Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Į daržiuka nuo 1,5 metų
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Forgete
QUOTE(gagrate @ 2008 09 02, 20:03)
Tai darzelis ir yra vaiku prieglauda,negi nezynojot.Kaip 1,5m. vaikui ten gali buti gerai be mamos,jis be jos daugiausia gali isbuti puse val.,gal ir trumpiau, o jus paliekat visai dienai blink.gif
*

jus cia isvadas pagal save darot? mano vaikas be manes gali isbuti visa diena, netgi pora dienu. Nuo pat gimimo buvo pratinamas prie seneliu, tetu, kad atejus laikui nebutu problemos - oi mano vaikas nepasilieka be manes. Tikriausiai as labai bloga motina, kad leidziu savo vaikui pabut su bendraamziais, pasiaust, palakstyt, kad leidziu daryt jam tai kas patinka. Aukletoja zino, kad jeigu tik mano vaikas isiverks, jeigu tik prireiks mamos ji iskarto skambina man. Darzas praktiskai musu kieme ir as uz 2min busiu vietoj. Nors ka as cia aiskinu, jus gi tikriau zinot kas mano vaikui geriau.
vyturys
QUOTE(gagrate @ 2008 09 02, 19:52)
Isvedei apsurdiska teorija.
Matau kaip dziaugetes,kaip puikiai viskas jums sekasi,vaikuciai neverkia..vienas varksiukas net valgyt nemoka..nieko,vaikas prisitaikis.Kai kurios kasdiena duoda ataskaita,kaip jautesi jos vaikas,o ar tokia ataskaita isgirsime kai jis pasijus blogai,nes kolkas jiems tai tik zaidimas,bet vaikai gudrus ir greitai supras kur juos mamytes veda ir palieka.
*

Tai darzelis ir yra vaiku prieglauda,negi nezynojot.Kaip 1,5m. vaikui ten gali buti gerai be mamos,jis be jos daugiausia gali isbuti puse val.,gal ir trumpiau, o jus paliekat visai dienai blink.gif
*

Ar tau iš viso kas nors tinka? Ar supranti ką nors, išskyrus save? Taip ir tykai prikibusi prie temos, kol kuri nors mama ims verkšlenti ir skūstis lopšeliais, auklėtojomis ir t.t.
Mieloji, gal geriau ieškok kitos temos arba sukurk pati........patikėk, skleidi erezijas. cool.gif
Nustok kišti savo "geriausias" žinias apie svetimų vaikų auklėjimą. Džiaukis savo vaikiukais ir skleisk jiems tik meilę ir gėrį, nes kažko kyla įtarimas, kad nelabai laiminga esi, tiek metu užsidariusi "vaikų ir namų" kiaute, jeigu sugebi visur matyti tik blogybes.
Peikdama ir žemindama kitas netapsi idealesnė. schmoll.gif
gagrate
QUOTE(vyturys @ 2008 09 02, 21:15)
Ar tau iš viso kas nors tinka? Ar supranti ką nors, išskyrus save? Taip ir tykai prikibusi prie temos, kol kuri nors mama ims verkšlenti ir skūstis lopšeliais, auklėtojomis ir t.t.
Mieloji, gal geriau ieškok kitos temos arba sukurk pati........patikėk, skleidi erezijas.  cool.gif
Nustok kišti savo "geriausias" žinias apie svetimų vaikų auklėjimą. Džiaukis savo vaikiukais ir skleisk jiems tik meilę ir gėrį, nes kažko kyla įtarimas, kad nelabai laiminga esi, tiek metu užsidariusi "vaikų ir namų" kiaute, jeigu sugebi visur matyti tik blogybes.
*

Patarciau tau romanus rasyt apie tokias,gaunasi mastau.gif
Papildyta:
QUOTE(Forgete @ 2008 09 02, 21:10)
Darzas praktiskai musu kieme ir as uz 2min busiu vietoj. Nors ka as cia aiskinu, jus gi tikriau zinot kas mano vaikui geriau.
*

Kodel jus viska taip asmeniskai priimat,ne apie jusu vaika kalbejau,kalbu apskritai ir is savo patirties zynoma.
*ssuzzi*
*

Nu kosmaras doh.gif
Na maniske tikrai gali isbuti visa diena be mamos,nes yra sveika,guvi,mokanti bendrauti...ko mes ismokem mirksiukas.gif
Manau nereiktu spresti vien pagal savus vaikus ir daryti isvadas kiek 1.5m vaikas gali isbuti be mamos doh.gif
Papildyta:
QUOTE(vyturys @ 2008 09 02, 20:15)
Mieloji, gal geriau ieškok kitos temos arba sukurk pati........patikėk, skleidi erezijas.  cool.gif
*

drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(gagrate @ 2008 09 02, 19:52)
Isvedei apsurdiska teorija.
Matau kaip dziaugetes,kaip puikiai viskas jums sekasi,vaikuciai neverkia..vienas varksiukas net valgyt nemoka..nieko,vaikas prisitaikis.Kai kurios kasdiena duoda ataskaita,kaip jautesi jos vaikas,o ar tokia ataskaita isgirsime kai jis pasijus blogai,nes kolkas jiems tai tik zaidimas,bet vaikai gudrus ir greitai supras kur juos mamytes veda ir palieka.
*

Bebejo dziaugemes,kad musu vaikams gerai,adaptuojasi lengvai...
O tas varksiukas kuris nemoka valgyti,zinok zymei greiciau ismoks pats kabinti kose nei tas kuris namie su tokia motule.. mirksiukas.gif beto auklytes maitina juos nei nezinojai doh.gif
Forgete
QUOTE(gagrate @ 2008 09 02, 20:24)
Papildyta:

Kodel jus viska taip asmeniskai priimat,ne apie jusu vaika kalbejau,kalbu apskritai ir is savo patirties zynoma.
*

