p.s.Pilaituke ta pati situacija
kalbejom siand su giluzio vedeja, tai galiu tas mamas, kurios tik pagimde ir ruosiasi cia uzrasyti mazylius, nuraminti- sake kolkas uzrasyta labai nedaug naujagimiu, taigi po 1,5 ar 2 metu pakliuti bus tikrai lengva. Paskubekit uzrasyti, ir tikrai pateksit . Na, o dabar su dvimeciais beda-mes 119, o kasmet priima tik po 30 vaikuciu
p.s.Pilaituke ta pati situacija QUOTE(Justulis @ 2009 07 08, 13:16) kalbejom siand su giluzio vedeja, tai galiu tas mamas, kurios tik pagimde ir ruosiasi cia uzrasyti mazylius, nuraminti- sake kolkas uzrasyta labai nedaug naujagimiu, taigi po 1,5 ar 2 metu pakliuti bus tikrai lengva. Paskubekit uzrasyti, ir tikrai pateksit . Na, o dabar su dvimeciais beda-mes 119, o kasmet priima tik po 30 vaikuciu p.s.Pilaituke ta pati situacija Aciu uz info
Ka ruosiasi daryti tos, kuriu mazyliai nepakliuna siemet i darzeli? Gal ieskojote kur aplink? Gal yra kokiu ideju?
Gal jau kas konkreciai aplink buvo kur nuvaziaves? Pasidalinkit ispudziais
Su Rugsejo 1-aja mamytes ir darzelinukus
Su Rugsėjo pirmąja visus mažus ir jau didesnius!
![]() Tebūna ši diena kupina geros nuotaikos ir džiugaus jaudulio, o visi mokslo/studijų/darželių metai pilni žinių, patyrimų ir kūrybinių bandymų (pageidautina išplaunamų Kaip "Pilaitukai" gyvena?
Sveikutes
mano meskute ryt keliauja pirma karta i Pilaituka
Mes žuvytės
QUOTE(irminija @ 2009 09 07, 10:25) mano is A o Jusu meskiuka maciau QUOTE(dzhina @ 2009 09 07, 12:01) mano is A o Jusu meskiuka maciau taip ir pagalvojau... dėl vardelio o kad mūsiškio nematyt arba negirdėt, nei negali būt Sunku tai auklėtojai, kol kas tik viena dirba, reik ir su vaikais susipažint, ir naujus pripratint QUOTE(dzhina @ 2009 09 06, 18:18) Yra yra Laukiam laukiam Papildyta: QUOTE(dzhina @ 2009 09 07, 13:01) mano is A o Jusu meskiuka maciau QUOTE(irminija @ 2009 09 08, 08:58) matyt labai patiko pasižiūrėjau į taviškės amžių, tai tokia didelė jau, o maniškiam nei 3 metų nėr, matyt pats jauniausias grupėje turbut, kad kai si ryta nuejome tai nuvare i grupe net neatsibuciavusi o Jusiskis su geltona maikute siandien? QUOTE(dzhina @ 2009 09 08, 10:25) turbut, kad kai si ryta nuejome tai nuvare i grupe net neatsibuciavusi o Jusiskis su geltona maikute siandien? norės norės Mūsiškė, tai šiandien tėveliui pareiškė, kad nenori ir neis į darželį. tai jis pažadėjo, kad eis po rūką pasivaikščiot, tai tada susidomėjo Kažin ar daug ašarų buvo QUOTE(dzhina @ 2009 09 08, 09:25) taip QUOTE(vaidusee @ 2009 09 08, 09:45) Mūsiškė, tai šiandien tėveliui pareiškė, kad nenori ir neis į darželį. tai jis pažadėjo, kad eis po rūką pasivaikščiot, tai tada susidomėjo Kažin ar daug ašarų buvo man atrodo, kad kai veda į darželį tėtis, tai mažiau ašarų būna. Mūsiškiui būna sunku keltis, paskui sako, kad niekur neis, nes dar miega, bet pro duris išeidamas visad pasako ate... QUOTE(irminija @ 2009 09 08, 10:53) taip man atrodo, kad kai veda į darželį tėtis, tai mažiau ašarų būna. Mūsiškiui būna sunku keltis, paskui sako, kad niekur neis, nes dar miega, bet pro duris išeidamas visad pasako ate... mūsų irgi tas pats Žinoma su tėveliais lengviau jiems atsisveikint. Nes vieną dieną vedžiau aš, tai auklėtoja į glėbį pasiėmusi nusinešė verkiančią
Sveiki,
Gal yra kas nors, kas lanko ar lankys Mėnuliukų grupę?
