Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mūsų nelaimė baigėsi laimingai
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymo istorijos
Indrės mama
Taip taip, būtent tokius žodžius mums teko išgirsti iš vienos gydytojos, kai dukrytei buvo 2 mėn. Viskas vyko prieš tris metus, žiema. Gimdymas iš pradžių atrodo vyko kaip ir turėjo būti. nubėgo vandevys, prasidėjos sąrėmiai, vyras paskambino akušerei (nes samdėm). Susutikom gimdymo namuose. Buvau rami, nes žinojau, kad esu ne viena. Apžiūrėjęs gytojas sakė, kad teks kankintis iki ryto, o buvo 24 val. atsidarymas tik 1cm. po penkių valandų buvo tik 2cm. Tada nuvarė į vonią, sėdejau gal valandą, bet vėl nieko gero. sad.gif Tada pasiūlė epidūrinį, nes reikės skatinamųjų, o skausmas didės ir galiu nebeturėti jėgų pabaigai. Mes sutikom. Varė arklio dozes, rezultatų praktiškai nebuvo. Vos judėjom Į priekį. Taip sulaukėm 10 val. ryto, kai pasikeitus gydytojų pamainai atėjus viena ir sako: skatinamuosius paliekam, epidūrinį nuimam, vaisiui kažkas nepatinka sad.gif atsidarymas buvo gal 5 cm. Tada prasidėjo visi "gražumai". Akyse raibo ir taip, o dar atėjus gydytoja su rankom naršė po ten. Rėkiau klykiau, o ji vis Tu dėl vaiko kenti. Buvo momentas, kai galvojau, kad nieko nenoriu, nei vaiko. Žodžiu, taip tęsės iki 15.30 kol galų gale suprato, kad pati nepagimdysiu irpadarė cezario pjūvį. Gimė dukrytė, tačiau po tokio gimdymo gulėjo savaitę reanimacijoje su klausimu išgyvens ar ne. Jai gimdymo metu trūko kraujagyslė, dabar vis vargstam su padidintu raumenų tonusu. Kokie jai buvo padaryti pažeimai ji galėjo neišgyvent, bet Ačiū Dievui nors gyva. Panos, matot, kad per 12 val. nepagimdysit reikalaukit oeracijos, nes kitaip ne tik vaikų neteksit, bet ir pačios galit kartu su jais iškeliaut į kitą pasaulį.
Simuko
Košmaras verysad.gif Gal gali parašyt, kur tokie medikai it tokio lygio medicina ?

Ačiū už patarimus 4u.gif Sėkmės jums su dukryte ir stiprybės 4u.gif 4u.gif 4u.gif
motinele
nieko nera baisesnio uz tavo vaikui sukelta skausma ir pavoju jo sveikatai. Laikykites tvirtai abi kartu. Dziugu, kad viskas gerai baigesi. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Germante
Indres mama, mano gimdymas truko beveik tiek pat laiko, kiek ir tavo. Saremiai prasidejo pirmadieni vakare apie 9 val., o pagimdziau antradieni popiet 16.36. Irgi su skatinamaisiais, tik be epiduro mirksiukas.gif Gimdos kaklelis siaubingai letai atsidarinejo. Ir vonioje pora valandu mirkau ir vandenmaisi man pradure (nes pats neplyso), o nieko nesidare. Tik skatinamieji suveike.
Norejau pasakyti, kad 12 valandu nera toks pavojingas laikas gimdymui. Buna gimdymu, kurie trunka ir ilgiau, ir viskas gerai baigiasi.