Liudna kad labai nekokia jusu patirtis. Mano sesuo turi du vaikus,abu mokyklinio amziaus. Vyresnysis nuo metu iki mokyklinio amziaus buvo su aukle, mazoji nuo metu ejo darzan. Nerealus skirtumas tarp vaiku, mazoji moka pakovot uz save, pasitikinti savim, su visais randa bendra kalba. Vyresnysis uzzsidares, nelabai kalbus. Aisku tai skirtingi vaikai, skirtingi charakteriai, bet visgi darzas turi labai daug pliusu. Viskas daugiau su jumis neturiu apie ka diskutuot ir skaityt jusu uzgauliojimu. Sekmes!

zYnoma
*ssuzzi*
Papildyta:

*

Kaip pati sakai is patirties...
Tai vedei i prieglauda savo vaikus g.gif unsure.gif
Tomassella
QUOTE(Forgete @ 2008 09 02, 19:04)
Mano galva but kartu su vaiku darze gerai tada kai visu vaiku tevai buna, o ne tada kai vieno buna, o kitiem ziurintiem sirdutes plysta. Ir siaip man tos aukletjos poziuris keistokas, pas mus pati direktore organizavo susitikima su aukletoja. Jeigu nori aukletoja gali ateiti i namus, susipazinti su vaiku, bet mes pasirinkom kita varianta - praeita savaite ejom i darza pazindinomes su aukletoja, su aplinka, kad pacia pirma diena vaikui nebutu streso ir nereiketu mamai prie sono sedet.
*

tai kad ne keistokas, mes darom ta pati, tik kad nuo sios savaites pradejo grupe rinktis.

nera gerai atvedus 1,5 metuku vaika imesti i nepazistamu zmoniu grupe ir pabegti... as su saviske planuoju eiti 4- 5 dienas po truputi, kita savaite zadu palikti iki pietu jau viena. Jus nematet, kaip verke tie vaikuciai, kuriuos pirma diena atvede ir paliko. Aisku, as manau, kad ir maniske verks, kai pagaliau teks likti be manes darzelyje, bet bent jau siek tiek pazistama aplinka, aukletojos, vaikai. Butu blogai, jeigu tas buvimas darze kartu per ilgai uzsitestu, vaikas pradetu galvoti, kad taip ir turi buti. Todel su aukletoja taip ir kalbejom, kad vaikai turi prie lopselio pratintis su mama bent kelias dieneles po kelias valandas, o tada aisku jau palikti ir vienus iki pietu miego, dar veliau ir pietu miegui. Aisku, yra, kas negali taip daryti, todel iskart palieka visai dienai... bet cia jau ne man spresti gerai tai ar blogai.
vyturys
Papildyta:

*

Apie kokias TOKIAS....? g.gif Turėjai omenyje-apie kitokias nei TU?
gagrate
QUOTE(*ssuzzi* @ 2008 09 02, 21:34)
Nu kosmaras doh.gif
Na maniske tikrai gali isbuti visa diena be mamos,nes yra sveika,guvi,mokanti bendrauti...ko mes ismokem mirksiukas.gif
Manau nereiktu spresti vien pagal savus vaikus ir daryti isvadas kiek 1.5m vaikas gali isbuti be mamos doh.gif

Tai jeigu jusu vaikas toks mazas ismoko pries darzeli buti vienas,tai klausimas ka jus veikete,kuom uzsiminejot?
Papildyta:
QUOTE(vyturys @ 2008 09 02, 21:57)
Apie kokias TOKIAS....? g.gif  Turėjai omenyje-apie kitokias nei TU?
*

Vadinasi romano pavadinimas bus'
APIE KITOKIAS NEI TOKIAS' lotuliukas.gif
*ssuzzi*
QUOTE(gagrate @ 2008 09 02, 20:58)
Tai jeigu jusu vaikas toks mazas ismoko pries darzeli buti vienas,tai klausimas ka jus veikete,kuom uzsiminejot?
*

Ar as rasiau kad mano vaikas buvo vienas g.gif
Rasiau kad mano vaikas daug moka,bendrauti su vaikais,yra visiskai sveika kad galetu pusdieni buti be mamos...
Kuom uzsiiminejau? ogi auklejau,mokiau, o tu ka veikei g.gif
mamkexx
QUOTE(gagrate @ 2008 09 02, 21:00)

*

Ka dare, atidave vaikus i priglaudas, o pacios SM sedejo, po grozio salonus lakste, ir kaip gi tokios gali gimdyti!!! biggrin.gif:D:D

Jus kuo toliau tuo labiau i lankas pilat, eikit geriau su vaikais uzsiiminet, nes dar atpras be jusu but, tragedija!
*ssuzzi*
QUOTE(gagrate @ 2008 09 02, 21:00)
Papildyta:

Vadinasi romano pavadinimas bus'
APIE KITOKIAS NEI TOKIAS' lotuliukas.gif
*

Aha...bus romanas apie tokias kaip tu ALA geras mamas mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(mamkexx @ 2008 09 02, 21:03)
Ka dare, atidave vaikus i priglaudas, o pacios SM sedejo, po grozio salonus lakste, ir kaip gi tokios gali gimdyti!!!  biggrin.gif:D:D

Jus kuo toliau tuo labiau i lankas pilat, eikit geriau su vaikais uzsiiminet, nes dar atpras be jusu but, tragedija!
*

Ane...tai bek tu greiciau pas savus vaikus,atai ziuriu tik zinutes renki vejus rasydama biggrin.gif
mamkexx
o kas man, vaikai prieglaudoj, galiu sau rinkt. Ir tegul sprogsta gangrena is pavydo. Oi atsiprasau gagrate biggrin.gif
gagrate
ssuzzi,mamkexx,gal negadinkit forumo savo' intelektualiais pokalbiais',o tai man jau pakvipo kaimiskais kvapais ir ismintais purvo keliukais...
Forgete
QUOTE(Tomassella @ 2008 09 02, 20:45)
tai kad ne keistokas, mes darom ta pati, tik kad nuo sios savaites pradejo grupe rinktis.

