Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kontaktiniai lęšiai
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Šeimos ir moters sveikata
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Homonoja
Kadangi uzbaigiau senaja tema, tai atidarau nauja 4u.gif
GrazinaIva
QUOTE(zvible @ 2008 08 29, 09:03)
o kaip cia siustis?gal galetum smulkiau parasyti? bigsmile.gif  4u.gif
*

QUOTE(nicolle_ @ 2008 08 30, 12:47)
Oi, apsimelavau, ne 77lt.,o 177lt. blush2.gif  4u.gif
*

tai vat, kad LT jie zymiai brangiau kainuoja, as vakar pervedziau uz dezute (3 poros), tai man galutine kaina (su tarpininkes procentais ir siuntimu) gavosi 82 Lt su centais mirksiukas.gif tai, kad skirtumas daugiau nei puse.
O uzsakinejau is sito internetinio puslapio http://www.1-save-on-lens.com/cgi/saveonlens.cgi?d=j-ao
o uzsakineja is JAV mergaites Skelbimu lentoje, Internetines parduotuves mirksiukas.gif jei domina kazkas konkreciau - klauskit i az - atsakysiu 4u.gif
Homonoja
GrazinaIva, o kokiam laikui tie lesiai?
GrazinaIva
QUOTE(Homonoja @ 2008 08 30, 13:46)
GrazinaIva, o kokiam laikui tie lesiai?
*

siaip tame puslapyje raso, kad 2 svaitems, bet as drasiai nesioju menesi, galeciau ir daugiau, nes man jos per tiek laiko nei kiek neapsinesa bigsmile.gif
Avietytė
Nu noriu kai ko paklausti g.gif
Kolkas perku lesius Lietuvoje Acuve (kazkaip panasiai skamba), bet kazkodel man su jais nera taip gerai matyti, toks jausmas kad liejasi ziurint i toli verysad.gif Kartais kai isidedu kitus tos pacios rusies, tinka puikiai, matau liuksiskai, bet isidejus vel naujus (nes juk baigiasi galiojimo laikas) vel pradeda lietis, (pries pusmeti tikrinausi akis buvo tokios pat) tai dabar galvoju gal cia lesius nekokybiskus pradejo vezti???
kalila
QUOTE(Avietytė @ 2008 09 18, 11:20)
Nu noriu kai ko paklausti g.gif
Kolkas perku lesius Lietuvoje Acuve (kazkaip panasiai skamba), bet kazkodel man su jais nera taip gerai matyti, toks jausmas kad liejasi ziurint i toli verysad.gif  Kartais kai isidedu kitus tos pacios rusies, tinka puikiai, matau liuksiskai, bet isidejus vel naujus (nes juk baigiasi galiojimo laikas) vel pradeda lietis, (pries pusmeti tikrinausi akis buvo tokios pat) tai dabar galvoju gal cia lesius nekokybiskus pradejo vezti???
*

Man ta pati problema. Pradejus nesioti Acuvue Oasys pirmomis lesiu naudojimo dienomis jauciu dikomforta - liejasi vaizdas, sviesos issilieja, be to labai sunku lesius isimti is akiu, nors dienos metu jie kartais net juda akyse, t.y. nera taip stipriai prilipe. Ir apskritai, niekada neturejus problemu del lesiu, pradejus naudoti siuos teko is vis atsisakyti linziu ir pereiti prie akiniu, nes akys vos idejus nors pusvalandiziui kita diena buna labai paraudusios ir sudirgusios verysad.gif O buvo zadeta kad tai yar labai geri lesiai
RytoTyluma
Noriu patarimų ir konkrečių pasiūlymų dėl kontaktinių lęšių. Jau kuris laikas nešioju Day/Night lęšius. Tačiau jau kažkaip jie man nebėra komfortabilūs, tai dažniau akinius nešioju. Esu įsitikinus, kad akys yra neišvargusios, tiesiog tie lęšiai nebetinka. Tai gal parekomenduotumėte kokius kitus? bigsmile.gif
milky
aha,as irgi laukiu rekomendaciju.ziurinejau optiku puslapiuose,tai pvZ rega.lt yra kazkokie lesiai O2.tipo deguoniui lb pralaidus. bet man siaip labiau rektu kad kuo daugiau dregmes akiai suteiktu. acuvue nelabai tinka, oasys irgi nea sad.gif
jauku
Sveikos, aš jau kuri laiką nešioju lęšius ir viskas gan gerai. Bet šian neapsižiūrėjau ir įsidėjau vieną lęšį išvirkščia puse. visą dieną pravaikščiojau taip ir tik į vakarą pastebėjau, kad liejasi vaizdas. ir dabar galvoju ar tik nepakenkiau akims savo:( gal ir kvailas klausimas bet taip norėtųs, kad kas nors nuramintu 4u.gif
liepsnele
QUOTE(jaguarka @ 2008 09 20, 20:55)
ir dabar galvoju ar tik nepakenkiau akims savo:( gal ir kvailas klausimas bet taip norėtųs, kad kas nors nuramintu 4u.gif
*