Sveikos. mes irgi kita savaite eisim pratintis i paciu maziausiu grupe
sveikos
QUOTE(elingami @ 2009 09 09, 15:02) sveikos Na jei jūs papuolėt į Mėnuliukų grupę, tai ten visiems 15 vaikučių yra suskirstytas pradėjimo lankyti darželį laikas, kad visi kartu neateitų,kad auklėtoja pratintųsi po kelis. Nuo rugsėjo 1 mačiau paskirta ateiti 4 vaikučiams, po savaitės 2, dar po savaitės 1 ir t.t. Mes pradėsim lankyti nuo 21 dienos, kai jau grupėje turėtų būti 7 vaikučiai. Vėliau lauksim prisijungiant likusių, paskutinis mačiau berods lapkričio netgi mėnesį prisijungs... O jei bendrai imant, tai (kiek aš supratau iš pokalbių) grupes formuoja rusėjo mėnesiui, nebent paskui apsigalvoja tėvai ir neleidžia kokio vaikučio tai į jo vietą pakviečia lankyti sekantį iš sąrašo, todėl gali būti, kad grupės pildysis visų metų eigoje...
Sveikutes mamytes
Nugis zinokit kiek pakraupus esu, gal ir visur taip, bet kazko cia nesuprantu. Vakar mazyle pasieme mociute is darzelio. Prie virtinuku ipilta buvo vos puse puodelio arbatos, ir aukletoja pareiske, kad daugiau atbatos nera ir vaikam pila vandeni is krano. Cia tingejimas atsinesti daugiau arbatos ar taupymo sumetimais? Na kiek gali ta arbata kainuoti? Uzvirinti vandeni, maziukam i gera litra ideti viena arbatos maisiuka? Pora saukstu cukraus? Ir kiek turim 20 centu? Siaip stengiuopsi kiek galiu nevirinto vandens negerti, pas mus kad ir kokios nustatytos normos leistinu brudu vandenyje, jos vistiek nieko gero, bakteriju ir taip aplinkoj pilna - uztenka, tai kam tus mazus vaikus girdyti nevirintu vandeniu? Ne tragedija aisku, nu bet ant tokiu dalyku taupyti, tai jau net nejuokinga darosi.. Tai gal dar pradeti nesti termosus i darzeli kad vaikui gerti duotu. Mama sake kiekviena karta parsivedus is darzelio po pora puodeliu skysciu isgeria. Cia normalu?
o cia kurioj grupej?
man meskiuku aukletoja pasake, kad reikia karta per sav atnesti po buteli negazuoto mineralinio vandens, o siaip as esu idejusi saviskei buteliuka maza vandenio i spintele... QUOTE(dzhina @ 2009 09 15, 11:03) o cia kurioj grupej? man meskiuku aukletoja pasake, kad reikia karta per sav atnesti po buteli negazuoto mineralinio vandens, o siaip as esu idejusi saviskei buteliuka maza vandenio i spintele... Va reiks paklausti kaip cia su tuo reikalu daryti. siaip yra versija kad neduoda vaikams gerti tam, kad maziau i tulika lakstytu
sakirtingos grupes, skirtingos aukletojos, skirtingai elgiasi.
Siaip drauge is savo patirties va kaip rase kai paklausiau ar nepastebejo tokios problemos (cia kitam darzeli): "kai lopselio grupe lanke irgi namo grizes ziauriai daug gerdavo. Ir auklėtoja kazkada seniai atsiprase uz tai, kad sunus pridare i kelnytes, nes ji dave jam daug gerti... Ir kai pernai ateidavom pasiimt is darzo ir lauke vaikai budavo, tai sededavo visi smelio dezej arba dazniausiai prie auklėtojos ant suoliuko ir tik dabar viena mergyte papasakojo mamai, kad: negalima darzely lauke begiot, nes issimusi visus dantukus. zodziu galvok ka nori, bet ten auklėtojos ir papasakoja, ko nereikia ir padaro taip kad joms lengviau butu.."
