Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kontraceptinis žiedas
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas gydytojai ginekologei > Kontracepcija
elze
Gerb. gydytoja,

labai prasau pasakykit savo nuomone apie kontraceptika - maksties zieda? kas jus apie ji manote? kadangi po gimdymo daznai puola infekcijos, grybeliai ar jis man dar nepablogins situacijos? ar jis netures itakos endometriozes atsiradimui, ar kitom ginekologinem ligom po keleto naudojimo metu?
skirtingos ginekologes siulo vis kitokias kontacepcijos priemones, o ka vartoja pacios? juk jus geriausiai ismanote siuos dalykus?...

Is anksto dekui uz atsakyma.
Rita Matulionytė
Kontraceptinis makšties žiedas sudarytas iš tų pačių hormonų,kaip ir tabletės.Bet į organizmą jie patenka aplenkdami virškinimo traktą,tolygiau pasiskirsto paros bėgyje,todėl kai kurioms moterims žymiai mažesnės pašalinės reakcijos.
Endometriozės hormoniniai kontraceptikai tikrai neišprovokuoja.Atvirkščiai,lengvos formos būtent jais ir gydomos.
O dauguma ginekologių naudoja hormoninę kontracepciją.
Gintyte
Jeigu noriu pakeist mercilon tabletes, nes tepa (galbut del to, kad per mažas estrogeno kiekis) ar galiu jas keist kontraceptiniu žiedu?

Tiksliai nežinau, bet manau, kad tie žiedeliai su ne vienodu hormonų kiekiu? Kokios firmos ar pavadinimo ziede mažiausia hormonų ir kuris man labiau tiktų jūsų nuomone?

Ačiū!
Rita Matulionytė
Lietuvoje yra vienintelis kontraceptinis žiedas"NuvaRing" per parą išskiriantis 0,015mg etinilestradiolio.
Šis kontracepcijos būdas kai kurioms moterims taip pat sukelia negausius kraujavimus tarp menstruacijų,kurie po 3 mėn turėtų praeiti.Taigi iš tiesų galite jį pabandyti.
88888
Norėčiau pradėti vartoti kontraceptinį žiedą (iki šiol jokių kontr. nevartojau), tačiau mane maždaug kas du/tris mėnesius vargina pasikartojanti pienligė. Ar kontraceptinis žiedas jos "nesuaktyvins", t.y. ar pradėjus jį vartoti nepradės pienligė kartotis dar dažniau?
Rita Matulionytė
Niekas iš anksto Jums pasakyti negalėtų.Kai kurioms moterims vartojant hormoninius kontraceptikus iš tiesų dažniau kartojasi makšties kandidozė, tačiau kartais būna ir atvirkščiai-turiu pacientę, kuriai tik geriant KT ši problema susitvarkė.
Mijolita
laba diena. Noreciau pradeti naudoti kontraceptini zieda nes nuo KT baigiu susigadinti skrandi. Visa beda kad mano gydytoja siuo metu atsotogauja...o gal kontraceptini zieda vaistinese galima isigyti ir be recepto?