raminu mirksiukas.gif
tikrai nepakenkei, vienintelis pasalinis poveikis - tai tik nemalonus pojutis, kuris gali kilt nesiojant isvirkscia lesi, ir nieko daugiau mirksiukas.gif
RytoTyluma
Šiandien buvau VCUP optikoje. Klausiau ką pasiūlytų geriau ar vietoj Day/Night. Tai sakė geriau nėra, tik tas pats nebent kitos firmos. Tai kaip čia yra. Ar tikrai? g.gif
katalike
QUOTE(saulevandeny @ 2008 09 18, 16:09)
Noriu patarimų ir konkrečių pasiūlymų dėl kontaktinių lęšių. Jau kuris laikas nešioju Day/Night lęšius. Tačiau jau kažkaip jie man nebėra komfortabilūs, tai dažniau akinius nešioju. Esu įsitikinus, kad akys yra neišvargusios, tiesiog tie lęšiai nebetinka. Tai gal parekomenduotumėte kokius kitus?  bigsmile.gif
*

aš pati va noriu bandyti kitus. mane šitie nervina, kad labai apsineša. na, analogiški yra bausch&lomb (ar kaip ten juos blush2.gif ) mėnesiniai, bet aš šįsyk turbūt bandysiu precision uv. jie atseit 2sav. (iki menesio), kainuoja pigiau už day&night, bet ir nešiosi juos trumpiau, aišku. tik tiek, kad mb mama ir sesuo juos naudoja. sako, labai tinka jautrioms akims ir nešioja juos diena iš dienos dažnai ir daugiau mėnesio. man patiko, kad ištraukus jie tokie švarūs buvo, visokie šlamštukai taip nelimpa priejų, nes aš kiekvieną rytą terliojuos, kol įsidedu day&night, vien dėl to, kad amžiais jie kažkuo aplipę būna... tik tiek, kad gal ant jų nėra to išgraviravimo, kad žinotum, kuria puse dėti. bet mano akis įgudus, tai gal nebus problemų.

QUOTE(milky @ 2008 09 19, 09:01)
aha,as irgi laukiu rekomendaciju.ziurinejau optiku puslapiuose,tai pvZ rega.lt yra kazkokie lesiai O2.tipo deguoniui lb pralaidus. bet man siaip labiau rektu kad kuo daugiau dregmes akiai suteiktu. acuvue nelabai tinka, oasys irgi nea sad.gif
*

čia kažkada šitose temose rašė viena lęšių žinovė, tai ji išpeikė tuos O2 ir sakė, kad jie iš apyvartos net išimami unsure.gif g.gif kažkas ten su pralaidumu, jonais ir pan. na, kad nemirtina, bet ir nieko gero... tai aš net ir nežiūrėjau į šituos.

Papildyta:
o įdomu, nebus su vaizdu blogai, jeigu imsiu lęšius su 8.7 bazine kreive (nes tos precision uv tik 8.4 ir 8.7 būna), kai mano akies 8.6 g.gif
netaa
Sveikutės mirksiukas.gif , lešius nešioju 10metų, pastebėjimas, kuo toliau, tuo labiau netinka akims g.gif doh.gif vis kažkos diskomfortas atsiranda, ko anksčiau nebuvo g.gif
vilma0401
Sveikos mamytes, as tik pries 2 savaites pradejau nesioti linzes, nes labai jau norejau atsikratyt akinuku, mano svajone buvo linzes, bet...... unsure.gif nelabai priprantu prie ju, pirkau day/night linzes, kurias labai isgyre, tik niekaip nesuprantu ar as ju dar vis nemoku isideti gerai, ar mano akys nepriima svetimkunio? Siaip akys nei parausta nei ka, tik tiek kad jauciu diskomforta akyse, toks jausmas kad kazkas i akis ikrite, na sakykim gal nesvariai koki pukeli isidedu, as nezinau, tiesiog kartais buna taip, kad rodos labai gerai isidedu, viena akis kaip per ruka matau, kita gerai, po kiek laiko atvirksciai, rodos ta kuri buvo blogai gerai yra, o toji kur buvo gerai vel uzsideda tarsi rukas. doh.gif , ir net nzn ka daryt, bet akiniu nebenoriu detis verysad.gif verysad.gif verysad.gif Mano dukrai 14 metu, ji taip pat nesioja linzes ir labai dziaugiasi, uztat ir as susigundziau, tai ir jos patarimu prasiau, ji sako kad viska darau gerai, bet tikrai jauciuos nelabai komfortiskai, gal kas irgi turit tokia problema? ir kaip manot negi taip as ir nepriprasiu prie ju??? verysad.gif verysad.gif verysad.gif
netaa
QUOTE(vilma0401 @ 2008 09 25, 15:28)
Sveikos mamytes, as tik pries 2 savaites pradejau nesioti linzes, nes labai jau norejau atsikratyt akinuku, mano svajone buvo linzes, bet...... unsure.gif  nelabai priprantu prie ju, pirkau day/night linzes, kurias labai isgyre, tik niekaip nesuprantu ar as ju dar vis nemoku isideti gerai, ar mano akys nepriima svetimkunio? Siaip akys nei parausta nei ka, tik tiek kad jauciu diskomforta akyse, toks jausmas kad kazkas i akis ikrite, na sakykim gal nesvariai koki pukeli isidedu, as nezinau, tiesiog kartais buna taip, kad rodos labai gerai isidedu, viena akis kaip per ruka matau, kita gerai, po kiek laiko atvirksciai, rodos ta kuri buvo blogai gerai yra, o toji kur buvo gerai vel uzsideda tarsi rukas. doh.gif , ir net nzn ka daryt, bet akiniu nebenoriu detis verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  Mano dukrai 14 metu, ji taip pat nesioja linzes ir labai dziaugiasi, uztat ir as susigundziau, tai ir jos patarimu prasiau, ji sako kad viska darau gerai, bet tikrai jauciuos nelabai komfortiskai, gal kas irgi turit tokia problema? ir kaip manot negi taip as ir nepriprasiu prie ju??? verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif
*

