Sena tema
rugegele23 tinginys
Sis mano tinginys pagal Cipciuko recepta ir darytas
Vyrui patiko tinginys!!! Su dukra abu smaguriavo siandien, as irgi
Aš gadangi neturiu orkaitės, o maniškis mėgsta saldumynus, bandysiu kurį vakarą pagaminti pagal cipciuko receptą
I ji dar galima prideti riesutu , razinu , dziovintu vaisiu , na kas ka labiau megsta ,as pavz. su dziovintais abrikosais
Kaip dėl balto tinginio? ar kas bandė gaminti?
Pagal viską: iš balto šokolado bei rudų sausainių (manau jie turi būti labai kieti, kad netrupėtų ir nenudažytų masės juos bemaišant) turėtų gaustis O radau kadaise Bea įdėtą receptą , cituoju: "BALTASIS TINGINYS (Mamos Reginos baltasis tinginys) 1,5 stiklinės pieno 1 stiklinė cukraus 2 valg. šaukštai krakmolo 600 g sausainių 400 g sviesto (82 proc. riebumo) džiovinti vaisiai slyvos, abrikosai, razinos, ananasai, riešutai po 150-200 g 1 citrinos sultys Iš cukraus, krakmolo, pieno (sumaišyti cukrų su krakmolu, pilti pieną, maišyti) išvirti pudingą, atšaldyti. Išsukti sviestą, dėti po šaukštą pudingo, gerai išsukti, supilti palaipsniui citrinos sultis. Džiovintus vaisius (išmirkytus ir nusausintus) supjaustyti, sausainius susmulkinti, viską sumaišyti, sudėti į formą, apspausti ir atšaldyti. SKANAUS! "
Tai as ir dariau balta su rudais sausainiais ,tai va kas gavosi
labai skanus daiktas -tinginys
Aš irgi dariau tinginį pagal Cipciuko receptą
Gavosi šviesesnis, nes kakavos mažiau dėjau, bet skonis - super
O as va idejau puse pokelio sausainiu maziau, ir tikiuosi kad sustings
Sveikos, sio gerio kepejos
skaiciau skaiciau,kaip cia ka reikia daryt ir vienas klausimukas iskilo: kondensuota piena reikia iskarto pilt i istirpinta sviesta su kakava ir ten ji sildyt ar neispylus is indelio kaitint vandeny ir tada supilt i sviesta? Labai aciu visoms QUOTE(Ramunytė kaip gėlytė Sveikos, sio gerio kepejos skaiciau skaiciau,kaip cia ka reikia daryt ir vienas klausimukas iskilo: kondensuota piena reikia iskarto pilt i istirpinta sviesta su kakava ir ten ji sildyt ar neispylus is indelio kaitint vandeny ir tada supilt i sviesta? Labai aciu visoms As iskart supilu is dezutes i istirpinta sviesta, ir dar pakaitinu QUOTE(Ramunytė kaip gėlytė Jei sviestas 82 %, tai jis labai gerai sukimba su kondensuotu ir greit pasidaro vientisa mase, tai pakaitinu dar kokias 5 min., bet jei sviestas maziau riebumo, tada kaitini kol pasidaro vientisa mase. Na gal aiskiai parasiau QUOTE(rugegele23 @ 2008 09 14, 12:08) Jei sviestas 82 %, tai jis labai gerai sukimba su kondensuotu ir greit pasidaro vientisa mase, tai pakaitinu dar kokias 5 min., bet jei sviestas maziau riebumo, tada kaitini kol pasidaro vientisa mase. Na gal aiskiai parasiau Labai aiskiai! aciu!!! QUOTE(Ramunytė kaip gėlytė Sveikos, sio gerio kepejos skaiciau skaiciau,kaip cia ka reikia daryt ir vienas klausimukas iskilo: kondensuota piena reikia iskarto pilt i istirpinta sviesta su kakava ir ten ji sildyt ar neispylus is indelio kaitint vandeny ir tada supilt i sviesta? Labai aciu visoms Galima ir taip ir taip Man daug patogiau virti skardinėje- nereikia nei maišyti, nei žiūrėti kad neprisviltų, nei priskretusių puodų paskui plauti, o rezultatas geras labai- verdant puode, nežinau ar gautųsi toks tirštumas, kaip gaunasi skardinėje ilgai verdant QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2008 09 14, 12:55) Galima ir taip ir taip Man daug patogiau virti skardinėje- nereikia nei maišyti, nei žiūrėti kad neprisviltų, nei priskretusių puodų paskui plauti, o rezultatas geras labai- verdant puode, nežinau ar gautųsi toks tirštumas, kaip gaunasi skardinėje ilgai verdant Tiesa, Ramunyte kaip gelyte, patariu inda kuriame verdi kondensuota piena su sviestu ir kakava, deti i kita inda su vandeniu ir taip virti, taip neprisvils! As i didesni puoda su vandeniu, istatau kita puodeli. QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2008 09 14, 12:55) Galima ir taip ir taip Man daug patogiau virti skardinėje- nereikia nei maišyti, nei žiūrėti kad neprisviltų, nei priskretusių puodų paskui plauti, o