Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaisius vystosi per lėtai
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Vaisiaus vystymasis
Pages: 1, 2, 3, 4
kristuka
Busimos ir esamos mamytes, gal kam jau buvo taip, kaid vaikiukas pilvelyje atsiliktu savo vystymusi visa savaite.
verysad.gif

Mums jau bus tuoj 17 savaiciu, o ginekologe darydama echo pasake kad vaisius atsilieka visa savaite (nes centimetrai neatitinka). O dar pries tai buvau, kai mums buvo 13 savaiteliu, tada vaisius atsiliko 3 dienas. Vadinasi kuo toliau tuo labiau. verysad.gif
As labai labai bijau, nors gydytoja sake, kad buna kartais taip, deja, tai manes neramina. Beja, ir tokios temos neradau. Negi tai reiskia, kad mums tikrai kazkas negerai...
Prasau parasykit mamytes, jei kam nors jau taip buvo.
Okei
Pas mane buvo analogiška situacija, kai buvau apie dvidešimtą savaitę gydytoja sako vaikas atsilieka apie savaitę, o kai nuėjau pas ja po mėnesio sako jau lenkia centimetrus visa savaitę mirksiukas.gif taip, kad nesinervuok ir daugiau vitaminu (sintetinių ir natūralių) naudok 4u.gif
Viskas bus gerai 4u.gif
Vasaraitė
Nepergyvenk, kai laukiausi pirmos mergytes, echo apie 16 sav. rode irgi visa savaite mazesne, bet jau apie 30 sav. issilygino wub.gif Dabar vel laukiuosi, tai pradzioje rode tip top, o dabar net dvejom savaitem didesni nestuma mirksiukas.gif
Wiltene
mano mazis irgi savaite atsilieka, bet taip nuo pat pradziu, todel gine ir as padarem isvada kad pastojau veliau, o siaip vystosi normaliai, ir to visai nereikia bijot, beto gal vaikas smulkesnis, pvz mergaites buna mazesnes nei berniukai wub.gif
Dany
Ir man darant eko 24sav-pasake kad leliukas mazesnis atrodo 1sav.....Bet tai nieko-sako buna taip,tad nepergyvenk 4u.gif
Kazkur,tik nepamenu kuriam skirely skaiciau SM-kad vienai mamytei sake jog vakas-net 3im savaitem mazesnis buvo-bet pagimde ir vsk bus gerai.
kristuka
Aciu, mamytes, uz atsakymus. As tikiuosi, kad ir mes pradesime greiciau augti ir pasivyti reikiama dydi. Pati irgi ieskojau informacijos internete. Radau tik tai, kad jei pas moteri buna zemas spaudimas, gali vaikas leciau vystytis. O pas mane tikrai labai zemas, gal cia ir bus ta priezastis. Nes pati neturiu ir neturejau jokiu zalingu iprociu.
Dar karta aciu 4u.gif
juba
mano lelius 21 sav kai dare echoskopa atsiliko 11 dienu, o dabar kai dare jau 31 savaites, tai atsiliko 20 dienu, bet ginekologe sake, kad viskas gerai, nes tos mamos tiek tera (tipo maza as smile.gif mano kraujo spaudimas irgi zemas. laukiames mergaites bigsmile.gif siaip gydytoja liepe tik varskes daugiau valgyti, matyt del kalcio..
kareivike
QUOTE(juba @ 2008 09 12, 13:58)
mano lelius 21 sav kai dare echoskopa atsiliko 11 dienu, o dabar kai dare jau 31 savaites, tai atsiliko 20 dienu, bet ginekologe sake, kad viskas gerai, nes tos mamos tiek tera (tipo maza as smile.gif mano kraujo spaudimas irgi zemas. laukiames mergaites  bigsmile.gif siaip gydytoja liepe tik varskes daugiau valgyti, matyt del kalcio..
*

jo varskes man irgi liepe valgyt smile.gif
LaVitaea
sveikutes, na o ka patarsite man echo dariausi pries 4 men sako 19 sav tau ir gimdyti spalio 21 dabar po 4 menesiu pasidariau jau sako kad yra 31 sav o gimdyti lapkricio 20 visu menesiu veliau?
Ar tai reiskia kad mano mazytis nesivysto? verysad.gif
kareivike
QUOTE(LaVitaea @ 2008 09 19, 12:23)
sveikutes, na o ka patarsite man echo dariausi pries 4 men sako 19 sav tau ir gimdyti spalio 21 dabar po 4 menesiu pasidariau jau sako kad yra 31 sav o gimdyti lapkricio 20 visu menesiu veliau?
Ar tai reiskia kad mano mazytis nesivysto?  verysad.gif
*

