Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Po gimdymo tirpsta rankos
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Po gimdymo
Pages: 1, 2
Red
Gimdžiau prieš 2 mėn. Paskutines 3-4 dienas pradėjo naktį tirpti rankos. Labiausiai tirpsta dešinės rankos 3 pirštai. Atsibundu nuo plaštakos skausmo ir kol ji atsigauna praeina kokios 5-10 min. Iš ryto net dukrytės negaliu laikyti... cry.gif Ėmiausi priemonių - kotrastinis dušas ryte, mankšta sukant ratais rankas iš peties. Gal kas nors susidūrėt su tokiu reiškiniu? g.gif Gal jau koks gydytojas protingą patarimą davė?
meškutė_Nida
Man tirpt kairė ranka pradėjo, praėjus penkiems mėn. po gimdymo, bet kažkaip šių faktų nesusiejau... g.gif Reiktų pas neuropatologą, bet kai pagalvoju apie poliklinikos tvarką... doh.gif
Red
Šiandien kaip tik vežiau dukrytę dėl slogos, tai paklausiau gydytojo, ką tas tirpimas galėtų reikšti. Tai pasakė, kad labiausiai tikėtina, jog dėl padidėjusio krūvio rankoms - daug dažniau ir sunkiau kilnojama. Pasiūlė visada iš ryto padaryti apšilimą ir padaryti mankštą, be to ir toliau daryti vandens procedūras (šilta-šalta). Tik tuo atveju, jei užsitęs, tada kreiptis pas neurologą, nes dažniausiai rankos prisitaiko prie krūvio. Na aišku, reikia tikėtis geriausio ir dar šiek tiek palaukti g.gif
Po teisybei, siūlyčiau išbandyti pačiai šiltu-šaltu vandeniu kelis kartus iš ryto aplieti rankas (bent jau rankas smile.gif ). Man pagerėjo bent tiek, kad naktį greičiau tirpimas praeina, be to būna, kad kokią naktį ramiai pramiegu biggrin.gif
Jei vis tik apsilankysi pas neurologą, parašyk, ką gero jis pasakė rolleyes.gif
Red
Atrodo laikas uždaryti šitą temą smile.gif Mano problema įgavo pavidalą - apsilankiau pas nerologą ir gavau diagnozę, t.y. po gimdymo ir hormonų audros paaštrėjo sąnario sausgyslių uždegimas ir užsispaudžia plaštakos nervai bei kraujagyslės. Šiaip tai nuo viso to yra vaistų, tik kadangi aš maitinu krūtimi, tai jų negaliu gerti... doh.gif Ir šiaip tai gydytojos patarimas buvo toks:"kentėk, kol gali, o kai nebegalėsi, tai eik pas mikrochit\rurgą ir konsultuokis dėl sąnario operacijos". Kiek girdėjau, ta "operacija" visai nebaisi ir paviršinė, tik po jos negalima apie 2 sav nieko kelti, įskaitant ir dukrytę cry.gif Šiaip ar taip šiuo metu bandau žolelių pagrindu pagamintas putas AGIL nuo sąnario ir sausgyslių uždegimo. Kol kas šiek tiek geriau - bent ilgiau pamiegu.

