Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Burokėliai žiemai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Konservavimas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Ambro
Marinuoti jauni burokėliai su lapkočiais  

Reikės: 1,5 kg jaunų burokėlių su lapkočiais.

Marinatui:

1 l vandens,
1 stiklinė acto (9 proc.),
1 šaukštas druskos,
2 šaukštai cukraus, laurų lapų, čiobrelių šakelė,
2-3 skiltelės česnako, juodųjų pipirų žirnelių.

Paruošimas:

Burokėlius nuplauname. Atskiriame lapkočius, paverdame juos 3 min. pasūdytame vandenyje, išgriebiame ir supjaustome kubeliais. Tuomet tame pačiame vandenyje išverdame burokėlius. Juos nulupame ir supjaustome kubeliais. Į iškaitintus 0,5 l talpos stiklainius sudedame burokėlių kubelius ir lapkočių gabalėlius.
Iš marinatui skirtų produktų paruošiame marinatą ir karštą jį supilame ant burokėlių. Pridengtus dangteliais stiklainius pasterizuojame 90° C temperatūroje 15 min. Tuomet sandariai uždarome.
Ambro
Marinuoti burokėliai su krienais

3 kg burokėlių,
0,5 kg krienų šaknų.

Marinatui:

2/3 l vandens,
400 g cukraus,
200 g druskos,
1 stiklinė acto (9 proc.).

Paruošimas:


Burokėlius išverdame, nulupame ir supjaustome šiaudeliais. Krienų šaknis nuskutame, sutarkuojame ir sumaišome su burokėliais. Sudedame į stiklainius.
Iš marinatui skirtų produktų paruošiame marinatą ir karštą jį supilame ant burokėlių. Stiklainius pridengiame dangteliais ir pasterizuojame 90° C temperatūroje 1 l talpos stiklainius 20 min., o 0,5 l - 15 min. Stiklainius karštus sandariai uždarome.
Ambro
Jauni burokėliai sūryme

1 l vandens – 1 šaukštas druskos.

Paruošimas:

Jaunus, neperaugusius burokėlius gerai nuplauname ir išverdame. Burokėlius nulupame, supjaustome figūriniu peiliu griežinėliais, sudedame į paruoštus stiklainius, pripilame į juos karšto sūrymo ir pasterizuojame 45 min.
Sandariai uždarome.
toja
Marinuoti burokėliai

2l. virtų ir sutarkuotų burokėlių
1l. rūgščių obuolių sulčių
1,5š. druskos
1,5š. cukraus

išvirus ir sutarkuotus burokėlius dedame į puodą, užpilame sultimis, suberiame druską ir cukrų, paverdame 10 min. ir uždarome
Ambro
O gal zinot, kaip reikia marinuot su citrinos rugstele ???
Skambute
labas, gal zinot kaip reikia marinuoti nedidelius cielus gurokelius? kad kgaletum ziema atsidaryti slovikiuka ir tiesog prie mesos valgyt????
Mally
Pernai marinavau burokėlisu, viskas pavyko gerai, tik šiemet vienos klaidos nebekartosiu - nebedėsiu nei juodųjų, nei kvepiančiųjų pipirų žirneliais. Labai bjauru kai valgai ir nuolat turi spjaudyti schmoll.gif

Marinuoti burokėliai

Marinatui:
1 stiklinė 9 proc. acto
3 stiklinės vandens
2 šaukštai druskos
3 šaukštai cukraus

Burokėlius išverdame, tada užpylę šaltu vandeniu atvėsiname, nulupame, supjaustome ar sutarkuojame. Sudedam į paruoštus stiklainius ir užpilame šaltu marinatu. Pasterizuojame 0,5 l stiklainius 15 min, 1 litro - 20 min. Sandariai uždarome.
Babalia
Labai Mėgstu marinuotus burokėlius riekutėmis,tinkančius tiesiog užsidėti ant sumuštinio. thumbup.gif
1kg burokėlių
1/2 l acto(5%)
250 g vandens
300-500 g cukraus.

