senoji tema čia
Nepykstam
QUOTE(naitas @ 2008 09 02, 10:41) Aš suprantu, kad yra gyvenime visokių situacijų. Bet man juokingai skamba, kai suaugę moterys pradeda savęs gailėtis, vai kokia aš pavargus, vai kokia aš išprotėjus nuo namų ruošos... Nugi susiimkit į rankas, baikit zirzti. Niekaip negaliu suprasti, kai sako - buvau namuose, ir nekokia iš manęs šeimininkė, nespėjau nei skalbti, nei lyginti, o va išėjau į darbą, tai šeimoje toks ryšys atsirado Aišku, kiekvienas elgiasi pagal savo supratimą, galimybes. Na bet yra ir bendrai priimtinos sąvokos, tokios kaip pareiga, atsakomybė. Iš vis, įsiterpiau, kad greičiau užsidarytų karšta tema taip atsirado rysys ir ka...isejau ir atsirado, vat buna ir taip
Nelabai supratau apie ka cia kalba eina
O tai koks ten jusu darbas,kad taip ten verziates,nes su vaiku pabodo,atsibodo ir t.t..Zinau ,kad kai kurioms geriau su draugem visa diena plepeti,kavute gurksnokiu ,,pletkinti,nei su savo vaiku buti
P.S. banginiuke, Tikiu,kad nelaime suartina seima
Na ka gi ziurint i kai kuriuos postus, as ne mama, o pObaisa
QUOTE(banginiukas @ 2008 09 02, 15:18) Na ka gi ziurint i kai kuriuos postus, as ne mama, o pObaisa Zynoma,kuo anksciau tuo geriau,bet tik adaptaciojos atzvilgiu,o ne stipriems ir tvirtiems santykiams su mama uzmegsti.
mano nuomone, tai per anksti 1,5m. į darželį. Aš savo vyriausiajį išleidau į darželį 4m. Ir tai labai bijojau (bet pasirodo bailiau buvo man, o ne vaikui, nes labai greitai pritapo). Ir patenkintas , be jokių kaprizų eina iki šiol ( tiesa, jau į paruošiamą)
Kiek teko domėtis specialia literatūra, tai psichologiškai vaikam geriausia pradėti eiti į darželį nuo 3 m. O iki tol, mamytės, bendraukime su savo lialiukais pačios
Jei jau vaikas į darželį , tai mama su juo nebendrauja
Mamoms juk ir dirbti reikia.... Jei vaikas su aukle, tai mam jau bendrauja, nes nenumetė jo į draželį Įdomi ,kai kurių mamų logika QUOTE(Indre @ 2008 09 02, 14:28) Kiek teko domėtis specialia literatūra, tai psichologiškai vaikam geriausia pradėti eiti į darželį nuo 3 m. O iki tol, mamytės, bendraukime su savo lialiukais pačios pasiskaitytum kitokios literatūros, ten rastum priešingų minčių, kad vaikui geriau į lopšelį net nuo metukų. Taip kad kiek psichologų, tiek nuomonių. Kaip ir gydytojų. Todėl jeigu jau remtis literatūra, tai reikia visokios paskaityti, o ne vieną knygutę. QUOTE(banginiukas @ 2008 09 02, 12:24) nu matai, kai kurios dievagojas, kad taip ir yra Papildyta: QUOTE(gagrate @ 2008 09 02, 13:03) O tai koks ten jusu darbas,kad taip ten verziates,nes su vaiku pabodo,atsibodo ir t.t..Zinau ,kad kai kurioms geriau su draugem visa diena plepeti,kavute gurksnokiu ,,pletkinti,nei su savo vaiku buti tai pagal jus, kai iseisit i darba, bendravimas su vaiku bus nebe kokybiskas. Ar jus nebeisit is viso i darba ir auginsit iki 18? QUOTE(Bonifacija @ 2008 09 02, 15:47) nu matai, kai kurios dievagojas, kad taip ir yra Papildyta: tai pagal jus, kai iseisit i darba, bendravimas su vaiku bus nebe kokybiskas. Ar jus nebeisit is viso i darba ir auginsit iki 18? Kalbejau apie pirmuosius gyvenimo metus iki 3metu,nes butent tada vaikui labiausiai reikia mamos. QUOTE(banginiukas @ 2008 09 02, 13:24) na kai vaikas serga,tai nelabai cia ir sypsosis