tikiuos akys pripras ir bus thumbup.gif , bet va bėda tame,kad tokį diskomfortą ir aš jaučiau doh.gif manosios Jonson firmos, advance g.gif na nešioju jau antrą porą tai diskomfortas lyg ir dingo g.gif , su pirmom,tai rūkas užeidavo, tai pastoviai lyg atspindį matydavau doh.gif
vienoj optikoj,man sakė, kad kartais netinka tos naujosios kitom akims tai pataria tas senasias, metines arba pusmetines.Na su šitom,man niekada bėdų tokių nebudavo biggrin.gif
mikki
QUOTE(vilma0401 @ 2008 09 25, 15:28)
Sveikos mamytes, as tik pries 2 savaites pradejau nesioti linzes, nes labai jau norejau atsikratyt akinuku, mano svajone buvo linzes, bet...... unsure.gif  nelabai priprantu prie ju, pirkau day/night linzes, kurias labai isgyre, tik niekaip nesuprantu ar as ju dar vis nemoku isideti gerai, ar mano akys nepriima svetimkunio? Siaip akys nei parausta nei ka, tik tiek kad jauciu diskomforta akyse, toks jausmas kad kazkas i akis ikrite, na sakykim gal nesvariai koki pukeli isidedu, as nezinau, tiesiog kartais buna taip, kad rodos labai gerai isidedu, viena akis kaip per ruka matau, kita gerai, po kiek laiko atvirksciai, rodos ta kuri buvo blogai gerai yra, o toji kur buvo gerai vel uzsideda tarsi rukas. doh.gif , ir net nzn ka daryt, bet akiniu nebenoriu detis verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  Mano dukrai 14 metu, ji taip pat nesioja linzes ir labai dziaugiasi, uztat ir as susigundziau, tai ir jos patarimu prasiau, ji sako kad viska darau gerai, bet tikrai jauciuos nelabai komfortiskai, gal kas irgi turit tokia problema? ir kaip manot negi taip as ir nepriprasiu prie ju??? verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif
*

nezinau ar nuraminsiu, bet as lesius pratinausi apie 3 gerus men.vaiksciojau smarkiai raudonom,asarotom akim.Apie diskomforta ir prasta matyma mineti turbut neverta.litrus ivairiu lasiuku prisilasinau.lesi i aki po pusvalandi dedavau.Pripratau mirksiukas.gif jauciu man buvo pasireiskusi atmetimo reakcija,bet as ziauriai nebenorejau akiniu ir kentejau.dabar jau kokie 6 metai nesioju lesius(pastaruoju metu daktaras liepe pakeisti i akinius del iaugimo ar pan ir sake kad lesiai yra labai nesveika ir visa diena su jais buti negalima).As turiu Focus Night&Day,bet nesioju tik diena tai uztenka poros 3 men.
tau galiu patarti(nezinau ar kas rase,temu neskaiciau) apie homeopatinius lasiukus oculoheel.juos sako galima lasinti ant lesiu-jie nuims sudirgima,sudrekins akyte,bus lengviau. mirksiukas.gif
kalila
Man tai butu idomu isgristi, ar kam nors buvo taip, kad nesiojus lesius ilga laika, akys tiesiog pradejo ju nebepriimineti cry.gif galiu nesioti akinius savaite ir pabandyti nors valandai isideti lesius - viskas: akys raudonos, persti. Zodziu siaubingai nepatenkintos. Gal lesiai netinkami g.gif

P.S. Kiek zinau oculoheel lasinti ant lesiu negalima
netaa
QUOTE(kalila @ 2008 09 30, 11:55)
Man tai butu idomu isgristi, ar kam nors buvo taip, kad nesiojus lesius ilga laika, akys tiesiog pradejo ju nebepriimineti cry.gif  galiu nesioti akinius savaite ir pabandyti nors valandai isideti lesius - viskas: akys raudonos, persti.  Zodziu siaubingai nepatenkintos. Gal lesiai netinkami g.gif

P.S.  Kiek zinau oculoheel lasinti ant lesiu negalima
*

o lešių nešiojimo laikas nesibaigė?man kai jau apsineša lešiai tada graužia.Arba gal akims nepatinka skystis, o ne lešiai g.gif
Caylee
Atėjau truputį pasikonsultuoti biggrin.gif

Esu trumparegė, tačiau mano trumparegystė gan silpna - ape 2.0D. Turiu akinius žiūrėjimui į tolį, bet jau pradedu pastebėti, kaip man nejauku darosi gatvėje - nebegaliu įžiūrėt veidų, perskaityt skelbimų ir panašiai biggrin.gif Akinių nuolat nešioti nesinori, tuo labiau kad pradedu jausti diskomfortą po poros valandų, rašyt, skaityt su jais man siaubingai nepatogu. Mąstau pabandyt kontaktinius lęšius g.gif Verta juos pirkti? Ar bus tas pats, kas su akiniais, tai net nesukt galvos ir pastoviai akinius traukiotis? biggrin.gif
liepsnele
QUOTE(Caylee @ 2008 09 30, 16:53)
Atėjau truputį pasikonsultuoti biggrin.gif

