Viskas labai priklauso nuo gyventojų skaičiaus ir jų dienotvarkės. Kol gyvenome su dviem dideliais vaikais, nebūtume jungę. Prieš remontą taip pat buvome numatę palikti atskirus vonią ir WC. Bet paskui apsisprendėm sujungti, dar šiek tiek padidinom koridoriaus sąskaita, ir labai patenkinti nauja erdvesne patalpa. Pas mus ne vonia, o dušo kabina, tai joje valandos tikriausiai neužtruksim, be to, esame tik dviese ir ryte į darbą keliamės skirtingu laiku.
As taip pat uz atskiras patalpas, nes isivaizduoju situacija: maudausi prisileidusi vonia su kvapniom putom ir staiga mano brangiausiaji suriecia tr... na ir kaip vaizdelis, o ir kvapelis
bet deja norai lieka norais, ne musu atveju seno planavimo bus bute viskas viename, nes ir taip si patalpa tik 1,7x1,5m O pas ka imanoma, as siulyciau sienu tarp vonios ir wc negriauti.
Man atrodo, kad turi būti sujungti. O jei atskirai, tai būtinai tualete turi būti nedidelė kriauklė
vienas maudos + kitas į wc lekia - nereali dilema. O pas jus pvz keli į wc vienu metu neužsimano? Ką tokiu atveju daryt, jei vienas įpratęs didelius reikalus tik skaitydamas spaudą atlikt, kitas to paties mokinasi ir tuo pačiu nepasidalina vienu buto tualetu ?
Beje, nei viename interjero žurnale nemačiau atskirai šių įstaigų
Bendrai
aisku jei butu didelis namas, butu ir ne vienas tulikas ir ne viena vonia. o dabar pas muys vbendras WC ir vonia, bus ir musu bute tas pats, nematau problemu visiskai jokiu Viskas vietoj
Bute pas mus WC ir vonia buvo vienoj patalpoj, name taip pat bus.
Kol kas problemų dėl to nekildavo Na nebent šeima gausesnė butų, tai gal tada geriau atskirai.
Niu,as kol kas uz atskira vonia ir WC
Man cia toks klausimas iskilo QUOTE(Burka @ 2006 08 04, 17:20) Man cia toks klausimas iskilo Skaitiklius galima perkelt į kitą vietą
Męs kaip tik žadam griauti vonios ir tuoleto siena,ir skaitliukus perkelsim į koridorių į spinta su vamzdžiais
Mes ir planuojame daryti vonia ir toleta bendra ir labai idomu butu suzinoti bent mazdaug kiek tas malonumas kainuoja
Papildyta: Kazkur skaiciau jog vonios sienos isgriovimas kainuoja 450lt.O skaitiklius perkelti tik 70lt.? QUOTE(Skaiste.c @ 2006 08 05, 14:20) Mes ir planuojame daryti vonia ir toleta bendra ir labai idomu butu suzinoti bent mazdaug kiek tas malonumas kainuoja Papildyta: Kazkur skaiciau jog vonios sienos isgriovimas kainuoja 450lt.O skaitiklius perkelti tik 70lt.? Mes irgi bendrą darome, bet kiek kainuoja išgriauti pertvarą pasakyti negaliu, nes griausime patys. O skaitikliai 75lt (pasiklausiau pas draugą). Šiaip mums viskas nuo a iki z (t.y. naujai išvedžioti vamzdžiai, perkelti skaitikliai, pajungtas toletas, vonia, 3 maišytuvai, skalbiankė, radiatorius, įdėti filtrai, nuorintojas ir t.t.) kainavo 350 (čia už darbą santechnikui, medžiagos atskirai). Čia alytaus kainos, vilniuj gal brangiau..
