Mus irgi gasdino, kad atsilieka kas 10 savaiciu vis po 10 dienu truko, tai gi 30 sav jau viso menesio truko. 37-38 sav isprovokavo gimdyma, tai vaiko vystymas atitiko ta laika, tik kad coliuke buvo 46cm ir 2810 kg, dabar jau beveik 7 metukai mums o ji tokia smulkute ir liko, tesiog visi mes skirtingi, todel ir vaikuciai gimsta skirtingi, nors sakoma kad vaisius iki 20 sav buna visi vienodi tik veliau jau ginetika turi reiksme
Sveikos,
Truputį paaiškinsiu tuos dydžius... Labai daug kas pirklauso nuo jūsų ciklo trukmės. Genetikė sakė, kad panašiai iki 13 sav. visų vaikų dydžiai yra vienodi, tik paskui genetika lemia ir kt. ir vaikiukai auga skirtingai. Man rodo, kad vaikas didesnis 5 dienom. Tai reiškia, kad mano paskutinis ciklas turėjo būti trumpesnis nei įprastai, o pastojus ir apvaisinimas įvyko anksčiau. Mano ciklai buvo nuo 21 iki 33. Taigi, negalėjau numanyti koks bus šį kartą, bet vaisiaus dydis davė atsakymą.
Man pradedant nuo 5 men vis sakydavo, akd vaikutis mazesnis. Pora kartu penitariniame centre buvau. Nustate, kad mazesnis apie pusantros sav., bet visi ismatavimai proporcingi, vandenu norma, tai sake nesukti galvos. O iki tol teko prisinervinti kaip reikiant.... O ir pilvas mazas buvo. Paskutini men taip ir nepasieke 95 cm.
O gime vaikas po terminu praeus 5 d., 3,4 kg ir 52 cm. Taip, kad echoskopai klysta QUOTE(Robi @ 2010 01 08, 15:48) Sveikos, Truputį paaiškinsiu tuos dydžius... Labai daug kas pirklauso nuo jūsų ciklo trukmės. Genetikė sakė, kad panašiai iki 13 sav. visų vaikų dydžiai yra vienodi, tik paskui genetika lemia ir kt. ir vaikiukai auga skirtingai. Man rodo, kad vaikas didesnis 5 dienom. Tai reiškia, kad mano paskutinis ciklas turėjo būti trumpesnis nei įprastai, o pastojus ir apvaisinimas įvyko anksčiau. Mano ciklai buvo nuo 21 iki 33. Taigi, negalėjau numanyti koks bus šį kartą, bet vaisiaus dydis davė atsakymą. o tai ka man galvoti, kai kudikelis 3 savaitem ir 5 dienom didesnis?
sveikos mamytes busimos ir esamos,as dar tik busiu,taciau esu labai isigandusi,vakar pradejo teplioti kremine spalva is karto nuvaziavau i ligonine,aisku apreke kad i ligonine reiki vaziuoti tik tada kai smarkiai kraujuoji,bet apziurėjo ekoskopu ir sako kad atrodo taip vaisius lyg butu 5men,o pagal menesines jam turetu buti pilnos 8sav.ka tai galetu reiksti?labai isigandau grizus namo pasirode jau tamsiai rudos spalvos isskyros,bet gal nuo to kad ten apziurinejo dabar po kol kas apstojo laukiu nesulaukiu pirmzdienio kad apsilankycia pas daktare pirma karta...
