sena niekšė
2008 09 02, 22:48
va iškilo toks klausimas -- ar antrajam vaikučiui perkate naujus daiktus (drabužius, žaislus, baldus), ar teninkatės tuo, ką išaugo vyresnėlis? pati buvau antras vaikas, ir man visi rūbai tekdavo išaugti sesės, naujus labai retai gaudavau ir jaučiau neteisybę. o dabar galvoju -- nuo sūnaus atlikę tiek visokių daiktų, kad antrajam gimus, naujų pirkt nelabai apsimoka. kol kūdikis -- tai aišku jam svarbu nebus, kokiais šliaužtais bus aprengtas, ir ant kokio šikpuodžio pasodintas. o kaip elgtis vėliau? ar tokius daiktus, kaip pvz. dviratukas atiduoti išaugtą brolio, ar pirkt naują?
Juk galima daug ka parduoti, o veliau nusipirkti nuaja viska vel  tik reikia uzsiimti  jei pati jautete nuoskauda, tai nedarykite tos pacios klaidos kadangi as esu vyriausia, tai man nebuvo aktualu
na, tarp vaikų bus skirtumas mažas. Tvarkingai kroviau pirmojo daiktaus ir laikiau antrajam. tiesa ne viską, bet didžiąją daugumą. Leliukui tikria bus dzin, o kai bus vyrenis, žiūrėsim. Realiai nematau problemos. Nors pati neturėjau vyresnės sesės, bet turėjau kieno rūbus nešioti ir nemačiau tame problemos. Priešingai, gavusi kai kuriuos jaučiausi krūta  Planuoju dalį palikt pirmojo, dalį pirkti.
sena niekšė
2008 09 03, 15:58
QUOTE(Ida25 @ 2008 09 03, 08:30) Juk galima daug ka parduoti, o veliau nusipirkti nuaja viska vel  tik reikia uzsiimti  jei pati jautete nuoskauda, tai nedarykite tos pacios klaidos nu tada kitokie laikai buvo. labai abydna būdavo, kad kai sesei ko nors reikdavo, ją vesdavosi į parduotuves, pas siuvėjas, o jei man, tai ištraukdavo iš spintos gilumos, kažką paraukdavo, kažką prilenkdavo -- ir turėkis.  dabar tai drabužių nekaupiu, nelopau, neadau -- jei prarado prekinę išvaizdą, negailestingai išmetu po velnių. dėl to antram vaikui neteks to patirt. tik va ką daryt su tokiais, kokie gal vieną-du kartus apsivilkti, bet jau nebetinka. užsiiminėti pardavinėjimu ar atiduoti į labdarą, o paskui iš naujo pirkti gal tokius pačius -- nu nelabai praktiška logika. tai todėl man ir įdomu, kas po keletą vaikų turi -- kaip jūs elgiatės ir kaip vaikai reaguoja?
jeigu rūbelis geras, vilktas vos du tris kartus, kam ji mest. Palaikyk, susigadys. Na, po namus sutrins. Be to, juk galima ir vaikui pasakyt, kad šis rūbelis koks nors ypatingas, specialiai saugotas ir pan. Kai bus mažuliukas, juk tikrai tam reikšmės nesuteiks. Suteiks tada, kai ims suprasti, kai paaugs. Tada galima žiūrėt, kaip vaikas reaguoja, ką sako ir jaučiasi. matysi, kad vaikui nepatinka - užlaikytus rūbelius padovanosi, atiduosi, parduosi. Vaiko nuomonės atsiklausi.
Tarp maniškių penkerių metų skyrtumas,bet kai kuriuos rubelius aš pasilikau. Nemanau,kad namuose vaikui turėtu didelės reikšmės ką devėti
vyšniux
2008 09 04, 10:30
As graziausius ir labai nedaug nesiotus,neutraliu spalvu dedu dezen ir palieku antrajam  .Prastesnius atiduodu,vidutinius parduodu  . O,kad maziukas nesios tik vyresnelio rubelius,manau,is tiesu nesazininga ir vaikui nemaza nuoskauda turi palikti  .
sena niekšė
2008 09 04, 17:45
kaip dėl drabužių, tai jau sakiau -- daug prikaupus neturiu, tai vistiek reiks pirkt. bet yra visokie kitokie daiktai -- puodukai, lėkštutės, lemputės, baldeliai, žaidimų technika. kaip elgiatės su tais?
