Papildyta:
viską padariau, tik galvoju ar galima iškart į šaldytuvą padėti?
sakykit, o sudėjus i maiseli, galima iskart padeti i saldytuva?kuo skubiau prasome....atsakyti
Papildyta: viską padariau, tik galvoju ar galima iškart į šaldytuvą padėti? QUOTE(raiva @ 2009 09 04, 16:38) maniskis labai panasus, tik nededu cinamono (reiks dabar det, nes labai patinka) taciau idedu pakeli dziovintu vysniu. namiskai tiesiog dievina toki tingini Man ir sis tinginys labai patinka cinamonas labai gera skoni daduoda Papildyta: QUOTE(Ingese @ 2009 09 06, 17:55) sakykit, o sudėjus i maiseli, galima iskart padeti i saldytuva?kuo skubiau prasome....atsakyti Papildyta: viską padariau, tik galvoju ar galima iškart į šaldytuvą padėti? na as tai viska sudedu i maisa sukratau tau nebutu oru tarbu,paslegiu ir dedu i saldytuva
Sveikos tinginių gamintojos
Vakar gaminau pirmą savo tinginį. Dariau pagal i "top pop" cypsiuko receptuką, gavosi tikrai šauniai. Tik va man iškilo klausimas kažin kodėl jis tinginiu vadinasi QUOTE(egle.k.k @ 2009 09 08, 10:31) Sveikos tinginių gamintojos Vakar gaminau pirmą savo tinginį. Dariau pagal i "top pop" cypsiuko receptuką, gavosi tikrai šauniai. Tik va man iškilo klausimas kažin kodėl jis tinginiu vadinasi Na aš tai sudedu sausainius į tvirtą maišelį ir padaužau su kočėlu QUOTE(egle.k.k @ 2009 09 08, 10:31) Sveikos tinginių gamintojos Vakar gaminau pirmą savo tinginį. Dariau pagal i "top pop" cypsiuko receptuką, gavosi tikrai šauniai. Tik va man iškilo klausimas kažin kodėl jis tinginiu vadinasi Na as kai perku arbatinius sausainius, tai as juos paimu i rankas ir netgi po kelis sutrupinu is karto, nes jie labai lengvai trupa. Is vis tingini man uztrunka padaryt max pusvalandi.
O man tinginys gavosi labai lipnus, tiesiog neimanoma paimti i rankas. Nesuprantu, ka ne taip padariau
Istirpinau sviesta, idejau kakavos, ipyliau kondensuoto pieno ir dar keleta minuciu pakaitinau. Gal nereikejo kaitint? Gauta mase uzpyliau ant sausainiu ir ismaisiau. Per nakti buvo saldytuve. Siaip labai skanus, bet jau tas lipnumas QUOTE(rugiagele26 @ 2009 09 08, 22:00) Na as kai perku arbatinius sausainius, tai as juos paimu i rankas ir netgi po kelis sutrupinu is karto, nes jie labai lengvai trupa. Is vis tingini man uztrunka padaryt max pusvalandi. Ir as perku arbatinius, optimos linijos sausainius, tai jie labai greitai ir lengvai susilauzo QUOTE(m@muk@s @ 2009 08 24, 12:56) Sveikos, darbstuoles.. Sveikutes, na kalta irgi paskaiciau tik gala ir pradzia
Su "Rududu" gaunasi labai skaniai. Dar įdėkit zefyrų tada skonis-pasakiškas