ne nemanyciau kad taip ax.gif tiesiog pacioje pradzioje kol lelius mazas sunkiau gal data nustatyti mirksiukas.gif
SaulyteL
Sveikos, as tai patarciau dar echoskopija pasidaryti. Man irgi buvo, kad vaikas, kai turejo but 17 savaiciu, tai rode 15, bet gyd. sake, kad viskas ok, cia issilygins, o kai jau buvo 26 savaites ir dar karta padare echo ir viskas isaiskejo........ blink.gif Tai buvo labai ziauru susitaikyt su realybe ir baisia netektimi...
LaVitaea
nu bet as jau 4 kartus dariausi echo ir vis atsilieka man vaikelis bet niekas nesako kad blogai... o gal jis mazos apimties ar mazesnio svorio? pagal ka nustato echoskopijoj laika? blink.gif
kareivike
QUOTE(LaVitaea @ 2008 09 22, 15:56)
nu bet as jau 4 kartus dariausi echo ir vis atsilieka man vaikelis bet niekas nesako kad blogai... o gal jis mazos apimties ar mazesnio svorio? pagal ka nustato echoskopijoj laika? blink.gif
*

man nustate pagal ismatavimus ir lygina ar ir pagal menesines tas pats g.gif
Saulytez
Sveikos mergaites

Mano taip pat leliukas kai dare 12 sav echo ir ankstesnius atsiliko pagal menesines 1 sav., taciau mano ciklas pries nestuma buvo 37 dienos, vadinasi as pastojau ne 2 sav. (kaip turetu buti iprastai) o 3 sav. po paskutiniu men. pirmos dienos. Taigi gydytoja tikino, o ir as pati noriu tiketi kad viskas bus gerai mirksiukas.gif
Klepesova
QUOTE(kristuka @ 2008 09 08, 11:23)
Busimos ir esamos mamytes, gal kam jau buvo taip, kaid vaikiukas pilvelyje atsiliktu savo vystymusi visa savaite.
verysad.gif

Mums jau bus tuoj 17 savaiciu, o ginekologe darydama echo pasake kad vaisius atsilieka visa savaite (nes centimetrai neatitinka). O dar pries tai buvau, kai mums buvo 13 savaiteliu, tada vaisius atsiliko 3 dienas. Vadinasi kuo toliau tuo labiau.  verysad.gif
As labai labai bijau, nors gydytoja sake, kad buna kartais taip, deja, tai manes neramina. Beja, ir tokios temos neradau. Negi tai reiskia, kad mums tikrai kazkas negerai...
Prasau parasykit mamytes, jei kam nors jau taip buvo.
*

Nepergyvenk taip... Va man tai buvo:
Įsivaizduokite- paguldo mane vasario 13 dieną 2007m į Ak padaro echoskopą (iš tikro guldė dėl vaikelio širdelės) man gimdyt vasario 25 taigis liko apie 2 savaitėles- nėštumas 38 savaitės... guliu sau laiminga- ateina būrys gydytojų ir bando mane įtikinti, kad man ne 38 savaitės o tik 34-35 blink.gif blink.gif blink.gif galiausiai po savaitėlės giliai susimastę ir atlikę n skaičiavimų kažkokių vis tik sutiko su mano nuomone kad man negali fiziškai būt tik 34-35 savaitės... lotuliukas.gif
uItra
As jau irgi praktiskai praradau vilti... Iki 10 savaites net nezinojau, kad pastojau - menesiniu dienomis kraujavimas nors ir nestiprus, bet buvo, todel ir tikslu laika nustatyti buvo problematiska. Gal ir toliau buciau nezinojus apie savo bukle, bet del nesibaigianciu pasikartojanciu infekciju pagulde i ligonine tyrimams ir rado nestuke.gif .... Del blogos savijautos kaltinau virusus ir nulini imuniteta. Siaip ar taip ligu fone si zinia nelabai nudziugino, nes gydytojai is kart tokia bukle ivertino kaip gresianti, be to, teko gerti stiprius vaistus (tame tarpe ir antibiotikus) arkliskom dozem nuo kitu problemu. Priskyre lovos rezima, bet deja, jo laikytis nelabai eina... Terliojimai nesibaigia, pajudejus is kart jauciu ir maudima, tad ivairius tyrimus daro nuolat. Jau 15 savaite, bet rodo kaip 12 - viskas stipriai atsilieka, nors plakimas yra. Laukiu atsakymu ir is genetikos centro, bet net nebezinau ar bekovot - siandien isskyros pasidare gausesnes ir kraujingesnes...
Gal ziauru, bet kazkaip nuojauta kuzda palikti sprendima naturaliai atrankai sad.gif
Sandriuks1
QUOTE(LaVitaea @ 2008 09 22, 14:56)
*