Stebukle
2008 09 04, 19:00
Jei tai geras daiktas, nenunesiotas palikciau antrajam. Nors ir auginu porele, bet keleta rubu mano mazius nesioja dukrytes isautu, golfai, treningai. Nematau tame problemu  Aisku, kai paaugs tuomet to stengsimes isvengt, bet dabar kol mazi  i kiema pats tas
QUOTE(sena niekšė @ 2008 09 03, 00:48) va iškilo toks klausimas -- ar antrajam vaikučiui perkate naujus daiktus (drabužius, žaislus, baldus), ar teninkatės tuo, ką išaugo vyresnėlis? pati buvau antras vaikas, ir man visi rūbai tekdavo išaugti sesės, naujus labai retai gaudavau ir jaučiau neteisybę. o dabar galvoju -- nuo sūnaus atlikę tiek visokių daiktų, kad antrajam gimus, naujų pirkt nelabai apsimoka. kol kūdikis -- tai aišku jam svarbu nebus, kokiais šliaužtais bus aprengtas, ir ant kokio šikpuodžio pasodintas. o kaip elgtis vėliau? ar tokius daiktus, kaip pvz. dviratukas atiduoti išaugtą brolio, ar pirkt naują? pas mane vis kitaip, nei pas visus žmones pirmagimiui kūdikėliui rengiau visokius sudovanotus, sesers vaikų išaugtus, dar uošvienė parūpindavo iš padėvėtų. Išskalbia, išlygina... nu matos, kad dėvėti, betgi švarūs, nesuplyšę. Kita vertus, naują drabužį išplauni porą kartų ir jau irgi matosi, kad dėvėtas. Po kurio laiko kad sukilo pyktis - tai ką, aš savo vaikui negaliu drabužių pagal save supirkti  ir pradėjau  Taigi, antrasis augo toks baisiai apynaujis kūdikėlis. Aišku, dėjau daiktus trečiajam. Mintyse visada žinojau, kad turėsiu tris vaikus. Taigi, gražiai lanksčiau ir dėjau. Gimė trečias. Nu šakės  Nerandu, kur sukišau naujagimio ir kūdikėlio drapanas  matyt, saugiai  padėjimo tiek daug... Taigi, mažėlis auga su naujais drabužėliais žaislai... aš už tai, kad vaikas mokytųsi ir praktiškai pažiūrėt į daiktus. aišku, kol nepradės mokėti už savo norus iš savo taupyklės, tai nesupras. Tai laikyčiaus viduriuko - biškį senų, padėvėtų, biškį naujų... QUOTE(Isila @ 2008 09 04, 09:02) jeigu rūbelis geras, vilktas vos du tris kartus, kam ji mest. Palaikyk, susigadys. Na, po namus sutrins. Be to, juk galima ir vaikui pasakyt, kad šis rūbelis koks nors ypatingas, specialiai saugotas ir pan. Kai bus mažuliukas, juk tikrai tam reikšmės nesuteiks. Suteiks tada, kai ims suprasti, kai paaugs. Tada galima žiūrėt, kaip vaikas reaguoja, ką sako ir jaučiasi. matysi, kad vaikui nepatinka - užlaikytus rūbelius padovanosi, atiduosi, parduosi. Vaiko nuomonės atsiklausi. neperku tokio rūbelio, kurį teks vilktis vieną ar du kartus. Perku drabužėlius ryškius, su žinomais šių dienų herojais, medvilninius. Tai tokį drabužį net ir padėvėtą bus malonu užsivilkti ir broliui. Kalbu apie vaikus nuo naujagimio iki 5 metų amžiaus, berniukus. Kai paaugsim, bus matyt. ai.. nu šiand mačiau "tragediją" - eina mama, vedasi kokių 4-5 metų mergaitę. Matosi, kad surinko ir aprengė tuo ką turi - raudonas storų siūlų megztukas, iš po jo kyšo ružavas lengvas šifono sijonas, karpytas liepsnelėm, su rutuliukais-blizgučiais, juodos pėdkelnės. auginu tik bernus... gal ko nesuprantu
Pookelis
2008 09 05, 20:26
QUOTE(naitas @ 2008 09 05, 15:47) ai.. nu šiand mačiau "tragediją" - eina mama, vedasi kokių 4-5 metų mergaitę. Matosi, kad surinko ir aprengė tuo ką turi - raudonas storų siūlų megztukas, iš po jo kyšo ružavas lengvas šifono sijonas, karpytas liepsnelėm, su rutuliukais-blizgučiais, juodos pėdkelnės. auginu tik bernus... gal ko nesuprantu  Gal ... O gal ne mama aprengė, o mergaitė pati apsirengė kaip jai gražu ir nenorėjo persirengt
Upokšnis
2008 09 05, 20:43
QUOTE(sena niekšė @ 2008 09 02, 23:48) va iškilo toks klausimas -- ar antrajam vaikučiui perkate naujus daiktus (drabužius, žaislus, baldus), ar teninkatės tuo, ką išaugo vyresnėlis? pati buvau antras vaikas, ir man visi rūbai tekdavo išaugti sesės, naujus labai retai gaudavau ir jaučiau neteisybę. o dabar galvoju -- nuo sūnaus atlikę tiek visokių daiktų, kad antrajam gimus, naujų pirkt nelabai apsimoka. kol kūdikis -- tai aišku jam svarbu nebus, kokiais šliaužtais bus aprengtas, ir ant kokio šikpuodžio pasodintas. o kaip elgtis vėliau? ar tokius daiktus, kaip pvz. dviratukas atiduoti išaugtą brolio, ar pirkt naują? Manau daugumai žmonių, kurie šeimoje buvo antri, teko tokia dalia: nešiojo vyresnių brolių/seserų rūbus. Juk logiška - jei rūbas geras, kam jį išmesti, juk gali antras vaikas sunešioti. Su daiktais šiek tiek kitaip: jie susidėvi, lūžta, morališkai pasensta. Todėl jų ateinančiosm kartosm nelabai ir padėsi. Mažajam bandžiau taikyti vyresnėlio rūbus, bet neatitinka dydžiai pagal amžių  Ką vyresnėliui pirkau žiemai, tas mažėliui tinka vasarą. Ir atvirkščiai. Kasdienai rūbų atrandu tinkamų, o išeiginius - perku. Dėl daiktų. Vyresnėlis naudojasi savo daiktais ir nenori su jais skirtis. Mažėliui perkam irgi naujus. Ir žaislus perkam kiekvienam atskirai. Nedaug, bet kokybiškus, kad ilgiau galėtų jais džiaugtis.