Labai smagu, kad jums viskas irgi baigesi gerai. Sveikatos jums ir stiprybes, abiems su dukryte smile.gif
Sita
Germante, nesivadovauk tokiais žodžiais, kad " buna gimdymu, kurie trunka ir ilgiau, ir viskas gerai baigiasi" . Ne duok die, dar kuri nors tavo patarimu pasinaudos.
Indrės mama
Viskas vyko Klaipėdoje. Tai neveltui Vilniuj sako, kad čia dirba veterinoriai. Tikrai nenoriu gąsdinti, bet siūlyčiau apie galimybę operuoti, jei gimdymas tęsias labai lėtai pakalbėti iš anksto su gimdymą priimančiu gydytoju. Svarbiausia pati žinok ko nori ir drąsiai sakyk kas tau nepatinka ar yra neramu. Viskas gi daroma dėl tų mažų stebuklėlių, kuriuos mes taip mylim. Sėkmės. Parašyk kaip seksis.
Indrės mama
Germante, manu didelis skirtumas buvo tas, kad man vandenys nubėgo iš karto.Ir mano mažylė be jų buvo 17 val. cry.gif Todėl ir gimė pridusus, nes truko deguonies. O kaip gydytojų profesionalumas? g.gif Kaip patys aiškino, kad klubai per siauri, galvutė netaisyklingai statėsi, tai tik po to dar praėjus 2 val. nusprendė kad reikia operuoti. O tada viskas bėgte, greitai, nes laiko trūko. Aš pati tada vos kojų neužverčiau. Reanimacijoje gulėjau, dvi dienas 40 temp., nesuvokiau kas vyksta. dakratai nieko neskė, vengė. Bet yra kaip yra. Tai todėl su daktarais ir bylinėjamės. Kaiptik gegužės 30d. vėl teismas.
inix
QUOTE(Indrės mama @ 2005 06 08, 12:57)
Taip taip, būtent tokius žodžius mums teko išgirsti iš vienos gydytojos, kai dukrytei buvo 2 mėn.  Viskas vyko prieš tris metus, žiema. Gimdymas iš pradžių atrodo vyko kaip ir turėjo būti. nubėgo vandevys, prasidėjos sąrėmiai, vyras paskambino akušerei (nes samdėm). Susutikom gimdymo namuose. Buvau rami, nes žinojau, kad esu ne viena. Apžiūrėjęs gytojas sakė, kad teks kankintis iki ryto, o buvo 24 val. atsidarymas tik 1cm. po penkių valandų buvo tik 2cm. Tada nuvarė į vonią, sėdejau gal valandą, bet vėl nieko gero. sad.gif  Tada pasiūlė epidūrinį, nes reikės skatinamųjų, o skausmas didės ir galiu nebeturėti jėgų pabaigai. Mes sutikom. Varė arklio dozes, rezultatų praktiškai nebuvo. Vos judėjom Į priekį. Taip sulaukėm 10 val. ryto, kai pasikeitus gydytojų pamainai atėjus viena ir sako: skatinamuosius paliekam, epidūrinį nuimam, vaisiui kažkas nepatinka  sad.gif  atsidarymas buvo gal 5 cm.  Tada prasidėjo visi "gražumai". Akyse raibo ir taip, o dar atėjus gydytoja su rankom naršė po ten. Rėkiau klykiau, o ji vis Tu dėl vaiko kenti. Buvo momentas, kai galvojau, kad nieko nenoriu, nei vaiko. Žodžiu, taip tęsės iki 15.30 kol galų gale suprato, kad pati nepagimdysiu irpadarė cezario pjūvį. Gimė dukrytė, tačiau po tokio gimdymo gulėjo savaitę reanimacijoje su klausimu išgyvens ar ne. Jai gimdymo metu trūko kraujagyslė, dabar vis vargstam su padidintu raumenų tonusu. Kokie jai buvo padaryti pažeimai ji galėjo neišgyvent, bet Ačiū Dievui nors gyva. Panos, matot, kad per 12 val. nepagimdysit reikalaukit oeracijos, nes kitaip ne tik vaikų neteksit, bet ir pačios galit kartu su jais iškeliaut į kitą pasaulį.
*

Kuo daugiau sveikatos Jūsų dukrytei!!! Net šiurpas ima, kai tokius dalykus skaitai, nors man gimdyti teko "neblogai", tikrai pamenu ir žinau kas tai yra, o jei dar šitaip....siaubas ima...
ENIGMA
Sekmes teisme ir sveikatos visiems wub.gif
Germante
QUOTE(Indrės mama @ 2005 06 09, 10:28)
Germante, manu didelis skirtumas buvo tas, kad man vandenys nubėgo iš karto.Ir mano mažylė be jų buvo 17 val.  cry.gif Todėl ir gimė pridusus, nes truko deguonies. O kaip gydytojų profesionalumas?  g.gif Kaip patys aiškino, kad klubai per siauri, galvutė netaisyklingai statėsi, tai tik po to dar praėjus 2 val. nusprendė kad reikia operuoti. O tada viskas bėgte, greitai, nes laiko trūko. Aš pati tada vos kojų neužverčiau. Reanimacijoje gulėjau, dvi dienas 40 temp., nesuvokiau kas vyksta. dakratai nieko neskė, vengė. Bet yra kaip yra. Tai todėl su daktarais ir bylinėjamės. Kaiptik gegužės 30d. vėl teismas.
*

Oi, atsiprasau, neisidemejau skaitydama apie tuos vandenis blush2.gif

Tikrai ir as girdejau, kad ilgai maziuko be vandenu laikyti negalima.

O neprofesionaliu gydytoju, deja, visur yra, ne vien Klaipedoje. Man vyro sesuo neseniai pasakojo, kad viena jos pazistama moteris Danijoje gimde visai neseniai. Akuseres nusprende, kad pati laisvai gali pagimdyti, nes vaikas turetu buti apie 4 kg. Bet gimdant,vaikeliui turejo sulauzyti raktikauli, kad tilptu, bet tai nepadejo. Po to jau islindusia galvyte stume atgal. Kai galu gale padare cezari, vaikeli isrtauke jau mirusi. Ir jis svere beveik 6 kg. sad.gif Negalejau sulaikyti asaru kai visa tai isgirdau.