Sėkmės.
Iki smile.gif
nerkasa
Labai vertinga informacija čia pateikta.
Man irgi tirpo rankos net naktį nieko nenešiojant, bet tai truko kokį mėnesį ir viskas savaime pasibaigė ( džiaugiuosi tuo). Gerai kad nebuvo rimtesnių pasekmių
naitas
Matei??? Man irgi tirpdavo po kelis pirštus ant rankos. Ryte atsikeliu - ir žiū "nėra" poros pirštų, negyvi. Gal po kelių valandų pareidavo.. Maniau, kad nuo cezario g.gif Bet panos neužsimena, kad būtų po operacijos..
Tik aš niekur nėjau. Kažkada praėjo tie "tirpimai", jau nepamenu. Įdomu, ar ir antrą kartą taip bus..
Hermion@
Ir man lygiai taip pat buvo, ypač dešinė ranka. O dabar jau beveik praėjo (dukrytei 7,5 mėn), tik bevardis pirštas dar truputį jaučiasi - nebeskauda, tik vos vos nutirpęs. Jokių vaistų nevartojau ir procedūrų nedariau 4u.gif
Melisiukas
Nu geras - o aš kaip tik ryt antrąsyk pas neurologę einu, mat jau apie mėnesį trys kairės rankos pirštai užtirpę (pagalvėlės) ir nepraeina, negaliu jais nieko liesti, nemalonu kaip...Bet jei sakot, kad praeis...gal rimtai praeis (aš ir krūtimi maitinu, tai negaliu vaistukų gerti)
Eeelita
man tirpo kai buvau nesčia sūnui 3 mėn.o rankos 3 pirštai toliau sėkmingai tirpst g.gif
meškutė_Nida
QUOTE(Eeelita @ 2006 06 09, 09:13)
man tirpo kai buvau nesčia sūnui 3 mėn.o rankos 3 pirštai toliau sėkmingai tirpst g.gif
*

Mano nestuke.gif seseriai dabar tirpsta ir rankos, ir kojos pirstai. Ginekologe paaiskino paprastai: del augancio pilvelio keiciasi stuburo padetis ir uzsispaudzia nervai. Pagimdzius turi praeit- ne iskart, o kai stuburas gris i savo vieta.

Man paciai pirstai, primenu, pradejo tirpti praejus 5 men. po gimdymo. Nieko nedariau, pas gydytojus nejau. Savaime praejo mazdaug po 5-6 men.
Daivulyte
Man taip pat tipsta ranku pirstai i nakti ir diena ,nakti kartais net verkti norisi ,nezinau ka daryti ,telefono negaliu net rankose islaikyti ,nakti is lovos islipus atrodo visas kunas sustinges ,laiptais negaliu nulipti ,lipu kaip senute is reklamos "daktaro taisono juosteles sanariams" doh.gif
dziaugsmas
mano mažei greitai bus 7mėn. kai buvo jai 4-5mėn. nemoku apsakyti kaip tirpo kairė ranka,nuo alkūnės iki prštų galiukų...mama paaiškino,kad taip jai buvo...ir kad tai savaime praeina tik reikia kentėt..taigi kentėjau, vitaminų pagėriau į kurių sudėtį įena kalcis,magnis... nežinau ar dėl jų ar tiesiog praėjo tas periodas(adaptavausi ) bet praėjo
thumbup.gif
egoist
Sako, kad tirpt galunes gali del Magnio trukumo. Tik nezinau ar galima ji vartoti maitinant kudiki.
Atėnė V
Man tirpo po pirmo vaiko,tirpsta ir dabar.Nustatė riešo kanalo sindromą.Reikia operuoti.
Dasha
man tirpo gerokai pries pastojant, ir nestumo metu, nemanau, kad tai labai gali itakoti gimdymas. nebent svorio kelimas. g.gif
ingridukas
OI mamytes man irgi ta pati problema tirpsta ir rankos ir kojos.Nakti atsibudindi-jausmas lyg puses taves nebutu-FUI.Baisu buvo pirmus 2-3men,dabar jau retai buna,bet pasitaiko..
anuska:)
QUOTE(Melisiukas @ 2006 05 21, 22:23)
Nu geras - o aš kaip tik ryt antrąsyk pas neurologę einu, mat jau apie mėnesį trys kairės rankos pirštai užtirpę (pagalvėlės) ir nepraeina, negaliu jais nieko liesti, nemalonu kaip...Bet jei sakot, kad praeis...gal rimtai praeis (aš ir krūtimi maitinu, tai negaliu vaistukų gerti)
*