Svarbiausia,kad vaisiaus vandenu butu norma,ir kad judetu kaip reikia.
Mano du paskutiniai berniukai atsilikinejo labai stipriai,tik vienas nustojo augti 29sav.,o kitas apie 18sav.,tik pas mane mazejo ir vandenuku,o kai gime abu,tai vandenu praktiskai nebuvo.O dukra irgi atsilikinejo keliom savaitem,gime nediduke,tik tiek kad vandenukai su ja nemazejo.
Mano patarimas butu ( ka man sake gydytojai ),kuo daugiau pagulineti ant kairio sono,gerti kuo daugiau skysciu,vitaminu.Ir tiketi,kad viskas bus gerai,isejo nekaip,bet abu vaikai gyvi,sveiki,auga mirksiukas.gif
O kai daro echoskopija,tai matuoja vaikelio dydi,ir yra tam tikri standartai i kuriuos ziuri,taip pat ziuri,kaip vystosi kraujotaka,kaip kraujukas teka is bambagysles pas vaikeli,zodziu,kai daro echoskopija galima pamatyti,kai matuoja,kiek savaiciu yra vaikiukui,nes matuoja pagal rankyte,pagal galvyte,pgal kojyte,pries tai suvede paskutiniu menesiniu data,nes tai yra atsvaros taskas.Jei yra atsilikimas pora savaiciu,tai dar nieko baisaus,bet jei atsilikimas stabiliai mazeja,tuomet jau ziuri vidaus organu vystymasi,sirdies veikla ax.gif
Manau,kad jei gydytoja nepanikuoja,tai nieko baisaus nera,nes jei butu,tai ko gero,jau butum paguldyta i ligonine.
Augink pilveli,daugiau ilsekis,nenervink maziuko,ir viskas bus gerai thumbup.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(uItra @ 2008 11 13, 03:05)
As jau irgi praktiskai praradau vilti... Iki 10 savaites net nezinojau, kad pastojau - menesiniu dienomis kraujavimas nors ir nestiprus, bet buvo, todel ir tikslu laika nustatyti buvo problematiska.

Viltis mirsta paskutine,nezinau ar tai guodzia,bet is kiekvieno etapo gyvenime galima rasti kazka pozityvaus 4u.gif
Juk,jei jau nelemta,tai geriau anksciau,nei veliau,kai vaikelis pradeda judet verysad.gif
Stiprybes tau ir tavo kudikeliui!
Butinai parasyk,kaip jums sekasi 4u.gif
skruzdeda
Man irgi padare echoskopija ir sake, kad atsilieka 2 savaites. verysad.gif verysad.gif Mergaitei jau 33, o atitinka kaip 31. Na tikiuosi, kad gal nesustojo augti...Bet labai nerimauju.
Sandriuks1
QUOTE(skruzdeda @ 2008 11 24, 10:16)
Man irgi padare echoskopija ir sake, kad atsilieka 2 savaites.  verysad.gif  verysad.gif Mergaitei jau 33, o atitinka kaip 31. Na tikiuosi, kad gal nesustojo augti...Bet labai nerimauju.
*

Svarbiausia,kad vandenu nemazetu.Ir butinai reikia skaiciuot judesius,kad butu ne maziau nei 10 per val,ryte ir vakare.
Bet,reikia tiketi,kad viskas bus gerai.Daugiau pagulinek ant kairio sono,tuomet kraujotaka suaktyveja,ir vaikeliui daugiau vietos.
Nereikia buti pesimistei,nes juk visos zinom,kad mamos nuotaikos persiduoda leliui smile.gif
Viskas bus gerai mirksiukas.gif
skruzdeda
QUOTE(Sandriuks1 @ 2008 11 24, 20:17)
Svarbiausia,kad vandenu nemazetu.Ir butinai reikia skaiciuot judesius,kad butu ne maziau nei 10 per val,ryte ir vakare.
Bet,reikia tiketi,kad viskas bus gerai.Daugiau pagulinek ant kairio sono,tuomet kraujotaka suaktyveja,ir vaikeliui daugiau vietos.
Nereikia buti pesimistei,nes juk visos zinom,kad mamos nuotaikos persiduoda leliui smile.gif
Viskas bus gerai mirksiukas.gif
*

aciu rolleyes.gif rolleyes.gif
bet man gine sake, kad 10 judesiuku reikia suskaiciuoti per diena, o ne per valanda. Tipo sake dienos pradzioje pradedi skaiciuoti, o kai suskaiciuoji iki 10, tada galima ir is viso ta diena nebeskaiciuoti. Del vandenu tai nieko blogo nesake, tai vadinasi uztenka.
Arincik
sveikos, na mums jau 34 savaites, siandien matavo pilvuka -per 2 savaites visaj nepaaugo g.gif tai uz poros dienu darys echoskopija..labai sunerimau..nors vaikelis juda, jauciuosi neblogai, bet visvien labai labai neramu.. tiesiog idomu kodel nustoja augti leliukas? g.gif
Sandriuks1
QUOTE(skruzdeda @ 2008 11 26, 10:26)
aciu rolleyes.gif  rolleyes.gif
bet man gine sake, kad 10 judesiuku reikia suskaiciuoti per diena, o ne per valanda. Tipo sake dienos pradzioje pradedi skaiciuoti, o kai suskaiciuoji iki 10, tada galima ir is viso ta diena nebeskaiciuoti. Del vandenu tai nieko blogo nesake, tai vadinasi uztenka.
*