Esu trumparegė, tačiau mano trumparegystė gan silpna - ape 2.0D. Turiu akinius žiūrėjimui į tolį, bet jau pradedu pastebėti, kaip man nejauku darosi gatvėje - nebegaliu įžiūrėt veidų, perskaityt skelbimų ir panašiai biggrin.gif  Akinių nuolat nešioti nesinori, tuo labiau kad pradedu jausti diskomfortą po poros valandų, rašyt, skaityt su jais man siaubingai nepatogu. Mąstau pabandyt kontaktinius lęšius g.gif  Verta juos pirkti? Ar bus tas pats, kas su akiniais, tai net nesukt galvos ir pastoviai akinius traukiotis?  biggrin.gif
*

Sveika 4u.gif Mano akys panasiai kaip tavo ir anksciau irgi nesiodavau tik i toli akinius, kol nepradejau linziu nesiot, paskiau nuo ju prasidejo bedos, tai dabar tik retkarciais deduos, o kai jau ipratau prie gero matymo, labai diskomfortiskai jauciuos blogai matydama ir gatvej, ir darbe, tiesiog jauciu, kad ir i kompa prisimerkiu is siek tiek toliau nei labai arti doh.gif ziuredama. Uztat dabar darbe dazniausiai nesioju akinukus. Siaip su tokio laipsnio trumparegyste akiniai/linzes skiriami pastoviam nesiojimui (ir tokia trumparegyste jau laikoma vidutine, o ne maza). Pagalvok pati, kai nedamatai gatvej kazko, tai vis prisimerki, tokiu budu augini rauksles...

Tiesa, del patogumo, tai su linzem patogiau, nesijaucia diskomforto ziurint i toli ir i arti, ne taip, kaip su akiniais. Man irgi anksciau budavo kaip tau, kad nemalonu budavo skaityt ir i artimus objektus ziuret, bet manau, kad cia tiesiog pripratimas irgi daug ka lemia. Nors ir dabar neikad beveik neskaitau su akiniais, nebent trumpam turiu zvilgtelet i koki dokumenta.
metine
Kas turi problemu su kontaktiniais lesiais siulau isbandyti biofinity, Lietuvoje kol kas naujiena del to kaina skiriasi. Man buvo prasidejusios problemos, netiko niekas, bet sitie superiniai thumbup.gif
liepsnele
QUOTE(metine @ 2008 09 30, 21:19)
Kas turi problemu su kontaktiniais lesiais siulau isbandyti biofinity, Lietuvoje kol kas naujiena del to kaina skiriasi. Man buvo prasidejusios problemos, netiko niekas, bet sitie superiniai  thumbup.gif
*

Na ir kokia ta kainyte? Ir kuo jos tokios ypatingos?
O kokios tave bedos buvo uzpuolusios?
Man tai ne tai kad butu kazkas labai nepasikeite, fiziniai pojuciai isliko tie patys, niekad visiskai nepripratau prie linziu, i dienos pabaiga visad imdavo labai jaustis svetimkunis akyse, bet buciau ir toliau nesiojus, jei gydytoja nebutu uzmacius, kad eme iauginet kraujagysles i ragena.
katalike
QUOTE(liepsnele @ 2008 10 01, 01:25)
bet buciau ir toliau nesiojus, jei gydytoja nebutu uzmacius, kad eme iauginet kraujagysles i ragena.
*

o čia po kiek laiko nešiojimo tas pasidarė? g.gif
asaryte99
Sveikos mergaites,

as irgi neatsispyriau pagundai nusipirkti spalvotus kontaktinius lesius...nepasikuklinau ir issirinkau brangiausius-galvojau ilgam...o pasirodo man jie visai netinka unsure.gif kai isidedu akis persteti pradeda, ir po kurio laiko jos labai issauseja, uzsideda dumelis ir kuo toliau tuo blogiau pradedu matyti...taip kankinausi vien todel, kad akys atrode tikrai graziai...ryskiai zalios wub.gif naudojau ir dirbtines asaras...nesuprantu kame problema?ar as jautri tokiems dalykams ar tiesiog kazka netaip darau? g.gif
Caylee
QUOTE(liepsnele @ 2008 09 30, 22:01)
Sveika  4u.gif Mano akys panasiai kaip tavo ir anksciau irgi nesiodavau tik i toli akinius, kol nepradejau linziu nesiot, paskiau nuo ju prasidejo bedos, tai dabar tik retkarciais deduos, o kai jau ipratau prie gero matymo, labai diskomfortiskai jauciuos blogai matydama ir gatvej, ir darbe, tiesiog jauciu, kad ir i kompa prisimerkiu is siek tiek toliau nei labai arti  doh.gif ziuredama. Uztat dabar darbe dazniausiai nesioju akinukus. Siaip su tokio laipsnio trumparegyste akiniai/linzes skiriami pastoviam nesiojimui (ir tokia trumparegyste jau laikoma vidutine, o ne maza). Pagalvok pati, kai nedamatai gatvej kazko, tai vis prisimerki, tokiu budu augini rauksles...

Tiesa, del patogumo, tai su linzem patogiau, nesijaucia diskomforto ziurint i toli ir i arti, ne taip, kaip su akiniais. Man irgi anksciau budavo kaip tau, kad nemalonu budavo skaityt ir i artimus objektus ziuret, bet manau, kad cia tiesiog pripratimas irgi daug ka lemia. Nors ir dabar neikad beveik neskaitau su akiniais, nebent trumpam turiu zvilgtelet i koki dokumenta.
*