aciu:)
Rita Matulionytė
Manau, kad galima.
Airija
Sveiki,
Liepos 08 d. buvo nutrauktas neplanuotas 5 savaičių nėštumas - gimdos abrazija. kraujavimas buvo tik 1 diena, po keliu dienu - nežymus tepimas. Po trijų savaičių, kaip buvo minėjusi gydytoja, normalios mėnesinės taip ir nepasirodė. Įsidėjau kontraceptinį žiedą. Maždaug už 10 dienų išėmiau. (nes tik tada įsigilinau į žiedo aprašą - jog reikia pradėti naudoti ne vėliau kaip 5 ciklo dieną.) Po 3 dienų prasidėjo mėnesinės - pirmą mėnesinių dieną naują žiedą įdėjau vėl. Praėjo jau 15 dienų, kraujavimas vis dar tęsiasi. Tiesa, jis nėra gausus, tačiau "tepimu" pavadinti taip pat sunku - kraujas šviežias, vaiskiai raudonos spalvos. Tą žiedą esu naudojusi maždaug prieš metus - šalutinio poveikio jokio nebuvo. Ar tai gali būti naujai pasireiškęs šalutinis poveikis? Kaip man pasielgti? Ačiū.
Rita Matulionytė
Padarėte klaidą, ištraukusi žiedą. Nelaiku nutraukus bet kokių kontraceptikų vartjimą po kiek laiko prasideda kraujavimas, bet tai nėra mėnesinės- tiesiog organizmo atsakas į hormonų nutraukimą, todėl ir žiedas buvo įdėtas nelaiku.Manau, kad dabar Jums reikia tiesiog palaukti -ilgainiui kraujavimas turės sustoti, nes vėl išsiėmusi žiedą tik dar labiau išbalansuosite hormoninę pusiausvyrą.
vittie
Noreciau pasiteirauti del kontr. ziedo. Skaiciau, kad ji galima esant reikalui nuplauti tik drungname vandenyje, o dabar pamaniau apie karsta vonia - juk jei maudausi, ten patenka vanduo. tongue.gif Ar maudantis vonioje zieda reiketu issiimti, kad nesumazetu jo veikliuju medziagu?
Ir dar klausimukas del naudojimo laiko - instrukcijoje yra parasyta, kad veiksmingumas yra uztikrinamas, jei naudojama ne ilgiau kaip 4 savaites, t.y. nebutina issiimti po 3sav. Tada ciklas butu kas 35d. O jeigu nenaudojant apsaugos mano normaliai ciklas ir buna apie 35d. ar galiu ta pati zieda naudoti 4sav. ir ar tikrai veiksmingumas nesumazes?
Aciu uz atsakymus.
Rita Matulionytė
Madantis vonioje vanduo į makštį nepatenka.
Hormoninių kontraceptikų formuojamas ciklas neturi jokio ryšio su Jūsų natūraliu ciklu, todėl žiedą reikia naudoti taip, kaip nurodyta instrukcijoje.
Neryte
laba diena,norejau paklausti ar butina laukti menesiniu po gimdymo kad ji naudoti,pati nemaitinu, ir po kiek laiko pradejus naudoti jau galima nesisaugoti. aciu
Rita Matulionytė
Rekomenduojama sulaukti menstruacijų. Teisingai pradejus naudoti nesisaugoti galima nuo pat pirmos dienos.
mergytė
Laba diena. Man 22 metai. Kontraceptines tabletes geriu jau beveik 4 metus. Išpradžių gėriau "Logest" o 1,5 metų geriu "Diane 35". Labai sumažėjo noras mylėtis. Galima sakyti jo visai neliko. Pastebėjau, jog dauguma moterų rašo, kad ir jom nuo KT dingo sexualinis potraukis. Tai aš pagalvojau gal reikėtų geriau naudoti kontraceptinį žiedą. Ar tai padėtų? Be to jį daug patogiau naudoti nei KT.
Ar galiu nepasitarus su savo ginekologe pakeisti KT į žiedą, ar geriau iš pradžių nueiti pas ginekologę?
Kokia Jūsų nuomonė ką geriau naudoti KT ar žiedą?
Rita Matulionytė
Naudojant kontraceptinį žiedą hormonai patenka į kraują tolygiai, todėl daugeliui moterų žymiai mažesnės pašalinės reakcijos. Ar tai turės poveikį lytiniam potraukiui, sunku iš anksto pasakyt, tačiau siūlyčiau pabandyti.
Jei pas ginekologą lankotės reguliariai, pereti prie šios kontraceptinės priemonės galite ir be papildomo apsilankymo.
Neryte
