Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pa(si)ruošimas pirmajai komunijai
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 7 metų ir vyresni
Pages: 1, 2, 3
vinca

laba,
perskaicius visus puslapius,teisingai supratau,kad i katedra galima uzsirasyti,jei ir gyvenu pavyzdziui baltupiuose?
pasidalinkite ispudzias apie jeruzales baznycia,sako ten lankymas yra labai grieztas
butu labai aciu uz info
Laiza
Kitą sekmadienį sūnus eis Pirmosios komunijos. Pamokėles lankė Bernardinų bažnyčioje. Ėjo labai noriai.
Ten viskas labai gerai organizuota. "Subalansuota" skubantiems-griūnantiems tėveliams. Pamokėlės vykdavo pirmą ir trečią mėnėsio sekmadieniais tokia tvarka: 12 val. pamokėlė vaikams+paskaita tėvams; iškart po jos - 13 val. - Šv. mišios (beje, mokomosios, t.y., jų metu vaikus mokė, kaip reikia elgtis per mišias - kada atsistoti, kada atsiklaupti ir pan.). O nuo 14 val. pamokėlė antrai pamainai. Žodžiu, visi, šiemet besiruošiantys Pirmajai komunijai, susitikdavo per mišias.
Mokymąsi "vainikavo" egzaminas, kuris praėjo ramiai, be nereikalingų stresų.
Rūbeliais ir visa, ko reik Pirmajai komunijai, reik pasirūpinti patiems. "Visa, ko reik" yra: žvakė, rožančius, škapleriai ir medalikėlis.
Kadangi patenkintas vaikas, tai ir mums - tėvams - gerai. Tiesa, penktadienį dar laukia pirmoji išpažintis.

Vinca,
supratai teisingai. - Bent pernai ir šiemet galima buvo užsirašyti į Bernardinus ar katedrą ir kitų parapijų vaikams ("savo" kunigo sutikimas tam nereikalingas).
dinokis
kaip kartais gera gyventi ne didmiestyje o mazame miestelyje, cia nereikia sukti sau galvos apie komunija, cia viska sutvarko ir paruosia komunijai tikybos mokytoja thumbup.gif
o ir moketi uz nieka nereikia lotuliukas.gif
ernoja
Maniškis jau po Pirmos komunjos. Kaune, Šilainių bažnyčioj verysad.gif Jokio šventiškumo, Pirma komunja, o tuo pačiu mišios už kelis mirusiuosius doh.gif (metnės, kelių mirties metų paminėjimai). Na negi neįmanoma tokius dalykus kažkaip atskirti g.gif Teko matyt šventes mažesnėse ar kaimų bažnytėlėse, tai ir papuošta, ir jaučiasi visai kitokia atmosfera ax.gif
Medinis
QUOTE(zinulė @ 2009 05 24, 11:13)
Maniškis jau po Pirmos komunjos. Kaune, Šilainių bažnyčioj verysad.gif Jokio šventiškumo, Pirma komunja, o tuo pačiu mišios už kelis mirusiuosius doh.gif (metnės, kelių mirties metų paminėjimai). Na negi neįmanoma tokius dalykus kažkaip atskirti g.gif Teko matyt šventes mažesnėse ar kaimų bažnytėlėse, tai ir papuošta, ir jaučiasi visai kitokia atmosfera ax.gif

Manau labai gerai, kad viskas kartu... Juk tie vaikai, po pirmos komunijos taip pat mirs... Tegu žino tai.
Laiza
QUOTE(Medinis @ 2009 05 24, 10:25)
Juk tie vaikai, po pirmos komunijos taip pat mirs...
*

blink.gif blink.gif Na, gal ne taip iškart?? lotuliukas.gif lotuliukas.gif
mokka
QUOTE(Medinis @ 2009 05 24, 11:25)
Manau labai gerai, kad viskas kartu... Juk tie vaikai, po pirmos komunijos taip pat mirs... Tegu žino tai.
*

Ugu, tegul dar ir gedulingai apsirengia, juk kada nors reikės....