Bet gerai, kad jums viskas gerai baigesi. Dziaugiuosi uz jus wub.gif

Sekmes teisme.
Vit.Ka
baisu, kai gydytojai taip aplaidziai ziuri, ai neva pagimdys. mano lelius irgi gerai priduso, gerai kad dar buvau neiskankinta, ir man pavyko kuo greiciau paciai isstumt, nors gydytojai norejo pjaut. pridusimo priezastis-pernesiojimas, gimdymo veiklos nesivystymas. taciau, kai daba viskas labai gerai, as tai prisimenu kaip sapna tongue.gif
sekmes ir jums bylinetis su gydytojais.reikia kartais ir juos pamokyt thumbup.gif
Fire
Sėkmes jums, laikykitės, būkite sveikos 4u.gif . Galiu įsivaizduoti, kaip kankinotės abi...
Man reti sąrėmiai prasidėjo iš vakaro, bet iš pradžių to nesupratau, maniau, kad maudžia inkstą (esu turėjus inksto uždegimą). Šeštą ryto sąrėmiai buvo kas 8 min., nuvažiavom į ligoninę. Viskas vyko lėtai, gydytojai nuramino, kad pirmasis gimdymas visada ilgai užtrunka. Tiesa, apie 15 val. teko nuleisti vandenis, nes vandenmaišis neplyšo... Stiprūs skausmai prasidėjo apie 17 val., sąrėmiai tęsėsi beveik visiškai be pertraukų. Maniau, jau sielą dangui atiduosiu, subėgo visi, bet lygiai 20val. pasaulį išvydo sveikas ir gražus mano sūnelis smile.gif Gimdymas, medikų vertinimu, truko 14 val. ir buvo normalus, 9 balai iš dešimties. Gimdžiau Vilniuje. Skaudžiausia buvo, kad su gydytoju, pas kurį lankiausi, mokėjau jam pinigus (prieš 10m. jie buvo tikrai nemaži) buvau susitarusi, o jis į gimdymą atvykt atsisakė cry.gif, nes trečiadieniais jam praktika privačioje klinikoje, o aš gimdžiau lyg tyčia, trečiadienį...
zeneta
Kaip ilgai mamos jūs kankinotės .Tikrai nepavydžiu..Laikykitės ir būkit sveikos..Savo Paulių pagimdžiau ryte be 19.45, o pradėjau gimdyt vakare 10 h.Man s sąrėmiai prasidėjo ir kartu vandenys iškart nubėgo dar būnant namuose.Vėliau su vyru nuvažiavom į ligoninę Kovo 11, dabar atrodo vadinasi gimdymo namai.Na bet tvarkelė buvo atleisk Viešpatie..Pradžioje viską sutvarkė, kultūringai elgėsi.Pskui iškart suleido skatinamųjų, o pasakė kad skausmai iškart praeis.Atsidarymas kaklelio vyko gana sklandžiai,bet vaikas nenorėjo niekaip taisyklingai atsistot į savo vietą.Norėjo kojytėm lįsti.Čia dar buvo tik uogelės.Kada jau vaikas ėjo jau pro gimdos kaklelį, daktarė pasakė kad darant kirpimą yra tik viena nuskausminamųjų ampulė.O aš idiotė matyt nesupratau kad reikia duoti kyšį ar ką..Iki šiol nesuprantu..Bet ampulė matyt nelabai suveikė, nes klykiau kaip gyva skerdžiama(siuvo irgi be nuskausminamųjų,dabar pamačius tą daktarę man tikriausisi psichologinės problemos prasidėtų, žinočiau jos pavardę tikrai paskelbčiau).Vaikas gimė, bet tuo tarpu jokio džiaugsmo net nepajutau.Tik vėliau kai išvydau vyrą, nes gimdymo gale vyrui liepė išeiti.Tiesa, vaiką po gimdymo prižiūrėjo kuo puikiausiai.Bet iki šiol atminimai apie šią ligoninę nekokie, išskyrus akušerę, kuri labai gera,ir gydytojus , kurie dirbo pogimdyvinėse palatose.Su antruoju vaiku buvo viskas fantastiška.Gimdžiau iš anksto susitarus pas gydytoją Prokopajevą Antakalnio klinikose.Gimdžiau lengvai, be skatinamųjų.Leido gimdyt visą parą(tiksliau gimdos kaklelis tiek laiko atsidarinėjo).Bevei jokių didelių skausmų nejaučiau.Kirpimo ir siuvimo beveik nejaučiau,nes nuskausminamųjų matyt pakako.Pats gimdymas su sąrėmiais truko 20 minučių.O kur dar didelis gydytojo dėmesys ir patarimai.Per visą gimdymą jis buvo šalia ir ramino, ir guodė.Ir po gimdymo atėjo į palatą.Prižiūrėjo mane ir po gimdymo.Su pirmuoju vaiku, po kirpimo galėjau atsisėst tik po 2 mėnesių, nes buvo stiprūs stuburo skausmai, o su 2 antruoju atsisėdau po 2 sav ir jaučiau patį didžiausią malonumą.Palyginus tuos 2 gydytojus, skiriasi kaip ugnis ir vanduo.Gali jums padės mano patirtis.
ejeva
O ką akušerė darė? Kodėl ji negalėjo kažkuom padėt? Parekomenduot? Patart? Juk, kaip aš supratau, jai pinigus mokėjot. g.gif
Sveikatos jums. smile.gif
Poppy honey
QUOTE(Germante @ 2005 06 10, 16:59)
Oi, atsiprasau, neisidemejau skaitydama apie tuos vandenis  blush2.gif