bet pasisakymas buvo toks,jog namuose didziausias pragaras,o darbe zmogus labai laimingas na gal tie namai nera silti,jei darbe,sveciuose ar kur kitur,tik ne namuose geriau Papildyta: QUOTE(lili78 @ 2008 09 02, 14:37) Jei jau vaikas į darželį , tai mama su juo nebendrauja Mamoms juk ir dirbti reikia.... Jei vaikas su aukle, tai mam jau bendrauja, nes nenumetė jo į draželį Įdomi ,kai kurių mamų logika mano logika yra tokia. bent jau tuos 2 metus pabendrauti su vaiku,o toliau jau priklauso nuo finansu,jei negali sau leisti buti namuose su vaikuciu (nes neuztenka vyro atliginimo) tada vesti vaika i darzeli ir eiti dirbti QUOTE(gagrate @ 2008 09 02, 14:08) o kodel 3 metu vaikui mamos reikia maziau nei pvz 2 metu? Kaip supratau, ruosiates i darba, kai vaikui sukaks 3 metai. Tada grisite namo pavargusi, kaip minejote savo poste ir bendravimas bus nekokybiskas. Ar jums atrodo, kad 3 metu vaikui nebereikia kokybisko bendravimo? QUOTE(Bonifacija @ 2008 09 02, 15:18) del panasiu priezasciu, del kuriu 1 metu vaikui labiau reikia nei pvz 2 metu, o 1 menesio - labiau negu 1 metu... ar taip sunku patiketi, kad vaikai AUGA ir patys atsirisa nuo mamos? kad kiekviena menesi ismoksta vis ka nors naujo, bresta, tampa savarankiskesni? QUOTE(Bonifacija @ 2008 09 02, 14:47) nu matai, kai kurios dievagojas, kad taip ir yra Papildyta: tai pagal jus, kai iseisit i darba, bendravimas su vaiku bus nebe kokybiskas. Ar jus nebeisit is viso i darba ir auginsit iki 18? taip,deje jusu nelaimej labai laiminga tiek demesio vaikui duoti negali,kiek isejusi is darbo jam daugiau yra leidziama,o po to vien pasiziurekit kas gatvese vyksta,kokie vaikai siaubunai,keikiasi,ka nori ta daro. mano namuose griezta yra,jokiu keiksmazodziu,jokiu izeidinejimu. taip nuejes i mokykla iseis,bet tada vaikas zinos kas jam galima kas ne,dazniausiai i vaika paziurejus,jau gali kokia yra ir ta seima QUOTE(ragnez @ 2008 09 02, 14:23) del panasiu priezasciu, del kuriu 1 metu vaikui labiau reikia nei pvz 2 metu, o 1 menesio - labiau negu 1 metu... ar taip sunku patiketi, kad vaikai AUGA ir patys atsirisa nuo mamos? kad kiekviena menesi ismoksta vis ka nors naujo, bresta, tampa savarankiskesni? o kas cia nustate ta riba - 3 metai? pagal jus, tai po 3ju metu vaikui nebereikia KOKYBISKO bendravimo? QUOTE(ragnez @ 2008 09 02, 15:23) del panasiu priezasciu, del kuriu 1 metu vaikui labiau reikia nei pvz 2 metu, o 1 menesio - labiau negu 1 metu... ar taip sunku patiketi, kad vaikai AUGA ir patys atsirisa nuo mamos? kad kiekviena menesi ismoksta vis ka nors naujo, bresta, tampa savarankiskesni? taip,bet kas liudniausia,jog tu nematai tu pirmu pasiekimu,o tik nuejus i darzeli aukletoja papasakos QUOTE(zinulė @ 2008 09 02, 15:39) pasiskaitytum kitokios literatūros, ten rastum priešingų minčių, kad vaikui geriau į lopšelį net nuo metukų. Taip kad kiek psichologų, tiek nuomonių. Kaip ir gydytojų. Todėl jeigu jau remtis literatūra, tai reikia visokios paskaityti, o ne vieną knygutę. Nu labai prašau, man tikrai reikia tos knygos pavadinimo, kur rašo, kad vaikui į darželį geriau nuo metukų eiti, gal galit parašyti, kur taip rašo? QUOTE(k.lapelyte @ 2008 09 02, 14:26) taip,deje jusu nelaimej labai laiminga tiek demesio vaikui duoti