Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Daiktai antram vaikui
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Tėvų patirties taupyklė
Pages: 1, 2, 3, 4
mammy
Mes kadangi antram leliui artimiausiu metu nesiruosiam, tai nieko nekaupiam rolleyes.gif , viska isdalinu, o be to viskas supirkta melyna, zydra ir t.t. , o jei antra mergaite ( ko labai tikiuosi ) rolleyes.gif
Isila
QUOTE(sena niekšė @ 2008 10 08, 16:12)
nesenai aptikau vienam žurnale straipsnį, kad jei mergaitę nuo mažens rengi berniukiškais rūbais, jai sunku išmokt būt moteriška. ir esmė ne tame, kad megztukas melsvas ir su mašinyte, bet dėl to, kad tai BROLIO (ar kito berniuko) nešiotas rūbas, vadinasi, augama pasąmonėje lygiuojasi į juos.
*

kaži ar iki 2 metų dar ką supras g.gif

mano brolis nešiojo mano išaugtus rūbus (aišku ne visus), bet nepasakyčiau, kad jis būtų moteriškas ar nemoka būt vyriškas biggrin.gif
Lineja 29
As daug ka parduodu, padovanoju, pasilikau tik pacius graziausius leliukiskus wub.gif O antram manau taip pat noresis nauju drabuzeliu, o ne vilkt pirmojo isaugtais ax.gif
Limcamca
QUOTE(sena niekšė @ 2008 09 02, 23:48)
va iškilo toks klausimas -- ar antrajam vaikučiui perkate naujus daiktus (drabužius, žaislus, baldus), ar teninkatės tuo, ką išaugo vyresnėlis?
pati buvau antras vaikas, ir man visi rūbai tekdavo išaugti sesės, naujus labai retai gaudavau ir jaučiau neteisybę. o dabar galvoju -- nuo sūnaus atlikę tiek visokių daiktų, kad antrajam gimus, naujų pirkt nelabai apsimoka.
kol kūdikis -- tai aišku jam svarbu nebus, kokiais šliaužtais bus aprengtas, ir ant kokio šikpuodžio pasodintas. o kaip elgtis vėliau? ar tokius daiktus, kaip pvz. dviratukas atiduoti išaugtą brolio, ar pirkt naują?
*

Kai kuriuos rūbus perku naujus, o šiaip daugiausiai brolio išaugtus nešioja blush2.gif Žaislus perkam atskirus, ir mokom dalintis. Bet, yra kai kurie VIP žaislai, kurie vien tik vyresnėlio arba vien tik jaunėlio. Kadangi abu vienam kambary gyvena, tai baldai bendri. Patalynė, abiems atskira, nemaišome. Jei dičkiui nuperkam naują, tai ir mažiui naują. Jie paskui ten keičiasi, kai atsibosta biggrin.gif
Tokį dalyką kaip dviratis, pirktume turbūt kokia ypatinga proga, pvz. kalėdos, gimtadienis, tad kiekvienam būtų naujas 4u.gif
Isila
QUOTE(Limcamca @ 2008 10 11, 13:33)
Kai kuriuos rūbus perku naujus, o šiaip daugiausiai brolio išaugtus nešioja  blush2.gif Žaislus perkam atskirus, ir mokom dalintis. Bet, yra kai kurie VIP žaislai, kurie vien tik vyresnėlio arba vien tik jaunėlio. Kadangi abu vienam kambary gyvena, tai baldai bendri. Patalynė, abiems atskira, nemaišome. Jei dičkiui nuperkam naują, tai ir mažiui naują. Jie paskui ten keičiasi, kai atsibosta  biggrin.gif
Tokį dalyką kaip dviratis, pirktume turbūt kokia ypatinga proga, pvz. kalėdos, gimtadienis, tad kiekvienam būtų naujas  4u.gif
*