nera gerai atvedus 1,5 metuku vaika imesti i nepazistamu zmoniu grupe ir pabegti... as su saviske planuoju eiti 4- 5 dienas po truputi, kita savaite zadu palikti iki pietu jau viena. Jus nematet, kaip verke tie vaikuciai, kuriuos pirma diena atvede ir paliko. Aisku, as manau, kad ir maniske verks, kai pagaliau teks likti be manes darzelyje, bet bent jau siek tiek pazistama aplinka, aukletojos, vaikai. Butu blogai, jeigu tas buvimas darze kartu per ilgai uzsitestu, vaikas pradetu galvoti, kad taip ir turi buti. Todel su aukletoja taip ir kalbejom, kad vaikai turi prie lopselio pratintis su mama bent kelias dieneles po kelias valandas, o tada aisku jau palikti ir vienus iki pietu miego, dar veliau ir pietu miegui.  Aisku, yra, kas negali taip daryti, todel iskart palieka visai dienai... bet cia jau ne man spresti gerai tai ar blogai.
*

mes pratinomes ne visi is karto. Tevai taresi su aukletoja kada patogiau ateiti, kai mes nuejom buvo trys vaikuciau grupej, po to liko dviese. Tiesiog nevisi gali susiderinti. Dabar kiek supratau grupej dideliu bedu nera, vakar verke pora vaikuciu, siandien vienas.

Tomasela suzi kiek pas jus grupese vaikuciu?
dorote
Įlindau į šitą temelę, nes pati jau ruošiuosi vesti savo klecką į lopšelį. jam 1,6 m.
Pirmasis pastebėjimas - įsivaizdavau, kad čia mamytės dalijasi įspūdžiais ir pastebėjimais, diskutuoja apie tai, kaip vaikučiams mažuliukams sekasi lopšelyje, ką reikėtų žinoti leidžiant vaikus į lopšelį, pasiguodžia, pasidžiaugia..... manau, taip ir būtų, jeigu neatsirastų tokių mamyčių (turiu omeny pvz gagrate. Neįsižeisk....), kurios, turėdamos savo nenustumiamą poziciją, bando kandžiotis ir iš mamyčių, pasiryžusių leisti vaikučius į lopšelį, tyčiojasi (tikrai man susidarė toks įspūdis)
vaikų darželis - jokia prieglauda doh.gif Dieve, tai ką, mes dauguma prieglaudose užaugę? g.gif be lopšelio neįsivaizduoju, kaip vaikas išmoks būti kolektyve, kovoti už save. Tikrai manau, kad lopšelis darželis vaikučiams naudingas. žinoma, yra atvejų, kai vaikai nepritampa prie kolektyvo, nenori eiti į darželį, nuolat verkia - tuomet to atsisakyčiau.... gal tokiam vaikui buvimas daržekyje daro traumą g.gif bet realiai dar nė vieno tokio pasakojimo ir komentaro nežinau schmoll.gif
kažkodėl nė iš vienos pažįstamos mamos neišgirdau tokių pasisakymų, kad daržas - "trauma", kad tai - "prieglauda" ir t.t.... Vienintelis minusas - tai ligos ligelės......

pagyvensim - pamatysim. Tikiuosi su jumis galėsiu pasidalinti įspūdžiais iš mūsų pirmųjų akimirkų lopšelyje biggrin.gif
*ssuzzi*
QUOTE(gagrate @ 2008 09 02, 21:11)
ssuzzi,mamkexx,gal negadinkit forumo savo' intelektualiais pokalbiais',o tai man jau pakvipo kaimiskais kvapais ir ismintais purvo keliukais...
*

Gagrate bigsmile.gif
Gal jau bek numigti,nes matau vargse nuo vaiku pavargus ir savo agresija isllieji cia...man gaila taves
Papildyta:
QUOTE(Forgete @ 2008 09 02, 21:24)
mes pratinomes ne visi is karto. Tevai taresi su aukletoja kada patogiau ateiti, kai mes nuejom buvo trys vaikuciau grupej, po to liko dviese. Tiesiog nevisi gali susiderinti. Dabar kiek supratau grupej dideliu bedu nera, vakar verke pora vaikuciu, siandien vienas.

*

Pas mus 6-7 vaikuciai,aukletojos 3
Papildyta:
QUOTE(dorote @ 2008 09 02, 21:28)
Įlindau į šitą temelę, nes pati jau ruošiuosi vesti savo klecką į lopšelį. jam 1,6 m.
Pirmasis pastebėjimas - įsivaizdavau, kad čia mamytės dalijasi įspūdžiais ir pastebėjimais, diskutuoja apie tai, kaip vaikučiams mažuliukams sekasi lopšelyje, ką reikėtų žinoti leidžiant vaikus į lopšelį, pasiguodžia, pasidžiaugia..... manau, taip ir būtų, jeigu neatsirastų tokių mamyčių (turiu omeny pvz gagrate. Neįsižeisk....), kurios, turėdamos savo nenustumiamą poziciją, bando kandžiotis ir iš mamyčių, pasiryžusių leisti vaikučius į lopšelį, tyčiojasi (tikrai man susidarė toks įspūdis)
vaikų darželis - jokia prieglauda  doh.gif Dieve, tai ką, mes dauguma prieglaudose užaugę? g.gif  be lopšelio neįsivaizduoju, kaip vaikas išmoks būti kolektyve, kovoti už save. Tikrai manau, kad lopšelis darželis vaikučiams naudingas. žinoma, yra atvejų, kai vaikai nepritampa prie kolektyvo, nenori eiti į darželį, nuolat verkia - tuomet to atsisakyčiau.... gal tokiam vaikui buvimas daržekyje daro traumą g.gif bet realiai dar nė vieno tokio pasakojimo ir komentaro nežinau  schmoll.gif
kažkodėl nė iš vienos pažįstamos mamos neišgirdau tokių pasisakymų, kad daržas -  "trauma", kad tai -  "prieglauda" ir t.t.... Vienintelis minusas - tai ligos ligelės......