Vat aš irgi to bijau, kad man netiks tie kontaktiniai lęšiai, nes ir taip jautrios akys g.gif
Na man gydytoja sakė, kad akinių man tik į tolį reikia, šiaip trumparegystė netgi mažiau nei 2,0, gal 1,75 biggrin.gif Aš čia taip parašiau, nes jaučiu, kad šiek tiek pablogėjo rega, dėl to ir atsirado diskomfortas gatvėj. Turbūt teks dažniau draugauti su akiniais g.gif
metine
QUOTE(asaryte99 @ 2008 10 01, 07:42)
Sveikos mergaites,

as irgi neatsispyriau pagundai nusipirkti spalvotus kontaktinius lesius...nepasikuklinau ir issirinkau brangiausius-galvojau ilgam...o pasirodo man jie visai netinka unsure.gif kai isidedu akis persteti pradeda, ir po kurio laiko jos labai issauseja, uzsideda dumelis ir kuo toliau tuo blogiau pradedu matyti...taip kankinausi vien todel, kad akys atrode tikrai graziai...ryskiai zalios wub.gif naudojau ir dirbtines asaras...nesuprantu kame problema?ar as jautri tokiems dalykams ar tiesiog kazka netaip darau?  g.gif
*

visu pirma pardaveja turejo perspeti, kad kontaktiniai lesiai duodantys spalva yra kitokie, nes jie mazesnio pralaidumo ir t.t. kitaip sakant yra paprasti, skirti paryskinti spalva.
Papildyta:
QUOTE(liepsnele @ 2008 10 01, 01:25)
Na ir kokia ta kainyte? Ir kuo jos tokios ypatingos?
O kokios tave bedos buvo uzpuolusios?
Man tai ne tai kad butu kazkas labai nepasikeite, fiziniai pojuciai isliko tie patys, niekad visiskai nepripratau prie linziu, i dienos pabaiga visad imdavo labai jaustis svetimkunis akyse, bet buciau ir toliau nesiojus, jei gydytoja nebutu uzmacius, kad eme iauginet kraujagysles i ragena.
*

Kaina 80lt keisti kas menesi. Juos galima isideti ir neissiimti visa menesi. Skiriasi tuo, kad yra didelio deguonies pralaidumo, todel akis "kvepuoja" ir kadangi tai naujas produktas, aisku patobulintas. man kai juos pasiule, galvojau bus eiline reklama, bet dabar kitu net nesinori detis...o man buvo problema, kuria sunku paaiskinti...po keliu valandu nesiojimo, akys pasidarydavo sunkios, tarsi labai labai buciau pavargusi, del to sunku budavo ziureti i toli, karatis vaizdas dvejindavosi..na zodziu labai nemalonus pojutis. schmoll.gif
Avietytė
QUOTE(metine @ 2008 10 01, 11:05)
Kaina 80lt keisti kas menesi. Juos galima isideti ir neissiimti visa menesi. Skiriasi tuo, kad yra didelio deguonies pralaidumo, todel akis "kvepuoja" ir kadangi tai naujas produktas, aisku patobulintas. man kai juos pasiule, galvojau bus eiline reklama, bet dabar kitu net nesinori detis...o man buvo problema, kuria sunku paaiskinti...po keliu valandu nesiojimo, akys pasidarydavo sunkios, tarsi labai labai buciau pavargusi, del to sunku budavo ziureti i toli, karatis vaizdas dvejindavosi..na zodziu labai nemalonus pojutis. schmoll.gif
*

O gal zinote iki kokiu dioptriju buna jos?
liepsnele
Katalike, nelabai ilgai palyginus nesiojau nuolatinai. Is pradziu nusipirkus nesiodavau labai retai, gal karta kas pora menesiu, jei ne reciau, tik tam tikrom progom. Paskiau keiciau darba, ir tam darbe labai svarbu buvo visus zmones gerai matyt is tolo ir pan., tai emiau nesiot pastoviai, tai ipratau gerai matyt ir toliau norejos gerai matyt, tai nuo laiko su trumpom pertraukom (vakarais po darbo iskart issiimdavau, paprastai nenesiodadavau savaitgaliais ir per atostogas vengdavau) pranesiojau apie 3 metus (tai palyginus nelabai daug, kaip kai kurios rasancios nesioja net po 15 metu), ir kai tikrinaus akis, pamate, kad situacija nekokia. Dabar retkarciais vis dar nesioju, bet niekad ne dazniau nei kas antra diena, dazniausiai ne daugiau 2x per savaite, tai tikrinaus po pusmecio, sake, kad lyg ir nustojo progresuot tas iauginejimas, tik visa beda, kas sitas procesas negriztamas, svarbiausia, kad bent laiku pastebejo.

QUOTE(Caylee @ 2008 10 01, 08:01)
Vat aš irgi to bijau, kad man netiks tie kontaktiniai lęšiai, nes ir taip jautrios akys g.gif
Na man gydytoja sakė, kad akinių man tik į tolį reikia, šiaip trumparegystė netgi mažiau nei 2,0, gal 1,75 biggrin.gif Aš čia taip parašiau, nes jaučiu, kad šiek tiek pablogėjo rega, dėl to ir atsirado diskomfortas gatvėj. Turbūt teks dažniau draugauti su akiniais g.gif
*