negali,kiek isejusi is darbo jam daugiau yra leidziama,o po to vien pasiziurekit kas gatvese vyksta,kokie vaikai siaubunai,keikiasi,ka nori ta daro. mano namuose griezta yra,jokiu keiksmazodziu,jokiu izeidinejimu. taip nuejes i mokykla iseis,bet tada vaikas zinos kas jam galima kas ne,dazniausiai i vaika paziurejus,jau gali kokia yra ir ta seima kodel nusprendete, kad jusu laime - mano nelaime pagal jus, jei isejau i darba, kai vaikui buvo 10 menesiu, tai pas mane auga potenciali siaubune Papildyta: QUOTE(k.lapelyte @ 2008 09 02, 14:28) taip,bet kas liudniausia,jog tu nematai tu pirmu pasiekimu,o tik nuejus i darzeli aukletoja papasakos atsiprasau, bet cia visiska nesamone. Kokia aukletoja pasakos kiekvienai mamai apie jos vaiko pirmus pasiekimus, jei grupeje ju yra 20. QUOTE(Bonifacija @ 2008 09 02, 15:27) o kas cia nustate ta riba - 3 metai? pagal jus, tai po 3ju metu vaikui nebereikia KOKYBISKO bendravimo? MAZDAUG nuo 3 metu vaikas buna daugmaz praejes "antruju metu" krize, igijes tam tikru igudziu pasirupinti savimi (moka kalbeti, savarankiskai valgyti, naudotis tualetu, apsirengti-nusirengti). be to, MAZDAUG 3 metu vaikas jau is tikruju sugeba bendrauti ir bendradarbiauti su savo bendraamziais, dalintis zaislais, zaisti bendrus zaidimus - todel jau gali ir mokytis is kitu vaiku, o ne tik is suaugusiuju. rasau "mazdaug", nes ribos placios ir apytiksles, ir daug kas priklauso nuo vaiko temperamento, turimu igudziu, to, kaip su juo bendraujama seimoje. todel trimetis trimeciui nelygu. o kokybisko bendravimo reikia kiekvienam zmogui nepaisant amziaus QUOTE(k.lapelyte @ 2008 09 02, 13:26) o va cia tai jau klystat ir labai mes galim vaikui duoti viska kas geriausia, bet ateis laikas, kai jis pats rinksis ka veikt, ir gali but kad elgsis visikai priesingai skiepytoms vertybems QUOTE(banginiukas @ 2008 09 02, 15:41) is ojoijoi kokiu seimu, ir turtingu, ir be proto issilavinusiu, kur vaikams buvo diegiamos vertybes ko galima ir ko negalima daryti - patikekit visi jie ir keikiasi, ir alkoholi ragauja ir daro tokiu dalyku, kur ju mamom net i galva nesaudavo, kad taip galetu buti, nes ji juk buvo ideali, taip auklejo savo vaika, kad jis zinotu kas gerai, o kas ne.... vadinasi, tose seimose ne viskas buvo taip grazu, kaip atrode is isores daiktai, "parodinis" auklejimas negali pakeisti tevu meiles ir nuosirdaus bendravimo. QUOTE(Bonifacija @ 2008 09 02, 16:34) atsiprasau, bet cia visiska nesamone. Kokia aukletoja pasakos kiekvienai mamai apie jos vaiko pirmus pasiekimus, jei grupeje ju yra 20. Na matote,manau jus pati atsakete i klausimus ,kodel vaikui dar anksti eiti tokiam mazam i darzeli . QUOTE(k.lapelyte @ 2008 09 02, 14:41) nesutinku. Vaikas turi toki igudi, kad, kai ka nors ismoksta, kartoja tai daug kartu, jam tai smagu, atrakcija. Todel ir vakare, bendraujant su vaiku, galima pastebeti, ka ismoko. Be to, sedincios namie irgi kartais iseina prasiblaskyt, todel ne visada pataiko pamatyti, ka pirma karta padare. ir nereikia galvoti, kad jie vaikas nuejo i darzeli budamas 1,5 metu, tai jo rysys su mama nutrukes, o jis auga potencialus palaidunas. Galeciau dar su jumis pasigincyti, kiek mano pana moka visko daryti ir to ismokiau jos as pati, nors esu dirbanti, o be to, iki siol gauna mano pieno kiek tik nori, bei myli mane labiau uz visus
