Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Nedygsta dantukai
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 1 iki 3 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Debi
Sveikos mamytės,
Mano 1 metų ir beveik mėnesio berniukas teturi tik 2 apatinius dantukus. Tie dantukai išdygo, kai jis buvo 11 mėnesių. Kiti panašaus amžiaus vaikai jau turi po 8 ar daugiau dantukų. Ar verta dėl to susirūpinti? Kaip jūsų vaikučiams sekėsi auginti dantukus?
Voverė
Nesirūpink, išdygs ir kiti, pas mus irgi taip kaip ne visiem biggrin.gif
Pirmas dantukas pasirodė irgi tik 11 mėnesių.
Debi
QUOTE(Giedrė @ 2005 06 08, 13:07)
Nesirūpink, išdygs ir kiti, pas mus irgi taip kaip ne visiem biggrin.gif 
Pirmas dantukas pasirodė irgi tik 11 mėnesių.
*

ačiū už žinutę. o kada išdygo kiti dantukai?
vailija
4u.gif 4u.gif 4u.gif Aš irgi nerimavau , kad mums dantukas išdygo tik 8 mėn. sekantis po mėnesio ir dabar turim jau 6 dantukus . Visi juokias , kad tiek mažai , nes mūsų mažylei jai 1m. 3 mėn. Girdėjau , kad vėliau išdygę sveikesni . Daug kurios mamos taip sako , auginančios jau didelius vaikus . Taigi tikėkimes , kad mums dar geriau nuskils .
Voverė
QUOTE(Debi @ 2005 06 08, 16:29)
ačiū už žinutę.  o kada išdygo kiti dantukai?
*

Žinok jau kada kiti išdygo tai nežinau, bet ir dabar dar ne visus turime, dar trūksta dviejų biggrin.gif Kai tuo tarpu jos bendraamžiai jau seniai turi visus reikiamus biggrin.gif

O kas dėl sveikumo, tai čia mitas. Mūsų priekiniai viršutiniai 4 dantys, jau yra paveikti karieso (tai vadina čiulptuko liga), o sugedo jie, kai mums buvo 1,5 metukų. Tada pradėjom dažniau valyti ir atsisakėm maitinimo naktį, tai tos rudos dėmės lyg ir nustojo plisti.
dovesa
Mano dukrytei pirmas dantukas išdygo kai jai buvo 10 mėnesio pabaiga, po to kas dvi savaites po dantuką- dabar turi tris dantukus.

Nei vienas vaikas neliks be dantų.
Fanta
Del sveikumo tikrai mitas. Skaiciau medicinoj neseniai mirksiukas.gif
janna
Sveikos, sveikos.
Oi tai tikrai jau nereikia taip pergyventi doh.gif
mano paneliai pirmieji du isdygo 1 metuku,
po to po mėnesio dar du, ir mazdaug kas menesi dygdavo po 2-3 dantukus.
dabar mums greitai du ir dantuku oilna burnyte. 4u.gif
Miuzetė
Vaikuciu dantuku dygimas daug priklauso nuo genetikos. Kaip dygo teveliams daznai taip dygsta ir vaikuciams. Mano mergytei pirmasis dantukas isdygo 9men. lygiai taip kaip ir teveliui. Taip kad pergyventi nereikia, nes jie anksciau ar veliau vistiek isdygs. Ar duodate zuvies tauku?
QUOTE(Debi @ 2005 06 08, 15:51)
Sveikos mamytės,
Mano 1 metų ir beveik mėnesio berniukas teturi tik 2 apatinius dantukus.  Tie dantukai išdygo, kai jis buvo 11 mėnesių.  Kiti panašaus amžiaus vaikai jau turi po 8 ar daugiau dantukų.  Ar verta dėl to susirūpinti?  Kaip jūsų vaikučiams sekėsi auginti dantukus?
*