O neprofesionaliu gydytoju, deja, visur yra, ne vien Klaipedoje. Man vyro sesuo neseniai pasakojo, kad viena jos pazistama moteris Danijoje gimde visai neseniai. Akuseres nusprende, kad pati laisvai gali pagimdyti, nes vaikas turetu buti apie 4 kg. Bet gimdant,vaikeliui turejo sulauzyti raktikauli, kad tilptu, bet tai nepadejo. Po to jau islindusia galvyte stume atgal.  Kai galu gale padare cezari, vaikeli isrtauke jau mirusi. Ir jis svere beveik 6 kg.  sad.gif  Negalejau sulaikyti asaru kai visa tai isgirdau.
Bet gerai, kad jums viskas gerai baigesi. Dziaugiuosi uz jus  wub.gif

Sekmes teisme.
*

o dieve...nera teisybes...stiprybes tavo vyro sesers seimai...
Juodaplauke
o kraujagysle truko viduje smegenyse?Pas mano maziuka nuo sunkaus gimdymo(12h) irgi truko,bet tarp odos ir kaulo(galvytes),susidare guzas didziulis,vadinamas kefalohematoma, 5 para jam istrauke krauja,vel prisirinko, vet per pora menesiu isnyko.Kefalohematomos nera pavojingos,nes smegeneles nepazeistos,cia kaip melynes,tik labai mamytems baisu ziureti i savo maziukus su guzu ant galvos:(
daug sveikatos jums 4u.gif Viskas susitvarkys,pamatysi 4u.gif thumbup.gif
Germante maziuka be vandenu galima laikyti net iki 5 paru,jei tik jis gerai jauciasi, buvo tokiu atveju pasaulyje, nors labai retai.Bet para tai tikrai galima laikyti.Aisku vel gi ziureti vaikelio bukle mirksiukas.gif
inix
QUOTE(Fire @ 2005 06 11, 15:46)
Skaudžiausia buvo, kad su gydytoju, pas kurį lankiausi, mokėjau jam pinigus (prieš 10m. jie buvo tikrai nemaži) buvau susitarusi, o jis į gimdymą atvykt atsisakė  cry.gif, nes trečiadieniais jam praktika privačioje klinikoje, o aš gimdžiau lyg tyčia, trečiadienį...
*

siaubas kažkoks, aš ir mokėjau tuos pinigėlius tai pagrinde tam, kad man GIMDYT PADĖTŲ, o ne dingtų, per patį momentą (bent jau man gydytoja tai tikrai padėjo per gimdymą, ji padėdavo kakleliui prasivert(na, tai dar žiauriau, nei kai jis pats atsidarinėja), bet užtat aš pagimdžiau greitai. O, beje, ji mane pradžioj pažiūrėjus, net paklausė, kada aš noriu gimdyt, šią ar kitą dieną,na nesakau, kad ji už mane gimdė, bet padėjo labai)
turiu omeny, toks gydytojo nusiplovimas....vos ne nusikaltimas...
Fire
QUOTE(inix @ 2005 06 12, 08:24)
siaubas kažkoks, aš ir mokėjau tuos pinigėlius tai pagrinde tam, kad man GIMDYT PADĖTŲ, o ne dingtų, per patį momentą

turiu omeny, toks gydytojo nusiplovimas....vos ne nusikaltimas...
*

Taip, aš taip pat manau... Koks buvo šokas, kai laukiau, laukiau to savo gydytojo, kaip išganymo, jis vis žadėjo, žadėjo... o galiausiai taip ir neatvyko verysad.gif
Sūnų priėmė kitas, jaunas, bet labai šaunus, rūpestingas. Tai tuos pinigus, kurie buvo skirti už gimdymą mano gydytojui (beje, jis ir dabar dar garbstomas ir liaupsinamas schmoll.gif ) sumokėjau tam šauniam gydytojui mirksiukas.gif
O anasis kitą dieną atlėkė atsiprašyt ir t.t. (juk jau buvau jam krūvą pinigų sukišus, gal sąžinė pagaliau pabudo), bet aš jau su juo schmoll.gif
Vis galvojau, o kas jei būtų kas nors rimto mano vaikeliukui atsitikę? Galų gale, juk mano pačios būklė jau buvo tapus kritiška (gimdymo metu ėmiau dusti, deguonis negelbėjo)... Kad juos kur, tokius gydytojus... Suprantu, kad visko gyvenime atstinka, bet kaip maniškis pasiplovė arba tie Danijos gydytojai, Indrės mamos atvejis cry.gif
Lali
QUOTE(Germante @ 2005 06 08, 13:46)
Indres mama, mano gimdymas truko beveik tiek pat laiko, kiek ir tavo. Saremiai prasidejo pirmadieni vakare apie 9 val., o pagimdziau antradieni popiet 16.36. Irgi su skatinamaisiais, tik be epiduro  mirksiukas.gif  Gimdos kaklelis siaubingai letai atsidarinejo. Ir vonioje pora valandu mirkau ir vandenmaisi man pradure (nes pats neplyso), o nieko nesidare. Tik skatinamieji suveike.
Norejau pasakyti, kad 12 valandu nera toks pavojingas laikas gimdymui. Buna gimdymu, kurie trunka ir ilgiau, ir viskas gerai baigiasi.