Na nezinau,nenoriu gincytis,as ne ginekologe,bet kai nesiojau pirma,turejau toki lapa,kur buvo parasyta,kad nuo mazdaug 28sav reikia skaiciuoti judesiukus,o nuo 32sav ju turi buri per valanda ne maziau desimtiems g.gif
Tai,as pamenu kiekviena ryta ir gulinedavau po val ant kairio sono,ir skaiciuodavau,nes reikedavo uzrasyt,ar spyris,ar pasisukimas,ar siaip zaksulys ax.gif .Tai ir deliodavau bruksniukus,taskiukus ir apskritimus ax.gif
Bet kokiu atveju,jei vaikelis juda,tai vis gi,gerai jauciasi
Sekmes ir tik su optimizmu i prieki 4u.gif
agnute2555
labas mergaites,
ir as noriu pasiguosti, man atrodo, kad man visai neauga pivukas, jau 30 savaiciu yra, o toks mazas, kad kiti net nepastebi kad laukiuosi..
o gimdos dugno aukstis zemas, nors nera zemiau normos ribu kol kas. labai neramu man, vis lenda mintis, kad gal nebeauga vaikiukas mano..
Sunkissed
Sveikos dariausi echo,tai ne kokios zinios:
1.Amniono pertvara
2.Sedi
3.Mazoka vandenu

4.Nestumas 32sav.2 d. echo atitinka 28 sav.5d. Skirtumas 25 dienos,manau daug.
Sandrulka kaip tau sekesi su nestumu ,panasi situacija musu blush2.gif
gegne2
Vakar buvau pas genetikę tai sakė jei bent vienas rodiklis atsilieka 2 savaitėm, tai jau negerai. g.gif Bet kiek žinau tai dažnai pasitaiko ir per laiką susilygina tos proporcijos. Girdėjau, kad reikia kalcio daug valgyt ir kuo įvairesnių vitaminų, kad priaugtų. Negalima valgyti to pačio maisto reikia kuo įvairesnio ir būtinai į dieną mėsos arba žuvies suvalgyt. g.gif
BITOOTE
Sveikos merginos,
mes dar labai maziukai - dar nepilnai 11 sav. pagal menesines. Is tikro zinau, kad pastojau veliau negu siaip skaiciuojama lygiai 1 savaite ( dariausi OT) taigi faktiskai mes turim 9sav+6d. O echoskopas rodo lygiai 9 sav. As pati neesu smulkute - auksta ir ne kudute. Kai nestumas toks mazas o jau atsilieka savaite tai irgi kazkaip neramina...

Nors siaip as girdejau ganda, kad moterims, kuriu gimdos padetis retroverzine, pradzioje nestumas atrodo mazesnis (pas mane taip ir buvo) kazin ar tiesa?

O del vaisiaus savaiciu nustatymo - tai pats tiksliausias nustatymas yra butent ankstyvam nestume - iki 12 sav veliau dydzio ribos labai plateja, nes daugiau itakos turi mamos mityba, kuno sudejimas ir tt O pradzioje viskas vyksta tiksliai kaip pagal laikroduka ir visoms turetu but vienodai. va. rolleyes.gif
Sandriuks1
QUOTE(KenguRyte21 @ 2009 01 08, 22:55)
Sveikos dariausi echo,tai ne kokios zinios:
1.Amniono pertvara
2.Sedi
3.Mazoka vandenu

4.Nestumas 32sav.2 d. echo atitinka 28 sav.5d. Skirtumas 25 dienos,manau daug.
Sandrulka kaip tau sekesi su nestumu ,panasi situacija musu  blush2.gif
*

Sorry,kad taip velai atrasau,bet kazkaip nebeuzeinu as cia smile.gif
Mano nestumu niekam nelinkeciau schmoll.gif ,tikiuosi,kad tau viskas bus gerai,svarbiausia,kad vaikelis maitinima gauna,pas mane is placentos nieko negavo,o viskas i placenta ejo is vaikiuko,abiem atvejais,tai kaip sakant ne kazi kas.Gydytoja liepe daug gulet ant kairio sono,nes tuomet kraujotaka suaktyveja labiau smile.gif Ir gerti daug skysciu,nuo kuriu tik tinau,ir su tualetu draugavau doh.gif
Mano pirmas mazius gime 1195gr 36sav,o stai antrasis jau per puse mazesnis ir 27sav verysad.gif
Sunkissed
QUOTE(Sandriuks1 @ 2009 01 27, 04:40)
Sorry,kad taip velai atrasau,bet kazkaip nebeuzeinu as cia smile.gif
Mano nestumu niekam nelinkeciau schmoll.gif ,tikiuosi,kad tau viskas bus gerai,svarbiausia,kad vaikelis maitinima gauna,pas mane is placentos nieko negavo,o viskas i placenta ejo is vaikiuko,abiem atvejais,tai kaip sakant ne kazi kas.Gydytoja liepe daug gulet ant kairio sono,nes tuomet kraujotaka suaktyveja labiau smile.gif Ir gerti daug skysciu,nuo kuriu tik tinau,ir su tualetu draugavau doh.gif
Mano pirmas mazius gime 1195gr 36sav,o stai antrasis jau per puse mazesnis ir 27sav verysad.gif
*