Ausra_kryliene
Na, mums pirmi du išdygo 8 mėn. dabar išdygo trečias (1 metai ir 2 mėn.). Papildomai duodu kalcio, nes mažiukas visai nevalgo pieno produktų blink.gif
Tačiau net ir medikai sako — kuo vėliau išdygs, tuo geresni bus, nes vaikučio organizmas labiau išsivystęs, įvairesnio maisto valgo thumbup.gif
O šiaip, galit pasidaryt kraujuką, gal mažakraujystė — kartais taip nutinka (kai mėsos per mažai valgo). Dar gali būti vitamino D stoka. Bet čia geriau su daktarai pasitarti.
doma_
Tikrai nėra ko nerimauti, išdygs tie dantukai biggrin.gif Mums taip pat vėlai lindo, pirmi 2 dantukai pasirodė 10 mėnesiukų, o kiti lyst pradėjo tik po pusės metų blink.gif Dabar mums 1,6 metuko ir turim tik 8 dantus biggrin.gif
Jei jau nors vienas išlindo reiškias ir kiti išlys wink.gif
laiva
Na ir aš siūlau nesikankinti, kad sąlyginai reikiamo kiekio dantukų neturit, išdygs, tikrai nepergyvenk. Mums irgi vėlai sudygo, kai buvo metukai mums tik buvo pradėjus kaltis antroji pora dantukų ir šiaip visad atsilikdavom nuo bendraamžių dantų kiekiu. Po to, po truputį susirinkom iki kokių aštuonių, o tada ėmė per pusantro mėnesio, būnant maždaug metų ir 6-7 mėn., sudygo dar penki dantukai. Ir toliau po truputį. Dabar jau neatsiliekam nuo bendraamžių. Ir dar džiaugiuos, kad labai ramiai sudygo thumbup.gif, nors tai turbūt nepriklauso nuo to ar anksčiau ar vėliau biggrin.gif Kai mažiui buvo 1,5 metukų kalbėjau su pažįstama stomotologe, klausiau ar reikia pergyvent, tai pasiūlė neieškot bėdų, ten kur jų nėra mirksiukas.gif . O dėl sveikesnių vėliau sudygusių dantų pasakė, kad tame yra prasmės, dėl to, kad bent jau mūsų dantukų naktiniai užkandžiavimai nepalietė, išvalydavom dantukus ir miegodavo, naktimis jau nebeužkandžiaudavo tuo metu.
Taip kad daiginkit savo dantukus savu laiku ir svarbiausia ramiai, be šalutinių reakcijų, nė vienas nedings, visi išdygs 4u.gif
Milana
Sveikos mamytės,
Mano 1 metų ir beveik mėnesio berniukas teturi tik 2 apatinius dantukus.  Tie dantukai išdygo, kai jis buvo 11 mėnesių.  Kiti panašaus amžiaus vaikai jau turi po 8 ar daugiau dantukų.  Ar verta dėl to susirūpinti?  Kaip jūsų vaikučiams sekėsi auginti dantukus?
*