rezultatas geras labai- verdant puode, nežinau ar gautųsi toks tirštumas, kaip gaunasi skardinėje ilgai verdant O kaip ta skardine virs ugnies laikyt ir viskas ar i vandeni idet ar dar kaip? Papildyta: QUOTE(rugegele23 @ 2008 09 14, 13:16) Tiesa, Ramunyte kaip gelyte, patariu inda kuriame verdi kondensuota piena su sviestu ir kakava, deti i kita inda su vandeniu ir taip virti, taip neprisvils! As i didesni puoda su vandeniu, istatau kita puodeli. As taip sokolada tirpinu,bet daug vargo kai pirmajame inde vaduo uzverda QUOTE(Ramunytė kaip gėlytė Reikia kad skardine apsemtu vanduo, bet manau tai ilgas darbas, nes tada reikia kaitint turbut kokia 1,5 - 2 val.ta skardine... o man ir taip pakaitintas puode gerai sustingsta ir labai skanus buna. Na dabar rinkis kaip tau geriau Ir negasdinu, bet reikia ta skardine priziuret, kad nesprogtu, nes neduok dieve nugaruos vanduo, o tu busi kakzuo kitu uzsiemusi Papildyta: QUOTE(Ramunytė kaip gėlytė O kaip ta skardine virs ugnies laikyt ir viskas ar i vandeni idet ar dar kaip? Papildyta: As taip sokolada tirpinu,bet daug vargo kai pirmajame inde vaduo uzverda Man nespeja uzvirt gerai, o as jau padarius bunu ta mase QUOTE(rugegele23 @ 2008 09 14, 13:27) Reikia kad skardine apsemtu vanduo, bet manau tai ilgas darbas, nes tada reikia kaitint turbut kokia 1,5 - 2 val.ta skardine... o man ir taip pakaitintas puode gerai sustingsta ir labai skanus buna. Na dabar rinkis kaip tau geriau Ir negasdinu, bet reikia ta skardine priziuret, kad nesprogtu, nes neduok dieve nugaruos vanduo, o tu busi kakzuo kitu uzsiemusi Tai jei skardine nebuna apsemta gali sprogt? man jau idomu visai butu sitaip QUOTE(Ramunytė kaip gėlytė Tai jei skardine nebuna apsemta gali sprogt? man jau idomu visai butu sitaip Na man atrodo, kad jei nugaruoja kazkiek vandens, tada negerai, bet cia yra kas tai dare, tai gal issamiau paaiskins
O man nesprogo niekas... Nors vanduo jau buvo gerokai nugaravęs
Na va
QUOTE(Ramunytė kaip gėlytė Na va Idomu ar labai skiriasi skonis, kai verdi banke ir kai ispili ja iskarto i sviesta su kakava. Bet man atrodo per daug laiko uzima toks tinginio darymas, bet gal dar skanesnis!!! QUOTE(rugegele23 @ 2008 09 14, 20:48) Idomu ar labai skiriasi skonis, kai verdi banke ir kai ispili ja iskarto i sviesta su kakava. Bet man atrodo per daug laiko uzima toks tinginio darymas, bet gal dar skanesnis!!! Reikes kada pabandyt kartu su sviestu issildyt ir piena. O as dabar kai dariau ir trupinini pyraga,o ten reikia virt konensuota piena,tai kartu ir sita skardine idejau Kaip laukiu rytojau,kada jau bus sustinge pyrageliai mano... QUOTE(rugegele23 @ 2008 09 14, 13:27) Ir negasdinu, bet reikia ta skardine priziuret, kad nesprogtu, nes neduok dieve nugaruos vanduo, o tu busi kakzuo kitu uzsiemusi Aš jau gal 10 metų verdu kondensuotą pieną (ne tinginiui), tai niekad niekas nesprogo, nors ir niekad visiškai vanduo skardinės neapsemdavo O dėl kondensuoto pieno maišymo su sviestu, tai nesugalvokit pirkt tepaus riebalų mišinio. Tikrai nieko nesigaus: riebalai - sau, pienas - sau. Tirštos masės niekaip nepadarysit QUOTE(Cinside @ 2008 09 14, 21:30) Aš jau gal 10 metų verdu kondensuotą pieną (ne tinginiui), tai niekad niekas nesprogo, nors ir niekad visiškai vanduo skardinės neapsemdavo O dėl kondensuoto pieno maišymo su sviestu, tai nesugalvokit pirkt tepaus riebalų mišinio. Tikrai nieko nesigaus: riebalai - sau, pienas - sau. Tirštos masės niekaip nepadarysit As nieko nenorejau pasakyt blogo apie tas skardines, kad jos sprogsta, tiesiog cia prisiskaiciau, pati esu nebandzius dar QUOTE(Cinside @ 2008 09 14, 21:30) Aš jau gal 10 metų verdu kondensuotą pieną (ne tinginiui), tai niekad niekas nesprogo, nors ir niekad visiškai vanduo skardinės neapsemdavo O dėl kondensuoto pieno maišymo su sviestu, tai nesugalvokit pirkt tepaus riebalų mišinio. Tikrai nieko nesigaus: riebalai - sau, pienas - sau. Tirštos masės niekaip nepadarysit As siandien cia pasiskaiciau ir pirkau tinginiui Dvaro 82proc. riebumo sviesta O gal kas is naminio sviesto bandet?