uzvire karsta diskusija
QUOTE(Bonifacija @ 2008 09 02, 14:05) nesutinku. Vaikas turi toki igudi, kad, kai ka nors ismoksta, kartoja tai daug kartu, jam tai smagu, atrakcija. Todel ir vakare, bendraujant su vaiku, galima pastebeti, ka ismoko. Be to, sedincios namie irgi kartais iseina prasiblaskyt, todel ne visada pataiko pamatyti, ka pirma karta padare. ir nereikia galvoti, kad jie vaikas nuejo i darzeli budamas 1,5 metu, tai jo rysys su mama nutrukes, o jis auga potencialus palaidunas. Galeciau dar su jumis pasigincyti, kiek mano pana moka visko daryti ir to ismokiau jos as pati, nors esu dirbanti, o be to, iki siol gauna mano pieno kiek tik nori, bei myli mane labiau uz visus
bet turime pripazinti, kad isleidusios vaikus i darzeli galime skirti jiems maziau demesio nei budamos su jais namuose... Ir tai, kad musu vaikus aukleja ir moko kazkuria laiko dali kiti...
QUOTE(salvadore @ 2008 09 02, 14:18) bet turime pripazinti, kad isleidusios vaikus i darzeli galime skirti jiems maziau demesio nei budamos su jais namuose... Ir tai, kad musu vaikus aukleja ir moko kazkuria laiko dali kiti... ir tai yra normalus reiskinys visame pasaulyje QUOTE(salvadore @ 2008 09 02, 15:18) bet turime pripazinti, kad isleidusios vaikus i darzeli galime skirti jiems maziau demesio nei budamos su jais namuose... Ir tai, kad musu vaikus aukleja ir moko kazkuria laiko dali kiti... ne visada taip buna. As net neabejoju, kad jus savo vaikui skiriate 24val per para, na aisku su pertraukom, kad prasiblaskyt
Mes siandien antra diena darziuke dukrytei 1.6m
Vel gi jokiu problemu,aukletojos sako kad mano vaikas optimiste Turim grupej didziausia mergyte kuriai 2.5m tai ji niekaip nepritampa,istysai verkia ir reikalauja mamos,kaip pati aukletoja sako kad vyresni zymei sunkiau adaptuojasi...beje siandien isbuvom 3val rytoj paliksiu ir ilgiau QUOTE(*ssuzzi* @ 2008 09 02, 15:46) Mes siandien antra diena darziuke dukrytei 1.6m Vel gi jokiu problemu,aukletojos sako kad mano vaikas optimiste Turim grupej didziausia mergyte kuriai 2.5m tai ji niekaip nepritampa,istysai verkia ir reikalauja mamos,kaip pati aukletoja sako kad vyresni zymei sunkiau adaptuojasi...beje siandien isbuvom 3val rytoj paliksiu ir ilgiau sakykit, o jusu dukryte 1.5metuku jau pati valgo? QUOTE(*ssuzzi* @ 2008 09 02, 16:46) Mes siandien antra diena darziuke dukrytei 1.6m Vel gi jokiu problemu,aukletojos sako kad mano vaikas optimiste Turim grupej didziausia mergyte kuriai 2.5m tai ji niekaip nepritampa,istysai verkia ir reikalauja mamos,kaip pati aukletoja sako kad vyresni zymei sunkiau adaptuojasi...beje siandien isbuvom 3val rytoj paliksiu ir ilgiau Saunuole, maniskis siandien taip pat normaliai elgesi. Mano nuostabai suvalge tiek pusrycius tiek pietus, namie gi baisiniai cirkai su nevalgymu. O ten mato kaip kiti vaikai valgo ir jis valgo. Maniskis tiek vakar tiek siandien isbuvo iki pietu miego, smagu matyt laiminga issidukusi vaika
Sveikos
