar atsukdavo mane į tą pusę....
Jungiamės ir mes į daužančiųjų klubą. Pradėjo suėjus 1 metams ir nepilnai 3 mėn. Dėmesiu tikrai neturėtų skųstis, nes iki pietų aš žaidžiu su juo, o po pietų tėvelis. Tai jis daužo galvą, kai mesjam ko nors neleidžiame daryti. Kai tik pasakai "ne, negalima" nedaryk taip ar pan". tada supyksta  nubėga ir trenkia galvą į sieną, į spintą, bet taip skaudžiai trenkia, kad net man žiūrint žiežirbos iš akių pasipila ir aišku pradeda raudoti, nes skauda. Tai jau beveik mėnesį tęsiasi. Su vyru sutarėme, kad nekreipsime dėmesio. Matysim kas ką
renatukasss
2009 05 14, 22:46
musu maziukuiu ir tiek pat, kai supyksta irgi trenkia galva, arba sau i ranka kanda
robertukas
2009 09 10, 14:01
jungemes ir mes i dazitoju grupele ,nes jau koks menuo kai supyke dauzom galva ir nesvarbu kur  net is savo galvos man trenke jai ko neleidziu  paskaicius kad mes ne vieni tokie ramiau pasidare ,nes buvau kotik neprisigalvojus
|
|