pagyvensim - pamatysim. Tikiuosi su jumis galėsiu pasidalinti įspūdžiais iš mūsų pirmųjų akimirkų lopšelyje  biggrin.gif
*

PVZ... gagrate ir tersia visa tema,matyt vaikas miega kad neturi ko veikti doh.gif
Tomassella
QUOTE(Forgete @ 2008 09 02, 21:24)

*

siandien gal 6 ar 7 buvo g.gif Manau cia vedeja turejo pasakyti tevams, kaip elgtis atvedus vaika i darza. O jie atvede ir paliko, daryk aukletoja ka nori doh.gif kai sakiau, kad skambino vieno vaiko tevui, tai skabino ne iskart tiems pabegus, ta vaika visaip ramino, bet jis vistiek verke verke verke... tada paskambino ir pasake, kad ateikit, paaiskino, kad reiktu is pradziu su juo pabuti, apsiprasti prie aplinkos bent pora dieneliu. Taip pat sake, kad butu geriau, kad po kelis vaikiukus atvestu, o ne visus is karto, bet sako kaip as pasakysiu, kad jus dar neveskit, kai kiti atveda ir palieka unsure.gif manau per susirinkima tevu bus normaliai aptarta, kas ir kaip turi buti.

Forgete
QUOTE(Tomassella @ 2008 09 02, 21:40)
siandien gal 6 ar 7 buvo  g.gif  Manau cia vedeja turejo pasakyti tevams, kaip elgtis atvedus vaika  i darza. O jie atvede ir paliko, daryk aukletoja ka nori  doh.gif  kai sakiau, kad skambino vieno vaiko tevui, tai skabino ne iskart tiems pabegus, ta vaika visaip ramino, bet jis vistiek verke verke verke... tada paskambino ir pasake, kad ateikit, paaiskino, kad reiktu is pradziu su juo pabuti, apsiprasti prie aplinkos bent pora dieneliu. Taip pat sake, kad butu geriau, kad po kelis vaikiukus atvestu, o  ne visus is karto, bet sako kaip as pasakysiu, kad jus dar neveskit, kai kiti atveda ir palieka  unsure.gif  manau per susirinkima tevu bus normaliai aptarta, kas ir kaip turi buti.
*

organizuotumo stoka, o kencia mazieji. Na bet tevai irgi turetu nuovokos turet taip vaika numest. Suaugusiam sokas i nauja kolektyva atejus, o ka kalbet apie vaika doh.gif
Tomassella
QUOTE(Forgete @ 2008 09 02, 21:42)
organizuotumo stoka, o kencia mazieji. Na bet tevai irgi turetu nuovokos turet taip vaika numest. Suaugusiam sokas i nauja kolektyva atejus, o ka kalbet apie vaika  doh.gif
*

deja taip...
gagrate
QUOTE(*ssuzzi* @ 2008 09 02, 22:35)
Gagrate bigsmile.gif
Gal jau bek numigti,nes matau vargse nuo vaiku pavargus ir savo agresija isllieji cia...man gaila taves

Man jusu negaila .Jei as nuo savo vaiku pavarkciau tai jie jau seniai nuo 1,5m. eitu i darzeli.Dar vis dziaugiuosi savo kleckiukais pupuliukais,myluoju juos ir buciuoju nuo ryto iki vakaro ir mokomes kartu tapti savarankiskais 4u.gif
*ssuzzi*
QUOTE(gagrate @ 2008 09 02, 21:54)
Man jusu negaila .Jei  as nuo savo vaiku pavarkciau tai jie jau seniai nuo 1,5m. eitu i darzeli.Dar vis dziaugiuosi savo kleckiukais  pupuliukais,myluoju juos ir buciuoju nuo ryto iki vakaro ir mokomes kartu tapti savarankiskais 4u.gif
*

Tai bek myluok,buciuok ir nekisk nosies kur tau prieglaudom kvepia,purvais...
ar tau cia kaip pramoga?
dorote
QUOTE(gagrate @ 2008 09 02, 21:54)
Man jusu negaila .Jei  as nuo savo vaiku pavarkciau tai jie jau seniai nuo 1,5m. eitu i darzeli.Dar vis dziaugiuosi savo kleckiukais  pupuliukais,myluoju juos ir buciuoju nuo ryto iki vakaro ir mokomes kartu tapti savarankiskais 4u.gif
*

Ar mes į lopšelius vaiksu vedam dėl to, kad jie mums atsibodo? kad nuo jų pavargom? kad jiems mums nemieli? kas čia per nesamonės? kad ir kaip būtų, yra darbas - pragyvenimo šaltinis. nė viena čia neveda vaikų tik tam, kad "atysiribotų" nuo rūpesčių ir nuo savi vaikų bėgtų.

Turiu Jums klausimyną, jeigu kartosiuosi, atsiprašau....Kokių pagrindinių daiktų BŪTINAI reikia lopšelyje?
1. sauskelnės
2. seilinukas
3. puodelis gėrimui
4. guminiai batai
5. trenigiukai.....
kas dar?

Bonifacija

QUOTE(gagrate @ 2008 09 02, 20:11)
*

nu jau beveik patikejau, kad tamsta super nuostabi mama. sitaip su savo vaiku uzsiima. nu bet blyn, kol as darbe buvau, visa laika prisijungus i visuspostus atsakinejo, vaika uzmigdziau, ziuriu, kad dar daugiau prikalbeta lotuliukas.gif

klausimas: ka tuo metu veike jusu nuostabusis vaikas, kuriam taaaaip reikia mamos? bigsmile.gif
Forgete
QUOTE(dorote @ 2008 09 02, 22:21)
Ar mes į lopšelius vaiksu vedam dėl to, kad jie mums atsibodo? kad nuo jų pavargom? kad jiems mums nemieli? kas čia per nesamonės? kad ir kaip būtų, yra darbas - pragyvenimo šaltinis. nė viena čia neveda vaikų tik tam, kad "atysiribotų" nuo rūpesčių ir nuo savi vaikų bėgtų.