mokka
QUOTE(laureta @ 2008 09 09, 17:06)
gal dabar jau kitokia tvarka, nes zadejo rubus siuti visiems vienodus, nes daugelis buvo pakraupe nuo rubu, ypac neskoningai atrode lenkaites.
*

Mūsų bažnyčioje kaip tik lietuvių grupė buvo apsirengusi kas kaip išmanė, o lenkų - su albomis. Visi vienodai.
Paja
QUOTE(Laiza @ 2009 05 23, 21:56)
Kitą sekmadienį sūnus eis Pirmosios komunijos. Pamokėles lankė Bernardinų bažnyčioje. Ėjo labai noriai.
Ten viskas labai gerai organizuota. "Subalansuota" skubantiems-griūnantiems tėveliams. Pamokėlės vykdavo pirmą ir trečią mėnėsio sekmadieniais tokia tvarka: 12 val. pamokėlė vaikams+paskaita tėvams;  iškart po jos - 13 val. - Šv. mišios (beje, mokomosios, t.y., jų metu vaikus mokė, kaip reikia elgtis per mišias - kada atsistoti, kada atsiklaupti ir pan.). O nuo 14 val. pamokėlė antrai pamainai. Žodžiu, visi, šiemet besiruošiantys Pirmajai komunijai, susitikdavo per mišias.
Mokymąsi "vainikavo" egzaminas, kuris praėjo ramiai, be nereikalingų stresų.
Rūbeliais ir visa, ko reik Pirmajai komunijai, reik pasirūpinti patiems. "Visa, ko reik" yra: žvakė, rožančius, škapleriai ir medalikėlis.
Kadangi patenkintas vaikas, tai ir mums - tėvams - gerai. Tiesa, penktadienį dar laukia pirmoji išpažintis.

*

O kada uzsirasinejot? Bijau, kad nepraziopsociau laiko, nes man patiko, kad be jokiu stresu viskas vyksta. Norim ir mes i Bernardinus. ax.gif
Kitur girdejau, kad reikia eiti kiekviena sekmadieni...Toks variantas nelabai priimtinas.
Medinis
QUOTE(mokka @ 2009 05 24, 15:25)
Ugu, tegul dar ir gedulingai apsirengia, juk kada nors reikės....

Ne. Tie, kurie gedi rengiasi gedulingai, tie, kurie švenčia - šventiškai. Kiekvienam savo, o bažnyčia viena ir Dievas - vienas.
dinokis
QUOTE(Medinis @ 2009 05 24, 11:25)
*

manau kad ir yra kitokiu variantu sužinoti apie mirtį g.gif , o šventė tegu ir lieka švente
Medinis
QUOTE(dinokis @ 2009 05 24, 20:46)
manau kad ir yra kitokiu variantu sužinoti apie mirtį g.gif , o šventė tegu ir lieka švente

Žinot... esu buvęs vienose vestvėse. Tuomet vestuvės dar būdavo švenčiamos namuose. Tai va - viename name vestuvės, o šalia name - laidotuvės (tuomet ir šarvojama būdavo namuose). Vat ir vyko lenktynės kas ką nugalės - "karti karti" ar "kalnai"...
Laiza
QUOTE(Paja @ 2009 05 24, 15:46)
O kada uzsirasinejot? Bijau, kad nepraziopsociau laiko, nes man patiko, kad be jokiu stresu viskas vyksta. Norim ir mes i Bernardinus. ax.gif
Kitur girdejau, kad reikia eiti kiekviena sekmadieni...Toks variantas nelabai priimtinas.
*