sena niekšė
2008 09 05, 21:44
ačiū už nuomones QUOTE(naitas @ 2008 09 05, 15:47) neperku tokio rūbelio, kurį teks vilktis vieną ar du kartus. Perku drabužėlius ryškius, su žinomais šių dienų herojais, medvilninius. Tai tokį drabužį net ir padėvėtą bus malonu užsivilkti ir broliui. o man taip nespecialiai gaunasi kažkaip  būna kad reikia kur nors eit ar važiuot, ir matai kad nėr kuo padoriai aprengt. tada nuperki tam kartui, su mintim kad toliau laimingai nešios. nu bet kasdienai, tai neišlenda iš kamufliažinių kombinezonų (praktiškiausias rūbas purvinam kiemui), tai tie kultūringi megztukai ar kelnytės taip ir praguli stalčiui iki kito pasimatavimo kai jau... nebetinka  QUOTE ai.. nu šiand mačiau "tragediją" - eina mama, vedasi kokių 4-5 metų mergaitę. Matosi, kad surinko ir aprengė tuo ką turi - raudonas storų siūlų megztukas, iš po jo kyšo ružavas lengvas šifono sijonas, karpytas liepsnelėm, su rutuliukais-blizgučiais, juodos pėdkelnės. auginu tik bernus... gal ko nesuprantu  ai, nemanau kad pati mama aprengė. maniškis kažkada prisiminė kad turi kepurę su ausim (žieminę) ir reikėjo būtinai su ja eit į parką. arba jam suplyšusios kelnės pačios geriausios. nori naujas tokias pačias tik sveikas apmaut -- ne ir viskas. nelinkus aš peštis dėl tokių dalykų. tegu pasidžiaugia jei jam taip gerai, o paskui paslėpsiu arba išmesiu, ir bus pamiršta.
Mūsų mažajai tai tenka sesės rūbeliais tenkintis, labai mažai ką perku, nebent kas padovanoja kokį naują
Jei vaikai vienos lyties tai is ties galima palikti , as nuo vyresnio dejau drabuzelius beveik visus ( na tik suplysusius ir demetus ismezdavau) , o gime mergaite  . Na nesinori berniukiskais rengt  . Taigi perku beveik visus naujus, o senieji laukia eiles palepeje. Be to rubai pasensta, manau laikyti verta tik jei skirtumas mazas tarp vaikuciu nusimato .