Tai ir mes teturim tik sesis (setas isdygo siandien), nors mums jau 1m.4men. 4u.gif
O pirmasis prasikale metuku mirksiukas.gif As irgi pergyvenau, o dabar nebe rolleyes.gif
tulpe
ax.gif pasiguosiu ir as mums metai ir 10 men turim tik 8 dantis visi sako oi kokia didele kiek dantuku daug biggrin.gif giliau gi niekas neziuri priekiniai yra atrodo daug tai va nuo metu 3 men kai prasikale 8 dantis dabar septynius men tyla doh.gif net nezinau ka galvot na cia biski paskaicius pasiguodziau o gal ka ir mano zinute paguos mirksiukas.gif
Ingushko
Mes irgi su Justuku labai laukiam dantukų. Pirmi du išdygo 7-8 mėnesį ir sustojo. Laukiau iki metukų cry.gif ,o paskui pradėjau nerimaut g.gif ,ėjom pas gydytoją,bet sakė nieko, būna taip. thumbup.gif Liepė vartoti tik žuvų taukus. O rankytės Justas iš burnos neištraukia, ir vis ką nors kandžioja,bet kaip nedygsta dantukai taip nedygsta schmoll.gif
wub.gif
Rožytė
QUOTE(laiva @ 2005 06 10, 19:51)
Na ir aš siūlau nesikankinti, kad sąlyginai reikiamo kiekio dantukų neturit, išdygs, tikrai nepergyvenk. Mums irgi vėlai sudygo, kai buvo metukai mums tik buvo pradėjus kaltis antroji pora dantukų ir šiaip visad atsilikdavom nuo bendraamžių dantų kiekiu. Po to, po truputį susirinkom iki kokių aštuonių, o tada ėmė per pusantro mėnesio, būnant maždaug metų ir 6-7 mėn., sudygo dar penki dantukai. Ir toliau po truputį. Dabar jau neatsiliekam nuo bendraamžių. Ir dar džiaugiuos, kad labai ramiai sudygo thumbup.gif, nors tai turbūt nepriklauso nuo to ar anksčiau ar vėliau biggrin.gif Kai mažiui buvo 1,5 metukų kalbėjau su pažįstama stomotologe, klausiau ar reikia pergyvent, tai pasiūlė neieškot bėdų, ten kur jų nėra mirksiukas.gif . O dėl sveikesnių vėliau sudygusių dantų pasakė, kad tame yra prasmės, dėl to, kad bent jau mūsų dantukų naktiniai užkandžiavimai nepalietė, išvalydavom dantukus ir miegodavo, naktimis jau nebeužkandžiaudavo tuo metu.
Taip kad daiginkit savo dantukus savu laiku ir svarbiausia ramiai, be šalutinių reakcijų, nė vienas nedings, visi išdygs  4u.gif
*

Labai ačiū už tokį informatyvų ir guodžiantį postą 4u.gif mirksiukas.gif
Mes dantukų kol kas neturime schmoll.gif ,bet labai laukiame rolleyes.gif
ewa
Mamos, ar matėt nors vieną žmogų kuriam dantys neišdygo? Nematėt... tai ramiai. Kada reikės tada išdigs, bet kad išdigs tai garantuoju biggrin.gif
knielita
Ir mums tokios pacios problemos. Kiek gydytoja informavo, kad jei labai ilgai nedygsta dantukai daro dantenu nuotrauka, taip tikrina ar yra dantuku uzuomazgos, taciau atvejai, kad siu uzuomazgu nera - tik teoriniai biggrin.gif , tad visoms ramybes ir kantrybes.
O as pati pastebejau, kad sunui pavartotojus kalcio preparatu, per menesi pasirode 4 dantukai, nustojus juos vartototi - daugiau dantuku nera doh.gif Taigi, gal ir pas jus ta pati problema - vaikui paprasciausiai padetu nors ir minimali doze kalcio. Zinoma, pacios nebandykite, o pasikonsultuokita su gydytoja mirksiukas.gif
-Justina-
mano mazei 13 menesiu ir teturi 2 dantukus apacioje. pediatre sako, kad visai normalu, kad dabar vis veliau dygsta dantukai, tai mes ir nesijaudinam ax.gif
kerpe
sveiki rasau pirma karta cry.gif tongue.gif cry.gif
tany
Pas mus ir pirmi du apatiniai dantukai isdigo tik 10 menesiu. Dabar vaikui 1,5 metu ir turi 11 prasikalusius dantukus. Virsutiniai du metuku ir menesio gal isdygo, o kitu laukem labai ilgai. Bet po to visi iskarto pradejo digti vienu metu. Bet man nerima kelia tik tas kad ispradziu mums prasikale kruminiai dantukai, o tik po to salia priekiniu. Kazkur skaiciau, kad del rachito dantys gali nepagal tvarka digti.
O del kalcio ir as turiu tokia nuojauta, kad ir mums padejo, as pati pavartojau kalcio ir per pienuka turbut jam pateko, kad taip staiga visi dantis digo smile.gif.
cherry coke
QUOTE(Debi @ 2005 06 08, 13:51)
Sveikos mamytės,
*

