Kaktusine
2008 09 02, 08:35
21 tema. Pirma tema... 17 tema (čia rasite nuorodas ir į ankstesnes temas)18tema19 tema20 temaKą reikia turėti norint pradėt dirbti: 1. Daiktas, kurį norite dekoruoti. 2. Servetėlės, dekupažinis popierius, ryžinės servetėlės ir t.t. 3. PVA klijai (lipalas)arba universalūs klijai dekupažui. 4. Akriliniai dažai. 5. Teptukai. 6. Žirklės. 7. Lakas (akrilinis ar kitoks).
NAUDINGOS NUORODOS: Tekstilininkų ir dailininkų gildijos galerija "Balta" (M. Valančiaus g. 21) www.artmanija.com čia mes perkam priemones dekupažui (internetu, Klaipėda, Didžioji vandens g.13) Nauja parduotuvė-klubas VILNIUJE - Pylimo 33. Organizuojami dekupažo kursai. www.senasnaujas.lt prekės dekupažui ir įvairiems rankdarbiams (internetu), "Daivos menė" kūrybos studija .Visoje Lietuvoje organizuojami dekupažo ir kitų rankdarbių kursai. www.dekovita.lt - prekės dekupažui ir kitiems įvairiems rakdarbiams (internetu). www.puseplus.lt prekės dekupažui (prekiauja Stamperiafirmos produktais, kursai. Kaunas, E.Ožeškienės g. 18) www.hobbycentras.lt prekės įvairiems rankdarbiams - Nauja parduotuvė (Kaunas, Daukšos 20, buvusi "Kauno mažoji galerija") www.menassau.lt klubas, organizuojami dekupažo ir kitų rankdarbių kursai
Dekupažo darbų kolekcijaKeičiamės ir parduodam servetėlesVideo pamokos:Ieškoti čiaAprašymai su nuotraukomis:Rasite čiaDarbų galerijos internete:Žiūrėkite čiaProduktai:Taip pat čiaForumai:ČiaPaveiksliukų lobynai:Nuorodų į paveikslėlių lobynus ieškokite ankstesnėse temose (pirmame poste). Forumo merginų paveikslėlių saugykla
 vel galesim plepeti apie dekupaza!
88888888
2008 09 02, 09:14
Kaktusine , saunuole ,aciu
driftas
2008 09 02, 11:31
mama_gulbe
2008 09 02, 12:19
mergaites sian priprasiau sese kad nubegtu i sita parduotuvele www.hobbycentras.lt prekės įvairiems rankdarbiams - Nauja parduotuvė (Kaunas, Daukšos 20, buvusi "Kauno mažoji galerija")bet ji nebedirba, sako uzdaryta ar tai remontuojama gal zinot kur persikele
pavonija
2008 09 02, 13:08
Bus Vilniaus g. 30 nuo rugsėjo vidurio, gal net greičiau
mama_gulbe
2008 09 02, 13:33
QUOTE(pavonija @ 2008 09 02, 14:08) Bus Vilniaus g. 30 nuo rugsėjo vidurio, gal net greičiau aciuks
lashelis
2008 09 02, 14:36
ačiū Kaktusine už temukę Justytep aš tai neprofė  bet tavo darbelis labai kruopščiai padarytas,dailu o aš niekaip negalėjau nurimt dėl to kėdės atlošo  tai perdariau,darbo buvo daug ir nežinau,kiek tai bus funkcionalu,nes kėdutė virtuvinė,o vaikučiai valgo  virtuvę po to dažniausiai plaut reikia  tai va
QUOTE(lashelis @ 2008 09 02, 14:36) ačiū Kaktusine už temukę Justytep aš tai neprofė  bet tavo darbelis labai kruopščiai padarytas,dailu o aš niekaip negalėjau nurimt dėl to kėdės atlošo  tai perdariau,darbo buvo daug ir nežinau,kiek tai bus funkcionalu,nes kėdutė virtuvinė,o vaikučiai valgo  virtuvę po to dažniausiai plaut reikia  tai va   visai kitas reikalas, tik man ji vis tik is konteksto iskrenta, labai aki rezia tas baltumas palyginus su juoda
lashelis
2008 09 02, 15:20
pilkas linas ten,nuotraukoj tikrai baltas kažkodėl
(Quote) Rytiete Ir nesinervuok, Marzde, nematau čia nervuotis ko ir putuotis Didžiausi pykčiai ir barniai būna tarp bobų, net ir forumuose... Kol putas valiausi, nauja tema atsirado RytieteJei nereik pamokymų, kam klausi? Juk tiek mokslų baigei..