Užrašinėjo kažkurį rugsėjo penktadienį. Prisimenu, kad vieną penktadienį-šeštadienį savos parapijos vaikus, o po savaitės - svetimus. Eilė - tų svetimų - buvo tokia, kaip filmuose apie karą prie duonos. Gerai, kad draugai atėjo valandą anksčiau, tai jie buvo pirmi, o paskui (kai paskambinau) ir man eilę užėmė.
Šiaip visa info buvo skelbta www.bernardinai.lt .
Tikrai jokių stresų. Sūnaus klasiokas, su kuriuo kartu lankė, per egzaminą sirgo, tai atsisikaitė asmeniškai vėliau. Ramiai, be skausmo..
Šiandien Primosios komunijos priėjo kelios klasiokės (irgi Bernardinuose lankė), tai ryt jau žinosiu, kokie atsiliepimai.
vaižgantė
Praėjusį sekmadienį Bernardinuose pirmosios komunijos priėjo mano krikštasūnis. Ir jis, ir mama buvo labai patenkinti...
Rustė
QUOTE(dinokis @ 2009 05 23, 23:09)
kaip kartais gera gyventi ne didmiestyje o mazame miestelyje, cia nereikia sukti sau galvos apie komunija, cia viska sutvarko ir paruosia komunijai tikybos mokytoja thumbup.gif
*

ne visos tikybos mokytojos turi išsilavinimą paruošti Komunijai.

mano dvynių tikybos mokytoja jau rugsėjo 1-ąją pasakė, kad neruoš, nes neturi tam teisės, pasiūlė pasirinkti bažnyčias pagal parapijas, kam kur patinka.

maniškiai 05-26d. ėjo Katedroje, buvo visi vienodai aprengti, šventė buvo nenusakomai graži smile.gif
dinokis
kiek man yra žinoma, tikybos mokytojom ruošti komunijai nepriklauso, paprasčiausia joms už tai nemoka, tai dėl to ir neruošia. O va pas mus jos iš geros valios padeda vaikam thumbup.gif
Paja
QUOTE(Laiza @ 2009 05 24, 20:00)
Užrašinėjo kažkurį rugsėjo penktadienį. Prisimenu, kad vieną penktadienį-šeštadienį savos parapijos vaikus, o po savaitės - svetimus. Eilė - tų svetimų - buvo tokia, kaip filmuose apie karą prie duonos. Gerai, kad draugai atėjo valandą anksčiau, tai jie buvo pirmi, o paskui (kai paskambinau) ir man eilę užėmė.
Šiaip visa info buvo skelbta www.bernardinai.lt .
Tikrai jokių stresų. Sūnaus klasiokas, su kuriuo kartu lankė, per egzaminą sirgo, tai atsisikaitė asmeniškai vėliau. Ramiai, be skausmo..
Šiandien Primosios komunijos priėjo kelios klasiokės (irgi Bernardinuose lankė), tai ryt jau žinosiu, kokie atsiliepimai.
*

Labai dekui. 4u.gif Jei netingesit, tai brukstelkit ir klasiokiu atsiliepimus.

QUOTE(Rustė @ 2009 05 25, 19:50)
maniškiai 05-26d. ėjo Katedroje, buvo visi vienodai aprengti, šventė buvo nenusakomai graži smile.gif
*

O kaip jums reikejo lankyti pamokeles-kiekviena sekmadieni ar kaip kitaip? ax.gif
Rustė
QUOTE(Paja @ 2009 05 29, 13:08)

O kaip jums reikejo lankyti pamokeles-kiekviena sekmadieni ar kaip kitaip? ax.gif
*

lankė ketvirtadieniai 16:30

ten galima buvo pagal amžiaus grupes pasirinkit iš kelių laikų, tai mum ši diena tiko.

sekmadieniais vaikams per sudėtinga po mišių dar eiti mokytis...
manau šitoks variantas labai protingai apgalvotas.
***Žaltvykslė
Po poros savaičių maniškis jau prieis..visus metus kamavosi, pagaliau dabar jau rezultatas biggrin.gif
Lankydavo trečiadieniais.
Medinis
QUOTE(-- Meeresfrau -- @ 2009 05 31, 09:19)
Po poros savaičių maniškis jau prieis..visus metus kamavosi, pagaliau dabar jau rezultatas biggrin.gif

Tikriausiai bažnyčios jis nekenčia...
***Žaltvykslė
QUOTE(Medinis @ 2009 05 31, 12:45)
Tikriausiai bažnyčios jis nekenčia...
*