Turiu Jums klausimyną, jeigu kartosiuosi, atsiprašau....Kokių pagrindinių daiktų BŪTINAI reikia lopšelyje?
1. sauskelnės
2. seilinukas
3. puodelis gėrimui
4. guminiai batai
5. trenigiukai.....
kas dar?
*

dregnos serveteles, nosinaites nosiai pavalyti, naktipuodis, seilinukas, rubai pasikeitimui. Daugiau pas mus nieko nereikia.
gagrate
QUOTE(Bonifacija @ 2008 09 02, 23:23)

klausimas: ka tuo metu veike jusu nuostabusis vaikas, kuriam taaaaip reikia mamos?  bigsmile.gif
*

Arsakysiu i jusu slykstu,provokuojanti klausima,nes esate tiesiog nepadoriai smalsi-su tetuku,su mamyte ir savo mylimom sesytem 4u.gif
dorote
QUOTE(Forgete @ 2008 09 02, 22:27)
dregnos serveteles, nosinaites nosiai pavalyti, naktipuodis, seilinukas, rubai pasikeitimui. Daugiau pas mus nieko nereikia.
*

apie naktipuodį net nežinojau g.gif matyt visuose lopšiuose skirtingai...
*ssuzzi*
[quote=gagrate,2008 09 02, 22:36]Arsakysiu i jusu slykstu,provokuojanti klausima,nes  esate tiesiog nepadoriai smalsi-su tetuku,su mamyte ir savo mylimom sesytem 4u.gif
*

[/quot
Va sakai slykstu provokuojanti klausima,o pati auksciau paskaityk ka rasei,PADORIOJI mamka doh.gif cool.gif
gagrate
QUOTE(gagrate @ 2008 09 02, 23:36)
Atsakysiu i jusu slykstu,provokuojanti klausima,nes  esate tiesiog nepadoriai smalsi-su tetuku,su mamyte ir savo mylimom sesytem 4u.gif
*

O ,kad visom dar aiskiau butu,man taip pat reikia pinigu ,kad islaikyti nemaza seima,bet as sugebejau atisakyti darbo,kad buciau su vaikais ne iki 2m. kaip istatyme numatyta jau,o iki 3m. kol jie taps savarankiski.Kad as buciau rami isleidusi juos i darzeli, jog jie bus apsirenge,pavalge,susitvarke ir jei bus problemu pasakys man kas nepatinka ar patinka.As pasirinkau ne darba,o seima ir nesigailiu zynoma,nes tas laikas praleistas kartu,su tokiais maziukais yra neikainuojamas,nepalyginamas su niekuo,nes laikas bega greitai ir vaikai auga greitai.Todel ir bunu su vaikai,nenoriu praleisti tu akimirku,o pinigu dar uzdirbsim,mazi vaikai,mazi vargai.
*ssuzzi*
QUOTE(Bonifacija @ 2008 09 02, 22:23)
nu jau beveik patikejau, kad tamsta super nuostabi mama. sitaip su savo vaiku uzsiima. nu bet blyn, kol as darbe buvau, visa laika prisijungus i visuspostus atsakinejo, vaika uzmigdziau, ziuriu, kad dar daugiau prikalbeta  lotuliukas.gif 

klausimas: ka tuo metu veike jusu nuostabusis vaikas, kuriam taaaaip reikia mamos?  bigsmile.gif
*

Va va cia ji taip myluoja ir buciuoja nuo ryto iki vakaro sia tema lotuliukas.gif
Gagrate mirksiukas.gif
lili*
Sorry už offtopic'ą bet negaliu juokas ima iš zYnoma hihihi.gif

Gaila, kad tema neatitinka diskusijos esmės, vieni asmeniškumai ir vo svien akit amamytė dalinasi patirtim
*ssuzzi*
g.gif
QUOTE(gagrate @ 2008 09 02, 22:49)
O ,kad visom dar aiskiau butu,man taip pat reikia pinigu ,kad islaikyti nemaza seima,bet as sugebejau atisakyti  darbo,kad buciau su vaikais ne iki 2m. kaip istatyme numatyta jau,o iki 3m. kol jie taps savarankiski.Kad as buciau rami isleidusi juos i darzeli, jog jie bus apsirenge,pavalge,susitvarke ir jei bus problemu pasakys man kas nepatinka ar patinka.As pasirinkau ne darba,o seima ir nesigailiu zynoma,nes tas laikas praleistas kartu,su tokiais maziukais yra neikainuojamas,nepalyginamas su niekuo,nes laikas bega greitai ir vaikai auga greitai.Todel ir bunu su vaikai,nenoriu praleisti tu akimirku,o pinigu dar uzdirbsim,mazi vaikai,mazi vargai.
*