vu.vyturelis
2008 09 02, 17:52
Valio uz tema  Vel galima bus pasimegautti graziaisiais darbeliais
QUOTE(lashelis @ 2008 09 02, 15:36) o aš niekaip negalėjau nurimt dėl to kėdės atlošo Tikrai kurkas gražiau! Šaunuolė
Kotryna :)
2008 09 03, 19:37
lashelis
2008 09 04, 13:44
Kažko labai jau temelė apmirė  ar čia visos dekupažina,ar į kitas temeles perbėgo Kotryna,daili dėžutė  kantrybės jūs turit su tom dėžutėm,vieną dariau,daugiau nedarysiu,daug krapštymosi,o rezultate man gavosi labai jau vidutiniškai Šiaip gal čia kas užklys ,tai norėjau paklaust,gal galit patart,kaip pagyvinti šitą meškiukų namelį,reiktų šešėliuot,bet net nesusigaudau kokiom spalvom,rudais ar melsvais atspalviais,o gal koks lengvesnis variantas yra   ačiū
 +2008 09 03, 19:37--> QUOTE(Kotryna  @ 2008 09 03, 19:37) grazi dezute
is tikruju labai jau tuscia cia.. na seseliuoti, manau, reikia is desines i kaire, nes kaip supratau sviesa taip ir sklinda, o spalva manau tiktu tamsiai ruda, siek tiek po paveiksliuku apacia. na, cia mano nuomone
Kotryna:) žinok tikrai labai graži dėžutė  , aš irgi dekoravau dėžutę tokiom pačiom gėlėm.
merginos, o jus tas dezutes perkat naujas ar susirandat kokias sienienas ir jas grazinat?
QUOTE(Nerytė @ 2008 09 05, 10:14) merginos, o jus tas dezutes perkat naujas ar susirandat kokias sienienas ir jas grazinat?  ir taip ir taip  as kelias naujas pirkau, o siaip sode visokias senienas grazinu
Ingusia31
2008 09 05, 10:11
Kotryna man tavo dezutei (ypac pirmajai) labai truksta svitrinio popieriuko, o paskutiniajam tavo darbui pareiksiu savo nuomone: as nesendinciau geliu kurios yra kaip fotografija (nu tipo ne piestos geles o nufotkintos-tokios tikros ) nes man kazkaip nesiderina sie du laykai ir spalvu darna, bent jau man, tai perdaug issoka ryski geliu splava ant sviesaus fono ir gaunas kaip raudoni blynai. As rinkciaus seseliavima ir spalvu perejima. Bet cia tik mano nuomone  . Lasheli tavo darbo su meskiukais isvis nesuprantu kas ten per kurinys, bet kazkaip keistai atrodo, nes visi meskinai skaido ore ir labai dideliame plote as rinkciaus net ne seseliavima o pripiesima koki tai fono at interjero meskinam Pvz susodinciaus juos i lentyneles spalvotas (nupiesciau atseit kad jie sedi lentynose)  . Del virtuvines kedutes tai man labai kose atrodo nes spalva melyna, geles aguonos raudonos, dar kazkur pilkas linas plius sendinimas vienkomponentis.... Visko ziauriai daug ir nesurista niekaip nei splava nei niekuom kitu. As tada atlosa daryciau medini su sendinimu kaip sedimoje dalyje, nes tas linas irgi ne i tema, arba tada ir sedima dali ifragmentuok tuo linu. Nu zodziu kazkas netaip
Nerealu uzklydau i randarbiu skyreli ieskodama dovanos, o dabar va, atsitraukt nebegaliu studijuosiu jusu temas ir bandysiu pradet  . o cia sakykit, pas jus visos jau pazengusios ar naujokiu - zaliuokiu turit?  kazkaip jauciu kvailai atrodysiu su savo juokingais, primityviais klausimais
Naujokių čia daug ir kasdien vis daugėja. Tai džiugina, nes susidomėjusių dekupažu kasdien daugėja. O prie primityvių ir visokių kitokių klausimų mes pripratusios Pirmas patarimas, panagrinėt nuorodas pirmam puslapyje
QUOTE(Marzde @ 2008 09 05, 12:02) Pirmas patarimas, panagrinėt nuorodas pirmam puslapyje  cia tai taip, jau visas po truputi permeciau, o dabar saziningai viska skaitau nuo pirmos temos  . zinau, kad turbut visus atsakymus rasiu, kai viska perskaitysiu, bet baisiai norisi isbandyt jau dabar  . tai dabar toks labiausiai dominantis klausimuks, gal yra siaulieciu cia? kur perkat priemones? noreciau nulekt ir nusipirkt pagrindines priemones, kad galeciau isbandyt.