kokie mazulyciai 4u.gif man paskutis echo parode 20 d mazesni nestuma,bet kudikio svoris 1800 gr. bet kiek zinau daznai skyriasi nuo realybes...
pupse21
Sveikutes
As jau 14sav.kaip laukiuosi sia savaite buvau pas daktare, pagaliau man parode mano maziuli wub.gif Jausmas buvo nerealus pyrma karta ji isvydau net sirdele pradejo stipriau plakti clap.gif Jauciausi lyg buciau devintam dangui, daktare sake kad mazylis auga normalei, ta isdave jo judesiukai kojomis...
Tik va viena problemele persalau kazkurtai tai savijauta ne kokia temp.turiu, silpna darosi... verysad.gif vos is lovos pasikeliu, o vaistu daktare liepe gerti kritiniu atveju kaip temp. bus38
modele
Sveiki, mano pilietis taip pat atsilieka, kiek echo darė, tiek atsilieka veik 2savaitėm, po to buvo beveik gerai, gal tik 5 dienom atsiliko, o dabar mums 34sav.5dienos, tai echo rodo 33sav.2dienas, o pagal svorį 32sav.4dienos.Tai net nžn,kažkaip nelabai ramu.Po poros sav. vėl echo darys, tai gal geriau bus.Nors ir šiaip nepriaugauper daug, dabar 12kg, bet pirmas gimė normaliai 3,5kg.Bet savaitę pernešiojau, tai galir dabar taip bus... g.gif
_Madlenute_
Sweikutes,as cia pirma karta:)laukiuosi jau 28 savaites...bet esu baisi paranojike,mat vasara turejau persileidima(labai del to isgywenau),todel dabar kiekwiena smulkmena mane gasdina.mano pilwukas labai mazas,sia sawaite lankiausi pas gydytoja man tuo metu turejo buti 27 saw.6d.tik pakui pastebejau kad mamos korteleje uzrasyta 27savaites...ar tai reiskia kad mano vaikutis truputi atsilieka?bet gydytoja nieko nesake...ar galima kaip nors pajusti,kad leliukas nustojo vystytis? dekoju uz atsakyma smile.gif
milisena
Sveikos smile.gif
Mane irgi isgasdino, kai padare paskutini echo, mat buvo 26 sav. o rodo tik 24,5 sav., nors 19 sav. viskas atitiko. Nors gydytoja nuramino, kad neatitikimas iki 2 sav. yra leidziamas. Na ziuresim kaip bus toliau. Mano pilvukas irgi maziukas, nors ir su pirmu buvo labai mazas, bet tada vaisius visad atitiko savaites, tik pradzioj didesni vis rode, po to issilygino. Bet pilvukas mazokas buvo del to, kad vandenu buvo mazoji norma. kolkas labai nepergyvenu, nes kai pastojau nestumas velavo nukeliaut i gimda. tikiuos viska bus gerai. smile.gif
Marinaąčęė
QUOTE(modele @ 2009 03 07, 11:59)
Sveiki, mano pilietis taip pat atsilieka, kiek echo darė, tiek atsilieka veik 2savaitėm, po to buvo beveik gerai, gal tik 5 dienom atsiliko, o dabar mums 34sav.5dienos, tai echo rodo 33sav.2dienas, o pagal svorį 32sav.4dienos.Tai net nžn,kažkaip nelabai ramu.Po poros sav. vėl echo darys, tai gal geriau bus.Nors ir šiaip nepriaugauper daug, dabar 12kg, bet pirmas gimė normaliai 3,5kg.Bet savaitę pernešiojau, tai galir dabar taip bus... g.gif
*

Vakar dariausi echo, tai ir man gine pasake, kad leliukas kazkur 2sav atsilieka svoriu, sako kkuuudas labai verysad.gif dabar sveria 2,2kg, orytoj jau bus mums 35sav. Bet is kitos puses nuramino, kad sirdeles ir smegenu kraujotaka veikia puikiai, palcenta normali, virksteles kraujotaka gera. Jokiu patarimu tokiu atveju negavau, isskyrus, kad stebeti, jei lelius pradeda maziau judeti, o kadangi maniskis iki siol judedavo daug, tai ir manau, kad viskas ten ok. Be to, as pati gimiau sverdama 2700g, brolis 2900g, tai kai pasakiau ginei, sake, kad tai jau matyt mano genai, ir kad ner cia ko parintis ir, kad didziausia darba jau padariau - leliukas jau isgyventu, jeigu gimtu, o gimdyti galima ir 38 sav ir viskas ten bus liuks 4u.gif
Dar, beje, man daznai gimda pasitraukineja, tai sake, kad yra pastebeta tendencija pas nesciasias, kuriu gimda daznai apsitraukia, kad vaisius buna mazesnis. Dar rpies pastojant, mano gimda buvo labai maza, tai taip pat yra faktorius.