QUOTE(SuperMeska @ 2009 09 09, 14:19) O man tinginys gavosi labai lipnus, tiesiog neimanoma paimti i rankas. Nesuprantu, ka ne taip padariau Istirpinau sviesta, idejau kakavos, ipyliau kondensuoto pieno ir dar keleta minuciu pakaitinau. Gal nereikejo kaitint? Gauta mase uzpyliau ant sausainiu ir ismaisiau. Per nakti buvo saldytuve. Siaip labai skanus, bet jau tas lipnumas Lipnus gaunasi man tada, kai sviestas buna mazo riebumo. Geriausia deti 82 % riebumo. O kaitint reikia butinai, kol mase tampa vientisa. QUOTE(marvelum @ 2009 09 12, 20:32) Receptas: 1 pakelis sviesto 4-5 pakeliai sausainių "Optima linija" 1 mažas indelis kondensuoto pieno 3 - 3,5 dideli šaukštai kakavos (nuo kakvos priklauso spalva. reikia būtinai dėti tamsią kakava, tą, kuri būna karti, "nesaldi", tada skaniausias tinginys gaunasi labai skanus ir tamsus tinginys gaunasi pagal šį receptą. pirma reikia sulaužyti sausainius. Tinginiui geriausiai tinka Optima linija (beje, jie ir pigiausi
Blin, uzsimaniau tinginio, ir lyg mazokai sausainiu turejau
QUOTE(SuperMeska @ 2009 09 09, 13:19) O man tinginys gavosi labai lipnus, tiesiog neimanoma paimti i rankas. Nesuprantu, ka ne taip padariau Istirpinau sviesta, idejau kakavos, ipyliau kondensuoto pieno ir dar keleta minuciu pakaitinau. Gal nereikejo kaitint? Gauta mase uzpyliau ant sausainiu ir ismaisiau. Per nakti buvo saldytuve. Siaip labai skanus, bet jau tas lipnumas gal per daug skystos mases ir per mazai sausainiu? nes man irgi taip budavo, tai vos ne saukstu kabinti reikejo, nes labai skystas QUOTE(tiutiute @ 2009 09 14, 21:15) gal per daug skystos mases ir per mazai sausainiu? nes man irgi taip budavo, tai vos ne saukstu kabinti reikejo, nes labai skystas Maniskis vakar sustingo gerai, nors sausainiu mazokai buvo. Tad as priejau isvada, kad labiausiai tinginio kokybe priklauso nuo sviesto..
ech, kaip užsimanaiu tinginio
nežinau kodėl, bet paskutinįkart ir man taip negražiai gavos -n unesustingo nors tu ką o kaip dėl paslėgimo.. ? kaip geriau ? maišely? kepimo popieriuj? ar kokioj formoj paslėgt? QUOTE(S.N.A.S @ 2009 09 15, 13:14) ech, kaip užsimanaiu tinginio nežinau kodėl, bet paskutinįkart ir man taip negražiai gavos -n unesustingo nors tu ką o kaip dėl paslėgimo.. ? kaip geriau ? maišely? kepimo popieriuj? ar kokioj formoj paslėgt? Kokio riebumo sviesta dedi? Ir kiek laiko kaitini mase? As visad i maisiuka dedu. QUOTE(S.N.A.S @ 2009 09 15, 23:21) matyt turiu sugebėjimų Oi, aš tai ištirpinu sviestą, pilu kondensuotą, tada kakavą, paverdu kokias 5 min kol sutirštėja ir tik tuomet pilu ant sausailnių
niekad neverdu mases, tik islydau sviesta 200g , sudedu kakava 4 saukstus, maisau kol susijungia, tada supilu induka kondensuoto , ismaisau ir isjungiu ir ant sausainiu (Apie 800 gr) . visada gaunasi kietas .