mama_gulbe
2008 09 05, 13:11
ar kas is vilnieciu jau buvo naujoj parduotuvej dekupazo www.anabelespasaulis.lt berods pylimo gatvej labai smalsu nulekt paziuret
aurelija_ma
2008 09 05, 13:45
QUOTE(shpika @ 2008 09 05, 13:44) cia tai taip, jau visas po truputi permeciau, o dabar saziningai viska skaitau nuo pirmos temos  . zinau, kad turbut visus atsakymus rasiu, kai viska perskaitysiu, bet baisiai norisi isbandyt jau dabar  . tai dabar toks labiausiai dominantis klausimuks, gal yra siaulieciu cia? kur perkat priemones? noreciau nulekt ir nusipirkt pagrindines priemones, kad galeciau isbandyt. siaulieciu yra, bet as vis viska nusiperku seniau klaipedoj Artmanijoje, o daba dar ir vilniuje, nes irgi atsidare artmanija ten, o siaip tai internetiniu parduotuveliu ne viena yra  , kaip kitos daro nezinau  netgi vienkomponencio negavau siauliuose, tai reikejo vilniuje prekintis senukuose, nors dar ten geriau prekintis, mat nuolaida nerealia duoda, kai eini su kokio nors draugo kortele  o dezutes, serveteles kur pamatai ten ir perki, jei patinka ir jei kaina ne fantastine
oi kaip faina, kad ne tik pagyros, bet ir kritikos yra. aišku, gal nesmagu kai kritikos tenka, bet iš to ir mokaisi.
Ingusia31
2008 09 05, 14:12
Manau kad kritika pagrysta o ir patarimu galima pasinaudot kartais
lashelis
2008 09 05, 14:46
Nu,Ingusia31,suvarei tu čia mane juodai dėl tū kėdžių  bet žinai,piešt nemoku,su daile nieko bendro gyvenime neturėjus,tai nepykstu,o dėl tos meškiukų sienos ačiū už patarimus
QUOTE(bulbul @ 2008 09 05, 09:37) ir taip ir taip  as kelias naujas pirkau, o siaip sode visokias senienas grazinu  aciu QUOTE(shpika @ 2008 09 05, 10:41) Nerealu uzklydau i randarbiu skyreli ieskodama dovanos, o dabar va, atsitraukt nebegaliu studijuosiu jusu temas ir bandysiu pradet  . o cia sakykit, pas jus visos jau pazengusios ar naujokiu - zaliuokiu turit?  kazkaip jauciu kvailai atrodysiu su savo juokingais, primityviais klausimais  yra yra, as vis dar studijuoju, uzsisakiau serveteles, eisiu susipirksiu medziagas ir bandysiu
dalitavit
2008 09 05, 21:17
sveikos mergaites...as irg seile varvinanti naujoke noriu beprotiskai ismokti sitos technikos...turiu viena klausimeli sakykit snedinimas ir decupazas kaip tecnikos skiriasi ar cia tas pats?biski kvailas gal klausymas nu bet as pradedanti gi
Crowned
2008 09 06, 14:27
QUOTE(Crowned @ 2008 09 06, 14:27) cia gal su dvikomponenciu laku sendinai
myrmica
2008 09 06, 16:31
QUOTE(mama_gulbe @ 2008 09 05, 14:11) ar kas is vilnieciu jau buvo naujoj parduotuvej dekupazo www.anabelespasaulis.lt berods pylimo gatvej labai smalsu nulekt paziuret Prekiaus Rayer firmos prekėmis  kiek suprantu ims iš dekovitos, vadinasi kainos bus tos pačios ar didesnės... Jau šitos firmos prekėmis prekiauja Geros akys,Artmanija O kas liečia dekovitą, tai aš apšalus mano užsakymas keliauja 2 savaites Apmokėta rupjūčio 26 d, po šiai dienai neturiu savo prekių - PRAVALAS, kiek užsakinėjau iš "senas naujas", "artmanijos" - tokių pokštų nebuvo nė sykio. Žodžiu pikta, nes dekovita pasišiūkšlino kaip reta!!!
QUOTE(myrmica @ 2008 09 06, 18:31) O man ArtManija kelis kartus toki fokusa padare. Pirma karta gal tik kelias svaites velavo ir jau seniai seniai, o antra- tai daugiau nei savaites. Tai kaip atsiprasyma uz suteiktus nepatogumus atsiunte uz ta pacia suma ir dezute. Tai nors tiek gerai, kad jaucia kalte, ne skitiems tai vienodai buna.
