Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: teismo posėdžių sekretorės
Supermamų klubas > Socialinis gyvenimas > Nuo mokslo iki darbo > Darbas
Pages: 1, 2, 3
meile
Sveikutės 4u.gif .Tikiuosi,kad labai nesupyksite,jei tokia tema buvo anksčiau paskelbta.
Labai įdomu,ar tarp čia esančių yra teismo posėdžių sekretorių.Jei tokių yra,pasidalinkite savo patirtimi 4u.gif .
Tai va,o aš žadu bandyti laimę dalyvauti konkurse teismo posėdžių sekretorės vietai užimti.Bus valstybės tarnautojams parengtas testas ir pokalbis.Su testais esu jau susipažinus,nemažai jų prasprendžiau.Bet nerimą kelia pokalbis.Kažin ko gali klausti per tą pokalbį g.gif .Iš kurios srities ruoštis kalbėti.Beje,pati esu lituanistė,3 metus išdirbusi mokykloje.Kažin,ar turiu nors kiek šansų laimėti g.gif ?Ačiū Jums už atsakymus 4u.gif .
Ieva-Pieva
QUOTE(meile @ 2005 06 08, 20:39)
Sveikutės 4u.gif .Tikiuosi,kad labai nesupyksite,jei tokia tema buvo anksčiau paskelbta.
Labai įdomu,ar tarp čia esančių yra teismo posėdžių sekretorių.Jei tokių yra,pasidalinkite savo patirtimi 4u.gif .
Tai va,o aš žadu bandyti laimę dalyvauti konkurse teismo posėdžių sekretorės vietai užimti.Bus valstybės tarnautojams parengtas testas ir pokalbis.Su testais esu jau susipažinus,nemažai jų prasprendžiau.Bet nerimą kelia pokalbis.Kažin ko gali klausti per tą pokalbį g.gif .Iš kurios srities ruoštis kalbėti.Beje,pati esu lituanistė,3 metus išdirbusi mokykloje.Kažin,ar turiu nors kiek šansų laimėti g.gif ?Ačiū Jums už atsakymus 4u.gif .
*

ruoškis iš CPK ir BPK mirksiukas.gif
meile
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2005 06 08, 20:41)
ruoškis iš CPK ir BPK  mirksiukas.gif
*

Ačiū už atsakymą,bet gal galima būtų tuos sutrumpinimus išversti biggrin.gif ?
Ieva-Pieva
biggrin.gif civilinio proceso kodeksas ir baudžiamojo proceso kodeksas.
meile
O ką geriau mokytis besiruošiant konkursui - ar išsistudijuoti testus,ar skaityti įstatymus g.gif ?
Fanta
As dirbu ne sitoje srityje, bet isikisiu, nes pati laimejau valstybinej konkursa. Sprendziau testus istvermingai naktimis (nes diena mazoji lipdavo ant galvos, jei tik as ka paimu i rankas), nes neisspresi testo - nepateksi i pokalbi. O kai gavau konkursui skirtus istatymus - juos irgi studijavau, oi patikek, kaip studijavau doh.gif Pasirodo, nebuvo veltui viskas mirksiukas.gif
nere
bukit zmones, pasakykit, kur tu testu ieskot
Ieva-Pieva
QUOTE(nere @ 2005 06 09, 11:30)
bukit zmones, pasakykit, kur tu testu ieskot
*

testai mirksiukas.gif
Ieva-Pieva
kur dingo testai? cry.gif cry.gif cry.gif man konkursas pirmadienį cry.gif doh.gif
Skruzdeliukas
Man labai idomu, kokias perspektyvas matote noredamos isidarbinti posedziu sekretore?Atlyginimas turbut atkrenta, nes valdiskas darbas yra valdiskas, gal norite dirbti del socialiniu garantiju?Ar ten galima "kopti" auksciau?
Ieva-Pieva
jei išsilavinimas teisinis, galima patapti teisėjo padėjėja rolleyes.gif
vyšnelė
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2005 06 09, 11:37)

Sveikos 4u.gif .Ir aš galvoju pabandyti dalyvauti kokiame konkurse.Taip pat domiuosi šiais testais.Buvau labai beapsidžiaugianti radusi gerą nuorodą į testus.Bet paspaudus pasirodė kažkokie skelbimai.Būkit geros,pasakykit,kodėl nerodo tų testų.Gal aš ką nors ne taip darau g.gif .

