Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mamytes turincios vaikiukus 1-2m skirtumu
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Nėštumo planavimas
simute19
Mano sunus gime 2007m,ir jam yra jau metai ir 2men,ir tiek vyras tiek as pakalbam apie antraji vaikiuka...bet,as bijau kad dar per ankti,labai svajoju apie mergyte,labai noriu.bet mane gazdina mazas amziaus skirtumas,nors vyras guodzia kad kol gims antrasis kudikelis pirmasis jau bus paauges...na nezianu labai noriu bet bijau...beje,savo namu neturim,gyvename airijoje ir nuomojames.manau tai didelis minusas nes neturim kazko savo.bet gyvenanciu nuomotame name zinau ne viena daugiavaike seima ir jiem tai ne beda..kaip jums ar nebudavo jokiu minciu planuojant leliu?dabar geriu kontrac.,ir net nezinau nutraukt ar ne..noriu bet bijau nes didziauios bedos yra del mazo amziaus skirtumo ir del to kad neturim avo namu. g.gif please help blush2.gif
gliuka
Sveika, tarp musu vaiku nera ne dveju metu skirtumo, ir, nors vaikus auginame be aukliu ir mociuciu pagalbos, dar ne akimirkai nebuvom suabejoje, jog pasielgem ne taip (beje, musu visi maziai atsakingai suplanuoti). Priesingai, dabar net mastome apie ketvirtaji, nes visuomet galvojome, jog keturis tikrai turesime mirksiukas.gif Zinoma, tai nera lengva, bet tai didziule patirtis, kai turi numatyti keliolika zingsniu i prieki, suspeti skirti laiko visiems kartu ir kiekvienam atskirai, bet visa tai atperka teigiamos emocijos, ju didele meile,o svarbiausia - tai, jog visi sveiki. Dazniausiai mano girdimas klausimas - "neisivaizduoju, kaip tu viena, ir su trim susitvarkai".... Esu tikra, kad viska lemia ne tai kiek vaiku auga seimoje, okaip jie joje auga...Beje, auginti pametinukus paskatino tai, jog musu paciu su vyru broliai yra 10m uz mus jaunesni, taigi, norejome, jog musu vaikai butu vieni kitiems ne auklemis, o draugais ir bendrazygiais. Sekmes apsisprendziant 4u.gif
simute19
Dekui,na tikrai labiau palinkau prie taip,ir pati noreciau vaiku su nedideliu amziaus skirtumu...turbut kai gimsta antrasis ir treciasis ar net ketvirtasis tas mokejimas rupintis visais pats ateina... 4u.gif
liepsnele
Manau, kad tau vertetu tokia tema paskelbti jau mamu, pametinuku skyrelyje - sulauktum daugiau komentaru, nes cia daugiausia lankosi dar tik planuojancios 4u.gif
simute19
ax.gif blush2.gif na as irgi noreciau but planuojanti 4u.gif
*weita*
na mano dukrytei 2 metukai dabar smile.gif bet palnuoojam jau antar leliuka wub.gif man rodos kuo mazesni vaiku amziaus skirtumas tuo jiems geriau cool.gif
dado
netiketai perskaiciau sia tema,ir as noriu prisijungt,mano situacija beveik panasi smile.gif Turiu 1,5metu vaika,ruosiuos vaziuot pas vyra i Airija,labai noreciau antro.Taciau mano gyvenymas taip susikloste kad gyvenu paveluotai,man jau38m blush2.gif O taip faina butu vaikui turet broli arba sese,juk dviese vis smagiau lotuliukas.gif Tai va kol jaunos esat tik pirmy 4u.gif Na o as turiu labai rimtai pamastyt g.gif
siri
QUOTE(dado @ 2008 10 05, 15:00)
netiketai perskaiciau sia tema,ir as noriu prisijungt,mano situacija beveik panasi smile.gif Turiu 1,5metu vaika,ruosiuos vaziuot pas vyra i Airija,labai noreciau antro.Taciau mano gyvenymas taip susikloste kad gyvenu paveluotai,man jau38m blush2.gif O taip faina butu vaikui turet broli arba sese,juk dviese vis smagiau lotuliukas.gif Tai va kol jaunos esat tik pirmy 4u.gif Na o as turiu labai rimtai pamastyt g.gif
*