Crowned
2008 09 06, 20:38
QUOTE(Nerytė @ 2008 09 06, 15:50) cia gal su dvikomponenciu laku sendinai  Aciu  Taip, su dvikomponenciu (artmanijos Antika)
Ingusia31
2008 09 06, 21:08
Crowned nu as irgi pareigsiu savo nuomone. As manau kad sepetys gavosi visai saunus, sendinimas daznai labai gerai paslepia serveteles plysimus ir rauksles. Ateiciai turiu patarima: jei servetele labai susiraukslejo ja svelniu svitriniu popierium galima pasveisti (tik svelniai ir atsargiai nepadauginant) po to kai ji gerai isdzusta, geriausia kita diena arba po dvieju lako sluoksniu pilno isdziuvimo irgi svitriniu pereiti ir problemos kaip nebuta  . O krasteli as visada su svitriniu nuimu (klijuoju iki pat krasto, palieku krasteli kabeti, po to kai isdziusta per krasta su svitriniu patrinu ir graziai nuplysta lygiai, lygiai su krasteliu, nes atkirpti praktiskai neimanoma kad butu labai lygiai  o sepeti buciau isdziovinus servetka, o po to ispaudus minkstaja dali ir su svitrinuku per krasteli pabruzinus kad graziai perteklius nusiimtu. Nu atrodo stengiaus aiskiai parasyti.... Bet siaip darbelis simpatiskas  Sekmes kuryboje
Kristinakristina
2008 09 06, 21:19
Norejau paklausti tu merginu, kuriuos daro baltus baltus darbelius... Gal galit pasakyt pavadinima lako kuriuo lakuojat darbelius ir kuris nesuteikia gelsvo atspalvio... Mano dezute jau kaip ir badaryta, liko nulakuot, bet va nenoriu su savo, nes jis geltonina... Labai lauksiu atsakymo...
Crowned, labai gražus Tavo šepetys - be paguodžiamo melo!!! Retai kada tenka pamatyti ką nors... orginalaus  Puiku, kai toks originalus, - paprastas, bet mielas pirmasis darbelis. Nesustok kurti ir šukuotis  Sėkmės kūryboje
Tikrai nerealus septys...  gal tik kiek dvikomponentis blogai uzteptas, bet cia viskas su laiku ateina. Va as pvz vakar remeli sugadinau. Taip seniai dirbau su vienkomponenciu, kad pamirsau kaip graziai nutepti ir sh.... gavosi. Mergites, nezinote, plaunasi vienkomponentis ar kaip kitaip nusiimineja?
88888888
2008 09 07, 09:07
Crowned,man ir labai grazus sepetys O as kaip tik norejau pasirodyt su vienkomponenciu ,tik dekupazo ten minimum  Ir sorry ,prasta nuotraukos kokybe  ,negaliu perfotografuoti,nes jis jau padovanotas .
veltiniuke
2008 09 07, 10:52
Sveikos ,aš naujokė susižavėjusi dekupažu ;D Tikiuosi nenaušausite manęs iš karto dėl nelaibai kokių darbelių Tai va ,o šeip turiu tokį klausimuką ....Kaip padaryti tuos senovinius suskilinėjimus ?
kornelija.k
2008 09 07, 10:56
QUOTE(veltiniuke @ 2008 09 07, 11:52) Sveikos ,aš naujokė susižavėjusi dekupažu ;D Tikiuosi nenaušausite manęs iš karto dėl nelaibai kokių darbelių Tai va ,o šeip turiu tokį klausimuką .... Kaip padaryti tuos senovinius suskilinėjimus ?  atsakymas: perskaityti bent jau pirmaji puslapi
driftas
2008 09 07, 11:31
QUOTE(Domė @ 2008 09 07, 07:34) Tikrai nerealus septys...  gal tik kiek dvikomponentis blogai uzteptas, bet cia viskas su laiku ateina. ... Kaip blogai užteptas? Gal galima plačiau? Čia aš dar apie tą šepetį
kristi13
2008 09 07, 12:37
Sveikutės. Labai norėčiau paklausti tokio dalykėlio. Lakavau dėžutę TIKKURILOS supi laku, tačiau nors ir 2 dienukes buvau palikusi džiūvimui, dėžutė yra lipni. Ar dar ji ilgiau turi džiūti ar užbaigimui reik kitu laku palakuoti
vu.vyturelis
2008 09 07, 12:53