Tiesa,Ieva-Pieva,jei ne paslaptis kokiame konkurse bandei dalyvauti ir kaip sekėsi spręsti testuką mirksiukas.gif ?
Šypsena
Tos kurios pretenduoja i Teismo posedzio sekretores, tik nepulkit kalti CPK ir BPK. Jums reikia daugiau kreipti demesi i teismini procesa, pasiruosima jam. Taip pat yra ten reglamentuota apie protokolu rasymas, saukimus, priesaikas, ispejuimus apie melagingus parodymus ir t.t. Jus aktualiausia ivairiu pakopu teismu prosesas, bylu nagrinejimas. Tad sekmes studijuojant, jei nesate studijavusios teises.
vyšnelė
QUOTE(Šypsena @ 2005 06 13, 10:43)
Tos kurios pretenduoja i Teismo posedzio sekretores, tik nepulkit kalti CPK ir BPK. Jums reikia daugiau kreipti demesi i teismini procesa, pasiruosima jam. Taip pat yra ten reglamentuota apie protokolu rasymas, saukimus, priesaikas, ispejuimus apie melagingus parodymus ir t.t. Jus aktualiausia ivairiu pakopu teismu prosesas, bylu nagrinejimas. Tad sekmes studijuojant, jei nesate studijavusios teises.
*

O kokiame įstatyme yra kalbama apie teisminį procesą,kur jį reikia rasti g.gif ?
Šypsena
Civilinio proceso ir baudziamojo proceso kodeksuose, ir dabar nepamenu ar yra ar tik planuoja isleisti, bet liktais yra ir komentarai. Ten bus parasyta.
Ieva-Pieva

Tiesa,Ieva-Pieva,jei ne paslaptis kokiame konkurse bandei dalyvauti ir kaip sekėsi spręsti testuką mirksiukas.gif ?
*

[/quote]
testus sprendžiu labai gerai, jau įgudus cool.gif konkursas buvo mokesčių inspekcijoj, likau antra cry.gif
furyy
O koks atlyginimas teismo posedziu sekrtores?
Bandysiu sudalyvaut konkurse smile.gif
Dipsis
Skirtingai nuo miesto, būdavo 800,1200 Lt. Dabar gal jau pakilo, nes jų pastoviai skelbimuose pilna, kad reikia.Darbo daug, o alga š.
furyy
Na musu mieste tai tikrai nepastoviai buna tokiu darbo vietu smile.gif
buna tik siuveju ir pardaveju biggrin.gif
furyy
Davė man tuos kodeksus, kuriuos reik išmokt konkursui. Ar tikrai ten taip viska ir reikia žinoti? pvz: už ką ir kokios baudos skiriamos g.gif
Dipsis
Už tai ir reikalingas teisinis išsilavinimas, kažkaip abejoju ar be jo galima praeiti tą konkursą, kadangi reikalingos teisinės žinios, o ne tik , kad iškalti kažką konkretaus.
furyy
juk sekretorės baudų neskiria, tai kam jom žinot ? Gal jom pakanka žinot procesinius dalykus, kaip viskas vyksta, kaip sutvarkomi dokumentai g.gif
furyy
tai ar esat čia nors viena teismo posėdžio sekretorė su kuria galima pasikonsultuot g.gif
lotute
QUOTE(Dipsis @ 2007 10 17, 14:58)
Skirtingai nuo miesto, būdavo 800,1200 Lt. Dabar gal jau pakilo, nes jų pastoviai skelbimuose pilna, kad reikia.Darbo daug, o alga š.
*

Taip taip atlyginimas 900-1000Lt mirksiukas.gif

QUOTE(furyy @ 2007 10 26, 19:45)
tai ar esat čia nors viena teismo posėdžio sekretorė su kuria galima pasikonsultuot g.gif
*

ir ka noretum pasikonsultuoti?
Nome
QUOTE(Dipsis @ 2007 10 17, 14:58)
*

Nemačiau nei karto, kad būtų siūlomas skirtingas atlyginimas, visur tas pats-(B lygis, 4 kategorija). Tai reiškia kad iki sausio 1 d. atlyginimas "ant popieriaus" 1303,9 Lt, o nuo naujų metų-1764 Lt.
lotute
QUOTE(Nome @ 2007 11 03, 13:11)
Nemačiau nei karto, kad būtų siūlomas skirtingas atlyginimas, visur tas pats-(B lygis, 4 kategorija). Tai reiškia kad iki sausio 1 d. atlyginimas "ant popieriaus" 1303,9 Lt, o nuo naujų metų-1764 Lt.
*

dar nuo stazo priklauso ir ar yra pasikeles kvalifikacija( ar kaip ji ten vadinasi) bigsmile.gif (1.2.3)
Nome
QUOTE(lotute @ 2007 11 03, 13:23)
dar nuo stazo priklauso ir ar yra pasikeles kvalifikacija( ar kaip ji ten vadinasi) bigsmile.gif (1.2.3)
*