Maniskis labai megsta tingini, tik as tingiu ji darytu
QUOTE(Cinside @ 2008 09 14, 21:51) Pas mus dar saldikly yra atrodo Papildyta: Na va, mano vakarykstis darbelis QUOTE(Ramunytė kaip gėlytė Pas mus dar saldikly yra atrodo Papildyta: Na va, mano vakarykstis darbelis O tas sviesus irgi tinginys?
Labai skaniai viskas atrodo
Aš tai šaldau šaldymo kameroje, ir ką tik išėmus iš jos, nuimu plėvelę, ir leidžiu kambary kiek pašilti, kad pjaustytųsi lengviau- tai taip darant rankos nesitepa man Dar pastebėjau, jei vėliau šaldytuve laikai be celofano, paviršius taip gerai, patogiai apdžiūsta, ir vėliau nebetepa taip QUOTE(rugegele23 @ 2008 09 15, 20:22) ne,tas sviesus trupininis ar skruzdelynas, nzn koks tikras pavadinimas. Bet irgi laabai skanus!! Papildyta: QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2008 09 15, 20:24) Labai skaniai viskas atrodo Aš tai šaldau šaldymo kameroje, ir ką tik išėmus iš jos, nuimu plėvelę, ir leidžiu kambary kiek pašilti, kad pjaustytųsi lengviau- tai taip darant rankos nesitepa man Dar pastebėjau, jei vėliau šaldytuve laikai be celofano, paviršius taip gerai, patogiai apdžiūsta, ir vėliau nebetepa taip Mama irgi taip sake,kad reikejo smulkiau sausainius sulauzyt ir kitus isvis sutrupint As tik i saldytuva buvau ikisus.. Kita karta reikes i saldikli P.S. ne tik skaniai atrodo,bet laabai skanu ir yra!!
O man puikiai sustingo ir visiskai netepe ranku, kai supyliau kondensuota piena is skardines, ir dejau 3 pokelius sausainiu po 200 g, kietas kietas gavosi, ir trupiniu buvo, man puikiai rankom susismulkino tie trupinukai, tiesiog saujoj pertryniau truputi. Pastebejau, kuo maziau sausainiu, tuo jis klampesnis.
QUOTE(rugegele23 @ 2008 09 15, 20:38) O man puikiai sustingo ir visiskai netepe ranku, kai supyliau kondensuota piena is skardines, ir dejau 3 pokelius sausainiu po 200 g, kietas kietas gavosi, ir trupiniu buvo, man puikiai rankom susismulkino tie trupinukai, tiesiog saujoj pertryniau truputi. Pastebejau, kuo maziau sausainiu, tuo jis klampesnis. O as sausainius tokiais visai nemazais gabaliukais sulauziau,nieko netryniau. Tai vat ir blogai padariau.. Papildyta: Mano kaimo pardej nebuvo pakeliais sausainiu,tai nusipirkau 600g gaidelio sausainiu. Bet kai lauziau as juos,pagalvojau,kad gali per daug but,tai gal kokius 400g ar 500g tik idejau QUOTE(Ramunytė kaip gėlytė O as sausainius tokiais visai nemazais gabaliukais sulauziau,nieko netryniau. Tai vat ir blogai padariau.. Papildyta: Mano kaimo pardej nebuvo pakeliais sausainiu,tai nusipirkau 600g gaidelio sausainiu. Bet kai lauziau as juos,pagalvojau,kad gali per daug but,tai gal kokius 400g ar 500g tik idejau Ech, svarbu skanu
Vat , kad jus neklausote ka jums sako , rasiau -deti tris pokelius , tai ne - per dauk mat joms atrodo
SAUNUOLES ,kad klausot
Paskaitinėjau receptukus,ir mas kilo idėja pasiulyt savo receptą
Man patinka laužyti sausainiai,bet kai kam patinka. Aš dar į tą masę įdedu razinų,žemės riešutų,arba migdolų.Ir viską gerai išmaišau. Viską supilu i kepimo formą esančią kiekvienoje viryklėje.Uzdengiu maistine plevele ir palieku virtuvėje ant stalo.Ir kuo puikiausiai sustingsta
Drauge ka tik parase, kaip ji daro tingini, nu idomiai. Pirmiausia ispila i puoda kondensuota, pakaitina kol tirstas pasidaro. Tada kitam puode kaitina sokolada, ideda siek tiek sviesto, kad skyscio sokolode atsirastu, na kad neprisviltu sokoladas. Tada supila su kondensuotu pienu, sausainiais. Bet sviesto mazai mazai deda, idomu net, reiks kada pabandyt. Siandien tai pagal iprasta recepta dariau, tik maziau kakavos, tai sviesus gavosi, koks man ir patinka.
|