5 men
QUOTE(mamaciolee @ 2010 01 16, 15:57) sveikos mamytes busimos ir esamos,as dar tik busiu,taciau esu labai isigandusi,vakar pradejo teplioti kremine spalva is karto nuvaziavau i ligonine,aisku apreke kad i ligonine reiki vaziuoti tik tada kai smarkiai kraujuoji,bet apziurėjo ekoskopu ir sako kad atrodo taip vaisius lyg butu 5men,o pagal menesines jam turetu buti pilnos 8sav.ka tai galetu reiksti?labai isigandau grizus namo pasirode jau tamsiai rudos spalvos isskyros,bet gal nuo to kad ten apziurinejo dabar po kol kas apstojo laukiu nesulaukiu pirmzdienio kad apsilankycia pas daktare pirma karta... Aš pirmadienio nelaukčiau. Ir dar kartą važiuočiau į ligoninę dėl tų tamsių išskyrų
Pas mane situacija tokia keistoka irgi, nezinau ar eiti kur dar turtis, kai buvo pagal mm 18 sav 6d, tai rado echoskopu 19sav2d. kai buvo 28sav 6d, tai rado 28sav ir 3d, o siandien buvau del kraujavimu, tai pagal mm 31 sav5d, o rado 29.6d... tai gaunasi kad atsilikimas dideja
QUOTE(Meškėnė @ 2010 02 09, 14:53) Pas mane situacija tokia keistoka irgi, nezinau ar eiti kur dar turtis, kai buvo pagal mm 18 sav 6d, tai rado echoskopu 19sav2d. kai buvo 28sav 6d, tai rado 28sav ir 3d, o siandien buvau del kraujavimu, tai pagal mm 31 sav5d, o rado 29.6d... tai gaunasi kad atsilikimas dideja Jei ginekologai nieko nesako, tai gal nieko tokio ir nėra
Kai ziurejo 28 sav, tai genetike sake, kad nieko tokio, nes viskas kaip ir gerai. O kai vakar ziurejo ir rado nepilnai 30, tai sake, kad gal smulkus kauliukai ir todel mazesni, bet kad kazkas blogai tai nieko neminejo....
QUOTE(Meškėnė @ 2010 02 10, 13:05) Kai ziurejo 28 sav, tai genetike sake, kad nieko tokio, nes viskas kaip ir gerai. O kai vakar ziurejo ir rado nepilnai 30, tai sake, kad gal smulkus kauliukai ir todel mazesni, bet kad kazkas blogai tai nieko neminejo.... Tai gal ir nereikia per daug jaudintis
Sveikos mamytes,
man jau 24 savaites, nezinau ka galvoti. daktaras po apziuros, pasake kad kunelis atitinka 23 savaites, o galvyte 22. sedziu ir zliumbiu, nezinau ka galvoti, kodel cia taip ir del ko? nors pasisiakcius jusu istorijas siek tiek aprimau, kad daugumai taip atsitinka. pirmad eisiu i prenatalini centra, ar kaip jis cia vadinais, gal ten nuramins..... QUOTE(lienusia @ 2010 02 20, 20:41) Sveikos mamytes, man jau 24 savaites, nezinau ka galvoti. daktaras po apziuros, pasake kad kunelis atitinka 23 savaites, o galvyte 22. sedziu ir zliumbiu, nezinau ka galvoti, kodel cia taip ir del ko? nors pasisiakcius jusu istorijas siek tiek aprimau, kad daugumai taip atsitinka. pirmad eisiu i prenatalini centra, ar kaip jis cia vadinais, gal ten nuramins..... Visų pirma siūlau nusiraminti ir neliūdinti leliuko, kuris