Taip, bet aš čia ėmiau pirminį variantą, kai žmogus pirmą kartą pradeda dirbti VT
lotute
QUOTE(Nome @ 2007 11 03, 14:04)
Taip, bet aš čia ėmiau pirminį variantą, kai žmogus pirmą kartą pradeda dirbti VT
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(Nome @ 2007 11 03, 14:04)
*

na vel gi daug priklauso, kokiame teisme, apylinkes ar apygardos, apygardos is karto duoda ta kvalifikacija, o apylinkej tik po 3 metu mirksiukas.gif
madi
Apie teismo posėdžio sekretorės darbą galiu pasakyti, kad jam pakanka aukštojo neuniversitetinio išsilavinimo ir jis labai tinka toliau studijuojant universitete teisę bei siekiant teisėjo padėjėjo, vėliau teisėjo darbo ax.gif
Be teisinio išsilavinimo teisme karjera baigta - darbo daug, atlyginimas mažas ir tenka dirbti už visas besimokančias, kai jos sesijose, be papildomo atlygio cool.gif bigsmile.gif
furyy
skaitant kodeksus, lyg ir viskas aišku, bet sunkiausia, kaip įsiminti tuos visus terminus? sakė konkurse jie patys pateiks 40 klausimų,tai turbūt tuos kodeksus einant į konkursą reik žinot vos ne mintinai doh.gif
ir noriu paklaust, ar visose ypatingos teisenos bylose nerašomas teismo posėdžio protokolas, pvz.: skiriantis?
lotute
QUOTE(madi @ 2007 11 03, 23:05)
Apie teismo posėdžio sekretorės darbą galiu pasakyti, kad jam pakanka aukštojo neuniversitetinio išsilavinimo ir jis labai tinka toliau studijuojant universitete teisę bei siekiant teisėjo padėjėjo, vėliau teisėjo darbo ax.gif
Be teisinio išsilavinimo teisme karjera baigta - darbo daug, atlyginimas mažas ir tenka dirbti už visas besimokančias, kai jos sesijose, be papildomo atlygio cool.gif  bigsmile.gif
*

na pas mus jei papildomai dirbi tai papildomai ir moka mirksiukas.gif
furyy
tai kas gi man galėtų patarti, ką man daugiau pasimokinti einant į teismo posėdžio sekretorės konkursą g.gif
furyy
susižinojau, kad konkurse dalyvaus 9, tame tarpe ir pakaitinės...jaučiu kad nėra šansų laimėt prieš pakaitines? Gal yra kitaip manančių g.gif
Nesu baigusi teisės...
Dipsis
QUOTE(furyy @ 2007 11 04, 19:29)
skaitant kodeksus, lyg ir viskas aišku, bet sunkiausia, kaip įsiminti tuos visus terminus? sakė konkurse jie patys pateiks 40 klausimų,tai turbūt tuos kodeksus einant į konkursą reik žinot vos ne mintinai doh.gif
ir noriu paklaust, ar visose ypatingos teisenos bylose nerašomas teismo posėdžio protokolas, pvz.: skiriantis?
*

Jeigu būtum baigus teisę, tai tuos dalykus ir žinotum mintinai kaip "tėve mūsų", o kadangi neturi teisinio išsilavinimo, tai nebent per stebūklą pavyktų laimėti konkursą. Čia aišku mano nuomonė, lauksim rezultatų smile.gif .
furyy
QUOTE(Dipsis @ 2007 11 05, 16:55)
Jeigu būtum baigus teisę, tai tuos dalykus ir žinotum mintinai kaip "tėve mūsų", o kadangi neturi teisinio išsilavinimo, tai nebent per stebūklą pavyktų laimėti konkursą. Čia aišku mano nuomonė, lauksim  rezultatų smile.gif .
*

Nori pasakyt kad teismo posėdžių sekretorėm dirba tik baigę teisę, aš taip nemanau, tu kažkaip griežtai į viską reaguoji. Aš baigusi administravimą, taigi darbas su dokumentais, o teismo posėdžių sekretorės darbas irgi su dokumentais, o su laiku viskas išmokstama, tik reik konkursą laimėt blush2.gif
Nome
QUOTE(furyy @ 2007 11 06, 11:45)
Nori pasakyt kad teismo posėdžių sekretorėm dirba tik baigę teisę, aš taip nemanau,

drinks_cheers.gif , baigusios teisę tikrai nedirba posėdžių sekretorėm
furyy
QUOTE(Nome @ 2007 11 06, 14:01)
drinks_cheers.gif , baigusios teisę tikrai nedirba posėdžių sekretorėm
*