Nuluptus burokėlius virti truputį pasūdytame vandenyje(1 šaukštas druskos-1 l vandens.).Virti apie 35 min.Po to nupilti vandenį ir staigiai užpilti šaltu.Nulupti,supjaustyti riekutėmis ir sudėti į stiklainius.
Actą, vandenį ir cukrų užvirti. Karštą marinatą užpilti ant burokėlių ir iš karto uždaryti.
kipse
Mes taip pat labai megstame marinuotus burokelius. Jie saldziarugsti, tinka vieni vietoj salotu.

Isvirtus ir supjaustytus burokelius uzpilu marinatu, pakaitinu ir supilstau i stiklainius.

MARINATAS: 1l vandens, 1 valg. saukstas druskos, 2 valg. saukstai cukraus, 9 valg. saukstai 9% acto, priekoniu (lauro lapu, pipiru.)
O tuos prieskonius (juos ir mano vyras keikia) stengiuosi isrinkti ispilstydama.
kelinti metai zadu daryti mazus nepjaustytus, bet vis sutingstu terliotis.

Pabandykit. Tikrai labai skanu. Saltibarsciai ir misraine su jais thumbup.gif
Giedreee
QUOTE(Vikšrelis @ 2003 10 14, 23:25)
O gal zinot, kaip reikia marinuot su citrinos rugstele ???
*


pasiruošiu brokėlius(sutarkuoju,supjaustau-čia kokius nori tokius gali pasidaryt) pilu vandens,dedu druskos,cukraus,citrinos rūgštelės(kad gautūs saldarūgščiai ),truputį kmynų,juod.pipirų žirnelių ir paverdu 10min. supilstau į stiklainius.(as darau iš akies man visada gaunasi).
ten kažkas klausė apie cielus burokėlius tai jiems išsivirt marinatą į vandenį druskos,cukraus,citrinos rūgštelės,galima svogūno pjaustyto žiedeliais išvirti marinatą sudėti burokėliuskelias min pavirti sudėti į stiklainius ir užvakuoti.
Vėta
Aš tai virtus burokėlius užpilu pakaitintom obuolių sultim (truputį pasūdau ir paverdu). Galima tarkuotus, pjaustytus šiaudeliais ar griežinėliais. Labai tinka šaltibarščiams thumbup.gif , ar šiaip prie mėsos.
*ramunė*
QUOTE(Žemaika @ 2006 07 16, 22:48)
Aš tai virtus burokėlius užpilu pakaitintom obuolių sultim (truputį pasūdau ir paverdu). Galima tarkuotus, pjaustytus šiaudeliais ar griežinėliais. Labai tinka šaltibarščiams thumbup.gif , ar šiaip prie mėsos.
*


O tai ,šitas marinavimo būdas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif ,išbandytas ir vis dar praktikuojamas mirksiukas.gif
Peledziukas
[QUOTE] Vikšrelis @ 2003 08 13, 08:55 ) Jauni burokėliai sūryme

1 l vandens – 1 šaukštas druskos.

Paruošimas:

Jaunus, neperaugusius burokėlius gerai nuplauname ir išverdame. Burokėlius nulupame, supjaustome figūriniu peiliu griežinėliais, sudedame į paruoštus stiklainius, pripilame į juos karšto sūrymo ir pasterizuojame 45 min.
Sandariai uždarome



Atleiskit man, neismananciai, bet gal kas galetumete parasyti kaip tas pasterizavimo procesas vyksta schmoll.gif
RIKIS
Pabandykit gal patiks čia dideliam kiekiui

7 kg. burokėlių
3 šaukštai (normalūs) druskos
2 šaukštai cukraus
1 stiklinė acto 9%
4 litrai vandens

Burokėlius išverdu, atšaldau ir sutarkuoju.Burokėlius sudedu į puodą supilu vandenį,sudedu cukrų ir druską ir supilu actą imetu kvepiančių pipirų.Užverdu ir dedu į stiklainius.Laikau šiltai apklotus, kaip agurkus.