Labai smagu, kad jums viskas irgi baigesi gerai. Sveikatos jums ir stiprybes, abiems su dukryte  smile.gif
*

O as esu isitikinusi, kad jei jai gymdymas ilgesnis nei 10 val - reikia operacijos. Kam taip moteri kankinti?
Germante
QUOTE(Juodaplauke @ 2005 06 11, 17:38)

Germante maziuka be vandenu galima laikyti net iki 5 paru,jei tik jis gerai jauciasi, buvo tokiu atveju pasaulyje, nors labai retai.Bet para tai tikrai galima laikyti.Aisku vel gi ziureti vaikelio bukle mirksiukas.gif
*

as tiek ilgai tikrai nerizikuociau. Visai neseniai maciau amerikieciu laida ,kurioje rode apie dvynukus, kurie mamos pilvelyje isbuvo be vandenu 3 paras. Tai vienam nieko, o kitas vargsiukas invalidas visam gyvenimui liko. Ir tai vien de to, kad per ilgai be vandenu buvo. Net laida apie vaisiaus vandenis buvo. Pvz. mano akusere sake, kad Danijoje nerekomenduoja be vandenu laikyti ilgiau nei 24 valandas.
Indrės mama
Mes taip pat važiavom su savo akušere ir daktaram dar po visko davėm. Bet kai mažylė buvo viena koja kitam pasauly cry.gif iš pradžių atėjo abi gydytojos ir grąžino pinigus. Sakė, kad jei viskas būtų gerai buvę būtų paėmusios. Tada iš viso iš proto krausčiausi, ėmiau galvoti kam reikės atiduoti naują vežimėlį, koks mažas karstelis turėtų būti ir t.t. verysad.gif Žodžiu, pačiai reikėjo labai stiprių vaistų.
O akušerė gal po 5 d. irgi grąžino visus pinigus ir net lėlę nuprko (mačiau apie 300Lt kainavo) krikštynų progq, nes reanimacijoje krikštijom. Tai pusę metų jos iš spintos netraukiau galvojau sudeginsiu, bet čia gi vaikui, o ne man buvo skirta.
Pati pilnai atsigavau gal...(manu, kad niekada pilnai neatsigausiu), nes pažiūrėjus i dukrytę viską prisimenu lyg būtų buvę vakar.
Vos su vyru neišsiskyriau. Mane viskas erzino kaip jis sėdi, kaip valgo, galų gale pradėjo erzinti, kad iš viso šalia. O jis plovė rūbelius, naktį kėlėsi mišinuko daryti ir tylėjo. Bet turbūt esam stipri šeima, kad likom kartu biggrin.gif
Indrės mama
Supranti, akušerę buvau sutikusi, kai dukrytei buvo 5 mėn. Papasakojau kokia diagnozė kaip sekasi, jai akys išsprogo ir tik kalbėjo" Nu kaip šitaip galėjo atsitikti?" O kai paklausiau kodėl nieko nesiūlė, ėmė aiškinti, kad prieš porą savaičių iki mano gimdymo ji buvo kaip tik su tom gydytojom susipykusi ir galvojo, kad jei ką nors darys tai jos tyčia antraip viską atliks. Kaip supratau, kad likau aš, o svarbiausia nekaltas vaikas sąskaitų suvedinėjimo objektas. sakiau mirdama joms niekada to neatleisiu.
Indrės mama
Būtent, kad galvoje. Dėl hefalogematomos tiek nepergyvenčiau. Kai buvo 3 mėn. atliko kompiuterinį tomografą ir pasakė, kad gimdymo metu įvyko insultas. O kas buna po jų manau daug kas supranta. Todėl ir rašiau tokį pavadinimą. Prognozės jai buvo tokios baisios, kad nedrėstu net rašyti, bet laimei ne visos jos pasitrvitina. Kai kurios iš tiesų išsipildė, bet ne visos.
ievalota
QUOTE(Indrės mama @ 2005 06 09, 10:28)
Germante, manu didelis skirtumas buvo tas, kad man vandenys nubėgo iš karto.Ir mano mažylė be jų buvo 17 val.  cry.gif Todėl ir gimė pridusus, nes truko deguonies. O kaip gydytojų profesionalumas?  g.gif Kaip patys aiškino, kad klubai per siauri, galvutė netaisyklingai statėsi, tai tik po to dar praėjus 2 val. nusprendė kad reikia operuoti. O tada viskas bėgte, greitai, nes laiko trūko. Aš pati tada vos kojų neužverčiau. Reanimacijoje gulėjau, dvi dienas 40 temp., nesuvokiau kas vyksta. dakratai nieko neskė, vengė. Bet yra kaip yra. Tai todėl su daktarais ir bylinėjamės. Kaiptik gegužės 30d. vėl teismas.
*