dviratis jau kas kita, manau, čia rimtas daiktas. be to, juk ir vaikai skirtingo amžiaus, ūgio. Tai kaskart reiktų reguliuot sėdynės, vairo aukštį. Aišku, tada abiem vienu metu reikėtų...
nesekme
QUOTE(sena niekšė @ 2008 10 08, 17:12)
nesenai aptikau vienam žurnale straipsnį, kad jei mergaitę nuo mažens rengi berniukiškais rūbais, jai sunku išmokt būt moteriška. ir esmė ne tame, kad megztukas melsvas ir su mašinyte, bet dėl to, kad tai BROLIO (ar kito berniuko) nešiotas rūbas, vadinasi, augama pasąmonėje lygiuojasi į juos.
*

nu netikiu
Limcamca
QUOTE(Isila @ 2008 10 13, 09:32)
dviratis jau kas kita, manau, čia rimtas daiktas. be to, juk ir vaikai skirtingo amžiaus, ūgio. Tai kaskart reiktų reguliuot sėdynės, vairo aukštį. Aišku, tada abiem vienu metu reikėtų...
*

drinks_cheers.gif O taip. Net, jei vieno gimtadienis, būtinai bent kažką ir kitam turi nupirkti doh.gif
sena niekšė
QUOTE(JUNIGEDA2 @ 2008 10 13, 10:55)
nu netikiu
*

o aš tikiu. aišku, nelygu iki kada tai daroma. jei kūdikystėj, kai vaikas nesupranta, arba jei tai vienas-kitas universalus drabužis, tai bala nematė. bet trijų, keturių metų vaikas jau puikiai suvokia, kas mergaitiška, o kas berniukiška. nekalbu apie vyresnius. tai su berniukais tėveliai dar privengia rengti pabrėžtinai mergaitiškai. bet mergaites grynai pacaniškai aprengtas matyt yra tekę dažnai.
negi patiems tėveliams nesinori savo vaikučių rengti gražiai, o ne bile kuom? unsure.gif
ERUGĖ
QUOTE(sena niekšė @ 2008 10 13, 18:29)
o aš tikiu

netikiu ir aš schmoll.gif
aš buvau vyriausia,ir du broliai jaunesni,tai kartais mama man nupirkdavo berniukišką megztinį (aceit vistiek greit išaugsiu,liks broliams),pasiuvinėdavo biški blizgučių(aceit mergaitiškiau)aišku aš nebuvau tuo sužavėta,bet kad vyriška būčiau tai jau neee schmoll.gif
Vaidė
tarp mano berniukų nemažas metų skirtumas, tai drabužių mažiui nesaugau. ax.gif Va mano vyresnėliui giminaitė vis savo sūnaus (keturiais metais vyresnio) atiduoda drabužius, tai kad ir beveik nauji, bet tokie nemadingi.... blush2.gif
Isila
jei drabužėlis nebemadingas tai visai kas kita. O jei geram stovy, tvarkingas, madingas ir vis kita - nematau problemos.

Ir manau, kad tos probelmos gal labiau vyresniem vaikam kyla nei tiem pypliukam
Rasakila
Labai džiaugiuosi, jei kas iš draugų atiduoda drabužėlių. Ir pati atiduodu. Nematau tame problemos. O kai mažylis nešioja vyresnio brolio drabužius, manau, mamai labai smagu, nes tada "prisimena" vyresnėlį buvusį mažą - ką ir kaip jis kitaip darė ar nedarė bigsmile.gif
Kol kas mažių rengiu išaugtais brolio drabužiukais smile.gif
JO/NE
Liko daug drabužėlių, bet vis tik karts nuo karto nuperku kažką naujo. Labai jau norisi biggrin.gif wub.gif Tik batukus visada perku naujus, kad pėdutė taisyklingai pastatyta būtų smile.gif
O nemadingus gi namie, kieme gali sunešioti. Tada kad ir išteps, bus negaila ax.gif
nobody
Rūbelius perku naujus (nes laaaabai jau to norisi), o visa kita nuo brolio likę (žaislai, kėdės ir t.t.) smile.gif
Reginok
Ir atlike ir nauji.
Soul
QUOTE(Nolla @ 2008 10 13, 17:18)
tarp mano berniukų nemažas metų skirtumas, tai drabužių mažiui nesaugau.  ax.gif Va mano vyresnėliui giminaitė vis savo sūnaus (keturiais metais vyresnio) atiduoda drabužius, tai kad ir beveik nauji, bet tokie nemadingi.... blush2.gif
*

