Mes kadangi antram leliui artimiausiu metu nesiruosiam, tai nieko nekaupiam
QUOTE(sena niekšė @ 2008 10 08, 16:12) nesenai aptikau vienam žurnale straipsnį, kad jei mergaitę nuo mažens rengi berniukiškais rūbais, jai sunku išmokt būt moteriška. ir esmė ne tame, kad megztukas melsvas ir su mašinyte, bet dėl to, kad tai BROLIO (ar kito berniuko) nešiotas rūbas, vadinasi, augama pasąmonėje lygiuojasi į juos. kaži ar iki 2 metų dar ką supras mano brolis nešiojo mano išaugtus rūbus (aišku ne visus), bet nepasakyčiau, kad jis būtų moteriškas ar nemoka būt vyriškas
As daug ka parduodu, padovanoju, pasilikau tik pacius graziausius leliukiskus
QUOTE(sena niekšė @ 2008 09 02, 23:48) va iškilo toks klausimas -- ar antrajam vaikučiui perkate naujus daiktus (drabužius, žaislus, baldus), ar teninkatės tuo, ką išaugo vyresnėlis? pati buvau antras vaikas, ir man visi rūbai tekdavo išaugti sesės, naujus labai retai gaudavau ir jaučiau neteisybę. o dabar galvoju -- nuo sūnaus atlikę tiek visokių daiktų, kad antrajam gimus, naujų pirkt nelabai apsimoka. kol kūdikis -- tai aišku jam svarbu nebus, kokiais šliaužtais bus aprengtas, ir ant kokio šikpuodžio pasodintas. o kaip elgtis vėliau? ar tokius daiktus, kaip pvz. dviratukas atiduoti išaugtą brolio, ar pirkt naują? Kai kuriuos rūbus perku naujus, o šiaip daugiausiai brolio išaugtus nešioja Tokį dalyką kaip dviratis, pirktume turbūt kokia ypatinga proga, pvz. kalėdos, gimtadienis, tad kiekvienam būtų naujas QUOTE(Limcamca @ 2008 10 11, 13:33) Kai kuriuos rūbus perku naujus, o šiaip daugiausiai brolio išaugtus nešioja Tokį dalyką kaip dviratis, pirktume turbūt kokia ypatinga proga, pvz. kalėdos, gimtadienis, tad kiekvienam būtų naujas dviratis jau kas kita, manau, čia rimtas daiktas. be to, juk ir vaikai skirtingo amžiaus, ūgio. Tai kaskart reiktų reguliuot sėdynės, vairo aukštį. Aišku, tada abiem vienu metu reikėtų... QUOTE(sena niekšė @ 2008 10 08, 17:12) nesenai aptikau vienam žurnale straipsnį, kad jei mergaitę nuo mažens rengi berniukiškais rūbais, jai sunku išmokt būt moteriška. ir esmė ne tame, kad megztukas melsvas ir su mašinyte, bet dėl to, kad tai BROLIO (ar kito berniuko) nešiotas rūbas, vadinasi, augama pasąmonėje lygiuojasi į juos. nu netikiu QUOTE(JUNIGEDA2 @ 2008 10 13, 10:55) o aš tikiu. aišku, nelygu iki kada tai daroma. jei kūdikystėj, kai vaikas nesupranta, arba jei tai vienas-kitas universalus drabužis, tai bala nematė. bet trijų, keturių metų vaikas jau puikiai suvokia, kas mergaitiška, o kas berniukiška. nekalbu apie vyresnius. tai su berniukais tėveliai dar privengia rengti pabrėžtinai mergaitiškai. bet mergaites grynai pacaniškai aprengtas matyt yra tekę dažnai. negi patiems tėveliams nesinori savo vaikučių rengti gražiai, o ne bile kuom? QUOTE(sena niekšė @ 2008 10 13, 18:29) o aš tikiu netikiu ir aš aš buvau vyriausia,ir du broliai jaunesni,tai kartais mama man nupirkdavo berniukišką megztinį (aceit vistiek greit išaugsiu,liks broliams),pasiuvinėdavo biški blizgučių(aceit mergaitiškiau)aišku aš nebuvau tuo sužavėta,bet kad vyriška būčiau tai jau neee
tarp mano berniukų nemažas metų skirtumas, tai drabužių mažiui nesaugau.
jei drabužėlis nebemadingas tai visai kas kita. O jei geram stovy, tvarkingas, madingas ir vis kita - nematau problemos.