Gal ne visai taip, bet kad jam tai kol kas po..., tai tikrai smile.gif
Paja
QUOTE(Rustė @ 2009 05 29, 12:40)
lankė ketvirtadieniai 16:30

ten galima buvo pagal amžiaus grupes pasirinkit iš kelių laikų, tai mum ši diena tiko.

sekmadieniais vaikams per sudėtinga po mišių dar eiti mokytis...
manau šitoks variantas labai protingai apgalvotas.
*

Dekui. 4u.gif
Mums, matyt, bus patogiausi sekmadieniai, nes paprastom dienom nelabai spetume-bureliai, pamokos.
Na, bet kokiu atveju, informacijos turiu jau nemazai, svarbu nepraziopsot laiko kada prasides uzrasinejimai. smile.gif
Laisvė
QUOTE(dinokis @ 2009 05 23, 23:09)
*

Niekas nieko už nieką nesutvarko - kiekvienas už save, vienas Dienas už visus.
Nuo spalio 12 dienos kiekvieną sekmadienį maniškė lankė pamokėles, o po jų - į Mišias. Per Adventą - į Rarotas ankstų sekmadienio rytą...
Ir taip iki pat šventės. Ir nieko mirksiukas.gif
O mokėti reikia, t.y. aukoti 4u.gif
krasuck
Aš tai rytoj eisiu pirmos komunijos. 4u.gif O dėl pasiruošimo,aš ėjau tris dienas iš eilės į bažnyčią,mama išnuomojo suknelę nuomos punkte Panevėžy, ir nieko ten baisaus ar brangaus nėra. biggrin.gif tongue.gif
Saloniki
QUOTE(Paja @ 2009 05 24, 16:46)
*

Laikas, kai galima užsirašyti, skelbiamas Bernardinų interneto tinklalapyje ir bažnyčioje. Mes buvome iš kitos parapijos, bet be problemų užsirašėme atstovėję eilutę, berods, rugsėjo pradžioje smile.gif .
Šiaip ten labai šaunūs žmonės ir labai daug duoda tiek vaikams, tiek tėvams (rekomenduoju nepraleisti brolio Arūno paskaitų)
Laiza
Na, štai. "Sutvarkytas" vaikiukas, 'tsakant. mirksiukas.gif Paskutini gegužės sekmadienį kuo gražiausiai priėjo Pirmosios komunijos. Gražiai, ramiai, be skausmo. Surikiavo vaikelius prie įėjimo į Bernardinus durų, nuvedė, susodino priekyje, arčiau Dievo stalo. Pamokslą gražų pasakė, komuniją padalino. Ir viskas neskubant, gražiai. Net neprailgo. Po mišių išsivedė vaikelius ant šventoriaus ir įteikė kiekvienam asmeniškai pažymėjimus, kad priėmė Pirmąją komuniją. smile.gif
Va, čia tai tėvelių nekantrumas pasireiškė. - Žinia, vietos ant šventoriaus mažoka, vaikiukų daug (tąsyk buvo apie trisdešimt, man rodos). O tėveliams taip norėjosi atžalą įamžinti, kad atrodė, lyg ne ramybės būtų viens kitam linkėję. - Grūdosi per galvas, užstodami.. doh.gif
Gerai, kad oras "nuskilo". Gerai, kad neužsitęsė nenatūraliai ilgai. - Nė vieno neteko gaivinti.
Ir tik vakarop, apmąstant dieną, man toptelėjo, kad "kažkas ne taip". - Ogi tik lietuvišką šneką tegirdėjau. Pati sau atradimą padariau, kad, matyt, Bernardinuose tik lietuviukai pamokėles lankė... g.gif
Paja
QUOTE(Daise @ 2009 06 08, 14:12)
Laikas, kai galima užsirašyti, skelbiamas Bernardinų interneto tinklalapyje ir bažnyčioje. Mes buvome iš kitos parapijos, bet be problemų užsirašėme atstovėję eilutę, berods, rugsėjo pradžioje  smile.gif .
Šiaip ten labai šaunūs žmonės ir labai daug duoda tiek vaikams, tiek tėvams (rekomenduoju nepraleisti brolio Arūno paskaitų)
*