Aciu us issamu atsakyma
QUOTE(Skaiste.c @ 2006 08 05, 16:00) Aciu us issamu atsakyma Nėr už ką Na gal Tavo vyras su medžiagom paskaičiavo
nu prisijuokiau iki ašarų
Dar vienas + bendrai kai yra- aš grindis plaunu į vonią įsidėjusi kibirą, o paskui su tuo kibiru leki į tuliką išpilt, o čia- tik šliūkšt ir psio..nei eit kur, nei ką dar galėčiau vardint ir vardit..... beje, vyrui (kuris nori kad būtų atsirai) kišu mintį, kad galima pasidaryti širmą sulankstomą, kuri atskirtų klozetą nuo maudymosi zonos... jei jau taip prispiria, kad vaikui būtinai reik pvz.... nu nematau aš čia jokių problemų, ir visai nesvarbu- vaikas mažas ar didelis
Aš irgi tik už bendrą patalpą. Kol gyvenau su tėvais, turėjom atskiras. Niekada man taip nepatiko
nu jo...perskaičius tą temą atrodo, kad vidurius suktų kasdien arba žmonės visiškai šlapimo pūslės neužlaiko
nu tada gal kalbėt reiktų eiti i sveikatos skyrelį ir ten kitą temą atidaryti
Man rodos,kad as jau rasiau,bet pasikartosiu,kad esu uz bendra WC su vonia.Ner patogiau
Pas mus bendra, ir as tik uz tokia!
QUOTE(vyšniux @ 2006 08 05, 14:20) vonios sienos isgriovimas kainuoja viena savaitgali... r tikrai nesuprantu tu, kurie rekia uz atskira vonia ir wc, tulike neturedami kriauklytes su muiliuku. mazu maziausiai tai yra nechigieniska. as suprantu, pas ka jau patalpos yra atskirai ir nieko neina pakeisti, ar finansai neleidzia siuo metu remontais uzsiimti, bet tada jau bukit tyliai ir neaiskinkit, kad taip geriau.
kiek zmoniu tiek nuomoniu,aisku gerai kai gali prisidaryti,2 vonias,2 tulikus,o jei gyvena daugiau zmoniu tai visiem po1 atskira
As uz bendra WC ir voniai.Taciau labai patogu kai WC bent sienele ar spintele atskirtas nuo vonios.
Nesenai pirkom buta, kuriame buvo isgriauta siena ir sujungta vonia su wc. Buvau labai labai pries, bet siaip tas buts labai patiko, tai nusprendziau nekreipti demesio ir... esu labai labai patenkinta
Na aš irgi už bendrą vonią ir WC. Dabar ruošiamės įrenginėti, tai aš tik už bendrus, nes ten galim pasirinkt, 2 labai mažiukus arba vieną didesnį. O dėl tų kvapų ir vidurių sukimo tai ką aš žinau. Aš tai sumąsčiau taip padaryti: virš tualeto ventiliatorių, o kad nebūtų gėdos didesnį reikalą padaryti jei labai jau staigiai prispyrė ir kitaip na niekaip neišeina, tai kaip būna užuolaidos virš vonios, kad prausiantis po dušu ant grindų nepribėgtų ir dar yra vietoj užuolaidų ant vonios krašto tokia kaip stumdoma sienėlė, viena nuolatos būna, o jei reikia ji išsitraukia iš 3-jų dalių, na panašiai kiap stumdomos spintos durys. Tai jau šioks toks atskyrimas, ir gulint vonioje jos 3dalis jau uždengtas ir nesimato ten ir nesigirdi...