man lygiai tas pats, ir as tikiuosi, kad praeis unsure.gif , jausmelis nelabai malonus schmoll.gif , ypac, kai kazka daryti reikia.
bet biskuti nusiraminau, kad ne as viena su sita problema karsta.gif karsta.gif karsta.gif
vikute9
Man rankos ir kojos pradejo tirpt jau esant nesciai. Vis nerasdavau vietos patogiai isitaisyti lovoje. teko ir vyro apsikabinimus atstumt,nes vis kas nutirpdavo. Po gimdymo kazkiek apmazejo bet vistiek tirpsta retkarciais, ko tikrai nebudavo pries nestuma. ir nuo ko tai galetu buti?
iliuminati
kai tirpsta pirstai tai rodo vitamino B ir magnio trukuma, reiktu pagerti, o dar geriau pasibadyti siu vitaminu, taip pat gerai butu nikotino rugsties kursas (tai ne tas pats kas cigaretes biggrin.gif)
wilike
Na pasirodo ne man vienai tokia bėda, tai ir lengviau paliko. Aš bandžiau gert magnį, man pagerėjo thumbup.gif o vaikui pilvą paleido verysad.gif Tai pagėriau kelias dienas ir vėl nustojau.Buvau pas gydytoją tai sakė ko pati maitinu jokių vaistų negali skirt. Taiva mums dar tik 2,5 mėn. Reiškia reikia kentėt.
O buna taip skauda, kad net vaiko negaliu pakelt ir ašaros bėga, nes bijau kad išmesiu.Net puodelio negaliu pakelt
QUOTE(wilike @ 2006 09 20, 15:06)
Na pasirodo ne man vienai tokia bėda, tai ir lengviau paliko. Aš bandžiau gert magnį, man pagerėjo  thumbup.gif  o vaikui pilvą paleido  verysad.gif Tai pagėriau kelias dienas ir vėl nustojau.Buvau pas gydytoją tai sakė ko pati maitinu jokių vaistų negali skirt. Taiva mums dar tik 2,5 mėn. Reiškia reikia kentėt.
O buna taip skauda, kad net vaiko negaliu pakelt ir ašaros bėga, nes bijau kad išmesiu.Net puodelio negaliu pakelt
*

pas tave taip stipriai blink.gif Mano drauge medike sake, kad butinai reikia pasirodyti neurologui, nes gali but kas nors su stuburu unsure.gif , bet cia irgi tik po to, kai nebemaitinsiu krutim ax.gif
Mikasiene
Man dešinės rankos vidurinis pirštas paskutiniais nėštumo mėnesiais tirpdavo, ir dar po gimdymo savaitėlę. Daba lyg tai praėjo... mirksiukas.gif
keas
Man irgi tirpo ir rankos ir kojos praėjus kokiem 2 mėn po gimdymo sad.gif gydytoja pasiūlė pagert kalio su magniu. Lyg ir padėjo mėnesį pagėrus thumbup.gif
Buvau konsultacijai pas neurologa, tai pradziai liepe gerti padidinta Mg doze smile.gif . Tai bandysiu,ziuresim, ar pades g.gif
monyte
Pasiskaiciau ir apsiraminau.Pasirodo man nera taip blogai.Nestumo metu tai netirpo nei rankos nei kojos,o va,pacio gimdymo metu labai tirpo rankos,net kaip paralyzuotos daresi(vyras labai issigando)as vis pirstus judinau,atrode baisiai,bijojau,kad tik taip nepasiliktu ir dar tirpo lupos ir nosis.Dabar po gimdymo praejo 23 dienos tirpsta rankos daugiausiai kaire ir kartais islipus is lovos koju pirstuose jauciu "skruzdelytes".Panasu,kad taip turi buti ir lauksiu kol praeis,jeigu aisku,blogiau nesidarys.
liepa18
man kasdien plastakos nutirpdavo blink.gif
krisiune
O man po gimdymo tirpo ir sunkumas buvo kojose, tai gydytojas patarė Magnio B6 pagerti tai kažkiek padėjo. O praėjus kažkuriam laikui tas tirpimas praėjo. smile.gif
Nanett
Monyte, gal tau epidura dare? Nuo jo tirpsta kuno dalys irgi.
REBECA
QUOTE(Red @ 2005 06 08, 16:28)
Gimdžiau prieš 2 mėn. Paskutines 3-4 dienas pradėjo naktį tirpti rankos. Labiausiai tirpsta dešinės rankos 3 pirštai. Atsibundu nuo plaštakos skausmo ir kol ji atsigauna praeina kokios 5-10 min. Iš ryto net dukrytės negaliu laikyti... cry.gif  Ėmiausi priemonių - kotrastinis dušas ryte, mankšta sukant ratais rankas iš peties. Gal kas nors susidūrėt su tokiu reiškiniu?  g.gif Gal jau koks gydytojas protingą patarimą davė?
*