Mano sunus zuvyciu grupeje, kai vaikai nori gerti, aukletoja sake, kad visada turi virinto vandenuko. Esam su juo susitere, kad kai nori gerti, praso aukletojos. tai gal cia kaip kurioje grupeje
[quote=Ice*tea,2009 09 08, 13:18]
Sveiki, sveiki, mes jau pradejom lankyt menuliuku gupe, jau penkias dienas atbuvom
Sveiki,
gal yra lankančių "Ančiukų" grupę? Kokia jūsų nuomonė apie ten dirbančias auklėtojas? QUOTE(serija74 @ 2009 10 06, 16:55) Mes lankom. Su tom pačiom auklėtojom perėjom iš zuikučių. Auklėtoja Irena labai patinka. Rūpinasi ir vaikais, ir tėvais, kartais ir tuos, ir tuos paauklėja Alberta man asmeniškai nelabai, bet ta mano nuomonė dar iš pernai velkasi QUOTE(Vėpla @ 2009 10 07, 07:45) Mes lankom. Su tom pačiom auklėtojom perėjom iš zuikučių. Auklėtoja Irena labai patinka. Rūpinasi ir vaikais, ir tėvais, kartais ir tuos, ir tuos paauklėja Alberta man asmeniškai nelabai, bet ta mano nuomonė dar iš pernai velkasi Ačiū už nuomonę
mielos mamytės, bandykite Jums iškylančias problemas lygiai taip kaip nepatenkintumus vienu ar kitu žmogumi iš pradžių spręsti su pačiu tuo žmogumi. Nei keik nemoralizuoju, tiesiog mūsų auklėtojos susirinkimo metu išsakė tokį pasiūlymą. Papalepėjimas svetainėje čia nepadės:( O auklėtojų, kaip ir žmonių, teko matyti visokių, geranoriškumas, atviras pašnekesys, kartais net pikčiausius žmones sušildo, o ypač, kai matosi, kad nuoširdžiai nerimaujat dėl savo atžalėlių
Kuo geriausios sėkmės QUOTE(skunkas @ 2009 10 08, 06:47) mielos mamytės, bandykite Jums iškylančias problemas lygiai taip kaip nepatenkintumus vienu ar kitu žmogumi iš pradžių spręsti su pačiu tuo žmogumi. Nei keik nemoralizuoju, tiesiog mūsų auklėtojos susirinkimo metu išsakė tokį pasiūlymą. Papalepėjimas svetainėje čia nepadės:( O auklėtojų, kaip ir žmonių, teko matyti visokių, geranoriškumas, atviras pašnekesys, kartais net pikčiausius žmones sušildo, o ypač, kai matosi, kad nuoširdžiai nerimaujat dėl savo atžalėlių Kuo geriausios sėkmės Labai dėkoju už jūsų pastabas, bet aš čia ne plepėt susirinkau, o paklausiau nuomonės. Kokie mano bus tolimesni veiksmai, tai mano reikalas, nesiruošiu žiūrėt pro akis į abejingai darželyje dirbančius žmones, nepatinka ir nemoka su vaikais tegul eina į maximą. Daugiau šita tema galite nediskutuoti.
Sveikos. ar cia yra lankanciu lenku grupe? ar tiesa kad i lenku grupe priima tik nuo 3 metuku...
QUOTE(Gadriuke @ 2009 09 15, 09:34) as pakraupus, bent jau didesniu grupej tikrai to nemaciau. ne karta esu macius kaip jie geria, o ir dukra sako, kiek atnesa, kiek suvalgo, ka geria... nezinau, gal nuo aukletoju priklauso, o gal ir priklauso, kad mezesni vaikai, nezinau... QUOTE(serija74 @ 2009 10 07, 16:45) nu siaip aptarinet zmones nera labai gerai, bet... va zuvyciu pavaduojancia aukletoja pamcius - gavau soka siandien...
zinau apie ka jus cia - norejau pataisyti: ne zuvyciu pavaduojanti aukletoja, o seimininkute
QUOTE(skunkas @ 2009 10 08, 06:47) mielos mamytės, bandykite Jums iškylančias problemas lygiai taip kaip nepatenkintumus vienu ar kitu žmogumi iš pradžių spręsti su pačiu tuo žmogumi. Nei keik nemoralizuoju, tiesiog mūsų auklėtojos susirinkimo metu išsakė tokį pasiūlymą. Papalepėjimas svetainėje čia nepadės:( O auklėtojų, kaip ir žmonių, teko matyti visokių, geranoriškumas, atviras pašnekesys, kartais net pikčiausius žmones sušildo, o ypač, kai matosi, kad nuoširdžiai nerimaujat dėl savo atžalėlių Kuo geriausios sėkmės Aš neturiu ko slėpti. Ir pačiai Albertai esu pasakiusi, ir su direktore kalbėjusi. Ir pikta ant auklėtojos nesu, tiesiog nepatinka, kai 2 metų vaikai pietų miego metu paliekami vieni. Auklėtoja kažkur... O mano vyresnėliui Alberta patinka, ir aš pati nekimbu, kai nerandu jos miegamajame. Neprapuls šešiametis net jei ir atsibus. QUOTE(agacaga @ 2009 10 13, 11:34) o sakykit, o jie nuo sio rugsejo pradejo lankyti? nes man direktore sako, kad lenku grupe yra tik nuo 3 metu..mums rugsejo 9 suejo 2 metukai ir norejomvaiksciuot..tai neleido..teko ieskot mieste darzelio..nors mes lab norejom i lietuviu grupe..bet nera kaip visada vietu..tai nors i lenku gr uzrasem, nes darzelis prie namu, per langa matosi
O kada bus Pilaituko gimtadienio šventė?
Šiandien minėjo, kad nukels vėlesniam laikui
Auklėtoja sakė, kad šventė vyks lapkričio 26 d.
Vaje,kaip vėlai
|