Tarp maniškių irgi skirtumas nemenkas, bet nešioja mažėlis dičkio rūbus ir madų nesivaiko 4u.gif . Visus normaliai išsilaikiusus rūbus/žaislus kaupiu rusy dėžėse surūšiavusi pagal vaikų amžių. Ir dabar po mažėlio gerų rūbų neparduodu ir neišmetu- dalį atiduodu sunkiai besiverčiantiems, o geriausius- gal dar dukrytei prireiks... wub.gif
Leilla
Perkam ir naujus, o turim ir is atlikusiu smile.gif
S.N.A.S
mes irgi turim kai ką seno, bet labai jau noris pirkt kai ką naujo..
olantukas
Mes taip pat turim sesuyes drapaneliu lotuliukas.gif , taciau tik po namus. O siaip ir nauju isigyjam smile.gif
neringagin
Mes perkam naujus,nes berniukui nemausiu mergaitės rūbelių ir be to per laiką visai nedaug jų liko.
katiusa20
visus drabuzius nuo pirmo vaiko palikou antram ir man nesvarbu madingi ar ne svarbu kad svarus ir gerai atrodo, visada galma nupikti nauja bet kiek tas kainuoja daug nepripirksi , o ipac vaikams jie greitai auga 4u.gif
TOCAMI
aišku, kad pirmagimio rūbussiūlau naudoti. šiuo klausimu aš žiūriu praktiškai: kūdikiui jokio skirtumo kuo jis aprengtas. jam nė motais ar sysioja į dėvėtus rūbus ar į naujus, vardinius. ir apskritai kūdikėliai geriausiai jaučiasi nuogi.

tačiau, kai vaikas jau turi savo nuomonę ir suvokia (bent minimaliai) daiktų vertę, štai tada ir verta pirkti jam naujus rūbus. tuomet išvengsit nuskriaustojo antrojo rolės. kiek teko susidurti, dažniausiai dėl aprangos savo nuomonę turi ir norus reiškia mokyklinukai, o kol mamos pieną geria, tai mano nuomone, svarbu, kad švarus, tvarkingas, natūralaus pluošto rūbeliais aprengtas. galima įsigyti keletą išeiginių variantų, bet ne visą garderobą supirkti. kai paaugs pinigėlius bus kur dėti, o kol kas paekonominkit, kol nerėkia: "noriu rauuudono, o ne mėlyno..."
malena44
kol mano panos buvo mazytes, tai mazei atlikdavo dickes rubeliai, dabar jau ne. apipirkineju abi is karto. bernuzelis nesioja ir naujus ir draugiu atiduotus rubelius
miilunela
manau,kad vienas vaikiukas nesunšioja nauju kokybišku daiktų,tad liktu ir kitam mirksiukas.gif
XjolanteX
labai daug turiu nuo pirmo vaiko likusiu rubu,bet zinoma nauju taippat perkame..
aureda
as nuo pirmojo vaiko palikau daugybe drabuzeliu,apsidraudziau.nes ateityje tikiuosi antrojo dar,taip kad pravers,o ka reikes dar dasipirksiu.nes is naujo pirktis nuo nulio vaikui visko biskuti per brangu smile.gif
laumir
pas mus didokas metu skirtumas,kad pasiliktume,bet savo atiduodam kitai mergytei 4u.gif
rara
Mes savo mažiukę auginame tik ant draugų vaikų išaugtų drabužėlių, jie tikrai dar labai geros kokybės, be to ir patys draugai dažniausiai pirkdavo tuos drabužėlius iš skuduryno... smile.gif
laimav
taip laikiau visus rubelius antram vaikui bet zinoma kad teko pirkti ir nauju nes pirma gime mergyte o antras berniukas biggrin.gif
Ingrida75
aš turiu dar daug nemažai drabužėlių įš pirmo vaiko, tiesa, tada daugiausia auginom su vystyklais, bet nieko nepanaudojau, viską pirkau.. biggrin.gif
Dominykos
QUOTE(sena niekšė @ 2008 09 02, 22:48)
va iškilo toks klausimas -- ar antrajam vaikučiui perkate naujus daiktus (drabužius, žaislus, baldus), ar teninkatės tuo, ką išaugo vyresnėlis?
pati buvau antras vaikas, ir man visi rūbai tekdavo išaugti sesės, naujus labai retai gaudavau ir jaučiau neteisybę. o dabar galvoju -- nuo sūnaus atlikę tiek visokių daiktų, kad antrajam gimus, naujų pirkt nelabai apsimoka.
kol kūdikis -- tai aišku jam svarbu nebus, kokiais šliaužtais bus aprengtas, ir ant kokio šikpuodžio pasodintas. o kaip elgtis vėliau? ar tokius daiktus, kaip pvz. dviratukas atiduoti išaugtą brolio, ar pirkt naują?
*