Sveikute.Man menesi irgi taip buvo.Bet viskas savaime susitvarke kazkaip. mirksiukas.gif
medituk
QUOTE(krisiune @ 2006 10 21, 23:21)
O man po gimdymo tirpo ir sunkumas buvo kojose, tai gydytojas patarė Magnio B6 pagerti tai kažkiek padėjo. O praėjus kažkuriam laikui tas tirpimas praėjo. smile.gif
*

Man irgi po gimdymo prasidejo sitos bedos. Pradzioj tik desines rankos keli pirstai, paskui visa ranka, dabar ir kaire tirpsta, ir net iki alkuniu kartais doh.gif Dazniau naktimis, tai kai reikia sauskelnes pakeisti, sunku spaudes sliauztu susegt verysad.gif
As irgi norejau Magne- B6 pagert, bet anotacijoj parasyta, kad maitinant negalima schmoll.gif
Kuka
Man tirpo pora menesiu iki gimdymo ir pora po jo du desines rankos pirstai. Praejo be pedsaku. O atrode ooooo kokia as invalide...

Mane sujaudino teiginys apie tai kad del magnio vaikui paleidzia vidurius. AR tai tikrai susije? Geriu kalci su magniu nes mano vaikutis pienui susielergizavo sad.gif( ir viduriai skysti kaip vanduo nors ir tyrimus padarem visas bakterijas isgydem.... Tai gal tikrai nuo magnio...
ungrida
jei pati maitini tai viduriukai ir buna tokie skysti ir truputi lyg varskes kruopeliu o vitaminu tai reik visom maitinanciom mamytem as geriu prenatal care is serijos gamtos namai ten ieina ir magnis
wilike
Na tirpo ir man, dabar jau praėjo beveik pusę metų, tai kaip ir nebuvę tos bėdos. Viskas pasibaigė kai nustojau maitinti, ir kiek sustiprėjau, nes buvo jau mažakraujystė doh.gif Taigi geras mėnesiukas pasistiprinau ir dabar net nepamenu, kaip buvo sunku.
J.U.D.I.T.A
oi man tai dar ir iki sios dienos rankos naktim tirpsta ir seip koja ant kojos ilgai negaliu laikyti o momentaliai jau nutirpus buna verysad.gif
linarija
jau 4 men po gimdymo. desine ranka nutirpti tik dabar tepradejo.
dzhina
Po gimdymo praeijo 1 m 3 men bet dar iki siol kartais nutirpsta kojos ne is sio...
Jacobs
po pirmo gimdymo man buvo visuomet nutirpe vienos rankos pirstai. tai pageriau magnio diasporalio- tirpstantis magnis. thumbup.gif dalykas .uzteko 15 vnt. joks kitas magnio pavidalas man nepadejo, nes ir nestumo metu tirpdavo tam tikros kuno dalys.
VILMUTE1984
na matau as cia busiu naujoke,bet as pagimdziau pries du men.pirma men.viskas buvo gerai,o dabar tai tirpsta sprandas ir nugara,vakarais as nei sprando nei nugaros nebejauciu!!! sad.gif sad.gif sad.gif
cudo
QUOTE(dzhina @ 2007 05 30, 12:01)
Po gimdymo praeijo 1 m 3 men bet dar iki siol kartais nutirpsta kojos ne is sio...
*