Jau tiek graziu ir siltu atsiliepimu, kad net priminima sau uzsistaciau telefone rugsejo paciai pradziai. smile.gif
Saloniki
QUOTE(Laiza @ 2009 06 08, 17:34)
Na, štai.  "Sutvarkytas" vaikiukas, 'tsakant.  mirksiukas.gif Paskutini gegužės sekmadienį kuo gražiausiai priėjo Pirmosios komunijos. Gražiai, ramiai, be skausmo. Surikiavo vaikelius prie įėjimo į Bernardinus durų, nuvedė, susodino priekyje, arčiau Dievo stalo. Pamokslą gražų pasakė, komuniją padalino. Ir viskas neskubant, gražiai. Net neprailgo. Po mišių išsivedė vaikelius ant šventoriaus ir įteikė kiekvienam asmeniškai pažymėjimus, kad priėmė Pirmąją komuniją.  smile.gif
Va, čia tai tėvelių nekantrumas pasireiškė. - Žinia, vietos ant šventoriaus mažoka, vaikiukų daug (tąsyk buvo apie trisdešimt, man rodos). O tėveliams taip norėjosi atžalą įamžinti, kad atrodė, lyg ne ramybės būtų viens kitam linkėję. - Grūdosi per galvas, užstodami..  doh.gif
Gerai, kad oras "nuskilo". Gerai, kad neužsitęsė nenatūraliai ilgai. - Nė vieno neteko gaivinti.
Ir tik vakarop, apmąstant dieną, man toptelėjo, kad "kažkas ne taip". - Ogi tik lietuvišką šneką tegirdėjau. Pati sau atradimą padariau, kad, matyt, Bernardinuose tik lietuviukai pamokėles lankė...  g.gif
*

Taip taip, tėveliai paprastai nekantrūs doh.gif . Guodžiuosi tik tuo, kad kai mes ėjome, tai "vokeliai ir dovanos ore neskraidė", kaip kad esu girdėjusi iš kitų banyčių biggrin.gif . Be to, pernai ėjome lietingu oru, pažymėjimus brolis Astijus įteikė viduje, o kadangi tėveliai buvo įspėti padoriai elgtis ir nesigrūsti su fotoaparatais, tai prie altoriaus daugelis taip ir elgėsi.
Paja
Atgaivinu temele ir kreipiuosi i zinancias mamas, kuriu dukros jau priejo Pirmos komunijos-sakykit, o suknele butinai turi buti ilga? ax.gif
Daniela.
QUOTE(Paja @ 2010 01 17, 18:25)
Atgaivinu temele ir kreipiuosi i zinancias mamas, kuriu dukros jau priejo Pirmos komunijos-sakykit, o suknele butinai turi buti ilga? ax.gif
*

na kiek as maciau per savo komunija, tai visos buvo su ilgom. manau kad ilga turetu but.
Paja
QUOTE(~~~girl dis@ppe@red~~~ @ 2010 01 17, 20:07)
na kiek as maciau per savo komunija, tai visos buvo su ilgom. manau kad ilga turetu but.
*

Matyt, tai ir as maciau, bet noriu zinot tiksliai. ax.gif Nekalbu apie visiska mini, kur vos dengia uzpakaliuka, kalbu apie tokia, kuri siekia mazdaug kelius... Stai koks rupestis. smile.gif
Liūtaširdė
QUOTE(Paja @ 2010 01 17, 18:25)
*

Juk ne apranga svarbu - suknelės būna įvairios - juk čia ne vestuvės, pagal kiekvieno išgales rolleyes.gif
Paja
QUOTE(Liūtaširdė @ 2010 01 20, 07:55)
Juk ne apranga svarbu - suknelės būna įvairios - juk čia ne vestuvės, pagal kiekvieno išgales rolleyes.gif
*