gali neisdygti jei nera dantuku uzuomazgu. Bet...tai reta liga. Jei nerimaujat, tiesiog nuveskit pas stomatologa 4u.gif
Beje, maniskis 14 menesiu ir turi 6 dantukus smile.gif
astux
Mes irgi iš tų, kuriems dantys pavėluotai dygo. Ilgai mes jų laukėm, bet mums gydytoja irgi pasakė, kad paveldimas dalykas ir pasiūlė žuvų taukus pagert. Kadangi tik dabar juos gert pradėjom, vaikas juo išspjauna sad.gif Pirmas dantis išdygo 1 metų ir 3 savaičių, kai tuo tarpu bendraamžiai po 12 turi mirksiukas.gif bet per mėnesį laiko išlindo dar trys. Taip kad, tiems kuriems dygsta tik 8 mėn. yra visiškai normalu mirksiukas.gif Beje, mums dygsta dantys ne po du,o visiškai bele kaip.
kristuciukas
Mums irgi greitai bus 10men., o dantuko tai nei vieno. unsure.gif
Blogiausia tai, kad vaikinas jau viska valgo, o ikasti negali ir labai pyksta.
Geriame kalci jau beveik menuo, bet rezultato kol kas nera.
Laukiam, laukiam, gal greit sulauksim. g.gif
Baltike
Vyresnėliui dantukai labai lėtai dygo: pirmas 10mėn., 1,5m. teturėjo 4 dantukus, 1m. 9 mėn. 7, po to 9 išdygo per tris savaites. Paskutiniai keturi išdygo 3m. ir 2-3mėn. Beje, kalcį nuo metukų iki pusantrų gėrėme, nes ir momenėlis labailėtai traukėsi. Tačiau dantų dygimas nuo to nepaspartėjo... Taigi vėluojančių dantukų tiesiog reikia laukti.

Beje, mažieji tik atsikanda dantimis, o kramto puikiausiai ir dantenomis. Mano bedantis kramtė darželio maistą lygiai su kitais vaikais, kurių dauguma jau visus 20 dantų turėjo. Nepadarykite klaidos ir nepertrininėkite maisto 1,5m. vaikams, kiek jie dantų beturėtų. Patikėkite, vėliau išmokyti vaiką kramtyti labai sunku. Man ta dalia teko...
Debi
Baltike, maniškis (metų ir mėnesio) vis tebeturi du dantukus. Viršuje dantenos labai sutinusios, tai laukiam viršutinių dantukų. Mielai duočiau kietą maistą, bet skaniausiai valgo vis dar tas pačias vaikiškas košes ("Millupa", "Hipp".t.t.) Noriai kramto obuolį, negi morkos sugeba atsikast, bet nenuryja, o viską išspjauna. Dar valgo sviestu apteptą duoną, sausainius. Bet kaip pripratint valgyt netrintas virtas daržoves, maltą virtą mėsą?
Geriam kalcį kartu su vitaminu D, bet tai matyt neturi didelės reikšmės dantukams.
astux
QUOTE(Debi @ 2005 07 01, 13:34)
Baltike, maniškis (metų ir mėnesio) vis tebeturi du dantukus. Viršuje dantenos labai sutinusios, tai laukiam viršutinių dantukų.  Mielai duočiau kietą maistą, bet skaniausiai valgo vis dar tas pačias vaikiškas košes ("Millupa", "Hipp".t.t.)  Noriai kramto obuolį, negi morkos sugeba atsikast, bet nenuryja, o viską išspjauna.  Dar valgo sviestu apteptą duoną, sausainius.  Bet kaip pripratint valgyt netrintas virtas daržoves, maltą virtą mėsą? 
Geriam kalcį kartu su vitaminu D, bet tai matyt neturi didelės reikšmės dantukams.
*