Plius, reikia mastyti teigiamai ir neleisti blogoms mintims list i galwa smile.gif
a.jurgel
Sveikos mamytes. Man tokia beda nutiko verysad.gif Pagal daktarus man 9 savaite. Istikruju 7 (tiksliai zinau kada pastojau). Reikalas tame, kad man nuo 5sav. pradejo teplioti ir paskaudedavo kairi arba desini sona apacioj. Taip pat tempe, lyg dure. Pries pora savaiciu buvom pas daktare ji echoskopu nustate, kad mums 5 savaites, matem musu sirdele (tik iki galo nesupratau 5 sav. tikro nestumo ar pagal daktarus). Gematomu nebuvo, kai klausiau del skausmu ir tepliojimo nieko nesake, sake tik negerai. Ka daryt normaliai nepaaiskino, i ligonine nesiunte, apie persileidimo tikimybe nei zodzio. Esu pirma karta nescia, todel nieko nezinau, tik is knygu ir jusu komentaru. Supratau, kad kazkas ne taip, stengiausi kuo daugiau gulet, bet... Vakar pakartotinai buvau pas daktare verysad.gif verysad.gif verysad.gif Ji pasake, kad vaikelis tik 5,5 savaiciu dydzio, nesivysto (pries 2 sav. buvo 5 sav. pagal ja). Buvom soke, todel normaliai nieko nepaklausiau. Supratau tik tiek, kad lb blogai. Kad vaikas gali buti negyvas. Pasake ateiti uz 1,5 savaites. Jei vaikas nepaaugs reikes daryt valyma. Ar kas nors ka nors gali patart? Ar ka nors apie tai girdejo? Nes negalim nei valgyt nei miegot, lb pergyvenam, lb laukem, o db gaunasi s.... verysad.gif verysad.gif verysad.gif
jurda
sVEIKA, dar tiek daug nepergyvenk. Labai sunku nustatyt jo amžių, kai toks nedidelis nėštumas. Ne vienos mamytės patirtis rodo, kad paskui viskas būna gerai. Echoskopas irgi ne visagalis. Pabandyk nueit pas kitą gydytoją
Keja
Neimkit labai galva tu datu, juk suklysti lebi lengva, kai nestumai tokie mazi 4u.gif Nepergyvenkit tai juk irgi labai kenkia mazyliui 4u.gif
googa
Pritariu - nepergyvenk dėl tų datų ir vaikelių dydžio. Aš realiai net nežinau kada tiksliai pastojau ir pas mane laikas skaičiuojamas ne nuo paskutinių menėsinių. Nei viena gydytoja man nepasakė, kad būtų per mažas, ar per didelis, nors va protingose knygose buvau prisiskaičius, kad tai pvz. devintą savaitę vaikelis turi būti tiek ir tiek cm, o maniškis buvo mažesnis - ir ką ogi nieko, svarbiausia nesijaudinti, nesinervuoti, tai daug labiau kenkia. Sveikai maitinkimės ir augs leliuzai 4u.gif Pagal paskutinę echo, kurią man padarė 16 sav. gydytoja jau pagal dydį nustatė 17 sav., tai ką - reiškia vienu metu nebuvom tilpę į standartus, o dabar jau praaugom bigsmile.gif
Alchemie
QUOTE(a.jurgel @ 2009 03 19, 14:24)
Sveikos mamytes. Man tokia beda nutiko verysad.gif  Pagal daktarus man 9 savaite. Istikruju 7 (tiksliai zinau kada pastojau). Reikalas tame, kad man nuo 5sav. pradejo teplioti ir paskaudedavo kairi arba desini sona apacioj. Taip pat tempe, lyg dure. Pries pora savaiciu buvom pas daktare ji echoskopu nustate, kad mums 5 savaites, matem musu sirdele (tik iki galo nesupratau 5 sav. tikro nestumo ar pagal daktarus). Gematomu nebuvo, kai klausiau del skausmu ir tepliojimo nieko nesake, sake tik negerai. Ka daryt normaliai nepaaiskino, i ligonine nesiunte, apie persileidimo tikimybe nei zodzio. Esu pirma karta nescia, todel nieko nezinau, tik is knygu ir jusu komentaru. Supratau, kad kazkas ne taip, stengiausi kuo daugiau gulet, bet... Vakar pakartotinai buvau pas daktare  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  Ji pasake, kad vaikelis tik 5,5 savaiciu dydzio, nesivysto (pries 2 sav. buvo 5 sav. pagal ja). Buvom soke, todel normaliai nieko nepaklausiau. Supratau tik tiek, kad lb blogai. Kad vaikas gali buti negyvas. Pasake ateiti uz 1,5 savaites. Jei vaikas nepaaugs reikes daryt valyma. Ar kas nors ka nors gali patart? Ar ka nors apie tai girdejo? Nes negalim nei valgyt nei miegot, lb pergyvenam, lb laukem, o db gaunasi s....  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif
*