Indres_mama> vandenu nuteka tik nedidelis kiekis, vaikutis lyg kamstis galvyte uzkemsa ir pats lieka vandeny.. Tokioj busenoj jis gali buti ir kelias paras..
Padidejes tonusas buna daznam gavusiam daug vaistu gimdymo metu
Linkiu , kad vaiko teikiamas dziaugsmas nuslopintus negeras sus gimdymu susijusias emocijas wink.gif
Miuzetė
Noriu labai pritarti del gydytojo A. Padkopajevo, tikrai labai demesingas ir svarbiausiai aukssciausios kvalifikacijos gydytojas. Pati pas ji gimdziau labai sklandziai ir ramiai. Is tikro jis niekur neskuba ir turi gelezine kantrybe. Zinau, kad jis ne vienai padejo labai kritiniais atvejais. Niekada be reikalo nepuola operuoti, o jei atsiranda tokia butinybe nepaveluoja. Visas savo drauges siunciu tik pas ji ir visos buvo labai patenkintos. Jei dar kada gimdysiu tai tik pas sita gydytoja. Liko tik labai geri prisiminimai ir jokio kosmaro.

QUOTE(zeneta @ 2005 06 11, 16:03)
Kaip ilgai mamos jūs kankinotės .Tikrai nepavydžiu..Laikykitės ir būkit sveikos..Savo Paulių pagimdžiau ryte be 19.45, o pradėjau gimdyt vakare 10 h.Man s sąrėmiai prasidėjo ir kartu vandenys iškart nubėgo dar būnant namuose.Vėliau su vyru nuvažiavom į ligoninę Kovo 11, dabar atrodo vadinasi gimdymo namai.Na bet tvarkelė buvo atleisk Viešpatie..Pradžioje viską sutvarkė, kultūringai elgėsi.Pskui iškart suleido skatinamųjų, o pasakė kad skausmai iškart praeis.Atsidarymas kaklelio vyko gana sklandžiai,bet vaikas nenorėjo niekaip taisyklingai atsistot į savo vietą.Norėjo kojytėm lįsti.Čia dar buvo tik uogelės.Kada jau vaikas ėjo jau pro gimdos kaklelį, daktarė pasakė kad darant kirpimą yra tik viena nuskausminamųjų ampulė.O aš idiotė matyt nesupratau kad reikia duoti kyšį ar ką..Iki šiol nesuprantu..Bet ampulė matyt nelabai suveikė, nes klykiau kaip gyva skerdžiama(siuvo irgi be nuskausminamųjų,dabar pamačius tą daktarę man tikriausisi psichologinės problemos prasidėtų, žinočiau jos pavardę tikrai paskelbčiau).Vaikas gimė, bet tuo tarpu jokio džiaugsmo net nepajutau.Tik  vėliau kai išvydau vyrą, nes gimdymo gale vyrui liepė išeiti.Tiesa, vaiką po gimdymo prižiūrėjo kuo puikiausiai.Bet iki šiol atminimai apie šią ligoninę nekokie, išskyrus akušerę, kuri labai gera,ir gydytojus , kurie dirbo pogimdyvinėse palatose.Su antruoju vaiku buvo viskas fantastiška.Gimdžiau iš anksto susitarus pas gydytoją Prokopajevą Antakalnio klinikose.Gimdžiau lengvai, be skatinamųjų.Leido gimdyt visą parą(tiksliau gimdos kaklelis tiek laiko atsidarinėjo).Bevei jokių didelių skausmų nejaučiau.Kirpimo ir siuvimo beveik nejaučiau,nes nuskausminamųjų matyt pakako.Pats gimdymas su sąrėmiais truko 20 minučių.O kur dar didelis gydytojo dėmesys ir patarimai.Per visą gimdymą jis buvo šalia ir ramino, ir guodė.Ir po gimdymo atėjo į palatą.Prižiūrėjo mane ir po gimdymo.Su pirmuoju vaiku, po kirpimo galėjau atsisėst tik po 2 mėnesių, nes buvo stiprūs stuburo skausmai, o su 2 antruoju atsisėdau po 2 sav ir jaučiau patį didžiausią malonumą.Palyginus tuos 2 gydytojus, skiriasi kaip ugnis ir vanduo.Gali jums padės mano patirtis.
*

MyWay
QUOTE(Indrės mama @ 2005 06 09, 11:28)
*

blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif g.gif doh.gif

QUOTE(Germante @ 2005 06 10, 17:59)

O neprofesionaliu gydytoju, deja, visur yra, ne vien Klaipedoje. Man vyro sesuo neseniai pasakojo, kad viena jos pazistama moteris Danijoje gimde visai neseniai. Akuseres nusprende, kad pati laisvai gali pagimdyti, nes vaikas turetu buti apie 4 kg. Bet gimdant,vaikeliui turejo sulauzyti raktikauli, kad tilptu, bet tai nepadejo. Po to jau islindusia galvyte stume atgal.  Kai galu gale padare cezari, vaikeli isrtauke jau mirusi. Ir jis svere beveik 6 kg.  sad.gif  Negalejau sulaikyti asaru kai visa tai isgirdau.