Ir manau, kad tos probelmos gal labiau vyresniem vaikam kyla nei tiem pypliukam
Labai džiaugiuosi, jei kas iš draugų atiduoda drabužėlių. Ir pati atiduodu. Nematau tame problemos. O kai mažylis nešioja vyresnio brolio drabužius, manau, mamai labai smagu, nes tada "prisimena" vyresnėlį buvusį mažą - ką ir kaip jis kitaip darė ar nedarė
Kol kas mažių rengiu išaugtais brolio drabužiukais
Liko daug drabužėlių, bet vis tik karts nuo karto nuperku kažką naujo. Labai jau norisi
O nemadingus gi namie, kieme gali sunešioti. Tada kad ir išteps, bus negaila
Rūbelius perku naujus (nes laaaabai jau to norisi), o visa kita nuo brolio likę (žaislai, kėdės ir t.t.)
Ir atlike ir nauji.
QUOTE(Nolla @ 2008 10 13, 17:18) tarp mano berniukų nemažas metų skirtumas, tai drabužių mažiui nesaugau. Tarp maniškių irgi skirtumas nemenkas, bet nešioja mažėlis dičkio rūbus ir madų nesivaiko
Perkam ir naujus, o turim ir is atlikusiu
mes irgi turim kai ką seno, bet labai jau noris pirkt kai ką naujo..
Mes taip pat turim sesuyes drapaneliu
Mes perkam naujus,nes berniukui nemausiu mergaitės rūbelių ir be to per laiką visai nedaug jų liko.
visus drabuzius nuo pirmo vaiko palikou antram ir man nesvarbu madingi ar ne svarbu kad svarus ir gerai atrodo, visada galma nupikti nauja bet kiek tas kainuoja daug nepripirksi , o ipac vaikams jie greitai auga
aišku, kad pirmagimio rūbussiūlau naudoti. šiuo klausimu aš žiūriu praktiškai: kūdikiui jokio skirtumo kuo jis aprengtas. jam nė motais ar sysioja į dėvėtus rūbus ar į naujus, vardinius. ir apskritai kūdikėliai geriausiai jaučiasi nuogi.
tačiau, kai vaikas jau turi savo nuomonę ir suvokia (bent minimaliai) daiktų vertę, štai tada ir verta pirkti jam naujus rūbus. tuomet išvengsit nuskriaustojo antrojo rolės. kiek teko susidurti, dažniausiai dėl aprangos savo nuomonę turi ir norus reiškia mokyklinukai, o kol mamos pieną geria, tai mano nuomone, svarbu, kad švarus, tvarkingas, natūralaus pluošto rūbeliais aprengtas. galima įsigyti keletą išeiginių variantų, bet ne visą garderobą supirkti. kai paaugs pinigėlius bus kur dėti, o kol kas paekonominkit, kol nerėkia: "noriu rauuudono, o ne mėlyno..."
kol mano panos buvo mazytes, tai mazei atlikdavo dickes rubeliai, dabar jau ne. apipirkineju abi is karto. bernuzelis nesioja ir naujus ir draugiu atiduotus rubelius
manau,kad vienas vaikiukas nesunšioja nauju kokybišku daiktų,tad liktu ir kitam
labai daug turiu nuo pirmo vaiko likusiu rubu,bet zinoma nauju taippat perkame..
as nuo pirmojo vaiko palikau daugybe drabuzeliu,apsidraudziau.nes ateityje tikiuosi antrojo dar,taip kad pravers,o ka reikes dar dasipirksiu.nes is naujo pirktis nuo nulio vaikui visko biskuti per brangu
pas mus didokas metu skirtumas,kad pasiliktume,bet savo atiduodam kitai mergytei
Mes savo mažiukę auginame tik ant draugų vaikų išaugtų drabužėlių, jie tikrai dar labai geros kokybės, be to ir patys draugai dažniausiai pirkdavo tuos drabužėlius iš skuduryno...
taip laikiau visus rubelius antram vaikui bet zinoma kad teko pirkti ir nauju nes pirma gime mergyte o antras berniukas
aš turiu dar daug nemažai drabužėlių įš pirmo vaiko, tiesa, tada daugiausia auginom su vystyklais, bet nieko nepanaudojau, viską pirkau..
QUOTE(sena niekšė @ 2008 09 02, 22:48) va iškilo toks klausimas -- ar antrajam vaikučiui perkate naujus daiktus (drabužius, žaislus, baldus), ar teninkatės tuo, ką išaugo vyresnėlis? pati buvau antras vaikas, ir man visi rūbai tekdavo išaugti sesės, naujus labai retai gaudavau ir jaučiau neteisybę. o dabar galvoju -- nuo sūnaus atlikę tiek visokių daiktų, kad antrajam gimus, naujų pirkt nelabai apsimoka. kol kūdikis -- tai aišku jam svarbu nebus, kokiais šliaužtais bus aprengtas, ir ant kokio šikpuodžio pasodintas. o kaip elgtis vėliau? ar tokius daiktus, kaip pvz. dviratukas atiduoti išaugtą brolio, ar pirkt naują? Na jei daiktas neprarades savo isvaizdos, gali ji parduoti, o siaip as visados laukiau kol paaugs mano peda,kad galeciau uzsideti savo seses kedus(tiesa, ju tada buvo deficitas)
mano antras sunus irgi nesioja vyresnelio drabuzius.perkame ir nauju,bet daugiau brolio,o mazojo isaugtus vel atiduodu draugei arba labdarai.beje,mazasis noriai rengiasi brolio drabuzeliais,mat nori but panasus i ji
Planuoju tai, kas naudojama ir toliau naudoti antram vaikiukui, o kas jau labai nudėvėta, nupirkt naujai.