Aš virtas daržoves supjaustau mažais gabaliukais, kramto kuo puikiausiai. Pradėjau paprasčiausiai nebetrinti ir tiek, suprato, kad kitaip nebus ir dabar valgo. Braškes dabar net ir didesnes susikemša į burną ir kramto. Taip kad bandyk ir bandyk duoti gabaliukais ir pripras. O mūsų vaikų situacija, kaip matai, labai panaši mirksiukas.gif
kristyyynyte
labukas.mano dukrytei pirmasis dantukas isdygo lygiai 11 men(kaip ir man,mama sake biggrin.gif ),dabar jai metukai ir viena savaite,ir ji turi 2 apatinius dantukus dar tik,o virsuj dar net zymes nesimato kad dygtu,bet as nepergyvenu ,tikrai isdygs anksciau ar veliau.daktare man net pasake,nebijok vaikas neliks be dantu....na tai ir nebijau...zinau viena seima,kurios suniuj pirmieji dantys isdygo tik pusantru metu,zinoma tevai nerimavo ir pas daktara vede,bet db viskas ok smile.gif
kristyyynyte
QUOTE(Debi @ 2005 07 01, 14:34)
Baltike, maniškis (metų ir mėnesio) vis tebeturi du dantukus. Viršuje dantenos labai sutinusios, tai laukiam viršutinių dantukų.  Mielai duočiau kietą maistą, bet skaniausiai valgo vis dar tas pačias vaikiškas košes ("Millupa", "Hipp".t.t.)  Noriai kramto obuolį, negi morkos sugeba atsikast, bet nenuryja, o viską išspjauna.  Dar valgo sviestu apteptą duoną, sausainius.  Bet kaip pripratint valgyt netrintas virtas daržoves, maltą virtą mėsą? 
*

Mes taipat geriam kalcio sirupa OSTEOCERE,sake gyditoja kad tipo stipresni dantukai bus,vitamino D nebegeriam,nes dar vartojam zuvu taukus Auksine zuvele biggrin.gif
tulpe
QUOTE(tulpe @ 2005 06 13, 22:08)
ax.gif pasiguosiu ir as mums metai ir 10 men turim tik 8 dantis visi sako oi kokia didele kiek dantuku daug  biggrin.gif giliau gi niekas neziuri priekiniai yra atrodo daug tai va nuo metu 3 men kai prasikale 8 dantis dabar  septynius men tyla  doh.gif net nezinau ka galvot na cia biski paskaicius pasiguodziau o gal ka ir mano zinute paguos  mirksiukas.gif
*

o va nuo 1 m 11 men kai pradejo lysti dabar jau turim 16 islindo visi praktiskai per pora men smile.gif
Ramacka
As irgi manau kad nerimauti neverta, nes mano dukrytei pirmieji dantukai pasirode 9men. ,o dabar jai 1m. 2men. ir mes jau turime 9 dantukus biggrin.gif (dar du kruminiai dygsta cry.gif ).Ateis laikas ir jusu dantukams thumbup.gif
Rassa
QUOTE(dovesa @ 2005 06 08, 20:27)
Mano dukrytei pirmas dantukas išdygo kai jai buvo 10 mėnesio pabaiga, po to kas dvi savaites po dantuką- dabar turi tris dantukus.