Butent, kad ne vestuves, taciau, gal yra tam tikros nerasytos taisykles, kuriu privalu laikytis. mirksiukas.gif
Jei kas zinos ir parasys, bus dekui, o ne, tai ne-bedos del to nedarysim. smile.gif
Nimfa*
Sakykit, mielos mamos,
jus vaikus pirmai komunijai vedat, tam kad pliusiuka sau uzdet, todel kad visi taip daro, tokia tradicija, ar jums, jusu seimai tai isties svarbu?
selen
QUOTE(Nimfa* @ 2010 01 22, 22:53)
Sakykit, mielos mamos,
jus vaikus pirmai komunijai vedat, tam kad pliusiuka sau uzdet, todel kad visi taip daro, tokia tradicija, ar jums, jusu seimai tai isties svarbu?
*

Manau, kad visokių yra ir ypač tokių, kurie tai daro vien todėl, kad visi taip daro. Mano šeima- tikintys ir mes stengiamės laikytis tradicijų. Mums tai svarbu. Bet man tikrai nėra svarbu pakliūti į ,,populiariausią,, bažnyčią, aprengti vaiką taip, kad būtų gražiausias, ,,brangiausias,, iš visų ir savo ,,vokeliu,, stengtis įtikti kunigėliui, o tikrai nemažai tokių tėvelių yra. Ir man visai nepatinka, kad lankomumas griežtai privalomas dar ir su visokiais ,,atsižymėjimais,,-taip būna kaikuriose bažnyčiose ...žodžiu, visokie išsidirbinėjimai...
Mano 2 vaikai yra priėję pirmos komunijos Vilniuje šv.Mykalojaus bažnyčioje ...be kyšių, be mokesčių ir pamokėlės normalios.Buvome patenkinti.

Na, o dėl suknelės - tai tikrai nėra privaloma būtinai ilga.
Paja
QUOTE(Nimfa* @ 2010 01 22, 21:53)
Sakykit, mielos mamos,
*

Pasakysiu stai ka-mes i baznycia nueidavom tik per didziasias sventes, esam tikintys, bet pakakdavo kiekviena vakara ir ryta sukalbet maldele... Asmeniskai man, kuri augo prie kitokios santvarkos, nepamena savo Pirmosios komunijos, birmavones, kai budavo viskas slapta ir greitai, labai svarbu, kad vaikai turetu glaudu rysi su baznycia, atrastu kazka naujo ir ypatingo. Nepatikesit, bet per visas misias, paskaiteles, kai laukiu dukros, sedziu issiziojusi ir klausau puikiu pamokymu, jauciu, kad nemazai praradau anksciau. Apie jokius pliusus nera nei kalbos- musu seimai tai yra labai, labai svarbu. smile.gif

QUOTE(selen @ 2010 01 24, 17:21)
Manau, kad visokių yra ir ypač tokių, kurie tai daro vien todėl, kad visi taip daro. Mano šeima- tikintys ir mes stengiamės laikytis tradicijų. Mums tai svarbu. Bet man tikrai nėra svarbu pakliūti į ,,populiariausią,, bažnyčią, aprengti vaiką taip, kad būtų gražiausias, ,,brangiausias,, iš visų ir savo ,,vokeliu,, stengtis įtikti kunigėliui, o tikrai nemažai tokių tėvelių yra. Ir man visai nepatinka, kad lankomumas griežtai privalomas dar ir su visokiais ,,atsižymėjimais,,-taip būna kaikuriose bažnyčiose ...žodžiu, visokie išsidirbinėjimai...
Mano 2 vaikai yra priėję pirmos komunijos Vilniuje šv.Mykalojaus bažnyčioje ...be kyšių, be mokesčių ir pamokėlės normalios.Buvome patenkinti.