Ledine shirdis
2008 09 12, 17:52
mes turim ir atlikusiu,bet dauguma perkam naujus
dainadi
2008 09 12, 18:37
Savo sūnaus išaugtus pasiūlau giminaičių ar draugių vaikams, o jam perku naujus, o dukrytei - kai kas sugrįžo, bet kadangi - pas visas vyrai, tai tenka pirkti naujus drabužėlius
Gerus, nenunesiotus rubelius atidedu. Nematau bedos, jei maziukas uzsides brolio viena kita maikute ar kelnytes. Svarbiausia kad butu svarus ir tvarkingi. Dabar pilna palepe deziu su rubeliais  Galvoju tik jei gims mergyte antra, tai  Kam visa si turta teks atiduoti  Nebent trecia broliuka organizuoti Pati esu antras vaikas, man buvo didele garbe nesioti sesers rubelius  Cia manau, nuo vaiko ir auklejimo priklauso ir seimos poziurio, ar trauma vaikui nesioti antra karta ar ne
joojoooj
2008 09 15, 10:50
turiu 2dukrytes, tarp kuriu mazas skirtumas. mazoji nesioja visus sesutes rubelius. kolkas per maza priestarauti, bet kaip man paciai nusibodo vis tuos paciu rubus matyti ant vaiku
QUOTE(sena niekšė @ 2008 09 03, 16:58) nu tada kitokie laikai buvo. labai abydna būdavo, kad kai sesei ko nors reikdavo, ją vesdavosi į parduotuves, pas siuvėjas, o jei man, tai ištraukdavo iš spintos gilumos, kažką paraukdavo, kažką prilenkdavo -- ir turėkis.  dabar tai drabužių nekaupiu, nelopau, neadau -- jei prarado prekinę išvaizdą, negailestingai išmetu po velnių. dėl to antram vaikui neteks to patirt. tik va ką daryt su tokiais, kokie gal vieną-du kartus apsivilkti, bet jau nebetinka. užsiiminėti pardavinėjimu ar atiduoti į labdarą, o paskui iš naujo pirkti gal tokius pačius -- nu nelabai praktiška logika. tai todėl man ir įdomu, kas po keletą vaikų turi -- kaip jūs elgiatės ir kaip vaikai reaguoja?  ir aš taip pat jaučiausi  tik kad turėjau vyresnį brolį ir mama mane labai dažnai jo drabužėliais rengdavo. Dar darželyje ėmiau jausti didelę nuoskaudą, kad kitos mergaitės vaikšto merjaitiškomis bliuskelėmis, o aš - aprengta vyriškais marškiniais (mergaitiškų marškinių tada arba nebuvo, arba mama nepirko). Ir megztinius, striukes brolio turėjau tampyti. Tik žaislus skirtingus pirko, pačiūžas ir dviračius, nes brolis savo daiktus greitai sudroždavo. O dabar tai bent jau kol kas savo mažiui (2m.3men) sėkmingai pritaikau vyresnio rūbelius ir inventorių. jis kol kas dar pageidavimų jokių nereiškia, tačiau kai paaugs, manau, dėl geresnių nuo brolio likusių rūbelių pavyks susitarti (berniukai vis dėlto abu), bet esu nusiteikusi ir jam pirkti lygiai taip pat ką nors gražesnio, geresnio, kaip ir broliui. Na ir, aišku, atsižvelgsim į jo nuomonę, nes tikrai nenoriu, kad jis jaustų tokią nuoskaudą, kurią aš pati iki šiol pamenu.
Perfect
2008 09 16, 14:10
Lovelė, automobilinė kėdelė, kėdelė valgymui, vežimukas, kai kurie drabužiukai ir žaislai - visa tai naudojom ir antrajam vaikiukui, nes tikrai daiktai geros kokybės, nevertėjo pardavinėti ar pirkti naujus. Be to, amžiaus skirtumas nedidelis, tai nespėjom ir parduoti Na, bet kadangi pirmas vaikiukas - berniukas, o antras - mergaitė, tai aišku, drabužius tenka pirkti naujus. Juk mergaiei norisi ir ažūrines pėdkelnes apmauti, ir suknelę apvilkti
QUOTE(sena niekšė @ 2008 09 04, 18:45) kaip dėl drabužių, tai jau sakiau -- daug prikaupus neturiu, tai vistiek reiks pirkt. bet yra visokie kitokie daiktai -- puodukai, lėkštutės, lemputės, baldeliai, žaidimų technika. kaip elgiatės su tais? na, puodukai lėkštutės, jei nebus sugadinti, tik ir vyresnėlio. Paskui pirksiu atskirus. Lai savo turi. Lovelė dar nuo mano brolio likus, berods, maniškis bus šetas ar septintas jos gyventojas. Maitinimo kėdutė irgi vyresnėlio. Tas pats su vonele. Barškučius irgi palikau kai kuriuos. Katrie žasilai liks, tie liks. Sulūžusių ir sugadintų tikrai nelaikysiu.
super33
2008 09 16, 21:09
QUOTE(sena niekšė @ 2008 09 02, 23:48) va iškilo toks klausimas -- ar antrajam vaikučiui perkate naujus daiktus (drabužius, žaislus, baldus), ar teninkatės tuo, ką išaugo vyresnėlis? pati buvau antras vaikas, ir man visi rūbai tekdavo išaugti sesės, naujus labai retai gaudavau ir jaučiau neteisybę. o dabar galvoju -- nuo sūnaus atlikę tiek visokių daiktų, kad antrajam gimus, naujų pirkt nelabai apsimoka. kol kūdikis -- tai aišku jam svarbu nebus, kokiais šliaužtais bus aprengtas, ir ant kokio šikpuodžio pasodintas. o kaip elgtis vėliau? ar tokius daiktus, kaip pvz. dviratukas atiduoti išaugtą brolio, ar pirkt naują? Manau smagiau vaikui jei jis gauna savo, bet viskas priklauso nuo to kaip aukleji ir aisku nuo finansu  . Pvz jei perki dvirati galima sakyt, kad dviratis perkamas abiem, tik pirmas juo vazines vyresnelis.
sena niekšė
2008 09 17, 16:15
QUOTE(super33 @ 2008 09 16, 22:09) Manau smagiau vaikui jei jis gauna savo, bet viskas priklauso nuo to kaip aukleji ir aisku nuo finansu  . Pvz jei perki dvirati galima sakyt, kad dviratis perkamas abiem, tik pirmas juo vazines vyresnelis. o nuo kokio amžiaus vaikas ima pareikšti, kad jis norėtų/nenorėtų brolio daiktų?