Pazystu tokia seima kurie irgi turi nemaza seima,o zinot kodel gimdo vos nekas metus? g.gif
Aha atspejot nes tingi dirbti,o vis sako man gailu vaiku,kaip jie varksiuka ieis i darzeli,kaip jie bus be mamos g.gifo ir tos mamos vyras sako matai gimdo vien delto kad sedeti namie ir zysti i ausi,kad pavargo nuo rutinos,nuo vaiku ir tt...
mama_x2
nu cia kaip visad... busi su S sumaisyta...
kazkada isvadino nenormalia, nes mano vaikas velai gula ir velai kelias... tipo ,,kaip i darza vesi". buvau nusistacius iki 3m nevest, kadangi ner butinybes dirbt, gerai jauciuos budama mama - nei uzdaryta namie, nei nieko.
bet va taip nutiko, kad jau nuo 1m 3 men vaikas labai pradejo verztis bendrauti... ziauriai sunku pro darzeli pravest... sirdi net spaude... galvojau mokykleles lankyt vel, kurias buvom lanke. bet tai, kad ten ne kasdien uzsiemimai, nuvyle.
taigi - uzrasiau i darziuka. grupe - 2-3m vaikam. manasis jauniausias, 1m ir beveik 9 men.
nu ir ka...vakar nuvedem su vyru, palikom 1,5 val. atejom paimt - tik tada susigraudino, o taip - ate ate ir viskas. ryte vyras nuvede (beja, del miego, kad tipo neatsikels, kur rupinos, tai galiu pasakyt, kad tereikejo 33 dienu, kad vaikas atsigultu anksciau - paguldau, pasakau ant soniuko gult ir a-a pupa daryt - gi darze niekas nesupuos, ka as dariau iki 1m ir 8 men...) ir paliko. paskambino pries pietu miega, aukletoja pasiule pabandyt palikt, jei ka - pasuks. pasuko. pasake kad uzmigo smile.gif jokiu problemu. kai atejom pasiimt - apkabino, pabuciavo, visiem ate ate ir isvarem i miesta.
as pvz nei vaika auginant neatsisakiau nieko, nei neatsisakiau vaiko del kazko. jam atejo laikas bendraut - prasom, kam man vaika stabdyt. nenores - neis, jei labai bus bedu. o atsisakyt VISKO del vaiko - irgi biskiuka negerai, nes taip prarandama dalis moteriskumo ir tampama tiesiog mamule...

slykstu skaityti kategoriskas nuomones... negalima sitaip s**kt ant galvu zmonem. gerai, jei vaikas buna bendrauja, tegu mamyte uzdirba pinigelius. juk ne i vaiku namus vaika atiduoda...

as saviski mokiau savarankiskai be manes pabut. kitam kambary ijungdavau multikus kokiai valandai, sunesdavau zaislus ir eidavau i kita kamb, nes dar visai neseniai net i tulika kartu ejom... ir ka? daba nei multiku nereik - pats vienas pabuna. manau kad tai tik i nauda.

mum i darza reikia tik basankiu, rubeliu atsarginiu ir pampersu jei daro i juos. ryt paklausiu del puoduku ir pan.
Forgete
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2008 09 02, 23:27)

mum i darza reikia tik basankiu, rubeliu atsarginiu ir pampersu jei daro i juos. ryt paklausiu del puoduku ir pan.
*

I koki darza einat?
mama_x2
QUOTE(gagrate @ 2008 09 02, 19:03)
*

jum tikrai reiktu susimastyti savo psichine bukle...
mane tevai i savaitini vesdavo... ir tikrai rysys labai stiprus pas mus... dabar bendraujam seimomis lyg draugai, ner kad tevai ir vaikai, o kaip artimi suauge zmones. taip kad patylet reiktu, o ne izeidinet kitas mamas savo nusisnekejimu.
cia tema vedancioms vaikus i darzeli/llopseli. o jus eikit i nukvakusiu mamu tema.
geru pokalbiu KITUR
*ssuzzi*
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2008 09 02, 23:33)
jum tikrai reiktu susimastyti savo psichine bukle...
mane tevai i savaitini vesdavo... ir tikrai rysys labai stiprus pas mus... dabar bendraujam seimomis lyg draugai, ner kad tevai ir vaikai, o kaip artimi suauge zmones. taip kad patylet reiktu, o ne izeidinet kitas mamas savo nusisnekejimu.
cia tema vedancioms vaikus i darzeli/llopseli. o jus eikit i nukvakusiu mamu tema.
geru pokalbiu KITUR
*

drinks_cheers.gif
Papildyta:
Mums i darziuka reikia atsinesti,seilinuku,pamperiu,rubeliu pakeisti,vienkartiniu nosinuku bloka nunesiau ir viskas mirksiukas.gif
mama_x2
QUOTE(*ssuzzi* @ 2008 09 02, 22:48)
drinks_cheers.gif
Papildyta:
Mums i darziuka reikia atsinesti,seilinuku,pamperiu,rubeliu pakeisti,vienkartiniu nosinuku bloka nunesiau ir viskas mirksiukas.gif
*

aha, seilinukus irgi nesiau smile.gif
aj, gi jei ko reiks - pasakys smile.gif svarbu vaika nepamirst nuvest smile.gif ir BUTINAI atsisveikint, o ne pabegt.

skaiciau psichologo straipsni apie vaiko alikinejimus. tai mama turi ne pabegt, ne kad vaika uzkalbintu kazkas ir nusimuilint, o atsisveikint, paaiskint kad grys mama. nes kitu atveju vaikas bijos mama is akiu paleist, kad ji nedingtu. o jei kas ateis i svecius, bijos kad su tuo zmogum paliks. o sveciuose net i tulika neiseis nueit biggrin.gif
mama_x2
dar parasysiu viena toki dalyka.
vyrai buna labai daznai megsta perkeltine prasme ,,matuotis pimpiais". bjauru...
kuo toliau tuo labiau cia moterys ta pati daro... as va geresne mama, mano vaikas grazesnis ir pan... as vaika aprengiu silciau, as myluoju labiau...

kiekviena mama yra super, anot reklamos.

sis forumas - ne kabinejimuisi, o informacijos dalinimuisi.

kuri laika cia sedejau kaip isprotejus...kol nepamaciau kas per kontingentas cia renkas... praradusios moteriskuma MAMOS... bet ne moterys sad.gif

as dziaugiuos - dabar 3 men turesiu laiko pasiruost darbam, pailset, nueit i kina ir pan. nesakau kad vaikas isvargina, tiesiog pasikeitimas - i gera. rutina kartais vargina. manau ir vaikui ir man bus i gera, kai issiilgsim vienas kito, kai laika kartu leisim tik sau.

zodziu, mamos, sekmes darzeliose 4u.gif
gagrate
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2008 09 03, 00:33)

mane tevai i savaitini vesdavo... ir tikrai rysys labai stiprus pas mus...