Nuo dukros liko lovyte, vezimas, vonele ir kitos smulkmenos. Nors skirtumas 6 metai, bet laikem brolio vaikam, o pasirode kad mum geiciau prireike. Nemazai sutaupem...
as manau kad jei leidzia galimybes, antras kudykis turetu gauti naujus ir tik jo daiktus, nebent kokie relikviniai ar prasme turintys, as tai nieko nepasilieku antram, visu pirma greit jo neplanuoju o antra, manau jis nusipelne nauju daiktu kaip ir pirmas vaikas. Jei finansines galimybes prastesnes, tada gal...
QUOTE(Žanetyte @ 2009 02 03, 21:30) as manau kad jei leidzia galimybes, antras kudykis turetu gauti naujus ir tik jo daiktus, nebent kokie relikviniai ar prasme turintys, as tai nieko nepasilieku antram, visu pirma greit jo neplanuoju o antra, manau jis nusipelne nauju daiktu kaip ir pirmas vaikas. Jei finansines galimybes prastesnes, tada gal... abejoju ar gera mintis QUOTE(agute07 @ 2009 02 04, 09:56) o kuo ji negera?
Visus gerus drabužiukus ir batukus palikau. Kadangi gimė ir antroji dukrytė, tai labai gerai buvo, tų pirmų drabužiuk beveik visai nepirkau visi tiko buvę sesutės drabuželiai.
Dabar pradedu po truputi jau abi puošti O žaislų kalnai tai tikrai visi abiems dabar
As visus rubelius isploviau, islyginau ir atidejau, o kai gime antra mergyte net pati nepastebejau kiek pripirkau nauju rubeliu. Nors sakiau na tik kelis naujus nupirksiu
Manau,kad tai labai priklauso nuo metu skirtumo .Jei pastociau,tai aisku,kad viska reiketu is naujo pirkti,nes pirmam vaikui jau beveik 13 metu.O be to,beveik ir neturejau nuosavu rubeliu savo vaikiukui-beveik visi buvo skolinti
Auginu kol kas viena dukryte ir nesilaukiam,bet jau matau,kad tikriausiai reiks antram vaikuciui,jei jis bus, nauju drabuzeliu,nes dukryte labai viska istepa ir jau dauguma drabuzeliu,isskyrus ne naminius,yra neisskalbiami
Mano nuomonė sutampa su priešpaskutinėm, kad jei tik leidžia galimybės reikia pirkti naujus ir antram ir trečiam ir t.t . vaikeliui
Naudojames lovyte,kurioje miegojo 6 vaikai.Maniskis jau 7.Dabar ta lovyte pas mano broli,miega 8 lelius.Man smagu,lovyte su istorija
Visus stambius daiktus (vezima, lovyte, autokedute) pirkom naujus, gerus ir neutraliu spalvu, kad butu ir antram. Daug drabuzeliu 'paveldejom', ir tie patys nenusinesiojo, sudeti laukia....
Pati uzaugau vyresnes pusseseres drabuziais aprengta, visad buvau grazi nes jos mama labai modiste buvo
Kadangi mano pirmasis berniukas, o antroji mergaite, tai ne visus drabuzelius galiu pritaikyti. Po namus dukryte laksto su brolio drabuzeliais, iseiginius perku naujus. Jei butu buves antrasis berniukas, manau buciau dariusi panasiai. Vezimeliai, lovyte buvo tie patys, o pvz. patalyne su apsaugomis ir baldakymais pirkau naujus, nors puikus buvo brolio atlike. Zaisliukus stengiames pirkti tuos, kurie abiems butu idomus
jei antras vaikas bus berniukas tai teks visus naujus pirkt, jei mergaite tai naudosim likusius bet ir nauju irgi pirksim
Aš pirmo vaiko viską atidaviau draugėms ir giminaičiams. liko tik vonelė ir naktipuodis
viską perkam iš naujo....vienas malonumas man vaikšrinėti ir pirkti tokius grožius
o mes ir brolio rubelius sekmingai nesiojam
kol vaikas mazas tai drabuziai tie patys o veliau manau kai bus zymiai didesnis tada jau teks pirkt naujus
|