Kol dar mažos ir greitai išauga, rengiu vyresniosios rubeliais. nes neprotinga būtų pirkinėti kai tokios kainos, o rubas tik kelis kartus dėvėtas. Bet...jau mažoji beveik pasivijo, tai dabar toks momentas kai dalinames  . O vėliau matysim, gal pirksime abiems iš karto naujus  Oj...jo...jo
medison
2008 09 18, 10:41
Lovelę,vežimėlį,triratuką,dukrytė paveldėjo iš brolio  ,rūbų ir buvau kažkiek atsidėjus,kurie dar nesunešioti brolio buvo,tai treningiukai tokie,striukės pravertė iškyloms į gamtą,po kiemą  . Tik ,kad labai jau mums su vyru norėjosi savo mergaitę puošt  ,taip kad sūnaus rūbelius greit išdalijome kam jų reikėjo.. dabar dukrytė mielai miega su brolio maikutėmis išaugtomis,tipo naktinukai Gal kai brolius ar seses augini gali labiau pirmagimių rūbus pritaikyt antriems,o dabar tai kažkaip man nei šeip nei taip būtų Mes augom trys sesės,tai ir aš prisimenu tą nuoskaudą,kai ištraukdavo iš spintos,palenkdavo,paraukdavo ir tipo jau papuošta  ,bet gal anksčiau tokių galimybių mūsų tėvai neturėjo kad kaip mes dabar turim  ,tiesiog nežinau...gal į kitus dalykus dėmesį kreipdavo
Milituke
2008 09 18, 12:43
Tarp mano mergicku nera didelis metu skirtumas, nemazai rubeliu mazajai saugojau vyresneles devetus, kol kas nera kam gincytis. Bet jei nauja ruba perkame vyresneliai, dazniausiai kazka panasaus ir mazelei  Todel daug rubeliu turi vienodu, nauju. O namuose, kieme, jokio skirtumo ar seses buvo tas rubelis, ar ne  Taip pat ir su zaislais dalis likusi, dalis nauju. Nera pas mus tai, akd viskas tik vyresneles butu like O va kaip bus su dviratuku, nezinau  Nes dabar jau biems jis labai reikalingas  Nors mazoji dar net nemina
dangausvaivorykste
2008 09 20, 12:00
Na dar antro neturime vaikucio ir nezinia kada jis bus  ,bet liks lovyte,staliukas su kedute,zaislu.Drabuziu nededu i spinta nes turiu kur ju laikyti,atidaviau drauges vaikui,o kuriuos jau nesinorejo draugem atduoti tai prie konteinerio,iskalbtus svarius padejau gal kam prireiks.... Tad kaip yra sakoma antras vaikas ir kiti drabuziai......
renaciukas2
2008 09 20, 12:51
Pas mane tarp vaiku didelis skirtumas,pirmosios geresnius drabuzelius rinkau dejau,o gime berniukas ir kaip perziurejau po 7metu tuos rubelius be gailescio nunesiau prie konteinerio,gerokai sensteleja,manau kad jai ilgai uzlaikysit tai ne kas
dangausvaivorykste
2008 09 20, 13:00
QUOTE(renaciukas2 @ 2008 09 20, 10:51) Pas mane tarp vaiku didelis skirtumas,pirmosios geresnius drabuzelius rinkau dejau,o gime berniukas ir kaip perziurejau po 7metu tuos rubelius be gailescio nunesiau prie konteinerio,gerokai sensteleja,manau kad jai ilgai uzlaikysit tai ne kas  Apie tai ir as pagalvoju kam man tuos drabuzelius laikyti nes antro vaikuti planuoju tik po kokiu 4-5metu tad kai jau planuosiu ar lauksiuosi tada ir drabuzeliu nusipirksiu......