sveiki,norejau paklausti ar naudojant kontraceptini zieda ,pries ruosiantis operacijai su narkoze reiketu ji issiimti,ar tai viena kitam nemaiso?jei narkoze slopina ziedo poveiki,tai kiek laiko pries ir kada po to galima vel naudoti. ACIU
Rita Matulionytė
Žiedo išsiimti nebūtina. Kadangi narkozė- viankartinis greitai skylančių medikamentų patekimas į organizmą, tai kontraceptinio poveikio neslopina.
mergytė
Laba diena. Noriu paklausti ar kontraceptinis žiedas tinka negimdžiusiom merginom, ar nebus kokio pašalinio poveikio?
Ačiū
Rita Matulionytė
Taip, tinka. Pašalinio poveikio tikimybė tokia pati, kaip ir gimdžiusioms.
Jorky
labas vakaras
as vartoju 5 metu KT Diane 35. nutariau jas pakeisti kontraceptiniu ziedu. Paskutine tablete isgeriau sekmadieni, dabar tableciu nenaudoju, laukiu menesiniu. Kada as galiu isideti zieda? nes nelabai supratau, kaip anotacijoje raso ji turejau isideti isgerus paskutine tablete. ar tai tiesa? ar tai reiskia, kad si menesi turiu naudoti kokias kitas apsisaugojimo priemones o zieda naudoti nuo kito menesio. Paaiskinkite prasau. Labai dekoju.
Rita Matulionytė
Taip, iš tiesų žiedą reikėjo įsidėti išgėrus paskutinę tabletę. Dabar galite padaryti mėnesio pertrauką, arba įsidėti žiedą, kaip ir planavote bet ape savaitę naudoti papildomas apsaugos priemones.
marsiukė
Sveiki,
Norėjau paklausti, ar darant klubo sąnario rentgeno nuotrauką, galiu pakenkti kontraceptinio žiedo veikimui? Ar tie spinduliai neturi jam didelės reikšmės?
Ačiū.
Rita Matulionytė
Rentgeno spinduliai žiedui tikrai neturi jokios ytakos.
marsiukė
Laba diena,
Pradėjus vartoti žiedą, padaugėjo išskyrų, jos šviesios, be kvapo, bet taip anksčiau nebūdavo.Ar tai normalu?Ar reiškia, kad nelabai tinka?
Ačiū.
firsite
laba diena. Noriu pasikonsultuoti maitinau kudiki bet vienoje krutije pienas perdege,dabar yra tik vienoje bet jau noriu nutraukti nes ten net viena kart dukrytei neuztenka pavalgyti,taigi noriu deti zieda ar galima jau?ar turiu nutraukti isvis pieno gamyba ir tik tada deti zieda?aciu
Rita Matulionytė
Tai visiškai normalu.
Rita Matulionytė
Galite dėtis žiedą. Tuomet pienuko pradės mažėti savaime.
solo
laba diena,vaikinas pirma karta baige manyje ir mazdaug 20min labai perstejo maksti,labai nemalonus jausmas.Anksciau naudodavomes prezervatyvais,dabar naudoju kontr.maksties zieda. Tiesa,dar turejau ir maksties grybelini uzdegima,gydytoja sake kad jo iki galo neissigydysiu,tai gal del to?o gal tai del buvusios trinties? labai bijau,kad gal tiesiog netinkame vienas kitam tuo atzvilgiu. ar gali taip buti? verysad.gif aciu....
Rita Matulionytė
Iš tiesų labai retai pasitaiko alergija spermai, tačiau nemanau, kad Jums taip yra. Tokiu atveju būna žymiai stipresnė reakcija, o ne vien tik toks trumpalaikis perštėjimas. Po santykių būtinai apsiplaukite su vandeniu, nenaudodama jokių ploviklių. Gali būti, kad naudojant hormoninę kontracepciją, nepakankama liaukų sekrecija, todėl trintis sudirgina makšties sieneles ir prieangį. Pabandykite pavartoti liubrikantą. Jei tokie dalykai kartosis, pasirodykite gydytojui.
solo
Sveiki,naudoju kontr. zieda, taciau nei informaciniame lapelyje,nei internetiniame puslapyje neradau informacijos,ar galima su juo maudytis apykarsteje vonioje? siaip raso,kad ziedo nuplauti karstu vandeniu negalima,tai ir suabejojau... labai aciu uz atsakyma.
Rita Matulionytė
Maudantis vanduo į makštį nepatenka, taip kad drąsiai galite maudytis karštoje vonioje.
(li)julija(li)
Laba diena, miela daktare!!! Sveikinu su visom praėjusiom šventėm!!!! 4u.gif