Keista, o man su tokiu regejimu gydytoja primygtinai rekomendavo nuotalinai deveti, nors ant recepto ir buna rasoma, kad akiniai skirti i toli (cia poliklinikoj). Kaip gydytoja sako, nu pagalvok, kiek tu matai pasaulio - nes su tokiu regejimo normaliau iziuriu tik pirma eilute, sako, taigi tik 10 proc. pasaulio matai doh.gif
Dabar mano regejimas mazdaug -2 ir gal -2.25, tai galiu pasakyt, kad negerai net prie kompo be akiniu jauciuos, nors iziuriu, bet kazkaip jau labai arciau ekrano stengiuos atsirast. Reikia vel uzsiimt jogs akiu pratimais.
O del linziu isigijimo, tai jei jautrios akys, siulyciau pabandyt nebent labai geras, brangias linzes ir ziuret, kaip jausis akys. Ir nepiktnaudziaut jomis - detisne kasdien, geriausia tarkim tik laisvalaikiu ir tada turetu viskas gerai but akytem.
Pelė snaudalė
Aš galiu nešioti vienintelius AirOptix Night and Day. Nešioju tik dieną, nakčiai išsiimu, tai galiu nešioti apie 3 mėn.
Jokių kitų akys nepriima schmoll.gif
ritulk
Svekos mergaites,

O man tokia beda atsitiko. Nesiojau kontaktinius lesius apie 7 metus. Jokiu problemu niekad nebuvo, nors nesiojau ir pusmetiniu (jie nelaikomi patys geriausi). Taciau nezinau ar cia sutapimas ar ne, bet nusprendziau isigyti geriausius lesiu, pamyleti savo akytes ir isigyjau Acuve oasys. Nesiojau as juos apie pusemeti, taciau jau nuo pirmu dienu jauciau, kad velai vakare atsirasdavo diskonfortas. Viska siejau su darbu, sedejimu prie kompiuterio, akiu nuovargiu (nes senaiu taip intensyviai nedirbau). Ir stai rezultatas dabar linzes galiu isideti tik valandai, nes jos man net prilimpa prie akies.. ir tuomet zinoma diskomfortas atsiranda. Tai labai isryskejo po uzdegimo. Diagnozavo man sausas akis, taciau nors ir lasinu kalnus lasu po valandos man lesis prilimpa prie akies...
Sakykit, ar jum buna, kad lesis tarsi prilinma prie akies, kad net sunku ji isimti?
RytoTyluma
QUOTE(ritulk @ 2008 10 25, 10:27)
Svekos mergaites,

O man tokia beda atsitiko. Nesiojau kontaktinius lesius apie 7 metus. Jokiu problemu niekad nebuvo, nors nesiojau ir pusmetiniu (jie nelaikomi patys geriausi). Taciau nezinau ar cia sutapimas ar ne, bet nusprendziau isigyti geriausius lesiu, pamyleti savo akytes ir isigyjau Acuve oasys. Nesiojau as juos apie pusemeti, taciau jau nuo pirmu dienu jauciau, kad velai vakare atsirasdavo diskonfortas. Viska siejau su darbu, sedejimu prie kompiuterio, akiu nuovargiu (nes senaiu taip intensyviai nedirbau). Ir stai rezultatas dabar linzes galiu isideti tik valandai, nes jos man net prilimpa prie akies.. ir tuomet zinoma diskomfortas atsiranda. Tai labai isryskejo po uzdegimo. Diagnozavo man sausas akis, taciau nors ir lasinu kalnus lasu po valandos man lesis prilimpa prie akies...
Sakykit, ar jum buna, kad lesis tarsi prilinma prie akies, kad net sunku ji isimti?
*

O kokius lęšius nešiojai anksčiau? Tokių simptomų nebuvo? Gali būti, kad naujieji tau netinka ir sukėlė tokias problemas.
ritulk
QUOTE(saulevandeny @ 2008 10 27, 18:04)
O kokius lęšius nešiojai anksčiau? Tokių simptomų nebuvo? Gali būti, kad naujieji tau netinka ir sukėlė tokias problemas.
*

Senaiu nesiojau Optima, po to EyeLight ir po to Acuve... ir vat prasidejo visos mano bedos.. dabar kovoju su savo akytem ir lesiais... jau trys menesiai lesiu beveik neisidedu.. Gydytoja diagnozavo man sausas akis, taciau po jos lasintu lasiuku (tai yra asaru Sensivit ir Oftagel) man dar blogiau, jei seniau galejau isbuti bent keturias h, tai db tik 1-2 max verysad.gif tai jau net nezezinau ka bedaryti....
RytoTyluma
Nelašink jokių pribumbasų ir drąsiai leisk akims sezoną pailsėti. Man taip pat buvo. Stengiausi kuo mažiau nešioti lęšius, ilsinau, paskui po truputį pradėjau vėl nešioti, žinoma, leisdami kuo daugiau pailsėti, viskas susitvarkė mirksiukas.gif
Akutee
As nesioju tik Frequency Aspheric, keik esu bandziusi kitų nieks netiko.. tay jausdavau akyse juos, ir seip nepatogu buvo... tai ties sitais ir apsistojau. beje tie naujausi tai tik reklama, aisku gerai jei Jums jie tinka, bet yra pakankamai ri seip geru lesiu, ne tika isejusiu, o juos isstumia tie nauju lesiu reklamos... Tad jei jums tinka tai ir nesiokite, nekeisdamos ir nebandydamos, as veltui tik pinigus ismeciau biggrin.gif
O del akiu, seip ir man wisa vasara buvo uzegimas, matyt nuo ezeru, deginimosi, gamtos ir pan...tai visa vasara su akiniais teko vaiskciot doh.gif siaubas kazkoks... kokiu tik vaistu nelasinau, su antibiotikais, be... zodziu prisikankinau, ir dar visa rudeny su akiniais pralaksciau, nes bijojau dar detis... o ir darbas nedekingas, prie kompo wisa diena.. tay pradziai jautrios akys buvo, beje ir sauseja pastoviai... bet tfu tfu tfu tikiuso viskas bus gerai, nes vel puse metu kankyniu... Beje pakeiciau skysty tai pasirodo nuo jo man "diskonfortas" dar budavo wink.gif
aGucci
QUOTE(GrazinaIva @ 2008 08 30, 12:47)
siaip tame puslapyje raso, kad 2 svaitems, bet as drasiai nesioju menesi, galeciau ir daugiau, nes man jos per tiek laiko nei kiek neapsinesa  bigsmile.gif
oho blink.gif Man tai okulistas sake jokiu budu nedeveti ilgiau negu galima schmoll.gif Na cia matyt tik Lietuvoj leidzia tokius dalykus, bet juk cia akys, kaip sitaip galima g.gif Man rodos tai nera geras dalykas - nesioti ilgiau unsure.gif