ingakyca
2008 09 21, 14:19
Kadangi antro vaiko neturiu, tai nieko ir nekaupiu, nei drabužių, nei vežimų, nei žaislų (ta prasme barškučių ir pan. kūdikiškų dalykų). Nematau prasmės kaupti  Aišku kas planuoja tarp vaikų mažą metų skirtumą, tai naudinga turėt daiktų įvairių, kuriuos galima panaudot, bet tie kurie planuoja po ten 5-10 metų ar iš vis neplanuoja daugiau vaikų, manau neverta namų apsikrauti bereikalingais daiktais
Lavazza
2008 09 21, 22:41
QUOTE(naitas @ 2008 09 05, 12:47) ai.. nu šiand mačiau "tragediją" - eina mama, vedasi kokių 4-5 metų mergaitę. Matosi, kad surinko ir aprengė tuo ką turi - raudonas storų siūlų megztukas, iš po jo kyšo ružavas lengvas šifono sijonas, karpytas liepsnelėm, su rutuliukais-blizgučiais, juodos pėdkelnės. auginu tik bernus... gal ko nesuprantu  Manau, kad cia mazoji taip nusprende pati pasiredyti  mano pana, dabar laaabai kategoriskai reiskia savo nuomone, pvz siandien prie maikes ir sortuku uzsidejo ziemine kepure ir pistines  puse dienos pravaiksciojo, kai uzmigo nurengiau ir paslepiau paredus... arba apsirengia tokia pusta tiuline suknele ir prie jos apsiauna guminius batus...nu ir ka tu jai...jai grazu, patinka, patogu ir tegu...as pati pamenu, kai budama kokiu 5m devejau tik seses kokias 6 dydzias per didelius batus ir suknele, kuri vilkdavos zeme (man 6m, sesei 17m) QUOTE(Upokšnis @ 2008 09 05, 18:43) Mažajam bandžiau taikyti vyresnėlio rūbus, bet neatitinka dydžiai pagal amžių  Ką vyresnėliui pirkau žiemai, tas mažėliui tinka vasarą. Ir atvirkščiai. Kasdienai rūbų atrandu tinkamų, o išeiginius - perku.  pas mus ta pati problema kadangi auginu dvi panas, atrode, kas cia tokio visi rubeliai yra, labai liuks, nieko pirkti nereiks...bet... koks malonumas puosti savo dukrytes  kitas aspektas, pradejom rengti sese isaugtais rubeliais, pasiziuriu nuotraukas  abi vienodais rubais... ir grazu ir apmaudu, kodel mazoji nuskriausta turi but? tai va ir redom, dali perkam nauju, dali senu, ziaslais kol kas pasidalina, nes mazoji i dickes eritorija dar nesikesina, kazi kaip bus po poros men
vilmoksas
2008 09 23, 21:41
Mažajam liko maikučių, nes jos kaip ir neišeina iš mados, po namus sunešioja, o kitu daiktų netaupiau, nemažzai išdalinau.
Carevna
2008 09 24, 11:43
svetima
2008 09 24, 12:01
Visus nesunešiotus vyresniosios rūbus pasilikau..Ir nesigailiu-dauguma jų atlaiko ir antrą dukrą, o nauji būna greičiau nuplyšta-kokybė daiktų prastėja  ..Skirtumas tarp mano merginų-5 metai.. Ypač geri būdavo "Utenos trikotažo" rūbeliai-dabar gaila nelabai jų bėra.. O šiaip mažoji nuskriausta nesijaučia-nuperku jai ir naujienų, o dar turi krūva sesės ir mano draugių atiduotų rūbų-vien visokių sijonėlių (nelabai praktiškų) pilna spinta, išeiginių suknių, tai kasdien eina apie spintą, puošiasi, rengiasi..Ir negaila.. Yra likę neblogų striukyčių, batukų nuo sesės..Bet jei tik kažkas nuplyšta, sugenda, iškart perku naują..Laikiau vyresniosios rūbus ne dėl materialinių sumetimų, tiesiog dėl nostalgijos.. Mažoji visai nsipriešina rengiama sesės rūbais-tik patikslina-ar čia sesės, ar naujas.. Jei nepatinka, tai gali ir naujas nepatikt-ir neužvilksi tada
tarp mano vyru skirtumas beveik 8 metai. Pirmojo rubeliu nelaikiau- atidaviau draugams ir giminems, kurie tada gimdesi. Kai gime antrasis, tai tie rubeliai man grizo su kaupu- buvo ir vyresniojo, ir nauju. Kaip malonu uzvilkt vyresnelio ruba mazajam ir pagal nuotraukytes paziurejus suprast- kaip jie skirtingai auga. Aisku, nunesiotu ir paplesytu nieks net nevilko. O dabartinius vyresnelio rubus irgi atiduodu kitiems- negi dabar kokius 6 metus laikysiu? I ka jie bus panasus? Tiesa, vyresnelio palikau kriksto rubelius, kurie mazajam irgi labai gerai tiko. Paliksio ir vyresniojo kostiuma- labai jau grazus ir sakyciau brangiai kainaves. O mazajam perkam naujus ir ne tik, be to, ir drauges geresnius rubelius savo vaiku isaugtus atiduoda. Taip ir laviruoji- kas is atiduotu, ka reikia- perki naujus.
Upokšnis
2008 09 27, 08:18
QUOTE(Lavazza @ 2008 09 21, 23:41) ziaslais kol kas pasidalina, nes mazoji i dickes eritorija dar nesikesina, kazi kaip bus po poros men  Į teritoriją pradės kesintis, kai mažoji sulauks 1 - 1,5 metų. Tada bus kova už žaislus  Vėliau susigyvens su tokia padėtimi ir draugiškai žais.