*

Maniškiam pirmi du išdygo jau 10.5mėn. ir kiti poromis kas dvi svaites. Taip per 1.5mėn. užsiauginom 6 dantis.Ir su jais išgyvenome iki 1m. ir 5mėn. Tada pasirodė apatinis kruminis (dabar apačioje 3 dantys tongue.gif ), o ir kitoj pusėj jau beveik prasikalęs thumbup.gif Viršuje krūminiai ant ribos, o ir iltinai baisiai iškelti - bet jų reikės manau ilgiau palaukti verysad.gif

QUOTE(Ingushko @ 2005 06 16, 09:52)
Mes irgi su Justuku labai laukiam dantukų.
*

drinks_cheers.gif Matyt, Justukams lėčiau dantys dygsta nei kitiems biggrin.gif
P.S. Man pačiai pirmus dantis prapjovė 16 mėn., tad mano vaikas palyginus pirmūnas thumbup.gif
ArTutė
MAniskei pirmi dantukai isdygo 7men. Bet pas pazistamus pirmi dantukai isdygo tik apie metukus, o pas mano broliuka (aisku tai buvo labai seniai) - 10men. Tikrai neverta nerimauti. Tai labai individuoalu.
Askita
QUOTE(tulpe @ 2005 06 14, 00:08)
ax.gif pasiguosiu ir as mums metai ir 10 men turim tik 8 dantis visi sako oi kokia didele kiek dantuku daug  biggrin.gif giliau gi niekas neziuri priekiniai yra atrodo daug tai va nuo metu 3 men kai prasikale 8 dantis dabar  septynius men tyla  doh.gif net nezinau ka galvot na cia biski paskaicius pasiguodziau o gal ka ir mano zinute paguos  mirksiukas.gif
*

Panasiai ir mums...pirmi 2dantukai 4.5 men. iki 8men surinkom 8 dantukus,o iki siol nera daugiau nei vieno,mums va jau greit 15 men.,o tylu tylu burnytej...Nepergyvenkim,viskas bus ok thumbup.gif
liucinka
Maniškiam dygo visąlaik po 2. Ir pirmieji taip pat gana vėlai, kai buvo daugiau nei 10 mėn. Ir tik neseniai, gal prieš kokius 2 mėn išdygo paskutiniai 4u.gif
Ausyte1
Na ką, stojam ir mes į dantukų belaukiančių būrį doh.gif
Mažei pirmieji du dantukai išdygo, kai jai buvo 10 mėn., nuo to laiko - pas mus nieko naujo.
Šiandien jau metai ir trys mėnesiai, o turim vis dar tuos pačius du dantukus unsure.gif
Bet laukiam... ax.gif
Prikolnaja
Pas mus irgi ilga pertrauka buvo,rugpjuti isdygo ketvirtas dantukas ir viskas,ir tik si menesi isdygo pagaliau 2 kruminukai ir vienas iltinis,dabar turyme 7! 4u.gif Mum irgi uzvakar suejo 1.3men. 4u.gif
soncius
Sveikos mamytės,
*

Del dantuku tikrai gali nesijaudinti.Nepatikesi bet mano pupai pirmasis dantukas pasirode kai jai sueji 14 men taip taip, 14 men .Dabar jai 1,5 metuku o dantuku tik 5, bet dantenytes paraude vadinasi visi kiti taip pat pasirodys,zinoma veliau nei pas kitus, bet ka padarysi visi mes skirtingi, skirtingai ir dantukai dygsta.Nesirupink smile.gif
Veitė
QUOTE(kotiki @ 2006 01 24, 10:25)
Pas mus irgi ilga pertrauka buvo,rugpjuti isdygo ketvirtas dantukas ir viskas,ir tik si menesi isdygo pagaliau 2 kruminukai ir vienas iltinis,dabar turyme 7! 4u.gif Mum irgi uzvakar suejo 1.3men. 4u.gif
*

ir mes turime tik 7, nors mažajai jau 14 mėnesiukų, na tikiuosi pasivysim 4u.gif
Rucelie
mums 11mėn, ir mes dar bedančiai verysad.gif sakiau ieškosiu kur protezuoja biggrin.gif
lora25
QUOTE(Rucelie @ 2006 01 25, 13:33)
mums 11mėn, ir mes dar bedančiai  verysad.gif sakiau ieškosiu kur protezuoja  biggrin.gif
*

