Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: neklauzada !
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų psichologui
solele
nebezinau kaip vaikui pasakyt ar isaiskit zodi- NEGALIMA. Pavyzdziui vakar buvom statybose (giminaiciai nusipirko buta). isanksto Jokubui (3.5m) paaiskinau kad negalima bus lakstyti, nes tai ne vaikams zaidimu skirta vieta, kad gali kur nors iskristi ir t.t. Islauke momento kai nematau ir paspruko. Velaiu pats issigandes verke.
Daznas dar mano vaiko pareiskimas, "ne, dabar". Kaip aiskinu kad parduotuve uzdaryta, eisim rytoj saldainiu, isgirstu: ne, dabar! cry.gif cry.gif
kitas atvejis- pavyzdziui dabar, stovi pasonej ir aiskina kokiaus mygtukus spausti, paprasau kad leistu man siek tiek "padirbti" veliau as ji uzleisiu. bet dialogas mazdaug toks:
mama, spausk cia.
jokubai, netrukdyk, tuoj tave uzleisiu
mama, spausk cia.
jokubai, netrukdyk,
mama, spausk cia.
jokubai ar girdi ka sakau
mama, spausk cia.
ir taip copy pase galeciau dar daug daryti
kaip man isaiskinti??? wacko.gif wacko.gif
pupyte_
na isties linksma tavo situacija, maniskis irgi toks pats buvo 3.5m. pamenu sveciuose sedejau prie kompo, o jis irgi zyze mama leisk man, mama leisk man....neleidau ir ka manai, atsitupe ir paspaude RESET, kompas issijunge ir sako "ir tu nesedesi", bet su laiku tas isgyvendinama yra. Del daugelio vaiko neklausymu kaltinu ir save, nes neturiu tokie griezto "NE", jau rodos pasakau kad negalima vaikeli, neleidziu, ateina tokiom nekaltom akytem, paglosto palukus, duoda bucki, atnesa ka nors is virtuves, nu ir tipo mamyte nu prasau busiu geras, as tik biski nu mamyte.........ir aisku ta mamyte, kaip merga susileidzia....o vat tuo jie ir naudojasi, viena kart nusileidai, kita, ir pashlo pakatylas. Bet jie isauga smile.gif
Psichologe
Žodžio "negalima" prasmę vaikas supranta. Jis tik nenori elgtis pagal ją. Be to, toje situacijoje, kur Jokūbas sako mamai vis tą patį ir atrodo negirdi atsakymo, jis jaučiasi geriau negu kad visai nieko nesakytų (yra sunkiau kuo nors pačiam užsiimti- lengviau kalbinti mamą). Bent jau ne taip nuobodu. Man atrodo, kad aiškinimai ir dialogas beveik neturi prasmės. Paaiškinus vaikui suprantamais žodžiais, galima tiesiog nebeatsakyti į jo tolesnius klausimus apie tą patį. Ir stebėti save- ar kurį kartą nenusileidžiate įkalbinėjimams- tada vaikas prisimena, kad, jei labai pasistengs, gali būti, kad galiausiai mama neištvers ir duos jam tai, ko taip prašo.
solele
labai dekui uz patarimus 4u.gif wub.gif
jau kartais sekasi susikalbet su Jokubu. Uz tai dekinga esu pati sau blush-anim-cl.gif smile.gif kai turiu daugiau kantrybes, tai lyg ir problemos mezesnes smile.gif
Aciu uz paguodima ir as viliuosi, kad isaugs smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.