Uzjauciu,deja buna ir taip g.gif
Papildyta:
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2008 09 03, 01:55)

kuri laika cia sedejau kaip isprotejus...kol nepamaciau kas per kontingentas cia

Tai gal tokia ir esat.
mama_x2
QUOTE(gagrate @ 2008 09 03, 08:09)
Uzjauciu,deja buna ir taip g.gif
Papildyta:

Tai gal tokia ir esat.
*

kad rysys stiprus? biggrin.gif
jo, deja, stiprus wink.gif
biskiuka perdaug idealizuojat vaikus wink.gif jie tokie patys zmones kaip mes.
mano 2m neturintis vaikas moka pasakyt kas yra negerai ir pan. auginamas ne kaip leliukas o kaip suauges zmogus, kuris turi savo teises ir pareigas.
gagrate
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2008 09 03, 10:11)
auginamas ne kaip leliukas o kaip suauges zmogus, kuris turi savo teises ir pareigas.

Ar ne perankstoka tokiam pypliui blink.gif
dange
QUOTE(gagrate @ 2008 09 02, 22:49)
O ,kad visom dar aiskiau butu,man taip pat reikia pinigu ,kad islaikyti nemaza seima,bet as sugebejau atisakyti  darbo,kad buciau su vaikais ne iki 2m. kaip istatyme numatyta jau,o iki 3m. kol jie taps savarankiski.Kad as buciau rami isleidusi juos i darzeli, jog jie bus apsirenge,pavalge,susitvarke ir jei bus problemu pasakys man kas nepatinka ar patinka.As pasirinkau ne darba,o seima ir nesigailiu zynoma,nes tas laikas praleistas kartu,su tokiais maziukais yra neikainuojamas,nepalyginamas su niekuo,nes laikas bega greitai ir vaikai auga greitai.Todel ir bunu su vaikai,nenoriu praleisti tu akimirku,o pinigu dar uzdirbsim,mazi vaikai,mazi vargai.
*

Skamba kaip iš reklamos: "Jei galiu aš, gali ir tu" biggrin.gif
mama_x2
QUOTE(gagrate @ 2008 09 03, 08:17)
Ar ne perankstoka tokiam pypliui blink.gif
*

o kuom skirias jaunesnis zmogus nuo vyresnio?
ar todel, kad jis nelabai moka kalbet, jam reik sakyt ,,gelai, ciuce tapu tapu dalo" ir pan? o gal galima kalbet kaip su suaugusiu, aiskint viska o ne pamokslaut? ir jei reikia su kazkuom pabut - tai irgi isaiskint kodel ir kaip, o ne pabegt kai vaika uzkalba.
mano poziuris i vaika - jis man lygiavertis, ne menkesnis. jis mano draugas, o ne naminis gyvunelis. tai zmogus, kuri as turiu paruosti gyvenimui.
taip kad manau kad peranksti nera. alaus gi gert neduodu lotuliukas.gif
Bekasė
QUOTE(Tomassella @ 2008 09 02, 20:45)
nera gerai atvedus 1,5 metuku vaika imesti i nepazistamu zmoniu grupe ir pabegti... as su saviske planuoju eiti 4- 5 dienas po truputi, kita savaite zadu palikti iki pietu jau viena. Jus nematet, kaip verke tie vaikuciai, kuriuos pirma diena atvede ir paliko.
*

cia labai daug kas nuo darzelio poziurio priklauso. Pirmasis vaiku darzelis buvo toks, kad tevams neleisdavo pasilikti - atvesdavau ir palikdavau aukletojoms ir ateidavau pasiimti po keliu valandu. Beje sunus taip per savaite be problemu adaptavosi prie darzelio.
Prie lango pastovejus ( grupe pirmame aukste) kuo puikiausiai girdejosi verkia vaikas ar ne. Ir tikrai aukletojos greitai nuramindavo vaika. Aisku vienu metu i grupe priiminejo 1 max2 naujus vaikus, nes naujokai ir ant aukletoju ranku sededavo ir demesio tikrai daug gaudavo.
vyturys
Kiekvieno nuomonė yra svarbi ir gerbtina, tol kol tai netampa liguistu nuomonės grūdimu į kitų smegenis.
Jeigu "pagrindinė herojė"(suprantat apie ką aš)nebūtų užsiminusi apie savo šeimynos gausumą, galėčiau garantuoti, kad jai max 13 metų,sprendžiant apie gebėjimą bendrauti (na tipo: be be be aš fainiausia, o tu iš kaimo......, be be be..... lotuliukas.gif ).
Bet galima pažiūrėti ir iš kitos prizmės: sėdėjimas su šypsena namuose(nors mes nežinome, kad taip yra)tiek metu gali reikšti ir tai, kad nėra kur gryžti(nėra darbo), nėra išsilavinimo, nėra kitų gabumų(tik mamos gabumai), nepasitikėjimas savimi (išskyrus forumus, kai nereikia bendrauti akis į akį), baimė, kad vaikas nepritaps KITOKIŲ vaikų grupėje ir aibe kitokių priežasčių.
Tad mamytės, būkim pakantesnės TOKIOM ar KITOKIOM......Visokių yra, visokių reikia.
mama_x2
QUOTE(vyturys @ 2008 09 03, 08:37)
Kiekvieno nuomonė yra svarbi ir gerbtina, tol kol tai netampa liguistu nuomonės grūdimu į kitų smegenis.
Jeigu "pagrindinė herojė"(suprantat apie ką aš)nebūtų užsiminusi apie savo šeimynos gausumą, galėčiau garantuoti, kad jai max 13 metų,sprendžiant apie gebėjimą bendrauti (na tipo: be be be aš fainiausia, o tu iš kaimo......, be be be..... lotuliukas.gif ).
Bet galima pažiūrėti ir iš kitos prizmės: sėdėjimas su šypsena namuose(nors mes nežinome, kad taip yra)tiek metu gali reikšti ir tai, kad nėra kur gryžti(nėra darbo), nėra išsilavinimo, nėra kitų gabumų(tik mamos gabumai), nepasitikėjimas savimi (išskyrus forumus, kai nereikia bendrauti akis į akį), baimė, kad vaikas nepritaps KITOKIŲ vaikų grupėje ir aibe kitokių priežasčių.
Tad mamytės, būkim pakantesnės TOKIOM ar KITOKIOM......Visokių yra, visokių reikia.
*