labai jaučia mamytės nuotaikas Viskas bus gerai. Nėra čia tokie dideli atsilikimai...... Gal tik leliukas smulkesnis gims. O gal ir ne. Buvę, kad mamoms leliukus per mažus mato, o tie vos ne 4 kg gimti įsigudrina QUOTE(@egle@ @ 2010 02 20, 21:28) Visų pirma siūlau nusiraminti ir neliūdinti leliuko, kuris labai jaučia mamytės nuotaikas Viskas bus gerai. Nėra čia tokie dideli atsilikimai...... Gal tik leliukas smulkesnis gims. O gal ir ne. Buvę, kad mamoms leliukus per mažus mato, o tie vos ne 4 kg gimti įsigudrina DIDELIS DIDELIS ACIU UZ PALAIKYMA, JIS TIKRAI LABAI SVARBUS
Nepergyvenkit, maniskis irgi 16 savaiciu, echoskopas rodo 14 savaiciu, nu ir kas pasivis, seniau nebuvo nei echoskopu nieko, viskas buvo tikrinama ranka, apciuopiant ir niekas nesinervuodavo, uztat nereik daznai echoskopuotis, nes tai tik sukelia daug nervu, as lankausi pas zymu daktara, profesoriu ir jis pasake,kad nera ko cia ziurineti, nes po to susilygina tie leliukai, o kaip suzinai , kad atsilieka, pradedi nervintis ir tikrai gali nedaaugti. Todel echoskopuotis reikia pacioe pradzioje ir po to 20 savaiciu,o as kaip lape tai nuejau privaciai ir man pripasakojo, kad atsilieka
Ne visi gamtoj mes vienodi, ne vienodai augam, vystomes, ne vienodai ismokstam kalbeti, rasyti, ne visiems isauga tiek dantu kiek reikia, nu bet ateina laikas ir viskas susilygina.
kai turejo but 15,5sav. KGN pasake kad tik 14sav. ar tai turetu reiksti kad lialka atsilikineja pas gine 25d. jauciu reiks prasyt kad zietu ir sakytu kas cia darosi
QUOTE(indriuska @ 2010 02 22, 15:26) kai turejo but 15,5sav. KGN pasake kad tik 14sav. ar tai turetu reiksti kad lialka atsilikineja pas gine 25d. jauciu reiks prasyt kad zietu ir sakytu kas cia darosi Kaip tai 25 dienas?
pas gyditoja savo eisiu vasario 25d.
man ka tik dare echo, mums 32 savaites, bet pagal pamatavimus tik 30-31... neramu, nors gydytoja patikino, kad tiesiog mazesnis vaikutis bus...
Nors kiek anskciau daryta echo, tai vis didesne ant puses savaites budavo... paskutini karta echo darytas 25 sav. QUOTE(harmonija... @ 2010 02 24, 16:34) man ka tik dare echo, mums 32 savaites, bet pagal pamatavimus tik 30-31... neramu, nors gydytoja patikino, kad tiesiog mazesnis vaikutis bus... Nors kiek anskciau daryta echo, tai vis didesne ant puses savaites budavo... paskutini karta echo darytas 25 sav. Viskas bus gerai
Labas maytės.
Kai laukiaus, tai ypac pradzioj sake, kad per mazas atrodo pipiras, bet mes patys nedideli, tai ir mazyle visai nedidele buvo.Gydytoja iskart nuramino, kad visiem standartas netinka.Gime mazyle sveika 3.150 svorio, pagal mane sake visai didele, prognozavo, kad 3 tikrai nesvers.Taip kad svarbiausia kad vystosi, auga.