Bet 38 tai nera daug mirksiukas.gif
in petto
O aš norėčiau kiek kita linkme paklaust - o kaip fiziškai jautėtės, ta prasme, kaip su sveikata buvo? Ar nebuvo sunkumų su sveikata, kaip save prižiūrėjot? Nes teoriškai bent jau vadovėliuose rašoma, kad organizmui atsigauti po gimdymo reikalingi minimum 2 metai g.gif
simute19
as laukiu tiksliau nelaukiu mmm,smile.gif turiu nestumo testa bet pasidarysiu jei mmm veluos...vyras lb nori antro leliaus,o as bijau del ateities blush2.gif
dado
tai va,as drauges klausiau kaip ji pasiryzo antram vaikiukui(tarpas tarp vaiku2,5metai)tai ji sako kad kazkaip nesusimaste,nors jos vyras budavo komandiruotese po menesi ir ji dazniausiai namuose budavo viena su vaikais.Na o dabar jau jos vaikai paugliai bigsmile.gif Ji sako :kad kai jaunas esi nemastai apie jokius sunkumus. 4u.gif Dziaugies gyvenimu wub.gif Tai va o su metais igauni patirties ir i viska ziuri labai rimtai g.gif O reiketu kazkaip gal rozinius akinius uzsidet,a a a blush2.gif g.gif g.gif Ateitis mane irgi gazdina verysad.gif
Moteriske
Nematau jokiu problemu, jei mama nori antro vaikelio iskart. Juk pati geriau zino ir jaucia, atlaikys jos organizmas ar ne. Be to, juk visi rekomenduoja bent 2 m pertrauka - ne tarp pastojimu, o tarp gimdymu, vadinasi, jei vaikui 1,5 m, tai kol isnesiosi, bus jau daugiau nei 2 m pertrauka.
simute19
na man pats nestumas tiek gimdymas ir po to buvo labai lengvi ir su sveikata problemu neturejau ir neturiu ax.gif
Afute28
mano nuomone, 2 metu skirtumas tarp vaiku yra optimalus variantas.
camelia1525

mano vaikiuj 3 su biskiuka ,ir as nelabai drystu bet noriu jau vis dazniau pagalvoju apie vaikuti antra.tik nezinau ko bijau .vis ieskau preteksto (o gal dar nelaikas
? ) Mano vyras labai nori o ir metu skritumas 8 metai . g.gif mano drauge turi pametinukus grazu paziureti kaip vaikai zaidzia bendrauja tarpusavi bicycle.gif
Papildyta:
QUOTE(simute19 @ 2008 10 06, 21:29)
as laukiu tiksliau nelaukiu mmm,smile.gif turiu nestumo testa bet pasidarysiu jei mmm veluos...vyras lb nori antro leliaus,o as bijau del ateities blush2.gif
*

o gal jau Simute nei planuoti nereik yra pilveli jau ? 4u.gif
murka1980
4u.gif As taipesu is tu planojanciu ir biski bijonciu.Turim dukrite ir norim broliuka.Labai noreciau kad vaikutis gymtu pavasari,nes vasara nenoriu but nescia. ax.gif
Kolkas mums nesigauna,kartais pagalvoju kad pagausejimas seimoj tai nuostabu bet ir bijau.Mes gyvenam uk taip pat nebutu kas mus galetu padet su vaikais bet ne tame esme. Man labiau baisu kad uk neturim nuosavo busto, taip pat nuomojames buta 1-kambario+sitingas,mokame nemazus pinigus.Jei pastocisu reiketu nuomotis jsu 2-kambariu. I LT keliaujam daznai bet kartais paziuriu biletus 4 ir yra brangoka. Gerai kad iki 2metu vaikams mazos kainos, o poto doh.gif
Na ir taip yra ir pliusu ir minusu, ir noriu ir bijau.
camelia1525
QUOTE(murka1980 @ 2010 09 12, 16:29)
4u.gif As taipesu is tu planojanciu ir biski bijonciu.Turim dukrite ir norim broliuka.Labai noreciau kad vaikutis gymtu pavasari,nes vasara nenoriu but nescia. ax.gif
Kolkas mums nesigauna,kartais pagalvoju kad pagausejimas seimoj tai nuostabu bet ir bijau.Mes gyvenam uk taip pat nebutu kas mus galetu padet su vaikais bet ne tame esme. Man labiau baisu kad uk neturim nuosavo busto, taip pat nuomojames buta 1-kambario+sitingas,mokame nemazus pinigus.Jei pastocisu reiketu nuomotis jsu 2-kambariu. I LT keliaujam daznai bet kartais paziuriu biletus 4 ir yra brangoka. Gerai kad iki 2metu vaikams mazos kainos, o poto  doh.gif
Na ir taip yra ir pliusu ir minusu, ir noriu ir bijau.
*