Na jei daiktas neprarades savo isvaizdos, gali ji parduoti, o siaip as visados laukiau kol paaugs mano peda,kad galeciau uzsideti savo seses kedus(tiesa, ju tada buvo deficitas) smile.gif

mamaly
mano antras sunus irgi nesioja vyresnelio drabuzius.perkame ir nauju,bet daugiau brolio,o mazojo isaugtus vel atiduodu draugei arba labdarai.beje,mazasis noriai rengiasi brolio drabuzeliais,mat nori but panasus i ji smile.gif
lydekaite
Planuoju tai, kas naudojama ir toliau naudoti antram vaikiukui, o kas jau labai nudėvėta, nupirkt naujai.
Egle.vb
Nuo dukros liko lovyte, vezimas, vonele ir kitos smulkmenos. Nors skirtumas 6 metai, bet laikem brolio vaikam, o pasirode kad mum geiciau prireike. Nemazai sutaupem... biggrin.gif
Žanetyte
as manau kad jei leidzia galimybes, antras kudykis turetu gauti naujus ir tik jo daiktus, nebent kokie relikviniai ar prasme turintys, as tai nieko nepasilieku antram, visu pirma greit jo neplanuoju o antra, manau jis nusipelne nauju daiktu kaip ir pirmas vaikas. Jei finansines galimybes prastesnes, tada gal...
agute07
QUOTE(Žanetyte @ 2009 02 03, 21:30)
as manau kad jei leidzia galimybes, antras kudykis turetu gauti naujus ir tik jo daiktus, nebent kokie relikviniai ar prasme turintys, as tai nieko nepasilieku antram, visu pirma greit jo neplanuoju o antra, manau jis nusipelne nauju daiktu kaip ir pirmas vaikas. Jei finansines galimybes prastesnes, tada gal...
*

abejoju ar gera mintis doh.gif Naudojam sesės atlikusius, brolio ir nieko čia blogo nematau thumbup.gif
Žanetyte
QUOTE(agute07 @ 2009 02 04, 09:56)
abejoju ar gera mintis doh.gif Naudojam sesės atlikusius, brolio ir nieko čia blogo nematau thumbup.gif
*