QUOTE(rairona @ 2010 02 26, 19:42) Labas maytės. oho QUOTE(Meškėnė @ 2010 02 10, 13:05) Kai ziurejo 28 sav, tai genetike sake, kad nieko tokio, nes viskas kaip ir gerai. O kai vakar ziurejo ir rado nepilnai 30, tai sake, kad gal smulkus kauliukai ir todel mazesni, bet kad kazkas blogai tai nieko neminejo.... mano leliuko irgi buvo savaite paklaida
mane gyditoja,jau po pirmo karto nuramino kai darem exo,pasake kad sis aparatas turi paklaida gali suklysti savaite pries ar po.taigi nerimauti nera ko.svarbu mamytes,kad gerai jaustumemes ir vaikuciui viskas bus gerai
mano kinderis visa savaite skuba, turetu buti apie 23 - 24 sav, o echo rodo 25
sveikutes, atejau pasiguosti ir as. siandien pirma kart echoskopa dare ir pamate 3 savaiciu nestuma tik, o pagal daktara jau turetu but apie 7 savaites
QUOTE(Ingute1986 @ 2010 04 06, 15:51) sveikutes, atejau pasiguosti ir as. siandien pirma kart echoskopa dare ir pamate 3 savaiciu nestuma tik, o pagal daktara jau turetu but apie 7 savaites Na, čia gydytojas turėtų kažką paaiškint. Lieka tik laukti QUOTE(Ingute1986 @ 2010 04 06, 15:51) sveikutes, atejau pasiguosti ir as. siandien pirma kart echoskopa dare ir pamate 3 savaiciu nestuma tik, o pagal daktara jau turetu but apie 7 savaites oi truputi nusisnekejau, ne geltonkunis o trynio maiselis QUOTE(Ingute1986 @ 2010 04 07, 09:30) oi truputi nusisnekejau, ne geltonkunis o trynio maiselis Na, tai didžiausios sėkmės
Sveikos mamytes. Noreciau paklausti, gal kam yra taip buve. Mums dabar 11 sav. pagal mm, bet ziuredama echo gyd rado tik 9 sav. atitikimus. Atsilieka lygiai dvi savaites. Bet kai ziurejo 9 sav. tai viskas lyg ir normaliai buvo. Ar cia normalu, kad per dvi savaites paaugo tik 4mm. Sirdele vis dar mato. Jau nebezinau ka galvoti.
QUOTE(vasarė 75 @ 2010 04 12, 18:01) Sveikos mamytes. Noreciau paklausti, gal kam yra taip buve. Mums dabar 11 sav. pagal mm, bet ziuredama echo gyd rado tik 9 sav. atitikimus. Atsilieka lygiai dvi savaites. Bet kai ziurejo 9 sav. tai viskas lyg ir normaliai buvo. Ar cia normalu, kad per dvi savaites paaugo tik 4mm. Sirdele vis dar mato. Jau nebezinau ka galvoti. ga,lima butu galvoti, kad ovuliac, ivyko veliau 2 sav, bet jei 9 sav,. viskas atitiko tai tada labai negerai, nes pradzioje visi vystosi vienodai. Ka sake gydytoja? ji gi iskart turejo kazka daryti-komentuoti bent jau. Kad sirdute plaka, tai teikia vilties. QUOTE(harmonija... @ 2010 04 12, 17:08) ga,lima butu galvoti, kad ovuliac, ivyko veliau 2 sav, bet jei 9 sav,. viskas atitiko tai tada labai negerai, nes pradzioje visi vystosi vienodai. Ka sake gydytoja? ji gi iskart turejo kazka daryti-komentuoti bent jau. Kad sirdute plaka, tai teikia vilties. Gydytoja paskyre kontrole po dvieju savaiciu, tada ir bus viskas aisku. Jei bus paauges tai viskas gerai, o jei ne, tai... QUOTE(vasarė 75 @ 2010 04 12, 20:15) Gydytoja paskyre kontrole po dvieju savaiciu, tada ir bus viskas aisku. Jei bus paauges tai viskas gerai, o jei ne, tai... Belieka palinketi tau stiprybes QUOTE(vasarė 75 @ 2010 04 12, 16:01) Sveikos mamytes. Noreciau paklausti, gal kam yra taip buve. Mums dabar 11 sav. pagal mm, bet ziuredama echo gyd rado tik 9 sav. atitikimus. Atsilieka lygiai dvi savaites. Bet kai ziurejo 9 sav. tai viskas lyg ir normaliai buvo. Ar cia normalu, kad per dvi savaites paaugo tik 4mm. Sirdele vis dar mato. Jau nebezinau ka galvoti. o jūs nueikite pas kitą gydytoją, kad pažiūrėtų kitu echoskopu.. Man kaip pažiūrėjo poliklinikoj irgi sakė, kad atsilieka. Kita gydytoja pažiūrėjo - atitiko laiką