Ačiū už palaikymą Nome
Dipsis
nu bet jeigu su aukštesniuoju g.gif , tai nedirbsi nei teisėju nei jo padėjėju ir pan., aš tai turėjau galvoje. Su magistru teisiniu, tai tikrai nedirbs niekas sekretore : . Parašyk kaip tau pavyks, net įdomu. smile.gif
furyy
QUOTE(Dipsis @ 2007 11 06, 19:12)
nu bet jeigu su aukštesniuoju g.gif , tai nedirbsi  nei teisėju nei jo padėjėju ir pan.,  aš tai turėjau galvoje. Su magistru teisiniu, tai tikrai nedirbs niekas sekretore : . Parašyk kaip tau pavyks, net įdomu. smile.gif
*

konkursas po savaitės, bet jau pradėjau tingėt mokytis, kai sužinojau, kad dalyvaus net 9, bus ir pakaitinių. Bet eisiu todėl, kad raštinės vedėja minėjo, kad dažnai joms trūksta pakaitinių, tai gal kada pakaitine g.gif pakvies
madi
QUOTE(lotute @ 2007 11 04, 23:37)
na pas mus jei papildomai dirbi tai papildomai ir moka  mirksiukas.gif
*

Kur čia pas jus g.gif Pas mus Kaune tai nea schmoll.gif

QUOTE(furyy @ 2007 11 05, 12:45)
susižinojau, kad konkurse dalyvaus 9, tame tarpe ir pakaitinės...jaučiu kad nėra šansų laimėt prieš pakaitines? Gal yra kitaip manančių g.gif
Nesu baigusi teisės...
*

šansų visada kažkiek yra ax.gif

QUOTE(furyy @ 2007 11 06, 12:45)
Nori pasakyt kad teismo posėdžių sekretorėm dirba tik baigę teisę, aš taip nemanau, tu kažkaip griežtai į viską reaguoji. Aš baigusi administravimą, taigi darbas su dokumentais, o teismo posėdžių sekretorės darbas irgi su dokumentais, o su laiku viskas išmokstama, tik reik konkursą laimėt blush2.gif
*

aš irgi baigusi administravimą, o teisę tik dabar mokausi 4u.gif

QUOTE(furyy @ 2007 11 06, 19:21)
konkursas po savaitės, bet jau pradėjau tingėt mokytis, kai sužinojau, kad dalyvaus net 9, bus ir pakaitinių. Bet eisiu todėl, kad raštinės vedėja minėjo, kad dažnai joms trūksta pakaitinių, tai gal kada pakaitine  g.gif pakvies
*

Jei nepasiseks konkurse, tikrai gali pakviesti pakaitine, vėliau bus lengviau praeiti ir konkurso būdu mirksiukas.gif
Medula
QUOTE(furyy @ 2007 11 06, 18:21)
konkursas po savaitės, bet jau pradėjau tingėt mokytis, kai sužinojau, kad dalyvaus net 9, bus ir pakaitinių. Bet eisiu todėl, kad raštinės vedėja minėjo, kad dažnai joms trūksta pakaitinių, tai gal kada pakaitine  g.gif pakvies
*

bet kokiu atveju dalyvauk!!! as ejau i konkursa (ne teismo posedziu sekretores, tiesa, siaip i VT) kai net zinojau is patikimu zmoniu, kad ten jau "savas" zmogus kartu konkurse dalyvaus. Aisku nelaimejau (tokiu stebuklu tai nebuna), bet nesigailiu - ir pasimokiau kazka eilini syki, ir patirties siokios tokios igijau, bent zinau kaip tai vyksta smile.gif o jei dar tau yra galimybe kristi i akis, patapti pakaitine, o paskui jau prie progos ir nuolatine, kogi nesudalyvauti?
furyy
Na nuraminot mane, mergaitės blush2.gif
Aišku, bandysiu dalyvaut tame konkurse, nors ir nesitikiu kažko labai...nes labai jau maišosi tie visi terminai doh.gif
wetriuke
Merginos kur butu galima gauti tuos testus ir kada dabar vyks konkursas? as studijuoju teise paskutiniame kurse, kaiptik dabar visus tuos dalykus apie procesa mokausi, gal ir man butu sansu laimeti konkursa... pernai 9vidurki turejau siemet irgi neblogai sekasi ax.gif
furyy
QUOTE(wetriuke @ 2007 11 20, 16:52)
Merginos kur butu galima gauti tuos testus ir kada dabar vyks konkursas? as studijuoju teise paskutiniame kurse, kaiptik dabar visus tuos dalykus apie procesa mokausi, gal ir man butu sansu laimeti konkursa... pernai 9vidurki turejau siemet irgi neblogai sekasi ax.gif
*