Naktipele
Greitam naudojimui smile.gif
Rauginti burokėliai

2 l šalto vandens
3 šaukštai miltų
6 nedideli virti burokėliai

Į vieną stiklinę šalto vandens įmaišyti miltus ir supili juos į indą (geriausia molinį). Tada sudėti nuluptus burokėlius ir užpilti karštu (neverdančiu) vandeniu. Laikyti šaltoje vietoje (pridengti rūgsta apie parą).

villia
As virtus ir sutarkuotus burokelius paverdu marinate ir stovi kuo puikiausiai.Tinka saltibarsciams ,burokeliu sriubai ir misrainems visokioms. biggrin.gif
peledziuke
[quote=Peledziukas,2006 08 24, 22:41]
[QUOTE] Vikšrelis @ 2003 08 13, 08:55 ) Jauni burokėliai sūryme

1 l vandens – 1 šaukštas druskos.

Paruošimas:

Jaunus, neperaugusius burokėlius gerai nuplauname ir išverdame. Burokėlius nulupame, supjaustome figūriniu peiliu griežinėliais, sudedame į paruoštus stiklainius, pripilame į juos karšto sūrymo ir pasterizuojame 45 min.
Sandariai uždarome
Atleiskit man, neismananciai, bet gal kas galetumete parasyti kaip tas pasterizavimo procesas vyksta schmoll.gif
*

[/quote]
sudedi i didesni puoda stiklainiukus, pripili vandens(po stiklainiukais padedu medziagos skiaute}ir kaitini. biggrin.gif
Peledziukas
[QUOTE][/quote]
sudedi i didesni puoda stiklainiukus, pripili vandens(po stiklainiukais padedu medziagos skiaute}ir kaitini. [/QUOTE]

Aciu labai, Peledziuke bigsmile.gif
Labai malonu gauti paaiskinima is kaip ir beveik bendravardes rolleyes.gif
Raganiukas
QUOTE(Lexi 04 @ 2005 07 08, 01:07)
labas, gal zinot kaip reikia marinuoti nedidelius cielus gurokelius? kad kgaletum ziema atsidaryti slovikiuka ir tiesog prie mesos valgyt????
*



Sveikutė, aš tai marinuoju cielus burokėlius taip:
1 šaukštas druskos
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis acto
1 l vandens
burokėlius išvirti, atvėsinti ir nulupti. Dėti į stiklainį sluoksniuojant su krienais. Užpilti marinatu ir kaitinti apie 25 min. Pabandyk gal patiks mirksiukas.gif
staselė
burokėliai su citrinos rūgštekle. kasikynė davė receptą , tai išbandysiu
1 litras vandens
20 gramų cukraus
30g druskos
70 gramų citrinos rūgšteles

burokėlius išverdu, nulupu, dar nuplaunu, sutarkuoju. tada sudedu į puodą, užpilu marinatu, kai užverda 5-10minučių pavirinu ir tada sudedu į stiklainius ir užsuku.
moniuxx
QUOTE(toja @ 2003 09 17, 23:44)
Marinuoti burokėliai

2l. virtų ir sutarkuotų burokėlių
1l. rūgščių obuolių sulčių
1,5š. druskos
1,5š. cukraus

išvirus ir sutarkuotus burokėlius dedame į puodą, užpilame sultimis, suberiame druską ir cukrų, paverdame 10 min. ir uždarome

*




cia pats skaniausias variantas ... thumbup.gif ir svarbiausia be acto rolleyes.gif
Gaisrena
QUOTE(moniuxx @ 2007 09 03, 14:51)
cia pats skaniausias variantas ...  thumbup.gif ir svarbiausia be acto  rolleyes.gif
*




Tikrai,aš irgi tik su obuolių sultim darau thumbup.gif
Man patinka taip paruošti burokėliai;
Išvirtus supjaustau kubeliais,dedu puodan.
Atskirai aliejuje pakepinu svogunus ir supilu ant burokėliu.
Troškinu,dapilu aliejaus,15-20min.pridedu prieskoniu pipirų,druskos,lauro lapelių..
Skanu prie mėsos,paukštienos.
staselė
QUOTE(staselė @ 2007 09 01, 19:41)
burokėliai su citrinos rūgštekle. kasikynė davė receptą , tai išbandysiu
1 litras vandens
20 gramų cukraus
30g druskos
70 gramų citrinos rūgšteles