taip deja taip buna, iki 12 sav. net daugeliu atveju nustoja vystytis, arba buna savaiminis persileidimas, kai iskraujuoja...man buvo nesivystantis jau 4 men.
5 savaiteles, tai dar visai tik pusliukas, vaikiukio kaip irpacio dar ten tokio nera, tik formuojasi.
Tokiu kaiptavo nestumu gali organizmas pats isivalyti, net valymo nedarys, gali tekti daryti..sunkiausia ne pats valymas o moraline busena..tiesiog, jei po kito vizito nuejusi suzinosi liudna zinia, paskui pasidaryk tyrimus. Poliklinikoje ju nedarys, reiketu eiti daryti privaciai i kokia AIDS centra pvz. jei esi Vilniuje
Rekomenduojama pirmiausia antifosfolipidini sindroma, citomegalo virusas, toksoplazmoze, chlamidijos, ureaplazmos.
uzsirasyk aps endokrinologa pasitikrink skydliauke, gali buti, kad tisiog tavo hormonine veikla sutrikusi, ir nesutmo metu, kai keiciasi smarkiai organizmo hormonine pusiausvyra, kokios uzsleptos ligos, sutrikimai islenda stipria reakcija.
laikykis 4u.gif
SOWELU
Norejau paklausti ar buvo kam taip, kad leliuko vieni ismatavimai atitinka (galvyte, kojyte), o kiti ne... Mums siandien dare echoskopija..galvyte atitinka 30savaiciu kaip ir turi buti...o pilvukas ir dar kazkoks matmuo tik 25sav. isvada...bendras vaikiuko issivystymas 25 savaites ir kelios dienos verysad.gif verysad.gif verysad.gif svoris 1390g. o sako turetu buti apie 2kg jau...nezinau kaip reaguoti...gavom siuntima i perinitalini centra...
...Dream...
QUOTE(VILTE20 @ 2009 04 06, 23:13)
Norejau paklausti ar buvo kam taip, kad leliuko vieni ismatavimai atitinka (galvyte, kojyte), o kiti ne... Mums siandien dare echoskopija..galvyte atitinka 30savaiciu kaip ir turi buti...o pilvukas ir dar kazkoks matmuo tik 25sav. isvada...bendras vaikiuko issivystymas 25 savaites ir kelios dienos  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif svoris 1390g. o sako turetu buti apie 2kg jau...nezinau kaip reaguoti...gavom siuntima i perinitalini centra...
*

tu pati labai smulki, tai ir tavo vaikas negali buti stambus biggrin.gif
SOWELU
QUOTE(Mažė_:) @ 2009 04 09, 09:57)
tu pati labai smulki, tai ir tavo vaikas negali buti stambus  biggrin.gif
*

tai as echoskopuotojai ir sakiau, kad pirmasis mano gime 3kg 50cm. tai ji sako - cia didelis unsure.gif
rytoj prenitaliniam centre darys echoskopa, tikiuosi nuramins, kad viskas gerai
lindalyte
man irgi vaikiukas atsilieka augime, bet taip buvo ir su pirmu, ir su antru, tai tikiuosi, bus viskas gerai, pirmajai iš vis kažkokią hipotrofiją įtarinėjo, na, gimė 2900, bet sveika, visgi manau, kad echoskopija tai tiesiog šešėlių mokslas ir labai pergyventi nėra ko, nes emocijos persiduoda ir mūsų lėliukams ax.gif
tuzasss
man visa laika vaikelis "atsilikinejo" savaite, bet gydytoja paaiskino kad cia del ilgo ciklo 31 diena, tiesiog apvaisinimas ivyko savaite veliau
Loveco
QUOTE(skruzdeda @ 2008 11 26, 09:26)
aciu rolleyes.gif  rolleyes.gif
*

smile.gif hm...man per 10 minuciu daugiau nei 10 kartu pasispardo...na bet kai miega, tai miega, bet per valanda as jau pametu skaiciu, jis tikrai ne 10 ir tikrai ne 30....daugiau....