Skaiciau, kad kai kurioms netinka lesiai, tai turit butinai keisti!!! Kazin ar Lietuvoj nera, kad optika uzsako bandomasias, ir renka tol, kol esi patenkintas ir gali nesiot be jokio diskomforto g.gif Na, Airijoj tai del to jokiu problemu nera schmoll.gif Man lesius gal 3 ar 4 kartus uzsakinejo, o kai jau atitaike, pasake kaina, sakau leiskit paziuret, gal kur kitur rasiu pigiau blush2.gif Ir radau, internete... www.eurolens.com 4u.gif Manau, cia tikrai vieni pigiausiu lesiu, o ir siuntimas nieko nekainuoja schmoll.gif Tiesa man galutine kaina pakito 4 eurais, bet skirtumas yra, kur uz 3 poras moketi 85 eurus ir kur uz 6 - 72 su centais 4u.gif

Akutee, as irgi Frequency nesioju bigsmile.gif Mano toriniai smile.gif
kudasius
sveikos smile.gif
lesius nesioju jau du metus, pusantru metu nebuvo jokiu problemu, nesiojau night and day. praeita pavasari isimete akiu uzdegimas, net zaizda ragenoj, beveik visa vasara gydziausi, nes tik isidejus lesi akis parausdavo ir labai skaudejo.
paskui akys pasveiko,nesiojau air optix O2, paskui nusipirkau night and day.panesiojau menesi, (nakciai issiimu) ir viena diena labai pradejo skaudet kairia aki,ta pacia,kurioj buvo anasyki uzdegimas. issiemiau lesi, nuejau pas akiu gydytoja. sake, kad lengvas uzdegimas, israse lasu(uch,kiek paklojau) ir liepe gydytis nenesiojant linziu.
snd nusipirkau oasys ir po keliu dienu bandysiu detis sitas ir night and day daugiau nepirksiu, nes tikriausiai pasitvirtina tie gandai, kad jos nera kokybiskos...
baltoji!
Nuo vasario nesiojau focus night and day, menesinius paprastus lesiukus, pas mane abi akytes mazdaug -2 smile.gif Kartais ok, bet kartais toks diskomfortas... Lyg siuksle aky blink.gif Ir apskritai turejau daug vargo, daznai tekdavo issiimt. Nuo spalio nusipirkau spalvotus, juros zydrumo, siaip, pabandymui, akcija dar ispuole, tai gavosi ziauriai pigiai, irgi menesiniai. Mano akytes pilkos, tai tikrai idomiai atrodo smile.gif wub.gif Ir kas svarbiausia, jokio nepatogumo thumbup.gif Idealiai viskas thumbup.gif Nors kaip tik atvirksciai turetu buti sake ax.gif Na, kiekvienam skirtingai ax.gif Zodziu bent jau kolkas esu tikrai patenkinta ir prie paprastu gryzt tikrai nezadu blush2.gif
kudasius
man su tais oasys tas pats.. o gal dar uzdegimas nepagijo? nors toj aky kurioj buvo uzdegimas, viskas gerai, lesio nejauciu, akis nerausta, o kita(sveika) akis nepriima, lyg kas i aki ikrite butu, greit apsiblausia. galvojau, kad isvirkscias lesis, bet ne, galvojau, kad lesis negeras, bet isidejus kita i ta pacia aki istorija kartojas... nezinau, kas toms akims...
omny
Lesius susigundziau nusipirkti netaip ir seniai, wasaros pabaigoj. Nesiojau menesi laiko dabar daugiau bunu namuose tai nebenesioju. Maniskiai gonson firmos "ACUVUE oasys", man trumparegyste -0,75. Man pwz. i toli ziuret nera jokio diskomforto, bet wat i kompiuteri ar laikrasty skaityti - tragedija liejasi waizdas turiu atitraukineti per dideli atstuma - cia normalu ar reiktu lesius keisti!? g.gif Faktiskai del sitos priezasties ju ir nebenesioju, nes nusibosta del walandos laiko deliotis ir wel isiminet grizus - wel deduosi akinius doh.gif
baltoji!
QUOTE(kudasius @ 2008 11 12, 22:43)
man su tais oasys tas pats.. o gal dar uzdegimas nepagijo? nors toj aky kurioj buvo uzdegimas, viskas gerai, lesio nejauciu, akis nerausta, o kita(sveika) akis nepriima, lyg kas i aki ikrite butu, greit apsiblausia. galvojau, kad isvirkscias lesis, bet ne, galvojau, kad lesis negeras, bet isidejus kita i ta pacia aki istorija kartojas... nezinau, kas toms akims...
*

tiesiog per jautrios smile.gif
Papildyta:
QUOTE(omny @ 2008 11 12, 23:16)
Lesius susigundziau nusipirkti netaip ir seniai, wasaros pabaigoj. Nesiojau menesi laiko dabar daugiau bunu namuose tai nebenesioju. Maniskiai gonson firmos  "ACUVUE oasys", man trumparegyste -0,75. Man pwz. i toli ziuret nera jokio diskomforto, bet wat  i kompiuteri ar laikrasty skaityti - tragedija liejasi waizdas turiu atitraukineti per dideli atstuma - cia normalu ar reiktu lesius keisti!?  g.gif Faktiskai del sitos priezasties ju ir nebenesioju, nes nusibosta del walandos laiko deliotis ir wel isiminet grizus - wel deduosi akinius  doh.gif
*