pamenu, kad kazkada anksciau buvo sis klausimelis, bet liko dar siek tiek neaiskumu  Klausimas ne visai is dekupazo temos, ale labai susije  Darau druskine ir visa isore dekupazinau, sendinau ir t.t. Kadangi bus dedama druska, tai vidaus kol kas nelieciau, kadangi vis tik maistinis dalykas bus dedamas. Esu skaiciusi, kad su semenu aliejumi reikia istepti ? nusipirkau toki ir tada iskilo klausimas - ar juo saltu ar kaitintu reiketu istepti visa vidu? Koki sluoksni tepti ir t.t. Gal kuri ruosiate medini vidu, naudojant semenu alieju? Bandziau dometis ir ieskoti atsakymo, bet kol kas nesekmingai
QUOTE(kristi13 @ 2008 09 07, 12:37) Sveikutės. Labai norėčiau paklausti tokio dalykėlio. Lakavau dėžutę TIKKURILOS supi laku, tačiau nors ir 2 dienukes buvau palikusi džiūvimui, dėžutė yra lipni. Ar dar ji ilgiau turi džiūti ar užbaigimui reik kitu laku palakuoti  Tikkurilos laku lakavau ir įsitikinau, kad jo negalima šveisti, kad jį palietus drėgnom rankom, jis dar labai ilgai "kimba", na, man jis nepatiko. Tačiau yra jo šalininkių (gal atsilieptų Gabii__?)... Aš su juo niekaip ir visiškai nesusidraugavau... Panašų atvejį esu išsprendusi purškiamu laku. QUOTE(vu.vyturelis @ 2008 09 07, 12:53) pamenu, kad kazkada anksciau buvo sis klausimelis, bet liko dar siek tiek neaiskumu  Klausimas ne visai is dekupazo temos, ale labai susije  Darau druskine ir visa isore dekupazinau, sendinau ir t.t. Kadangi bus dedama druska, tai vidaus kol kas nelieciau, kadangi vis tik maistinis dalykas bus dedamas. Esu skaiciusi, kad su semenu aliejumi reikia istepti ? nusipirkau toki ir tada iskilo klausimas - ar juo saltu ar kaitintu reiketu istepti visa vidu? Koki sluoksni tepti ir t.t. Gal kuri ruosiate medini vidu, naudojant semenu alieju? Bandziau dometis ir ieskoti atsakymo, bet kol kas nesekmingai  Iš to, ką pavyko sužinoti apie impregnavimą sėmenų aliejum, esu dariusi taip: medį įtryniau skepetaite, suvilgyta aliejumi ir fenavau, taip sušyla aliejus ir medžio paviršius. Keliskart kartoti, kaip daug aliejaus naudoti, manau, priklauso nuo medžio rūšies ir jo būklės (kaip jis apdorotas iki tol ir pan.)...Procedūrą pakartočiau keliskart. Po to viskas gerai nutrinama sausa audinio atraižėle. Šį būdą iš rastos info išsirinkau pati, o kaip iš tikrųjų daro tie meistrai, kurie medžio dirbinius impregnuoja sėmenų aliejum, nežinia. Gal dar atsilieps geriau žinančios? Patarčiau atsargiau elgtis ties dekoruoto paviršiaus pakraščiais, maža ką, kad aliejus "neatkeltų" sluoksnių (čia teoriniai pasvarstymai).
Gabii__
2008 09 07, 13:27
del tikurilos supi lako...as asmeniskai labai geros nuomones...esu su juo lakavus dezute, pakaba, padekla, vaza stikline, rema veidrodzio...lakuota po kokius 4-5 kartus.Lako sluoksnis teptas po nudziuvimo, dziusta labai greitai, po pusbalandzio man jau buvo sausa...tai lakavimai kas pora valndu daryti.jokio lipnumo nei ant vieno nebuvo, todel del jo kazka sunku pasakyt, jei paciai limpa, as su juo problemu jokiu neturejau.beje laiko labai gerai.gal tas lipnumas atsirado del kitokiu priezasciu, gal dziovinta kur daug dregmes...gal su kokiu komponentu netinka...labai sunku ka ir patarti...mano patirtis tai tokia su juo...
kristi13
2008 09 07, 13:39
Dabar dėžutę padėjau balkone kur labai sausa ir šilta. Gal ir išsistovės ir neliks to lipnumo.
justess22
2008 09 07, 13:43
Man kartais būna problema su lipnumu, kai lakuoju akriliniu laku. Bet lakuojant tuo pačiu laku ne visuomet vienodas būna džiūvimas. Labai viskas priklauso nuo aplinkos temperatūros, drėgmės ir t.t. O jei nėra laiko ilgai laukti, kol lipnumas dings, tai aš paskutinį sluoksnį užpurškiu sintetiniu laku.
|
|