burokėlius išverdu, nulupu, dar nuplaunu, sutarkuoju. tada sudedu į puodą, užpilu marinatu, kai užverda 5-10minučių pavirinu ir tada sudedu į stiklainius ir užsuku.
*


pagal šį kaimynės receptą labai jau rūgštūs išeina burokėliai, manau ,kad citrinos rūgštelės kokių 35 gramų čia užtenka..
ramune27
aš darau taip;
išverdu ir burokėliu tarka sutarkuoju burokėlius sudedu į puodą kokiem 3 litram burokėliu niekad nesveriu ir nematuoju bet apytiksliai . i tuos burokėlius pylu
3 stk. vandens
1 stk. acto
2 šaukštai druskos
3 šaukštai cukraus
ir verdu kol užvirs ir dar truputi kkias 5 min pavirinu ir karštus dedu į stiklainius ir užsuku dangtelius ir apverčiu kol atšals .
laikosi tikrai gerai ir tinka ir šaltibarščiams ir mišrainėms jau 6 metus darau tik tokiuo receptu mirksiukas.gif
skanaus smile.gif
faustina
As burokelius taip pat marinuoju su citrinos rugstim.Burokelius sutarkuoju burokinre tarka,ipilu puse ju kiekio vandens,druskos,cukraus ir citrinos rugsties tiek,kad jaustusi skaniai saldrugsciai.Nureguliuoju ragaudama.Uzverdu,ir dedu i svarius stiklainelius.Po to juos statau i kita puoda su vandeniu,ir pakaitinu 10min.Ir dar po to apverciu kad dangteliai prisitrauktu.Skanu is tokiu burokeliu saltibarscius pasigamint.O gal zinot kas nors kaip greitai isvirt burokelius?
arabeska
QUOTE(Safyra @ 2007 11 05, 17:25)
O gal zinot kas nors kaip greitai isvirt burokelius?
*


Prieš virdama, užpilk vandeniu ir palaikyk bent valandą ax.gif
faustina
QUOTE(arabeska @ 2007 11 06, 13:16)
Prieš virdama, užpilk vandeniu ir palaikyk bent valandą ax.gif
*


Labai aciu,pameginsiu.
silsta
QUOTE(staselė @ 2007 09 01, 19:41)
burokėliai su citrinos rūgštekle. kasikynė davė receptą , tai išbandysiu
1 litras vandens
20 gramų cukraus
30g druskos
70 gramų citrinos rūgšteles

burokėlius išverdu, nulupu, dar nuplaunu, sutarkuoju. tada sudedu į puodą, užpilu marinatu, kai užverda 5-10minučių pavirinu ir tada sudedu į stiklainius ir užsuku.
*




Ieskojau recepto kur burokeliai su citrinos rugstele. Bet kai paskaiciau - suabejojau tuo receptu... Ar tikrai vienam litrui vandens - 70 gr citrinos rugsteles? Cia kazkas ne taip...
malram
o čia tinginio receptas tongue.gif

išverdu puoda burokėlių,juos sutarkuoju,tada išverdu marinata,jį gamindama tiesiog paragauju,ko trūksta, to įdedu:) tada suverčiu burokėlius į marinata,ir iki užvirimo pakaitinu.galiausiai viska į trilitrinius suverčiu,uždengiu plastamsiniais arba užsukamais dangteliais ir laikau šaltai,ilga laika būna kaip ka tik paruošti,o paskui truputį įrūgsta,labai gardūs barščiai būna
JOLKA999
gal kas marinuojat burokeliu lapus,is ju gaunasi skani sriubyte g.gif
dziunka
QUOTE(JOLKA999 @ 2008 08 19, 13:38)
gal kas marinuojat burokeliu lapus,is ju gaunasi skani sriubyte g.gif
*



esu dariusi tik dar maisiau rugstyniu visai nieko tik dar idejau druskos ir trupuciuka cukraus pagal skoni ir uzsukau
JOLKA999
kaip daryti,nes niekad nesu bandzius :
dziunka
QUOTE(JOLKA999 @ 2008 08 19, 13:52)
kaip daryti,nes niekad nesu bandzius :
*