Taip, deliojimas uzknisa doh.gif Man irgi tas pats, reikia atsitraukti neblogai smile.gif Bet man asmeniskai tai netrugdo, as lesius nesioju nuo ryto iki vakaro ir gryzus issiimu.
Akiniu neturiu ir nemegstu 4u.gif
Avietytė
QUOTE(kudasius @ 2008 11 10, 17:59)
sveikos  smile.gif
lesius nesioju jau du metus, pusantru metu nebuvo jokiu problemu, nesiojau night and day. praeita pavasari isimete akiu uzdegimas, net zaizda ragenoj, beveik visa vasara gydziausi, nes tik isidejus lesi akis parausdavo ir labai skaudejo.
paskui akys pasveiko,nesiojau air optix O2, paskui nusipirkau night and day.panesiojau menesi, (nakciai issiimu) ir viena diena labai pradejo skaudet kairia aki,ta pacia,kurioj buvo anasyki uzdegimas. issiemiau lesi, nuejau pas akiu gydytoja. sake, kad lengvas uzdegimas, israse lasu(uch,kiek paklojau) ir liepe gydytis nenesiojant linziu.
snd nusipirkau oasys ir po keliu dienu bandysiu detis sitas ir night and day daugiau nepirksiu, nes tikriausiai pasitvirtina tie gandai, kad jos nera kokybiskos...
*

o kaip pastebejai kad isimete uzdegimas, ir kad net ragenoje zaizda atsirado? Gal naktimis neissiminedavai, kad daejo iki zaizdu?
Chenelle
gal kas zinote ka reiskia tie skaiciukai PRISM

esme tame,kad daznai man optikose paduoda lesius nevisai tokius, kaip uzrasyta korteleje. Pas mane yra 8.6 prie abiu akiu. Man paduoda tai abu 8.4, tai 8.6 ir 8.4, o dabar padave viena aki 8.6, kita Fv (???) ka tai reiskia? Isidejau as ta linze, bet kazkas ne taip.. Gal kas man pakomentuosit. Ar cia optikuose ziopli dirba? ar as kazko nesuprantu blush2.gif
ritulk
QUOTE(saulevandeny @ 2008 10 29, 12:42)
Nelašink jokių pribumbasų ir drąsiai leisk akims sezoną pailsėti. Man taip pat buvo. Stengiausi kuo mažiau nešioti lęšius, ilsinau, paskui po truputį pradėjau vėl nešioti, žinoma, leisdami kuo daugiau pailsėti, viskas susitvarkė  mirksiukas.gif
*

Na dekui uz patarimus, dabar taip ir darau. Vaikstau jau su akinukais visa rudeni, nuo Rugpjucio menesio ir tikiuosi, kad viskas susitvarkys.
Taciau vis knieti kokius kitus lesius pabandyti, nes su acuve vienadieniais visai negaliu isbut, jie vis man prie akyciu prilimpa.. sad.gif
papua
sveiki,
norejau paklausti vienu klausimu. ruosiuosi pirkti lesius (pirma karta), bet kiek esu bandziusi detis seses, tiek niekaip negaledavau, vis sumirkciodavau... drauge kazkada buvo uzsiminusi, kad ji vartojo kazkokius lasus, kurie padaro aki nejautria. ka apie tai manot, ka girdejot, gal naudojat? blush2.gif
Chenelle
tikrai nemanau kad reikia blink.gif kam tie vaistai, nesamone. Nueik pas okulista jis tikrai tave ismokins detis. Su manim pravargo valanda laiko blush2.gif na man niekaip neisejo. O po to thumbup.gif
papua
tai vat, kad jei nereiktu, neklausciau ir nesiruosciau pirkt.. prie konsultanto mokytis negaliu, nes rankos dreba.. o siaip esu maciusi, kaip kiti dedasi ir isklausiusi begales patarimu, bet man niekaip nepavykdavo verysad.gif
giega
O tu nesinervuok,visom pirma karta rankos dreba.Optikoj parode kaip isidet,o namie kita diena puse val i viena aki dejau.O dabar sekundziu reikalas..
baltoji!
Tiesa, ir man buvo ta beda smile.gif Pirmom dienom ilgai prastovedavau, o dabar viens du ir yra smile.gif Tiesiog bandyk ir bandyk.
Man asmeniskai lengviau isidet spalvotus (jie didesni), nei nespalvotus, paradoksas toks bigsmile.gif
papua
o per kiek mazdaug laiko ismokot be problemu isideti? blush2.gif
jurgjtaaa
QUOTE(papua @ 2008 11 16, 15:47)
o per kiek mazdaug laiko ismokot be problemu isideti? blush2.gif
*

as nauduju lesius tik menesi,man optikoj bande ideti bet nepavyko,tai as rytojaus diena bandziau ir man pavyko,visa procedura uztruko apie 20 min.Dabar irgi dar reikia laiko,bet uztenka 5 min,manau ateityje seksis dar greiciau
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.