mum nustate, kad slaunikaulio ilgis atitinka 4 dienas daugiau, nei yra, pilvo apimtis, ir dar kazkas pora dienu mazesni nei turetu buti (zinau tikslia pastojimo data- ne anksciau ir ne veliau), o stai galvytes apimtis, jei neklystu, mazesne 1,5 savaites net. Bet visa tai nustate 22 savaiciu. Dabar mano maziukei 26 sav.
Echoskopija, kaip bebutu keista, priklauso tik 36 savaiciu. As galvoju eiti privaciai 30 ties, del visa ko...
dezira
ar man jaudintis,sian gryzau nuo gines,esu 12savaiciu+2,ir vaisius 4cm,gydytoja sake kad per mazas,kad turetu buti 5cm.nezinau nei ka galvoti.turiu grysti pas gydytoja po poros savaiciu.patarkite mamytes g.gif
enora
QUOTE(Proud_Mommy @ 2009 04 06, 23:13)
Norejau paklausti ar buvo kam taip, kad leliuko vieni ismatavimai atitinka (galvyte, kojyte), o kiti ne... Mums siandien dare echoskopija..galvyte atitinka 30savaiciu kaip ir turi buti...o pilvukas ir dar kazkoks matmuo tik 25sav. isvada...bendras vaikiuko issivystymas 25 savaites ir kelios dienos  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif svoris 1390g. o sako turetu buti apie 2kg jau...nezinau kaip reaguoti...gavom siuntima i perinitalini centra...
*

Mano irgi panaši sitaucija,ir domina, kad lankėtės perinitaliam centre.Mane daktarė irgi ten siuncia,tik ryt registruosiuos.Norėjau pasiteiraut ką ten sakė,kokios priežastys ir kokie toliau veiksmai?KAip matau jau turit 5mėn. leliu,tai bent baigės viskas gerai smile.gif
eglieska
QUOTE(kycia @ 2009 06 03, 15:24)
smile.gif hm...man per 10 minuciu daugiau nei 10 kartu pasispardo...na bet kai miega, tai miega, bet per valanda as jau pametu skaiciu, jis tikrai ne 10 ir tikrai ne 30....daugiau....

mum nustate, kad slaunikaulio ilgis atitinka 4 dienas daugiau, nei yra, pilvo apimtis, ir dar kazkas pora dienu mazesni nei turetu buti (zinau tikslia pastojimo data- ne anksciau ir ne veliau), o stai galvytes apimtis, jei neklystu, mazesne 1,5 savaites net. Bet visa tai nustate 22 savaiciu. Dabar mano maziukei 26 sav.
Echoskopija, kaip bebutu keista, priklauso tik 36 savaiciu. As galvoju eiti privaciai 30 ties, del visa ko...
*

pas mane tai dar didesni x failai- pagal mm 33 savaites, o pagal echoskopo matavimus- jau 36 ir 5 dienos. tai kas cia per atvejis? g.gif
jurgiciuke
O kažin ultragarso tyrimas 100% tikslus buna? Gal ir kažkaip gali ne taip pamatuot g.gif ? Man šiandien trečią kartą UT darė. Abu pirmus kartus visi duomenys diena dienon tiko, o šiandien grįžau visa nelaiminga iš ligoninės: galvytė beveik 3 sav. atsilieka, pilvukas-2, tik šlaunikaulis toks kaip turėtų buti. Mano sesė kai laukėsi tai mūsų miesto gydytojai ir ultragarsu nustatė kad per mažas vaisius, o kai nuvažiavo į KMUK tai dar didesnį nėštumą rado nei pagal mėnesines.
eglieska
nesuprasi cia, pas mane irgi echoskopas beveik 4 savaitem didesni kudikeli rodo. net 4 savaitem, cia sakyciau jau per daug...
@egle@
QUOTE(enora @ 2009 12 09, 18:10)
Mano irgi panaši sitaucija,ir domina, kad lankėtės perinitaliam centre.Mane daktarė irgi ten siuncia,tik ryt registruosiuos.Norėjau pasiteiraut ką ten sakė,kokios priežastys ir kokie toliau veiksmai?KAip matau jau turit 5mėn. leliu,tai bent baigės viskas gerai  smile.gif
*

Mano leliuko pilvuko ir kojytės išmatavimai atsilikinėjo 4-6 savaitėm doh.gif Buvo baisu, bet nustatė hipotrofiją... ir dar problemų echoskopu matė verysad.gif Echoskopuodavo kiekvieną kartą, kas kelias savaites važinėdavau į klinikas papildomiems tyrimams. Operavo 37 sav., rašė, kad lelius 37 sav., bet pagal kitus echoskopo parodymus galėjo būti ir 36 sav., mažius svėrė 2100 g ir buvo 43 cm ūgio unsure.gif Dabar mums 2,5 mėn., valgom pilnais žandais - užmaitint sunku doh.gif Prieš 2 sav. ūgis buvo 51 cm, svoris - 3900 g. Per dvi savaites dar kokį puskilogramį užsidėjom, jei ne daugiau, ir ūgio kažkiek, nes šliaužtai labai greit susitraukia........ lotuliukas.gif Todėl labai nepergyvenkit dėl tų matmenų..... Žinoma, būna ir blogai, bet gydytojai pasako, jei kas nors negero įtariama.... Visko būna, leliai skirtingai vystosi.... Mano pimąjį trumpakoju, atsimenu, išvadino, kai echo darėmės, tik buvau jauna ir iš viso nekreipiau dėmesio.... Ir gerai, nesinervavau, o dabar tos kojos mano bernui vos ne iš pažastų auga lotuliukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.