isplauni viska supjaustai kaip sriubai paverdi 5-7min.
ideti:druskos (kad skanu butu)
truputi cukraus
jei nera rugstyniu tai citrinos rugsties ar acto
ragauti reikiai ,,taip kad butu skanu jaustusi ir druska ir rugstele ir cukrus ,dar lauru lapu imesk pipiru ir kvapiu ir karciu (zirneliais)
JOLKA999
aciu,einu gaminti thumbup.gif
dziunka
i sveikatele
dziunka
turiu stai toki receptuka:
4kg burokeliu
2kg morku
3kg antaniniu obuoliu
2kg svogunu
0,5litro aliejaus,kmynu,pipiru lauro lap.
druska pagal skoni

morkos ir burokai isverdami
svogunai pakepinami aliejuje
obuoliai sutarkuojami ,pilama vandens ir patroskinama....po to i ster. stikl. ir i skirta vieta,
tinka ir salotos ,superine sriuba,as net dariau saltibarcius ,liaudziai mano patiko
crocus
Gal Dziunka ar kuri kita šeimininkėlė pasiūlytų receptą burokėlių mišrainės su pomidorais? Ragavau sykį,bet recepto nežinojo. Jautėsi ten dar morkytės, svogūnai.
dziunka
QUOTE(crocus @ 2008 08 21, 21:21)
Gal Dziunka ar kuri kita šeimininkėlė pasiūlytų receptą burokėlių mišrainės su pomidorais? Ragavau sykį,bet recepto nežinojo. Jautėsi ten dar morkytės, svogūnai.
*


nea ,tokiu nedariau ,betmanau tas pats receptukas tik ideti pomidoru dar ir zymiai sumazinti rugsti
Greta77
QUOTE(crocus @ 2008 08 21, 22:21)
Gal Dziunka ar kuri kita šeimininkėlė pasiūlytų receptą burokėlių mišrainės su pomidorais? Ragavau sykį,bet recepto nežinojo. Jautėsi ten dar morkytės, svogūnai.
*



Radau va toki recepta, pati irgi bandysiu taip daryt:

Reikia:

4 kg virtų burokėlių,
1,5 kg pomidorų,
0,5 kg paprikų,
1,5 kg svogūnų,
100 g česnakų,
200 g cukraus,
3 š. druskos,
200 g acto,
500 g aliejaus.

Kiekiais galima šiek tiek varijuoti - ko daugiau turi, to ir dedi, arba nededi to, kas nepatinka. Dėl druskos, cukraus - ragauti reikia, kad pačioms skanu tiesiog būtų.
Burokėliai pjaustomi šiaudeliais, nulupti pomidorai, paprikos - kubeliais, svogūnai, česnakai - smulkiai. Viskas kraunama i puoda, maišant kaitinama, kol užverda.Užvirus - dar 10-15 min. Karštą masę dedam į stiklainius, užsukam.
Laikosi ilgai , skonis kiek kitoks nei įprastų marinuotų burokėlių.

Linyt
QUOTE(JOLKA999 @ 2008 08 19, 14:38)
gal kas marinuojat burokeliu lapus,is ju gaunasi skani sriubyte g.gif
*



Ar dedate lapus, ar kotelius, ar lapus su koteliais? g.gif
4u.gif
dziunka
QUOTE(Linyt @ 2008 08 24, 17:58)
Ar dedate lapus, ar kotelius, ar  lapus su koteliais?  g.gif
4u.gif
*



esu dariusi tik dar maisiau rugstyniu visai nieko tik dar idejau druskos ir trupuciuka cukraus pagal skoni ir uzsukau
dejau viska ir lapus ir kotelius
regna
QUOTE(Linyt @ 2008 08 24, 17:58)
Ar dedate lapus, ar kotelius, ar  lapus su koteliais?  g.gif
4u.gif
*