QUOTE(Lusasita @ 2009 09 16, 00:07) niekad neverdu mases, tik islydau sviesta 200g , sudedu kakava 4 saukstus, maisau kol susijungia, tada supilu induka kondensuoto , ismaisau ir isjungiu ir ant sausainiu (Apie 800 gr) . visada gaunasi kietas . QUOTE(KibirVibir @ 2009 09 16, 23:14) bet tinginys argi minkstas ir dregnas turi buti Pas mane irgi tinginys kietas būna, bet net keista kaip įmanoma sutalpinti tiek daug sausainių... QUOTE(Povila$ @ 2009 09 16, 22:48) Na pavyzdžiui pas mane šokoladas būna tokio kietumo kaip tikrasis šokoladas, o sausainiai truputį mikštesni nei įprastai Manasis toks ir buna, langu dauzyti turbut neiseitu del kietumo QUOTE(S.N.A.S @ 2009 09 17, 00:39) o kokiu būdu tą kietumą išgaunat? vakar kaitinau iki užvirimo... na kietas paliko, bet ne toks kaip tikras šokoladas.. o tos kaip kad ant saulės pagulėjęs.. Žemoje temperatūroje pavirti reikėtų nemažiau 5 min. Aplamai jeigu norima pagaminti tikrai kietą tinginį, reikėtų šokoladą temperatūruoti. Tarkim užvirti, po to ataušinti, palaukti kol sukietės ir vėl pakaitinti iki 30C
O kas nors esate bandziusios obuolini tingini? Cia atradau recepta http://www.recai.lt/receptai/obuoliu-tinginys.html , skamba idomiai, bet kazkaip bijau gadinti produktus, jei is tiesu nieko ten gero..
Superinis Cipciuko tinginys!!
o del obuolinio tei skonio reikalas, vieniem labai patinka kitiem ne, pvz man tai jis neskanus vyrui labai skanus tei cia sakau kaip kam...
nusipirkau rududu, noriu karamelinio tinginio, visada darau, toki kaip ir pas cypsiuka, norisi kazko kitokio, tai kaip gi tas karamelinis tinginys daromas?
QUOTE(Povila$ @ 2009 09 17, 16:25) Žemoje temperatūroje pavirti reikėtų nemažiau 5 min. Aplamai jeigu norima pagaminti tikrai kietą tinginį, reikėtų šokoladą temperatūruoti. Tarkim užvirti, po to ataušinti, palaukti kol sukietės ir vėl pakaitinti iki 30C O būtinai šokoladą pilt ant sausainių Aš puodą kuriame viriau šokoladą išjungiu ir į jį po biški verčiu sausainius ir maišau gerai,, ar neturi reikšmės kaip daryt
nesuprantu, mano tinginys nestingsta taip, kaip turi sustingti... Ish shaldytuwo ishtraukiu sustingusi, o po poros minuchiu pradeda tirpti
sveikos, man reikia penkt vakarui turėti tinginį, tai jei padarysiu jį ketv vakare užteks stingti ane?
Skaitau dabar nuo galo temą iki 28 psl davažiavau dar neradau išgirto recepto cipciuko, gal kas turi išsisaugojus ,kelintam psl rast? noriu su kond,pienu ir sviestu daryt.. QUOTE(grange @ 2009 10 13, 20:57) sveikos, man reikia penkt vakarui turėti tinginį, tai jei padarysiu jį ketv vakare užteks stingti ane? Skaitau dabar nuo galo temą iki 28 psl davažiavau dar neradau išgirto recepto cipciuko, gal kas turi išsisaugojus ,kelintam psl rast? noriu su kond,pienu ir sviestu daryt.. Cipciuko tinginys http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...&p=19658052 laiko uzteks
Ačiūū
QUOTE(Asseni @ 2009 10 13, 20:09) Na va,vakar dariau pagal šį receptą, tik kakavos gavos truputį daugiau nei 3 šaukštai,nes ėmiau didesnius nei valgomus, nepamačiau kietaumas geras,skanus iš ties. Viską dėjau kaip ir recepte, iš lt parsivežiau gaidelio sausainių, optima linija kond. pieno, o sviestas jau vietinis ![]() ![]() Ačiū už receptą
Tik vakar vakare prisiminus apie boso diena, puikiai praverte verskes tinginuko ideja.
![]() Kuri jau nebe pirma karta darau pagal Sonatinos receptuka. Tingini aptepiau Philadelphia surio kremu (3 pakeliai issukti su 2/3 puodelio cukraus pudros ir 1a.s. vaniles) ir gavosi puikus tortukas. Greitai, paprastai ir labai skaniai P.S. syki uzsimisusi palikau tingini kambario temperaturoje kelias valandas, sausainiai buvo permirke, tad turekite omeny |