Klepesova
2008 09 27, 13:47
QUOTE(sena niekšė @ 2008 09 03, 00:48) va iškilo toks klausimas -- ar antrajam vaikučiui perkate naujus daiktus (drabužius, žaislus, baldus), ar teninkatės tuo, ką išaugo vyresnėlis? pati buvau antras vaikas, ir man visi rūbai tekdavo išaugti sesės, naujus labai retai gaudavau ir jaučiau neteisybę. o dabar galvoju -- nuo sūnaus atlikę tiek visokių daiktų, kad antrajam gimus, naujų pirkt nelabai apsimoka. kol kūdikis -- tai aišku jam svarbu nebus, kokiais šliaužtais bus aprengtas, ir ant kokio šikpuodžio pasodintas. o kaip elgtis vėliau? ar tokius daiktus, kaip pvz. dviratukas atiduoti išaugtą brolio, ar pirkt naują? matyt labai išlepęs vaikas buvai  Aš taip pat antras vaikas ir man tekdavo garbė nešioti BROLIO rūbus... tetų išaugtus- ir jokios neteisybės nejaučiau.  Manau tai išlepimas... O šiaip- ką galiu pasakyt- jei rūbas nudremžtas jo vieta šiukšliadėžėje- jei dar geras- ant kito vaiko  Pati perku iš dėvėtų prekių parduotuvių- vaikui taip pat iš ten... negana to mano pirmagimė nešioja ištisai tik puseserės ir pusbrolių rūbus- ir nejaučiu jokio diskomforto dėl to... Tiesa nuperkam ir naujų- bet vienetus. Ir dažniausiai tai būna padovanoti mano mamos arba anytos Dėl dviratuko- mes turime pusbrolių: nereikėjo naujo pirkt...Tiesa medinį arkliuką pirkome naują- mat pabijojom sulaužyti (brolis nori senąjį atminimui pasilikt) Vaikiška kėdutė- pusbrolių Vaikiška lovytė: mano tetos vaikų- senelis padarė. Tiesa čiužinuką ir patalus naujus nupirkom. Net šaukštelius paveldėjome iš pusbrolių ir puseserių. Tik dabar pagalvojau: va kaip EKOLOGIŠKA DAr: jei vaikas paauglys ir prašo būtent naujų rūbų- ką gi patarčiau jei yra finansinė galimybė nupirkti- Kad nuoskaudų tokių neliktų Papildyta:QUOTE(dangausvaivorykste @ 2008 09 20, 14:00) Tad kaip yra sakoma antras vaikas ir kiti drabuziai...... Kas taip sako???
elenuxus
2008 09 28, 20:52
Antrajam paliekam isaugtus mazyles rubelius.Nera sunesioti, tad ir reikalo pirkti nauju nera.Kai paaugs ziuresim, nes pirmoji mergyte, o antras dar tik planuose  Tas pats su lovyte, vezimuku.Specialiai pirkom universalius, kad tiktu ir mergytei, ir berniukui.Tik aisku sukneles berniukui nemaukslinsi...nors jauciu kad bus ir antroji mergaite Pati buvau antroji, bet jokiu problemu nemaciau nesiodama brolio rubus.Kai kuriu net laukdavau kada pagaliau isaugs.Po manes dar ir trecias juos nesiojo.Jokiu nuoskaudu.
O wat pas mus gawosi atwirkscias wariantas nei cia wisos mamytes pasisake - mums teks pirkti wiska nauja  Bet tikrai neesu as uz tai kad naujas waikas nauji daiktai  Paprasciausiai gime mazoji paaugo, mes issikraustydinejom swetur nes toks wyro darbas. Juk negaliu pasiimti wisko su sawimi, taigi teko wiska isparduoti isdalinti ir t.t. Kai pardawiau paskutini daikta - wezimuka, suzinojau kad laukiuosi, nes wisiskai neplanawom  Be to ir laikyti daiktu neturejom galimybiu, nes buta isnuomavom  Taigi pirksim wiska nauja  tik si karta jau protingiau nes tures wiskas tilpti i masinos bagazine
elenuxus
2008 09 30, 20:05
QUOTE(omny @ 2008 09 29, 21:00) O wat pas mus gawosi atwirkscias wariantas nei cia wisos mamytes pasisake - mums teks pirkti wiska nauja  Bet tikrai neesu as uz tai kad naujas waikas nauji daiktai  Paprasciausiai gime mazoji paaugo, mes issikraustydinejom swetur nes toks wyro darbas. Juk negaliu pasiimti wisko su sawimi, taigi teko wiska isparduoti isdalinti ir t.t. Kai pardawiau paskutini daikta - wezimuka, suzinojau kad laukiuosi, nes wisiskai neplanawom  Be to ir laikyti daiktu neturejom galimybiu, nes buta isnuomavom  Taigi pirksim wiska nauja  tik si karta jau protingiau nes tures wiskas tilpti i masinos bagazine  Ogo, cia jau visai kita situacija...