Papildyta:
QUOTE(dziunka @ 2008 08 24, 19:01)
esu dariusi tik dar maisiau rugstyniu visai nieko tik dar idejau druskos ir trupuciuka cukraus pagal skoni ir uzsukau
dejau viska ir lapus ir kotelius
*


regna
QUOTE(regna @ 2008 08 25, 23:00)
Papildyta:
*


MARINUOTI JAUNI BUROKELIAI SU LAPKOCIAIS
1,5jaunu buurokeliu su lapkociais,
Marinatui:1l vandens,
1 stikline acto 9%,
1saukstas druskos,
2 saukstai cukraus, lauro lapeliu,
ciobreliu sakele,
2-3 skilteles cesnako,
juoduju pipiru zirniliu.
burokelius nuplauname.Atskiriame lapkocius,paverdame juos 3min.pasudytame vandenyje,isgriebiame ir supjaustome kubeliais.Tuomet tame paciame vandenyje isverdame burokelius.juos nulupame ir supjaustome kubeliaisI iskaitintys 0,5l talpos stiklainius sudedame burokeliu kubelius ir lapkociu gabalelius. Is marinatui skirtu produktu paruosiame marinata ir karsta supilame ant burokeliu.Pridengus dangteliais pasterizuojame 15min tuomet sandariai uzdarome.


patarimas:as lapkocius supjaustau apverdu3 min. ir dedu i saldymui skirtus indelius ir usaldau. :super
angliste
o as imu burokeliu lapus ir lapkocius, paverdu juos savose sultyse, idedu druskos pagal skoni ir sterilizuoju 10 min. ziema sriubyte - niam niam
barsukele
Dėl burokėlių lapkočių. Aš darau taip- supjaustytus sumetu į puodą, įpilu truputį vandens ir paverdu kokias 5 min., paskui įberiu truputį druskos ir išmaišau, atsiranda daug sulčių, jas nusemiu, palieku tiek, kad vos apsemtų. Tada įdedu druskos pagal skonį ir acto arba rūgštelės, paverdu truputį, kol koteliai visai suminkštėja ir į stiklainiukus.
mystical
Matau jau atsirado mišrainės. Mums labai patinka tokia:
3kg burokėlių (virtų)
0,5kg paprikos
0,5kg svogūnų (nuplikyti karštu vandeniu)

Marinatui:
1st vandens
1st aliejaus
po nepilną stiklinę acto ir cukraus
3 arbat. šaukšteliai druskos
pipirų, lapelių

Į marinatą dėti svogūnus ir paprikas, pavirti 10min. Dėti sutarkuotus burokus, užvirti ir išpilstyti į stiklainius. Uždaryti. Pasterizuoti nereikia.
jurg_ili
siandie teko paragauti savo marinuotu burokeliu, siemetiniu. Pirma karta dariau ir labai skaniai gavos. O dariau paprastai, tiesiog buvau per daug isivirus agurkams marinato ir buvo gaila ispilt -tai ir sumarinavau burokus. Marinatas pagal uspaskicho recepteli:

1l vandens
1s druskos
5s cukraus
100 ml acto, nors as pilu visada maziau.

Nieko nekaitinau ir nepasterizavau, kolkas (dvi savaites) laikosi. drinks_cheers.gif
stg
QUOTE(jurg_ili @ 2008 09 03, 13:17)
siandie teko paragauti savo marinuotu burokeliu, siemetiniu. Pirma karta dariau ir labai skaniai gavos. O dariau paprastai, tiesiog buvau per daug isivirus agurkams marinato ir buvo gaila ispilt -tai ir sumarinavau burokus. Marinatas pagal uspaskicho recepteli:

1l vandens
1s druskos
5s cukraus
100 ml acto, nors as pilu visada maziau.

Nieko nekaitinau ir nepasterizavau, kolkas (dvi savaites) laikosi.  drinks_cheers.gif
*


O kokiam kiekiui mazdaug burokeliu sito marinato uztenka?
jurg_ili
Na, apie kieki negaleciau labai tikslei pasakyt, nes darau kai nuo agurku lieka marinato. Bet panasiai , triju litru puoda isiverdu buroku. Siaip burokams to marinato labai mazai reikia, tiesiog ,kad butu siek tiek skyscio ,kad puode neprisviltu kai paverdu su sutarkuotais burokais.

lusis
TaosKulinarinis idejos tai tikras stebuklas. man kaip jaunai seimininkei tikras issigelbejimas smile.gif

Sakykit o ka jus darote su burokeliais, kaip juos marinuoti, o gal dar ka skanaus galima is ju padaryti?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.