O šiaip dabar gyvenam nuomojame bute, kur Wc ir vonia atskirai, tai tiek mažai vietos. O dar būna mano brangiausias nueina sysiu ir durų tauleto neuždaro ir kas... Juk nebėgu iš kambario pažiūrėti, ką gi jis ten daro... Nematau tame jokiios problemos... Beje, kai gyvenau senamiestyje tai iš pradžių buvo atskirai, po to po remonto padarė kartų ir labai
Aš už , kad WC su vonia būtų kartu. Draugai darėsi rmontus tai paliko atskirai vonią ir tualetą, tai tualete pas juos tiek mažai vietos, kad siaubas
As tik UZ, kad vonia ir WC butu ATSKIRAI. Neisivaizduoju situacijos: as maudausi, o vaikui ar vyrui staigiai reikia atlikti kaku
pas mus atskiros patalpos:
wc su kriaukle, ir vonia su kriaukle. Man toks variantas kažkodėl priimtinesnis už vieną bendrą patalpą. Kai įsirenginėjome butą, tualetą bei vonią padidinome koridoriaus sąskaita, kad tualete lengvai tilptų ir kriauklė, ir apsisukti būtų kur, o vonioje didelė vonia , baldai, ir šiaip būtų erdvu (dabar wc 2m2, o vonia 6 m2 ploto). Bendrą patalpą pateisinu tik vienu atveju - jei striuka su vieta, o jei tik yra galimybė tualete įrengti kriauklytę - geriau atskirti. O jei naujai reikėtų įsirenginėti ten kur yra sočiai vietos, pvz. name - vienoje patalpoje būtų wc + kriauklė + dušo kabina, kitoje wc+bide + kriauklė + dušo kabina + vonia
Man "patinka" kategoriski pasakymai: tik kartu. o jeigu atskirai tualete maza kampine kriaukle+dusiukas apsiprausti, vonia pakankamai didele joje telpa viskas + nemazai vietos apsisukti. Tai toks variantas kaip blogai? Man patinka kad pas mus atskirai darem remonta ir samoningai palikom atskiras patalpas. ot.
QUOTE(Japoniene @ 2006 12 27, 00:03) Man "patinka" kategoriski pasakymai: tik kartu. o jeigu atskirai tualete maza kampine kriaukle+dusiukas apsiprausti, vonia pakankamai didele joje telpa viskas + nemazai vietos apsisukti. Tai toks variantas kaip blogai? Man patinka kad pas mus atskirai darem remonta ir samoningai palikom atskiras patalpas. ot. Oho, su kokiu pasididziavimu pasakyta
Pas mus bendrai ir nuosavam bute, ir kur prieš tai gyvenom. Sakyčiau labai gerai kai pripranti ir vietos per akis
Anksciau, kai gyvenome daug zmoniu viename bute, buciau atsakiusi tik "atskirai", bet kai gyvena nedidele seima, tai daug geriau kartu.
Pas mus dabar atskirai ir wc apie 1kv.m O name tai bus ir kartu ir atskirai. IR DIDELI
Dabar darome remonta bute ir visgi pasilikome wc atskira nuo vonios, mums taip patogiau
Ketinam remontuoti buta, as labai noreciau dideles vonios, todel noreciau sujungti vonia kartu su tualetu, bet va vyras priestarauja, kad ne, ir viskas. Beto as ziuriu ir is finansines puses
O ka jus manot ar geriau palikti taip, kaip yra dvi atskitos mazytes patalpeles, ar viena bendra didele patalpa? Pavardinkit minusus ir pliusus
na, man pagrindiniai minusai būtų tokie:
- jei kas nors yra vonioj: prausiasi, maudosi, skutasi, dažosi buto sąlygom aš pasileiku prie atskirų mažų patalpėlių. kitas dalykas - kai yra namas - be abejo tada vienas ar du tualetai būtų kartu su voniom-dušais
Mano visa vaikystė ir jaunystė prabėgo gyvenat bute, kuriame vonia it WC buvo kartu. Nebuvo jokių ten problemų dėl eilės prie durų.
O vat dabar kai remontuojames, tai 1 aukšte mažytė patalpėlė WC, tai vis tiek į tą kambariuką dėsiu kriauklytę. Rūsy jau bus didelis vonios kambarys. Bet jei jame nebūtų ir pirties tai WC neatskirčiau, bet dabar jau tenka, o tai tikrai nefunkcionalus bus. O minusas atskiro WC tai kad reikia rankų eiti prausti į vonią. Kažkaip nehigieniškai man atrodo. Todėl vienareikšmiškai savo abejuose WC stačiau dar po kriauklę.
Prie klozeto yra būtina bide(mano tokia nuomonė), o mažoj patalpoj jų abiejų neįdėsi, taigi aš už didelę patalpą.