o kuo ji negera? biggrin.gif argi as kur nors rasiau kad negerai/nesveika/negrazu naudoti seses brolio ar pusbrolio rubelius ar daiktus, jug tam ir yra tema, kad galetume issakyti savo nuomone. Sita tema negali turet vienos vieningos nuomones, as noreciau savo antram vaikui tureti visus naujus rubelius ir daiktelius, jau rasiau, jei galimybes finansines leis, man nerealiai patiko viska derint ir rinkt dukrytei, kur kazkokia vizija, kokia ji bus, kokie turetu buti jos rubai, kokia patalyne, lovyte, vezimukas ir t.t. taigi noreciau ta pakartot, be to, nemegstu kaupti jokiu daiktu, juolab jei ju greit nezadu naudot. Taigi man rodos, kad mintis gera (jei jau is vis imanoma taip ivardint) tik kartais galimybes to neleidzia padaryti, tai suprantama ir nieko cia keisto, juo labiau blogo.
-Lilė-
Visus gerus drabužiukus ir batukus palikau. Kadangi gimė ir antroji dukrytė, tai labai gerai buvo, tų pirmų drabužiuk beveik visai nepirkau visi tiko buvę sesutės drabuželiai.
Dabar pradedu po truputi jau abi puošti smile.gif
O žaislų kalnai tai tikrai visi abiems dabar thumbup.gif
diva3
As visus rubelius isploviau, islyginau ir atidejau, o kai gime antra mergyte net pati nepastebejau kiek pripirkau nauju rubeliu. Nors sakiau na tik kelis naujus nupirksiu doh.gif O sesutes isaugtus rubelius stengsimes sunesioti namuose ax.gif
SeRi
Manau,kad tai labai priklauso nuo metu skirtumo .Jei pastociau,tai aisku,kad viska reiketu is naujo pirkti,nes pirmam vaikui jau beveik 13 metu.O be to,beveik ir neturejau nuosavu rubeliu savo vaikiukui-beveik visi buvo skolinti verysad.gif
*Ilgakojė*
Auginu kol kas viena dukryte ir nesilaukiam,bet jau matau,kad tikriausiai reiks antram vaikuciui,jei jis bus, nauju drabuzeliu,nes dukryte labai viska istepa ir jau dauguma drabuzeliu,isskyrus ne naminius,yra neisskalbiami doh.gif Tai nebus kazko ir palikti,nebent tuos,kurie neilgai nesioti ir liko grazus smile.gif
boruzhe
Mano nuomonė sutampa su priešpaskutinėm, kad jei tik leidžia galimybės reikia pirkti naujus ir antram ir trečiam ir t.t . vaikeliui wub.gif
ega999
Naudojames lovyte,kurioje miegojo 6 vaikai.Maniskis jau 7.Dabar ta lovyte pas mano broli,miega 8 lelius.Man smagu,lovyte su istorija smile.gif
BlueFire
Visus stambius daiktus (vezima, lovyte, autokedute) pirkom naujus, gerus ir neutraliu spalvu, kad butu ir antram. Daug drabuzeliu 'paveldejom', ir tie patys nenusinesiojo, sudeti laukia....

Pati uzaugau vyresnes pusseseres drabuziais aprengta, visad buvau grazi nes jos mama labai modiste buvo biggrin.gif
~aiwa~
QUOTE(boruzhe @ 2009 03 11, 23:50)
kad jei tik leidžia galimybės reikia pirkti naujus ir antram ir trečiam ir t.t . vaikeliui wub.gif
*

drinks_cheers.gif kokį malonumą suteikia tas drabužėlių pirkimas dar negimusiam žmogučiui biggrin.gif sutinku su šia nuomone smile.gif
Aidola
Kadangi mano pirmasis berniukas, o antroji mergaite, tai ne visus drabuzelius galiu pritaikyti. Po namus dukryte laksto su brolio drabuzeliais, iseiginius perku naujus. Jei butu buves antrasis berniukas, manau buciau dariusi panasiai. Vezimeliai, lovyte buvo tie patys, o pvz. patalyne su apsaugomis ir baldakymais pirkau naujus, nors puikus buvo brolio atlike. Zaisliukus stengiames pirkti tuos, kurie abiems butu idomus mirksiukas.gif
~mama mia~
jei antras vaikas bus berniukas tai teks visus naujus pirkt, jei mergaite tai naudosim likusius bet ir nauju irgi pirksim biggrin.gif
kristinka:)
Aš pirmo vaiko viską atidaviau draugėms ir giminaičiams. liko tik vonelė ir naktipuodis lotuliukas.gif
viską perkam iš naujo....vienas malonumas man vaikšrinėti ir pirkti tokius grožius wub.gif wub.gif
urte484
o mes ir brolio rubelius sekmingai nesiojam biggrin.gif na zinoma ir naujus perkam,bet kol vaikas maziukas nematau cia nieko blogo ax.gif
demo versija
kol vaikas mazas tai drabuziai tie patys o veliau manau kai bus zymiai didesnis tada jau teks pirkt naujus
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.