Sekmes teisme.
*

uzjauciu Indres mama, o mane 18 valandu kankino klinikose, o ant galo cezari padare, aisku, kai pagimdziau eme dusti dar ir melynavo, tai irgi isveze mane i intensyvu, (as visa nakti aie ja galvojau), o ja i inkubatoriu. gerai, kad visa nakti ismiegojo ji, bet kiek as verkiau doh.gif doh.gif verysad.gif norejau numirti irgi, nekenciu specialistu, kurie net neitare, kokia didele gimdziau - 4300 g. cry.gif nekenciu, kita karta is kart varysiu i operacine ir reikalausiu "operacijos" doh.gif
kada nors ir as savo ilga istorija isresiu wub.gif
kacicha
Indres mama, Jums su dukryte dideles sekmes, laimes, sveikatos biggrin.gif . Visoms kitoms stiprybes, istvermes 4u.gif .
Indrės mama
Žinau, kad gali būti ir be vandenų ilgesnį laiką, bet, kai gydytoja pati sako, kad po poros valandų jei nepagimdau reikia visiems apsispręsti ką darom, tai gavosi taip pat, kad ji ir dar viana gydytoja nusprendė imtis kitų veiksmų tik po 6 val. O dėl raumenų tonuso, tai nerašau tyčia diagnozės, nes nenoriu išgąsdinti būsimų mamų. Jei tikrai nori sužinoti užsiminsiu, kad ši liga neprogresuoja, bet deja nepagydoma. Galima tik pritaikyti aplinką, mokyti gyventi tokį žmogų. Daug kam tokios diagnozės išgirsti iš daktarų tikrai nelinkėčiau
-Diana-
Uzjauciu del tokio gydytoju neprofesionalumo console.gif Tikiuosi pavyko teisma pries juos laimeti.
Sekmes auginant, daug jums sveikatos 4u.gif
Taurė

QUOTE(Germante @ 2005 06 10, 09:59)

Sekmes teisme.
*

12 h normalus tuo atveju, jei matosi progresas. Tu per 12 pagimdei ( aš irgi per tiek), o jai per tiek net kaklelis neatsidarė, priedo vandenys nubėgę nuo pat pradžių. Jei tiek valandų gimdymas neprogresuoja, jau seniai turėjo būt kažkas padaryta unsure.gif

Sėkmės Indrės mamytei ir žinoma mergytei 4u.gif
aldyte
sveikinimai gimdyvei 4u.gif
Mano komentaras kiek kitoks - saugiausia būtų buve laukti natūralios veiklos ir neskubėti nei su skatinimu, nei su nuskausminimu. Iki 24 val bevandenis periodas laikomas saugiu. Vandenų nutekėjimas neturi nieko bendro su pridusimu. Kraujagyslė trūko greičiausiai dėl skatinimo, ypač jei jis buvo "arkliškas". Raumenų tonuso pakitimai, asimetrija ir padidėjimai būna visiems vaikams - tai augimo ir vystymosi dalis, o ne gimdymo komplikacija...
Nors tik dabar paskaičiau, kad jums rimčiau - negrižtami neurologiniai pažeidimai... tai gimdymo trauma, irgi dažniausiai dėl skatinimo.

Patarimas visoms - neprašyti operuoti ir nesiduoti skatinamoms - geriausia ir sveikiausia vaikui užgimti natūralaus gimdymo metu. Tik retais atvejais (o ne taip dažnai, kaip deja vyksta mūsų klinikose) į gimdymo procesą reikia kištis...
Elenele Raganele
blink.gif o siaubas,sveikinu su tuo,kad abu isgyvenot..
Šelmė
Pritariu Aldytei, skatinimo pasekmiu yra begale, kai kurios ju gali isrysketi tik vaikeliui paaugus.
Indres mamai linkiu kantrybes, o indrutei kuo geresnes sveikatytes:)
Tikiuosi teismas pasiseke ir gydytojai nubausti.
Daniel@
blink.gif Tai ar galime dar pasitiketi daktarais, jei jau pacios turime diadnozuoti, kada ir ko reikia? Siaubas! doh.gif