kad eiti į konkursą jau reikia turėti ne žemesnį nei aukštesnįjį išsilavinimą, o tu kiek suprantu dar tik mokaisi g.gif
o apie konkursus galima susižinoti www.vtd.lt, kiekvieną trečiadienį ir penktadienį paskelbiami nauji konkursai
wetriuke
QUOTE(furyy @ 2007 11 20, 19:34)
kad eiti į konkursą jau reikia turėti ne žemesnį nei aukštesnįjį išsilavinimą, o tu kiek suprantu dar tik mokaisi g.gif
o apie konkursus galima susižinoti www.vtd.lt, kiekvieną trečiadienį ir penktadienį paskelbiami nauji konkursai
*

uz pusmeciu baigiu bakalaura teises ir stoju i magistra, tai manau po pusmecio jau galeciau dalyvauti konkurse.
furyy
QUOTE(wetriuke @ 2007 11 20, 21:09)
uz pusmeciu baigiu bakalaura teises ir stoju i magistra, tai manau po pusmecio jau galeciau dalyvauti konkurse.
*

kai jau turėsi bakalaurą-galėsi
wetriuke
QUOTE(furyy @ 2007 11 20, 22:34)
kai jau turėsi bakalaurą-galėsi
*

butinai pabandysiu smile.gif
AHAVA
Tik ka tapau pakaitine teismo posėdžių sekretore. Tuoj bus mano pirma diena. Todėl labai norėčiau paprašyti pagalbos čia esančių teismo posėdžių sekretorių. Gal galėtumėte mane pakonsultuoti. Papasakokit, ką reikės daryti? Kokių klaidų jokiu būdu negalima padaryti? Gal turite šablonų? Gal galite papasakoti man ką konkrečiais atvejais turėsiu atlikti?
Esu pasiruošusi už pagalbą sumokėti. Už šablonus taip pat...
Labai laukiu atsakymu...Esu pareiginga, nemėgstų daryti klaidų, nemėgstų kvailai jaustis ir trukdyti kitiems. Todėl ir nusprendžiau parašyti supermamos...
madi
QUOTE(AHAVA @ 2007 12 01, 14:28)
Tik ka tapau pakaitine teismo posėdžių sekretore. Tuoj bus mano pirma diena. Todėl labai norėčiau paprašyti pagalbos čia esančių teismo posėdžių sekretorių. Gal galėtumėte mane pakonsultuoti. Papasakokit, ką reikės daryti? Kokių klaidų jokiu būdu negalima padaryti? Gal turite šablonų? Gal galite papasakoti man ką konkrečiais atvejais turėsiu atlikti?
Esu pasiruošusi už pagalbą sumokėti. Už šablonus taip pat...
Labai laukiu atsakymu...Esu pareiginga, nemėgstų daryti klaidų, nemėgstų kvailai jaustis ir trukdyti kitiems. Todėl ir nusprendžiau parašyti supermamos...
*

Sveikinu ir linkiu tapti nuolatine. wub.gif
Darbas iš esmės yra protokoluoti teismo posėdyje ir po to sutvarkyti bylą (išrašyti įv. teismo dokumentus ir susiūti).
O dėl patarimų, dar labai priklauso kokiam teisme dirbsi, koks teisėjas (dirba su civilinėm bylom ar baudžiamom, koks jo būdas ir reikalavimai), todėl geriausiai klausti kartu dirbančių kolegių mirksiukas.gif Šablonus taip pat turėtum gauti vietoj ax.gif
Dėl klaidų, tai labai yra geras posakis: kas nedirba, tas neklysta, manau, kad nerasi nei vienos, kad ir ilgiau dirbančios pos. sekretorės, kuri iš vis nedarytų klaidų, aišku tai priklauso ir nuo darbo krūvio.
Jei kas labai neaišku, klausk per AŽ, kuo galėsiu padėsiu blush2.gif
spalviuke
sveikos smile.gif

man iskilo toks klausimėlis g.gif ar čia eina kalba apie tas teismo posėdžio sekretores, kurios turi greitai viska uzrasyti teismo posėdžio metu? 4u.gif
visai noriu dalyvauti konkurse, bet jeigu man reikės greit viska uzrasinet blink.gif - tai tas darbas tikrai ne man
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.