[quote=Destiny73,2010 04 13, 07:41]
o jūs nueikite pas kitą gydytoją, kad pažiūrėtų kitu echoskopu.. Man kaip pažiūrėjo poliklinikoj irgi sakė, kad atsilieka. Kita gydytoja pažiūrėjo - atitiko laiką [/quo Kazkaip ir as galvoju, kad reikia nueiti pas kita gydytoja, na negali buti toks didelis atsilikimas. Butinai tada ir pranesiu kaip man sekesi. Tikiuosi, kad viskas gerai bus
[quote=vasarė 75,2010 04 13, 15:27]
[quote=Destiny73,2010 04 13, 07:41] o jūs nueikite pas kitą gydytoją, kad pažiūrėtų kitu echoskopu.. Man kaip pažiūrėjo poliklinikoj irgi sakė, kad atsilieka. Kita gydytoja pažiūrėjo - atitiko laiką [/quo Kazkaip ir as galvoju, kad reikia nueiti pas kita gydytoja, na negali buti toks didelis atsilikimas. Butinai tada ir pranesiu kaip man sekesi. Tikiuosi, kad viskas gerai bus [/quote] a, tai genetike, tada gerai viska paziures
sveikos visos mmytes, busimos ir esamos...esu naujoke cia pas jus, bet pamaniau, galbut viena viltis bus isklausyti ir jusu nuomoniu, patarimu, kadangi su sia situacija susiduriu pirma karta, ir esu begalo pasimetus:
tai va, mano bedeles tokios, jau turetu buti penkta nestumo savaite , gydytoja padare vaginaline ekoskopija , mano didziausiam dziaugsmui, nestuma pamate gimdoje, nes buvo tokiu bukstavimu, kad jis gali ten ir nebuti, kadangi buvau pries savaite, ir kitas gydytojas nieko nemate , tai va vel po savaites nulekiau pas kita ir rado nestuma, bet jis sako, kad noretusi, kad nestumas matytusi ryskiau, labai blankiai matosi, pagal apskaiciavimus, tai gal ir galetu buti 5 savaites , bet isgazdino vienas dalykas , jis pasake, kad nemato trynio maiselio
nejaugi niekas negali man atsakyti
QUOTE(Rasuolyte.gleb @ 2010 04 14, 16:06) As tave labai uzjauciu, nes pati esu panasioje situacijoje. Bet turi iskenteti ta savaite ir tik gydytojai tau atsakys. Pasiskaityk tema, per paieska gali susirasti dar viena tokia jau uzbaigta tema- visaip yra buve - ir gerai pasibaige, ir blogai, todel tikro atsakymo nebus, kad ir kaip noretum. As jau antra savaite vaikstau abejonese, nes mano nestumas dviem savaitem atsilieka ir taip pat noriu saukti, uzdavineti visoms begales klausimu, bet suprantu, kad tokiose situacijose negali buti vieno atsakymo, nes baigtis gali buti ir gera, ir bloga, todel tyliai kenciu ir tikiuosi sia savaite suzinoti tiesa, kokia ji bebutu, nes ta nezinia mane nuzudys. Nusiramink, uzsiimk kazkokia veikla ir pamatysi praeis ta savaitele QUOTE(Rasuolyte.gleb @ 2010 04 14, 11:41) sveikos visos mmytes, busimos ir esamos...esu naujoke cia pas jus, bet pamaniau, galbut viena viltis bus isklausyti ir jusu nuomoniu, patarimu, kadangi su sia situacija susiduriu pirma karta, ir esu begalo pasimetus: Matai nelabai ka galima pasakyti. Reikia islaukti. Siaip as manau, kad viskas tau baigsis gerai, nes nestumas dar labai mazas, paklaida labai nedidele, tai gasdintis nera reikalo. Galejai ir truputi veliau pastoto nei 2 sav. nuo menesiniu. Ar zinai tiksliai kada tavo ovuliacija ir pagal ja nustatei, kad tau 5 savaites? Tiesiog manau, kad cia viskas gerai ir po savaites pamatysi ar vystosi ar ne. Tavo vietoje jei noreciau zinoti cia ir dabar, tai daryciausi hcg tyrimus kas kelias dienas, tai jau butu visiskai aisku, ar nestumas vystosi. kantrybes ir sekms tau
aciu jums mergaites uz atsakymus , Guosta tave taip pat uzjauciu ir laikau spygas , kad viskas butu gerai ...