ir mes siandien buvom darze pirma karta, buvom abi 2 valandas. Dar labai kazko apie savo vaika pasakyti negaliu, bet keli vaikai, palikti taip verke... QUOTE(Tomassella @ 2008 09 02, 17:14) Sveikos ir mes siandien buvom darze pirma karta, buvom abi 2 valandas. Dar labai kazko apie savo vaika pasakyti negaliu, bet keli vaikai, palikti taip verke... Na o musu aukletoja kaip tik sake,greiciau eikit mes uzimsim juos Papildyta: QUOTE(Forgete @ 2008 09 02, 17:05) Saunuole, maniskis siandien taip pat normaliai elgesi. Mano nuostabai suvalge tiek pusrycius tiek pietus, namie gi baisiniai cirkai su nevalgymu. O ten mato kaip kiti vaikai valgo ir jis valgo. Maniskis tiek vakar tiek siandien isbuvo iki pietu miego, smagu matyt laiminga issidukusi vaika Aciu,jusiskis irgi saunuolis Maniske irgi ima pvz is kitu ir ant puoduko sedasi nes kiti sedi QUOTE(gagrate @ 2008 09 02, 14:03) Manau,kad buvimas su vaiku tam tikra perioda, istisa para ir ne vienerius metus suformuoja labai stipru rysi ir gerus santykius,o ne kazkokie vakariniai ,priesnaktiniai susibuciavimai. P.S. banginiuke, Tikiu,kad nelaime suartina seima Stiprų ryšį suformuoja "KOKYBIŠKAS" bendravimas su vaiku, o ne kiekybė. Papasakosim, kaip daržely sekėsi QUOTE(Tomassella @ 2008 09 02, 17:14) Sveikos ir mes siandien buvom darze pirma karta, buvom abi 2 valandas. Dar labai kazko apie savo vaika pasakyti negaliu, bet keli vaikai, palikti taip verke... Mano galva but kartu su vaiku darze gerai tada kai visu vaiku tevai buna, o ne tada kai vieno buna, o kitiem ziurintiem sirdutes plysta. Ir siaip man tos aukletjos poziuris keistokas, pas mus pati direktore organizavo susitikima su aukletoja. Jeigu nori aukletoja gali ateiti i namus, susipazinti su vaiku, bet mes pasirinkom kita varianta - praeita savaite ejom i darza pazindinomes su aukletoja, su aplinka, kad pacia pirma diena vaikui nebutu streso ir nereiketu mamai prie sono sedet. QUOTE(mylimuke @ 2008 09 02, 18:44) Stiprų ryšį suformuoja "KOKYBIŠKAS" bendravimas su vaiku, o ne kiekybė. Isvedei apsurdiska teorija. Matau kaip dziaugetes,kaip puikiai viskas jums sekasi,vaikuciai neverkia..vienas varksiukas net valgyt nemoka..nieko,vaikas prisitaikis.Kai kurios kasdiena duoda ataskaita,kaip jautesi jos vaikas,o ar tokia ataskaita isgirsime kai jis pasijus blogai,nes kolkas jiems tai tik zaidimas,bet vaikai gudrus ir greitai supras kur juos mamytes veda ir palieka. QUOTE(gagrate @ 2008 09 02, 19:52) Isvedei apsurdiska teorija. Matau kaip dziaugetes,kaip puikiai viskas jums sekasi,vaikuciai neverkia..vienas varksiukas net valgyt nemoka..nieko,vaikas prisitaikis.Kai kurios kasdiena duoda ataskaita,kaip jautesi jos vaikas,o ar tokia ataskaita isgirsime kai jis pasijus blogai,nes kolkas jiems tai tik zaidimas,bet vaikai gudrus ir greitai supras kur juos mamytes veda ir palieka. ir kur jusu teigimu palieka? Toks jausmas kad jums darzas baisiau uz vaiku namus. Ir kas cia blogo kad vaikas darze su bendraamziais praleidzia puse dienos, jeigu jam taip gerai, jeigu mamai gerai. QUOTE(Forgete @ 2008 09 02, 20:55) ir kur jusu teigimu palieka? Toks jausmas kad jums darzas baisiau uz vaiku namus. Ir kas cia blogo kad vaikas darze su bendraamziais praleidzia puse dienos, jeigu jam taip gerai, jeigu mamai gerai. Tai darzelis ir yra vaiku prieglauda,negi nezynojot.Kaip 1,5m. vaikui ten gali buti gerai be mamos,jis be jos daugiausia gali isbuti puse val.,gal ir trumpiau, o jus paliekat visai dienai |