Jusu dukrytei sveiktytes! 4u.gif
Theia
Baisu. Tokius medikus, matyt, tik milijonines sumos zalos atlyginimui ismokys dirbti.
Sekmes teisme ir sveikatos tau ir tavo dukrytei 4u.gif
*linuska*
Sėkmės jums su dukryte ir stiprybės 4u.gif 4u.gif 4u.gif
*margarita*
Saunus pasakojimas thumbup.gif smile.gif wub.gif Aukit diduciai! wub.gif
Calmness
sveikinu,kad visa tai istverei 4u.gif
Calmness
džiaugiuosi,kad viskas laimingai baigėsi 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Rykliuke
QUOTE(Indrės mama @ 2005 06 08, 11:57)
Taip taip, būtent tokius žodžius mums teko išgirsti iš vienos gydytojos, kai dukrytei buvo 2 mėn.  Viskas vyko prieš tris metus, žiema. Gimdymas iš pradžių atrodo vyko kaip ir turėjo būti. nubėgo vandevys, prasidėjos sąrėmiai, vyras paskambino akušerei (nes samdėm). Susutikom gimdymo namuose. Buvau rami, nes žinojau, kad esu ne viena. Apžiūrėjęs gytojas sakė, kad teks kankintis iki ryto, o buvo 24 val. atsidarymas tik 1cm. po penkių valandų buvo tik 2cm. Tada nuvarė į vonią, sėdejau gal valandą, bet vėl nieko gero. sad.gif  Tada pasiūlė epidūrinį, nes reikės skatinamųjų, o skausmas didės ir galiu nebeturėti jėgų pabaigai. Mes sutikom. Varė arklio dozes, rezultatų praktiškai nebuvo. Vos judėjom Į priekį. Taip sulaukėm 10 val. ryto, kai pasikeitus gydytojų pamainai atėjus viena ir sako: skatinamuosius paliekam, epidūrinį nuimam, vaisiui kažkas nepatinka  sad.gif  atsidarymas buvo gal 5 cm.  Tada prasidėjo visi "gražumai". Akyse raibo ir taip, o dar atėjus gydytoja su rankom naršė po ten. Rėkiau klykiau, o ji vis Tu dėl vaiko kenti. Buvo momentas, kai galvojau, kad nieko nenoriu, nei vaiko. Žodžiu, taip tęsės iki 15.30 kol galų gale suprato, kad pati nepagimdysiu irpadarė cezario pjūvį. Gimė dukrytė, tačiau po tokio gimdymo gulėjo savaitę reanimacijoje su klausimu išgyvens ar ne. Jai gimdymo metu trūko kraujagyslė, dabar vis vargstam su padidintu raumenų tonusu. Kokie jai buvo padaryti pažeimai ji galėjo neišgyvent, bet Ačiū Dievui nors gyva. Panos, matot, kad per 12 val. nepagimdysit reikalaukit oeracijos, nes kitaip ne tik vaikų neteksit, bet ir pačios galit kartu su jais iškeliaut į kitą pasaulį.
*

O dangau,kas dedasi pasaulyje?!Stiprybes jums ir nenusileiskite skriaudejams.K ad pinigus paimti tai jiems net ranka nesudreba,o kai vaikiukui ar mamai pakenkia,tai nei vieno kalto nebelieka.Jiems viskas praeis,o jums per amzius isires i sielas tai,kas ivyko.Uz savo vaika galva atiduociau.SEKMES JUMS MERGAITES!!! BUKITE SVEIKOS,NES TO NEI NUSIPIRKSI,NEI DOVANU GAUSI!LINKSMU SVENCIU!!! 4u.gif AS UZ JUS bigsmile.gif
Papildyta:
[quote=Germante,2005 06 10, 17:59]
Oi, atsiprasau, neisidemejau skaitydama apie tuos vandenis blush2.gif

O neprofesionaliu gydytoju, deja, visur yra, ne vien Klaipedoje. Man vyro sesuo neseniai pasakojo, kad viena jos pazistama moteris Danijoje gimde visai neseniai. Akuseres nusprende, kad pati laisvai gali pagimdyti, nes vaikas turetu buti apie 4 kg. Bet gimdant,vaikeliui turejo sulauzyti raktikauli, kad tilptu, bet tai nepadejo. Po to jau islindusia galvyte stume atgal. Kai galu gale padare cezari, vaikeli isrtauke jau mirusi. Ir jis svere beveik 6 kg. sad.gif Negalejau sulaikyti asaru kai visa tai isgirdau.
Bet gerai, kad jums viskas gerai baigesi. Dziaugiuosi uz jus wub.gif

Sekmes teisme.
*

[/quot
Kas cia per do siaubas!!! blink.gif Kaip taip galima? unsure.gif Viespatie,ka tas kudikelis iskente... verysad.gif .Tegu jo siela ramiai skraido debeseliuose. verysad.gif
Galway_girl
4u.gif
erikiuxxx
QUOTE(*margarita* @ 2007 04 06, 23:44)
Saunus pasakojimas thumbup.gif  smile.gif  wub.gif  Aukit diduciai! wub.gif
*

pries rasant nesamones reiktu perskaityt istorija doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Indrės mama @ 2005 06 08, 11:57)
*

Kosmaras ,nieko nera baisesnio uz tavo vaikui sukelta skausma ir pavoju jo sveikatai. Laikykites tvirtai abi kartu. Dziugu, kad viskas gerai baigesi,kad vyras supratingas,kad jum padeda,nes dauguma bega i krumus isigande sunkumu,Idomu ar pavyko laimeti teisma,Sekmes ir istvermes jum augant,laikykites 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.