Aš esu tos nuomonės , kad vaikai gali nešioti broliukų, pusbroliukų ar draugų atiduotus rūbeliu. Jie tikrai taip greitai nesusidėvi.Nematau prasmės viską pirkti naują. O vaikas reaguos į rūbelius taip kaip pateiks šitą dalyką tėvai. Mano vaikas labai džiaugiasi kai gauna rūbelius iš didesnių. Aišku , kad kai ka perku ir naujus. O paauglystėje, manau, dar daugiau rūbelių teks pirkti naujų.
Mano vaikų skirtumas 4.5 metų, o dukra nešioja sūnaus batukus, žieminį kombinezoną (berniukišką  ), namines kelnes, megztukus...Visiškai nematau prasmės pirkinėti naujų, jei nėra būtina, manau, dar prisiišlaidausiu, kai ateis paauglystė
QUOTE(flight @ 2008 10 01, 14:49) Mano vaikų skirtumas 4.5 metų, o dukra nešioja sūnaus batukus, žieminį kombinezoną (berniukišką  ), namines kelnes, megztukus...Visiškai nematau prasmės pirkinėti naujų, jei nėra būtina, manau, dar prisiišlaidausiu, kai ateis paauglystė   Pilnai pritariu.Pati auginu sūnų ir geros kokybės rūbelius atidedu.Net jei gims mergaitė tikrai sunešiosim... O vat jau berniukas su mergaitiskais drabuziais, man
ILGAPLAUKE
2008 10 01, 21:15
Pas mus tarp vaiku nemazas skirtumas 7 metai,tai visai nieko neliko,o dar ir lyciu skirtumas,tai reikejo viska pirkti nuo nulio
QUOTE(Ju.Ju @ 2008 10 01, 22:06)  Pilnai pritariu.Pati auginu sūnų ir geros kokybės rūbelius atidedu.Net jei gims mergaitė tikrai sunešiosim... O vat jau berniukas su mergaitiskais drabuziais, man  Nu jo, berniukas rožiniu megztuku su kaspinėliais žiūrėtųsi nekaip O šiaip visai nemažai susitaupo, pvz., kombinezonas - apie 100 lt, batai - vėl 100, geresni žaisliukai irgi nepigūs...
nesekme
2008 10 08, 12:25
QUOTE(Ju.Ju @ 2008 10 01, 23:06)  Pilnai pritariu.Pati auginu sūnų ir geros kokybės rūbelius atidedu.Net jei gims mergaitė tikrai sunešiosim... O vat jau berniukas su mergaitiskais drabuziais, man  pritariu.auginant mergaite su rubais paprasciau.kazkaip normaliai atrodo mergaite su megstuku ant kurio nupiesta masinyte,o va berniukas su megstuku ir gelytem kazkaip  .man pusesere atidave visa maisa savo bernu isaugtu batu nunesiosim ir galvos nesuksiu.ka roziniai batai,striuke ar kelnes labiau sildys  tikrai ne.gal tie kurie uzdirba daug ir gali sau leist pirky naujus rubus,bet pav as sau to leist negaliu.beto labdariniai daug geriau laiko nei tie kur mes galim nusipirkt naujus.
sena niekšė
2008 10 08, 15:12
QUOTE(JUNIGEDA2 @ 2008 10 08, 13:25) pritariu.auginant mergaite su rubais paprasciau.kazkaip normaliai atrodo mergaite su megstuku ant kurio nupiesta masinyte,o va berniukas su megstuku ir gelytem kazkaip  .man pusesere atidave visa maisa savo bernu isaugtu batu nunesiosim ir galvos nesuksiu.ka roziniai batai,striuke ar kelnes labiau sildys  tikrai ne.gal tie kurie uzdirba daug ir gali sau leist pirky naujus rubus,bet pav as sau to leist negaliu.beto labdariniai daug geriau laiko nei tie kur mes galim nusipirkt naujus. nesenai aptikau vienam žurnale straipsnį, kad jei mergaitę nuo mažens rengi berniukiškais rūbais, jai sunku išmokt būt moteriška. ir esmė ne tame, kad megztukas melsvas ir su mašinyte, bet dėl to, kad tai BROLIO (ar kito berniuko) nešiotas rūbas, vadinasi, augama pasąmonėje lygiuojasi į juos.
jjurgitas
2008 10 09, 06:17
mano antrajam berniukui liko visi brolio drabuzeliai (na aisku pirkome kelis kostiunelius ir naujus) o dabar ju ugis beveik susivienodino ir nesioja tuos pacius drabuzelius tik jauneliui reikia siektiek paraituoti rankovytes (skirtumas tik 4-5 cm).
katiniuks
2008 10 10, 09:56
Anrajai dukrai daug drabuzelių liko seses, tačiau nemažai nupirkau ir nauju, vistiek norisi , kad vaikas turetu ir kazka naujo , niekeno nenesioto.
|
|