joa, is dalies palaikau.
cia buvo pasakota, kad gimdo vaikus nes tyngi dirbt.
as atvirai pasakius, jei ne bute 2 kamb gyvenciau (ir kai gyvensim kitur) noriu dar bent 2 vnt vaiku smile.gif man 27, tuoj 28 m ir manau kad esu issilakscius, nei klubu nereik, nieko, o siaip visur su mazu varinejam smile.gif ir mama geriausiai jauciuos, nors 2 aukstieji ir geras darbas valstyb istaigoje smile.gif
bet kazkaip kad ir kiek gerai jauciuos bunant mama, jei vaikas jaucia poreiki bendraut - neriboju - eina i darzeli, zaidzia su vaikais. svarbiausia ismokt atpazint vaiko poreikius.
o jei mama eina dirbt ir veda i darzeli - vel gi - jos reikalas asmeninis smile.gif
Liusii
o jau diskusijos isiplieke blink.gif
Tai va nors jus visos nepatenkintos kad Gagrate issake savo nuomone, bet ji irgi ja turi ir kas cia blogo jei jai patinka namai ir buvimas su vaikais? As turiu drauge kuri niekada nedirbtu jei tik vyras ja islaikytu ir augintu vaikus, o apie save to negaliu pasakyti, man reikia bendravimo ir zmoniu. Bet kaip ir Gagrate noriu auginti savo maziuka iki 3 metu namie, nes finansai nespaudzia ax.gif Taigi kas norit veskit i darzelius, kas norit auginkit drinks_cheers.gif Ir dar man asmeniskai gaila palikti toki maziuli svetimiems g.gif o jei jums negaila tai veskit juk tai jusu vaikai ir kokie jie bus tik jums spresti tongue.gif Patikekit kad aukletojos tikrai nepuola keisti prikakotu pampersu doh.gif nebent asmeniskai atsilygintum mirksiukas.gif
vyturys
QUOTE(Liusii @ 2008 09 03, 09:47)
o jau diskusijos isiplieke  blink.gif
Tai va nors jus visos nepatenkintos kad Gagrate issake savo nuomone, bet ji irgi ja turi ir kas cia blogo jei jai patinka namai ir buvimas su vaikais? As turiu drauge kuri niekada nedirbtu jei tik vyras ja islaikytu ir augintu vaikus, o apie save to negaliu pasakyti, man reikia bendravimo ir zmoniu. Bet kaip ir Gagrate noriu auginti savo maziuka iki 3 metu namie, nes finansai nespaudzia  ax.gif Taigi kas norit veskit i darzelius, kas norit auginkit  drinks_cheers.gif Ir dar man asmeniskai gaila palikti toki maziuli svetimiems  g.gif o jei jums negaila tai veskit juk tai jusu vaikai ir kokie jie bus tik jums spresti  tongue.gif Patikekit kad aukletojos tikrai nepuola keisti prikakotu pampersu  doh.gif nebent asmeniskai atsilygintum  mirksiukas.gif
*

Nuomonės išsakymas yra vienas dalykas, o kitų žeminimas-visai kitas. Manau turėtumėte skirti kas yra kas.
Liusii
QUOTE(vyturys @ 2008 09 03, 10:52)
Nuomonės išsakymas yra vienas dalykas, o kitų žeminimas-visai kitas. Manau turėtumėte skirti kas yra kas.
*

drinks_cheers.gif geriau gyventi draugiskai o nuomones visada issiskiria ir to neisvengsi, aisku zeminti kitu tikrai negalim
banginiukas
viena vakara nepaskaiciau, o cia lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

QUOTE(gagrate @ 2008 09 02, 18:03)
*

doh.gif galvojau pacituoti ir kelis kitus postus, bet kam??? tai visikai beprasmiska schmoll.gif

beje VYTURYS isdestyti faktai, man labai patiko, pilnai jiems pritarciau thumbup.gif

o mums su darzu buvo taip, kad as dar dvi savaites be galvos laksciau lotuliukas.gif tai kojines [pamirstu, tai "tiurikus", tai dar kazka doh.gif dabar jau kai ipratom tai penktadieni visus Viktorijos skalbinius paimu, isskalbiu ir pirmadieni vel su pundeliu zygiuojam smile.gif

del savaitiniu darzeliu - na as ir ten nemazai laiko praleidau, bet gyva kol kas ir su tevais kuo puikiausiai bendrauju (bet as i toki darza vaiko ne uz ka neduociau) rolleyes.gif
o dar yra tokiu darzeliu???
Papildyta:
QUOTE(Liusii @ 2008 09 03, 07:47)
Patikekit kad aukletojos tikrai nepuola keisti prikakotu pampersu  doh.gif nebent asmeniskai atsilygintum  mirksiukas.gif
*

nu nezinau, musu darzelyje nebuvo ne vieno vaiko kad lakstytu pilnu pampersu, ar murzini, ar basi - cia jau nuo kiekvienos aukletojos asmeniskai priklauso smile.gif nepatinka viena aukletoja, gali eit i kita darzeli 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.