4 su viršum metų gėriau novynette KT, bet pasitarusi su savo gydytoja nusprendžiau išbandyti žiedą. Vakar bandžiau jį įsidėti, tačiau giliai į makštį jo įstumti niekaip nepavyksta, jis yra tik per nagą su trupučiu makštyje. Ir jaučiu šiokį tokį diskomfortą, norisi tikrai kad jis būtų giliau. Suimti dviem pirštais ir stumt giliau nesigauna, o su vienu pirštu dėl žiedo lankstumo pasistumia tik viena sienelė kuri grįžta atgal.

Patarkite prašau ką nors, nes nors ir didelio diskomforto nejaučiu tačiau 3 savaites šitaip vis tiek neišvaikščiosiu!!!!
Rita Matulionytė
Jei pati žiedo istumti niekaip negalite, kreipkitės į savo ginekologę, ji tikrai padės.
Neryte
Laba diena,
Naudoju kontraceptini zieda 5 men,viskas buvo normaliai ir pagal grafika.Bet si menesi susirgau menesinemis dar neissiemus ziedo,issiemu ketvirtadieniais 10val ryte po triju savaiciu naudojimo,o susirgau si ryt(treciadieni) anksti ryte.Tai kaip man dabar elgtis,ar laukti rytdienos ar issiimti jau siandiena?Kodel taip atsitiko?Ir kada tada deti nauja zieda.Is anksto dekoju!
Tiesa,pamirsau pamineti,kad vakar baigiau gerti kursa antibiotiku "ospamox" nuo viruso(geriau 6d.).Ar tokiu atveju yra pastojimo rizika?
Rita Matulionytė
Tokie kraujavimo laiko svyravimai gali būti, tai visiškai nieko baisaus. Žiedą išsiimkite tuo pat metu, kaip it kitais ciklais ir vėl įsidėkite po įprastinės pertraukos.
Pastojimo rizikos nėra.
Anakonda
Daktarė, aš jums jau rašiau. Praleidau 3 tabletes, KT ir man prasidejo kaip menstruacinis kraujavimas. Jus man rekomendavote palaukti normaliu menesiniu, bet ju kaip nera taip ir nera, pagal mano kalendoriu veluoja jau 2 dienos. Norečiau paklaust, ar galiu pasidarius neštumo testa, jei jis neigiamas, pradeti iškart naudoti kontraceptini žieda, nesulaukius tu menesiniu? blush2.gif
Rita Matulionytė
Teoriškai tai būtų galima, tačiau nėštumo testas būna teigiamas tik praėjus 1,5-2 savaitėm nuo pastojimo momento. Todėl visgi siūlyčiau sulaukti mėnesinių.
Anakonda
Laba diena daktarė,
na aš jums jau rašiau kad praleidau tabletes, buvo kraujavimas 3 dienas ir jus patarėt sulaukt menesinių ir pradėti saugotis vėl.
Problema yra tame, kad nuo paskutinio kraujavimo dienos, t.y. to "nemenstrualinio" kaip jus ji vadinate jau praejo 14dienu ir menesinių vis dar nėra. Aš dariau neštumo testa, bet jis buvo neigiamas.
Ar gali buti kad aš neščia, tiesiog testas to dar nerodo?
mes ši menesi nesisaugojom tik 2 kartus blush2.gif
Žinau kad reikia nueiti pas ginekologė, bet dėja kolkas negaliu nes esu su vaikais namie, neturiu kam ju palikti, o per toki šalti į darželį jų vest negaliu. schmoll.gif
Rita Matulionytė
Jei pvz. pastojote prieš kokią savatę, tai testas tikrai dar nerodys.
O mėnesinių dar gali ir nebūti. Juk nutraukus KT turi atsistatyti daugmaž normalus ciklas, t.y. turėtų praeiti bet 21-25 dienos.
viginija
O kaip del ziedo?Nes kiek domejausi naudoti jo negalima maitinancioms.
Rita Matulionytė
Kadangi jo sudėtyje yra ir estrogenų, maitinančioms nerekomenduojama.
solo
Sveiki. Du menesius naudojau kontr. zieda. Treciaji zieda isidejau vasario 22 d.(ta diena kaip tik buvo paskutine menesiniu diena). Kovo 2 diena issiemiau,nes nutariau jo nebenaudoti. Taciau po keliu dienu vel prasidejo menesines. Ar tai normalu? Tai reiskia,kad menesiniu "grafikas" pasislinko? Aciu 4u.gif
Rita Matulionytė
Dėl tokios Jūsų "saviveiklos" prasidėjo aciklinis kraujavimas. Ilgainiui viskas turi susitvarkyti.
zirzekle
Laba diena, Gerbiama Gydytoja.Norejau pasiteirauti tokiu klausimu. jau 4menesius naudoju kontraceptini zieda. paskutiniu metu pajutau nemalonias isskyras, gydytoja nustate lengva uzdegima (siaip man daznai kartojasi mieliu grybelis,, bet si karta jo nerado) ir paskyre 3 zvakutes Mikogal. gydytojai sakiau, kad naudoju zieda, bet ji nieko apie jo issiemima nesake.noriu paklausti, ar galiu vartoti tas zvakutes, kai ziedas idetas i maksti? ar apsauga kontraceptinio ziedo nesumazes?aciu uz atsakyma.
Rita Matulionytė
Bet kokias žvakutes maudoti galima, kontraceptinis poveikis nesumažės.
R.A.
Si zieda teko isidet pirma karta. Isidejau kaip ir buvop rasyta instrukcijose - pacia pirmaja menesiniu diena. Sios menesines prasidejo keliomis dienomis anksciau (net 5d). Tik isidejus, kelias dienas patepliojo, normaliu menesiniu nesulaukiau.

Po 5 d, kai turejo atsirast normaliai pagal kalendoriu menesines, vel patepliojo. Ir taip 3 dienas teplioja, o norsmaliu menesiniu nesulaukiu. Ar tai normalu?

Ir kitas klausimas: butinai turiu issiimti lygiai uz 3 sav nuo idejimo dienos ar galiu 1-2d veluot su issiemimu?

Trecias klausimas: nuo pat pirmojo ziedo isidejimo (jei naudosiuos pagal visas instrukcijas) nereikes jokios papildomos apsisaugojimo priemones?

Aciu uz atsakymus 4u.gif
Rita Matulionytė
Tokie kraujavimo kitimai tik pradėjus vartoti hormoninę kontracepciją galimi.
Žiedą, kaip ir kitus hormoninius kontraceptikus reikia naudoti tiksliai pagal gamintojo instrukcijas.
Papildomod apsaugos nerekia.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.