QUOTE(išprotėjusi @ 2007 04 03, 12:52) Ketinam remontuoti buta, as labai noreciau dideles vonios, todel noreciau sujungti vonia kartu su tualetu, bet va vyras priestarauja, kad ne, ir viskas. Beto as ziuriu ir is finansines puses O ka jus manot ar geriau palikti taip, kaip yra dvi atskitos mazytes patalpeles, ar viena bendra didele patalpa? Pavardinkit minusus ir pliusus as uz viena didele patalpa. Siaip visada buvau pries sujungta tualeta su vonia, bet pirkom buta (senos statybos 3 kambariu), kuriame buvo padarytas remontas ir sujungti tualetas ir vonia. Tai dabar jau kiek ten pagyvenus ne uz ka nenoreciau atskiru patalpu. Pirmiausia jokiu nepatogumu del pasinaudojimo tuo bendru vonios kambariu nekyla. Dėl kvapu irgi problemu nera, nes greit issivedina. Vietos zyyymiai daugiau ir gali daugiau fantazijos pasireiksti tiek renkantis plyteles, tiek deliojant vonios baldus bei visokius kitokius aksesuarus QUOTE(mamuke68 @ 2007 04 03, 14:45) Prie klozeto yra būtina bide(mano tokia nuomonė), o mažoj patalpoj jų abiejų neįdėsi, taigi aš už didelę patalpą. Jei nera salygu (vietos) statyti bide, galima prie klozeto montuoti toki "dušiuka"(nezinau kaip jis tiksliai vadinasi). O siaip as irgi tik uz didele patalpa.
Del kvapo as maziausiai pergyvenu, mes darytume vertiliacija, na ta kur ijungi sviesa ir ventiliacija kartu isijungia, beto juk yra daugybe visokiu priemoniu, tokiu kaip oro gaivikliai ir pan.
Del bides, nemanau, kad ji reilalinga, juk maudomes kiekviena diena ir vonioj ar duse galima apsiprausti
Galima prigalvoti įvairių pliusų ir minusų, tačiau viskas neesmė. Realiai tik įpratimas turi įtakos. Tie, kas nėra turėję bendro vonios-tualeto kambario, priešinasi jam, nes atrodo, kad jau šakės, užsimanysi į tualetą, tai jau viskas, kai ten kas nors sėdi. Teko gyventi iš pradžiu su bendru, po to su atskiru variantu. Realiai nematau didelio skirtumo, galima gyventi abiem atvejais. Dabar įsirenginėjam butą, kur irgi turėsime bendrą patalpą.
Mano nuomone, atskiras patalpas verta turėti, jeigu, pvz., viename bus vonia, o kitame tualetas ir dušas, pvz., tada gal ir galima išlygiagretinti kažką...
Na mes taip pat gyvenome bute, kur tualetas su vonia yra atskirai, siuo metu kol kas dar gyvename, kur tualetas su vonia yra kartu. Pritariu, kad gyventi galima abiem variantais, bet man yra nelabai malonu tarkim atviroje vietoje laikyti dantu sepeteli, kai toje pacioje patalpoje atliekamas didelis reikalas
dabar gyvenam bute, kur tulis ir vonia kartu - nu siaubas, vyras sedi, reikia ko nors staigiai i vonia, neieisi be valandos, kvapas visa kita, ziauriai nepatogu. sako, vieta susitaupo, nu jau tikrai, geriau lai buna tos vietos maziau, bet komforto daugiau...
QUOTE(Irmia @ 2007 04 05, 13:24) Na mes taip pat gyvenome bute, kur tualetas su vonia yra atskirai, siuo metu kol kas dar gyvename, kur tualetas su vonia yra kartu. Pritariu, kad gyventi galima abiem variantais, bet man yra nelabai malonu tarkim atviroje vietoje laikyti dantu sepeteli, kai toje pacioje patalpoje atliekamas didelis reikalas Labai prajuokinai mane su tuo dantu sepeteliu Tai ka dabar pasakysi?
Kiek pamenu as visada gyvenau, kur tualetas kartu su vonia. Na man jokiu problemu tai nesudare. Dabar ruosemes statyti namuka, kuriame bus du sanitariniai mazgai ir abejuosia bus WC sujunktas su vonia ir dusu. Kas del higienos tai manau perdeta. Jei uzlaikysi wc pastoviai svaru, o siais laikas tam yra galybe priemoniu ir dantu sepetuka keisi kaip stomotologai rekomenduoja tai tikrai tu bakteriju nebus
|