QUOTE(Rasuolyte.gleb @ 2010 04 15, 10:17) aciu jums mergaites uz atsakymus , Guosta tave taip pat uzjauciu ir laikau spygas , kad viskas butu gerai ... Na tai tau tau tada apie 4 savaites turi buti, jei ovuliacija kovo gale ivyko. Tai zinok, daug vilties tavo vietoje tureciau ir nepanikuok. Nes manau, cia del velyvos ovuliacijos viskas nesueina. O kai 4 savaites, tai keista, kad isvis pamate taskiuka. aisku, gali buti, kad puslele dideja ir atitinka 5 savaites, bet nesimato trynio maiselio. Siaip cia i visus klausimus atsakytu hcg tyrimas. QUOTE(harmonija... @ 2010 04 16, 11:01) Na tai tau tau tada apie 4 savaites turi buti, jei ovuliacija kovo gale ivyko. Tai zinok, daug vilties tavo vietoje tureciau ir nepanikuok. Nes manau, cia del velyvos ovuliacijos viskas nesueina. O kai 4 savaites, tai keista, kad isvis pamate taskiuka. aisku, gali buti, kad puslele dideja ir atitinka 5 savaites, bet nesimato trynio maiselio. Siaip cia i visus klausimus atsakytu hcg tyrimas. oi, as kazkaip irgi dabar vilties turiu , nes per pastarasias dienas tris ,krutine kaip pradejo skaudeti , ir jinai vis tokia standesne darosi , nors pries tai savaite gera tik spenelius siek tiek paskaudejo ....ir manau , kad cia zenklas, kad tikriausiai viskas gerai bus, duok dieve QUOTE(Rasuolyte.gleb @ 2010 04 16, 13:21) oi, as kazkaip irgi dabar vilties turiu , nes per pastarasias dienas tris ,krutine kaip pradejo skaudeti , ir jinai vis tokia standesne darosi , nors pries tai savaite gera tik spenelius siek tiek paskaudejo ....ir manau , kad cia zenklas, kad tikriausiai viskas gerai bus, duok dieve Jei nestumo pozymiai stipreja, tai manau viskas bus gerai, be to tau ir ovuliacija buvo siek tiek veliau nei iprastai moterims ji buna, nepanikuok QUOTE(Rasuolyte.gleb @ 2010 04 15, 08:17) aciu jums mergaites uz atsakymus , Guosta tave taip pat uzjauciu ir laikau spygas , kad viskas butu gerai ... mano galva vietoj taves neskubeciau pulti i panika,nusiramink.palauk truputuka,del to ir nejau darytis anksti exo kad nebutu panasiu variantu.isivaisduoju kaip jautiesi ir kankiniesi dabar.pvzd as irgi beveik nejauciau nestumo pozymiu jokiu,nei pykino,nei ka,tiesiog zinojau kad laukiuosi ir tiek.pasikliauk savo nuojauta,tu juk zinai ir pazysti savo organizma.sekmes mamytuk
guosta , uzuojauta tau
ir Sandrijjai aciu uz palaikyma ....ir as tikiu, kad viskas bus gerai , rytoj ryte keliauju pas gydytoja, ir manau jau viskas paiaskes, parasysiu , kaip man sekes, laikykit mamytes spygas uz mane ir leliu |