As ir gyvenu Uk ir tikrai daug pinigu "suvalgo" nuoma nezinau kur tu gyveni ,bet mes toli nuo Londono tai nuoma tikrai pigesne,palyginus su Londonu.bet is kitos puses paziurejus neaisku kiek dar metu taip reiks gyventi . ..valstybe irgi taip greitai nedalina butu..bet man tai ne stabdis antram vaikui.Lietuvoj irgi teko nomuotis... biggrin.gif manau kaip butu du vaikai atsirastu viskam salygos 4u.gif ax.gif bet ta baime vistiek didesne lotuliukas.gif
murka1980
QUOTE(camelia1525 @ 2010 09 12, 14:51)
As ir gyvenu Uk ir tikrai daug pinigu "suvalgo" nuoma nezinau kur tu gyveni ,bet mes toli nuo Londono tai nuoma tikrai pigesne,palyginus su Londonu.bet is kitos puses paziurejus neaisku kiek dar metu taip reiks gyventi . ..valstybe irgi taip greitai nedalina butu..bet man tai ne stabdis antram vaikui.Lietuvoj irgi teko nomuotis... biggrin.gif manau kaip butu du vaikai atsirastu viskam salygos 4u.gif  ax.gif  bet ta baime vistiek didesne lotuliukas.gif
*

Mes gyvenam east londone dabar mokam750£+mokesciai. PO 6 men kraustysim i west londona Acton,ealing kad vyrui arciau darbo butu o ten dar brangiau.Zinau kad uz londono pigiau bet vyrui reik ziuret arciau darbo.Todel as ir nerimauju.Siaip dabar gyvenam neblogai daug ka galim leist bet jai pastociau tai butu sunkiau.Dabar ziurejom biletus kaledo i lt tai mums 3 pirmin ir atgal gautusi apie 800£tik biletams o kur dar dovanos.Ojai ateis mums kryze ...aj depresot pradejau.Ir noriu ir bijau.
camelia1525
QUOTE(murka1980 @ 2010 09 12, 18:42)
Mes gyvenam east londone dabar mokam750£+mokesciai. PO 6 men kraustysim i west londona Acton,ealing kad vyrui arciau darbo butu o ten dar brangiau.Zinau kad uz londono pigiau bet vyrui reik ziuret arciau darbo.Todel as ir nerimauju.Siaip dabar gyvenam neblogai daug ka galim leist bet jai pastociau tai butu sunkiau.Dabar ziurejom biletus kaledo i lt tai mums 3 pirmin ir atgal gautusi apie 800£tik biletams o kur dar dovanos.Ojai ateis mums kryze ...aj depresot pradejau.Ir noriu ir bijau.
*

na jai jau planuojam vaziuot i lietuva visalaika bilietus uzsisakom is anksto nes jau artejant numatytai dienai pvz kaip jus kaledom bilietai labai brangsta.tai vat pries darant ir planuojant visalaika reik viska gerai apmastyti..o mastant po biski ir noras nueina i sona doh.gif lotuliukas.gif
murka1980
QUOTE(camelia1525 @ 2010 09 12, 16:37)
na jai jau planuojam vaziuot i lietuva visalaika bilietus uzsisakom is anksto nes jau artejant numatytai dienai pvz kaip jus kaledom bilietai labai brangsta.tai vat pries darant ir planuojant visalaika reik viska gerai apmastyti..o mastant po biski ir noras nueina i sona doh.gif  lotuliukas.gif
*

tikra tiesa, na nezinau siaip man patinka kaip tarp vaiku mazas skirtumas is pradziu sunku,bet poto gerail
acura_maniake
sveikos 4u.gif

pritariu,kad mazas skirtumas yra gerai thumbup.gif pas mane tarp pirmo ir antros 1m4men,tarp antros ir trecios 1m11men ir atarp trecios ir ketvirtos 1m4men vel lotuliukas.gif bret as noriu dar vieno biggrin.gif
murka1980
QUOTE(acura_maniake @ 2010 09 13, 09:26)
sveikos 4u.gif
pritariu,kad mazas skirtumas yra gerai thumbup.gif pas mane tarp pirmo ir antros 1m4men,tarp antros ir trecios 1m11men ir atarp trecios ir ketvirtos 1m4men vel lotuliukas.gif bret as noriu dar vieno biggrin.gif
*

Saunuole kokia! balionas jums 4u.gif siaip tokiems reiketu medalius dalint rolleyes.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.