Na, o dėl suknelės - tai tikrai nėra privaloma būtinai ilga.
*

Del sukneles-aciu. 4u.gif Kazkaip jauciu, kad del to ir issaukiau tokia reakcija...Gaila, nes visai ir nesiruosiam del apdaru verstis per galva, kokia turim, tokia ir pasipuosim. Man simta sykiu svarbiau, kad vaikas pajaustu ta ypatinga diena. 4u.gif
Vokeliai, mados ir t.t.-mums svetimi tokioje vietoje.
Sauliukai
QUOTE(Nimfa* @ 2010 01 22, 23:53)
Sakykit, mielos mamos,
*

kai uzrasiau vaika PK tai tikrai tikejau, buvo svarbu, ir stengiausi tikejimo tiesas aiskinti kiek sugebu, o dabar beliko tik pabaigt paskaiteles, nesinori del savo isitikinimo vaiko tampyti. O toliau - del sutvirtinimo ir misiu lankymo pats spres.
Erika1
QUOTE(Nimfa* @ 2010 01 22, 19:53)
Sakykit, mielos mamos,
*

kodel vesiu dukra pirmos komunijos...todel, kad galetu per misias priimti sv.komunija...jai ta sv. komunija rupi nuo tada, kai pirma karta 2.5 metu atsidure baznycioje ir paskui isejus pareiske pasipiktinima, kodel mes visada einam i akropoli, o ne i baznycia biggrin.gif
voras34
bandau prikelti temą, labai svarbu išgirsti kur ruošia, kas geriau paruošia ir etc. gyvenam Vilniuje, lankomės šv. Petro ir Pauliaus bažnyčioje(nors priklausom kitai parapijai), gal kas turit kokios patirties..., 4u.gif
voras34
QUOTE(voras34 @ 2011 08 01, 14:54)
bandau prikelti temą, labai svarbu išgirsti kur ruošia, kas geriau paruošia ir etc. gyvenam Vilniuje, lankomės šv. Petro ir Pauliaus bažnyčioje(nors priklausom kitai parapijai), gal kas turit kokios patirties...,  4u.gif
*

taip is nesulaukiau...negi niekas neruošia vaikučių?
saulele72
QUOTE(voras34 @ 2011 09 28, 15:06)
taip is nesulaukiau...negi niekas neruošia vaikučių?
*

Mano abu vaikai Pirmai Komunijai ruošėsi Bernadinų bažnyčioj. Ir vaikai, ir mes, tėvai labai patenkinti - vaikų niekas ten neperspaudžia, pamokėlės įdomios.
Cigale
Gal keistas klausimas, o nebėra tokio dalyko, kad vaikas prieina pirmos komunijos be paskaitų ir kad kunigas jį prileidžia? Tai nereiškia, kad vaikas apie tikėjimą "nenuraukia" ir tik dėl vaizdo eina. Bet jei pats mokosi, domisi, galų gale, tiki, ar būtina eiti "atsižymėti" pamokėlėse?
Sakau tai todėl, kad mano beveik aštuonerių sūnus iki šiol nekrikštytas, bet pradėjo ruoštis tam, domisi, jau senokai mokosi maldų, etc, ir dar šiemet rengiasi krikštytis. O vasarą kaip ir norėtų pirmos komunijos prieiti, tik dabar ir galvoju, ar tai įmanoma. g.gif
Jurg@
Pas mus mokykloje mokytoja ruošia. Tiesa ryt į Bernadinu bažnyčia turim nueiti į pirma susitikimą su kunigu.
pupik
QUOTE(Cigale @ 2011 09 29, 21:01)
Gal keistas klausimas, o nebėra tokio dalyko, kad vaikas prieina pirmos komunijos be paskaitų ir kad kunigas jį prileidžia? Tai nereiškia, kad vaikas apie tikėjimą "nenuraukia" ir tik dėl vaizdo eina. Bet jei pats mokosi, domisi, galų gale, tiki, ar būtina eiti "atsižymėti" pamokėlėse?
Sakau tai todėl, kad mano beveik aštuonerių sūnus iki šiol nekrikštytas, bet pradėjo ruoštis tam, domisi, jau senokai mokosi maldų, etc, ir dar šiemet rengiasi krikštytis. O vasarą kaip ir norėtų pirmos komunijos prieiti, tik dabar ir galvoju, ar tai įmanoma.  g.gif
*