Tikrai nepergyvenk, dar turit marias laiko, o kuo veliau isdygs, tuo sveukesni bus thumbup.gif
gabce
Sveikos mamytės,
*

Mano tokia pat situacija, iki 1 metu buvo 2 dantukai, o dabar prasikale 3 ir jau laukiu dar 3. Nesinervuok, mums labai padejo "Osteocare", tikrai suveike, bet kitiems nepadeda, pabandyk.
Puuga
tikrai isdigs ir mums laabai velavo dantukai, ir velai vaikscioti pradejom, o dabar turim 7 dantukus ir begiojam
juliana
Mums pirmas dantukas išdygo - šešių mėn., antras - septynių, trečias - aštuonių, ketvirtas - devynių męnesių. Ir dabar jau trys mėnesiai kaip nei vieno. Kai mūsų bendraamžiai turi jau po 8-9 dantukus. Mūsų seselė sako kad tai priklauso nuo to kaip augo dantukai pas tėvelį ir pas mamytę.
Daivako
Mums tuoj metukai, o turime tik du apatinius dantukus. Pirmieji išdygo 7 mėn. ir po to lyg ir pradėjo kaltis iš viršaus, bet kažkodėl sustojo verysad.gif Jau kiek laiko laukiam, kad jie pajudėtų toliau, bet dantukai vis neišlenda schmoll.gif
Paskaičiau čia Jūsų atsiliepimus ir truputi nusiraminau smile.gif
jovka
Mums 1m ir 2men turim 8 dantukus.
Piemas isdygo 9men, po keliu dienu kitas, tada ilga laika daugiaiu nedygo. Paskui 11menesiu - 3. O kazkur 11 men ir kokios savaites iskart isdygo 4 virsutiniai dantukai, o kolkas paskutinis 8 - pries kokia savaite.
Tiesa, kai iki 9 menesiu nebuvo ne vieno dantuko, tai tikrai nerimavau, bet dabar tai jau man atrodo ju turim nemazai, nors dauguma bendraamziu ir lenkia smile.gif
Norka
QUOTE(ewa @ 2005 06 16, 12:39)
Mamos, ar matėt nors vieną žmogų kuriam dantys neišdygo? Nematėt... tai ramiai. Kada reikės tada išdigs, bet kad išdigs tai garantuoju  biggrin.gif
*

Aš tai mačiau, kažkada rodė berniuką per TV pagalbą, jis iš viso niekada neturėjo nė vieno danties verysad.gif Todėl labai pergyvenau dėl savo vaiko. Buvau visko prisigalvojusi, kaltinau save, kad nėštumo metu gėriau kavą, nes sako ji plauna iš organizmo kalcį doh.gif
Dantys mums labai sunkiai dygo ir su didelėmis pertraukomis. doh.gif Ir dabar mums metai ir 10 mėn, o teturime tik 14 dantų verysad.gif
Skaičiau, kad dantukų skaičius apskaičiuojamas iš vaikiuko mėnesių skaičiaus reikia atimti 4.
adj
Perskaičius žinutes, apsiraminau... Galvojau, kad mes vieni iš nedaugelio, vėluojančių su dantukais. Bet pasirodo, kad ne. smile.gif Mums 14 mėnesių - 4 dantys... g.gif
Uliuliuska
Nu o mums metukai ir du dantukai lotuliukas.gif lotuliukas.gif Vaikas jau taip isigudrino kramtyti dantenom lotuliukas.gif lotuliukas.gif labai juokingai atrodo 4u.gif
Almike
ax.gif ax.gif Mums irgi laaabai padėjo Osteocare sirupas...tiek sunkiai mum dygo ir skausmingai, bet pagėrus kalcio, pridygo kaip grybų po lietaus...po kelis iš karto... 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.