Ir man taip buvo,tirpu rankos pirstai ir galvos pakause.Po 1,5metu praeju.Buvos pas nevrapotologe tai neko blogu nepasake tik lepe vit.pagert B6 ir Mag.
lineva
Po gimdymo ir man tirpo rankos, bet tik naktim g.gif nieko nedariau, bet praėjo, daba nebetirpsta wub.gif
wilike
QUOTE(lineva @ 2007 05 30, 14:13)
Po gimdymo ir man tirpo rankos, bet tik naktim g.gif nieko nedariau, bet praėjo, daba nebetirpsta wub.gif
*

tirpo ir man, nuo magnio vaikui pilva paleisdavo, nes pati maitinau doh.gif Nustojau maitinti, tai gal dar kokis 4mėn tirpo, kol galiausiai viskas atsistatė. Nes buvau nuo maitinimo labai nusilpusi verysad.gif Tai vaikui jau beveik metukai, tai tik dabar jaučiu, kad jėgas atgaunu
noanoa
Man tai koki menesi po gimdymo tirpo rankos,net vaikelio negalejau ant ranku paimt,bet tai tikriausiai buvo del to,kad pries gimdyma,jo metu ir po jo tiek laseliniu state,tiek daug bade abi rankas,kad jos visos melynos buvo.
Puffte
Aciu mamos uz info ka reikia daryti jei rankos tirpsta!!!!!!! wub.gif

Man irgi kartais naktimis rankos tirpsta, bet maniau, kad cia nuo epiduros...

Reiks vitaminu pagerti
joge
Man po pirmo vaiko buvo nutirpę trys kojos pirštai, praėjo tik po mėnesio. O po antro du rankos pirštai. Tai ir kenčiu dabar. Kol kas jokių rezultatų, nors geriu Magnį + B6
Pumpurėlis
Va ir aš turiu šitą bėdą. Naktimis nuolat nutirsta rankos - kai prabundu mažių išgirdusi nuolat turiu pirmiausiai atsilankstyti rankų pirštus, kad nors ką galėčiau padaryti. Dieną rankos netirpsta, tačiau jau ilgą laiką yra užtirpęs vienas kojos pirštas. Galvojau, kad čia tik man vienai taip, o žiūriu, čia ištisą kompanija su tokia bėda smile.gif Reikės pabandyti pagerti magnio thumbup.gif
armine2
Man po gimdymo antro taip pat tirpo rankos, o ypač rankų pirštai. doh.gif Atsikėlusi naktį net mažiuko negalėdavau iš lovytės pakelti ir prie krūties pridėti. verysad.gif
Verkdavome abu kol pajėgdavau pakelti.Rankas atrodė jaučiu kaip kempines ir ne mano, nes neina valdyti. ohmy.gif Nuėjau pas gydytoja, o toji sako magnio trūkumas.Nes ir nėščios vitaminų sudėtyje niekur nepastebėjau,kad būtų magnis.O maitinančioms taip pat negalima.Kai tik baigiau maitinti nusipirkau skysto magnio (tikslaus pavadinimo neprisimenu) ampuoles(jos geriamos ir obuolių skonio) ir po 10 ampuolių viskas kaip ranka buvo nuimta thumbup.gif clap.gif clap_1.gif Dakterė buvo teisi doctor.gif
Neringa25
Man irgi tirpo, bet tikrai žinau, kad nuo kavos. Miego labai mažai būdavo, tai kavą gerdavau nežmoniškais kiekiais. Dabar gan normaliai išsimiegu, kavos mažiau geriu, visokiausių vitaminų gėriau. Viskas atsistatė thumbup.gif tik susiuvimas tai verysad.gif
zi-zi
Po gimdymo praėjo daugiau kaip 1,2 metų, bet dešinės rankos tirpimas tik stiprėja. Galvojau, gal koks nervas užspaustas. Bet geros informacijos gavau čia. Tik jūs visos rašot, kad jums praėjo tirpimas rankos, o man tik stiprėja. Eisiu pas gydytoją unsure.gif
nnina
QUOTE(lineva @ 2007 05 30, 14:13)
*

man irgi naktim tirpsta, virs pamirstu doh.gif isgerti magnio.
Šalta
tirpsta ranku plaštakos, dažniausiai dešnes rankos. O per neštuma kartais nutirpdavo rankos, dažnai pirštai., bet cia gal del magnio trukumo
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.