Kadangi krikštysis nebe kūdikis, kartu ir Pirmą Komuniją priims. Tačiaau reikia pasiruošti - palankyti pamokėles - kiekvienoje bažnyčioje pagal parapiją ar neparapijinėse renkamos gruoės nuo rudens
Sanita
QUOTE(Nimfa* @ 2010 01 22, 22:53)
Sakykit, mielos mamos,
*

Vedziau pirmaji vaika del to, kad maziau butu kalbu is giminiu, draugu ir t.t. biggrin.gif vesiu ir antraji , nes taip jau gavosi , kad tenka lankyti katalikiska mokykla - reikia prisiderinti doh.gif
Pirma komunija prieina vaikai budami per mazi ir gaunasi nesazininga ju atzvilgiu .. jie neturi galimybes rinktis doh.gif bet as vaikams teigiu, kad tai tik legenda ir tiketi ar netiketi jie gali rinktis patys ..
Augdami ir igydami zinias jie juk turi suprasti , kaip atsirado zeme, oras, vanduo ir tada turetu pasijausti apgauti .
Sunute
tėvo šeimoje gilios kataliki6kos tradicijos, 1š - netikinti. Vaikai daro taip kaip nori. Vyresnis mokykloje pats pasirinko tikybą. Į jo klausimus iš šitos srities atsakinėju sąžiningai, bet gerbdama tėčio įsitikinimus. Nieko patys atsirinks, ko norės gyvenime. Katalikybė, su įsitikinimu - neblogas psichoterapijos kursas.
svetima
QUOTE(Sanita @ 2011 10 07, 07:21)
Vedziau pirmaji vaika del to, kad maziau butu kalbu is giminiu, draugu ir t.t.  biggrin.gif  vesiu ir antraji , nes taip jau gavosi , kad tenka lankyti katalikiska mokykla - reikia prisiderinti  doh.gif 
Pirma komunija prieina vaikai budami per mazi ir gaunasi nesazininga ju atzvilgiu .. jie neturi galimybes rinktis  doh.gif  bet as vaikams teigiu, kad tai tik legenda ir tiketi ar netiketi  jie gali rinktis patys ..
Augdami ir igydami zinias jie juk turi suprasti , kaip atsirado zeme, oras, vanduo ir tada turetu pasijausti apgauti .
*

Tai kam jūs apgaudinėjat ir save ir savo vaikus?
Kodėl negyvenat pagal savo įsitikinimus?
Kas verčia lankyt katalikišką mokyklą?

Šitoj vietoj manau patiems tėvams reikia laikytis savo pozicijų ir be reikalo neblaškyt vaikų..
Sunute
QUOTE(svetima @ 2011 10 10, 10:00)
Tai kam jūs apgaudinėjat ir save ir savo vaikus?
Kodėl negyvenat pagal savo įsitikinimus?
Kas verčia lankyt katalikišką mokyklą?

Šitoj vietoj manau patiems tėvams reikia laikytis savo pozicijų ir be reikalo neblaškyt vaikų..
*

Katalikiškas mokyklas papildomai finansuoja Vatikanas. Mokymo kokybė geresnė. Dėl to galima ir "paburti pasakas"
voras34
mūsų vaikis jau ruošiasi Pirmajai Komunijai; tiems kas klausia kodėl tą darome ( nesam labai uolųs katalikai) atsakau- nes per pamokėles nagrinėjami esminiai būties klausimai, vaikui kyla daug klausymų į kuriuos dažnai būna sunku atsakyti ir jis gauna atsakymus,manau, kad tai labai svarbu; be to taip jau sutapo, kad į bažnyčią nuvedėm tragišku šeimai laikotarpiu ir manau, kad pamokėlės jam labai padeda.... 4u.gif
teresiukas3
Sveikos mamytes. Mano dukra ruosiasi pirmajai komunijai kuri bus geguzes 20d. Ir niekaip nesugalvojam kaip sutvarkyt plaukiukus. Gal mamytes kazka patars? Gal savo dukryciu nuotrauku idetumet?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.